253
-
#92 1 hete se megy a vb mégis mennyien megutálták az afrikaiakat meg a vuvuzást. nos, mit gondoltok a cigánybünözésről? ti, akik nem élnek benne a nagy pesten, 1 perc alatt kaparnátok már a falat :D -
#91 engem nem zavar, nyugodtan fújják csak -
#90 Sounds you DON'T hear because of the Vuvuzela:
The applause as the players leave the tunnel. The cheers as the big names are read from the team sheets, and the boos when the pantomime villains are mentioned too. The chanting as the fans contest just who has the loudest support. The awkward silence as everyone waits to see... if he's okay. The venomous outrage at a bad decision by the officials. The spontaneous song that is sung by hundreds in an effort to spur the boys on. The wall of noise and excitement created by thousands as the ball makes its way into the opponents' box. And that unbeatable delirium as the ball crosses the line. -
#89 hát ezaz -
#88 ó, Dél-Afrika, ahol a csapból is AIDS folyik... minő csodaszép ország.
ellenben a vuvuzela egy adott egy ötletet egy új városi sportra (ennek és társainak a szellemében):
#1: menj ki egy meccsre egy stopperórával és egy vuvuzela-val - lehetőleg jól rejtsd el, lásd #6
#2: indítsd el a stopperórát, és kezd el fújni a vuvuzela-t - egy másodperc egy pontot ér
#3: a játék első vérig megy - ha bármilyen sérülés ér felhergelt szurkolóktól, vége, nem kapsz több pontot
#4: ha sikerül sértetlenül elmenekülnöd a meccsről, az +500 pontot ér
#5: minden törött csont, betört orr, és egyéb 8 napon túl gyógyuló sérülés -50 pont
#6: ha a meccs kezdete előtt észreveszik h mire készülsz, és átrendezik az ábrázatodat, vesztettél, 0 pontot kapsz
#7: de hogy legyen is igazi tétje a dolognak: gyűjtsd össze a haverokat, legyetek kemények és rendezzetek bajnokságot - a nyertest pedig ajándékozzátok meg egy egy útra szóló jeggyel Dél-Afrikába! -
#87 mondjuk az tuti hogy ezek után ez volt az első és utolsó ilyen bajnokság az őskontinensen:D -
#86 olyan jó érveket olvasok itt, a szokásos SG színvonal úgy #79 körül érte el a "tetőpontot".
szerintem amúgy jó dolog, hogy hagyományt őriznek stb, de ha mindenki panaszkodik rá... meg amúgy sem tekintem ezt a izét hangszernek, mivel csak 1 hangot tudnak "játszani", és még azt sem ütemre. ennyi erővel egy hajókürt is hangszer... -
#85 Vuvuzela hero
szerintem lenne benne potenciál. -
#84 Ha nem egy primitív fos hangszer lenne akkor senki se ellenezné, de ez csaj zaj keltésre alkalmas. Buta embereknek való... -
#83 Aha, Coraban vagy a madaras tescoban, én már vettem egyet, fújom egész nap. xD -
#82 lehet itthon kapni vuvuzelát? -
#81 Naszóval:
-
#80 -
#79 Afrikát én nem utálom, hanem egyenesen gyűlölöm, önző, akaratos, kötekedő, primitív emberek gyülekezetének tartom őket, ahogy megpróbálják ráerőltetni a hülye kocsmatrombita kultúrájukat a még épeszű, civilizált emberekre. -
#78 -
#77 jah, igy az egesz vilag megjobban utalni fogja afrikat. de legalabb figyelnek rajuk. biztos megeri? D: -
ronesz #76 kérlek idézzél már ezekből a "változatos szövegekből", amit bármikor is a TVn keresztül hallottál
én kurvára leszarom kb 5 percig furcsa volt aztán észre se vettem
de a sok fasz síró láma miatt remélem hogy végig fújni fogják -
Jimmyke #75 -
#74 "Kitilthatják a stadionokból a dél-afrikaiak hangszerét, a vuvuzelát, amivel a meccsek első percétől az utolsóig mindent elnyomó zajt csaphatnak a drukkerek.
A futballisták közül a francia Patrice Evra akadt ki az állandó hangzavarra, most már a szervező bizottság elnöke, Danny Jordaan is ellene van. "Ha találunk módot, tiltani fogjuk" - nyilatkozta a BBC-nek.
A tévécsatornák szintén tiltakoznak a vuvuzela ellen, Jordaan szerint a legnagyobb bűne, hogy kiirtja a hagyományos szurkolást és éneklést.
"Jobb lenne, ha énekelnének, remek hangulatra van szükség, és ezt eddig énekléssel érték el. Folyamatosan figyeljük a helyzetet, próbáljuk kezelni a szituációt" - mondta Jordaan.
A vuvuzela hagyományos dél-afrikai hangszer, hozzátartozik a helyi drukkoláshoz. A szombat esti Anglia-USA-meccsen [1] az angolok sem tudtak hangulatot csinálni a vuvuzela miatt, aminek zörejét lehetetlen túlkiabálni."
index.hu -
#73 érdekes az én környezetemben nem degesít senkit, ráadásul nem egy focista ismerősöm van és még ők is szeretik. Most az, hogy itt SG-n az alacsony ingerküszöbűek sírnak matta az megint nem mérvadó. Megértem, hogy így tényleg alig lehet hallani változatos szurkolást, de basszus ez Afrika. Tán sose kapott még ekkora figyelmet és ezt most kiélvezik, ez miért baj?
Számomra abszolút nem idegesítő és még élvezetesebbek is az amúgy elég halvány mérkőzések.. -
#72 -
n3whous3 #71 1. ha 10 emberből 9 sír rajta, akkor valószínűleg a hiba a te készülékedben van (gyk. fej)
2. amióta sírnak rajta a sok köcsög CSAKAZÉRTIS erőlteti, hogy megmutassák, kik a janik, ha eddig még nem vetted volna észre. Engem mondjuk különösebben nem idegesít, de tényleg tök más (és nem jó) hangulatot ad a meccshez. Ez nem VB fíling, nem lehet a szurkolótábor változatos szövegeit hallani, totál fos az egész. Ez olyan, mintha ráerőltették volna az amcsikra, hogy mostantól ne legyenek az NBA és a baseball meccsek alatt mindenféle (megszokott) zenebetétek, vagy dallamok lejátszva. Amikor nem afrikai csapat játszik, akkor jó lenne, ha kussolnának, mert az európai szurkolóknak is meg van a maguk kultúrája és csak elveszik az élvezetét a megszokott vb hangulatnak. -
donatus13 #70 Legpocsékabb vb amit valaha láttam, undorító ez a kűrt is, és az összes patkány ezt fújja, nézhetetlen 0 az egész.Már a játékosok is sírnak miatta ,hogy nem tudnak aludni , a játék színvonala meg egyenlő a 0 val. -
#69 Csak a fürdőskurvák sírnak matta... VUVUZELA POWWAAA!!! -
#68 kiez te?
Hogy gülledne és esne ki a szeme a trombitálás közben.
Tekeredjen rá a nyakára a trombitája, aztán meg akadjon fel a szemüvegénél fogva egy ifás teherautóra.
Tudja hogy ki nem állhatjuk, de csak erősködik, hogy csakazért is fújja, mert ő ott a jani. -
#67 -
#66 ilyen szar foci vb-t en meg nem lattam... es a vuvuzela a hibas... kikesziti a jatekosokat is es a nezoket is -
Petko #65 Egy vérbeli rasszizmusgenerátor
-
#64 szánalmas a közvetítés emiatt
legszarabb vb amit eddig láttam, bármilyen meccsek is lesz is lesznek, ez nézhetetlen
nincs hangulat az indulók kántálásának hiányában
a másik ami meg tönkreteszi az hogy percenként kell vmi slow motion képet mutatni vagy egy noname mozdulatról vagy az edzőkről, nincs folyamatos kép a játékról -
#63 Istentelenül idegesítőő TICCSÁKBE -
Petko #62 -
#61 Mi mást várjon tőlük az ember? Primitívek. Nem veszik észre saját magukat, hogy milyen kellemetlen ez a hülye zümmögés. Főleg abban a jó kis hőségben. Nemcsoda hogy éjjel arról álmodnak a focisták, hogy egy nagy méhkas kergeti őket egy fülledt, meleg őserdőben.
-
#60 ZUMMM!!!!!!!
fél stadion elrepül tőle kínába. -
#59 -
DIESEL DOG #58 LOL :DDD -
Petko #57 igen, ezt elqrtam
http://vuvuzela.ytmnd.com -
Petko #56 vuvuzela.ytmnd.com -
#55 én már elöre látom , hogy a fábry showba hogyan fogja mutogatni, hogy milyen hangszerek szolalnának meg nálunk a stadionba ha mi rendeznénk a VB-t vagy eB-t. -
DIESEL DOG #54 :DDDDDDDDD -
#53 FÁÁÁKKJEEEEAAAAAAAAAAAAAa