Tűzijáték? Árvízkárosultak!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy bárki nyugodtan juttathat pénzt az árvízkárosultak számára, inkább ezeket a lehetõségeket keressétek.
púúúúú
itt mindnekinek rossz, dögöljön meg a szomszéd tehene is.
nem arról volt szó hogy álszent faszok vagyunk miért nem megyünk homokzsákot cipelni. hanem azokra gondolni akiken tényleg segítene ez a kis pénz, de jobb nézni a tüzijátékot (államalapítást ünnepelve) miközben rengeteg embernek valszeg egy élet munkáját vitte el a víz.
persze fontos a prevenció is, de az ember csak nem tanul... mert a szokások rabjai vagyunk.
nem arról volt szó hogy pesten jobb buszok kellenének, vagy vidékre több járat. hanem errõl a kis extra dologról lemondani mások javára. fasznak kell túlkombinálni ilyeneket.
Egyébként az ötlet szép, csak a károk akkorák, hogy nem ezen múlik az újjáépítés egy tüzijáték 500-600 milla. A károk százmilliárdos nagyságrendûek. 0,5%. A károk becslésében ennél nagyobb hiba van. Viszont azért igazából ez az egytelen nagy állami ünnep. Sokaknak van rá igénye. Én kétszer voltam kint. Egyszer még kb. 13 éve és egyszer kb. 7-8 éve. Engem nem köt le túlságosan.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
az más kérdés, hogy mire lenne elég az a pénz, ami tj-re menne el
púúúúú
a magyar gazdaság meg pl. olyan apróságok miatt versenyképtelen, mert a beígért TSZ felszámolás utáni pénzeket a mai napig küldik az én õstermelõ nagyapáméknak... (ezt mind a két oldal ígérgette már) évekig szipolyozták kifele a gazdaságot (a nehézipar #lol# kárára)
plusz leszedjük és eladjuk a meggyet 50Ft-os áron és kiviszik németországba 6x annyiért majd visszajön a joghurtodba
Megjegyzem, azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy demagóg a "Vidék eteti Budapestet"-duma is, mert az import ukrán gabona meg a spanyol narancs eteti... :] Hogy miért versenyképtelenek a magyar õstermelõk, az megint nem erre a lapra tartozik.
Csak, hogy az érem mindkét oldalát megvizsgáljuk.
+1 am
púúúúú
Hogy az így fennmaradó pénz nagy része nem a károsultakhoz,hanem bizonyos zsebekbe vándorolna,az meg biztos.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
anyád nem számított egy ilyen idiótára mint te igaz?
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Thrash \'Till Death
egyszer lépj ki a pesti burokból, és meglátod mi a magyar nyomorú valóság
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Thrash \'Till Death
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
-> Mégegyszer mondom szép elhatározás, hosszú távol érdemes lenne mérlegelni, hogy tényleg szüksége van-e az országnak a tûzijátékra. Évek során százmilliókat, milliárdokat lehetne vele spórolni. Abba nem látok bele, hogy a jelenlegi szervezõ céggel hány évre vannak szerzõdve, de ha az lejár mindenképpen jó lenne, ha elgondolkoznának, hogy legyen-e még. DE ehhez nem szabad feledésbe merülni ennek az elhatározásnak. Tudják meg a vezetõk, hogy a népnek NEM kell a dolog, és akkor tudnak majd megfelelõ lépések tenni. PEACE
Thrash \'Till Death
Aláírás (max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
hol dolgozzanak? a te munkahelyeden?
kivel éljenek szociális életet? a te barátaiddal?
"miért költöztek árvizes helyre?", "miért nem költöznek el", stb kommentelõk szerintem álljanak sorba egy kis észért!
pest-vidék vita meg mindig is volt, van és lesz. én vidéki vagyok, de nyugati. pesthez képest nekünk is szar, de bele sem merek gondolni mik mennek keleten :S
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Hogy én mirõl beszélek, azt pontosan és kereken leírtam neked. Hiteltelen a nagy nemzettudatod ilyen mértékû vidékgyûlölet mellett. Semmi félrebeszélés.
Költözni pedig nincs nincs pénze. Hihetetlen, de Magyarországon nem egy olyan ember él, aki nem képes csettintésre elköltözni. Ha majd keresni fogsz, rájössz te is. Egyébként, hová is menne? Esetleg a rokonai is ott élnek, ott nõtt fel, ott vannak örökölt földjei, erdõcskéi... ez egy más szemléletmód. De ha Pest atomtámadást kapna, akkor majd õk mutogassanak, hogy miért nem költöztél el onnan? 😄 Ezzel kapcsolatban a vályogházakról annyit, hogy ezek zöme akkor épült, amikor téglát itt-ott csak hírbõl ismertek, de a vályog hõmegtartó képessége egyébként is figyelemre méltó, ha a neten kürülnézel, napjainkban is építenek direkt ilyen házakat, további elõnyökkel bír a vegyesépítés. Az egyetlen dolog, amit nem bír, az a víz - csakhogy "korszerû" téglaépületet is láttam már megpusztulni...
"amit meg tigeroo mondott..." - az hol érdekel engem? <#gonosz1>#gonosz1> Én írtam? Nem. De azért válaszolok: Hogy "Hol képzõdik a GDP"? Ott, ahová a multi megy. Ez egyébként Bp. sara is, mert a multi oda megy, ahol támogatják, van infrastruktúra és van munkaerõ. Ez meg ott lesz, ahol lobbi van. Népességarányát tekintve ugyanúgy tömve van Budapest-Budapest-decsodás papucsos panelprolival meg kisebbségivel, plusz csövessel, a nyugdíjastömegek itt is ugyanúgy megvannak; azzal meg ne gyere nekem a szárnyvonalbezárások és a harmincezer forintos segílyke országában, hogy "a vidék többe kerül", mert föb*szom az agyam. Szüntessük meg a vidéki kórházakat is, majd jönnek Pestre megdögleni – ja, bocsánat, épp most zártuk be a vasutakat, sajnálom! Akkor már szerintem lõjük a Dunába az összes vidékit, nem? Nincs több gond velük. A kis rohadékokkal! Sõt, harcoltak a seggedért Isonzónál, a Donnál, Debrecennél, Székesfehérvárnál és Budapestnél(!), fölépítették '45 után az országot, fölnevelték a generációkat úgy, ahogy bírták, most, hogy már nincs rájuk szükség, az õ bajuk, hogy rájuk omlik a ház! :]
Hihetetlen. "Büszke magyar"... de azért gondolom, olykor skandálod, hogy vissza Erdélyt? Mégha vidék is. :] Esetleg ellenkezõleg, legyünk városállam!
@ronesz: Az ötlettel nem értek egyet - ettõl függetlenül mentem homokzsákozni. Szerinted ezt szégyellnem kéne esetleg?
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
fail srácok mehettek tovább a nagy ötleteitekkel (vagy rögtön homokzsákozni hiszen titeket olyan kurvára érdekel az õ sorsuk)
" Az állami ünnepségsorozat a tavalyinál 20 százalékkal kisebb költségvetésû, összesen nettó 239 millió forintot költ rá a kormány."
2009
Azt pedig én sem értem, hogy olyan területeken ahol minden évben kiönt a víz, miért nem költözik el máshova? Nincs pénze költözni? Az állam akkor támogassa azzal az árvízkárosultakat, hogy elköltözteti õket onnan. Akár a tûzijáték milliárdjaival kifizetve.
Ha most nem lenne ez az árvíz, akkor eszébe jutna valakinek, hogy ezt a pénzt a kórházaknak, tûzoltóknak, vagy más olyan embereknek, szervezeteknek adják akik rászorulnak? Nem hiszem.
amit meg tigeroo mondott hogy a vidék táplálja Budapestet, nézzétek már meg hol képzõdik a GDP?
plusz vidék sokkal többe kerül az országnak mint Budapest, hogy utolsó faluba is járjon a vonat, meg Manci néni a faluvégén is megkapj a nyugdíját, stb.
erre jöttök a tûzijáték leállításával <#wow3>#wow3>
segélyt ne a gyerekgyártó kisiparosok kapjanak hanem a mostani károsultak <#eljen>#eljen>
tudod "kÉzijáték" 😛
Vagy egy kib*szottul jó ötletem! Ajánljuk fel a tûzijátékot az árvízkárosultaknak! <#gonosz1>#gonosz1> Gyönyörû lehet, ahogy a robbanások visszatükrözõdnek a vízfelszínen meg a gumicsellókon.
i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord