6715
mudrunnersnowrunner
expeditionsroadcraft
  • RJoco
    Elméletileg a PS5 szebbet tud, mint a 4. Eddigi tapasztalataim is azt mutatják, hogy a natív PS4 játékok szebben futnak PS5-ön, még, ha nem is jött hozzá olyan frissítés.
    Alaszka sokkal jobban futott. Ott sem volt felhőtlen minden, de Michigan-hez képest jó volt.
    Mostanában én is ritkán megyek éjjel, este 6 körül általában áttolom az időt reggel 6-ra. Most speciel a játékmenet utolsó küldijét fejeztem be és úgy voltam vele, hogy miért ne tenném éjjel, úgyis rég volt már.
    Szerintem megpróbálkozom egy friss W10 telepítéssel. Úgyis van egy plusz SSD a gépben, ami most kihasználatlan.
    Ha azzal sem jó, akkor meg simán visszaállhatok a régi W10-re. Úgyis mindegy neki.

A mi felbontásunk YT szerint már 5K.
    Amúgy nemrég azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha 3x2K monitorom lenne. Ha a 980Ti bírta a mostanit, akkor ennek az új kártyának bírnia kellene az egyel nagyobbat. Hát erős kétségeim lettek ezzel kapcsolatban. Meg megfordult a fejemben, hogy veszek egy darab nagyon széleset, ami olyan, mint két darab 27", de 2K-ban. Nem lesz annyira széles, mint most, de nem lesznek csíkok sem a képek között. Szerencsére a kiszemelt példány leírása nem írja, hogy lenne benne free-sync, csak valami g-sync ultimate-t tartalmaz, így meg nem merem megvenni.
  • eta32 #3193
    Ha igaz jövőre kijön a 4-es széria ,talán akkor lejjebb megy a 3-asok ára...
    Egyenlőre annyira nem sürgős,elfutkároznak a játékaim ezzel is ,ha nem is 4K-ban de közel az ultrához...3x27", 5760x1080 felbontás mellett.
  • eta32 #3192
    Kérdés PS-en is tudja é azt a grafikai minőséget....
    PS4-en tuti nem mert Oldgamer kolléga már nyilatkozott erről többször is korábban
    Valami nagyon nem kerek nálad ha ilyen dolgok elő-elő jönnek....
    Tegnap is mentem Alaszkában itt-ott pillanatokra le-le megy 60 fps alá olyan 55 körülire helyfüggő,de ezt már megszoktam ,nem vészes ,de túlnyomó részt tartja a 60 -at és felette van többet megy 70 körülire (akár fölé is)mint 60 alá.
    Este mostanában kevesebbet megyek de ott is ilyen szokott lenni ahogy emlékszem.
    Még anno mikor megjelent Yukon em,lékszem talán ott volt a legkevesebb fps-em az valahogy nem igazán jött össze optimalizációban.
    De simán játszható volt.
  • RJoco
    Nem kellett, hogy sokáig tartson az örömöm.
    Most nem futott semmi monitorozó program, de észrevehető volt itt-ott némi lag.
    Szürkületkor ez kemény akadássá fajult. Az éjszakában ismét csak a (nem)normális dolgok voltak.
    Mivel mod-ot úgysem használok, lehet, hogy érdemes lenne PS-re megvennem, mint itt vacakolni...
  • RJoco
    Pedig egyszerűen bizonyíthattad volna.
    Megnézed, hogy a régivel hogy fut a játék, felteszed az új driver-t és megnézed, azzal hogy fut.
    FPS, kihasználtság, órajel, feszültség, stb.
    Összehasonlítod és már ki is derült, hogy úgy van ahogy gondolod vagy sem.
  • RJoco
    Szerintem egy 3080 is bőven jó lenne.
    3060Ti már van az általad írt áron. 3060 meg olcsóbban is.
    És ez a normál ára.
    Aki csak várja a messiást, az soha nem fog új kártyát venni.
    Ráadásul jönnek az új szabványok. A technológia fejlesztését, felfutását, megtérülését a fogyasztó fogja fizetni.
    Plusz még ráverik a hiányt, járványt, jövő évet, de a múlt évet is, nehogy lemenjen az ára.
    Az, hogy mi az ajánlott ár, csak egy dolog. Mivel el tudják adni akár a kétszereséért is vagy többért, így megteszik. És fogalmunk sincs, hogy mennyi a tényleges gyártási költség.
  • eta32 #3188
    Vennék én új GPU-t akár rtx380ti is de nem 1 milla közeli áron mert....a választ tudjuk.
    Hanem normális 300-400 körüli áron...
    De asszem ez egy hiú ábránd marad ,még egy jó darabig, addig nyúzom a gtx1080ti ameddig csak lehet....
  • Jóózsf István #3187
    Azt tapasztaltam, (Bár bizonyítani nehéz) hogy minél újabb a meghajtó program egy korábbi generációs vga-hoz annál rosszabb a teljesítménye. Eddig ez így csak összeesküvés elmélet. De ha azt mondom, hogy amikor megvettem a kártyát az afterbörnerben fel tudtam húzni a sebesség csúszkáját +70-re, aztán már csak 50-re aztán már inkább hagytam nullán, mert úgy is elhasalt. Várom a pillanatot, amikor minuszolni kell!
    És ez nem mende-monda!
    De sajnos előfordul, hogy egy-egy játék megköveteli, hogy új drájver legyen és akkor már benne is vagyunk a huszonkettes csapdájában!

Azt, amit Jocó mond, hogy valami csak egy bizonyos verzióig működik azt egy 7970-essel éltem meg.
    Azt' ezek után mondja nekem valaki azt, hogy a gyártók nem ösztökélnek az újabb termék megvételére!
  • RJoco
    Az a helyzet, hogy ez sajnos nem így működik.
    A most kiadott driver-ek még a 980ti-mhez is jók.
    Itt tudsz keresni.
    A legújabbat tegnap adták ki.
    És van, amikor nincs más választásod, mint a frissítés.
    Én is szívtam anno. A GTAV csak 1 bizonyos verziószámig volt hajlandó problémamentesen működni. Valamiért frissítettem (néha rámjön a frissítési láz és akkor frissítek mindent) és utána nem ment rendesen a játék. Visszaraktam korábbit és megint jó volt. Aztán jött az RDR2, annak meg kellett egy újabb mindenképp. Amúgy nem volt jó a kép. Szerencsére sok gond volt, így az nvidia pár nap alatt javította a driver problémákat RDR2 miatt, amivel végül megoldódott a GTAV problémám is. Hozzáteszem, hogy az én kártyámnak, frissebb driver-rel, de még nem a legfrissebbel az RDR2 miatt, nem volt olyan gondja, ami miatt játszhatatlan lett volna a játék, ellenben az új kártyáknak volt. Viszont az akkori legfrissebbig nem kellett gondolkodnom, hogy elindítsam a GTAV-öt, hacsak nem akarok szívni.

Driver-t meg úgy általában win-t is két esetben szoktam frissíteni. Ha valami nem megy vagy, ha rám jön a frissítési láz. Utóbbi általában akkor, amikor megelégelem, hogy a win mindig feldobja a frissítésre emlékeztető ablakát. Ha már úgyis újra kell indítgatni a gépet, akkor plusz 1 vagy 2 már nem számít.
  • eta32 #3185
    A gtx 1080ti közel 1 éves driverrel fut a mai napig jól.
    Már újabb drivereket kimondottan ehhez a kártyához nem nagyon dobnak ki.
    Legalább is nem találtam.
    Persze ha van valakinek linkje hozzá szívesen ránézek.
    Más (újabb) driverekkel meg nincsenek korábbról jó tapasztalataim.
  • eta32 #3184
    Oké persze na de gyufásdobozokat szállítani...
    Mivel egyik sincs rögzítve így súlyuk sincs,ergo annyi mint ha gyufás dobozokkal egyensúlyozna egy egyenetlen terepen.
    Nyilván ez is egy fajta teljesítmény ,de engem annyira nem hoz "lázba"
    Anno ez hasonló a MR időkben mikor nem akartam sokat fordulni egy olyan fahordó helyről kifelé ami annyira szívatós volt hogy csak modder gépekkel lehetett megközelíteni (mod térképről van szó) és nem rögzítettem a rakomány ,de figyelni kellett hogy le nem essenek.
    Persze mikor kijjebb értem átraktam és rögzítettem ....
    Az ablakon folyt be a víz,nem hogy az utat láttam volna....
  • Jóózsf István #3183
    Kicsit most elszégyelltem magam.
    Jól látom, hogy plató sincs a kocsin?
  • RJoco
    Ezeken a beállításokon volt korábban is.
    Csak úgy látszik valamit babráltak a játékkal, ami miatt az új driver kellett.
    Normál esetben sosem kell egy régi játékhoz új driver, ha az már jól fut.
    Ez meg azért nem mai játék.
  • eta32 #3181
    Nálam pl. akkor fut rendesen röccenéstelenül ha a GPU 100%-on megy ,de nem csak ennél a játéknál.
    Mihelyt picit is lejjebb megy már észre is venni az fps-nél.
    Nálam a hőmérséklet majd állandó 74 körül van.
    A ventiket meg nem lestem soha mennyit pörögnek,annyit amennyit kell...pedig aztán itt van a gép közvetlen a cokpit mellett ahol ülök...
    Nem zavart és érdekelt eddig sem ezen része.
    Azért csak arra állítottad a graf beállításokat amiket javasoltam
    Kipróbáltam én anno mindent oda-vissza mivel és mennyit lehet nyerni vagy veszteni fps-ben
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.10.26. 17:24:54
  • RJoco
    Én próbálom szeretni. Sosem voltam elfogult. Volt korábban is ebből is, abból is. Bár inkább zöldet hajtottam, mint pirosat, de ez nem az én hibám. Így alakult.

Éppen megcsináltam az új W10 telepítőt, de gondoltam, azért teszek egy próbát a VGA driver frissítésével. Egyszerűbb, mint a W10-zel vacakolni.
    Egy gyors 20 perces játék után eddig úgy néz ki, hogy jobb a helyzet.
    Az FXAA-t kikapcsoltam, élsimítás x2-n. Így 100 FPS fölött van, nem tapasztaltam a csökkenést 45-re. Ha távolabbi kamionra váltok, akkor egy pillanatra 60-ra lemegy, de a váltás miatt ez nem észrevehető és táj legenerálása miatt még meg is értem. 1300 euróból nem futotta többre na. :)
    GPU 90+%-ban kihasználva, ellenben a hűtés megint 70 fok fölé engedi a GPU-t, a ventiket meg 1200 körül tartja.
    Tudom, korábban az volt a bajom, hogy miért járatja 1800-on, de akkor a GPU nem is volt 60 fokos és így kihasználva sem volt.
  • Jóózsf István #3179
    Ha csomagolsz mellé egy száz ajróst, akkor feladhatod nekem postán a VGA-dat.
    Egészen elkedvetlenítesz ezekkel a beszámolókkal. Vagy szívből gyűlölitek egymást a kártyával, vagy tényleg valami nem stimmel vele. Furcsa.
    Próbáld meg szeretni. Hátha jobb lesz a viszonyotok.
    Amikor pirosról zöldre váltottam nekem is nehéz volt legyűrni az ellenszenvemet, de ha mindenben hibát akartam volna keresni, akkor saját magammal csesztem volna ki. Így szépen le is húztunk három és fél évet békében. De ettől függetlenül az első adandó alkalommal megyek vissza pirosba.
  • RJoco
    Szóval a Volumen Fog a talaj menti köd.
    Gondoltam, hogy valami köd lesz, mert a "Fog" általában ködöt jelent.
    A talaj mentit az életben sem szeretem és itt sem.
    A ködöket meg úgy alapvetően egy játékban sem szeretem.
    Ez alól kivétel az X4 néhány rendszere.

Ezekkel a jelenlegi beállításokkal egész jól fut a játék.
    Nincsenek azok a nagyon durva akadások sem. Mikrok időnként előfordulnak, de elég ritkán. És akkor is lehet, hogy csak hosszabbat pislantottam :))
    Az FPS változó 80-50 között, de többet van 70 körül, mint alatta.
    A VGA is kihasználva 96%-ra. Meg is látszik, 73 fokos a GPU. Érdekes mód most nem pörgeti a ventiket 1800-on.
    Ez nekem egyre magasabb lesz.
  • RJoco
    Értem.
    Bár annyira szépen nem látszik, mert rendesen meresztenem kellett a szemem. Meg közel hajolni a monitorhoz :D
    Az nagyon érdekes, hogy a bandi 120-at lát. Nekem eddig mindig jót írt ki.

A 45-50 miatt nálad nem is jelentkezhet az, ami nálam, mert te eleve ott mozogsz, ahova nekem lemegy.

Amúgy igen, próbáltam az FPS limitet is, de úgy sem volt jó.
  • Jóózsf István #3176
    Bakker!
    A bandi nem veszi fel kijelzőmet!
    Amit a bandival rögzítettem, azon egyiken sincs.

Na pöllő pöllő szépen látszik, hogy 45-50 között mozog. Ez nálam az atom stabil kategória.
    4K-ban ezt tudja a 1080ti. Kábé minden játékban ami nem CPU limites, mint az X4!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.10.25. 23:51:37
  • Jóózsf István #3175
    Amit te 120-nak néztél az a Bandicam hülyesége. Azt jelenti, hogy akár annyival is tudná rögzíteni az adott képet. De nálam minden le van korlátozva 60 Hz-re, hogy feleslegesen ne dolgozzon a VGA
    Ha a valódi fps-re vagy kíváncsi akkor jobboldalt az adatok legtetején van az aktuális...
  • RJoco
    Ez az. Ez a legbosszantóbb az egészben, hogy a két alkatrész 2100-ba fájt, csúcs cucc
    X4-ben is minimális az FPS növekedés (mondjuk nem is vártam sokat tőle, de legalább nem akad meg a játék, mikor lövök egyett a csörgővel), itt meg ilyennel vacakolok.
    Keresek valami izmos játékot és megnézem azzal. Az a baj, hogy a gépen semmi új nincs. Beszerzek egy BF5-öt, az hajtja mind a két komponenst.

Ha a monitorod 60 Hz, akkor miért fut a játék 120 FPS-sel? Ha jól néztem a videóidon, akkor mintha V-Sync-kel állt volna be elég stabilan. Vagy elnéztem valamit?

Lassan összerakom a régi vízhűtésem. Összeszerelem a régi gépem és megnézem mit produkál 980Ti-vel.
  • RJoco
    Köszi, hogy segíteni próbálsz, de nem olvastad el eléggé figyelmesen a hozzászólásom.
    Az említettek nélkül is problémás.

"Ellenben stabil az fps 60-70 körül mozog."
    Ezért nem olyan feltűnő nálad, ha lemegy 45-50-re.
    Ahogy már én sem igazán veszem észre, ha az említettek be vannak kapcsolva, mert mégsem 30-50 volt az esés, hanem 5-15. Szóval a bekapcsolásuk inkább segít a játékélményen.
    Mikrolaggokkal nem találkoztam. Mármint ezen kívül. Ha nincs ilyen, akkor szép folytonos a játék magas grafikai beállításokkal.
    És természetesen megnéztem first person nézetben is, hátha úgy javul, de nem.

A Volumen Fog nem tudom mit csinál. Bekapcsolva ugyanaz, mint kikapcsolva. Mit kellene figyelni?

Az volt a legnagyobb gondom, hogy vannak ilyen FPS csökkenések, emellett az FPS-t sem képes stabilan tartani és a VGA sincs rendesen kihasználva. Utóbbin segít az FXAA, de még akkor sem 99%.
    Próbáltam V-Sync-et bekapcsolni, hogy rákényszerítsem a kártyát a 144 FPS tartására, de semmi eredménye nem lett. Az FPS ugyanolyan maradt, a VGA meg ugyanúgy van kihasználva, mint előtte.
    Bekapcsoltam a Free-Sync-et vagy A-Sync-et, amelyiket épp az AMD kártya használ. A monitor tudja és be is áll rá. Elvileg az ilyen FPS csökkenések láthatóságát kellene megakadályoznia, de látható marad.
  • Jóózsf István #3172
    Az a legszomorúbb, hogy a "szar géped" végül is csak két csúcstermékből áll, ami nem más, mint a cpu és a gpu. Soha nem veszek új gépet! Ez marad halálomig!

Milyen jó, hogy az én monitorom csak 60 hertzes!
  • eta32 #3171
    "Az élsimítás is maxon (korábban x2 volt), meg alatta az FXAA is bekapcsolva."
    Nos itt van a "kutya" elásva.
    Nálam biztos.
    Hogy miről is beszélek.
    Nálam az FXAA kikapcsolva,nem tesz hozzá a játékhoz,csak elvesz az fps-ből.
    Az élsimítás nálam x2-őn afelett sokat ez sem tesz hozzá ,minimálisat szebb csak tőle a játék.
    Viszont cserébe maxon felezi az fps-t.
    Plusz a graf beállításoknál az első, a talaj távolság megjelenítés részletessége ,nálam ez médiumon.
    Nem látom nagyon hogy szebb lenne ultrán ,viszont sokkal stabilabb és több az fps.
    A "Volumen fog" bekapcsolva ,nekem anélkül semmit nem ér a játék...
    Nálam mint írtam is korábban 3x27"-nál a gtx 1080ti-vel eléggé stabil ,néha pár helyen beesik 50 körülire ilyenkor a GPU terhelés is 80-90%-ra esik vissza de ezek ritkák és nagyon rövid időre.
    Ellenben stabil az fps 60-70 körül mozog.
    Így ebben a formában elégedett vagyok...
    A játék gyönyörű és eléggé stabilan fut.
    Persze micro lagokat közbe látok de annyira nem vészes...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.10.25. 13:52:44
  • RJoco
    Én sem értem, hogy minek kellett. De van, akit biztos ez izgat (mint a díszkivilágított számítógépház). Csak ne lenne mindig automatikusan bekapcsolva. Minden játéknál oda kell rá figyelni.
    Szerintem előbb-utóbb megcsinálják a magasabb képfrissítést PS5-re is. Gyanítom, hogy a grafika viszont már most sokkal szebb, mint PS4-en. Legalábbis a Horizon PS4 és PS5 között elég nagy volt a különbség még a frissítés előtt is. Frissítés után meg már nem találtam változást, de annyit nem is játszottam vele, a végére értem.

Kicsit piszkáltam a grafikát, de az egész úgy ahogy van gáz.
    Levettem mindent minimumra, kikapcsoltam az élsimítást is, meg visszavettem a FOV-ot is. Ha fentről néztem a kamiont, akkor megvolt a 144 FPS, amúgy nem. Érdekes mód, ha egyik oldalról néztem a tájat, akkor visszaesett az FPS vagy 20 kockát ahhoz képest, mint amikor a másik oldalról néztem a tájat. Természetesen a két oldalon nem ugyanaz a látvány fogad, de nagyon hasonló.
    A lényeg, hogy minimumon sem volt meg a stabil FPS. Ráadásul olyan volt a kép mozgása, mintha mindig lemaradna. Vagyis folytonos normál sebességről kicsit lelassult, majd visszagyorsult. Ez kamionnal való haladásnál jelentkezett és a gép csak 4 sebességes ráadásul. Szóval még csak nem is tudtam száguldozni.
    Próbálkoztam többféle beállítással, de az FPS csökkenés (hogy István is értse) jelentkezett.
    A GPU kihasználtsága akkor ugrott 96% körülire, amikor bekapcsoltam a FidelityFX-et vagy mi a nyavaját. A proci terheltsége ezzel egyidejűleg csökkent. Az FPS csökkenések megmaradtak.
    Úgyhogy jelenleg minden maxon (ultrán) van, kivétel a Volume Fog-ot kapcsoltam ki.
    Az élsimítás is maxon (korábban x2 volt), meg alatta az FXAA is bekapcsolva.
    Így most 60 fölé nem igazán megy az FPS, de nem is látványos mikor lemegy 45-re. Vagyis nincs akadás jelenség. A kép még éppen folytonos (nem zavarja a szemem, hogy nincs 100FPS) és nagyon szép, meg részletes.
    Úgyhogy egyelőre így marad.
  • Oldgamer
    Soha nem értettem, hogy a képelmosódást miért részesítik páran előnyben, hiszen pl egy shooter játéknál a gyors kameramozgás ( ellenfél gyors keresèse, csatajelenetek ) konkrétan hátráltató tényező. Szemrontó is egyben, homályos/szaggatott főleg a távolabbi kép. Nekem ps4 pro-m van, elvileg kellene tudnia a 60 fps-t, de nem... alapból 30-ra készítették konzolokra, ami érthetetlen, hiszen nem olyan mérvű a grafika, ami megnehezítené a nagyobb képfrissítési lehetőséget. A PS5 sem tudja úgy rémlik, igen kell majd egy patch hozzá. Nem hinném, hogy ezzel valaha foglalkoznak majd a készítők, van egyéb javítanivalójuk bőven.
  • RJoco
    A motion blur-t azonnal kikapcsolom minden játékban. Engem baromira zavar.
    A PS5 nem tolja ki a képet 60 FPS-sel? Vagy ahhoz kell egy megfelelő frissítés a játéknak?
  • RJoco
    Jó kérdés, hogy mi foghatja a gépet, ha 77% GPU kihasználtságnál csak 100 FPS-t produkál a játék.
    De a beállításokkal tényleg el lehet játszani. Lehet, hogy valamit nem bír a programkód.

FPS drop-nál van egy pillanat, amikor megakad a kép. Amikor 80-ról lemegy 45-re, majd vissza 80-ra. Mindig kameramozgatásnál. Ha épp állok a kamionnal és forgatom a kamerát, akkor van egy bizonyos pont, ahol ez megtörténik. És mindig ott. Mindegy, hogy jobbról balra vagy balról jobbra fordítom a kamerát, annál a "látképnél" leesik a képkockaszám, akad a kép. Ez menet közben, a kamiont vezetve baromi zavaró, mert ott is van mindig ilyen
    "látkép". Szóval ez nem egy bizonyos megjelenített kép. De lehet, hogy köze van a kamionhoz.
    És lehet, hogy összefügg valamelyik beállítással. Majd kiderül, ha elkezdem piszkálgatni.
  • Oldgamer
    A néhai konzolos szaggatások engem sem zavartak soha, ellenben a motion blur meg filmgrain effektek, na azoktól eret vágtam! Még jó, hogy ezen idegesítő tényezőket pár hónapja egy patch-el le lehet húzni nullára a video menüben. 140 fps? Hm... Stabil 30 az elérhető konzoloknál, mit meg nem adnék egy ingadozó 60-ért.
  • Jóózsf István #3165
    Próbáltál játszani a grafikai beállításokkal?
    Mondjuk úgy, hogy egyenként lehúzod mindet nullára és megnézed, hogy melyik fogja gépet.

Én személy szerint az árnyékot szoktam közepesre venni, nem azért, mert nálam az a lassító tényező, hanem mert nekem így tetszik.
    Sokáig volt téma a fórumában, hogy visszaesik a képkockaszám. Ott is 150-160 körüli értékekről volt szó. Egy ideje nem látom a témát, tehát biztos tettek ellene valamit.

Amúgy mi is pontosan a jelenség, ami elrontja az örömödet?
    Emberi nyelven fogalmazd meg, mert én azt nem értem, hogy "FPS drop" Ha időnként beesik a képkocka szám, az számomra nem egyértelműen jelenti a világ végét! 144 és 0 között azért vannak elfogadható értékek. Persze ha valaki érzékeny a 144 helyett 143-ra

Persze senkit nem érdekel és nem is fog vigasztalni, de a legutolsó fázist úgy játszottam végig bétában, hogy folyamatosan akadt! Azt csak a kiadásra javították.
    A fejem szétszakadt tőle. De ezt írtam is akkor...
  • macleody
    Azért a snowrunnernek nagyobb a gépigénye.
  • RJoco
    Nekem sok kocsit nem adott az elején.
    Volt valami vacak ford Michigan-ben. Azt ott is hagytam.
    Aztán a Khan, de arra meg nem lehet semmit ráakasztani és még a tank is kicsi. Ellenben jól elmegy mindenhol.
    Majd kihúztam a tóból (mily meglepő) a Hummer-t.
    Mondjuk lehet, hogy ezt a Loadstart is megvehettem volna már az elején, csak annyira nem foglalkoztam a felfedezős kocsikkal akkor. Igazság szerint napokig húztam ennek a megvételét is, mert mindig elfelejtettem ránézni, hogy mik a lehetőségek.

Jaja, a PC világa kiakaszt, de talán mégsem én vagyok a hülye.
    Kíváncsiságból elindítottam a Fallout 4-et, hogy megnézzem mi a helyzet a teljesítménnyel. FHD-ban megvolt a stabil 144 FPS. Szóval nem értem, hogy akkor SR miért nem tudja.
  • Oldgamer
    Jól van na, kicsit piszkáltalak, de jóindulatból/szimpátiából, tényleg!
    Mivel volt régebben lehetőségem helyettesíteni más kocsikkal a Hummert, emiatt nem erőltettem a használatát, nálam tényleg iszonyat tré hangokat adott ki, recsegett-ropogott.
    No, akkor otthon vagy a pc-világában ahogy olvasom tőled.
  • RJoco
    Hát asszem itt az ideje egy hosszabb pihenőnek.
    Egyrészt baromira zavaró az FPS drop, amit időnként produkál a játék. Elég gyakran csinálja.
    Másrészt FHD-ban sem képes a 144 FPS-t tartani és a VGA nincs is kihasználva rendesen.
    Harmadrészt ma már kétszer sikerült az oldalfalas pótról kiborítani az árut. A másodiknál kilépés lett a vége.
    Alaszka közel nem volt ilyen szívatós, mint Michigan.
  • RJoco
    DLC-vel jött a szín. Ha van ilyen elérhetőség, akkor általában ezt rakom rá.
    A Tatra olyan, mintha egy bivalyon ülnék.
    Ami majdnem igaz is.
    Szigorúan hangfalazok. Nem szeretem a fülest, bár időnként mindenképp előnyösebb lenne, de akkor sem.
    A Hummer hangja ennyire nem zavart. Amúgy meg nem a hangja miatt használok vagy nem használok egy gépet, hanem a praktikussága miatt.
    Kihagyások mindig vannak.
    Most a 3D tervezést és nyomtatást tanulom önszorgalomból. Pihenés gyanánt meg kicsit néha játszom. Jövő héten ráadásul délutános leszek, ilyenkor a játékra szánt időm erősen visszakorlátozódik. A berendezési tárgyaim drágák voltak, vigyázok rájuk.
  • Oldgamer
    Modern a színezete, amolyan " szivárvános "
    Nem rossz egyébként...szokni kell a szemnek. A hangja ezek szerint nem tetszik neked? Fülessel nyomod?
    Nekem abban van mély hangzás is, igaz a csettegő alaphang is befigyel, összességében tetszik.
    Elkezdtem a Sayan foothills nevű mod pályát nyomatni, lehet a másfél hónapos kihagyás miatt van, de sikerült az egyedüli elérhető Intarnational Scout-ot 3 × is megburítanom, ezzel tudok jelenleg haladni, a kiinduló 5000-es kredit sem túl bíztató. Ráadásul a csörlőm sem működik borulás után, úgyhogy kezdhettem elölről a mókát. De legalább van kihívás.
    Remélem tetszik a game, és folytatod továbbra is. Kicsi pihenőket neked is javasolnék néha, ha érezni kezdenéd, hogy a berendezési tárgyaid épsége kezdene beszélybe kerülni.
  • RJoco
    Nekem most így néz ki:

Elég sérülékeny. De erős.
    Hangja, mint a repedt fazék.
  • BmwMan86
    Sziasztok!
    Kis segítséget kérnék tőletek. Eljutottam sokatok kedvencéhez a fa szállításhoz. Amivel nincs is egyéb gondom, csak a közepes méretű rönkökkel akad. Találtam modot ami egyszerűbbé teszi: Medium log platform
    Kérdésem, hogyan lehet berakni a mod mappába? Egyáltalán hova kell másolni? Nem találtam róla semmit, ehhez a modhoz.
    Így már rá tudnám tenni a kamionra is, nem csak a pótra és jobban tudnék haladni 2 adaggal.
    Utoljára szerkesztette: BmwMan86, 2021.10.21. 08:04:38
  • Oldgamer
    A Loadstart én is szerettem! Gyors viszonylag, komoly kapaszkodó képességgel is rendelkezik, a fogyasztása nem vészesen nagy, jól néz ki, plusz a hangja is pofás. ( ellenben a Hummer-é, ami konzolon kegyetlenül zavaróan recsegős, emiatt 10-percet sem használtam összesen ) Próbáld ki a Loadstart sötétkék színnel, tetején a hosszanti piros-ledes fényhíddal, egyterű kasznival, rohadt jól néz így ki. :)
    Ja, ezzel a kocsival menteni is lehet középnehéz járműveket, még sárból is.
  • RJoco
    Azért a sok lehetőség nagyon jó a játékban.
    Vettem egy International Loadstar 1700-as felfedező kocsit, mert a Hummer-rel gyakran nehézkes volt a haladás, a Marshall, meg sokszor elég rakoncátlan és kicsi a tank is.
    Jó kis verdát vettem, 41" kerék rámegy, így elég sok helyen elközlekedik. A tank tűrhető, a fogyasztás azért nem kevés, de mindig összkerék és difi. Fejlesztett légbeömlővel nem gond a mélyebb víz sem.
    Feladatokat is lehet vele teljesíteni szépen és elég haladós is.
    Hátránya, hogy a motor nagyon könnyen sérül és a nagyobb kerekek miatt magasabban van a felfüggesztés, így néha csinál érdekes-veszélyes dolgokat. És természetesen felborul. De nem annyira vészes, mint a Marshall.
    Amit húzok vele, az csak úgy röpül és csúszkál mögötte, olyan haladós. Szép nagyot is ugrattam ma vele egy kis buckán. Érdekes mód nem sérült semmi. De azért izgultam.
    Most már szép nagy a járműparkom, csak megint csóró vagyok.