37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Itt szerintem azt fogják mondani hogy oculus, de sok mindentől függ:
-mire akarod használni, kell-e kontroller, milyen géped van (pl. oculus kényes az usb-re), mennyire fontos képminőség, a kényelem, stb.
Én speciel elégetett vagyok a lenovómmal is, de nem tudom kipróbálni egy Rifttel összevetve, lehet hogy akkor azt mondanám hogy az jobb.
Ha csak szimezni kell a DCS-hez akkor szerintem vegyél egy használt, de lehetőleg még garis oculust minél jobb áron, már csak a támogatás miatt is.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.02.19. 03:07:05 -
Gyerekek, ez HTC Vive 1.5 VR headset /99HALN061-00/ milyen cucc? Van valakinek tapasztalata ezzel?
HTC vagy Ocu? -
Nézem ezeket a VKB meg mit tudom én milyen cuccokat... hogy akarnak ezek világuralomra törni, amikor minden out os stock??!! -
sakkay #30637
Múltkori közös reppenés! Na erről beszéltem. A videót nem én csináltam, hanem Balázs a csapatból. -
sakkay #30636 Így van. Bőven van olyan a multi "kampányokban" hogy valami kifogy a reptéren. -
sakkay #30635 Mindkettőt ismerem, szóval van összehasonlítási alapom. A nagy gondom az volt, hogy egyszerűen nem adta meg azt a szintű vizuális élményt ami nekem kell-hogy magát a repülést tudjam élvezni. A dcs-ben simán van, hogy az ember egyszerűen csak élvezetből repked, a BMS-nél ez kizárt. De a kampánya mindent visz. -
sakkay #30634 Igen sokat agyaltam, hogy mire lehet számítani-de akármire is
-
Ezt a DCS is tudja, van supply rendszere, legalábbis itt ezt olvastam.
A DCS-ben is meg lehet a potenciál, csak meg kéne végre csinálni használhatóra. Elvileg ez megy most. -
Hadjáratban a légi harcok nagyon nagy többsége BVR távolságból történik, ahol a rakéták kinetikus energiája sokkal fontosabb, mint közelről. Megérzed, ha csak B-ket tudsz feltenni, mert közelebb kell menni, mások az indítási távolságok. A mondandóm lényege egyébként nem a konkrét típus volt, csak a tény, hogy ha valaki pazarol, eldobja vagy rendszeresen lelöveti magát a jó cuccokkal a szárnya alatt, akkor a hadjárat későbbi részén szívni fog. -
Sidenote. Az AIM-120B és C csak kinematikailag tér el a BMS-ben. Az ARH-k zavarhatatlanok. -
Ezt olvastam (BMS fórumon is téma volt ez a bejelentés
), tavaly év végi komment, elvileg idén megtudunk majd róla többet is. Egyenlőre a tényen kívül, hogy dolgoznak rajta, még nem láttam koncepció szinten sem, hogy mit jelent Wags-éknak a "dinamikus hadjárat", mekkora léptékben, hány egységgel tervezik, és úgy összességében mire is lehet számítani.
-
ugyan ez elmondható a dcs használok kontra BMS vonatkozásában is, hogy a legtöbben csak a kissé öreg grafikát látják, ezét nem repültek vele, nem tudják, hogy mi rejlik a grafikai dolgok alatt, de emiatt ugyan úgy leszólják mint a bms-t használók a dcs-t.
mindegyiknek megvan a maga szépsége. -
sakkay #30628 Köszi.
Amúgy a témához:
Dynamic campaign system
Eagle Dynamics has been working on making sure that they not only have a top notch combat flight sim world with plenty of content but that the content is supported by an equally impressive game. DCS greatest weakness is largely to do with how its content is interacted with rather than the content itself.
YouTuber Patchwork published a video about dynamic campaigns and made some good points (even mentioning IL-2’s new Career mode) about what a good dynamic campaign would really be like and where the shortfalls can be found in some of the currently available systems. It’s a good video you can watch here… but it’s not the end of the story either.
Eagle Dynamics Matt Wagner responded to the video with an interesting couple of notes on what they are working on right now:
The dynamic campaign for DCS World is in VERY active development. The campaign will be real-time and basically be an AI-driven RTS playing out that the player participates in. We will talk more of this next year.
This sounds interesting and exciting. I’ve already been impressed by arrangements such as Hoggit’s Georgia-at-War setup which features an AI scripted “General” who plays against the players on the server. It’s fairly simple but it works really well despite a few glitches and bringing something more sophisticated into DCS World would be a boon to good gameplay.
-
Ja, egy dologra figyelj még, közvetlen ne fújj ventilátorra se, csak ha lefogod az ujjaddal. Ha erős a spray, akkor úgy megpörgetheti, ami a csapágyazásnak már nem tesz jót. -
"És tök jó amúgy, hogy BMS-ben zajlik egy marha nagy háború körülötted, ami a történéseinek a 80-90%-a gyakorlatilag az eseményhorizontodon kívül esik, biztos fasza egy ilyen hadjáratot végigtolni, de én úgy tudtam ez repülőszimulátor, és nem az Imperium Galaktika 4 :D :P. ... ... nem érdekel, hogy a leszállásom után fél órával onnan 600 km-re melyik tank lőtte ki a másikat, és ennek milyen következményei lesznek 2 hét múlva, amikor megint lesz időm leülni szimezni. Persze ez szubjektív."
Bakker Balu, ha ezt komolyan is gondolod, akkor te sem sokat repkedtél benne
A valós idejűség nem azt jelenti, hogy 7/24-ben futtatod a szervert, bármikor elmented az aktuális pillanatképet, és onnan folytatod amikor van időd (BMS-ben bármelyik gépbe bármikor be lehet ülni és ki lehet lépni belőle, AI-ra hagyva a további melót). Van, hogy két hónapig repkedsz a hadjáratban, amiben saját idő szerint eltelt 4 nap, viszont annak a küldetésnek, amit korábban repültél, ugyanúgy hatása van a mostanira, mintha tényleg 7/24-ben futna a szerver (pvp eventeken van ez egyébként, két hétig fut a szerver, és mindenki akkor csatlakozik be amikor tud).
Ami a hadjáratot illeti, a történések nagy része a FLOT-nál, és annak szűk sávjában esik, a hátországban pont arra elég, hogy a frontot nem tudod megkerülni, nincs olyan, hogy elrepülsz 100 mérföldet a tárkép széle felé, és ott már ne találj senkit (vadászokat is bárhol rád emelnek, ha meglátnak radaron). Nincs olyan, hogy nulla méteren vígan repkedsz a dombok közt, MkI eyeballal keresgélve az enemyt, mert manpaddal bárhol alád durrantanak mint a huzat. A 16000-es hard deck is ezért fontos, a csöves végvédelemmel, kiskaliber, nagykaliber, manpaddal és SAM-ekkel úgy tele van pakolva, hogy azt sem fogod tudni, hogy honnan lőnek. A FLOT-ot meg sem kíséreled deck alatt átrepülni, ha bombázol, akkor nem 1000 lábon oldod a bombákat, hanem minimum 16000-en, ugyanezek miatt. Ha látsz egy ellenséges repülőt, arra nem azonnal rárontasz, hanem válogatsz, melyik saját vagy ellenség, melyik lesz faktor, melyik közeledik, távolodik, melyik egyáltalán a vadászgép, kik a csapásmérők. Amikor ilyen a szituáció, ezt nyilván nem is lehet másképp csinálni (a térképen lévő ikonok nem az egyes gépeket, hanem a raj vezérgépeket jelzik, vörös oldalon csak a felderítetteket). A/G detto, ha kapsz egy célpontot, azt meg kell keresni, ha elküldenek hogy támadj meg egy harckocsi zászlóaljt, jó eséllyel mellette harcol még 5 másik egység, és ha tankok helyett APC-ket bombázol ki, azzal nem sokat segítesz megállítani a támadásukat. Sőt, mondok még egy faktort, a hadjárat minden repülőszázad összes assetjét számon tartja, a repülőgépek számát és a felszerelését is! Történt már velünk olyan, hogy hadjárat elején azonnal dobtunk mindent amikor légi harcba keveredtünk, pár nappal később pedig már nem volt póttank a raktárban, amiket a gépekre tehettük volna deep strike-hoz. Vagy elfogyott az AIM-120C, és vihettünk helyette B-t. Ha a repszázad minden gépének küldetés van tervezve, akkor nem enged újra indulni, csak ha törlöd valamelyik flightot, amelyik a földön van még, vagy átugrasz egy másik repszázadba, de ott lehet, hogy csak régebbi F-16 altípus van. AWACS vagy Tanker tényleg HVT, mert ha lelövik, az alapjaiban változtatja meg az adott oldal lehetőségeit.
A BMS hadjárata egy komplex rendszer, amiben rengeteg dolognak hatása van a későbbiekre, és a sok légi és földi egység miatt teljesen más stílusban kell repülni mint DCS szervereken, igaz, ott egyenlőre gépek fícsörei is erősen limitálják mivel mit tudsz csinálni (fegyverek, radarok, datalink, netkód). Ráadásul akárhányszor indítod el, nem történik kétszer ugyanaz. Ha szerinted ez lényegtelen, csak egy szar sci-fi, akkor tényleg teljesen ellentétes, amit a repszimekről gondolunk. -
HDD-t vedd ki, arra ne fújjál rá, mert van rajtuk apró légnyomás kiegyenlítő nyílás, és ha abba belefújsz az tönkrevághatja a winyót.
Egyékbént lehet, a többinek nem árt. -
sakkay #30624 Ja tényleg srácok, ilyen sűrített levegős sprével lehet gépet tisztítani? Nincsen rajta oldal lap, így elég nagy a por. -
sakkay #30623 Kurva jó a vidi!
Én is kerestem-de aztán mondom-minek bizonygatni. Itt sokan csak kritizálják, de (komolyan mondom)nincsen 1 óra repült idejük 2019-ben, 2018-ban meg max 10 óra
Viszont a dinamikus kampánnyal csak részben értek egyet. Az fájó pont a DCS-ben és minden más-csak jobb-rosszabb utánzat. Repültem BMS-is egy ideig-nem tudtam megszokni az ótvar grafikát,(főleg a földközelit) meg a minimál sérülés modellt és látványt az ellen gépeken-de a kampány a brutál élvezetes volt. Vitathatatlan. Sajnos.
-
Troll-on ötletláda: nevezzük már át ezt a fórumot DCS World helyett DCS-vel nem repülő emberek mi szar a dcs-ben kommentjei fórumra :D
https://www.youtube.com/watch?v=l8z9fQBcvqs Itt egy videó, kizárólag in-game felvételekkel, kizárólag multiplayer, egy darab snitt nem lett hozzá felvéve trackből, 0 db időlassítást tartalmaz. És az After effects el se lett indítva, de még csak a premierben se kapott egy kósza kontrasztot se. Natúr mint a túrórudi. 1070Ti, 2560*1440. Szerintem szép a DCS. De minimum szebb mint bármi más, szóval argument is invalid.
Random factort azt hittem legutóbb már tisztáztuk, moose script-el csak azt nem csinálsz meg amit nem akarsz. Persze valakinek szopnia kell vele, nem is keveset, de van. Némelyik küldit már sokadik alkalommal repüljük le úgy, hogy az alap dolgokon kívül semmi sem ugyan az benne.
A MiG-21 modul fm-jét lehet fikázni, első kézből hallottam saját füllel volt 21-es pilcsiktől, hogy azért beszarás jó. Nem olyan mint az igazi, mert nem 30 kilóval kell húzni a botot, hanem egy joystickot csuklózni, de minden más annyira pontos és jó amennyire egy pc játékban csak lehet.
És tök jó amúgy, hogy BMS-ben zajlik egy marha nagy háború körülötted, ami a történéseinek a 80-90%-a gyakorlatilag az eseményhorizontodon kívül esik, biztos fasza egy ilyen hadjáratot végigtolni, de én úgy tudtam ez repülőszimulátor, és nem az Imperium Galaktika 4 :D :P. Nekem bőven elég ha abban az 1-2-3 órában, amíg a missiont repüljük, abban 100-200 nm sugarú körben, ahol repüljük nagyjából úgy néz ki a dolog, mintha háború lenne a környéken, nem érdekel, hogy a leszállásom után fél órával onnan 600 km-re melyik tank lőtte ki a másikat, és ennek milyen következményei lesznek 2 hét múlva, amikor megint lesz időm leülni szimezni. Persze ez szubjektív.
Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.02.16. 21:50:09 -
A video egy éves lesz és már ott egész jó állapotban volt a mig-23as, -
sakkay #30620 OFFFFF 
-
Ugyan ez a DCS totyik, de ÉN úgy gondolom, hogy akkor lenne off, ha mondjuk a nők hónaljszőrtelenítéséről menne a diskurzus.
Itt egy szimulátorról folyik a beszélgetés így nem off. Én nem járok a flakon totyikba (gondolom nem vagyok ezzel egyedül) egyszerűen azért, mert nem használom a flakon. -
Csak nem akartam szétoffolni a topikot. Van a Falconnak saját, ezért inkább átvittem oda. -
Engem nemhogy nem zavar, egyenesen tök érdeklődve olvasom, amit írtok!! Kifejezetten ezt szeretem az SG-ben és bennetek, fórumozókban! Azért pedig, hogy normális hangnemben lehet vitatkozni külön köszönöm mindenkinek!
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2019.02.16. 16:25:57 -
sakkay #30616
-
Amíg Leon ingerküszöbét nem üti át, addig mindegy. Úgyis mennem kell nemsokára, nem leszek gépközelben.
"A jelenleg hadjáratok nettó szarok." Ez hülyeség. Eleve nem csak KTO létezik, Sínain és Balkánon te mennyit repültél? Ami van például Ikarosz térképre hadjárat, az valamelyik IRL Török-Görög tengeri hadgyakorlat szituációját rakták BMS alá. Teljesen jók. -
Amikor szembesüt a nap, és szart sem látsz, akkor pont olyan
-
Azt írtam le, hogy ELVI szinten mit támogatna az egine + a mellé rakott txt. Egy csomó mindent. Elvben.
A jelenleg hadjáratok nettó szarok. Az MI tökéletesen értelmetlen célokat támad vörös oldalon 0 SEAD-del. Nettó öngyilkosság, amit csinál. A saját mondomban meg egyesek panaszkodtak, hogy túl nehéz. Jah, hogy adtam eszet a vörös oldalnak...
De ezzel menjünk át a Falcon topikba.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.16. 15:04:18 -
"Azért nincs értelme adott ratio-nál vége tvetni a hadjáratot, mert úgyis területfoglalás követi azt."
Pontosan. Ezért sem értem, hogy honnan jött neked ez a Ratio dolog, miért lett ez ilyen fontos, hogy nincs is benne.
"Viszont n+1 ponton lehetne a hadjáratot értelmesség tenni,..."
Ez viszont pont úgy hangzik, mintha szerinted most nem lenne értelmes. Nekem a hadjáratnál egy dolog számít, hogy jelenleg PC-re ez az elérhető legjobb, akkor is, ha vannak olyan részei, amiket tovább lehetne kalapálni. A hadjárat működik, az AI csinálja a dolgait, mi asszisztálunk hozzá, és néha ha összejönnek a dolgok, akkor el is tudjuk tolni a balanszot egyik másik szituban. Az, hogy pl a battalionok összetétele pontosabb legyen, az persze javít az élethűségen, de alapvetően a hadjáratot nem befolyásolja. Ezért nem is problémázok rajta. Ha megcsinálják, annak örülünk, ha nem, nos, attól én még pont ugyanannyit fogok repülni.
-
sakkay #30611 Ez nem igaz. Vannak pillanatok, néha percek amikor tényleg olyan. Máskülönben egyetértek
-
Azért nincs értelme adott ratio-nál vége tvetni a hadjáratot, mert úgyis területfoglalás követi azt.
Viszont n+1 ponton lehetne a hadjáratot értelmesség tenni, ezeket le is írtam a BMS csapatnak, hogy mire lehetne fókuszálni a saját tapasztalatom alapján. A battalion átdolgozás és modellezésre komplett doksit írtam. -
Én még nem láttam olyan pvp eventet, ahol ne területfoglalás lett volna a cél. Offline hadjáratot sem játsszuk másképp. Egyébként is az a legösszetettebb feladat, ha meg is lenne csinálva ez a Ratio dolog, kétlem, hogy bárki foglalkozna vele.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.02.16. 14:20:24 -
Nem mondtam, hogy baj. Csak kiegészítettem azt, hogy sokan többet látnak bele a Falconba is, mint ami. -
Miért baj az neked, ha a hadjárat célja területfoglalás? A tank vagy gép veszteségi arány ilyen számolása szerintem qrva fölösleges lenne, és nagyon egydimenzióssá tenné a küldetéseket. Senki nem foglalkozna a földi csapatokkal, csak A/A konfiggal szállna fel, mert úgyis csak a body count számít? Ez már Vietnámban sem jött be. Szerintem a mostani rendszer teljesen jó, területet kell foglalni, ahhoz harcoló alakulatok kellenek, azok megvédéséhez meg légvédelem és repülők. Így a komplett rendszer számít, nem csak egy-egy eleme. -
A hadjáratok minden esetben úgy érnek véget a jelenlegi kialakításban, hogy kijelölt objectiveket kell elfoglalni.
Régi dev doksiban láttam olyan, hogy szárazföldi erő, supply és repcsi ratio is lehetne, de mikor ezeket ki akartam próbálni, egyik sem működött.
A repcsi ratio meg azért érdekes, mert egyik Falcon változat hol beleszámolta 0%-os reptéren levőket, hol nem.
Szóval papíron sok mindent tudhatna a Falcon is, de valójában nem tudja, nem működik, vagy atombugos. Hatalmasat mertek álmodni 1998 előtt és mai napig nem sikerült realizálni sokat ebből. -
Katonai objektumok egyértelműen stratégiai célok, a többiek közt vannak, amik a supplyba számítanak (bár a supply a legsötétebb része a hadjáratnak, szerintem senki nem tudja, hogy ki mikor miért és mennyi utánpótlást kap), vannak amelyek csak a "victory condition" eléréséhez fontosak, és valszeg sok olyan is van, aminek szerepe nincs, de az AI számol velük, védi és támadja őket. Ez nem elég? -
A többi nem FbW-s géppel nem kell gépészkedni?
Sajnos ez a fajta kettősség is szét tudja szakítani a realizmust. Az egyik gépen folyamatosan kapcsolgatsz és kormányzol, közben az F-15 a radar kivételével kb. arcade szint ahogy a Szu-27 is.
Ez multiban eléggé "vicces" lehet. Mintha két eltérő univerzumban repülnének a gépek. -
Ez a másik fele. Teljesen mindegy, hogy milyen szép videókat renderelnek le 1/8-as sebességgel felvéve, visszagyorsítva és agyoneffektelve, emiatt a DCS soha közelében nem volt annak a kinézetnek, amit a videókon látni -
A margóra. A Falconban sem számít. Amióta létezik supply system nem csináltak olyan hadjáratot, ahol számítanak. A.S. próbálkozott helyrerakni az egészet, de az soha nem került be a core-ba. Az egész térképet és n+1 dolgot újra kellene hozzá csinálni és a kódot is átfésülni.
Szinte senki nem foglalkozott és érti ezt a részét a kódnak... -
Én minőségi szempontból a Heatbluros F-14-et fontosabb mérföldkőnek érzem, mint a Hornetet, nagyon részletes FM és gyönyörű grafika. Csak legyen gép ami elbírja. Az nagyon megviselt, amikor a heatbluros promo flighton a négy gépes kötelék megbombázta a falut a sivatag közepén, és úgy beleállt a 9 fps-be mint a cövek. Szerencsétlen spectator gyerek, aki streamelte a pár ezer nézőnek, nem győzte kapcsolgatni melyik képernyőn van valami normális fps, végül a hegy takarásában repülő Tomcatot kellett mutatnia, mert egyedül az nem szaggatott. Nagyon kíváncsi leszek, hogy 1070-esemmel mire számítsak, addig elő sem rendelem, amíg nem látok pár performance testet vele.