Euro Truck Simulator 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wollnerd
Nem.

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

kis kindertojás
ehhez már lesz multi-player?<#conf>

Azt nem tudni hogy az ETS2-be ha a kamionra rakunk úgymond sportkipufogót akkor a hangja is megváltozik?

bullseye9
Eggh, némi pontatlanság csak összejött, helyesbítek: a megnevezett virtuális cégek szerintem az átlagnál igényesebben csinálják a dolgokat. A sok cég viszont sok publikus mod-ot eredményezett, pl. befejezõdött valamelyik társaság "mûködése", és kiadtak pár szerelvényt, térképet, stb.

Elnézést a dupláért...

bullseye9
Ami a truckpol fórumos részét illeti a hsz-ednek, kicsit más véleményen vagyok, szerintem inkább "elvándorlásról" van szó, a fórumozók nagy része átpártolt más oldalakra.

Néhány lengyel fórumnak tagja vagyok, és én úgy látom, hogy tényleg a moddolás tartja életben pl. a lengyeleknél a Haulin/ETS/GTS vonalat (meglepõ módon náluk elég sokan játszanak még a Haulin-al).

Másik, ami még feltûnõ náluk: hihetetlen mennyiségû virtuális céget képesek létrehozni, és fent tartani, mondjuk effektíve egy 35-38 millió lakosú országban arányosan többen játszanak, mint nálunk.
Nyilván a nagy számok törvénye alapján ezek egy része nem minõségi modifikációkat használ, van viszont néhány (Speed Trans, Norgeliner, Speed Red Transport, Lukz Trans(ez PTTM)), amely elég sok publikus moddal is megajándékozta a népet, hál' istennek.

Mondjuk én csak az utóbbi pár évre látok rá, PTTM/Haulin idõszak nekem kimaradt.
Természetesen nem vitaindítónak szánom, csak egy vélemény...

Jogos, az Omsi teljesen más. Viszont az scs játékaiban (már amelyikben) van cégmenedzselõs rész is, emiatt szoktam néha ezeket is elõvenni. De az elsõ résztõl kezdõdõen szinte ugyanazt a kaptafát használták, és ez meg is látszik.
gumikacsa
Nem tudom. Én pl. már nem szívesen játszom az scs játékaival, még pihenés okán sem. Inkább elindítom az omsit, igaz az sem hibátlan, de ott legalább megvan a vezetési élmény.

Renault magnum http://kamionszim.hu

"... a komolyabb rajongók már elpártoltak."

Szvsz nem biztos, hogy csak elpártoltak. Én személy szerint kezdek kinõni ebbõl. Idõm már annyira nincsen, és drámai változás nem volt annyira az scs alkotásaiban. Persze jó leülni néha-néha és vezetgetni, de egyre idegesítõbbek azok a hibák, amik még pár évvel ezelõtt szinte fel sem tûntek. Fiatalon, 12-15 évesen még elvan az ember ezekkel az scs-s "szimulátorokkal", aztán kezd egyre kevesebb lenni. Én ezt érzem.
gumikacsa
Sajnos a Scs-ben már így is nagyon sokan csalódtak. Nézzük csak meg pl. az anno egyik legnagyobb szimulátoros fórumot a truckpol-t. Régen pörgött, napi több száz hozzászólás, rengeteg új topik. Mostanság napi 1-2 hozzászólás, havonta 1-2 új topik... ebbõl látható, hogy a komolyabb rajongók már elpártoltak.

És még többen lesznek, akik a demo kipróbálása után azt fogják gondolni, hogy nem veszik meg a játékot, nem támogatják tovább az scs-t.

Igen, hitegették az embert, régebben olyan hír is volt, hogy felvettek egy embert, aki csak és kizárólag a fizikával foglalkozik. Illetve volt ez a hír, amit Te említesz, hogy egy volt scania tesztert vettek fel.

A demot én is megvárom, mert azért kormánnyal csak másabb a játék. De már nincs kedvem annyira a játékhoz, az oldalam is hamarosan megszünik.

yokel
"Sajna a játék erõsen elõrevetíti, hogy fizikai forradalomra az ETS2-nél nem szabad majd számítanunk, inkább a játékmenetet és a grafikát turbózták fel."

Ez "sajnos" eddig is sejthetõ volt, így nem ért nagy meglepetésként a tapasztalatod, h kipróbálva a játékot, valóban nem lesz elõrelépés. Így legalább most már mki látja, h nincs értelme reménykedni, attól függetlenül, h szinte mki várt vmi "csodát". Hát nem lesz...

Innentõl kezdve sztem az lesz a sorsa ETS2-nek mint az elõdeinek, h megjelenés után max. 1-2 hét, és alább hagy mki lelkesedése a játék iránt és marad a modding, skinezés, térkép bõvítés ami életben fogja tartani ezt a játékot is mint pl. a GTS-t is, talán évekig.

Csak azt nem értem, h mi olyan rettentõ nagy probléma, h nem tudna fizikai fejlesztéseket csinálni a játékba? Minek harangozták be akkor anno, h felvettek vmi Scania-s fószert aki segít nekik tesztelni a cuccost?!
Ez simán elmegy egy szimpla hitegetésnek azt nem lesz semmi a dologból.
Ezek után kíváncsi leszek, h amit még anno az fejlesztés elején mutattak double trailer-ek, azok vajon benne lesznek-e a végsõ verzióban?!

Sajnálom azért, jó lett volna vmi igazi áttörés szimulátor vonalon!
És igazat adok abban is neked, h a Railworks, OMSI se ment tönkre mert komolyabb szimulátort csinált, mint amit az SCS letesz majd az asztalra!

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

Az oldalt beüzemeltem. Várja a látogatókat. 😊

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Valóban a Scaniának nagyon jó hangja lett, és nagyon is hasonlít az igazire.Én az elején azt hittem hogy ez is csak egy Truck and Trailer utánzat lesz , de kellemesen csalódtam benne. 😄

TruckerDave
Nem gond 😊 Nem olyan fontos ez nekem. 😊

#8630: Jól látszódik póttal mennyivel lomhább, már ez elõre lépés számomra. 😊 A hang remélem tényleg ütõs lesz. Meg a szabad vezetésben lévõ külsõ nézetes kilométer óra nekem nagyon bejön 😄 El lehet majd vele lenni ETS2-ig. Jah és jó, hogy végre meg csinálták az online ranglistát, jó lesz majd megnézni a listavezetõ elmebeteg száguldását 😄D

Azt megköszönöm, ha folyamatosan életben tartod a témát... 😊

Szerintem megveszem... az a pár ezer forint nem fog csõdbe vinni. Megelõlegezem nekik a bizalmat! 😊

www.smart-bus.hu

Erre nem tudok egyértelmû választ adni, mert eléggé egy marékkal adagolják az infókat, meg maszatolnak most ezen a téren. Az mindenesetre a blogon olvasottakból és az STDS bétából is látszik, az ETS2-ben inkább a bejárható terepre és a grafikára helyezik a hangsúlyt.

Azt azonban szerintem õk is tudják, hogy az ETS1-bõl örökölt ööö... "egyszerû" fizikával sokáig nem lehet eladni a dolgot, és a tízévesekkel sem lehet tovább takarózni a törzsközönség elõtt, szóval ha tényleg komolyan gondolják a blogon néha emlegetett "ultimate truck simulator" dolgot, a következõ részben már NAGYON virítaniuk kell ezen a téren is.

A magam részérõl annyit tudok tenni, hogy ezt mind a blogon, mind e-mailben folyamatosan pedzegetem, elvégre sem a Railworks, sem az OMSI nem vitte csõdbe a fejlesztõit, a Railworks csapat pedig azért nem két fõbõl áll... 😊

De nem is cél ez egyáltalán? Vagy ilyenekrõl nem esik szó? Mert amit alább is láttunk, egy omsi fizikával maga lenne a tökéletesség számomra... vérpistike ugyanúgy megvenné, nem hiszem, hogy emiatt csökkennének az eladások...

www.smart-bus.hu

A következõ pár évben biztosan nem, tehát kíméld a pénztárcádat, ameddig elõ nem jönnek egy olyan címmel, ami legalább megközelíti azt. 😉

Scania R580

||ASUS M4N68T||AMD Phenom II X4 965 3.40Ghz||KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz|| ||SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5||SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB||LG GH22LS50RBB Fekete OEM||CORSAIR VX550W||

Ha van rá módod, légy szíves kérdezz rá, hogy számíthatunk-e valaha OMSI szintû fizikára. Ha igen, akkor szívesen pénzelem õket a vásárlással az átmeneti idõszakban is, de, ha nem céljuk az a szint, akkor én többet nem áldoznék erre...

Köszi az infókat!

www.smart-bus.hu

Szevasztok népek!

@Ltomi, TruckerDave: Nem tudom, hogy Pavel behívott-e titeket az STDS Getlocalization topikjába, de ha eddig nem tette, szerintem nem is fog. Háromszor kérdeztem rá erre az elmúlt héten, de nem igazán válaszolt ezirányú kérdéseimre, ami nekem ugye azért szar, mert nekem ég a pofámon most a bõr emiatt. Bocs, ha végül mégis kimaradtok belõle. :-(

@Más. 8-10 másik arc társaságában volt szerencsém a hétvégén kipróbálni az STDS egy kései bétáját. Képeket/videókat nem készíthettem belõle, a tapasztalataimat viszont mindenképp szeretném megosztani veletek, hogy tudjátok, mire számíthattok. Véleményem röviden lentebb.

1. Játékmenet: pontosan az, amire az eddigi infók utaltak, a T&T és az ETS keveréke. Van egy egyszerû kis oktatómód amit egy az egyben a T&T-bõl emeltek át (párhuzamos parkolás, beállás szûk helyekre, stb.), egy ügyességi módban feldolgozták a Scania kamionvezetõ-versenyének a feladatait (forduló szûk körforgalomban, sasszézva tolatás, megállás a megadott helyen, stb.), van pár sztorival rendelkezõ ügyességi pálya (navigálás kikötõi konténerek között, átzúgni egy szûkös utcájú kis falucskán, elvinni a gitárokat rockkoncertrõl, meg ilyenek 😄), egy négy pályából álló mód reakcióidõt mér, és van egy szabad vezetés mód is, ahol a Scania Democenter-t illetve egy nagyvárost + annak környékét járhatjuk be melóért (a könnyûek pont olyanok mint az ETS-ben, a nehezeknél technikásabb a pótkocsi lerakása).

Az ügyességi pályákon szerzett pontok és idõ, valamint a szabad módban a fuvarokkal szerzett pontok toplistára kerülnek, szóval lehet egymással vetélkedni, nekem viszont jobban tetszett, hogy szimplán a toplistán lévõ tagokra kattintva azonnal visszanézhetjük, hogy õk hogyan tolták le a pályát - néhány lengyel meg horvát srác nagyon elvetemülten tolja a cuccot.

A fentiek mellett van egy gazdag galéria is a játékban egy rakás fényképpel meg videóval a cég történetérõl. A tartalommal tehát nincs gond, jól el lehet vele lenni az ETS2-ig.

2. Grafika: Nem rossz, bár a teszbuildben csak egy élsimítási metódus volt, az okádék MLAA, hagyományos full-screen AA nem volt, szóval 1440x900-on eléggé szemcsésen fest a játék. A tájjal nincs gond, a fák szépek és lassan lengedeznek a szélben, a növényzet kidolgozottabb, az éjszaka gyönyörûen sötét, az esõ pedig szintén pofás (mondjuk nem egy RailWorks 3 szint, de a GTS-hez képest hatalmas elõrelépés, természetesen az oldalsó ablakokon is látszanak a lecsorgó esõcseppek). Ja, gyalogosok nem csak az ügyességi pályákon, hanem a nagyvárosban is vannak.

3. Hangok: A hozzáértõbbek biztos megmondják majd a frankót, de emberek, én a Scania hangján berosáltam, olyan jó lett. Sokkal dinamikusabb és változatosabb, a GTS monoton berregését el lehet felejteni. Nem egy OMSI, de azért jó úton járnak.

4. Fizika: Na, forradalomra itt ne számítsatok. A T&T-hez képest jobban érezni a járgány súlyát (fõleg póttal) meg a billentyûzetes kormányzást is finomították, de ezt leszámítva nem éreztem semmi újítást ezen a téren (kormánnyal sajna nem tudtam kipróbálni a cuccot). Mondjuk a béta alapján még nem temetem a játékot, mert a hajtáslánccal és a váltóval bevallottan problémák voltak amiket júniusig javítanak majd, de gyanítom, hogy a kamion így is mágnesként tapad majd a földhöz. Elég annyi, hogy egyetlen szemét pályán sem sikerült felborítanom, még a híd szélén is beragadt a kamion úgy, hogy csak a két bal oldali kereke tartotta azt a laza pár tíz tonnát... 😄

Az optimalizáció a bétának még nem az erõssége, i5-750-es négymagos proci, négy giga RAM és egy AMD 6850 VGA mellett a Democenteren és a városi pályán 20-22 fps-el "hasít" a játék, ami eléggé röhej.

Scania-rajongók arra is készüljenek, hogy a játék sajna csak az R-szériás nyergeseket reklámozza, más típus nem került be a programba, amit kicsit sajnálok. Nincs Streamline, nincsenek merevtengelyes teherautók, de még az R-szériás járgány is csak a gyári 2x2-es változatban érhetõ el, nem kapunk speckó kiszerelésû vagy festésû Scaniát a farunk alá egy pályán sem (legalábbis a bétában, és kétlem hogy ez változna a megjelenésig).

Sajna a játék erõsen elõrevetíti, hogy fizikai forradalomra az ETS2-nél nem szabad majd számítanunk, inkább a játékmenetet és a grafikát turbózták fel. Maga az STDS szerintem nem rossz kis játék, el lehet majd vele lenni az ETS2-ig, de azért zavar, hogy több olyan technikai problémát is viszontláttam benne, amit már a T&T idején emlegettem...

Hunter of Deer
az excaliburon juni 21 van lehet ezt akarta irni yokel is, vagy akkor meg juni 1 volt.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

norbee46
kössz! <#worship>

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Hunter of Deer

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

norbee46
Sziasztok!

STDS mikor lesz?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Gis80s

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Én is.

STDS-bõl biztosan lesz demó, ETS2-nél meg gondolom a szokásos egyórás megoldással élnek majd.

gumikacsa
Azon azért meglepõdnék.

longhaul
Ha jól tudom volt fent ez a kérdés, nem lesz demó

OMSI FOREVER!!!

Amúgy demót nem fognak belõle feltenni?

Igen a zenén változtathattak volna, de egyébként jó kis promo!

Jó ez. 😄 Csak ez a szar zene... xD

|-|Intel i7 4790K 4GHz|-|NVIDIA GeForce GTX980Ti |-|GIGABYTE Z97X G3|-|16 GB DDR3 RAM|-| 1,75 TB HDD |-| BF4: Vajaspite | - TDU2: Vajopie | LOL: Vajopie | Crew: Vajopie | *Logitech G27*

Boxer HUN
...lesz lézer blokkoló is hozzá? 😄

https://restacar.hu (KÖZÖSSÉGI PORTÁL)

Boxer HUN

LTomi
Angol nyelvterületen nem lesz túl szerencsés ha ezzel a rövidítéssel hirdetik a játékot. 😄

Los Angeles, California

https://www.youtube.com/watch?v=mg6ywQm7uzE&list=UUNKRH_u-2LjzRvSEMM9719g&index=1&feature=plcp

yokel
STDS megjelenési dátumok:

excalibur-publishing: 2012. júni 1.
amazon.de: 2012. júni 18.
rondomedia: 2012. júni 18.

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

A mai modern automata váltók mind ilyenek. Volvonál az I-shift dombon lefele még üresbe is kidobja, gondolom a többinél is hasonlóan mûködik.
fuszhi
húúh, 😊)) nagyon komoly 😊

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Szobi30
az automata váltósok is általában 3. ba teszik, és onnan indul, üresen is rakottan is, és utána súly függvényében pakolja legalábbis az általam ismert automata váltós gépek ilyenek(DAF XF, DAF CF, SCANIA G420)
a fékezésnél pótkocsi függõ, hogy melyik milyen, mert volt szerencsém olyan pótkocsihoz, (egy Krone Profi Liner) amin üresen az istenért nem akart fogni a fék, viszont 24 tonna rakománnyal, beleállt a földbe, olyat fogott rajta a fék...
viszont én is meg vagyok elégedve a játékkal a videó alapján, jó nem tökéletes, de ne várjuk el, hogy egy részben mindent megcsinálnak, mert a következõt ki venné meg, ha tökéletes lenne 😊
a gyorsulás, a hangok, a váltás, és a fékezés is sokat javult az elõdökhöz képest, a grafika engem személy szerint annyira nem hat meg, mert nekem megfelelne a GTS grafikája is, ha minden más jó 😊
de még a kormányzáson kicsit javítanának, és már jó is lenne, de én így se szólok, mert kitettek azért magukért a srácok 😊
én a videó alapján elégedett vagyok, de majd akkor nyilatkozunk, ha játszottunk a játékkal...

www.szobi.picturepush.com

Hello Srácok! Eddig csak olvastam a topikot, de ha megengeditek megpróbálok pár dologra rávilágítani. Nem akarok senkit kioktatni, meg leoltani, de jó ideje fura dolgokat olvasok. A hangok szerintem jók! Persze nem tökéletes, kicsit tényleg elharapott a váltások vége, de simán élethûnek lehet nevezni! (Ez egy játék). A fékezõs videó viszont megtévesztõ. Ez egy promo videó, nem tudnak a kamionok így lelassulni. Pontosítok "ez az új kamion megtud így állni"! Remélem értitek. A játékra visszatérve tényleg van pár baromság. Ha egy kamiont egyesbe teszel, kifejeled a szélvédõt kb... Ma már "hikomat" kamionok vannak (nincs kuplung, autómata váltós). Na ilyet még nem vezettem, de manuális váltóban otthon vagyok. Más üresen, és rakottan a váltás, gyorsulás, fékezés. És végiggondolva is, egy nagyobb tömeg mozgásba lendítése nagyobb erõt igényel, és fordítva fékezésnél... Tehát a súly éppen nem segít hamarabb megállnod, lendít tovább! Ami érdekes, sík úton a lendület miatt jobban gyorsul 60 fölött, mint üresen. 😄
LeWyTy
Nem az hogy OMG! hanem hogy bonyolultabb módja nincsen a bálaszállításnak?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Boxer HUN
LOL...
Rakhatnák a játékba, de csak úgy, hogy közben nem szállhatsz ki... <#nyes>

Megkerestem, nem 😊 Rég volt 😊

Ezt ki rakta fel ? Úgy emlékszel én érveltem vele 😄 De ha nem hát nem 😛

gumikacsa
Igen, ebben egyet értünk, hogy a játék most hatalmasat fejlõdik. Csak nem feltétlenül ott, ahol a legfontosabb lenne. De "nyugtával dicsérd a napot", úgyhogy várjunk, még megjelenik.

Olvasgatom rendszeresen a topikot, de leírnám most én is a véleményem.
Sok itt lévõ emberhez hasonlóan én is már régóta követem figyelemmel a 18 wheels sorozatot. Én is mindig mondogatom, hogy na majd ha ez kijön, akkor sokkal jobb lesz. Szvsz ez szokott is mûködni, mindegyik újonnan kijött rész jobb volt az elõzõnél, javított néhány hibát, hiányt (igaz, volt amikor visszafelé is fejlõdött, nem kicsit). Most elõvettem újra a GTS-t, csak hogy kicsit nyugton tudjak maradni a nagy várakozásban 😄 . A legnagyobb problémám vele a kamionok furcsa csúszkálása. Ahogy észrevettem T&T-ben ez már nincs (legalábbis javulni biztosan javult jelentõsen), így bizakodok, hogy az egyik, számomra legzavaróbb eddigi hiba eltûnik. Talán már le kéne szoknom errõl az optimista hozzáállásról, de véleményem szerint javulni fog az elõzõ részekhez képest bõven. Viszont, ahogy én látom, a programmal szemben a játékosok által támasztott követelmények is nõnek az évek elteltével és végre az scs elkezdi meghallgatni és teljesítgetni ezeket. Részemrõl mindenképpen piros pont jár ezért.
Sokan el vannak tájolódva azzal kapcsolatban, hogy ezek a dögök nem állnak meg. 😊 Tévednek, de nem is kicsit. A kamionoknál több kerék van és nagyobb súly is nyomja az aszfaltra a szerelvényt. Saját véleményem szerint egy ekkora dög sokkal stabilabb mint egy személygépkocsi.

Itt is van egy. Sajnos csak így tudom megoldani. Nem értek hozzá! 😄 (Ajánlom megnézni, mert tényleg megmutatja a lényeget)
http://www.youtube.com/watch?v=s0Vj7bzMfZ4 03:40-tõl kezdõdik a lényeg. Aki tud németül az még érti is. 😛
Hunter of Deer
ehh ez nagyon durva hogy milyen hamar megtud allni. kivancsi lennek a rakomany sulyara, bar sztem ures volt a trailer. de akkor is szep.

Várhatóan Mikor Jelenik Meg?