37059
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    A rakéta az érzékelő oldaláról elvileg képes erre, hiszen hatalmas oldalszög kitérítése van és gyorsan képes forgatni is, tehát nem veszti el a cél ha a rakéta fordulás közben rajta tartja a célon az infrafejet. A probléma a kinematikai modellezés, hogy valóban rendelkezne-e ehhez mozgási energiával.
  • wolfhgb
    Mondjuk a videoban egymás után indított 2 rakéta is betalál extrém szögből. :) mert az jogos, h r73 nál ritka szituációt láthatunk a videon, de azért 9x nél ahogy látom, elég ügyes lesz a találati arány. :)
  • 3G0_
    Vagyok, este már nem bírtam válaszolni mert lőtték a pizsut! :D

Nem kell hozzá LABELS! Akkora üszök rakéta az Aim54C hogy látni fogod, én 32 colos TV n látom!

Su 27 el csináltam, longational missile mód, most nemtom fejből melyik asszem 5 ös gomb. Lesz egy kereszt a HUD on, arra kell koncentrálni asszem 3-5 fokos kúpba veszi a rakéta hőpellengátora a dolgokat. F14 általában 80-100 km ről indít Aim54C t, utolsó 20-25 km en vált pitbullba. Nincs rátartása a rakétának tehát amerre te nézel oda megy (nem úgy mint az R27 pl ami a cél elé repül és egy bizonyos távolságon belül csak fel és lefelé korrigál mert már eléd tartott) erre gondolok, szóval 0 fok vagyis rád. Ha egyenesen repülsz nem változtatod a magasságod, irányod akkor csak annyi a dolgod hogy benyomod a longational missile módot és R73 ra váltasz. Bambulod a hudot, a kereszt közepén fog érkezni a rakéta. Benyomod alapból a ravaszt vagyis tüzelni akarnál, amint búg a füledbe az avionika indul a rakéta és kb egy géphossznyira előtted felrobban az AIM54C.

Rakj be egy F14 et full Aim54C vel és rakj magadra immortalt (sérthetetlenséget) aztán akár még kifogyhatatlan fegyvert mission editorba aztán gyakorold. Nagyon vicces és működik.

Szpászíbá! :D
    Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.31. 04:32:03
  • molnibalage83
    Tudom, a megjegyzésem arra vonatkozott, hogy ne csak az R-73-at ekézd. Az IR modellezés generálisan hibás, ami valójában sokkal rosszabb helyzet.

Ettől függetlenül reálisan nézve egy igazi random légiharcban te nem fogsz rakétákat lelövöldözni.
  • VO101Tom
    Attól nem lesz jobb, ha mindkét oldal ugyanolyan szarul modellezett.
  • VO101Tom
    3GO most írta pár hsz-el lejebb:
    "F14 ellen csináltam régen fun videót, úgy szedtem le hogy kizoomoltam és vártam a rakétát, 2 rakétára R73 és közelharcban béna az F14. Próbáld ki működni fog."

Egyébként meg a kommentekben ott a labeltelen videó, az atompontos SPO-val nézi honnan jön a rakéta, és közvetlen az orra előtt már radarral is ráfog.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.08.30. 20:25:56
  • molnibalage83
    A B-2 RCS-e inkáb -30 és - 40 dBsqm táján van optimális esetben.

Sanszosan más IR rakéta is képes ráfogni AAM-re, nekem ez generális modellezési hibának tűnik.
  • VO101Tom
    A DCS-ben biztos, hogy működik, mert van róla videó, és te is mondod, hogy ezt használod ki, de a valóságban ilyen nincs. Az AIM-120-as pár másodpercig éget indításkor (a lenti videón 3:11-nél látni először az amraamot és ott már siklik, akkor 12km volt köztük a távolság), és az a hőforrás is hátra mutatott, nem az érkező rakéta felé. 4 km-nél elindítja pont előre, de a valóságban az Amraam nem is a célra megy közvetlen, hanem magasra, és onnan parabolikus pályás esik a célra, a pontra amit előre kiszámol, hogy hol lesz a gép (ezt kihasználva lehet elkoptatni az energiáját, de ez már más téma). Csak akkor megy le a sűrű légkörbe amikor muszáj. Jó, DCS-ben ez sincs, de még ha nyílegyenesen nulla thrust-al 12 km-ről tök szembe érkezik az amraam, akkor is mire fogjon be az a szerencsétlen infra?

Radar is felejtős, a nagyon kis RCS miatt radarral sem látni, akkor a szemből érkező rakétákra sokkal előbb tudna figyelmeztetni a gép, nem csak az RWR-ra kellene hagyatkozni. Hogy a legújabb AESA radarok mire képesek, azt nem tudom, de amiről van infó, a rakéták RCS-e szemből valahol -10 -15 dB környékén van, ami a B2 bombázó és egy madár közötti érték. Szóval qrva kicsi. A nagyobb rakéták, cirkálórakéták már láthatóak, a ballisztikusak RCS-e meg nyilván világít mint a karácsonyfa.
  • molnibalage83
    Bug, de nem kritikus, mert labels nélkül nem adod elő ezt soha.
  • macleody
  • 3G0_
    Itt jobban látható a rakéta hogy viselkedik!

• 3G0_
    Most nincs fent a DCS de database_missiles.lua amelyik nagyobb méretű ott notepad++ al megtudod nézni a fejét hogy meddig forog a rakétának. Benne lesz az Aim 9x is valami max_nr a paramétere. Mindegy én fosok, ez a rakéta OP!
  • 3G0_
    Szerintem ha van akkora forráspontja amire rálockol akkor igen valóságos lehet. Működik vertical scannal is meg mikor a rakéta fejével célzol. F14 ellen csináltam régen fun videót, úgy szedtem le hogy kizoomoltam és vártam a rakétát, 2 rakétára R73 és közelharcban béna az F14. Próbáld ki működni fog.
  • VO101Tom
    Ahogy az 9X-et sem tudod, hogy hány próbálkozásból jött össze ez az egy, amiből videó készült.
  • VO101Tom
    Vagy hogy az R73 ráfog és leszedi a bejövő Amraamot (4:30-től), az is akkora ordas nagy fasszág, hogy hihetetlen, mégsem csinálnak vele semmit.
  • 3G0_
    Sovietckiy szu dvadtsatpyat szuper prátyivniká! xD Hát de nem 10 ből 10 szer lősz ilyet. :D 7-8 év alatt ez kb a 3. amit látok R73 al, és ilyet még nekem se sikerült lőni...
    Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.30. 19:08:21
  • VO101Tom
    Nem tudom, ha EZ rendben van, akkor az is
  • 3G0_
    Hát jó, de mégsem akarnak másik oldalra legalább egy orosz gépet hogy egy szelet nekünk is jusson a sok fejlesztésből. Bár J11A MFI 55 el mindenre elég!
    Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.30. 19:03:34
  • 3G0_
    Fejlődik a DCS, bár nem tudom tényleg ez kell e a népnek, főleg multiplayerben!

• Frenky
    Sziasztok! A SIAF 2018 repülőnapon, szeptember 01-én szombaton 13:00-kor a HUNAF Gripen standnál találkozó! Akit érdekel, jöjjön oda egy közös fotóra, személyes ismerkedésre.
    SIAF 2018: Slovak International Air Fest, Szliács
  • sakkay
    Akkor abba(80 évek vége) még az f-18C is jó. Amúgy mélységesen egyetértek, többször is beszéltük ezt már itt.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.08.30. 16:19:54
  • molnibalage83
    A '70-es évek SAM fejlesztési is már részben fel vannak oldva, innen van meg pl. az 5V55K és 5V55R rakéták lőtéri mérési eredményei a soha hadrendbe nem állított Orsa rendszerből. Az Sz-300PT és PSz viszont megkapták ezeket a rakétákat.
  • molnibalage83
    Ezért lenne minden repszimben jobb környezet a '80-as évek és annak második fele. SARH korszak és volt már Szu-27Sz és MIG-29 9.12 és 13. PGM meg Szu-24M és Szu-17M3/M4. Jenki oldalon meg F-15C, F-16A/C (nuku BVR) meg F-111-esek, amiből csak F-111F volt PGM képes.

Másodvonal az MiG-23ML/MF (MLD elég ütős volt már), meg F-5E, F-4E (jenki szinten másodvonal az Phantom)
  • PhantomAss
    "DCS World War II Update
    An important aspect DCS World War II is the addition of additional player-controlled and AI aircraft. Some of these include the P-47D, Mosquito, A-20, C-47, Fw 190 A-8, and Ju-88."

Jó lenne tudni hogy melyik lesz AI és melyik repülhető. Gondolom a P47 repülhető, de örülnék egy bombázónak is.
  • repvez
    használ valaki még ps3eye kamerát? van hozzá újabb driver vagy megoldás amivel win10 alá is be lehet üzemelni? a cl5.3as driverrel nekem nem megy.Nem tudom, hogy fejlesztik e még ezt a drivert , de nem találtam belőle újabbat.
  • 3G0_
    Úgy csinálta hogy az F18 nak a radar tányérjának a kitéríthetősége összesen 140 fok így amit láttam kb az a 70 fok is ami a videóba van az a maximum szög a szélén amiről még tud fogni a radar és így indította el az AIM9X et. Gondolom ha kap sisakcélzót nem 70 fok lesz hanem kinéz 90 fokra aztán indul a rakéta a célra. Egyébként puszta marketing az egész, se engedély nincs orosz gépre se infó, pl Su 27 re max az SK verziót találod meg mert az ment importra. Se Mig 29 vagy más főleg nem Mig 31! Az orosz akták meg az adatok akár 1960 as évekig le vannak titkosítva!

Annyi jó történt eddig hogy a J11A megkapja az MFI 55 öt amivel TV kamerás fegyvereket meg lokátor elleni rakétákat fog tudni indítani. KH29T (KH29TE is de az nincs használhatóvá téve a gépeken játékban) KAB500KR, KH31P(150km hatótáv),KH31A. És ami érdekes, az MFI 55 öt megkapta a MIG29BM ami egy prototípus volt, van benne L-150-22 ami a KH31 et vezérli, ugyan ez a besugárzásjelző képes SU33M ben arra hogy kisugárzás nélkül fogja az ellenséges radarok besugárzását és passzívba rakétát vezéreljen a besugárzott jelre. Ha ezt megkapná :D esküszöm a halálos ágyamon is DCS zni fogok olyan OP lesz! :D Nagyon jó lenne!

Itt van a bejelenés a J11A modernizálásról DCS ben! Itt megkérdezik: https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3591107&postcount=47

Itt pedig válaszolnak rá: https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3591473&postcount=48

Itt meg hogy néz ki az egész valóságban: https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=207287
    Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.24. 07:29:52
  • repvez
    De ahhoz képest elég gyorsan megoldották az aim 120as és a aim 9x integrálást a dcs-be. ennyi erővel igazán kiadhatták volna később is pár hónappal úgy hogy már alapból tudja ezeket.
    Mert ahogy nézem nem sok mindent adtak hozzá pluszban csak a 3d modellt , de sztem ugyan azt az elvet használja mint az R73as az FC3asbol.
    Mert se sisakcélzó nincs hozzá semmi , akkor hogy tájékozódik a pilóta, hogy paraméteren belül van e az indításhoz?

Meg én is ezt mondtam, az elején, hogy nem tudnak sehogy egyensulyt hozni a játékba, mert a keleti gépek annyival fejletlenebbek, hogy nincs esélyük , még bombázáshoz sem lehet használni ,mert a prec bombázási képességük sincs meg.
    Amellett ha még végre megoldanák a teljes kapcsolható fülkét hozzájuk akkor annyival melósabb lenne a repülés azokkal a gépekkel.
  • 3G0_
    Azért írtam hogy balance mert videóba 0:04 nél kb 60 - 70 fokról indít rakétát az ellenre és követi. Egyébként egyből meg is kezdődött a kuncsorgás ED fórumon mi lenne ha RMD1 helyett RMD2 es változatú R73 lenne az orosz gépeken ami modernebb. Szokásos mi nem tudunk róla semmit hogy csináljuk meg... Egyébként ez a max 60 fok :

Aim 9X nél 90 fok a max, úgy lett volna jó Matt videója. Igazad van sose lesz normális orosz gép, videó interjúban is megmondták + alapból míg FC3 as modulok vannak addig nem fognak többet tudni a gépek. Pedig a datalink a Su 27/33 alapjai közé tartozik, ezt veséztem anno az én ötletemmel, 4 Su 27, lenne 1 slot online és csinálnának valami kis basic funkciót hogy akár egy vezérgép a többi 3 meg látja amit a vezér fog vagy lát. Érdekes A10C be lehet akár képet is küldözgetni online, szóval nem lenne nagy szám, csak semmit se engednek nekik.

Jah nekünk ezt kell megszokni hisz hazánkat szolgáljuk nem dezertálgatunk más országokba hogy modernebb gépeken repüljünk! :D 3-4 hét izzítom az új gépem DCS re, már ezzel a témával is zsongok mint egy óvodás a cukros polc előtt :DDD
    Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.23. 13:49:38
  • VO101Tom
    Oroszoknak eddig is volt sisakcélzós infra rakétájuk, az miért lenne korrektebb, ha az amerikai gépekről továbbra is lehagynák ezeket (ahogy évek óta le vannak hagyva)?
    A DCS minél élethűbb lesz, a szuhojok annál inkább csak repnapos bemutatókra lesznek alkalmasak. És ebben semmi cinizmus nincs, ha az amerikai gépekben lesz normális datalink (ahogy a valóságban), normális Amraam, ami visszafog a célra ha az csalival vagy beammel eldobatja a cél (ahogy a valóságban), ha az aktív radaros rakéták zavarhatósága kb nulla lesz, és reálisan csak a kinetikus energiájuk elkoptatásával lehet ellenük védekezni (=BVR - ahogy a valóságban), akkor az oroszok dolga sokkal, de sokkal nehezebb lesz. Sőt, ha esetleg valamikor csinálnának full fidelity kabint, amiben nem csak 25 gombot kell nyomkodni, hanem kapcsolgatni, állítgatni meg használni a teljes kabint (ahogy most a Mig-21 pl.), akkor lenne csak nagy különbség köztük.

Az orosz gépek manőverező képessége nagyon jó, BFM dogfightban nagyon nehéz ellenük repülni, ezért (a valóságban) nem is mennek közel a NATO gépek ha nem muszáj. Amikor BFM-re kerül a sor, ott sok embernek kellett sok mindent elqrnia, kezdve a felderítéstől, a BVR taktikáig. Csakhogy DCS-ben eddig nem voltak meg a feltételei annak, hogy ilyen taktikával repüljenek, kötelékben dolgozzanak (awacs, datalink, bullseye, normális AIM-120), helyette BFM-re volt kényszerítve az összes. Ez tényleg mesterséges balance, persze értem én, ha valaki csak orosz oldalon repül, akkor erre kevésbé volt érzékeny, mint aki a túloldalt :)
  • 3G0_
    Elég nekünk a 60 fok is pont ettől jó hogy gépészkedni kell! Egyébként 1. én jött egy patch amiben új rakétavezérlés lesz a rakétáknak, nem csak SAM eknek hanem mindennek. Egyenlőre csak a Patriotnak van. Lesz egy egyenes fázis ahol nem manőverezik a rakéta hanem a cél felé repül és mikor megközelíti egy bizonyos távolságra a célt, elkezd manőverezni. Páran jósolták hogy akár 5 km el is növekedhet a légi harc rakéták hatótávja meg sokkal effektívebbek lesznek. Pontosabban a félaktív rakéták lesznek jobbak, meg a nagyobb távolságról indított rakéták!

Így azért jobb a nevem, nem volt valami korrekt az előző! :)
    Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.23. 11:12:33
  • wolfhgb
    Ennel mar csak akkor lenne kevesebb eselye egy vorosnek, ha a 2db 9x bol a szarnyvegen, mondjuk az egyik hatrafele volna felfogatva es hasonlo elfogasi szoggel mukodne! :) De az majd a kovetkezo frissitessel jon.:)
  • 3G0_
    Sziasztok!

Jön a balance az orosz gépeknek!

Jó kis Aim 9X ez kell a népnek, easy mode ON! :)

• sakkay
    Na ja. De ezt a kettőt összehozni egy frissen kijövő kártyával és ezzel együtt meggyalázni 30 fps-el, a csodás
  • beci43
    Csakhogy ne offoljunk annyit,gyütt egy peccs stabilra.
  • VO101Tom

Sötétben készített filmezéshez, screenshotokhoz fasza lesz, főleg ha sok színes, mesterséges fényforrás van mindenfelé. Repszimnél, nappal, levegőben ez annyira nem lesz faktor szerintem. Éjszakai kabinbelsőn lehet, hogy javít, de a nagy kérdés mennyi fps-t ér ez meg az embernek? Nekem kb nullát.
  • wolfhgb
    Szinte latom a lelki szemeim elott, ahogy a tomcat kabintetejen ide oda pattog a fenysugar a gurulo esocseppeken, korbenezek, ez egy percig tart es 4 kepkockabol all a folyamat, mindenfele kondenzalodas a szarnyak felett, a hatso vezersikok felett, lenyulok a ravaszra, fox 1 es semmi. Ott dobbenek ra, 8 FPS kozepette, h raketa meg nincs a modulhoz, az 2 HET mulva erkezik penteken, Ekkor megtepem csillogo katapult fulet es az optikai csodamat a fejem folul az ellen arcaba robbantom. :)
  • VO101Tom
    A ray tracing nagyon számolásigényes, fénysugaranként számolja hogy melyik hova pattog, honnan milyen színben verődik vissza, mennyit nyelődik el, vagy hol törik meg a fény. Valós időben nem is lehetett ezt eddig megjeleníteni, mert ahhoz, hogy ne legyen foltos a kép, nagyon sok (de tényleg qrva sok) fénysugarat kell az egész jelenetben ide-oda pattogtatni. Egy ilyen render egyetlen képkockája sok sok percig is számolódhat, esélytelen volt, hogy másodpercenként 60 képet toljon ki. Szal valami trükk biztos van ebben is, átlagolás, egyszerűsítés, egyéb woodoo - de legalább van egy újabb opció a graf setupban, amit qrvára nem szabad maxra tolni :D
  • sakkay
    Nem értek hozzá, de ez a valós idejű tükröződés dolgot nagyon nyomják. Ha valami ilyen fps igényes, nincs sok értelme. De persze ez vsz az optimalizálatlanság miatt van, de úgy van ahogyan mondjátok..egy még ki sem jött elit kártya, semmilyen körülmények között ne nyomjon 30 fps-t egy játékban!
  • wolfhgb
    Foleg, ha tenyleg kidobod erte az egyik vesedet. :)
  • VO101Tom
    Ja ja ja ja :)