52658
1418799692.png
A játékkal kapcsolatos linkek:
restacarpbjcb.pngets2blog86jx7.pnghonlapcokqb.pngscsb4ked.pngfacebookabkop.pngfreaksihj96.pngr3dutpzjuf.png

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephostvkkj7.pnghuntyekiy.pngtirra0hjyf.pngoftopicjxjng.pngflickerexjng.png

PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Batmanci
    Hali, Boxer!
    Attól a modtól meggyógyulok?
    Nem leszek csupa lila, vagy inkább bugyirózsaszín?
  • Boxer HUN

Én ezt a kétféle beállítást használom..

• kutizsolt

• marka47613
    Gyönyörű szép!
  • SimaSuna #17095
    162 :)
  • danyr
    Ez tapasztalataim szerint teljesen nem így van, rendkívül sok új lehetőség lett, és sajnos sok lehetőség volt a moddolás/konvertálás terén. Én már STDS-nél elkezdtem nézegetni a moddolást, csúful is sikerült egy-kettő konvertálásom, aztán lettek türhetőek is.(amikről képeket töltöttem fel). Most az ETS2-nél még nem találtam olyan dolgot amivel ne találkoztam még korábbról. Visszatérve az eredeti alkatrészekhez, sajnos a tükrök azok, amelyeket max. cserélni, de törölni egyáltalán nem lehet, vagy akkor az interiorban a tükrökben nagy feketeség lesz, ami játék szempontjából szvsz. nem a legmegfelelőbb. De lehet egy modellt úgy is konvertálni, hogy aztán később a tunning műhelyben lehessen rá extrákat dobni. Ez a legtöbb esetben egy egyszerű dummy beállítás. Ugye itt a meglévő márkák alkatrészeinek a felhasználására gondolok.(tükrök,kilincsek,napellenzők,lámpák,stb.A kerék konvertálása nagyjából semmiben nem tér el a korábbi konvertálási módoktól, csupán shadow modellt kell hozzáadni, amely az árnyékot szolgálja. A ragyogást én Z-Modelerben egy sötétítéssel előzöm meg(Surface/Paint/Color), itt fekete vagy legalább is sötétzürkével. És igen, mint bullseye9 is említette már vannak Tutorial videók, amelyek nagy segítséget jelentenek.

Már pár embernek elmondtam, a moddolást ne kamion konverttel kezdjétek, mert az a legnehezebb (sajnos). Sokkal inkább javaslom egy kerék, trailer, interior átalakítását. Ezekből lehet rájönni az alapdolgokra. Kamionnál több mindenre kell figyelni, a kabin elemeket a megfelelő könyvtárba tenni Z-Modelerben, dummykra, Properties megfelelően legyen beállítva stb. . A Z-Modeler 3-al való konvertálást sem javalott, mivel még kiforratlanabb a folyamat, mint elődjénél. Z-Modeler 2 + etsedit.exe-vel eddig majdnem mindent tudtam megfelelően alakítgatni.

És egy bizonyíték, ez a MAN TGX egy az egyben a GTS-ből lett áthozva, úgy alakítva, hogy igazodjon a már előre meglévő SCS-es alkatrészekhez (természetesen tunningolni is lehet). Persze az is igaz, hogy beletelett egy délutánomba kialakítani,de szvsz. megérte:
  • Petke77
    Az nem semmi, én "csak" 142-vel tudtam eddig padlózni!
  • csky
    Döcögök a kapaszkodósávba...

Szép a panoráma...

Dugóban...

• kiskamionos17
    Nincsmit!
  • Hungarykum
    Megköszöntem!
  • wollnerd #17089
    Hmm... Sok rádiócsatorna van ami nekem eszembe se jutott. :) Ha megengeded, ezeket is berakom a következő verziómba. Természeten a te neveddel (készítő) együtt. (nem tudom hogy mikorra tervezem)
  • gigamen
    Köszönjük szépen.
  • fuszhi
    Részemről úgy gondolok erre a dologra hogy a márkajelzések kijavítása még ésszerű dolog esetleg egy két újság kép zászló a fülkébe ami otthonosabbá teheti a vasat, de nagy átváltoztatások sok munkával járnak és egyes típusoknál változhat a méret is így máshova kerül a lépcső illetve egyes elemek és a gyári tuningolást kidobhatjuk a kukába hiszen azok az elemek minden egyes kamion egyes pontjához vannak igazítva tehát jó nagy átalakítás ha azt szeretnénk a gyári elemeket továbbra is lehessen használni az új szekéren. Persze ízlések és pofonok, hiszen aki készít saját kamiont az gondolom már az átalakítás alkalmával tesz rá olyan elemeket ami miatt nem is kell neki foglalkozni ilyesmivel.
  • ronso
    Ebben mit élveztek,hogy igy hintázik a fülke? Én sok géppel dolgoztam már de egyik sem hintázott igy talán a merci kicsit de ez inkább egy körhintára hasnlit..Ez abszolut nem realisztikus.
  • rarma
    Sziasztok!

Én is készítettem egy még a GTS-ből maradt rádió stream-et , és most tettem hozzá még párat , csupa magyar rádió adók .

LISTA :

Class Fm , Rise Fm , Neo Fm , Cool Fm , Rádió Face , Laza Rádió , After House Rádió ,Callisto Rádió ,
    Mix Rádió , Megadance Rádió , Rádió FM 95 , Retro Rádió Nyíregyháza , Rockvilág.hu Rádió , Mix FM Rádió ,
    Maxi Disco Rádió , Rádió 1 , Ozone FM , All In Party Rádió , Digital FM , N-Joy Rádió Marcali ,
    N-Joy Rádió Letenye , N-Joy Rádió Szigetvár , Gong FM Rádió Kecskemét , Balti Rádió , Rádió M , Frisss FM ,
    Giga Rádió , Motoros Hang Rádió , Paradise FM , Rádió Italo Disco Hungary , FM 1 Rádió , Dió Rádió ,
    Rádió Top , Rádió Max .

LETÖLTÉS
  • SnyperD
    Hali! Szedtem egy Ai speed up modot de a kamionok még mindig 72km/h val mennek előttem autópályán az miért van? Azt is próbáltam hogy ugye 20% al mennek kevesebbet így többet írtam be de így is ugyan úgy mennek.
  • Oliverius
    Köszönöm!
  • danyr
    Nem annyira ördöngős, bele fogsz jönni, ne aggódj! :D
  • atila4
    Valahogy a vezető fülkében hátrébb lehet tolni a nézetet?
  • Linux01
    Valaki nem tudja, hogy letölthető-e már a waberers pótkocsi?

Esetleg valaki megcsinálná egy modba, hogyha előzök egy kamiont, akkor az villantson, pl. ha beférek elé, mint a valóságban? :)
  • bullseye9
    Játékba került nagy nehezen egy modell, de még száz sebből vérzik:

Elégedett is lennék, ha:
    - néhány alkatrész nem ragyogna úgy, mint a Salamon t*k*...
    - tudnám, hogy kell kereket konvertálni :D
    - el tudnám tüntetni az eredeti modell (Magnum) tükröt
    - nem lenne ilyen k. bonyolult az egész moddolás, hogy a végére már magam sem tudom, hogyan került játékba a cucc.

Minden esetre véleményem szerint ha valaki ezzel a játékkal akarja kezdeni a moddolás megtanulását, nagyon kösse fel a nadrágot. Komoly előnynek bizonyult az előzőek (ETS, GTS, de leginkább STDS) ismerete.

Playtruck-on van kétféle leírás is a konvertálásra, ebben a topicban. Fordító vagy Chrome használata előny, a 2. hsz.-ben egy videó van a gyári gépek játékba történő visszarakásáról, nekem az segített.
  • Batmanci
    Nos, nem csoda.
    Kell hozzá egy SCSExtractor v1.0.
    Látszólag nem csinál semmit, de várd meg amíg befejezi a kibontást.
    Amit át kell festened, két féle lehet.
    Festheted, a gyári bőröket, de magát a saját gépedet már a templéttel kell - ami nem is igazán templét -.

Az elsőt itt találod: base\vehicle\truck\upgrade\paintjob\(a verda neve, vagy a számozott festések)
    Az utóbbit pedig itt: base\vehicle\truck\(a verda neve)\color.dds (Ettől aztán minden azonos típus egyforma lesz, de nem találkozol túl sűrűn velük. Ha mégis, képzeld, hogy a flottádhoz tartozik)

Ha pótot is akarsz: base\vehicle\trailer_eu\company\(Liszenszeletlen - nagyon magyaros - név)

Írtad a többi megy, így nem várok további kérdést, mert nekem is van életem.
    ...Csak szar! :)
  • Titan
    Alakul! Egyre jobb lesz! :D
  • slayer006
    ETS2 Fórum - Hiba

Nincs jogosultságod ennek az oldalnak a megtekintéséhez.
  • Scania20
    Szivesen.
  • lagos01
    kösz :)
  • Scania20
    Lehet!Először 180000€ lesz utána 100000€, és ha megvan mind a két fejlesztés, akkor 5 sofőrnek és 5 kamionnak lesz helye.
  • lagos01
    Egyenlőre nincs saját kamionom :(
    A garázs -t lehet feljeszteni pénzért?
  • Scania20
    A kamionjaid felsorolásánál ott van, hogy melyik kamionod hol van beleértve a sajátodat is!
  • lagos01
    Arra sajna nem emlékszem melyik városban kezdtem.Van rá mód kideríteni?
  • vajo

restacar
  • Scania20
    Ott van a garázsod ahol az egész játékot kezdted!
  • lagos01
    Sziasztok.

A térkép hogyan jelöli a garázsod helyét? Vagy hogy lehet mondjuk megtudni hogy az alap garázst hova kérted?
  • zoltan1232
    Igen oda kell bemásolni
  • Boxer HUN
    Este küldök képet az opciómról...
  • Oliverius
    Sziasztok!

Valaki tudna pü-be segíteni hogy kell a kormányt(Logitech MOMO) jól belőni mert nekem nem akar sikerülni.
    Előre is köszönöm!
  • jozsiking
    Sziasztok.

• hertzui
    Ne is mondd és nekem már a 3% sérülés a kamionon 5000eurómba kerül :( Engem még az idegesít,hogy gondol egyet és pár méterrel előttem miért is ne vágna elém,hogy álljak meg?? Átküldöm 90-el a msáik sávba,mert nem bírok megállni. Ja és azt kihagytam,hogy egyszerű egyenes útszakaszon gondol egyet,ha szorosan mögötte megyek,hogy beleáll a fékbe amikor senki sehol csak a nagy hosszú egyenes,hogy roh...jon meg. :(
  • attila49
    Segítséget kérnék skacok!
    Egyedi tervezésű skint szeretnék a kamionomon látni nem amik a játékba vannak...
    Hogy oldható ez meg? A programot meg az ilyeneket tudom csak hol találom azokat a fájlokat amiket át kell festegetni??
    Továbbá. A BASE.SCS-t nem tudom meg nyitni WinRar-al mert azt írja hogy : unknow format or damaged :/
  • nyitraip
    Sziasztok!
    Van egy olyan problémám hogy felvettem egy sofőrt (2.5 az értékelése) már ment vagy 3 fuvart és mindíg mikor megérkezett a rakománnyal kiirta hogy bevétel: -x euro. Tehát nem hogy plussz lett volna a bevétel még levont x eurot a kasszából.
    Mit csináltam rosszul? Vagy mit kéne beállítanom?