-
Én sem értem, hogy minek kellett. De van, akit biztos ez izgat (mint a díszkivilágított számítógépház). Csak ne lenne mindig automatikusan bekapcsolva. Minden játéknál oda kell rá figyelni.
Szerintem előbb-utóbb megcsinálják a magasabb képfrissítést PS5-re is. Gyanítom, hogy a grafika viszont már most sokkal szebb, mint PS4-en. Legalábbis a Horizon PS4 és PS5 között elég nagy volt a különbség még a frissítés előtt is. Frissítés után meg már nem találtam változást, de annyit nem is játszottam vele, a végére értem.
Kicsit piszkáltam a grafikát, de az egész úgy ahogy van gáz.
Levettem mindent minimumra, kikapcsoltam az élsimítást is, meg visszavettem a FOV-ot is. Ha fentről néztem a kamiont, akkor megvolt a 144 FPS, amúgy nem. Érdekes mód, ha egyik oldalról néztem a tájat, akkor visszaesett az FPS vagy 20 kockát ahhoz képest, mint amikor a másik oldalról néztem a tájat. Természetesen a két oldalon nem ugyanaz a látvány fogad, de nagyon hasonló.
A lényeg, hogy minimumon sem volt meg a stabil FPS. Ráadásul olyan volt a kép mozgása, mintha mindig lemaradna. Vagyis folytonos normál sebességről kicsit lelassult, majd visszagyorsult. Ez kamionnal való haladásnál jelentkezett és a gép csak 4 sebességes ráadásul. Szóval még csak nem is tudtam száguldozni.
Próbálkoztam többféle beállítással, de az FPS csökkenés (hogy István is értse) jelentkezett.
A GPU kihasználtsága akkor ugrott 96% körülire, amikor bekapcsoltam a FidelityFX-et vagy mi a nyavaját. A proci terheltsége ezzel egyidejűleg csökkent. Az FPS csökkenések megmaradtak.
Úgyhogy jelenleg minden maxon (ultrán) van, kivétel a Volume Fog-ot kapcsoltam ki.
Az élsimítás is maxon (korábban x2 volt), meg alatta az FXAA is bekapcsolva.
Így most 60 fölé nem igazán megy az FPS, de nem is látványos mikor lemegy 45-re. Vagyis nincs akadás jelenség. A kép még éppen folytonos (nem zavarja a szemem, hogy nincs 100FPS) és nagyon szép, meg részletes.
Úgyhogy egyelőre így marad.