139
-
madar111 #19 Nem akarok flame-elni, de te nagyon hülye vagy! Nem tudsz semmit a linux-ról és jár a pofád. A legtöbb szerver unix alapú, mert ingyenes, megbízható és szinte végtelen konfigurációs lehetősége van ha értenek hozzá.
Az asztali linux disztrók meg most már nagyon jól néznek ki, de ha nem teccene te is átszabhatod a panelektől kezdve mindent.
Arról meg hogy a legtöbb játék nem megy linuxon az azért van mert nem erre fejlesztették. Egy xbox-os játékot te el tudnál indítani PS-en?
Nekem 2 hete meg halt a win 7-em egy frissítéstől, de fenn volt az ubuntu, és azóta nem raktam újra a 7-et, mert nincs rá szükségem, wine-al még Counter strike- ot is belőttem tökéletesen. Ezt az üzenetet is ubuntu alól írom.
Amúgy, le merném fogadni veled hogy az SG-szervere is Unixos.
Először nézz körbe, aztán nyílványízsd ki a nemteccésed, és támazd alá megfelelő érvekkel. Na Csá
-
#18 Lehet hogy aki életében nem használt Windows-t annak egyszerű, de a Win kezelőfelülete igen magától értetődő, ha viszont megnézel egy Linuxot, egyből keresgéled hogy mi hol van.... -
#17 Akkor írd be a gugliba, hogy "linuxra vált" és pislogj.
Francia csendőrség, londoni tőzsde, Párizs és München közigazgatása, Finn védelmi minisztérium, Google... Neked mi a komoly cég? -
#16 egyszerű a faszt :)
Komoly cégeknél meg amúgy sem használnak linuxot. -
#15 Puritán felület, ubuntu - gnome
Puritán felület 2, kubuntu - KDE -
Ferrer #14 Nem igaz! Annyit tudnak róla, hogy "olyan, mint a Windows, csak más" :)) -
#13 A vindóz (másolt)példánnyal rendelkező userek a linuxot még mindig valami fekete ablaknak képzelik el, amiben ott villog a prompt kurzor és van rá 5db. program. Csak tájékoztatásképpen nézz utána ezeknek ha érdekel:
wine, WMware (server + player), Virtualbox (ezzel komplett Windows7 is installálható pl. Ubuntu alá). Vagyis egy xp-s könyvelőprogramnak kellően jó futatási lehetőségei vannak. A Linux távolról sem tökéletes, de ingyen sok térületen többet nyújt, mint a pénzes víruskeltető built-in-backdoor windows-ok. -
#12 Egyszerű a válasz, nagyon kevés embernek érdeke hogy a linux elterjedjen. Én szeretném ha a kormányzati gépeken linux menne, mert akkor annyival kevesebb milliárdos csúsztatás lenne a közbeszerzéseken.
Részemről azért is jó a linux, mert a 10+ éves cuccaimon is elfut, és ami a windowsnak nem elég már, azt megveszem használtan bagóért egy win felhasználótól (mindig így csináltam).
A kezdők által feltett kérdések meg nagyrészt annyira bugyuták, hogy nem lehet rá nem pikírtan válaszolni. A legtöbbje olyan szintű, mintha a legó topikban megkérdeznéd hogy hogy lehet a legókockákat összeilleszteni. Ezért találták ki a FAQ-ot. Ha már az is gondot okoz hogy elolvasd, akkor mekkora gáz lesz használni? A linuxot meg kell tanulni használni. A windowst is meg kellett egyszer, csak hajlamosak rá az emberek hogy megfeledkezzenek róla.
És azért van annyi disztró, mert mindenki beszállhat a fejlesztésbe, és azt tesz hozzá, vesz el belőle, vagy módosít, ami és ahogy neki tetszik. Így legalább választási lehetőség is van. Míg a soktízezres windowsnak maximum a kinézetét tudom változtatni. -
Ferrer #11 "A Linux minden csak nem egyszerű, legalábbis a Windowshoz képest semmiképpen."
Hogy érted? Nem egyszerű a használata? Ezt mire alapozod? Azért, mert megvan az unix-szerű könyvtárszerkezet? Szerintem kb. mindenben egyszerűbb a Winnél.
Ha az egyszerűségre gondoltál, puritán felületre, akkor igaz. -
Ferrer #10 Ha még csak ez lenne. Sajna sokkal szomorúbb a helyzet. Nincsenek professzionális szoftvereknek linux változatai (esetleg alternatívái, de azok nem váltják ki), sokszor még driver sincs 1-1 spec. hardverhez..
A másik, hogy a két nagy ablakkezelő fejlesztőinek nincs ízlése. Azoknál a gyerekes formáknál meg betűtípusnál még a Windows 98 is jobban nézett ki. Nemazéé'.. -
#9 "Egyszerű és szép" A Linux minden csak nem egyszerű, legalábbis a Windowshoz képest semmiképpen. Azon kívül igen csak nagy kompromisszumokat kell kötni annak aki használja. Feleslegesnek tarom a Linuxot, a Windows 7-nek egyszerűen nincs olyan gyenge pontja ami miatt érdemes lenne Linuxra váltani. -
Ferrer #8 Könyörgöm, lépjen már az opensource egyről a kettőre... Tudom, hogy ez a fejlesztőközösségek szíves hozzájárulásán működik, de akkor is. Ha esetleg össze sikerülne fogni egy közös projectbe minden fejlesztőt, és nem 1000 féle linux változat lenne (melyek között a legtöbb kb. az ablakkezelő alkalmazott témájában és néhány alkalmazás ki-be rakosgatásában különbözik), még olyan sikere is lehetne "A" linux projectnek, mint a Firefoxnak.
Az iskolákban már most le lehetne váltani a Wineket pl. Kubuntura. Nem csak lehet oktatni Oo.org-n is, de a KDE felület még sokkal felhasználóbarátabb is (out of the box!) -
pixx #7 Persze itt olyan progikról beszélek, amik nekem fontosak...ráadásul, ha már megvettem legálisan, a különböző programjaimat, akkor hagy ne dobjam ki őket, mert a linux alatt nem fut.
A másik linuxból sok fajta van...1 hónapja kértem tanácsot épp itt az sg...egy gyerek volt hajlandó segíteni, a többi elég gyökér volt, adott egy angol nyelvű oldalt, ami leírja a-tól z-ig a linuxot angolul szakszöveggel...
Persze mindez magyarul is megtalálható, de gondoltam kérek egy kis se5gítséget...
Amíg a nagy linuxos társadalom bizonyos elemei lenéznek mindenkit, és elveszik mindenki kedvét, aki esetleg váltana, ne csodálkozunk, hogy csak 2-3% lesz a részesdés a piacból.
Én ezért nem dobtam fel a linuxot, mert valószínű a további kérdéseimre kaptam volna 10 flame kommentet, és talán egy normálisat... -
sanyicks #6 miből is áll? Hát tovább , országok közűl a megfelelő kiválasztása(így ennek megfelelő nyelven ír a telepítő, és a billentyűzet is úgy működik), tovább, particiók beállításának lehetősége (vagy a telepítőre bízod), tovább, root jelszó, ip cím lekérésének megvárása tovább, telepítendő programok megkérdezése (desktop, sima alap, vagy ilyen olyan szerver), Telepít telepít, alap sudoer felhasználó név beírás, jelszó, konfigolja magát, majd kész a rendszer.
Ez kb olyan egyszerű mint egy win telepítés, bár winnél nincs automata particionálás. -
gulyasandras #5 aszittem, hogy errő lesz szó. Hát nem. -
pixx #4 Azért van pár dolog, amit kifelejtesz itt a linuxból, nagyon sok program nincs rá, anyám pl. könyvelő, és a könyvelési program, amivel könyvel csak winen érhető el...biztos van linux alatt is, csak nem tudni róla, és nem biztos, hogy az adó hivatal elfogadja...
De még van jó pár példa más programokra, játék stb.
És ebben az OSX is el van maradva jócskán...
Az, hogy a win uralma megdől 10 éven belül nem várható...linuxot én csak max netezés miatt raknám fel, egy programom sincs linux alá, szóval nem sokat érek vele más téren... -
syn7h37ic #3 A játékok jó része szintén Win alatt fut csak. Ha jobban ráugranak a többi platformra a játékfejlesztők, akkor fog igazán felgyorsulni a változás. Itt csak a PC-s játékokra gondolok. -
DeviloftheHell #2 persze hogy nem fogják használni még feltelepiteni sem birnák az nem 3 nextböl áll mint a windows másrészröl amikhez hozzászoktak jórészük nincs linuxra az emulácio meg khm hagy némi kivánni valot magaután -
daninet #1 Asztali szegmensben igen nehéz betörni bárkinek is. Rengeteg embernek egybeforrt a számítógép a startmenüvel, a vérpistik pedig windows ismeretüket hiszik kielégítő számítástechnikai tudásnak. Hiába egyszerű és szép a linux, nem fogják használni... egyelőre...