374
Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!
  • Dean Winchester
    hááááát ha azt nézzük,hogy ha a tüzijatekra félrerakott pénzt nem lövöldözik el akkor mi azt se vennénk észre.
    szóval a lényeg ha teszem fel tavaly 120 millába került a tüzijatek , most meg kijönne 100 millából akkor az emberkék azt a 20 milliót ugyse vennék észre :)
    de sztem is felesleges.
    egyébként ez olyan h ha vmi fontosra kéne a pénz akkor nincs,ellenben ha vmi olyan akkor meg van.
    Csak egy példa..: egyik önkormányzatnál a munkásoknak kéne adni alapból vmi alapfelszerelést (legyen például 1 kesztyű minden embernek) arra nincs pénz elvileg.
    Viszont volt rá példa,hogy az egyik zsidó szobrot (amit egy 30*30cm körüli téglalap) megrongálták és újat kellett csinálni -> szóval erre egyből volt pénz :)
    szóval az ilyen szánalmas de tényleg.

most jut eszembe,hogy a fenti címet mostmár kilehetne egészíteni,hogy ne csak az árvízkárosultak javára hanem a jégeső károsultjainak is fellehetne ajánlani mert van akinek iggen nagy kárt okozott a jég ami a napokban pusztított különbözö városokban / falvakban.
  • Gerypapa 95
  • MR ME
    az ötlet jó, engem már évek óta nem érdekel a tüzijáték, nem is emlékszem mikor néztem utoljára...

egy a bibi, a politikus bátsik nem tudnak akkor ebből is pénzt lopni, meg saját céggel végeztetni a munkálatokat, szal a büdös életben nem lesz lemondva a tüzijáték, ebbe bele lehet törődni
  • cargame
    Tyűűűű bazdmeg mennyi a sötét ember itt. Sokan vannak akik a tömbházból mondjuk a 4. ről itt okoskodnak, de halvány lila gőzük sincs, h mit jelent az arviz. De ők a gép elől jól kioktatnak mindenkit. Én tudom, h mit jelent az árviz és senkinek nem kivánom...épp ezért kussoljanak azok akik önző módon nem mondanak le arról a nyomorult tüzijátékról. Az államot gondolom nem azért alapitották, h rá xy - évre lővödözzenek össze-vissza. Egy ünnepet másképp is meg lehet ünnepelni kedves sötét barátaim.
    Gondolom, hogy ha ti lennétek bajban akik nem akarnak lemondani a játékról , forditott esetben jól esne ha azt a pénzt rátok fodritanák.
    (nincs hosszú i-m) :D
  • Banano
    MONNYUNK LE , MONNYUNK LE!!!
  • CharrDen
    +1, de az a baj, hogy mondjuk 1 millióból jutna a károsultaknak 10.000 Ft. Mert ugye a pénznek oda kell érni, az a hatalmas munka amíg odaadják neki stb. Sok alapítványt pereltek már be ezért mert közel 90%át a pénznek magunak teszik el "reklám, benzin, fizetés, nekem is etetnem kell a gyerekeimet" néven.
  • ShaiHulud
    jogos
  • Balumann
    Emberek, milyen nagylelkűek vagytok! Lemondanátok egy ilyen eseményről, ami nem érdekel titeket és sose vagy legalább jóideje nem is voltatok kinnt! ......... Vagyis annak a tömegnek a szórakozásáról akik kinntszoktak, illetve most kinnt lennének majd aug 20-án.

Hát én is lemondanék róla, meg még jópár rendezvényről meg dologról (ami nem érdekel, vagyis közöm sincs hozzá), amiből meg lehetne segíteni az árvízkárosultakat. :D Ez aztán a nemzeti összefogás :-)

Viccet félretéve a szándék jó (ha a felvetője tényleg a saját szórakozásáról mondana le), de akkor még megintcsak ottvan, hogy a pénz valószínűleg amúgyse az árvízkárosultaknak menne, illetve ezen kívül is sok mindenről "le lehetne mondani" - amik ráadásul még haszontalanabbak. A tüzijáték meg úgyse fog elmaradni. Ami mondjuk már tényleg messze nem arról szól, amiről kéne (kinntlévők nagyobb százaléka szerintem nem is tudna rá válaszolni, hogy mit ünneplünk).
  • st3ve
    Ez egy nagy szemfényvesztés.Szerintem a következő aug. 20.-án egy nagy rakétát kellene leállítania kossuth téren.Felülteni rá gyurcsányt és társait.ÉS 10. 9. 8. 7. 6. 5 . 4. 3. 2. 1. Zéró És Kilövésssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!
  • Tarajos Sül
    Támogatom az ötletet.
    Így is marad a tűzijátékon kívül egy csomó minden,ahova el lehet menni,és lehet benne gyönyörködni.
    ...csak egy baj van.
    A beszélgetésen kívül sz*rt se érünk ezzel a topikkal,a pénz úgyanúgy el lesz (szerintem) költve a tűzijátékra.
    Logikai alapon mondok egy példát.
    A balatonöszödi beszéd után gyurcsány sem mondott le,pedig még az mtv székházat is szétszedték a tüntetők.
    Remélem értitek.
  • Szeszmester
    Feleslegesen minek szítani a vitát? Lesz tűzijáték, nem értem, ez miért nem nyilvánvaló mindenki számára. Sajnos ha elmaradna, sem oldana meg semmit.
    Amúgy bárki nyugodtan juttathat pénzt az árvízkárosultak számára, inkább ezeket a lehetőségeket keressétek.
  • tigeroo
    hát azért #111 akkor fehercsoki hsz-e is kiakasztott nagyon ám...
  • ShaiHulud
    ez meg marhajo, mert kb midnenki egyetertett veled, hogy iden elmaradhatna az arvizkarosultakert, kb csak wolfsnack es fspofon volt aki szitkozodott.
  • ShaiHulud
    te sotet gyerek, nem az ellen volt kifogasom hogy iden elmaradjon az arvizkarosultak javara, hanem hogy OROKRE elmaradjon. es mind mondtam enis leszarom a tuzijatekot magasrol, nem jarok ki, mert regota nem erdekel engem sem, de en nem felejtem el azt, hogy gyerekkent milyen elmeny volt, szoval gondolok a gyerekekre is.
  • tigeroo
    hát gondolom úgy megy. de most a gátak sem bírják végtelenségig a vizet. most meg rendkívül sok volt tényleg...én még életemben nem láttam ennyi vizet felénk sem pedig már láttam pár áradást
  • n3whous3
    úgy kéne segíteni az árvízkárosultakat, hogy ahol úgyis szétkúródtak a házaik kitelepíteni és messzebb rakni őket. Ne ismétlődjön már meg minden x-edik évben ez az egész...
  • tigeroo
    nemtudom, én gimis történelemóráról emlékszem erre :)
  • tigeroo
    inkább hagyjuk a pest vs. vidék vitát, nagyon kiábrándultam az emberek mentalitása miatt az egészből...

itt mindnekinek rossz, dögöljön meg a szomszéd tehene is.
    nem arról volt szó hogy álszent faszok vagyunk miért nem megyünk homokzsákot cipelni. hanem azokra gondolni akiken tényleg segítene ez a kis pénz, de jobb nézni a tüzijátékot (államalapítást ünnepelve) miközben rengeteg embernek valszeg egy élet munkáját vitte el a víz.

persze fontos a prevenció is, de az ember csak nem tanul... mert a szokások rabjai vagyunk.

nem arról volt szó hogy pesten jobb buszok kellenének, vagy vidékre több járat. hanem erről a kis extra dologról lemondani mások javára. fasznak kell túlkombinálni ilyeneket.
  • Molnibalage
    Ez nem egy UL? Ugyanis kevesen tudják, hogy törvény azt mondta, hogyha nem volt kenyér, akkor a drágább pékárut is - pl. kalácsot - kenyéráron kellett adni.

Egyébként az ötlet szép, csak a károk akkorák, hogy nem ezen múlik az újjáépítés egy tüzijáték 500-600 milla. A károk százmilliárdos nagyságrendűek. 0,5%. A károk becslésében ennél nagyobb hiba van. Viszont azért igazából ez az egytelen nagy állami ünnep. Sokaknak van rá igénye. Én kétszer voltam kint. Egyszer még kb. 13 éve és egyszer kb. 7-8 éve. Engem nem köt le túlságosan.
  • n3whous3
    mit érdekel minket a véleményed, biztos van jó anyagi háttered, hogy dobálózz itt ilyen szavakkal. Menj a teszkóba és vegyél akciós tűzijátékot és lődd fel otthon a gyerekeidnek, mi leszarjuk az egész. Főleg mert a kutyákat még meg is őrjíti. Szeretem én is a tűzijátékot, de pár helyen igazán kihagyhatnák idén egy szép gesztusért.

az más kérdés, hogy mire lenne elég az a pénz, ami tj-re menne el
  • tigeroo
    na de vajon miért kell vonatoznia Manci néninek? nemlehet minden faluban kórház, ezt mindenki tudja... és ahhoz képest hogy orvosi ellátás mindenkinek jár és ingyenes, ilyenek miatt mégis pluszköltségekbe van verve

a magyar gazdaság meg pl. olyan apróságok miatt versenyképtelen, mert a beígért TSZ felszámolás utáni pénzeket a mai napig küldik az én őstermelő nagyapáméknak... (ezt mind a két oldal ígérgette már) évekig szipolyozták kifele a gazdaságot (a nehézipar #lol# kárára)

plusz leszedjük és eladjuk a meggyet 50Ft-os áron és kiviszik németországba 6x annyiért majd visszajön a joghurtodba
  • DJ RX7
    érdemes ezt a videót megnézni és egy kicsit elgondolkodni a dolgokon
  • ShaiHulud
    idiot
  • PrasCo
    Manci néni vonatozik, ezt a Budapestiek fizetik! - témához egy kis olvasnivaló. Olykor el kéne tűnődni azon is, hogy nem biztos, hogy ami első pillantásra nyilvánvalónak tűnik, azt nem kell levezetni az alsóbb szintekig. Így máris más a "vidéket eltartó Budapest" képlete, azt hiszem...

Megjegyzem, azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy demagóg a "Vidék eteti Budapestet"-duma is, mert az import ukrán gabona meg a spanyol narancs eteti... :] Hogy miért versenyképtelenek a magyar őstermelők, az megint nem erre a lapra tartozik.
    Csak, hogy az érem mindkét oldalát megvizsgáljuk.
  • n3whous3
    nem vagyok pesti, de ez nagyon paraszt volt a részedről. Ne kezdj már általánosítani...
  • moor09
    ilyenkor jövök rá mindig hogy mennyire is utálom a"burzsoá" budapestieket (tisztelet a kivételnek), vidéken megfulladhatsz a szarba lényeg hogy nekik jó legyen....a GDP-ről meg annyit hogy próbáld azt megvajazni és betolni egy pohár tejjel te zseni....
  • n3whous3
    tipikus, legyen cirkusz, kenyér az nem kell, csak hogy lehessen szabadon pofázni meg látványos hülyeségekkel elterelni a figyelmet

+1 am
  • tigeroo
    arról nem is beszélve, hogy a vidéki Manci néni is ugyanúgy adózott, fizette a TB-t, mégis ha valami baja van akkor a tücsökpöcsödi orvosi rendelőben fél napot kell várnia mert a doktor heti 1x jön le ügyelni a nagyvárosból...
  • Gabe18
    Az ötlet,jó.
    Hogy az így fennmaradó pénz nagy része nem a károsultakhoz,hanem bizonyos zsebekbe vándorolna,az meg biztos.
  • stp4trick
    "arvizkarosultak meg basszak meg magukat miert nem koltoztek pestre"
    anyád nem számított egy ilyen idiótára mint te igaz?
  • FlyHigh
    Manci néni megdolgozott a nyugdíjáért, a buszjegy is ki van fizetve és az ország nem bpből áll. Ilyenekkel mit te én kurvára nem szeretnék tűzijátékot nézni és természetesen összetartozni sem.
  • stp4trick
    tipikus sznob pesti felfogás, infantilis hozzáállás
    egyszer lépj ki a pesti burokból, és meglátod mi a magyar nyomorú valóság
  • tigeroo
    miért? a telek már megvan... sztem 5-10 millióból kijön egy 50-60nm-es ház vidéken.
  • FlyHigh
    Miért ne lehetne jó forrásból szerzett építőanyagokból meglévő telekre ebből házat építeni, ember ez nem rózsadomb, nem a csillagos égbe vannak az igények.
  • Victor1103
    Teljes mértékben támogatom a kezdeményezést! Én Felsőzsolcán lakom pont és noha nekem azon a traumán kívül, hogy rengeteg homokzsákot kellett pakolni és az internetszolgáltatás is néha akadozott, másoknak egy élet munkája ment tönkre. Állambácsi inkább nekik húzzon fel új kecót és ne a levegőbe puffogtasson el 100 milliókat!
  • Csirke4
    10 házat?
    23.9 milláért milyen házat szeretnél te felhúzni?

Kevés ez a 239 millió. :(
  • sapkafej
    há de mégse csinálja, csak a faszaparaszt tüzijátékot nyomja az arcukba
  • PrisonMan
    Szép elhatározás, de sajnos ez már késő. Gondolom senki nem gondolja komolyan, hogy 2 hónappal a tűzijáték előtt nincsenek megkötve a szerződések. Még ha vissza is mondaná az állam, akkor is hatalmas kötbért kellene fizetnie.

-> Mégegyszer mondom szép elhatározás, hosszú távol érdemes lenne mérlegelni, hogy tényleg szüksége van-e az országnak a tűzijátékra. Évek során százmilliókat, milliárdokat lehetne vele spórolni. Abba nem látok bele, hogy a jelenlegi szervező céggel hány évre vannak szerződve, de ha az lejár mindenképpen jó lenne, ha elgondolkoznának, hogy legyen-e még. DE ehhez nem szabad feledésbe merülni ennek az elhatározásnak. Tudják meg a vezetők, hogy a népnek NEM kell a dolog, és akkor tudnak majd megfelelő lépések tenni. PEACE
  • jhetedikj
    én amúgy se szoktam megnézni, támogatom
  • FlyHigh
    Amúgy szerintem is le kellene mondani a tűzijátékról a károsultak javára.