52730
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • Bazsio
    Csak azért kérdeztem, hogy hátha újra Highdanger belémköt.Tudtam és, hogy Topline csak szándékosan kérdeztem!!
    Punky Jól áll a Waberers
  • hotwheels

AudiQuattro -
  • zorba3333
    Köszönöm a segítséget. :)

A leírásod alapján sikerült kiegészítenem a scriptet a kormányzással párhuzamosan mozgó fülkenézet mellett, a külön gombokról vezérelhető jobbra - balra történő kinézés beállítását illetően, így már nem kell külön tekergetni a kormányt, ha épp az ellenkező oldalra akarok kinézni a vontatóból.

(Meghagytam az általad beállított bal egérgombos variációt is, csak egy másik kameranézetet állítottam be rá.)

Elvileg "bármennyi" funkciót hozzá lehet rendelni az irányításhoz, ha a controls.ssi fájlban lévő 132.-sorban a scriptet módosítva, pontosabban kiegészítve hozzárendelem azokat?
    Próbaképp az egérgörgőt, és a jobb egérgombot rendeltem hozzá egy-egy funkcióhoz, és működik, ezért feltételezem, hogy az eddigiektől sokkal több funkció is hozzárendelhető a script bővítésével.
  • Misuka963
    Fuuu de jól néz ki ;)
  • AudiQuattro

• Misuka963
    Ügyesek ezek ;)
  • hotwheels
  • AudiQuattro
    Új volvónak is felvették a hangját :)

• maujuri #36393
    [IMG][/IMG]
  • 94Patrik94
    Egyet ertek veled
  • Gerappa007
    Hidd el utána néztem és egy párszor próbáltam is.
  • V43 1105
    Én se.. na jó hazudtam mert tudok, valamennyire. Vedd a fáradtságot és nézz utána, mit hogy..
  • kisfüsi
    Nem, nem streamline :)
  • gordon 24
    Joccak!

Nah most is egy olyan kérdéssel zavarlak titeket, hogy van ugye ez a Volvo tunning mod amiben minden kütyüt, meg fekete hűtő maszk meg bla bla tehető a Volvó új verziójára.

Na most a gond a következő, a World Trucks megcsinálta ezeket a tandem modokat amik egyszerűen hibátlanok, és nagyon szépen kidolgozott ügyek.

A két mod üti egymást. Nem nagy gondot okoz szerintem könnyen orvosolható egy olyan embernek aki vágja ezeket a dolgokat.

Ugye a tandemhez egy másik fajta cabin van, ez viszont nincs benne a tunning modban. Így amikor ezt a kabint választod a hűtő maszk egy darabját a kamion alá teszi a program. Több mint valószínű, hogy egy egyzerű hova tegyem sii file átírással orvosolható lenne, ha valaki tudja, mit kell átírni. Szóval ? :-)
  • Gerappa007
    Mert nemtudok skinezni??
  • Szabi #36386
  • szgabe
    Szép gépek.

Én is saját vállalkozásba kezdtem.
  • Bazsio
    Nézz meg egy Stramline-t és a Scania mellett a két szürke cromozótt csik és általában a gyárinál Streamline editiont jelenti.Tudod mit?Ha kötekedni akarsz akkor menj ki a ház előtt lévő fához és azt ba********tassadd.
  • CsiziTrucker
    Na igen amit elfelejtettem és nem egészen pontosan irtam!!!!
    132sort mindenkinek magának kell átirni de nagyon egyszerű!!! Miután a modosítás készitője az immcammal felülirja ezt a fájt csak mouse button right szerepel a 132es sorban! Amit belinkeltél ott egy gombot hozzá adott, szóval elméletileg ott sem lehet beállitani a gombokat, a NÉZETEKRE ÉS a KAMERA FORGATÁS EGÉRREL gombra sem! belehet de játék közben nem érzékeli
    Iiletve nálam g27 vagy g25 a váltó konzolon lévő lefele gombot viszont betudnám állitani, más kormánynál én nem tudom hogy nevezik a gombokat azt mindenki meg tudja nézni
    NA A LÉNYEG!
    Azokat a gombokat amiket a nézetre akarunk használni jegyezzük meg!!! Na igen de honnan tudnák, hogy éppen mi a pontos neve és hogy irjuk be 132 es sorba pontosan mert a játék csak akkor érzékeli!
    Erre a megoldás ami nekem elég sokáig tartott..... Álittsug be ideiglenes az összes szükségest gombot valami másra a camerákra például azt egyszerüen megtaláljuk
    Kilépünk megnyitjuk a controls.sii és 91-től-97ig lévő azaz 1es kamerától a 7ig és létni fogjuk a szükséges gombjaik nevét és azt átmásoljuk a 132es sorba! és ami ott szerepel azokat engedélyezni is fogja játék közben + a bal egér gombot is tedjük bele az mondjuk az enyémbe szerepel!!
    Vissza a játék és akkor beállitjuk őket! kamera forgatás egérrel nálam az bal egér gomb
    de csak nyomva tarva müködnek, de én ennek örültem a legjobban, mert legalább vissza áll magától!
    Még amit érdemes beállitani az előre nézés, mert bizonyos helyzetkben teljesen alátekerjük a kormányt de mégis elöre akarunk nézni. Jó példa én sokat megyek csörössel a normál pottal is sokat kell centizni bemegyek a kis körforgoba teljesen alászedem, na ilyenkor előre nézés igy a csörét látom jól kitudom vinni és fixen van a kamera, ugye ott az egér is csak ovatosan kell mert ugye mozdul a képis!
    Én mondjuk az egeret szinte csak tolatásnál, szük helyeken, balra jobbra nézésre használom
    Városi kanyarok körforgonál viszon a bal sarokba nézés, jobb sarokba nézés előre nézés
    mert általában amugyis válton van a kezem. De persze mindenki megszokta valahogy ahogy jó neki!
    Én 95 szálékba h-váltót használok 18sebeségest amerikai kamionba sokba az van.
    És ez a modósitás nélkül katasztrófa volt!
    Az igen irtam egy regényt

• sewy21
    az még semmi, ott a kopoltyú az elején is...
  • highdanger
    Ottvan a fülke oldalán hogy TOPLINE... meg vagy nyomva te gyerek
  • Bazsio
    Az igen......szép.......
    Streamline nem?
  • kisfüsi
    Lerakodás Bécs mellett, az Ikeában :)
  • zorba3333
    Gurultam egy rövid próbakört a városban az előző hozzászólásodban bemásolt beállításokkal, és azt kell mondjam, hogy valóban optimalizáltabb az általad használt verzió, mint a linken elérhető, általam is próbált változat.
    Utóbbiban a következő értékek szerepelnek ugyanazokra a sorokra vonatkoztatva, mint amiket Te használsz, így nem vagyok meglepve, hogy nem tetszett neked :)

config_lines[132]: "mix trackiron ` 1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_right?0) `"
    config_lines[133]: "mix trackiryaw ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(1.0 - abs(joy.x),0.90)),0.0000000001,3.2) * sign(-joy.x)`"
    config_lines[134]: "mix trackirpitch ` -0.04 `"
    config_lines[135]: "mix trackirx ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(1.0 - abs(joy.x),0.90)),0.0000000001,3.2) * sign(-joy.x)`"
    config_lines[136]: "mix trackiry ` 0.0 `"
    config_lines[137]: "mix trackirz ` 0.0 `"

Viszont van egy kérdésem az általad linkelt beállításokkal kapcsolatban.
    Az általad használt verzió miért nem fogadja el, ha másodlagos beállításként a kormánymozgás mellett gombot is hozzárendelek a jobbra - balra nézéshez?

• zorba3333
    Abszolút jól értelmezed a dolgot.
    Kíváncsivá tettél, ezért mindjárt ki is próbálom az általad bemásolt módosítást, hogy mennyiben másabb így az irányítás, mint az általam próbált verzió. :)
  • CsiziTrucker
    Na zorba3333 élnézést többet itt modok kapcsán inkább csöndben maradok, mert az, hogy 90es években amikor need for speed 1 meg 2 volt csodálatos grafikával meg a doom1 azokba profi voltam, na meg az utobbi pár hónam ets 2 tanulmányozása + photo shop vágás:))) convertálás jpg-re azt nem rég:)))))
    Én 8éve kamionozok és itt egy hozzá nem értő kiakart oktatni a hülyeséggel az engem is felbaszott!
    Most fordittot a helyzet! Úgy, hogy képeket linkelek ezentúúúúúúúúúúl!
    De röviden amit akartam

config_lines[132]: "mix trackiron ` 1 - (joy.pov1_down?0 + mouse.button_left?0| joy.pov1_left?0| joy.pov1_up?0| joy.pov1_right?0) `"
    config_lines[133]: "mix trackiryaw ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
    config_lines[134]: "mix trackirpitch ` -0.02 `"
    config_lines[135]: "mix trackirx ` normalize(pow(abs(joy.x),pow(6.00 - abs(joy.x),0.50)),0.000070037753395,2.777902289339370) * sign(-joy.x)`"
    config_lines[136]: "mix trackiry ` 0.0 `"
    config_lines[137]: "mix trackirz ` 0.0 `"

controls.sii és másol
    konkrétan ezeket a sorokat kaptam és már müködött is a fejforditás! Na de egy-két gomb nem! ezért ami nem működött nagy nehezen rájöttem, hogy csak beirom a 132es sorba és jó lesz! és mivel csak ezeket a sorokat irtam át nem kellet újra beállitani a bilenytűzetet!
    136os és 137es gáz+fék előre-hátra mozgás ugye nálam nullán mert az engem zavart!
    és amit linkeltél az ugyan ez a fájl volt,csak 133 és 135ös adatok másak ugyebár a jobbra balra nézés!
    Azért irtam, hogy régi dolog mert a forumon tavaly volt róla szó!
    És én úgy értelmeztem, hogy ezt az immcamm segitségével csináltak, ugye akkor látja az illető a camera állast a játkéban meddig mikor stb..:) Majd elmentette és mutatta a controls.sii mappában a változást(joyx balra-jobbra) és én arra következtettem, hogy az immcamm csupán addig arra kel, hogy ezeket át irja!imm camm bezár és ez marad igy! és ezért én nem is szorakoztam immcamm!
    Nem jól értelmezem a dolgot????
    ezt viszont nehéz volt leirni, remélem értelmes:)))) ennyire már rég erőltettem meg az agyam:)
  • max10076
    Sziasztok!Tud nekem valaki egy ilyen skint csinálni mert sajnos nem értek hozzá és nem is találtam:

http://i-truckmag.co.uk/home/wp-content/uploads/2012/09/0808Lenham1.jpg
    Mindegy hogy DAF vagy VOLVO vagy SCANIA kamionon lenne a skin.
    Köszi előre is.
    E-mail címet írok aki kér.
  • highdanger
    Ha nem bonyolult, meg pár perc az egész, akkor miért nem csinálod meg magadnak?
  • Ördögpalanta62
    én most ezzel tolom Zürich - Amsterdam
  • Gerappa007
    Valaki,aki tudna nekem csinálni egy festést,legyen szíves írjon.Fontos lenne.Szerintem pár perc alatt össze lehetne dobni a skint,mert nem bonyolult.
  • BigdaweM12
    valaki tud egy olyan modot vagy beállítást amitől előbb sötétedik és később világosodik? mert télen elég hihetetlen hogy 10kor még világos van 4kor meg már kel a nap
  • zorba3333
  • zorba3333
    "Meg ha annyira értesz hozzá akkor tudhatnád ha valaki bemásolja azt fájlt akkor teljesen megváltoznak a kormány és billentyű beálltása. "

Kérlek, mielőtt a kioktató hangnemhez egyre közeledő stílusban reagálsz, olvasd már el azt a hozzászólást, amit kritizálsz, ugyanis az általad felvetett problémára szintén felhívom benne a figyelmet:
    "A szóban forgó apró kis módosítás (mindössze 3kb) egy egyszerű config fájl, amit a C:DokumentumokEuro Truck Simulator 2Profileshosszú számsor elérési útvonalon lévő, azonos nevű fájlra kell lecserélni.
    Ennek következtében az eddigi kormánybeállításokat a játék indítása után ismét el kell végezni, hiszen ez a fájl tartalmazza ezeket a beállításokat.
    Tehát az ismételt beállítások nélkül nem fog működni a kiegészítő!"

Nyers verzió:

Pontosan így van, ahogy írod.
    A nyers verzió alatt a publikáló által feltöltött, egyéni változtatásoktól mentes, a feltöltő által beállított "eredeti" verziót értem.
    Természetesen, ha Te töltesz fel egy egyéni verziót, és azt letölti valaki, majd úgy használja, hogy nem módosít rajta, akkor azt nyers verziónak hívjuk. Abban a pillanatban, mihelyt változtatásokat hajt végre benne, és úgy használja, máris testreszabásról beszélünk.

Valóban rengeteg variáció létezik belőle, de ne keverjük a szezont a fazonnal!

Nyilván megtehettem volna, hogy belinkelek "ezer" külföldi fórumot, és mindenki mazsolázzon kedvére, de ha elolvasod a hozzászólást, akkor láthatod, hogy nem ez volt a cél.
    Nem látom szükségét "az Én ezt is tudom típusú" hozzászólások írásának.
    Elég sok felhasználó olvassa a fórumot, akiknek új a játék, és közülük sokan még csak az alapokkal ismerkednek, így illik rájuk is figyelemmel lenni.

Egy fórumnak többek között az a lényege, hogy úgy nyújtsanak a közösség tagjai segítséget egymásnak, hogy az információ lehetőleg mindenki számára használható legyen, függetlenül attól hogy új, vagy rutinos játékos, fiatal, vagy netán, már az idősebb generáció tagja az olvasó.

Továbbá figyelemmel kell lenni arra is, hogy nem mindenki IT guru.
    Mennyivel lett volna jobb, ha belinkelek 8-10 alternatívát, és elkezdem beírogatni, hogy ezt + ezt a sort kell átírni, vagy módosítani, stb.
    Egyébként, ha már a soroknál tartunk....
    Alapból az sii fájlok egyike sem sorszámozott, így, aki sima notepad segítségével nyitja meg a fájlt, annak semmit sem mond, hogy pl. a 135. sort kell átírni.

A szóban forgó kiegészítővel pusztán egy alternatívát mutattam, aminek segítségével javítható a vezetési élmény a játékban.
    Akit érdekel, és szeretné használni, az úgy is utána néz, kipróbál egyéb verziókat, kérdez, stb.

Értem én, hogy nincs az a Káka, amin ne lehetne még egy csomót találni, csak kérdés, hogy van-e értelme?

Ami a HD kérdést illeti...
    Nálam a Orosz oldalról letöltött eredeti ImmCam verzió nem működött HD, vagy Full HD felbontás mellett teljes képernyőn.
    Nyilván létezik javított / módosított verzió, Én a saját tapasztalatomat írtam le, amit szintén kihangsúlyoztam a hozzászólásomban.
  • CsiziTrucker
    Ja, bocs látom már csak tegnap nagy buli volt még nem aludtam:)
    De én meg irtam, hogy az immcammon lesem töltöttem, na lehet én nem tudom rendesen fogalmazni, de magyarul ugyan ezt controls.sii fájt kaptam korábban mástól csak más paraméterekkel!
    Végig olvastam jó pár oldalt lengyel forumon és sokan bajlotak vele. De akinek sikerült csinálni egy jó beállitást az annyit tett hogy belinkelte azt pár sort és én meg bemásoltam controls.sii-be (132-139)
    De később jobbnak tünt amit belinkeltem és irtam a srácnak hogy küldje át ennyi!
  • CsiziTrucker
    kössz a linket már valahol olvastam erről de nem akartam belemerülni!
    És HD képre mi a magyarázat? Az jobban érdekel
  • CsiziTrucker
    Mondjuk az amit belinkeltél mtől nyers verzió? elég sok szlovák cseh lengyel forumot olvasgatok most nem találtam meg, de vagy 10féle beállitás van belinkelve ugyan ez controls fájl! a 135ös sor a lényeg.
    ugyebár azoktól függ hogy a nézet hogy reagál a kormányra!
    Most ha az ets-lt-re én töltöm fel akkor ezek szerint azt hivnád nyers verziónak vagy mi?
    Meg ha annyira értesz hozzá akkor tudhatnád ha valaki bemásolja azt fájlt akkor teljesen megváltoznak a kormány és billentyű beálltása.
    Aztán lehet újból!
    Norby 646nak átküldtem az enyémet ugye ezt én is ugy kaptam! Én azért elmondtam neki, hogy elég 132-139sort mert ha az egészet bemásolja kompletten az én beállitásomat kapja meg!
  • zorba3333
    "Viszont ezzel azt akarod mondani, hogy nálam minden ultra beállitáson van 1920-1080as felbontás természetesen teljes képernyőn és az nem HD minőség? "
    Természetesen nem erre gondoltam. Maga az ImmCam nem képes teljes képernyőn HD, és Full HD felbontás mellett működni, legalábbis nálam nem működik.

Free Track...
    Gyakorlatilag a TrackIR fejmozgást érzékelő program ingyenes alternatívája, persze jóval szerényebb adottságokkal.
    Íme a részletes leírása, ha netán házilag szeretnéd elkészíteni:
    FreeTrack házilag
    Amennyiben kérdésed van a témában, ezen a fórumon felteheted:
    FreeTrack fórum
    Magát a programot itt éred el:
    FreeTrack

Ettől valamivel jobb, de nem hibátlan megoldás a Face TrackNoIR, ami szintén hasonló program, csak modernebb, jobban használhatóbb, mint a FreeTrack.
    Szintén ingyenes, és itt éred el:
    Face TrackNoIR

Ehhez a programhoz anno Fs9Pilot fórumtársunk készített ETS 2 specifikus beállításokat, amiket elérhetővé is tett itt a fórumon, így ha van időd, és türelmed visszakeresni, akkor nem kell a beállításokkal kínlódni, csak az elkészített sablont bemásolni.
    (Szerintem, ha írsz neki privátban, szívesen átküldi neked a beállításokat, persze csak ha érdekel.)
  • Szabi #36364
  • CsiziTrucker
    Jó biztos igazad én egyébként nem vágom annyira ezt a számitógépes témát, mindössze 3 hónapja játszok a játékkal, még a skinezést is a youtubról tanultam nemrég, meg bármelyik motorhangot beteszem bármelyik kamion álá meg egy két apró dolog ennyi!
    Az a freetrack amúgy mi? fogalmam sincs!

"valamint nem képes teljes képernyőn a HD, illetve Full HD felbontás megjelenítésére, még manuálisan hozzáadott értékek beírásával sem"

Viszont ezzel azt akarod mondani, hogy nálam minden ultra beállitáson van 1920-1080as felbontás természetesen teljes képernyőn és az nem HD minőség? Ez se vágom
  • zorba3333
    Amennyiben másodlagosként rendeled hozzá a kormányodhoz, vezérlődhöz, stb a "nézelődés" funkciókat a beállítások menüben, akkor maradhat a hagyományos kormánygombról, vagy billentyűzetről való
    jobbra - balra kitekintés is.
    Sajnos egy funkciót kétféle módon egyszerre nem tud kezelni a játék :)

Másodlagos megoldásként, pedig ott van CsiziTrucker kolléga #36355. hozzászólásában leírt módszer, miszerint a nem működő funkciókat manuálisan beírva megoldható a gond.

#36355 (CsiziTrucker)

"Bocsi de ez nem új dolog! Én régota használom! Az immcamnak van egy olyan változata is ami a controls.sii-ben a 132től, 139ig atirja a sorokat, és igy minden kamionnal érvénybe lesz!"

Egy szóval sem állítottam, hogy új dologról van szó.... :)
    Az ImmCam segédprogramot valamikor az előző év nyárán tárgyaltuk ki itt a fórumon, és egyöntetűen azon a véleményen voltunk, hogy a nehézkes beállítás, illetve korlátozott alkalmazhatóság miatt nem túl jó választás, ráadásul rendszeresen összeakad a FreeTrack, FaceTrackNoire programokkal, valamint nem képes teljes képernyőn a HD, illetve Full HD felbontás megjelenítésére, még manuálisan hozzáadott értékek beírásával sem.

Én az eredeti, változtatások nélküli módot linkeltem, amit a készítője töltött fel az elérhetőségben szereplő oldalra. Mivel mindenkinél mások az igények, mindenki más-más beállításokkal játszik, így nem lehet olyan megoldást készíteni ebből a módból, ami mindenkinek egyöntetűen megfelel.
    Nyilván mindenkinek a saját feladata, hogy a bemásolás után testreszabja a saját beállításait :)

"Végülis a játékhoz nincs is köze hanem a kormány tengelyéhez van állítva a nézet! "
    A hozzászólásomban erre külön felhívom a figyelmet....
    ..."hiszen a módosítás a kormányérzékenység beállításait veszi alapul, és nem magának a fizikális kormánynak, mint vezérlőnek a paramétereit használja."

"Az immcamnak van egy olyan változata is ami a controls.sii-ben a 132től, 139ig atirja a sorokat, és igy minden kamionnal érvénybe lesz! "

A szóban forgó kiegészítő is "univerzális", akárcsak az általad említett ImmCam variáció, hiszen ez is külön beállítás nélkül alkalmazható minden vontató esetében, de ezt is leírtam a hozzászólásomban :)
    "A szóban forgó apró kis módosítás (mindössze 3kb) egy egyszerű config fájl, amit a C:DokumentumokEuro Truck Simulator 2Profileshosszú számsor elérési útvonalon lévő, azonos nevű fájlra kell lecserélni.
    Minden vontatóval, (beleértve a modderek által bekonvertált járműveket is) kompatibilis, így nem kell külön-külön bajlódni a beállítással."

A linkelt videódon valóban optimalizáltabbnak tűnik a kiegészítő működése, mint a készítő által közreadott "nyers" verzió. :)