24058
  • Triantafillo
    Én egy "cutter-trailer"-nél azt csináltam, hogy a mod-ból töröltem azt a .lua fájlt, amelyik a "more realistic"-re mutat és a modDesc.xml-ből is törölni kell azt a részt.
    Az az igazság, hogy ez az egyetlen olyan mod, ami előtte "more realistic" volt, és "át kellett szerkeszteni" ez miatt, a többi az "sima" mod, amit használok, de ennél működött.
    Egy próbát megér......
  • joceruza
    Helló megint! Bocs hogy sokat kérdezek,de hogyan lehet "more realistic"-es modból normált csinálni?
  • joceruza
    Köszi! Már mindent próbáltam,de vagy fehér lesz,vagy annál roszabb....
  • Triantafillo
    Újra kell renderelni a textúrát egy 3D modellező programmal, vagy megpróbálhatod lecserélni a krómozott rész textúráját, de az ritkán működik rendesen.A textúra fájlok között van olyan, hogy "chrome", vagy ha a krómozott rész tükröződik is, akkor "cubemap", "cubemapGlobal" - vagy valami ilyesmi. Már ha a készítője nem nevezte át ezeket a fájlokat - a lényeg, hogy ezekkel próbálkozz, de mint írtam "csak" ezzel kicsi az esély a sikerre.

@kijhun - Április 2-án jön egy új DLC, szerintem nem sokkal előtte jön ki az új patch.
    DLC
  • joceruza
    Helló mindenkinek!
    A segítségeteket szeretném kérni! Hogyan lehet eltüntetni a krómozott részeket úgy hogy utána ne fehér legyen a textúra? Nagyon csicsás így.

Ő az a mod

Köszönöm!
  • kjhun
    Sziasztok

A 2.1-es patchről, nincs valami pletyka, hogy mikor jön ki a végleges verzió? Már, több mint, 1 hónapja jött ki a Beta3-as verziója.
  • Triantafillo
    Az "eredeti" eszközök küzül nem tudom melyik tölthető kevert táppal.
    EZEN az oldalon nézz körül, a modok leírásában ott van, hogy mivel tölthető ( a kevert táp általában úgy szerepel, hogy "forage" vagy "forage mixing").
  • turbóscsiga
    próbáltam agroliner pótot is és homlokrakodós gépet is és semelyiket nem tölti nálam
  • turbóscsiga
    Köszi
    melyik az pót ami alkalmas rá?
  • Triantafillo
    Zölden nem is fog világítani.
    PIROS - üres
    ZÖLDEN VILLOG - dolgozik, készíti a kevert tápot
    NARANCSSÁRGÁN VILÁGÍT - befejezte a keverést, tele van
    A mixer elejénél van egy kilógó cső (pipa) oda kell állni, de a készítője kicsit közel tette a tárolóhoz, van, hogy "trükközni" kell.
    Van egy "elhelyezhető" verziója, ahol lehet forgatni azt a csövet, és a hosszán is lehet állítani.
    Ha járatos vagy GE-ben, akkor tedd előrébb a triggert.
    Az sem árt, ha olyan pótot, kanalat használsz, ami tölthető kevert táppal.
  • turbóscsiga
    sziasztok. az volna a kérdésem az egyik mapban van 1 fix tápkeverő tele van de nem zöldet világít és nem tudok kivenni belőle.
  • zolcsika080104
    ok kössz szépen...kipróbálom...
  • endy papp
    Hi.
    Nem volt ilyen,nem találkoztam vele.
    Sajna majd mindegyik map-on vannak kisebb nagyobb anomáliák ezzel azzal.
    Most váltottam..... ,találtam egy nekem jobban bejövőt ,nem túl nagy ,de nekem pont az ekkora az ideális.
    Több növény is van rajt(alapon kívül) igaz messze nem annyi mint amin most mész ,de ha jobban belegondolok nagy rész felesleges.
    Ebben állat +-ban is csak sertés és marha van de az egész rendszer a küldetések és ahogy fel van építve nekem nagyon bejött eddig, alig tudom letenni.
    Minden mindennel össze függ már mint van értelme annak hogy mit is termelsz és hogy hasznosítod,stb stb...
    Igaz most futottam bele egy nagy bug-ba a konzervüzemnél,de ez is elnézhető ,orvosolható valamelyest,pici trükkel,a többi jól működik.
    Igazából ez is egy másik map-és készítőjének a tovább gondolt és fejlesztett mása,amit régebben ki is próbáltam ,csak eléggé akadozó volt még médiumon is így dobtam.
    Ennél ilyen nincs ,a "konzerv dolgot" kivéve ,de ezt elnézem neki.
    Itt a link ha ki szeretnéd próbálni,szerintem 1 próbát meg ér,kivi vagyok mit szólsz hozzá.
    Még annyi hogy ezen az oldalon vannak mindig új mapok és közbe bele lehet futni egy-egy kedvezőbe.
    Triple Farming Map v 1.0
  • zolcsika080104
    Szia!

Nagyon nagyon jó a map amit ajánlottál!
    Neked volt már olyan hogy a PDa-n nekem az alma ára lenullázódik és úgymarad.Vissza is írtam de mindig lenullázza magát.Ez mitől van? nem tudod?
  • Foxy0

• Foxy0
    köszi szépen az infókat sokat segítettek
  • Triantafillo
    A legegyszerűbb, ha a mapból exportálod azt a vonatot amelyik közlekedik, és a vonat modell helyére beteszed a másik vonat modellt. Én így helyeztem el a mapomon repülőt, vitorlást, kacsákat. Ugyanazt a spline-t használom, csak nyilván a mapon a megfelelő helyre kell tenni a spline-t.
    Itt van egy TUTORIAL, ez ugyan trsffic spline(a közlekedő autóké), de a lényeg ugyanaz a vonatnál is, annyi a különbség, hogy nálad csak egy vonal van, és zárt a vége.

@roby2011 - Ha a mapon elhelyezhető tehenekre gondolsz, akkor itt egy LINK
  • roby2011
    Valaki lenne oly szíves passzolna egy tehén objektet mert nem találok sehol .
  • zeno0325
    Srácok! Az szeretném kérdezni hogy használ-e valaki kormányt ill. gázpedált a játékhoz? Van nekem egy Logitech kormányom de valami miatt nem kezeli a játék? Létezik hogy nem lehet használni a játékhoz?
    Köszi! :)
  • Foxy0
    Azért anyira nem ismerem még a Ge-t hogy útvonalat csinálnék csak map építésre és egyéb célra használtam.

De egy leírást elfogadnék ha ráérsz hogy is kell út vonalat meg ha tudsz .lua fájlt csinálni akkor arról is szívesen fogadok pm-ben.
    És köszönöm az eddigi segítségedet!
  • roby2011
    Köszönöm a linket kjhun-nak!
    Ki vállalná hogy le teszteli a mappomat?
  • kjhun
    Pl.: a data.hu -ra, van rengeteg fájlmegosztó oldal.
  • roby2011
    Srácok kérnék egy szívességet,ha elküldeném valakinek a mappot akkor lenne olyan szives letesztelné ill.megnézné hogy mi a gond vele,mert nem tudok rájönni

(Hova tudom a mappomat feltölteni )
  • Robi546
    Rendben,köszi,egyébként nekem sincsenek alapból járműveim ez nem is gond mert át írom a pénzt és veszek,de talán kezdek rájönni,ha egyszerre veszek kb. 10-15 gépet,elmentem,kilépek majd vissza akkor nem jó,de ha veszek 4-5 járművet,elmentem,menübe megyek,majd vissza a játékba akkor jó,és megint veszek 4-5öt és így.
  • Triantafillo
    Mozgásra bírni úgy tudod, hogy adsz hozzájuk útvonalat(sline-t). Ugyanúgy, ahogy a mozgó vonatnak van, csak -gondolom- másik vonalon akarod, hogy menjen.
    Nem tudom mennyire vagy járatos GE-ben, ezért most ezt nem részletezem.

@Robi546 - Ezen a LINKEN is fenn van a map. A hozzászólásokat nézd át, hogy kinek van ilyen, vagy hasonló gondja. Az egyik srácnak az a gondja vele, hogy nincsenek a kezdéskor járművei. Csak rápillantottam, nem olvastam a többit, de Google-al lefordíthatod őket.
  • Robi546
    Hali!

Lenne egy kérdésem,letöltöttem az "Erweitertes Land XXL v 1.1" nevű térképet/mapot de valamiért nem menti el a játék,ha például veszek egy traktort,elmentem,vissza megyek a játékba,a pénzemet levette (mert vettem a traktort),viszont üres a térkép,TAB-al se tudok át szállni semmibe,elvesznek a járművek,valahogy lehet orvosolni ezt a hibát ?
    Előre is köszönöm.

Ez lenne az a Map
  • Foxy0
    na utolsó kérdés ezzel kapcsolatba,hogy ha mapon van alapból vasút és rajta 3 vonat amiből 1 mozog 2 csak áll ezeket az állókat mozgásra lehet bírni? ha igen akkor hogy?

Nekem volt olyan map amin 2 vonat szaladgált de 2 sínen és nem szagatot amúgy gyenge a gépem és low-on játszom de így is jó vele.
  • roby2011
    Oké,akkor az egészet át kell néznem
  • Triantafillo
    @roby2011 - NEM! Ahhoz ne nyúlj, csak a <modDesc descVersion="xy"> sort írd át 13-ra. De ha ezután is ugyanaz a gond lesz, akkor végig kell nézni az egész fájlt. Elég, ha egy "-jel, vagy egy /-jel hibádzik, már hibára dobja.Egyszer szívtam így mire megtaláltam egy ilyen hibát.

@Foxy0 - Elméletileg lehet, de ha nem akarod, hogy a két vonat keresztül menjen egymáson, akkor vagy írsz hozzá egy .lua fájlt, ami elég húzós dolog, vagy két sínpárt teszel le, és az egyiken az egyik, másikon a másik vonat megy. Arra viszont figyelj, hogy a játék alapból elég optimalizálatlan, ezért van az, hogy minél több dolog van egy mapon(épületek, fák, járművek, dekorációk stb.) annál jobban fog szaggatni, még erős gépen is. Vannak akik ezért csinálnak olyan mapot, amin "alig" van valami dekoráció. Én szeretem az "életteli" mapokat, és az enyémben elég sok minden van, de annak ellenére, hogy erős gépem van, normálisan csak "medium" beállításon tudom használni.
    A Modhoster oldalon nagyon sok minden van, ha egy moddal gond van, akkor az olvasható a hozzászólásokban is.
    Az Farmn Simulator UK oldalon viszont töbnyire leteszlt modok vannak, azokkal ritkán van gond.
  • roby2011
    Kérdés,a version számot át kell írni 2.0-ra vagy nem?
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="no" ?>
    <modDesc descVersion="13">
    <author>Sparrow-Modding</author>
    <version>1.0</version>
  • Foxy0
    egy két oldalt tudnál adni ezekről?
    na megint egy giantos kérdés ha nekem meg tetszet egy vasút szerelvény(vonat meg amit húz) azt hogy bírnám kiveni a mapból?(olyan ami szaladgál is és nem dísz)
  • Foxy0
    és olyat lehet hogy 1 sínen 2 vonat szaladgájon különboző időben?
  • Triantafillo
    © roby2011 - Első olvasatra úgy látom, hogy a mods mappában van egy map.zip és egy vehicles.zip (lehet hogy más is van, de itt most ezeket adja hibára).
    Mid a kettőnél az egyik legfontosabb fájllal van gond, ez a modDesc.xml. Nem tudja olvasni őket, mert a descVersion sorral van gondja. Ez vagy hiányzik, vagy nem jó az a sor. Ez a modDesc.xml fájlban a második sor. Ilyennek kell lennie : <modDesc descVersion="13"> a 2.0-ás patch óta 13-as szám legyen ott. Van akinek 11-el, 12-el is működik. Én minden modomnál a 13-as számot használom és minden rendben. Ez persze csak az első lépés, át kell nézni a fájlt, hogy minden rendben van-e megírva, de ezt így nem lehet leírni. ezt azért mindenképpen nézd meg. Persze ha nagyon "kínai" az egész, akkor nem biztos, hogy meg tudod csinálni. De azért próbáld meg......

@Foxy0 - A silo-t Giants Editorban tudod leellenőrizni. A silo-t ki kell jelölni, és a "user attribute" panelon átnézni, hogy minden stimmel-e, elsősorban az indexek, értékek. Elég aprólékos dolog, de máshogy nem megy. Persze tudni kell, hogy mit kell nézni, erre viszont csak azt tudom mondani, hogy meg kell tanulni a Giants Editor használatát. Sajnos ennek nincs más módja.... Vagy ahonnan a mapot letöltötted, megnézni, hogy a hozzászólásokban van-e valakinek ilyen gondja, esetleg javította-e a készítője.
    A másik hozzászólásodhoz annyit, hogy én minden általam használt mapba raktam vasutat. Ehhez kellenek, ugyebár sínek - letölthető modder oldalakról.
    Kell maga a jármű (ez esetben vasúti kocsik, mozdony. Ez szintén letölthető. A fájlban van maga a modell és egy "spline", vagyis az útvonala a vonatnak. Ezt ugyanúgy kell használni, mint a gyalogos vagy a forgalom "spline"-t. Oda kell elhelyezni, ahol akarod, hogy a vonat menjen - ez esetben előtte tedd oda a síneket. A "user attribute" panelen be tudod állítani pl. a sebességét. Így első körben ennyit.
    Ez egyébként minden hozzáadott "extra" járműre igaz, legyen az hajó, repülőgép, légballon, akármi : jármű + spline. Igazából akármit hozzá lehet így adni egy maphoz és akkor ott fog "mászkálni".
  • roby2011
    Elsősorabn ez micsoda?
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2014/3/10/a1_2014_3_10_oqjcf1jdtr.png]

GIANTS Engine Runtime 5.0.1 (build date: Oct 1 2013)
    Copyright (c) 2008-2012, GIANTS Software GmbH (www.giants-software.com), All Rights Reserved.
    Copyright (c) 2003-2012, Christian Ammann and Stefan Geiger, All Rights Reserved.
    Application: FarmingSimulator2013
    Main System
    Core(s): 2 @ 2.6 GHZ
    Physics System
    Driver: NVIDIA PhysX Runtime
    Version: 2.8.4
    Thread(s): 1
    Input System
    Keyboard enabled
    Mouse enabled
    Gamepad/Joystick disabled
    Force Feedback disabled
    Sound System
    Driver: OpenAL
    Version: 1.1
    Device: Generic Software
    Max. sources: 256
    Render System
    Driver: OpenGL
    Card Vendor: ATI Technologies Inc.
    Renderer: ATI Radeon HD 5450
    Version: 4.2.12002 Compatibility Profile Context 9.12.0.0
    GL_NV_texture_compression_vtc not supported
    GL_NV_vertex_program2_option not supported
    GL_NV_vertex_program3 not supported
    max_texture_layers: 8
    OpenGL initialization successful
    Hardware Profile
    Level: Medium (forced)
    View Distance Coeff: 1.000000
    Shadow Quality: 1.000000
    Skip Mipmaps: 1
    LOD Distance Coeff: 1.000000
    Terrain LOD Distance Coeff: 1.000000
    Foliage View Distance Coeff: 1.000000
    Farming Simulator 2013
    Version: 2.0.0.9 RC6
    Available Languages: en fr es it
    Language: en
    Game vehicle types loaded
    Mod directory: D:/ADATOK/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods
    Load mod: A
    Load mod: map
    Error: Failed to open xml file D:/ADATOK/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/map/modDesc.xml'
    Error: Missing descVersion attribute in mod map
    Load mod: vehicles
    Error: Failed to open xml file D:/ADATOK/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/vehicles/modDesc.xml'
    Error: Missing descVersion attribute in mod vehicles
    Error: Failed to connect. Reason: 5
  • Foxy0
    Egy kis segítség kérés aki már csinált mapot és rakot bele vasút hálózatot ezt hogy lehet megcsinálni,vagy ez hogy működik?
  • Foxy0
    Leírod ide és megnézik aztán meg ha bírnak segítenek.Így leírod hogy te nem tudsz mit kezdeni vele nem javul meg.
    "Néma gyereknek anya se érti a szavát"
  • Foxy0
    Mindegyik pótal csinálja mert próbáltam és nem csak űrítésnél hanem taposás nál is elő jön.Ha netán a siló baszakodik azt hol tudnám meg nézni?
  • roby2011
    És azzal ami benne le van írva mit tudok kezdeni?
    Mert nekem elég kínai az egész
  • Triantafillo
    Na, ezt hülyén írtam.
    Szóval:
    C:/Felhasználók/"felhasználó név/Documentumok/My Games/FarmingSimulator2013/log.txt
  • Triantafillo
    A log fájlban jegyzi fel a játék - többek között - az esetleges hibákat és azok okait.
    Alapesetben itt találod:
    c:Felhasználók"felhasználó név"DocumentumokMy GamesFarmingSimulator2013log.txt