Tűzijáték? Árvízkárosultak!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Balumann
1: Hát, azért van egy olyan elõérzetem, hogy lehetett azért tudni, hogy valamikor oda is ki fog áradni, ha nem, akkor tényleg sajnálom az ott élõket. Ettõl függetlenül sok helyen már volt áradás.

2: Ha igaz amit írsz, akkor respect.

"3. nem az a köcsög hazáruló, aki nem akar lemondani egy számomra oly felesleges dologról, mint a tûzijáték, hanem az az infantilis állat, aki úgy nyilatkozik, hogy dögöljön meg 7000 ember, mert eleve leszarja mi van másokkal, s bár elmondhatom, hogy az átlagnál valószínûleg jobban élek, de mégsem esik le a gyûrû a kezemrõl, ha tenni kell másokért vagy segíteni kell, nem pedig a cifrapalota tornyából köpködök kifelé és verem a mellem nagy arccal"

Szerintem akkor ideje lenne elolvasnod azt a hozzászólást is, amire ronesz válaszolt - ha már korlátoltságról beszélünk. Mert itt konkrétan pont arról volt szó, hogy míg valakinek a tüzijáték fölösleges, addig õ írt egy durva példát, hogy neki pl. Felsõzsoca létezése. Nem az emberek önzetlen támogatásáról, állami támogatásokról, meg önzetlen segítségekrõl van szó, hanem az olyan kijelentésekrõl, hogy "értelmetlen", meg "lemondás - miközben nem is érdekli egyáltalán".

Azt meg remélem ezek után nem kell kifejtenem, hogy miért hibás ez a "na majd most kirakom a címed aztán jól megkeres mindenki" címû fenyegetés vagy módszer... Ezekkel, a hazaárulózással, és mindennel csak azt lehet elérni, hogy még nagyobb ellentétek legyenek, rosszabb esetben már belsõ személyes háborúk.

sz4bolcs
Van, akinek a házáról kell lemondani, van, akinek a tûzijátékról. Nehéz az élet..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

SASboy
nincs megszorulva az állam? 😄 ezt te sem gondolod komolyan.
amúgy támogatom a dolgot.

nice legs. what time to open?

SASboy
ezt az idiótát miért nem lehet kibannolni innen?

nice legs. what time to open?

FSpofon
átmegy a faludon a vonat, örülj hogy van mivel elmenned
ha meg nem teszed a te bajod 😄

Arab money

stp4trick
látom te is elég korlátolt vagy, adatlapomon ott van, hol is lakom, könnyen megtalálsz,várlak téged is szeretettel;
a tisztánlátás kedvéért:
1. Felsõzsolca soha nem volt árterület, egyetlen egy most elöntött utcájában lévõ háznak még a pincéjében sem volt víz soha, 60 vagy több éves házak omlottak össze - eddig vajon miért bírhatták? meg mondom, mert nem volt víz
2. több napon át homokzsákoltam, virrasztottam az árvíz idején, több gyûjtésben is részt vettem illetve kezdeményeztem, múlt hét szombaton Bp-rõl ÖNZETLEN EMBEREK adományát adtam át személyesen az önkormányzatnak, tehát nyugodtan ócsároljatok milyen szar ember vagyok
3. nem az a köcsög hazáruló, aki nem akar lemondani egy számomra oly felesleges dologról, mint a tûzijáték, hanem az az infantilis állat, aki úgy nyilatkozik, hogy dögöljön meg 7000 ember, mert eleve leszarja mi van másokkal, s bár elmondhatom, hogy az átlagnál valószínûleg jobban élek, de mégsem esik le a gyûrû a kezemrõl, ha tenni kell másokért vagy segíteni kell, nem pedig a cifrapalota tornyából köpködök kifelé és verem a mellem nagy arccal

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

látom te se érted.
felõllem aztán le lehet mondani a tüzijátékról az árvízkárosultak javára. kb leszarom a tüzijátékot ugyan úgy mint ti. nem azzal van bajom hogy pénz kapnának akár az államtól is
de az viszont már, hogy pár ember azt hiszi,hogy nála van a bölcsek köve és mindennek úgy kéne lennie ahogy akarja már nem teljesen oké pl lásd az egyszemélyes igazságosztót aki majd megkeres és jól megver (lolság lenne ha tényleg megtalálnál roneszt mintha neki se lenne elég baja)
szal inkább erre akartam rávilágítani, hogy azért mert neked nem kell valami és lemondanál róla az még nem jelenti, hogy senkinek se kell

n3whous3
mondjuk amcsiban is mindig újra akarják a faházakat építeni szar helyeken... :S

púúúúú

Balumann
Hát de ha nem is távolabb, legalább úgy építsék meg a házat meg úgy rendezkedjenek be, hogy esetleges árvíz esetén ne kelljen teljesen az egészet újraépíteni... én nem értek ezekhez de biztos vagyok benne, hogy nem lehetetlen...

n3whous3
igen, azt én is támogatom, hogy valamiképp rá kéne venni ezeket az embereket, hogy távolabb költözzenek "legközelebb"

púúúúú

Balumann
Remélem te is adsz azért egy elérhetõséget hogy ki lehessen tenni, hogy aki esetleg veled nem ért egyet az tudjon véleményt nyilvánítani. És remélem azért ezeket a nagy szép szavakat azért írod, mert te tényleg sokmindenrõl lemondtál a Felsõzsocaiak meg pl. az Amerikában meg bárhol károsultak érdekében. Jah azok már téged se érdekelnek gondolom...

Balumann
Attól még van igazság abban is amit õ mond, mostmár állandóan újra és újra felvetõdik a probléma, és szarnak bármit is csinálni. Ilyen területen a házat is eleve úgy kéne építeni, hogy az az elsõ megáradás után ne romhalmaz maradjon. Aztán most meg az mondjon le - most éppen a tüzijátékról (aztán majd jön a többi, a nagy összetartás nevében) a tüzijátékról akinek nincs köze az elárasztott területekhez, az meg köcsög "hazaáruló" aki nem mond le róla -> lásd stp4trick fenyegetését.

quack
Amerikában mindig van hatalmas hurrikán, tornádó, árvíz, olaj a parton, mégse maradnak el tüzijátékok. Akkor most minden amerikai egy önzõ köcsög?

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

n3whous3
Nem érted? Ott laksz valahol már évtizedek óta esetleg, saját erõdbõl épült esetleg ház... És nem tudod eladni. Nem tudod otthagyni. És nem akarja biztosítani senki.

Én is úgy gondolom, hogy ebben a büdös kapitalista világban mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, de az is jusson eszedbe, hogy a világ minden táján segítik a katrasztrófa súlytotta embereket. Valahol óriási árvíz van, máshol tornádó stb. És hiába nagy kapitalizmus, kapnak segítséget. Csak ti vagytok ilyen mocskok, hogy ezt nem tudjátok elfogadni? Hogy ennyi mégiscsak jár? Gondolom pont te vagy az a bizonyos Audis LCD tévés arc, aki le se szar senkit, mert mindene meg van és úgy gondolja, hogy törekedjen fel a sok köcsög, ha akar valamit. És részben igazad van, részben pedig nem vagy ember.

púúúúú

stp4trick
"A versenymû (concerto, koncert) egy olyan zenemû, ahol egy vagy több szólóhangszer „versenyez”, „felelget” a zenekarral"

A vuvuzela meg egy fos zajkeltõ bot, semmi más. Nem képes hangváltozásokra. Kb. annyira hangszer, mint szerszám az ék. A legegyszerûbb, vagy még az sem.

MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP

stp4trick
remélem sikerül megtudni a címed (eddig jó úton járok) és át tudom adni több mint 7000 embernek plusz még vagy 300000-nek elérhetõvé tudom tenni és meg is fognak keresni egyenként, aztán majd nekik magyarázd meg miért nem fontos Felsõzsolca és az ott lakók léte, életük munkássága te agyament baromarcú abortuszmaradék

ha azt akarták az emberek, hogy ki legyen nyalva a seggük mindíg akkor nem kellett volna rendszerváltást csinálni. de csináltak, szal innentõl nincs mirõl beszélni
kár hogy az új berendezkedésbõl az embereknek csak annyi esett le, hogy mostmár lehet felvenni hitelt LCD TVre meg új Audira, az nem, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa és ha történik valami rossz akkor már tartják a tenyerüket meg verik az asztalt

n3whous3
Kíváncsi vagyok emlékszel-e, hogy mennyi volt 2000-ben a tûzijáték Bpesten??

púúúúú

Balumann
Semmi értelme ilyen kívánságokat rázúdítani itt másokra. A tüzijáték nem értelmetlen (attól függetlenül, hogy ez kicsit túlságosan költséges az élmény idejéhez meg mértékhez képest), minden évben akkora tömegnek jelent élményt, szórakozást, hogy aki késõbb megy az már nem is lát a tüzijátékból semmit. A legdühítõbb továbbra is az, hogy ha valaki pofátlanul "lemond a tüzijátékról" mikor nem is érdekli, miközben legtöbben tényleg semmit nem tennének és semmirõl se mondanának le (nem adakoznának, nem segítettek amiben lehetett, mondhatnám hogy nem mondanak le 1-1 havi fizetésükrõl vagy egy részérõl), de azért itt papol arról, hogy mennyire nincs értelme a tüzijátéknak, és hogy milyen önzõ az aki nem hajlandó lemondani róla. Az ilyenek meg hogy "remélem te is kerülsz majd olyan helyzetbe" meg még szánalmasabb, te gondolom rengeteget áldoztál arra, hogy segíts minden bajbajutott emberen, ott voltál a gátakon is homokzsákokat pakolni, meg ilyesmi...?

Húú de az is lehet hogy pont a LÉLEGEZTETÕGÉPekre szánt pénzt durrogtatják el! Hányan fognak megfulladni?
De lehet hogy az állatmenhelyekre szánt pénzbõl finanszírozzák! Na ki szavaz arra hogy éhenhaljon sok-sok kiscica mert õ tûzijátékot néz?

---

Lehet még írni demagógiát.
Értsétek már meg: nincs annyira megszorulva az állam, hogy ilyen filléres hülyeségeken rágódjunk, hogy árvízkárosultak kapjanak pénzt VAGY legyen tûzijáték. Mindkettõre van pénz.

A költségvetés nem így mûködik, ha bedõl az nem az árvíz és nem a tûzijáték miatt lesz. Csak valami földhözragadt kitalálja, hogy "húú de sok az az X százmillió forint ami tûzijátékra megy el, hány gombóc fagyit vehetnénk belõle minden óvodásnak" és máris kész a legújabb netes kampánymarhaság.

P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?

o majd kerul mas helyzetbe, ami teged nem fog erdekelni. mindenkinek megvan a sajat baja elhiheted es total leszoktak masok szarni.

tenkenorman
Inkább csinálhatnának egy kurvanagy bulit, vagy gálát ahol mindenki adakozhatna. az sem lenne olcsó, de a maradék meg az emberek adománya mehetnea károsultaknak. nagyot dobna magyarország hírnevén.

http://www.tenke.hu

n3whous3
Remélem te is kerülsz majd olyan helyzetbe, hogy árvíz viszi el a házad és nem kapsz semmit érte, mert a biztosító nem volt HAJLANDÓ biztosítást kötni rá.

púúúúú

vizes
Az ilyen kérdések eldöntése a mindenkori kormány dolga.
Az árvízkárosultak megsegítéséhez szükséges pénzt elõteremtik vhogy.
Ne írjunk már ki erre is népszavazást!
Attól tartok, hogy a tûzijátékra fordítandó pénz csak csepp a tengerben ahhoz képest amennyire szükség van a károk helyreállításához.
Én inkább politikai hangokat vélek kihallani a dologból, hogy bele lehessen kötni a kormányba: ezek szívtelen, önzõ kutyák.
Hangsúlyozom: nem a jelenlegi kormányt védem, egy ilyen helyzet tavaly (más kormány irányítása mellett) is hasonló vihart kavart volna.
Uff.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Nekem meg Felsõzsolca léte értelmetlen. Nem voltam ott soha, nem is megyek majd, senki nem venné észre, ha egyik napról a másikra eltûnne.
Ne adjunk nekik pénzt, fõleg ne a közösbõl egy kisebbség akarata miatt. Ha annyira segíteni akarsz, küldj nekik a sajátodból. Jah, hogy úgy már büdös a dolog és csak az álszentség megy? ok.
remélem így már megérted mire is akar utalni ShaiHulud, legalábbis szerintem

es most nem arrol van vitazok, hogy az idei tuzijatek elmaradhatna es a penz mehetne az arvizkarosultaknak, mert arra aldasomat adom. de az ilyen kijelentesek, hogy ertelmetlen valami, semmi szukseg ra stbstb, foleg ugy hogy tobb millio embert erint a dolog, na ezt nem kene eroltetni.

te meg nem erted, hogy SZUBJEKTIV hogy kinek mi ertelmetlen ? pl ha csak a tuzijatek miatt jon x*10.000 turista aki itt hagy x millio forintot, esetleg meg pluszra is jon ki a dolog, mar megerte valakinek nem? valaki aki soha sem hasznal tomegkozlekedest, mert mondjuk bringazik vagy autozik, vagy egyeb, annak a 4es metro teljesen ertelmetlen es felesleges. en azt vitatom, hogy nem egy forumnak es egy atlagfelhasznalonak kene eldonteni, hogy mi az ami fontos es mi az ami nem.

n3whous3
Népszavazás az kb úgy megy, hogy majd fél év múlva lehet sor is kerülhetne rá.

púúúúú

esetleg egy nepszavazas lenne alkalmas eldonteni a dolgot, de az megint rengeteg plusz kiadas lenne, es ennyi erovel akkor minden koztemat nepszavazassal kene eldonteni.

n3whous3
De nem érted, hogy tök értelmetlen? Mi értelme van? 10 perc látvány? A 4-es metró és a 0-s elkerülõnek nagyon sok értelme és haszna van. Nem igaz, hogy nem tudod ezt felfogni.

púúúúú

na ezaz hogy szerintem ne te dontsd el hogy mi a lenyeges is mi nem. itt a problema, hogy mindenkinek mas fontos es mas szamit lenyegtelennek, vagyis SZUBJEKTIV a dolog.

de tessek akkro szerintem nem kell 4es metro, nem kell uj autopalya, nem kell sokminden ami kozpenzbol megy. remelem vegre megerted a lenyeget es belatod, hogy nem ilyen egyszeru a dolog, hogy TE kijelented, hogy a tuzikatek ertelmetlen ezert ne legyen.

n3whous3
És nem csak a te pénzed megy el rá, ha kapsz a városodban egy tûzijátékot. Ezen meg fõleg gondolkozz el. Ha akarsz egy tv-t, a te bajod, ha kifizetsz rá x százezer forintot meg hitelt felveszel, leszarjuk. Mindenki leszarja.

púúúúú

n3whous3
például a tévé azért nem lényegtelen, mert nem 10 percig tart... ezen gondolkozz el. egy nyaralás meg csak arról szól, aki benne van és élmény és ugyancsak nem 10 percig tart.

egy semmirevaló tûzijáték nem tart sokáig és az állatokat megriasztja. Ettõl függetlenül lehet tûzijáték, de mivel istentelen kurvasokat szoktak költeni rá (gondolj csak bele, 2000-ben Orbáncék kb 800 milláért csináltak 1000 éves évfordulóra tûzijátékot), ezért lehetne kicsit csökkenteni rajta, vagy egyáltalán hanyagolni is.

púúúúú

mert megis kinek van joga eldonteni, mire van szukseg es mire nincs? mi ertelmesebb egy masik dolognal es mi nem? gyak az etelen kivul csak a levego es viz minosege fontos, minden mas nelkulozheto lenne, ha mar ezt a logikat akarjuk kovetni, hogy a tuzijatek ertelmetlen.

n3whous3
lesz visszhangja, sõt már több helyen van is.

púúúúú

n3whous3
<#wow3>

púúúúú

n3whous3
nem az a baj, hanem hogy alig dolgoznak. A dolgozók egy nagyon kevés hányada tartja el az országot az adóval, nem csoda, hogy máson nem tudnak behozni semmit.

púúúúú

soot tv se kell, internet se, auto se, mp3lejatszo se...

ha nem lennének árvízkárosultak akkor is teljes pénzkidobás lenne az egész
ennyi erõvel sose legyen mert mindig van értelmesebb dolog amire költeni lehetne
Balumann
Ráadásul abból a 77 ezerbõl 73 ezren legalább valójában nem mondanának le semmirõl, mert nem is érdekli õket, a maradék egy része meg nem is azért lépett be XD

Az országba ,meg 10 millióan vagyunk. Ki nem szarja le hogy egy hülye netes baromság oldalon hányan vagytok ?

Nem sértésnek szántam ezt, csak gondolkodjál már!

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Az adóztatás már megint nem igazán a témába vág, jó igazságtalan azt mindenki tudja. Ha meg a hazai pirotechnikai cégekre gondolunk, akkor nekik az 1 éves bevételük nagy részét augusztus 20 teszi ki, úgyhogy foggal körömmel elleneznék ha ez a nemes ötlet megfontolásra kerülne. Max tényleg csak azt lehetne csinálni komolyabban belegondolva, hogy kevesebb tüzijátékot vesz az állam és minden hátsó szándék nélkül jótékonysági rendezvényekkel segít az amúgy ilyenkor hatalmas tömegben összegyûlt emberek bevonásával. Demokráciában máshogy ezt nem is lehet, mint látjuk az állami költségvetésbõl nem igazán futja a kártérítésre, így hát a társadalomnak a dolga mások megsegítése, mert csak így mûködhet.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

CharrDen
+1. Tüzijáték helyett legyen egy jó kis vuvuzela koncert. De amúgy, ennek a topicnak olyan szempontból nincs értelme, hogy néhány "okos" ember bejön ide, teleflameli, aztán mindenki vitázik, õk meg röhögnek a vitázókon. Ráadásul úgy se mi döntünk.

jhetedikj
csatlakoztam a facebookon is már 77 ezren vagyunk

anno 1987

Sir Quno Jedi
Én értem, de a pleb nem érti. Ennyi. Õk szeretnének nem éhenhalni, más nem nagyon foglalkoztatja õket, ami végülis teljesen érthetõ. Legjobb az lenne, ha fokozatosan áttérnénk a jöveldelmek adóztatásáról a fogyasztás jelentõs megadóztatására (adószakértõkkel ezt már jól kitárgyaltuk), mivel ez reálisabb is és munkáltatói oldalról azonnal automatikusan ki kell fehérítenie a gazdaságot (még a járulékokkal kell okosan eljárni persze). Amit visszaforgatsz és befektetsz azt nem adóztathatják meg, hiszen attól élénkül a gazdaság, amit viszont felélsz azt szénné adóztatják. Ez így abszolúte igazságos, mindenki fogyasztása, költekezései alapján járul hozzá a közhöz (a külföldiek is). Persze ehhez új vám és behozatali szabályozás stb. kell, de ezek megoldhatók, erre is vannak kiváló megoldások.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A jelenlegi gazdasági helyzetben a minimálbér emeléséhez egy kötelet is mellékeljünk, mert a cégek nincsenek olyan helyzetben hogy átvállalják az ezzel járó költségeket.

Sir Quno Jedi
Õszintén szólva én leszarom, az sem zavar, ha NEM emelik meg a kicsik bérét, mert úgy mégis, mire fel, de ez így szalonképes csak, mert különben hõbörögnek jobbra-balra. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

"Meg kell emelni a minimálbért jócskán, hogy a kicsik ne haljanak éhen"

Miért nem térünk vissza rögtön a tervgazdálkodáshoz?

immovable
Leszarom a tûzijátékot, úgy hogy +1.

Vuvuzelát a népnek! 😄
stationx
jaj te turbómagyar egyem azt az árpisávos szívedet. hogy a turul áldjon meg te szentkorona gyermeke. csak kicsit vagy korlátolt.