Köszi, hogy segíteni próbálsz, de nem olvastad el eléggé figyelmesen a hozzászólásom.
Az említettek nélkül is problémás.
"Ellenben stabil az fps 60-70 körül mozog."
Ezért nem olyan feltűnő nálad, ha lemegy 45-50-re.
Ahogy már én sem igazán veszem észre, ha az említettek be vannak kapcsolva, mert mégsem 30-50 volt az esés, hanem 5-15. Szóval a bekapcsolásuk inkább segít a játékélményen.
Mikrolaggokkal nem találkoztam. Mármint ezen kívül. Ha nincs ilyen, akkor szép folytonos a játék magas grafikai beállításokkal.
És természetesen megnéztem first person nézetben is, hátha úgy javul, de nem.
A Volumen Fog nem tudom mit csinál. Bekapcsolva ugyanaz, mint kikapcsolva. Mit kellene figyelni?
Az volt a legnagyobb gondom, hogy vannak ilyen FPS csökkenések, emellett az FPS-t sem képes stabilan tartani és a VGA sincs rendesen kihasználva. Utóbbin segít az FXAA, de még akkor sem 99%.
Próbáltam V-Sync-et bekapcsolni, hogy rákényszerítsem a kártyát a 144 FPS tartására, de semmi eredménye nem lett. Az FPS ugyanolyan maradt, a VGA meg ugyanúgy van kihasználva, mint előtte.
Bekapcsoltam a Free-Sync-et vagy A-Sync-et, amelyiket épp az AMD kártya használ. A monitor tudja és be is áll rá. Elvileg az ilyen FPS csökkenések láthatóságát kellene megakadályoznia, de látható marad.