Tűzijáték? Árvízkárosultak!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
valami szavazást lehetne eszközölni a témában?😄

2x2, igen nem, pest vidéki opciókkal
azt ugye tudod, hogy ugyse a tobbezer nyomorgo kapna meg a tuzijatek koltseget, ha elmaradna (most ofc nem arrol az esetrol beszelek, ha netalan direkt az arvizkarosultak javara maradna el, hanem arrol ha ugy vegleg elmaradna)

Piszkos  Fred
Támogatom. Kb. egymillió ember mulat félóráig, ezesetben többezer nyomorgó árán.

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

PrasCo
Ezzel egyébként egyetértek. Azt leszámítva, hogy ami van, az nem "tisztességes ünneplés". <#gonosz1>
tigeroo
ha pestre költözne mindenki akkor ki vinne neked pl. kenyeret, meg tejet?

utolsó mondatodhoz csak gratulálni tudok komolyan!

akárhány vidék vs. pest vitát láttam már a fórumon mindíg hozzád hasonló emberek kezdték...
egyébként is minek költözzek az ország segglukába?
de fogom csak nem nezem jo szemmel. teny hogy szokott lenni tuzijatek maskor is mint aug20.-a, de ezeknek kb csak a hangjat hallani, neha 1-1 "tuzrozsat" is lehet latni, pedig en a 11.emeleten lakom. szertintem hulyeseg ezeket a bovlikat az augusztus 20.-i tuzijatekhoz hasonlitani.

Ekkora demagóg topikot...

A magyar állam igenis ünnepelje meg tisztességesen augusztus 20-át, szegénységi bizonyítvány ha egy nyamvadt tûzijátékra sincs pénze.

Filléres költség az államháztartás méretéhez képest.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

PrasCo
"...csak tipikus szálka a vidékiek szemében a tûzijáték, meg a négyes metró..."
"...az állam, mondhatni jól is jártak hogy a putriuk helyett takaros házat kaptak..."

Ennyi, nincs mirõl beszélnünk. Még ha egyébként egyet is értek veled abban, hogy a kettõnek sok köze nincs egymáshoz, de ezt nálam sem olvashattad. Az meg komoly és õszinte összetartozás-érzés lehet, amikor sorsközösséget vállalsz büszke magyarként az árvíz révén az adódból ingyenélõ, putrilakó vidékiekkel. :] Viszlát.
pxxl
pest mellett, de te sem fogod a "költõi túlzást" <#alien>

All hail the double x!

FSpofon
nem csak a tuzijatek folosleges
tiltsuk be marcius 15 okt 23 meg a tobbi szart
mar ugyis csak politikai rendezvenyek es tuntetesek vannak, az igazi megemlekezeseknek vege
viszont ne videkieknek jojjon a plusz bevetel, hanem kapjunk nem roncs buszokat

arvizkarosultak meg basszak meg magukat miert nem koltoztek pestre

Arab money

pxxl
tom <#vigyor5>

All hail the double x!

merre laksz hogy nalatok midnen heten van tuzijatek?

hat az a relacio hogy senkit nem erdekel az, hogy regen ki mit csinalt, mert total irrelevans.

csak tipikus szálka a vidékiek szemében a tûzijáték, meg a négyes metró, miközben 5-ös 6-osra is szükség lenne, tény hogy dilettáns a városvezetés
az árvízkárosultak sorsa meg lesz oldva, de én tényleg nem értem hogy mi köze az árvízkárosultakhoz a tûzijátéknak
majd találnak nekik pénzt a költségvetésben és kész, volt már máskor is árvíz és vadiúj házakat épített nekik az állam, mondhatni jól is jártak hogy a putriuk helyett takaros házat kaptak
képzeld én is éltem vidéken, most pesti vagyok de pár év múlva vidékre költözök, attól még nem akarom hogy elmaradjon a tûzijáték, és igen szerintem betetõzi az egész napot, erõs összetartozás érzetem van tûzijáték közben és büszkeség tölt el hogy magyar vagyok, nekem ilyen gondolataim vannak

Huni92
irónia volt. legalábbis annak szántam 😄

pxxl
volt jobb dolguk is a földeken. tüzijáték volt akkoriban is, csak nem minden héten egy.

All hail the double x!

Huni92
tény és való. viszont nem látom a relációt a két téma között 😊

pxxl
ünnepséget, nem fél órás pénzégetést!

All hail the double x!

internetes forumok nelkul is feltudtak.

ELLENZEM!!!!
Az államnak kötelessége méltó ünnepséget rendezni!

Huni92
Átolvasva a topikot, a véleményeket, bennem egyetlen kérdés fogalmazódott meg: nagyszüleink hogy a rákba tudtak felnõni tûzijáték nélkül? <#ravasz1><#rolleyes>

PrasCo
Igen, a mi kertünk is évrõl-évre olykor tavasszal menetrendszerûen víz alá kerül. De azt is hozzá kell tenni, hogy a folyó inkább arra öntsön ki, mint a város felé, utóbbihoz még sosem volt szerencsénk, lekopogom. Persze, "érdekes" dolog az árvíz; most, hogy a túlpartra, a kertek mellé épülnek a szebbnél-szebb, jómódú házak, ott is frekventáltabban kell védekezni, csak az ember agyát felbassza kicsit, hogy ott robotol a gáton, nem a városért, mert az védve van, hanem a pár gazdag suttyóért ingyen, az meg csak sétál kézenfogva a feleségével, és nézi a munkát...
na, mindegy, nem téma ez, csak eszembe jutott. 😊
tigeroo
mamáméknál szerencsére már építettek azóta töltést (pedig van még olyan kép a 80as évekbõl amin fateromék a töltés helyén sütik a szalonnát a krasznaparton), így a házakat ANNYIRA nem fenyegette ez az egész... (bár... a pincében azért állt a víz), de a meggyesük és a föld nagyrészét rendesen elárasztotta a víz. és ez nem a "borsodi" vonal szerencsére, "csak" szabolcs...
tigeroo
ez megint hülye érv. a tûzijáték a miénk, így nekünk lenne jogunk lemondani róla. ne másra mutogassunk. ez nem az a téma most.
PrasCo
Bocs a dupláért.

Hogy "miért kell árvízveszélyes helyre költözni", arról pedig annyit, hogy nem egy ember van, aki megélni akar a földbõl. A föld pedig ott van, esetleg a beton alatt, de ott egy fokkal nehezebb dolgozni. Arról õk nem tehetnek, hogy anno, amikor még volt pénz is és akarat is Magyarországon újítani és jobbá tenni, egyszóval haladni, akkor megvolt a mérnöki tudás ahhoz, hogy gátat emeljenek, de nem volt még meg a fenntartható fejlõdés filozófiája ahhoz, hogy normális árteret hagyjanak a folyóknak. ...egyszerûen azért, mert ha kijjebb rakod a gátat, azzal a termõföld elõl veszed el a helyet. Hitték akkoriban ezt, legalábbis. Most már persze szívesen termelne a jóember a gát mögött is akár, gondolom én, inkább a kukoricát vigye a víz, mint a házat, de már késõ, a gátak állnak, ahogy a házak is.
tigeroo
a /popcornnal meg a #34-el?

hagyjuk már...
alph4
Ne hogy már mi mondjuk le a tûzijátékról...legalább egy kevés szórakozás legyen. Mondjanak le a politikusok!!! Vagy legalább is a fizetésük egy részérõl és meg van oldva<#action>. Õk is csinálhatnának vmit. pofázás helyett.

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

tigeroo
jó mondjuk ez is nehéz hogy min spóroljon az állam.

mert egy családapa pl. aki 8 órát gürizik évközben hogy eltartsa a családját, aztán nyáron menne nyaralni és a család (akiknek pl. semmi közük a pénzhez) mondják hogy inkább spóroljanak, ne menjenek. de ha csak ennyi öröme van a tagnak? most akkor kinek van igaza?

lehet hogy hülye hasonlat, de nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt ilyen kérdésekben hogy tényleg mi a helyes és mi a helytelen intézkedés
PrasCo
Wolfsnack, engem rohadtul meglep, hogy ez is átment Budapest-vidék vitába. Én laktam/ok Budapesten is, vidéken is, láttam a tûzijátékot is, voltam gyerek is meglepõ módon, de amire a legbüszkébb vagyok, ún. "hagyományõrzõ" is évekig. Úgy hiszem, láttam már módokat ünneplésre, melyek méltóbbak egy "vurstli"-szerû szájtátásnál. Vagy ha te tényleg a tûzijáték megtekintésének közepette azon tûnõdsz, hogy "Hát igen, államalapítás", akkor õszintén megemelem a kalapomat... csak nem hiszem el. Azt is tudom, hogy vidéken nem egy rendezvényt szponzorokkal, közadakozásból stb. csinálnak végig, mert a nagynevû Állam arra sem ad pénzt, hogy az iskolákat fenntartsák, de azért kultúrforradalomról pofázik. Ennek tükrében - hangsúlyozom, mint jelenleg túlnyomórészt Pesti! - nehezményezem, hogy amolyan alanyi jognak tartod a pestiek tûzijátékát, azon pedig mosolygok, hogy az államalapítást ezzel kell megünnepelni.
Ja, meg redbullerrésszel, mi?
megpróbáltam ráébreszteni az embereket arra, hogy mit csinálnak. na de asszem nem sokat tudtam segíteni, úgyhogy by
Igazad van. Szerintem sem olyan jó dolog, fõleg, mivel nem maradandó és nem mindenki örül neki. Másrészt emlékezni kell arra, amikor még csak felgyújtottak minden falu fõutcájában egy fa bábut 😄
Az mennyibe került?

every damn day

aha, szóval mindenki pesten születik, és utánna költöznek ki folyó menti falukba. <#eljen>

Néha megesik, hogy a kígyó elesik. Mondta a kobra, és eldőlt jobbra.

pxxl
próbál felzárkózni <#hehe>

All hail the double x!

tigeroo
már csak az a kérdés hogy akkor Te mit keresel itt?😄
szerintem több bevétele van az országnak a tûzijáték és egyéb eseményekbõl, mint amennyibe kerülnek..
szóval csak mégtöbb pénzt buknánk..

Kb õ az egyetlen aki gondolkozik is.
pxxl
asszem az Astórián a templomnál van is egy árvíz szint jelzõ. komoly lehetett <#wow3>

All hail the double x!

tigeroo
ne hogy azt hidd, de kacagj csak magadban. én tényleg álláspontokra vagyok kíváncsi, eddig csak a #24 rengetett meg a véleményem hitében.
tigeroo
ja és bocsi a történelmi kioktatásért, de 1838-ban meg pesten árvíz... (Wesselényi, árvízi hajós stb)

akkor most mindenki hülye? vagy a víz a hülye mert kiárad? pf
davidka003
Valaki már alapból oda születik és nincs lehetõsége elköltözni.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Megint elkezdõdött a vita a fotelhuszárok között, akik azthiszik mindenkinél jobban tudnak mindent. <#taps>
tigeroo
Marie Antoinette, a francia éhinség idején üzent a lázadóknak: „Ha nincs kenyér, egyenek kalácsot!”

gratulálok, post of the day <#eljen>
Narxis
Mondjunk le a tûzijátékról az árvízkárosultak javára! Szerintem szép kezdeményezés!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

davidka003
Tûzijáték mindig is felesleges volt. Inkább kapnák meg a pénzt a kórházak.
De a hülye pestiek mindig máshogy látják a dolgokat.(akinek nem inge...)
Minden évben elõjön ez a téma mindig másik fórumon és mindig az van, hogy nem lenne rendes a megemlékezés tûzijáték nélkül. Felesleges pénzköltés.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

pxxl
nem hiszem h egy államalapítást pont ezzel kellene ünnepelni, hogy kilõnek 200 milliót a levegõbe. ennyi erõvel szórják szét az utcán annak több haszna lenne.

All hail the double x!

na kivancsi vagyok, ha annyria erdekel tobb ezer ember sorsa gyerekkent, akkor mit is tettel meg ertuk ? alszentseg rulz.

Fehercsoki
Egyetértek,nem kell a tûzijáték!Mondjuk én azt sem értem ki az a hülye aki olyan helyre költözik ahol áradásveszély van:S

tigeroo
így van. szerintem meg nem vágná haza a gyermek szellemi fejlõdését, ha kimarad egy tûzijáték az életébõl (majd pótolják aznap este extra vitaminos neszkvik kakaóval, hogy egészséges felnõtt legyen belõle<#idiota>)
mondom fuggetlenul irtam a topictol, a post amire reagaltam azt feszegette hogy felesleges az egesz tuzijatek (MINDEN EVBEN), mert o mar latta eleget es nem erdekli tobbet, szoval nem az zavart, hogy iden elmaradna es akkor szegeny gyerekekkel mi lesz, ez ertheto hogy iden a katasztrofa miatt elmaradna (szerintme el is fog), de hogy egy atlagos evben is elmaradjon, csak azert mert a gazdagpistikek fellonek neha 4 tuzijatekot es mert xy mar 30 eve nezni szokta, szerintem onzo kijelentes.

aa