37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #30800
-
Jaaa, oké. Meló után megvizuálom. -
sakkay #30798 instant akcion-kiválasztod a minyót és a perzsia térképet-majd van egy olyan küldi, hogy difficult landing. -
Azt külön le kell tölteni? vagy hol van, mert nem lelem.. -
sakkay #30796 DCS mi-8 hard landing instant pálya perzsián??? -
Hát.. az elémény az elképesztő! A subnautica például félelmetesen jó, bár vannak vele problémáim - nincs kurzor illetve qrva pontatlan.. 5 centivel odébb van, mint ahol lennie kellene. De rohadt jól néz ki. -
A 3D modell, ilyen szinten, hogy ülés meg kapcsolók, az annyira minimális tétel, hogy nincs értelme közösködni vele (nem éri meg ilyen apróságok miatt licenceléssel meg pénz elosztással szórakozni). A textúrázás miatt valszeg úgyis újra kellene festeni őket, tehát még a teljes 3D melót sem fedné le, ráadásul a hozzá kapcsolódó programozásokat, modulba integrálást így sem úsznák meg.
A programozás nem olyan egzakt dolog, mint egy 3D modell, hogy ha két ember csinálja ugyanazt a modellt, akkor az jó eséllyel ugyanúgy fog kinézni. Még ha a programnyelv azonos is, a logika ahogy a programozó gondolkozik és megírja a programot, az nagyon más lehet. CloD-nál pl amikor programozót váltottunk, az új gyereknek fél évbe telt, mire átrágta magát az elődje kódjain, és annyira megtanulta annak a logikáját, hogy következő patch-et a compilerbe bele merje rakni. Pedig a faszi tapasztalt programozó aki 10 fős programozó csoportot vezet "civilben". De hiába érti a programnyelvet, hiába tudná ő is megcsinálni ugyanazt, a programozás logikája teljesen más lehet. Ezért rohadt nehéz a program részeket csak úgy kopizni egyik gépből a másikba, mert még ha tökéletesen illeszkedne is, rengeteg meló összefésülni azokkal a változókkal és kapcsolódó programrészekkel, amik csak hivatkoznak rá, plusz beletenni azokat a részeket, amik csak az adott gépre vonatkoznak, mindezt az a logika alapján, amit a legelső programozó talált ki. -
igen, de a logikai szintje mindegyiknek egyforma, mindegyiknek van SMS lapja, TGP és JHMCS. az alapok mindegyiknek hasonlonak kellene , hogy legyen, az, hogy melyiknek milyen szimbolikát rajzol ki vagy melyik lapon van már lehet specifikus.
DE mégha nem is igy lenne, akkor legalább olyan feature-t lehetne felhasználni mint a mostani tomcatnél, hogy a visszapillantó tükörbe legalább azt látod amit kéne és látszik is a pilota benne a fejomzgással szinkronnal. vagy mint a mostani news letterben, amin az A10est mutatták, hogy feljavitják a látványt, ott az ACES2es katapultot simán lehetne a Falconba, F15-be is felhasználni és rengeteg olyan apró dolog van amit minden gépen egységesen lehetne megoldani.Ahogy Reaper is emlitette a multicrew is ilyen.
Az orosz gépeken is rengeteg műszer azonos ,azoknak a működési is az De egy klikkélhetős modulnál részletesen ki van dolgozva, míg egy FC 3asnál ugyan az nincs.vagy csak egyszerűsítve. -
Egy fegyver leprogramozása sokkal bonyolultabb annál, hogy copy-past-el lehessen a modulok közt másolgatni. Példádnál maradva a Maverick az sokkal mélyebben épül a kódba, nem csak azt a 3D csövet jelenti, amit a pilonra akasztanak. UFC menüpontjai, SMS lap, Weapon lap, TGP működése és szinkronizálása, ha van, JHMCS működése, HUD szimbolika, hibajelző panel, Pilon választás folyamata, 3D különbségek, egyáltalán melyik pilonon milyen fegyvert szállíthat, azt SMS lapon tudnia kell kezelni - most hirtelen ennyi tutott eszembe. Ezek egyike sem copyzható Hornetből, a gép szoftverét és fícsöreit újra kell írni a 16-osban használt szoftver szerint.
Ami azonos, az a fegyver paramétere, milyen messzire megy, mekkora a robbanófeje, ilyesmik. Minden más az nagyon típusspecifikus. -
Vasárnap délután lesz valószínűleg a jó, amikor a Boriék elmennek majd. -
sakkay #30790 Azzal a kártyával szinte semennyire sem kell levenni a grafikát-de tényleg gyere majd ts-re, vagy holnap de., vagy vasárnap du. Mert sok apróság van amit egyszerűbb szóban elmondani. A pixel sűrűséget lehet vele szoftveresen állítani-hasznos dolog-de nem kell túlzásba vinni, mert elképesztően eszi a gépet. Amikor Tomék voltak még nem volt teljesen jól belőve-szóval érdemes buherálni. -
Mondjuk sokat nem kockáztatott
, bár érdemes kipróbálni, vannak akiknek a szeme nem tudja érzékelni az ilyen 3D-t. A szédülést meg lehet szokni, TrackIR-el is ugyanez volt amikor elkezdtük használni.
-
Paszmek... sose' jöttem volna rá :D :D -
nekem is ez a gondom, hogy van amelyiknél bele se fér a szemüveggel együtt a fej, van amelyiknél rányomja az orra van amelyiknél meg olyan közel nyomja, hogy a lencsék összeérnek vagy a szemgolyódhoz közel nyomja és alig tudsz benne pislogni is és a pillák összemaszatolják a lencsét.
Ezért nem tudom, hogy miért nem lehetett eleve úgy megoldani, hogy szemüveg nélkül lehessen használni annak is aki nem olyan élesen lát .egy optikai rendszer beállítaná a fókusztávolságot a szemnek megfelelően, az optikusnál is van ilyen már amivel megállapítja a szem romlást.
@Reaper: Igen , ezt kellene tenniük, hogy a 3rd party fejlesztöknek is meg kéne ütni ugya n azt a szintet és ugyan azt a standart eljárást mint a gyáriak, hamár pénzt kérnek érte.
Ezt mondtam régebben is, hogy a nem típus specifikus dolgok legyenek egységesek a kódban és mindenki azt használja kisebb finommitásokkal, ami már típus specifikus. így az a gép amelyik tudja használni a mavericket az egyből ugyan azt a szintet hozza mint a Hornet. Mert ahogy olvasom a Falcon modulnál is újra csinálják az egészet a második ütemben csak , ahelyett, hogy egy meglévö featuret átvennének. -
Szerintem az a csavarhúzó a fülhallgatókhoz. -
Úúú.. és még valami. Van egy rongy hozzá, ez oké. De mellette van egy darab műanyag bizbasz, egyik végén lapított. WTF? -
Ja. És ugyan a gyomrom nem fordult még fel :D de.. azért szokni kell tuti... fura érzés, hogy mást látok és mást érzek. Mint a tengeribetegségnél. -
Mármint az egész hóbelevancot a fejemen?
DCS-ben mennyire kell visszavenni a grafot? Meg ez a pixel bizbasz ez mi? -
Itt van Győr egy sercintésre, de ezek a hét végék... Szombaton dolgozom zömmel (múlt héten is, most is), csőtörés, hajnalban megjöttek a Boriék Svájcból az unokákkal.. szóval nehéz na :D -
sakkay #30781 Nem sikerült, pedig most is hívtam-erre megvette
-
sakkay #30780
A fel le mozgatással(riftet kicsit magasabban mint gondolnád) a pontos beállítással, sokat lehet ezen javítani.
-
Te nem próbáltad még korábban? Sakkayval nem tudtátok összehozni a tesztelést? -
Hát... izé. Jó lenne azért, ha a lencsék fókuszát lehetne állítani.
Viszont letettem a hajamat! Nagyon gáz, ha a bemutató izén hangosan kacarásztam és a többi? Hát ez valami qrva jóóó -
Fasza... a szemüvegesekre gondoltak vajon? -
Hát.. qrva kíváncsi vagyok már rá :D -
Alba és a 21-es is hatalmas élmény VR-ban. Tetszeni fog! :) -
Na. Megjött a kukulus rift :) Hétfőn itt a lap, proci, ram. Qrva kíváncsi vagyok... Mondjuk a 1080TI már most is hatalmas! -
És ebben az a szörnyű, hogy szinte a kezdetektől így van.. :/ Ez a kijavítunk egy valamit, nyóc másikat meg jól elqrunk.. -
Igen, ez a legnagyobb probléma, hogy állandóan változtatnak és zömmel nem előnyére. Többször beszéltük már ezt a többiekkel, hogy látszólag a fejlesztői csoportok nem nagyon kommunikálnak egymással, ennek tudhatóak be a random visszalépések egy-egy már korábban megfelelően működő rész esetében. A másik pedig az, hogy a modulok nem igazán vannak egységes szinten a rendszerek kidolgozottsága tekintetében. Persze erre rá lehet fogni, hogy a modulok között elenyésző a végleses verzió, zöme mind early access, de akkor is elmondható, hogy nincs semmiféle standard, amelynek minden modulnak meg kéne felelnie. Élő példa a multicrew kérdése, x éve kijött az UH-1, a Mi-8 és még mindig nincs multicrew, szemben mondjuk az Albával, vagy a Jak-kal. Látszólag koncepció nem sok van a fejlesztés irányával kapcsolatban és én ebben látom a legnagyobb problémát a DCS-vel. -
Wampa reloaded #30771 Tomcat cold start-nekem is a kedvencem volt, de az F 16 ot jobban várom. Azért fúúú... -
sakkay #30770 :))) -
gantus68 #30769 Következetesség az van, mindig várjuk, hogy leteljen a két hét és megjavuljon, vagy fizetünk az új modulért és következetesen várjuk, hogy repülhessünk vele. Fsx-ről jöttem, mert a dcs-ben jobb flight modellt és szimulációt kaptam.
Én személy szerint már nem repülök fc3-al, mert az újabb modulok több feladatot adnak. Persze újra elővenném őket, ha átalakítanák kattintóssá a cockpit-ot, de addig szüneteltetem. Problémám volt mindaddig, míg nem tudtam high-ra kapcsolni a graf-ot, de most nagyon bejön a dcs. Persze bug-ot most is találnék, pl. a gazelle kabinja villog nekem és sokaknak.
Make flight not war! -
k53ta #30768 Meglehet, hogy nem is azzal van a baj, hogy nem minden van tökéletesen modellezve, ha nem az, hogy nincs következetesség a rendszerek modellezésében. De, egy van mégpedig az SZPO, mert az változatlan, és ha el is tér a működése a valóságtól évek óta teszi a dolgát és ezt valahol el is fogadta a közösség.
A többi gép és rendszerei esetében nem az a probléma, hogy nem 100%-ban valóságos, ha nem az, hogy folyton változtatnak. Legyen minden 80%-ban valósághű, de akkor az a rendszer maradjon is úgy, és ismétlem, a rendszer műkődési paramétereiről beszélek, nem a Bug-okról, mert azokat javítsák.
Csak legyen egy következetesség amihez igazodni tud a szimulátoros közösség. -
A stílusodon is árnyaljunk már egy kicsit.
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.02.21. 06:34:02 -
Igen, abban a periódusban jó volt a repmodell, csak azóta volt 1-2 update és most van 1-2 gyenge pontja. A problémát az update-ek rapszódikusságában látom és ez nem csak a 21-ről szól, hanem szinte bármilyen modulról. Jön egy update, ami után tök jó minden, aztán a következő update-ben elszexuálják. Olyan érzés néha, mintha visszalépnénk 1-1 frissítéssel fél vagy akár 1 évvel azelőtti verziókra.
-
Hunaf csopiból idézve:
"Kis informacio: a magyar Égi Huszárok alapito pilotaja, Doma Sandor kiprobalta a 21-est Oculussal Krasnodar bazisrol felszallva, ahol a kikepzeset vegezte. Velemenye szerint vizualisan tokeletes az azonossag a valosaggal. A kapcsolokat reflex szeruen kezzel probalta atkapcsolni, valamint tobbszor majdnem leesett a szekrol, amikor meg akart tamaszkodni a kabinteto kereten... sokunkkal fordult mar elo VR-en.Egyetlen irrealis dolog, ami nagyon komoly nehezseget is okozott neki, a kormanyerok hianya. A 2300 repult oraja valodi 21-esen beleegette a kormanyeroket is, mint reflexet. Elmondta, hogy a kormany nagyon kemeny volt. Altalaban 15-18 kilot kellett kifejteni a botkormanyra. Egyelore nem tudom elkepzelni, hogy lenne olyan joystick a piacon, ami ekkora erokkel mukodtetheto lenne..."
-
sajnos, pedig ez is egy faktor lehetne, a szembemálló gépeknél, hogy ki mennyire tudja úgy kezelni a gépet, hogy az ne akarjon saját útját járni.Egy másik videóban, ahol látszik a kezelőszerveknek az a kis ablaka mint a tomcatnél, ott a 21esnél meg sem mozdul az oldalkormány semmilyen manővernél, a tomcatnél, meg anélkül sztem esélytelen lesz bármit is csinálni.
és akkor nem csak az lenne , hogy kapcsolható e a fülke vagy nem , hanem , hogy analóg vagy FBW gép.
Amúgy akkor a PFM-es gépekben ilyen jellemző esemény nincs meg akkor a standardba még ennyi sincs, és a legtöbb gép még szárnyak nélkül is vezethető.
-
Ez most kivételesen nem az ED sara, mivel szétment a Leatherneck és az életképesebb része a fejlesztőknek megalapította a Heatblur-t, amelynek eddig a Viggent köszönhetjük és rövidesen a Tomcat-et. Ezzel szemben a csapat töketlenebb része maradt Leatherneck/Magnitude 3 és nekik köszönhetjük a 21-es kálváriáját... -
A MiG-15 repmodellje valóban erősen kétséges, főleg felszállásnál. Pontosan az itthoni baleset okán tudjuk, hogy nem úgy viselkedik, mint ahogy kéne. De amúgy van benne 3 órám, az is 3 évvel ezelőttről, szóval arról nagyon nem nyilatkoznék.
De a MiG-21-el nincs semmi gond (már alapesetben, mert folyamatosan tweaklegetik és van amikor két update között szar, ahogy Reaper írja. Idén még nem néztem, de decemberben teljesen jó volt). Elég rendesen küzdős gép, folyamatosan trimmelni, kormányozni, lépni kell, ha túl keményen érsz földet durran vagy akár törik a futó, de felszállásnál is észnél kell lenni vele, főleg ha van rajta függesztmény is sok. Lapos dugóba se lehetetlen esni vele, dogfightban nagyon könnyű hibázni, akár csak a sebességet elhúzva veszteni, de lehetetlen rephelyzetbe is hamar bele lehet kerülni, és kamillázni hogy állásszög van de sebi meg magasság már nincs. Függesztmények leszakadnak ha túlhúzod gépet, de szét is lehet tépni adott esetben. De mégegyszer, ne videók alapján ítélj. A Tomcat vidi direkt azért készült, hogy megmutassák a repmodell finomságait, a 21-essel készültről meg semmit nem tudni. Lehet Easy flightmodell, invul, akármi. Ha különbségeket akar keresni az ember, hogy irl mi nem úgy van, akkor nyilván fog találni, de ha ex-21-es pilóták szerint annyira rendben van, amennyire egy pc játékban lehet, akkor továbbgondolni felesleges. -
A 21-es évek alatt sem lett befejezve?
Valahol ez már kezd durva lenni, hogy a játékipar kvázi hulladékokat árul pénzért és a vásárlónak semmi joga sincs szinte, hogy érvényesítse azt a jogát, hogy a pénzéért használható terméket kapjon.