52729
banner
banner

A játékkal kapcsolatos linkek:
Steam műhely I blog.scssoft.com I eurotrucksimulator2.com I scssoft.com I HunTruckers© ETS2-ATS fb csoport I envsimstudio.blogspot.hu

Kamionos és egyéb hasznos oldalak.
kephost I HunTruckers fb oldal I tir-portal.com I off topik
PNG és BMP képeket NE tölts fel!
  • DANIELTRUCKER
    Még mindig nincsen rajta Magyarország! Remélem azért fél év alatt még belefér!
  • v43 001
    Teszik! :)
  • fuszhi
    A középső képen a térkép szaggatott vonallal mutatja hogy : csónakázunk talán? :)))
  • JohnBart
    Jaja, végre konkrétabb infók is vannak a játékmenetről!
    -------------------------------------------------------

"A Euro Truck első részében a játékos már a játék kezdetén szabadúszó volt - céget ugyanakkor nem alapíthatott. A GTS-ben és a UKTS-ben már többlépcsős volt a karriermodell: kezdetben alkalmazottként kellett dolgozni, az első kamion megvételével azonban ott is szabadúszóként folytatta a fuvarozást a játékos, amelyet egy egyszerű cégmenedzsmenttel is megtoldottunk. Néhányan talán emlékeztek rá, hogy a régebbi 18WoS játékaink között is volt olyan, amelyben fokozatosan válhattatok az utak királyává (gyors kérdés a veteránokhoz: az Across Americára, vagy a Pedal to the Metal-re célzunk?), a karriermód mellett azonban a főmenüből gyorsjátékot is indíthattunk, amely során a kezdő- és célállomás kiválasztása után csupán egyetlen fuvart kellett teljesítenünk.

E két módozat szerepeltetésével minél több játékosnak próbáltunk kedvére tenni, elvégre tudjuk, hogy az igények eltérők: vannak, akik a tartalmasabb cégmenedzsmentet részesítik előnyben, míg mások a játék magvát jelentő fuvarozást élvezik, és általában nincs türelmük ahhoz, hogy hosszú idő alatt egy profitáló virtuális szállítmányozási vállalatot építsenek fel (előbbiek jellemzően idősebb, míg utóbbiak fiatalabb játékosok).

Az ETS2-ben igyekszünk a fentebb felsorolt módozatokból a legjobb elemeket összegyúrni a játékba, méghozzá úgy, hogy sokkal nagyobb szabadságot adunk a játékosnak a karriermód alatt anélkül, hogy a játékmenetet több kötött fázisra bontanánk (lásd GTS), vagy épp több játékmódban kínálnánk (a'la 18WoS).

Épp ezért, a játék során egész idő alatt két markánsan eltérő lehetőség áll a lelkes fuvarosok előtt a pénzszerzésre. Egyrészt bármikor beállhatsz egy céghez rendszeres, vagy alkalmi munkavégzésre: ekkor a rakományt és a teherautót készen kapod, akárcsak a célállomást - ez voltaképp megfelel a korábbi 18WoS-ek Quick Game módjának, és a GTS-es karriered elejének. Emellett azonban saját kamionra és flottára is gyűjthetsz pénzt: így ha az anyagi helyzeted engedi, bármikor nekiállhatsz szabadúszóként melót keresni, és a saját vállalatodat építeni.

A GTS-sel szemben a két mód között bármikor szabadon váltogathatsz: simán előfordulhat, hogy már van egy pár kamionból álló kis céged, ennek ellenére megtetszik egy olyan, tapasztalt sofőrt igénylő szerződéses munka, ahol nem a saját kamionoddal, hanem a cég nyergesével kell dolgoznod (ez különösen akkor lehet csábító, ha egy kikozmetikázott és/vagy bika kamiont kell kezelésbe venned).

Biztosak vagyunk benne, hogy eme megoldást mindenki értékelni fogja, elvégre nem csak szabadságot ad, hanem mindkét esetben érezhető lesz a fejlődés is: azok, akiket nem érdekel a cégmenedzsment, rengeteg változatos megbízatás közül választhatnak majd, melyek teljesítéséért tapasztalati pontok is járnak (gondolom az Extreme Truckerhöz hasonlóan ezzel speckósabb melókat lehet majd kioldani), míg azok, akik maguk szeretnék kiválasztani a fuvarok úticélját, már a játék elején heti törlesztésű kölcsönt vehetnek fel, így rögtön vehetnek saját kamiont - nem muszáj kötött megbízatásokat teljesíteniük."
  • Sóschips
  • gomze
    Úgy néz ki, hogy a legújabb hírek szerint az ETS2 főmenüben a saját karrierünk mellett lehet választani egyszeri gyors fuvarokat is más kamionjával, és így azok is szórakozhatnak a játékkal, akik nem akarnak nagyon bele mélyülni, és egy agész fuvarozó céget irányítani egy karrier keretén belül.Jól hangzik!

• luspaydavid
    Van aki még átt lát a topicon.
  • Lolluki
    Akkor meg elnézést kérek. de melyik okos kavart?
  • gumikacsa
    Kicsit el vagy varázsolva, az Scs egy szóval nem kérte, hogy támogassuk őket. Azt kérték, hogy vedd, vegyük meg a játékot, ezzel támogassuk őket. Ami az itt lévőknek alap, ha nem így gondolod, akkor nem vagy ide való.
    Az hogy adakozzunk, itt bukott ki valamelyik okoska fejéből...
  • Lolluki
    Teljes mértékben támogatom. Ha már volt annyi eszük, hogy a bizonytalanra elkezdtek egy game-t csinálni és elfogyott a cash akkor indítsanak pályázatok ne adományt várjanak. Ha nekem lenne az utolsó utáni lenne egy játék cég támogatása. Meg még a megjelenésnél is kapnak lovetát. Hagyjanak már..... Röhej!!! Így van mindenki a saját dolgait fejleszti és ebben a rohadt életben próbál előre törni de kúrva nehéz és én miért segítsek egy cégnek? ö fog nekem segíteni [NEM] Akkor?:D Hagyjuk mááááár -.-
  • Sóschips
    Én csak saját magamat mondom.Ha annyira csövön lennék,hogy adományozzak,akkor inkább megkeresek olyan családot aki olyan,és veszek nekik kaját,stb.
    De az,hogy az SCS-nek külön adományt gyűjteni,rohadt nagy hülyeség.
    Csak kiszámolod,csak hasamra ütök és ad 2millió ember 500-1000forintot,az akkor igen szép summa lenne..hozzáteszem csak azért hogy fejleszteni tudjanak?...plusz utána ha kiadják a játékot teszem azt 5000ért akkor igen csak nagy bevétele jönne..
    De mindegy,ez az én véleményem.Ha fejemhez tartanák a pisztolyt akkor sem adnák egy rohadt játék miatt adományt.
    ..és igen,én is,mivel most nem épp úgy megy a szekér,inkább magamnak megtartom a kis összegyűjtött pénzem,vagy kicsit besegítek a rezsibe.
    De OFF vége.
  • fuszhi
    Én a Scs -nek adám. Vagy inkább megtartanám magamnak és ezt is javaslom, ez pici összeg. Ebből az alapítvány emberei tudnának táplálkozni fizetésük se jönne ki belőle. Nem hogy a rászorulók :)
  • fuszhi
    Off: Igaz, ha van fölöslegesbe pénze az embernek - ami a mai világban nem hinném hogy sokaknak lenne, de ha lenne egész biztos a rá szorulóknak jót tenne. Ezzel egyet is értek.
    Ez igaz. Viszont kérdem én : Az éhezők miatt nekem? Nem a Pénzembereknek?
    Hanem nekem kell megfosztanom magam az scssoft játékaitól. Tehát akinek van pénze,(egy kicsi is) és nem gazdag az rögtön fordítsa a pénzét jótékonyságra. Amíg akinek meg bőven van, az megveheti a szaharos játékát?
    Hát hogy van ez? Az s cs megkapja az adományát úgy hogy megveszem a játék szoftvert. Ha vásárlok, mindig ott van a pulton az éhező gyermekeknek pénzgyűjtő plexi kocka a pulton, és dobok be 10, 20 forintot mikor visszakapok a megvásárolt szoftver árából. Mindenkit önmagához mérten kell mérni. Tehát akinek van az adakozzon. Ha egy játékra összegyűjtők azt magamért teszem. Befektessem magamba egy olyan szellemi dologba :ami feledteti velem azt a sok idióta elmebeteg viselkedéssel megáldott embert aki a társaival a figyelmetlen goromba viselkedése miatt szellemileg felzaklat. A játék ezt igyekszik egyensúlyozni. Kikapcsol szellemileg ad egy fókusz. A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján bővül. Érdemes rá odafigyelni ettől függ milyen a látásmódod és ettől függ hogy van e értelme élni. Ez még viccnek is rossz szerintem hogy ha van egy kis fölösleges pénzem, azt éhező gyerekekre költsem mikor erre pont hogy megvannak a megfelelő emberek. Igen azok akik miatt nekem is csak arra telik hogy 10 20 forintot adhassak. Talán a pénz embereknek nem kéne elvenni ennyit. Nem?
  • Sóschips
    Nekem van feles 200ezrem,nem tudom már hova tenni,szívesen elküldöm nekik

...azt a pénzt,amit az scs-nek adnál egy szaros játékért,azt inkább add be adományba a rászorulóknak.Ők jobban örülnének,mint az SCS.
  • fuszhi
    Éljen 2012 augusztus :)))
  • JohnBart
    Az nem attól függ, hogy a rajongóktól kapnak-e pénzt, hanem hogy a Scania rábólint-e a dologra... :)
  • vajo
    Szerintem hülyeség. De ha már adnék nekik pénzt, akkor a 4-es Scania-t én betenném a helyükbe... :D
  • JohnBart
    Nézegetem a blogot, az a Nelutu nevű idióta már megint alkot a lap alja felé, hogy egy Krone pótot nyomnának fel a valagába... :D
  • TruckerDave
    Hát az hogy Scania tesztközpontban kell szaladgálni az nekem elég új. :D
  • gumikacsa
    Ja persze... Most had ne mondjam: én megmondtam...
  • fuszhi
    Off :Igazad van, megveszed és nem a tiéd. Milyen világ az ilyen. A pc játékok fele vagy gagyi, vagy megveszed és manapság sima telepítéssel meg se úszod. Kell neki internet, kell neki regisztráció. Ha a kocsidat szednéd szét vagy bármi mást házilag csak úgy tudod megbontani hogy a garancia elússzon. Mert úgy megsérül a burkolat a nem megfelelő célszerszám miatt.

JohnBart : köszi a fordítást, ez így kellemes csak feljöttem az oldalra és simán végigolvastam köszi.
  • komiki
    Köszönjük JonhBart ! :)
  • Lolluki
    de amúgy köszi a fordítást:)
  • Lolluki
    Semmi újat nem közölt a kedves barátunk:D
  • Lolluki
    ok
  • JohnBart
    Itt a fordítás népek, a dőlt betűs megjegyzések tőlem származnak... ;)
    ----------------------------------------

Kedves kamionszimulátor-barátok!

Jelentős hírrel szolgálhatok az ETS2 megjelenésével kapcsolatban: végre vannak konkrétumaink eme téren is. Néhányótok számára azonban az itt olvasottak nem biztos, hogy jól hangzanak majd - itt főleg a türelmetlenebb olvasóinkra célzok.

Immár majdnem két éve dolgozunk az ETS2-n, és ezidáig csak a szállóigébe illő "Majd ha kész lesz" választ írtuk minden, a megjelenéssel kapcsolatos kérdésre. Nemrég azonban a játék végre elérte azon állapotát, melyre már csapatunkon belül mindannyian büszkék lehetünk, így nem húzzuk tovább ezt a kérdést.

A Euro Truck Simulator 2 2012 augusztusának első hetében fog megjelenni.

Tudjuk, hogy sokatok számára ez a fél év nagyon hosszúnak tűnik, és hogy több helyütt mást olvastatok. Immár azonban fontosnak találtuk tisztázni ezt a kérdést, mivel a kiadóink már többször is hitegettek Titeket pusztán becsült megjelenési időkkel.

A 30 hónapos fejlesztési idő egy igen nehéz döntés eredménye, amely sokunkat próbára tesz. Próbára tesz Titeket, helyesebben a türelmeteket. Próbára teszi a kiadóinkat, és igencsak próbára teszi csapatunk elhivatottságát is. Mindezek ellenére tudjuk, helyesen döntöttünk, amikor eldöntöttük, hogy a szokottnál több időt ölünk a játékba - több időnk volt így a grafikus motor refaktorálására és az új effektek lekódolására, több időnk volt a kidolgozottabb 3D-modellek elkészítésére, melyekkel benépesíthetjük virtuális világunkat, de legfőképp, több időnk volt azon ipari és kereskedelmi kapcsolatok kiépítésére, melyek segítségével új játékunk jóval magasabb színvonalat képviselhet. Ha ezúttal is ragaszkodtunk volna egy közelebbi megjelenési dátumhoz, sokkal több kompromisszumot kellett volna hoznunk - így azonban lehetőségünk nyílik Felétek, és a kiadóink/kapcsolataink felé is egy igazán jó benyomást tenni.

A Euro Truck Simulator 2 hatalmas fejlődést jelent majd eddigi játékainkhoz képest - de ennek ellenére is csak egy "jelentős lépés" lesz az előttünk álló hosszú, és nehéz úton. Higgyétek el, rengeteg olyan funkció és játékmenetbeli elem van, amelyet már az ETS2-be is betettünk volna, de csak a későbbi játékainkban fognak megjelenni. A kívánságlistánk nagyon hosszú, és az ötleteitek rendszeresen bővítik azt. Komolyan mondom, mi örülnénk a legjobban, ha a lista minden elemét berakhatnánk a játékba - évszakváltás, gyalogosakkal teli városok, egyéb nehézgépjárművek vezetése, kiszállni a kamionból és gyalogosan felfedezni a pályát, törésmodell, valós márkanevek szerepeltetése minden, a pályán fellelhető járművön, be- és kirakodás a pótkocsiból, multiplayer, Európa egészének a lefedése az Ibériai-félszigettől az Ural-hegységig, az északi sarkkörtől Kis-Ázsiáig, utána Európa határait elhagyva Észak- és Dél-Amerika, majd Afrika, Ázsia és Ausztrália szerepeltetése... és így tovább... (tehát a fentiek NEM lesznek az ETS2-ben szerintem.)

A Euro Truck Simulator 2 viszont ennek ellenére is egy jelentős lépés lesz, bár az első (vagyis második) kis lépés a lehető legjobb kamionszimulátor felé. A segítségetekkel viszont biztosak vagyunk benne, hogy folytathatjuk azirányú törekvésünket, hogy egyszer olyan szimulátort adjunk ki, amelyben minden benne lesz, amit jómagunk, és a közösség is látni szeretne.

Sokan kérdezhetitek, hogy mégis mi tart ilyen sokáig, és miért nem rakunk be több, a blogon emlegetett funkciót, vagy miért nincs benne egész Európa a játékban. Nos, erre csak a szokásos válasszal válaszolhatok: a kamionos játékok rétegműfajba tartoznak, az eladások pedig csak egy kis csapat finanszírozását tették lehetővé. Az ETS2-vel igen merész lépést tettünk előre eme téren is, a kezdeti 5-7 fő ugyanis mostanra kicsivel több, mint tíz fölé nőtt (bár egy A-kategóriás játék gárdájától még ez is messze van). Igyekszünk túlteljesíteni magunkat, és mindent berakni a játékba, ami emberileg lehetséges - de hogy a későbbiekben ez a tartalom bővülhessen, mindenképp szükségünk van az anyagi támogatásotokra, azaz, hogy a játékunkat megvegyétek. Több játékmenetbeli újítást szeretnél? Nagyobb világot, több járművet? Nos, ha szeretsz a játékainkkal játszani, kérlek, vedd is meg őket, és ajánld barátaidnak is ugyanezt.

Nem kell viszont hat hónapot várni arra, hogy valami újat kapjatok tőlünk. Mint a T&T esetéből már tudhatjátok, két csapatunk van a cégen belül: a nagyobb jelenleg is a magnum opusunkon, az ETS2-n dolgozik, a kisebb viszont egy olyan projekten, amely a szállítmányozási iparban szerzett kapcsolatainkból adódó lehetőséget használja ki (a kép alapján ez is ügyességi játék lesz, csak épp a södertaljei Scania-tesztpályán kell Scaniákat tesztelnünk. Persze ez csak felvetés a részemről. :))

Hamarosan hírt kaptok egy izgalmas projektről, melyen jelenleg is dolgozunk, és még augusztus előtt a boltokba kerül. Eme kisebb munkák jelentősen hozzájárulnak a fentebb emlegetett, a lehető legjobb kamionszimulátor kiadásával kapcsolatos álmunk eléréséhez, és bár önmagukban is megállják a helyüket, jelentős szerepük van az ETS2 finanszírozásában is, valamint hogy a technológiai újításait beépítsük a "nagy" játékunkba.

Kérünk benneteket, hogy őrizzétek meg türelmeteket, tartsátok nyitva szemetek, és legyetek befogadók a jövőbeni közleményeinkkel szemben. Hogy enyhítsük a várakozást, a továbbiakban is rendszeresen közlünk majd képeket és videókat arról, hogy min is dolgozunk jelenleg.

Üdvözlettel,

Pavel Sebor
    ügyvezető, SCS Software
  • Solt
    "Régi ikarus elszagadt a fékbovden"

Te hallod... ez nem kemping bicikli... tudtok néha olyanokat írni, hogy az embernek fizikai fájdalmai lesznek tőle...
  • TruckerDave
    Jó lesz, mer itt már adomány gyűjtést szerveznek :D
  • JohnBart
    Éjfél előtt itt lesz a fordítás... ;)
  • gumikacsa
    Ó istenem... Várjatok, mondom a számlaszámot, ahova küldeni kell a pízt az escsének....
  • komiki
    igazad van küldjünk pénzt aztán majd a befolyt összeget is elosztjuk velük.Ez nagyon jó ötlet,kár hogy nem nekem jutott eszembe:)
  • tpbence0323
    Figyeljetek igaza van TruckerDave-nek és erröl az jutott eszembe ha egész európából küldenének egy kis pénzt az scs-nek talán ha pár embernek van egy kis pénze meg ugye szeretne sok jó dolgot a játékba akkor igazán gondolhatna arra hogy nem ingyen van a cégnek ez az egész hanem pénzbe és ugyhogy igazán lehetne küldeni nekik egy kis pénzt
  • Szobi30
    jól hangzik...de én még mindég azt mondom, hogy inkább várok rá még 6-7 hónapot, és legyen egy fasza játék...
    bár akkorra, ha igaz meg lesz a C kategóriás jogsim is...és inkább megpróbálok majd azzal elhelyezkedni, és élőben mindég jobb mint egy játék :P :D
  • TruckerDave
    Én csak úgy szerény tudásommal amit kb. megértettem, hogy azért kell még 6 hónap, hogy még több apró dolgot tudjanak rajta csinálni, mert hatalmas áttörést akarnak. Új szintre akarják emelni a szimulátort. (Itt jön az a kérdés, hogy mi van a pénzel, hisz már hónapokkal ezelőtt mondták, hogy kezd elfogyni a keret,de a végén írják, hogy párhuzamosan dolgoznak ismét egy kisebb projecten amiből anyagilag tovább finanszírozható lenne az ETS2.

De majd valami profi talán részletesebben leírja ;)
  • TruckerDave
    John Bart hátha hamarosan erre jár :D
  • luspaydavid
    Jól néz ki !
  • tpbence0323
    Legalább lesz idejük megcsinálni Magyarországot meg még ha akkar valaki még bele valamit szerintem lesz idejük megcsinálni még ha apróság is
  • Szobi30
    egy jó angolos igazán lefordíthatná majd...egy elég hosszú szöveget írtak :D

a kép viszont tetszik...más mint amiket eddig láttunk a régebbi játékokban...
  • Lolluki
    Ebben teljes mértékben támogatlak nagyon jó ötlet lenne. Igaziból is régen meglehetett csinálni de már olyan electronika van bennük, hogy (sajnos vagy nem sajnos) nem bírod megcsinálni. Lásd a régi autókat kispolski seprűnyélel betudtad indítni. Régi ikarus elszagadt a fékbovden egy madzaggal megtudtad oldani. A mostani autókat? már az új audinak a motorhásztetejét sem lehet felnyitni házilag csak a szervízben tudják. Hol élünk? nem lehet ma már házilag hozzá nyúlni a saját autódhoz se. Elmennek a .... és a szakszervízben meg vagyonokért megcsináljak amit a sarkon a szerelősbarátoddal egy 10-esért megcsinálnátok. (TAPASZTALAT ezek felöl amit felsoroltem!)
  • gomze
    "We have set the release time to first week of August 2012.

We are aware that waiting almost 6 more months is a lot for many of you. We haven't announced any release date ourselves until now, but some of our distributors have been working with speculative time-frames for the release, raising hope among you of an earlier release."

Ezek szerint csak 2012 augusztusában fog megjelenni?