37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    Mikor kijött a 2.5x-es Caucasus. Poénból levetettem mindent low-ra, akkor is volt néha lag flare dobálásnál, de néha rádiózásnál is (mint az ős LOMAC-ban.) Az átlag FPS változott drámaian a többi beállításról, de semmit sem tudta tenni a microlag ellen.

A videó készítés meg hogyan segít? Magától a felvételtől is lehet lag...

A másik gond, hogy jelenleg csak ősrégi Fraps-em van, mert a szutyok Shadowplay-t sem sikerült rávenni, hogy működjön.

Asszem most fent sincs talán, de majd akkor visszateszem.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.09. 11:49:33
  • Caterpillar
    Mhm... És mégis mikor volt utoljára hogy ezt így kipróbáltad? Én microlaggal utoljára Lockon 1.02-ben találkoztam. Csinálj róla videót, mondjuk..
  • molnibalage83
    F-15C-vel. Az FC3 megvan. Csak az nem repcsi modul csak ráncfelvarrt gépek csomagja.

Az F-14 és a Hornet lett az első két modul, amivel igazán repülnék kész állapotban, mert szuperszonikus multirole gépek, tehát minden téren lehet velük játszani, légiharcolni és csapásmérni is.

Sajnos az F-15-nek nem csinálták meg az AG képességét, pedig létezik, csak soha nem használták. Az F-14-nél dettó ez van, de ott mégis meg lesz csinálva a videók alapján.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.09. 11:38:14
  • Caterpillar
    Akkor viszont honnan tudod, hogy vannak microlagok? Idézem: "Amikor egy mezei 2v2 dog alatt mikrolag miatt mellélövök"?

Mármint Su-25T-vel tolod a 2v2 dogot? Végülis miért ne...

Mindenesetre, ha nem vettél meg semmit, hogyan tudod megítélni? Itt én valamit nem értek azt hiszem...
    Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2018.10.09. 11:06:52
  • molnibalage83
    Olvastam. A "most of" nem specifikálja. Azért kérdeztem, mert én egyetlen map-ot sem vettem meg, ahogy repcsis modult sem.
  • Caterpillar
    Gondolom a linket nem csak megnyitottad, el is olvastad ami oda van írva...

"Most of the modules and maps are already supported"

Ha akarod, a Normandy mapon is megy...
  • molnibalage83
    Ez működik Kaukázussal is?
  • Krokoliszk
    A véletlenszerűség hiányával teljesen egyetértek, pont ezért kifejezetten kerülöm az editort. Repülni szeretek, nem egy szerkesztőt nézni és waypointokat meg triggereket rakosgatni a térképre. :)

Viszont szerintem az nagyon nem igaz, hogy vizsgafeladat meg megtanulod a modult és kész. Az tény, hogy nincs hadjárat, ami folytatódna, de..

1. Mire megtanulsz egy A-10C vagy F-18C ( vagy majd most egy Cica) szintű modult profin használni akár csak egy feladatkörben is az hónapokban mérhető akkor is, ha nagyon intenzíven repülsz.

2. Ez még önmagában semmi. Még olyanoknak is, akik jó elméleti tudással rendelkeznek a légiharcról hónapokba, évekbe telik, hogy ezt a gyakorlatban is alkalmazni tudják. Ha ugyanezt egy nagyobb csoportban kell alkalmazni az megint rátesz egy lapáttal amivel a résztvevők hozzáállásától függően megint évekig vagy akár a végtelenségig el lehet lenni. Mert ugye a tudást amit felépítesz szinten is kell tartani, ami nem mindig sikerül :)

Szerintem kevés jobb dolog van, mint amikor ketten négyen hatan vagy akárhányan repültök olyanokkal akikkel jóban vagy és a repülésben is profik..

Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.09. 09:37:14
  • Krokoliszk
    Nekem i5 4690k + GTX980 kombóval 16GB RAM-al a 2.5-ben látványosan nagy maximum és átlag FPS növekedés volt 1440p-n. Közel sincs maxra húzva, némelyik beállításból vissza kellett vennem egy picit de nagyon szépen néz ki. Leginkább az húzza a számat, hogy a visibilityt csak mediumra tudom húzni mert afölött már nagyon fáj. Pedig nagyon adná, ha 50-100km-ről látnád az épületeket stb. a távolban. Szerintem csak azoknak lett teljesítmény csökkenés a 2.5, akiknek már nagyon régi konfigja volt..
    Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.10.09. 09:21:58
  • Caterpillar
    Esetleg, hátha valakit érdekel és még nemmótvá...

DCS Liberation

Kvázi dinamikus kampány, kezdetleges, de már működik...
    Utoljára szerkesztette: Caterpillar, 2018.10.09. 08:58:07
  • LeonSilver
    Arról már nem is beszélek, hogy olyan embereket ismertem meg a DCS miatt, hogy már ezért megérte az utolsó fillérig, amit a DCS-re költöttem.
    Vannak, akik cimborák és azért vannak, akik Barátok lettek az évek alatt. Nem sorolom fel a neveket, mert akkor mindenkit fel kellene sorolnom, aki itt megfordul :) Az egész csapatot kedvelem, ezért is ilyen hangulatú a totyik amilyen.
  • LeonSilver
    Így van Balázs -"számodra". Más számára meg nem. Engem egyébként nem zavar, hogy anyázod a DCS-t, EDért - mi is szoktuk :D De egy dolgot ne felejts Balázs. Hívhatjuk akárminek, lehet bármiylen szimulátor ez akkor is "csak" egy játék. Azért készült, azért van, hogy szórakoztasson (persze mások pénzt keresnek vele, de most nem erről van szó), hogy élvezd. Ha Neked ez nincs meg, akkor engedd el. Tök feleslegesen idegesíted magad ezzel. szvsz

• molnibalage83
    Számomra ezek beállított helyzetek. Vizsgafeleadatok. Ezeket a helyzeteket dinamikus hadjáratban magának a motornak kéne megszülnie. Pont ez a baj. Lerepülöd és ennyi. Vége. Nincs tovább. Következő modul.

A LOMAC és DCS összes változata mikrolaggolt randomra nálam úgy, hogy 2006 óta 4 eltérő alapkonfigom volt már.
  • Capt Baloo
    Pont ezt magyarázom, hogyha esetleg abbahagynád ezt az elemi sértettséget ami a dcsvel szemben árad belőled, és játszanál vele ahelyett, hogy a hibáit keresed es az elsőnél dobod félre azonnal, akkor talán rájönnél, hogy nagyon is élvezhető, minden faszsága ellenére. Igen, ehhez kell venni egy relatíve erős gépet, de nem ez a szoftver az egyetlen aminek van gépigénye, másfelől egyáltalán nem olyan kiugróan magas, mint aminek beállítod. Mondom, én 2017-ben egy akkor 8 eves procival meg egy 4 eves vgaval toltam, és tény, hogy nem volt fps oázis, de abszolút élvezhető volt. Nem tudom, hogy neked miert fut ilyen rosszul, mikrolag miatt nekem évek alatt egyszer sem sikerült mellélőnöm, pedig dogoltam vele nem keveset, olykor tengerentúli, 64 fős csurig töltőtt szerveren. Voltak persze érdekes jelenetek, szétesett netkód, bug, akármi miatt kimaradt szituációk, és? Az ember egyet anyázik, esetleg röhög egyet és nyom egy reflyt. Nem olyan sűrűn történtek ilyenek, hogy játszhatatlan lenne.

Kétségtelen tény, hogy kétféle ember van a földön, az egyik aki még nem játszott a dcsvel és a másik akit b@szott már szét az ideg tőle valami oltári bug miatt, de összességében azért olyan dolgokat tud ez a szim, amit kvazi semmi más. Ülj be egy Viggenbe, pattintsd be a waypointjaidat, szállj fel, aztán keress a radarral hajókat, programozd rá az rb05 útvonalát, támadási profilját, indítsd el, aztán csapass haza 1,3 Machhal 200 feeten, hallgasd a gázkar kattogását, aztan otthon húzz neki egy kicsivel nagyobb állásszöget lepompázsolva a hajtóművet és kattints belőle a küszöb előtt 3 méterrel. Becsületes repülést szerető embernek, szimulatorosnak ha ettől nem áll fel, akkor mitől? Vagy ha Mfd bújás az élet, akkor ott az A10C, vagy lassacskán a Hornet. Rádilokáció volt a jeled az oviban? Mindjárt ülhetsz az awg-9 mögé. De komolyan, rengetegen tolják a DCS-t itthon is meg külföldön is, kvázi barátságokat hozott össze (3 esküvőn voltam eddig úgy, hogy a vőlegényt a dcs miatt ismerem tsről), te meg közben mantrázod ezt a nem élvezhető, videózni jó hülyeséget. Vagy ha ennyire nem jön be, az is rendben van, viszont ez most egy lassan 10 éves program, a fejlesztőgárda még régebbi gyökerű ugye, az alap dolgok, hozzáállás itt nem fog változni, szóval akkor fordíts neki hátat oszt jóccakát, minek mérgezed magad vele. Moose: https://youtu.be/GTtu4cd66SE
  • molnibalage83
    Az új vasra fordított összeghez képest a DCS kb. soha nem lett annyival jobb sajnos, hogy élvezhető lett volna. Amikor egy mezei 2v2 dog alatt mikrolag miatt mellélövök, akkor azért elmegy az ember kedve...

A "mooseban scriptelt nagy mission" az mit jelent?
  • Solt
    Ha nem fut semmilyen monitorozó program (Aida, Afterburner) a háttérben, akkor esetleg még próbálj meg egy HT off beállítást.
  • Capt Baloo
    Én 2009-ben vettem gépet, i7-860, radeon 5850. 5 évre rá a vga-t kicseréltem R9 280X-re, használtan. Ezzel játszottam 8 évig, full hd-ban, 40+ fps-el, a 2.5 érkezéséig. Nem mondanám hú de nagyon high-end cuccnak, de teljesen élvezhető volt, rengeteg örömet szerzett, akkor is ha jutott bugokból is bőven. A 2.5 ezt már tényleg körberöhögte (miért is kellene azonos hardveren jobban futnia valaminek ami sokkal szebben néz ki? Tudtommal a világ összes játékának nőtt a gépigénye az idők folyamán, nem csökkent. És nem 2 évente kell alá új gép, hanem első körös tapasztalat alapján 8.) vettem hát egy új vasat, 1070ti, wqhd, kvázi minden max-on, 50 alá nem megy az fps, de inkább stabil 70, nincs mikrolag, öröm bódottá. Igen ez pénzbe kerül, ez van, deal with it, még mindig olcsóbb mintha dohányoznék. A 15 éves Mondeómba meg 60 000 a kerékcsapágy darabja, csak hogy ne öljön meg, mégse írogatok a Fordnak, hogy egy kerékcsapágyat nem építünk egybe szétműthetetlenül kerékaggyal meg minden egyébbel, mert az a usernek szopás.

Igen, egy dinamikus online kampány nagyon jó lenne. Nincs, kár. Van helyette mooseban scriptelt nagy mission, ahol a készítő se tudja hogy a 30 különböző opcióból hol és mikor lesz milyen sam meg honnan jön enemy cap, és ezeknek milyen fegyverzete, skillje lesz. Egy 10-12 fős összetett coop missionhöz ez épp elég randomitás szerintem ahhoz, hogy élvezetes legyen akár többször lerepülve is. Ha meg épp senkinek nem volt kedve küldit csinálni, akkor lehet gyakorolni a dogfightot, vagy az anyahajós üzemet megfelelő procedure-ök szerint, humán atc-vel, lso-val, rendes fóniával. DCS-ben egy szépen kivitelezett case I recivery is kellő kihívás, 4 hónap és 100+ leszállás után is élmény. Vagy el lehet menni MiG-21-el rszbn navigációt/bonyolult idős leszállást gyakorolni, vagy Viggennel RB-05 vagy Mjölnirt hajigálni. Vagy letölteni a kismillió előre szerkesztett scriptelt missionből egyet és lerepülni, elsőre az is random lesz. Szóval van itt lehetőség bőven, csak nem azzal kell kezdeni hogy 30 óra editorban. Tudjuk, bugos az ai sokszor, ez van, nem fennakadni kell rajta, hanem megkerülni, megoldani.
  • VO101Tom
    Iskolakörözéshez én már öreg vagyok :)
  • wolfhgb
    Szeretkezz, ne haboruzz! :)
  • gantus68
    Ezt próbáljátok meg: High preset, shadows flat only, msaa off, cockpit global illumination off, rain droplets untick, vsync tick, full screen tick. Játékban alt+enter (valódi teljes képernyős mód)

Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.08. 21:43:23
  • VO101Tom
    Nálam ezek be vannak kapcsolva, az ajánlott dolgok le vannak kapcsolva, vcync ON, full screen ON, és továbbra is ugyanez megy. 2-3 másodpercenként akad. Van amikor csak receg, de akkor az fps is leesik. SSD-ről fut a játék btw.
    Annyit sikerült szűkítenem a dolgon, hogy üres térképen nem csinálja. Csak ha harc is van körülöttem.
  • Solt
    De még az is okozhatja, ha pár hétnél régebbi NV driver van fent és használsz valamilyen monitorozó programot.

Ezektől függetlenül is a Full Screen-t és a 16x AF-t szerintem mindenképpen használd...
  • VO101Tom
    Ha rájöttök, majd súgjál nekem is pls, mert az enyém detto ilyen.
  • molnibalage83
    Azért, mert hiába van a régihez képest sokszor erősebb gépem ugyanúgy képtelenség futtatni rendesen egy középkat feletti vason. Vagy simán alacsony az FPS vagy mikrolaggol.

Egyszer összeraktam magamnak egy nagyobb mission és egy update szétcseszte az egészet, ahogy az egyik magyar által készített dinamikus missziót is.

Ekkor ment el nagyon hosszú időre kedvem az egésztől.

Feltettem a 2.5x-et, de azzal sem lett sokkal jobb a teljesítmény főleg, ha azt akarod, hogy nézzen is ki valahogy. Ehhez képest medi-hi között is összevissza FPS drop és mikrolag egy quick missionben. Akkor hova erőlködjek egy valódi nagy mission-nel?

15+ éve alatt nem sikerült egy féldin generátort alá rakni.... Egy harcászati szim alapja az ismeretlen random helyzet. Ezt képtelen megadni a DCS sajnos még ma is. Vagy 1 óra repülésért dolgozott a user 30 órát az editorral és mire eljut oda, hogy az MI azt csinálja, ami kézpelek, már utolsó percig ismerem az egész saját missiont...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.08. 21:27:02
  • molnibalage83
    Legyen, bár marhaság amit írsz.
  • Mozes
    Fél éve nem néztem fel SG fórumra, de te azóta is ott tartasz, amikor elmentem, bármelyik fórumba is bele olvasok, ahova írogatsz :) egy normális, értelmes kommented nincs, mint egy megkeseredett vén ember, akinek az egész élete csak egy sírás rívás.... :D
  • Solt
    A V-sync / Full Screen hiánya... de akkor is lehet ilyen, ha nincs SSD-d.

Egyébként AF mehet 16X-re, gyakorlatilag nulla plusz gépigénye van viszont a látványon sokat tud dobni.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.10.08. 21:14:48
  • z0ty4
    video
    srácok mi okozza ezeket a kis lagokat?
    elég idegesítő főleg alacsony magasságban.

gép az aláírásomban.
  • Capt Baloo
    De igen Balázs, itt egy elég nagy közösségnek teljesen nyilvánvaló, hogy van a hobbijára évente 1-2 alkalommal 15-20 000 forintja 1-1 új modulra, térképre. (Ez ugye cirka egy havi kondibérlet, egy közepesnél kicsit jobb éttermi vacsora, vagy pár napi balatoni lángospénz ára. Nem havonta kell leperkálni, hanem gépenként / térképenként egyszer. Ha leosztom pl. az A-10-ben eltöltött időmet az elmúlt 7 évből akkor most kb. olyan pár fillér/óra költségnél tarthatok valahol, de a Hornet óradíja se több már mint egy túrórudi, pedig én is rég voltam már időmilliomos. Szóval ne állítsuk már be úgy, mintha ez valami olyan egetverő összeg lenne, amire évekig kellene spórolni. Már csak azért sem, mert mindkettő kb. a megjelenés napján tucatjával megvolt itthon is embereknek, második nap már külön humán atc meg lso kellett a hajóra, hogy elférjünk.)

Továbbá ugyan ez a tágabb közösség amúgy amellett, hogy pontosan látja a DCS sz*rságait, meg ED olykor kritikán aluli hozzáállását azért összességében elég jól elszimulátorozgat a DCS-vel. 3 hete volt kint a Hornet amikor 10 humán meg vagy 20 ai gép részvételével, hajóról bombáztuk meg Iránt, sead-el, vadászfedezettel, légiutántöltéssel, minden sallanggal, 2.5 óra tiszta repidővel, minden különösebb nyűg nélkül. Szóval hagyjuk már ezt a csak videózásra alkalmas hülyeséget, mert marhára nem igaz.

Amúgy halkan megjegyzem, hogy először valamikor 2006 tájékán vetődtem oda az 59-es fórumra, és az első téma amibe belekeveredtem, az épp aktuális Lock On fikázásod volt, hogy még a szar is ízetlen. Eltelt azóta 12 év, és még mindig ott tartunk, hogy egyszer nem láttalak semmilyen szervezésű online repülésen, legyen az egy sima dogfight gyakorlás, bonyolult idős kikrep vagy bármilyen összetett feladat, de ha félévente idetévedek, az hót' ziher, hogy 3 hozzászóláson belül épp megállapítod, hogy DCS egy szar. Most éppen jön a Tomcat, gyakorlatilag első naptól 90%+ kész modul, multicrew, de ez se jó. Nem arról van szó, van teendő, meg javítanivaló bőven, de te a pálya szélén háttal ülve kiabálsz több mint tíz éve, hogy majd akkor nézed a meccset, ha a 2002-es brazil fociválogatott játszik az olimpiai bajnok magyar pólósokkal tollaslabdát.

Hint: a kaukázus mapon csak a kidolgozott szárazföldi rész 700km+ hosszában, a Fekete-tengert meg jobban nem lehet kidolgozni ;) De ha akarod repülhetsz 1000 km-t légvonalban mire partot érsz, és onnan a Mozdoki reptér még 300. Azt hiszem CVN+Hornet+Tomcat vonalra még akkor is megfelelő a terep, ha irl a büdös életben nem hajózna át egy CVBG a Boszporuszon. De ha ez nagyon bánt, akkor a perzsa térkép jobb alsó sarkából 500km a hormuzi szoros, ami a map közepe.
  • wolfhgb
    Ertem. :) irjunk nekik, h kell 10 50 ert. :) alin is igy mukodik. :)
  • VO101Tom
    Nem.
    Ez engedmény, ha ketten veszitek párban, akkor olcsóbb.
  • wolfhgb
    Nem mondjatok, h a multicrew lehetosegert szinte meg egy modul arat lenyuljak!!!!! :) Ez azert full beteg.
  • gantus68
    Heatblur.com -on 2 db F-14 licenc $129.99. Lehet keresni a párt hozzá. Nekem már megvan!
  • LeonSilver
    Huey ruleZ.. ;)

• beci43
    KA-50 Cápa.Legalábbis nekem a kedvencem...
  • PhantomAss
    vótmá?
  • molnibalage83
    Jópofa Cold War scen lehetne - kicsit modern környezet a terep, de kit érdekel ez, a terep a lényeg - ahogy a Szu kiért a tengerhez és a jenki beavatkozik. Jó kis amphi hadművelet orosz ASM támadással.
  • Krokoliszk
    Szerintem a Persian Gulf nem rossz. Ha a délkeleti sarkában az ománi öbölbe teszed a CVN-t és az irániak ellen kell harcolni akkor most már egész nagy terület használható, van 2 újabb iráni bázis (Shiraz, Kerman) ami jó messze van az iráni parttól illetve az ománi öböltől kb. 700-800 km ami már egész játszható. Az pl. tök fun tud lenni, amikor OCA-t repülsz a másik oldali AWACS ellen aztán 1000+ mérföldet repülsz egyben úgy, hogy hazafele nyílegyenesen mész a legközelebbi baráti bázisra. :)
  • Solt
    Így is kell ezt...

Nekem a cápa és a minyó a kedvencem, de szerintem azt vedd meg ami a te szívedhez közel áll. Tudtommal egyikkel sincs olyan komolyabb mizéria ami miatt játszhatatlan lenne, de vásárlás előtt azért érdemes az adott típusnak utánajárni.
  • molnibalage83
    Nem nyilván. Anno, mikor megjelent a Wargame Red Dragon, akkor az Airland Battle-s közösségnél meg kellett várni sokaknál, hogy legyen pénze és sale-en megvegye az új kiadást. Pedig ott nem ilyen drága dolgokról volt szó...

Ezen felül régi LOMAC/DCS tapasztalat, hogy az online levő emberek nagy része sajnos kretén. Tehát igenis kell olyat találni, ahol itthon két ember csak videózásra beruház úgy 200 (?) dollárt.

A térképnél az én elvárásom az, hogy valamiféle mérsékelt övi éghajlaton legyen egy Nevada méretű térkép. A Kaukázus jó lenne csak ki kéne bővíteni, de nagyon.