37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Nem hiszem, hogy túl bonyolult lenne, főleg a DCS-ben. Még a sokak által lenézett MS Flight Simulator is tudja. A legjobb megoldás esetleg, bár nem ismerem ennyire a DCS-t, LUA-ban leprogramozni egy adatgyűjtőt, és közvetlenül kiolvasni a TAS értékét a szimulátorból. Annál pontosabban nem lehet úgysem meghatározni, mint amit a szimulátor számol, hiszen a szim. ebből sázmítja vissza az IAS értéket, amit végül megjelenít a sebességmérőn. -
Igen, igazad van, egyik E-7 teszt elején írják is, hogy "Results are corrected for Standard Day (Normaltag) conditions, and CINA-altitude."
A konkrét értékek azonban nem voltak itt. Ezeket te milyen forrásból számoltad?
-
zoltang #18896 Az engem is érdekelne. :)
Nem ismerem ennyire a DCS-t, de ez már picit bonyolultnak hat ebben a programban. D-9 ennyire ki lenne dolgozva?
Lehet ez a program ismerhet ilyet? Magam nem ismerem, talán fizetős ha jól tudom.
The Universal Flight Data Analysis Tool
http://tacview.strasoftware.com/
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2016.02.07. 23:10:54 -
wolfhgb #18895 Valoban kulonboznek, talan a gyokereikre utalnak kimondatlanul a keszitok! :) -
Végső soron mondhatjuk, hogy egy módosított F-15E gázkar az, csak épp a gombok nagyobbik része nem arra való, amire az A-10C-n (értelemszerűen), egy másik része meg rajta sincs a Warthogén :)
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2016.02.07. 21:50:13 -
Volt standard légnyomás, már a 19. század közepén standardizálták a légkört, 1920-ban pedig már több európai állam is ugyanazt a standard légkört használta, pl. a németek is. A két világháború között nagyon komoly kutatások folytak a műszerek repüléssel történő kalibrálása és a teljesítménymérés módszertanának minél pontosabb kidolgozására, ezen alapulnak a ma használatos módszerek is.
A német standard légkör ha igazak a híresztelések, akkor a következő képpen nézett ki: p0 = 1016,61hPa (saját átszámítás), t0 = 10C, hőmérsékleti gradiens 0,005 C/m (ezzel szemben a ma használt: p0 = 1013,25 hPa, t0 = 15C, gradiens 0,0065 C/m)
Javaslatom a mérésre:
- Standardra állított időjárás beállíttásokkal, alacsonyan kalibrálni a sebességmérőt, mondjuk pálya feletti átrepülésekkel. Ebből meghatározható a műszer hibája, ami vagy van, vagy nincs a DCS-ben (CAS-IAS görbe)
- Utána végrehajtani a maximális vízszintes sebességű repüléseket a standardra állított időjárás (és magasságmérő) mellett. Mérni a hőmérsékletet az adott magasságon ( ha lehet), ha nem, akkor bukó, kivéve ha magasságra lehet definiálni a DCSben (régen játszottam vele, így nem tudom van e ilyen beállítás.)
A standard állított magasság megadja a környezeti nyomást az adott magasságon, így a hőmérséklet és a nyomásviszony segítségével számolható a TAS, ha ismert a CAS értéke az adott magasságon.
Nem egyszerű feladat, sok és pontos repülést igényel, de ha van eredmény engem érdekelne, főleg az, hogy modellezi e a műszerhibát a DCS. -
wolfhgb #18892 De azert orulok, h a piacra dobtak egy hiper szuper csinos uj es modern grafikus motort, ami tamogat minden extrem hardver funkciot, mivel koztudottan kimagaslo hardverigenye van a szulemenyuknek! Tiszta szerncse, h ismeri es hasznalja az i sorozatu intel procikat is mar, es nem kell meg mindig a p4 emmel probalkoznom! :) -
wolfhgb #18891 Na ilyet sem hallottam meg! Ilyen tapasztalatom szerencsere nincs, viszont ez kiborito tud lenni, foleg, h a gepemen levo 8-10 masik Game viszont hibatlanul hajtja a vasat! Vajon most akkor a tobbi szoftver keszito tud valamit, vagy ok nem? :) -
Én is próbáltam egyszer dual GPU-ban futtatni játékot, igaz nem ezt , de nekem még rosszabb tapasztalatom volt vele.
2db 4850es VGA volt betéve ugyan az a gyártó ugyan olyan kivitel. Elinditottam a játékot és vizszintesen kettéoszva jelenitette meg a játékot, ugy értem, hogy a felső felén látszódtak a tárgyakon a visszatükrözödések mig az alső felén nem.Olyan volt mintha 2 külön grafikai részletességgel vitte volna a játékot.
Aztán inkább hagytam a fenébe és kiszedtem melőle a másikat. -
wolfhgb #18889 Hat, lassan erthetetlenul allok a program uj grafikai megjelenitese es hardvertamogatasi anomaliai elott! Hosszas szenvedesek utan sikerult eletet lehelni a dual gpu tamogatasaba, de amit tapasztaltam utana, gondolom megosztom veletek, hatha okos otleteitek lesznek vele kapcsolatban. Adott egy dual gpu s kartya, legujabb crimson driverrel meghajtva. A grafikai beallitasaim megeggyeznek "Leon Silver" kollegank alabb kepen kozolt beallitasaival, annyi kulonbseggel, hogy a felbontas 7040x1080-as. A program minden mas programtol elteroen, joideig nem volt hajlando a 2-es gpu-t hasznalni, az 1-es gput viszont 99% os kihasznaltsag mellett hajtotta. Mellekesen kozlom, h minden mas GAME egyenletesen hasznalja a 2 gpu t a kartyan, csak ez a csodas, altalam legtobbet hasznalt josag nem ismeri a szamitastechnikat! :) Na szoval, egy GPU 99% on, 30fps futasi teljesitmenyt tud produkalni, ami sajnos belassul neha 20 ala, akadast eredmenyezve! Namarmost, ezert szorgalmaztam a dolgot nala, h ugyan mar, jo lenne, ha a kartya masik fele sem lazsalna! :) Egyszer csak lass csodat, indult a masik gpu is, nem kis meglepetest okozva ezaltal, de sajna nem jo ertelemben! Espedig a kovetkezo miatt. 1 es gpu 60% os hasznalat, 2 es gpu 30% os, az elert fps pedig 20 korul ingadozik nagyjabol! Enyhen viccesnek tartom a dolgot, de akkor sem ertem benne a logikat!!! Vajon megsajnalt? Es azt mondta magaban, h ez a hulyegyerek mar napok ota szenved, hat nesze, de juszt sem kap tobb fps t? vagy esetleg masnak van valami ertelmesebb otlete a jelenseg magyarazatara? Mert en mar kifogytam beloluk!!!!! :) -
wolfhgb #18888 Ha rossz informaciot kozoltem, azt a keszitok informacioi alapjan kozoltem, az A 10c bevezeto gyakorlo palyan ezt kozlik a felhasznaloval! :) -
Nem egészen. Az A-10c-hez a botkormány markolatát az F-16-ból vették, csak ugye nem az ott megszokott force-sensinges megoldással, hanem ráapplikálták egy rendes botkormányra, eddig stimmt. A gázkarnak viszont elég kevés köze van a Strike Eagle-hez, formára hasonlítanak, de mivel az egy másik hotas rendszerhez lett kitalálva, teljesen más joy-al, ez csak formai hasonlóság. http://www.f-15e.info/joomla/technology/cockpit/81-pilot-throttle -
zoltang #18886 Én is így gondoltam, azért a tengerszinti magasságot vettem alapul. Már csak arra lennék kíváncsi ED -ék, hogy "csinálják"... :)
Ha nem is a legpontosabb a TAS-sebesség görbe egy valós összehasonlításra, de a "tuti" IAS féle görbe jó lehet egy másik modulhoz pl. p-51-hez való viszonyításhoz. -
wolfhgb #18885 Koszi az infot mindkettotoknek!
Tehat ez egy veszkapcsolo, ami kikapcsolja az sas csatornakat es a csuszasgatlot leszallaskor, ha jol ertem. Valojaban az A10 C botjat egy F 16 bol kolcsonoztek az epitesekor, ha jol tudom, igy igaz, hogy ez az A10 c hotas bot egy F 16 hotas bot! :) A gazkar pedig az F 15 E bol inplantalodott, tehat az A 10C hotas rendszere, egy F 16-F 15 E hibrid mutans!!!! :) -
Na szóval végül is ugyan az, csak máshogy néz ki, csak emlékeim szerint az A-10-en mintha az jóval lejjebb lett volna.
Mindenesetre köszi a kabinfotót, jóideje próbálok hasonlóra bukkanni. -
Arról. Csak máshogy néz ki az életben: valójában csak az F-16-oson van ugyan ilyen, épp ez a vicces, hogy a Warthog hotas joy emiatt valójában egy Falcon Hotas joy: http://www.xflight.de/original/parts/ssc/ssc_03.jpg
Az A-10-en ilyen van: http://combatace.com/uploads/post-21792-1201960552.jpg Persze közel vannak egymáshoz :)
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2016.02.07. 15:14:11 -
Nem tudom :) Paddle switchről van szó nem? Eredeti gépen az ott a markolat előtt, a sárga vészkapcsoló.
kép
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.07. 15:06:53 -
Lehet, hogy akkor nem ugyan arról beszélünk. -
Az egy vészkapcsoló az SAS-t és a csúszásgátlót kapcsolja le, ha a repülésirányító rendszerrel valami gáz van. Ugyanazt csinálja mint a műszerfalon lévő kapcsolók, csak ezt gyorsabban eléri a pilóta vészhelyzetben.
Egyébként valami emergency disconnect lever néven keresd a controlsban. -
Van egyáltalán valamire? Az igazi gépen az nincsen ott... -
Igaz, visszaolvasva tényleg kétértelmű, a standard-ot úgy értettem, hogy a második világháborúban biztos, hogy a tengerszinti magassághoz mérve repülték a teszteket, nem a repülőtérhez képest, mivel nem volt más. Akkor az volt a standard. zoltang a D-9 fókát ellenőrizné le, a második világháborús német tesztekben jobb esetben leírták a meteorológiai körülményeket, és nagyjából ennyi. Akkoriban nem volt még egyezményes standard légnyomás, és nyilván ehhez kalibrált műszerek sem. Gondolom a tesztekben említett 5%-os hibahatárnak is megvoltak az okai, amiben nem kis szerepe volt a változó körülmények között mért teszteknek. -
Nem célszerű keverni a standard és a tengerszinti nyomásbeállítást. A teljesítményjellemzőket megálapító teszteknél standard értékeket használnak, ami egy szabvány légkörhöz tartozik, a műszereket is ennek a légkörnek megfelelően kalibrálják. Hogy az adott repülőgéphez tartozó teljesítmény jellemzők milyen légkörben kerültek meghatározásra( ISA US standard, szovjet sztandard, stb.) , az függ a gép származásától és korától. -
wolfhgb #18876 Egy kerdes! A hotas warthog joy s4 es also ravasza mire van allitva alapertelmezetten az A10 C profiljaban? -
A repülőtér magassága (manapság QFE -nek hívják ) és a tengerszint feletti magasság (QNH) között nagy eltérés lehet, pláne hegyek közt. Tesztekben biztos, hogy tengerszinthez mérték, mert az a standard, ami mindenkinek ugyanannyi. Amikor légi irányítással beszélsz, az is mindig QNH magasságértéket ad meg, nagyon fontos, hogy ilyenkor ne QFE magasságot nézz a magasságmérőn (a magasságmérőn van egy barometrikus skála, ami azt mutatja meg, hogy a 0 m milyen légnyomáson van. így tudsz akár repülés közben is beállítani más nullázást, akár tengerszinthez standard légnyomásra, akár érkezési reptér magasságát állítanád be. Csak kell valaki, aki megmondja meteorológia jelentés alapján, vagy akár úgy is, hogy azon a magasságon neki nullára tekerve milyen légnyomás értéket mutat a kis ablakban). -
A CAS-TAS átszámításban a külső hőmérséklet mellett fontos szerepe van a magasságnak, ami minden esetben nyomásmagasság kell hogy legyen, ehhez legjobb esetben át kellene állítani a magasságmérő nyomásbeálítását standard értékre (1013,25 hPa vagy 29.92 inHg, így idelizált esetben a nem rendelkezik hibával a magasságmérő, akkor a pontos nyomásmagasságot fogja mutatni).
Az IAS-CAS számításra, pedig a gépre jellemző táblázatra vagy diagramra lenne szükség, amit nem hiszem, hogy adnak ezekhez a programokhoz. Csak így kaphattok pontos értéket, minden más csak közelítés lesz. -
zoltang #18873 Kár, hogy a képlete nincs meg ennek az E6B Emulator-nak. Be tudnám írni a táblázatkezelőbe. Próbaképpen ezzel is kiszámolom mit mutat.
Nem tudom, hogy ezzel mennyit foglalkoztál. Tengerszinti magassággal számolok és ábrázoltam az értékeket, de szerintem el van csúszva a magasság. Nem is 0-ról indul emiatt (teszthely: Vaziáni vagy mi 461 m magasan van). A régi német dokumentumokban melyik magassággal ábrázolták a sebességet. Tengerszinttől számítottal, vagy a mutatott "helyi" nullázott magasságmérő alapján? -
Ó, E6B, jó cucc az is. Ezt mai napig fejlesztik, használják.
Hogy mennyire pontos, az eredeti, azt nem tudom megítélni. A flash másolatot tudom, hogy pontos, mert megvan eredetiben és 1200 dpi-s szkennelés után lett átrajzolva.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.06. 23:33:13 -
zoltang #18871 Igen teljes ablakban néztem. Látom nem lehet nagy pontosságot elérni ezzel. Egy gép berepülésénél pontosan mértek nyomást, hőm.-et stb. és pontosan számoltak oldalakat egy adathoz szerintem.
Itt van egy angolszász ilyen tárcsa, emulátora:
E6B Emulator
Ez is mást ad egy picit. :) -
Próbáld ki a teljes ablakos módot (flash DR-3), és klikkelj az egész DR tárcsa közepére. A középső csavarra, vagy mire. Az átvált pirosra, akkor finomabban lehet mozgatni.
Az egykori sebességtesztek mérési hibahatára anno is olyan 5% körül volt. Az 500 km/h esetén már +-25 km/h. Annyira pontosan szerintem lehet mérni ezzel is. -
zoltang #18869 Most már látom... :)
Egérrel nem a legpontosabb sajnos. A legnagyobb baj a "tengerszint elhagyása"... Nincs hőmérsékletadatom a DCS-ben erről. -
Milyen tárcsát nézel? A hátoldalon a fekete gyűrű (ami kell neked a sebesség/távolság/idő/egyéb számolásokhoz) az 2000-ig van kottázva :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.06. 23:13:51 -
Hát, azt semmiképp nem mondanám autentikusnak, lévén abban hőmérsékletet sem számolt, és pl külön progi volt a B-25-höz, mert annak rosszul mért a sebmérője.
Van egyébként olyan IAS-TAS tábla, amiben nem írnak hőmérséklet, az csak a sebességek magassággal arányos különbségét magyarázzák (standard körülmények között). Viszont amikor egy gép konkrét sebességét kell megtudni, akkor ahhoz ismerni kell az IAS változóit is.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.02.06. 23:07:47 -
zoltang #18866 Szerintem baj van... :)
A Fókához kevés a 3-as nem? A DR4-es lenne jó, mert azon nagyobb sebességek vannak. -
zoltang #18865 Ez lenne?
http://www.pumaszallas.hu/letoltesek/il-2-1946/programok/236-bombsight-table-2.html
Kár hogy telepítős... -
77pxdumbo #18864 il2-ben használtuk annak idején a Bombshigt Table2 nevű kis progit. Ez éppen az IAS és Alt alapján számolja ki a TAS és az oldási szöget stb. Szerintem erre van szükséged. Bár nem tudom mennyire autentikusak az értékei 
Tom esetleg Te jobban tudod.
BsTable2
Utoljára szerkesztette: 77pxdumbo, 2016.02.06. 22:24:28 -
zoltang #18863 Óóó.. köszönöm. Ilyet használtam az előző életemben is. :)
Kitanulmányozom. A nyomorult nyomtatóm is ilyenkor gyengélkedik...
Na ez az, a hőmérséklet... olyan képletek vannak... A nyomást sem ismerem sajnos, mert mintha abból vezetnék le.
Mindegy, megnézem valahogy mi jön ki. :)
-
Nekem erre van egy nagyon autentikus megoldásom, már ha szeretsz szöszölni az ilyenekkel, bár DCS-ben ezt használni problmás lehet :)
Régebben csináltam egy DR2 disk-et flash-ban, ez egy eredeti, második világháborúban használt számolótárcsának a pontos másolata. Ha eredeti tesztet olvasol, nagy eséllyel pont ilyen DR tárcsával számoltak anno is.
http://www.pumaszallas.hu/elmeleti-anyagok/repuleselmelet/navigacio/259-dr-tarcsa-flash-verzio.html
Ez a tárcsa 100%-ig működőképes, egyszerűen egérrel vonszold a tárcsákat vagy a kurzort ahova kell, ha a középpontra klikkelsz, akkor kicsit precizebben lehet mozgatni. A lap tetjén van link egy hosszabb doksihoz a használatról.
Ha jobboldalt a kis piros ikonra klikkelsz, akkor a hátoldalát látod. Ott lesz a legkülső gyűrűn egy Temperatur, +40 -60 fok közötti hőmérséklet jelző mező. Az aktuális hőmérsékletet odaforgatod az IAS sebességhez, a gyűrűn elforgatod a piros kurzort az aktuális magasságig, és a kurzor alatt a fekete gyűrűn leolvasod a TAS sebességet.
Ami problémás lehet, a hőmérséklet megállapítása, DCS-ben még sosem foglalkoztam ezzel, nem tudom, honnan és mennyire pontos meteorológia adatokat kaphatsz tőle. -
zoltang #18861 Azonkívül nem tudom, hogy valaki észrevette-e, de az 1.5.2.xx verziótól a Dora nagyon füstöl még leszállás után is. :)
Utoljára szerkesztette: zoltang, 2016.02.06. 21:42:46 -
zoltang #18860 Remélem tud valaki egy kis segítséget adni. Szeretném "megnézni" jelen esetben a Fw 190 D-9-es légcsavaros gép magasság-sebesség görbéjét, hogy mennyire közelíti az eredetit. Bemenő adatok a magasság és a mutatott sebesség (IAS) lenne. Ezekből, hogy lehet valamilyen egyszerűsített képlettel valós sebességet számolni (TAS)? Valaki ismeri ezeket?
Vannak online kalkulátorok, de mind más értékeket számolnak. :)
Első körben ezzel az egyszerűsített képlettel dolgoztam:
TAS=(IAS*0.02)*(H/1000)+IAS
IAS, TAS= csomóban,
H= lábban.
De nem tűnik a legpontosabbnak az eredmény, vagy a DCS-ben nem lehet minden "korhű". -
moho #18859 Steamen most 30%-os leárazás van.