Tûzijáték? Árvízkárosultak!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KM
<#szomoru1>Szánalmas...

analfa
Én nagyvárosi vagyok, ráadásul a tûzijátékot is szeretem, de azért belátom hogy most erre van a legkevésbé szükség...
Mert hát lássuk be ki az aki nyugodt szívvel tudna ünnepelni, és bámulni a tûzijátékot mikor emberek ezreinek vitte el egy egész élet munkáját a víz.

Slayerboy
Visszaolvastam és vártam már, hogy mikor jön egy önérzetes nagyvárosi aki szarik mindenre ami pest megyén kívül van.. köszönjük emese

Voltam zárás elõtt. _______________

Slayerboy
És most nem az árvízrõl van szó, hanem egyébként is hülyeség ennyi pénzt kidobni 15-20 perc tûzijátékért.. :S

Slayerboy
Már 10 évesen is untam a tûzijátékot... sztem fölösleges pénzkidobás. Nagyon sokba kerül.

Molnibalage
Ha az eredeti elv szeritn lemondana errõl az állam, az valószínûleg csak rosszabb lenne. Adakozni meg lehet. A tüzijáték költségét oszd el az adózok számával és adakozz. Ennyi. Nem tart vissza senki...

Nem értem ezt a nagy hisztit.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mr Csé
minden évben lessz árviz bazmeg ennyi erõvel soha nem kéne tüzijátékot rendezni ja és kb 300 millio forint az egész az árvizármeg 150 milliárd
mirõlbeszélünk? katasztrofák mindig lesznek .más országokban szép nemzeti ünnepek vannak felvonulnak stb nekünk már csak ez a szaros tüzijáték maradt :)

A félelem az elme gyilkosa Szembenézek félelmemel Hagyom hogy áthaladjonrajtam

stp4trick
a te neted
a te sávszéled
a te halálod (mert az is eljön)
de amíg nem, addig tehetsz másért, ne csak rólad szóljon az életed, viszont addig meg nincs létjogosultságod, ha ezt nem fogod fel

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

ott a pont, az embereket minden ilyesmi vonza.

the world is mine

Mirõl is szól ez a topic?

theone91
Én személy szerint örülnék ha nem maradna el a tüzijáték, de légyszives húzz a p*csába. Puszi.

FSpofon
pest lefertõtlenítette a rakpartját a duna áradása után. pestnek ennyi gondja volt az ügyben és megoldotta anélkül hogy sanyargatná a lakosságát.
a miskolci meg környéi zöldséget rég a románok eszik és nem a pestiek, nem érdekeltek minket. menj az internetemrõl, csináljatok vmi elszigetelt vidéknetet és kéregessetek ott, ne az én külföldi sávomból vegyetek a facebook refresseléssel meg minden szarral kösz

Arab money

theone91
Én azért nem alacsonyítanám le õket. Segíteni szeretnének, csak a túlzott jóindulat miatt képtelenek racionálisan gondolkodni. És komolyan írom, semmi szarkazmus.

theone91
Amúgy aug. 20 termel valamennyi turizmusnyereséget?

<#eljen> Pontosan.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

minigirl
Érdekes, Miskolc (és még pár város) le tud mondani a maga kis tüzijátékáról, az árvizesek javára. Pesten csak önzõ emberek laknak...?

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

theone91
Szerintem maradjon el a focivébé.

FSpofon
csak az fog jól járni aki pesten lakik mert a többi nádfedeles házát úgyis elfújja a szél legközelebb is :D

Arab money

miez a modor, hogy "pofazo bandarol" ? itt is levan irva, hogy egy tuzijatek elmaradasa nagy karokat okozna. ennek orulni kell hogy van aki ingyen elvallalja (amit ketlek hogy valojaban igy lesz, legalabbis tuti nem egy 250 millios tuzijatekot fog egy maszek ceg magara vallalni, reklamkoltsegnek eleg sok:D)

mostmar csak az a kerdes, hogy az a penz ami a kozpenzbol ment volna tuzijatekra, tenyleg el jut-e a raszorulokhoz.

Tarajos Sül
Teljes mértékben igazat adok ennek a hozzászólónak:
A linkben nézelõdve akadtam rá:

OK a Tûzijáték "ingyen" lenne, d e ki takaritja el ingyen a sok szemetet, ki fizeti a gépi és kézi munkaerõt.? Legyünk szolidálisak Miskolccal, Péccsel, Szegeddel mert õk is "kibirják" tüzijáték nélkül. Kinek van kedve gyönyörködni bármiben is, amikor sok száz - ezer honfitársunknak még fedél sincs a feje felett. jaloma
Tarajos Sül
basszus,ezt kicsit elnéztem :D
Tarajos Sül
Helllóóó.

Újdonság,nem újdonság? :)

Legalább átgondolják <#smile><#eljen>
tigeroo
ennyit az összes pofázó bandáról akik csak trollkodni tudtak

úgylátszik tényleg mindenki jól fog járni.
n3whous3
elõttem szólóknak:

jah, lehet, hogy szar a pofonnak, de hogy néz az ki, hogy egy-két városnak muszáj lemondania errõl, mások meg majd önfeledten ünnepelnek (legalábbis tûzijáték szempontjából).

meg egy kis politikával fûszerezve a dolgot, pont az ilyenek szoktak rimánkodni, hogy el lett kúrva a költségvetés az utóbbi pár évben és alig tudunk majd lábra állni (ami persze egy jó nagy hazugság, hogy ezzel növelje az adott párt a népszerûséget, ha "helyreállít" mindent), most meg azt mondjátok, hogy van pénz? Ácsi.

púúúúú

Az árvízkár alles-zusammen kb 100 milliárd ft most a tüzijáték max 300 millióba kerül. Szarnak a pofon effektus...

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

Ennek mind utána lehet nézni, ugyanis a költségvetés nyilvános.

A másik meg az, hogy van ilyen tétel a költségvetésben, amit ilyen helyzetekre mint az árvíz különítenek el.

Lesz pénz, az újjáépítésre, feltéve hogy nem nyúlják le a pénz egy részét valakik, míg a államháztartásból, az árvizesekhez ér .

A lényeg az, felkészülnek az ilyen eshetõségekre.

Az ,hogy ne legyen tûzijáték meg csak ostoba demagógia a sok eszetlen hülye, meglátta, hogy bööööö tûzijáték ennyiér? Há' közbe meg árvíz vagyon? Há' neho' má' Ne legyen akko' az a flancos tûzijáték !

Augusztus 20 nemzeti ünnep, amin az a szokás, hogy este tûzijáték van. Régóta ez a szokás.
Pénz pedig van tûzijátékra, és helyreállításra is.
Ha pedig így, van, akkor ugyan miért ne legyen? Mert néhány embernek feljött az agyhúgyköve, a többi birka meg követi?

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

en nem latok bele a koltsegvetesbe, nem vagyok jartas az epitkezesben, nem tudom abbol a tenyleges osszegbol, ami erre van elkulonitve mit lehet kihozni. valaki tudja pontosan ezeket az adatokat? (ketlem)

De nem kell a tûzijáték árát az árvízkárosultnak adni! Enélkül is lesz rá fedezet.

Mi elõtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

de potn azt akarjak hogy az unnepsegre elkulonitett penzbol a tuzijatekra eso reszt adjak inkabb a termeszeti katasztrofa rublikaba, jelen esetben az arvizkarosultak javara. ez rendben is lenne, de ne akarjuk mar, azt is eldonteni, hogya tuzijatek ugy cakkundpakk ertelmetlen es maradjon ki ezentul az augusztus 20.-i unnepsegbol. (nekem ez az utobbi a gondom ezzel a topikkal)

Egyesek tényleg olyan hülyék, hogy nem fogják fel: a tûzijáték, és a árvízesek segítése nem függ össze!

A költségvetésben van elkülönített rész, az ünnepségekre, és van elkülönített rész a természeti katasztrófákra.

Meg lehet nyugodni, lesz pénz a helyre állításra, és rohadtul nem függ attól a szaros tûzijátéktól!

Komolyan mondom, ennyi demagóg, gondolkodásra képtelen embert...

n3whous3

púúúúú

ujjaddal szoktal fogatmosni?

n3whous3
akkor vedd elõ a youtubeot és nézd végig a tavalyit

púúúúú

Én szeretnék gyönyörködni a tûzijátékban, minden évben végignézem.

Csak bele-bele olvastam a hozzászólásokba, de a véleményem az, hogy érdemes lenne megvizsgálni, hogy a tûzijáték milyen közvetett bevételekkel jár az államnak.
Ideutazik egy rakás turista, folyamatosan fogyasztanak, látogatnak, szolgáltatásokat vesznek igénybe, egyszóval szórják a pénzt, nekünk pedig ebbõl adóbevételünk származik, nem is kevés.
Ezt alapul véve, nem kizárt, hogy mindenki rosszabbul fog járni ha elmarad.

Másrészt, ha lefújjuk, a gyengeségünket is mutatjuk, ugyanis a legtöbb külföldinek (aki már lehet hogy szobát is foglalt az esemény éjszakájára) annyi marad meg az emlékezetében, hogy egy több száz km-re levõ, már hónapokkal ezelõtt levonult áradás miatt elmarad az államalapítás ünnepe.

Ehelyett inkább azokat kellene megbüntetni, akik ártérbe adtak építési engedélyt a multiknak, és abból a pénzbõl adományozni a károsultaknak.

minigirl
Hi!
Beleolvasgattam a topikba (na persze a fene se olvasta végig), és rájöttem, mit tegyünk. Néhányan ugye naggggyon akarják azt a nyavalyás tüzijátékot (amit vidéki létemre már én is láttam élõben, és nem jöttem rá, mi olyan ûberjó benne), ám legyen. Viszont akkor: aki akarja azt a hangos, büdös vackot, az adja a lakását az árvízkárosultaknak, de minimum cseréljen velük egy hétre: tudja meg, milyen helyzetben vannak szegények.
Most komolyan: egyeseknek tényleg fontosabb egy félórás banzáj, mint az embertársainak a segítése? Én se vagyok egy mániákus emberbarát (sõt, kifejezetten antiszoc vagyok), de azért ne szálljunk már ennyire el. Oké, lehet mondani, hogy elfogult vagyok, mert nem egy barátom, rokonom "ázott el", ám ugyanúgy sajnálom (és ha tudom, segítem) azokat is, akikhez semmi közöm.
Persze, akinek nem inge... Ugye értitek. Akinek meg az, az igenis vegye magára, aztán meg szégyellje bele magát a padlóba.
Magánvéleményt olvashattatok.

Én nem teszek úgy, mintha az emberiség barátja volnék.

stp4trick
túltárgyalva

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

stp4trick
1. keress rá Alsózsolca vasútállomásra, meg fogysz lepõdni noob <#mf1>
2. Visegrád történelmi városunk, mégis csak 10 éve város és kevesebb mint harmadannyi a lakosa mint az én "falumnak", nem a méret a lényeg, de hiába is mondom, üres fejen keresztülszáll a szó

az csak valóságtól elrugaszkodott példa volt, hogy lássák az emberek, hogy nem olyan egyszerû azért ez a dolog mint gondolják, még akkor se, ha azt ilyen sokan is támogatják amúgy amúgy
új példa: én nem iszok piroska szörpöt, a többség nem iszik piroska szörpöt, ne gyártsanak piroska szörpöt

a 125 ezerhez meg annyit, hogy a népi kezdeményezés intézménye lehetõvé teszi, hogy akár 50 ezer választópolgár akaratára muszáj legyen megtárgyalnia egy kérdést a Parlamentnek, tehát az, hogy megtárgyalják még nem egy nagy teljesítmény
illetve még mindig érvényes, hogy ez a pénz kb. semmi, idézem "Közlése szerint százmillió forint körüli összegrõl van szó.", továbbá, hogy egyes politikusok is csak azért támogatják, hogy növeljék a népszerûségüket, közbe max a saját zsebük tartalmát akarják növelni, hiszen eddig is hozhattak volna valami ilyesmi kezdeményezést ha akartak volna, egyszóval parasztvakítás

tigeroo
senki sem kíváncsi rád húzzál már innen
tigeroo
FSpofon

igen ez a három utca egy VÁROS :DDD
jah persze kineveztettétek városnak hogy dõljön a támogatás, nem ezzel a tüzijátékos bisznisszel kezdtétek az ingyenélést.

Arab money

stp4trick
város az a falu, de a vonat inkább rajtad kéne átmenjen

tigeroo
ennyi. ja és már 125 ezren vannak a tagok.
stp4trick
a zsigeri gyûlölet gyorsan jön gyorsan megy, de had ne más magyarázza meg két másik fél "vitáját", részemrõl ennyi

stp4trick
a szkepticizmust kissé túllépted a nyilatkozatoddal, de ok, így már érthetõbb a szituációhoz való viszonyod

akkor átfogalmazom hogy megértsd megint:
nem jártam Afrikába, felõllem aztán lebombázhatják az egészet
nem járok az autó-motor fórumrészbe, zárják be az egészet
stb stb
lefogadom arra is lehetne találni 80 ezer embert vagy mennyien vannak a facebook csoportban, hogy holnap rohanjuk le Romániát Erdélyért, attól függetlenül ez nem biztos, hogy jó ötlet
ha meg már személyes húrokat pengetünk, nekem van kb annyi sztorim, hogy 2006ban a Tisza öntött ki annyira, hogy a szüleim házába is bõven bentvolt már a víz, õk meg már olyan öregek, hogy mozogni alig tudtak sajnos nemhogy védekezni. homokzsákolni, kivinni a bútorokat, fertõtleníteni, festeni, szerelni stb stb kitalálhatod hogy ki csinálta meg és hogy mennyi külsõ segítséget kaptam én illetve a környékbeliek
igen, kb semmit, lehet ezért is vagyok ennyire szkeptikus emiatt az egész miatt
illetve azért, mert mint mondtam, ez a pár száz millió kb semmi az államnak, illetve semmi az árvízkárosultaknak is, hiszen csak nagyon kevés embernek lehetne abból segítséget nyújtani. nem hiszem, hogy le kéne mondani a tüzijátékról, biztos lenne mindkettõre pénz ha akarnák.
persze parasztvakításnak jó, majd ha tényleg így döntenek "odafönt", verhetik a mellüket, hogy õk mekkora hazafik, közbe meg nesze semmi fogd meg jól

Ez a szubjektivitás is vitatható- hogy lenne már az, hisz nem csak TE, aki szerint van értelme, fizetsz érte, hanem MINDENKINEK pénzbe kerül. Sajnos nem lehet azt mondanom, hogy mivel nekem nincs autóm, én nem adok az autópályáért SEMMIT... Viszont itt szerintem a túlnyomó többségnek teljesen felesleges a tüzijáték, és bár a pénzét így is, úgy is elkérik, inkább olyasvalamire kéne költeni, ami nem rövid, felesleges, veszélyes... Mert tök jó lesz a Felsõzsocaiaknak nézni a tüzijátékot mi?

every damn day

Igaz, igaz igaz!

every damn day