Közeledik a Windows-éra vége?

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

anyádból él a májkrémszoft kb ...

mumpic
Ezt elismerem, vannak gyökerek. Én is tartottam a beszólásoktól, ezért inkább kiolvastam a wikipédiát, meg a disztrók honlapjait. Igaz, ehhez az kell, hogy ne egyik napról a másikra döntsd el hogy te linuxot akarsz. A legtöbb ismerõsöm úgy kezd neki, hogy "jé, ez mi? á, ez fos". És ezzel vége is, és esélyt sem adtak neki.

Mielõtt kitalálnád, másolt winem van meg satöbbi hülyeség, eredetim van vettem a géppel együtt...

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

A lényeg az volt, mikor beírtam a topicba, hogy milyen való nekem, mivel a neten keresgélve találtam vagy 6-8 fajtát...így elmondtam mire használnám stb. Melyik lenne nekem a legjobb, na erre jött a flame...
Ha ez arcpirító kérdés linux körben, akkor bocs...ígérem közelébe nem megyek többet a témának, és elkönyvelem, hogy a linuxosok gyökerek...remélem ez is arcpirító volt.

mumpic
Amúgy a barátnõ tipikusan az a fajta, aki sosem tanulja meg az ilyesmit, (hacsak nem infós 😛) mert ugyanúgy megnyitja a cuki cicás ppt, a felugró ablakokra rákattint, és minden szövegmezõbe beírja az ímélcímét, még ha el is mondod neki 100× hogy ne tegye. 😊

Amúgy meg tényleg tök mindegy hogy ki mit használ, a lényeg az hogy hogyan használja.

mumpic
Nem mondtam hogy nehezebb. Én a "bõven elég"-be kötöttem bele igazából, csak elterelõdött a téma. <#vigyor5>

Hegi90
Azt ne mondd nekem, hogy a windowst nehezebb megtanítani valakinek, mint az ubuntut 😄. Ahogy te is megtanítottad a te barátnõdet az ubuntura, õ is meg tudja tanítani a sajátjának a wint. Csak neki nem kell telepítés után órákat a konfiggal szarakodni. Vírusom meg nem volt már 3 éve. XPrõl 7re átállni meg aztán tényleg egy életen át kell tanulni 😉

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Ezzel akkor most mit is akartál mondani? 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

mumpic
Elõbb-utóbb rá kell érnie a win7-et is kitanulni. Csak azért még fizet is. De nem gond, belõletek él a májkrémszoft.

barátnõd lehet ráér ilyesmival foglalkozni, meg nekem nincs idõm ottlenni tesómnál folyamatosan, aki mellesleg dolgozik és 2 gyereke van. szal gtfo...

mumpic
win7 dobozos home premium 28.000 Ft. Bõven elég? 😊
Barátnõmnek felraktam egy ubuntut. 0 Ft. Neten böngészik, csetel, emailezik, filmet néz és tölt le, zenét hallgat, játszik, megírt egy szakdolgozatot is. Épp csak nem kell foglalkoznia a vírusokkal, és hívnia a géphez havonta hogy írtsak vírust meg adwaret. Minden problémájához találtunk programot, és mind ingyenes volt, amit tárolóból tölt le, egy parancs beírásával, aminek a mûködését még õ is képes volt megtanulni. Nincs crack, nincs 30 napos próbaverzió, nincsenek semmitmondó hibaüzenetek. Mekkora szar ez a linux 😊

nõvéremet még a windows intézõrõl se tudom átszoktatni total commander-r, mert azon a fos tanfolyamon azt tanították neki.

itthon win7 van a gépemen és inkább nem ül le gépezni, mert fura neki az xp-hez képest...

Most akkor rakjak neki linuxot? 😄

bertino
közeledik a túrót.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Hegi90
Ennyi... ugyanezt akarom nekik elmagyarázni, de hát az ilyen vérfanokat nehéz meggyõzni valamirõl 😊
Nem is zavarok tovább, rakjátok fel nyugodtan minden ismerõsötöknek Win helyett az ubuntut, aztán mehettek nekik naponta baszakodni valamivel 😉

Hegi90
😄DDD
Tudtam, hogy a szerverekkel fogtok jönni. Mondjátok már meg, hogy valaki miért választana magának aszerint otthoni oprendszert, hogy milyen oprendszer van a munkahelyi SZERVEREN? Teljesen irreleváns a kettõ. A Linux(Unix) tökéletes szerverekhez, ezt senki nem tagadja. De szomszéd Jolánkának bizony a windows a legmegfelelõbb, mert a MAC-el ellentétben nem kell elkölteni rá egy vagyont, és a linuxszal ellentétben ha valami probléma adódik, nem kell egybõl a "számíógépes fiút" hívni, mert rövid idõ alatt hozzászokik az ember, és csak komolyabb problémák esetén kell hívni segítséget.

"Francia csendõrség, londoni tõzsde, Párizs és München közigazgatása, Finn védelmi minisztérium, Google" szerver, szerver, szerver. Mi pedig munkaállomásokról, és otthoni használatról beszélünk.
Igaz a Google-nél mostantól linuxon vagy mac-en fognak tovább dolgozni is, de nem hiszem, hogy nekik gondot jelentene 😊

Errõl van szó 😊

Az igazság odaát van...

Pontosan melyik disztribúcióról beszélsz?

Az igazság odaát van...

Balumann
A Linux tényleg nem mondható messze sem egyszerûbbnek. Vannak olyan disztribúciói, mint pl. az Ubuntu, ahol arra törekszenek, hogy minél több mindent eltakarjanak a grafikus felülettel, és egyszerûbben kezelhetõvé váljon, de mondja valaki aki használja, hogy sikerült mindent egyszerûen beállítani úgy ahogy szeretett volna, az nélkül hogy ne kelljen konfig fájlt átszerkeszteni, és 20millió oldalt begooglizni hozzá. A linux grafikus felülete, az egyszerû testreszabhatóság, a teljes kompatibilitás (és egyszerû beüzemelés) különbözõ hardverekkel, és ilyenek terén még kicsit távol áll sajnos a Windowstól. Van amire nagyon jó a linux és elõnye is van (pl. szerverek területén, vagy olyan alkalmazásokra amik elsõsorban számításalapúak, pl. tudományos szoftverek, pénzügyi szoftverek).
Játékokra, otthoni multimédiára, netezésre (fõleg a nagyon gyengeé s bugos flash player miatt, ami azthiszem windowson a directx gyorsítása miatt sokkal hatékonyabb), irodai alkalmazások futtatására (pl. Office), meg így általános felhasználásában a Windows sokkal jobb és kényelmesebb, és hát azért a programok száma sokkal több Windowsra, nagyon soknak nincs alternatívája. Habár aki profibb az megoldja, megoldás a legtöbb dologra van, jókis konzolos parancs meg ilyesmi útján 😛
Windows 7 óta tényleg nincs elõnye szerintem stabilitásban és megbízhatóságában (win xp az nagyon hamar behülyülhet és túl sok rá a vírus is), habár az is igaz hogy annak 2 giga memória kell, hogy valójában megfelelõen mûködjön.

A másik, hogy a Linux tényleg nagyon szépen tud kinézni, pl. KDE + Compizzal, de ezek is zabálják jócskán a gép erõforrásait és tudna kbugokat okozni. Nálam pl. a videók compiz (és gnome felület) esetén így szétcsúsznak, olyan mint mikor egy játék nagyobb FPS-el fut a monitor frissítési frekvenciájánál, és így nem egyszerre mozdul el a kép alsó része mint a felsõ :I írtó zavaró, mire rájöttem, hogy mi okozza...

Az emberek nagyrészének még az xp is magas, mint tyúknak az abc. nem hinném hogy bármilyen veszély fenyegetné a windows-t.

nekem volt már linuxom és elismerem minden tudását az ingyenessége mellett, de egy mezei home usernek filmet nézni, játszani meg netezni bõven elég egy windows xp/vista/7/akármi.

"Amúgy, le merném fogadni veled hogy az SG-szervere is Unixos."

úriember tutira nem fogad.

Apache/1.3.34 (Debian) PHP/4.4.4-8+etch6

Nem akarok flame-elni, de te nagyon hülye vagy! Nem tudsz semmit a linux-ról és jár a pofád. A legtöbb szerver unix alapú, mert ingyenes, megbízható és szinte végtelen konfigurációs lehetõsége van ha értenek hozzá.

Az asztali linux disztrók meg most már nagyon jól néznek ki, de ha nem teccene te is átszabhatod a panelektõl kezdve mindent.

Arról meg hogy a legtöbb játék nem megy linuxon az azért van mert nem erre fejlesztették. Egy xbox-os játékot te el tudnál indítani PS-en?
Nekem 2 hete meg halt a win 7-em egy frissítéstõl, de fenn volt az ubuntu, és azóta nem raktam újra a 7-et, mert nincs rá szükségem, wine-al még Counter strike- ot is belõttem tökéletesen. Ezt az üzenetet is ubuntu alól írom.
Amúgy, le merném fogadni veled hogy az SG-szervere is Unixos.

Elõször nézz körbe, aztán nyílványízsd ki a nemteccésed, és támazd alá megfelelõ érvekkel. Na Csá

DjDano
Lehet hogy aki életében nem használt Windows-t annak egyszerû, de a Win kezelõfelülete igen magától értetõdõ, ha viszont megnézel egy Linuxot, egybõl keresgéled hogy mi hol van....

Dzson
Akkor írd be a gugliba, hogy "linuxra vált" és pislogj.

Francia csendõrség, londoni tõzsde, Párizs és München közigazgatása, Finn védelmi minisztérium, Google... Neked mi a komoly cég?

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Hegi90
egyszerû a faszt 😊
Komoly cégeknél meg amúgy sem használnak linuxot.

Dzson

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Nem igaz! Annyit tudnak róla, hogy "olyan, mint a Windows, csak más" 😊)

LZ forever

Dzson
A vindóz (másolt)példánnyal rendelkezõ userek a linuxot még mindig valami fekete ablaknak képzelik el, amiben ott villog a prompt kurzor és van rá 5db. program. Csak tájékoztatásképpen nézz utána ezeknek ha érdekel:

wine, WMware (server + player), Virtualbox (ezzel komplett Windows7 is installálható pl. Ubuntu alá). Vagyis egy xp-s könyvelõprogramnak kellõen jó futatási lehetõségei vannak. A Linux távolról sem tökéletes, de ingyen sok térületen többet nyújt, mint a pénzes víruskeltetõ built-in-backdoor windows-ok.

mumpic
Egyszerû a válasz, nagyon kevés embernek érdeke hogy a linux elterjedjen. Én szeretném ha a kormányzati gépeken linux menne, mert akkor annyival kevesebb milliárdos csúsztatás lenne a közbeszerzéseken.
Részemrõl azért is jó a linux, mert a 10+ éves cuccaimon is elfut, és ami a windowsnak nem elég már, azt megveszem használtan bagóért egy win felhasználótól (mindig így csináltam).

A kezdõk által feltett kérdések meg nagyrészt annyira bugyuták, hogy nem lehet rá nem pikírtan válaszolni. A legtöbbje olyan szintû, mintha a legó topikban megkérdeznéd hogy hogy lehet a legókockákat összeilleszteni. Ezért találták ki a FAQ-ot. Ha már az is gondot okoz hogy elolvasd, akkor mekkora gáz lesz használni? A linuxot meg kell tanulni használni. A windowst is meg kellett egyszer, csak hajlamosak rá az emberek hogy megfeledkezzenek róla.

És azért van annyi disztró, mert mindenki beszállhat a fejlesztésbe, és azt tesz hozzá, vesz el belõle, vagy módosít, ami és ahogy neki tetszik. Így legalább választási lehetõség is van. Míg a soktízezres windowsnak maximum a kinézetét tudom változtatni.

"A Linux minden csak nem egyszerû, legalábbis a Windowshoz képest semmiképpen."
Hogy érted? Nem egyszerû a használata? Ezt mire alapozod? Azért, mert megvan az unix-szerû könyvtárszerkezet? Szerintem kb. mindenben egyszerûbb a Winnél.
Ha az egyszerûségre gondoltál, puritán felületre, akkor igaz.

LZ forever

Ha még csak ez lenne. Sajna sokkal szomorúbb a helyzet. Nincsenek professzionális szoftvereknek linux változatai (esetleg alternatívái, de azok nem váltják ki), sokszor még driver sincs 1-1 spec. hardverhez..
A másik, hogy a két nagy ablakkezelõ fejlesztõinek nincs ízlése. Azoknál a gyerekes formáknál meg betûtípusnál még a Windows 98 is jobban nézett ki. Nemazéé'..

LZ forever

DjDano
"Egyszerû és szép" A Linux minden csak nem egyszerû, legalábbis a Windowshoz képest semmiképpen. Azon kívül igen csak nagy kompromisszumokat kell kötni annak aki használja. Feleslegesnek tarom a Linuxot, a Windows 7-nek egyszerûen nincs olyan gyenge pontja ami miatt érdemes lenne Linuxra váltani.

Könyörgöm, lépjen már az opensource egyrõl a kettõre... Tudom, hogy ez a fejlesztõközösségek szíves hozzájárulásán mûködik, de akkor is. Ha esetleg össze sikerülne fogni egy közös projectbe minden fejlesztõt, és nem 1000 féle linux változat lenne (melyek között a legtöbb kb. az ablakkezelõ alkalmazott témájában és néhány alkalmazás ki-be rakosgatásában különbözik), még olyan sikere is lehetne "A" linux projectnek, mint a Firefoxnak.
Az iskolákban már most le lehetne váltani a Wineket pl. Kubuntura. Nem csak lehet oktatni Oo.org-n is, de a KDE felület még sokkal felhasználóbarátabb is (out of the box!)

LZ forever

Persze itt olyan progikról beszélek, amik nekem fontosak...ráadásul, ha már megvettem legálisan, a különbözõ programjaimat, akkor hagy ne dobjam ki õket, mert a linux alatt nem fut.
A másik linuxból sok fajta van...1 hónapja kértem tanácsot épp itt az sg...egy gyerek volt hajlandó segíteni, a többi elég gyökér volt, adott egy angol nyelvû oldalt, ami leírja a-tól z-ig a linuxot angolul szakszöveggel...
Persze mindez magyarul is megtalálható, de gondoltam kérek egy kis se5gítséget...
Amíg a nagy linuxos társadalom bizonyos elemei lenéznek mindenkit, és elveszik mindenki kedvét, aki esetleg váltana, ne csodálkozunk, hogy csak 2-3% lesz a részesdés a piacból.
Én ezért nem dobtam fel a linuxot, mert valószínû a további kérdéseimre kaptam volna 10 flame kommentet, és talán egy normálisat...

mibõl is áll? Hát tovább , országok közûl a megfelelõ kiválasztása(így ennek megfelelõ nyelven ír a telepítõ, és a billentyûzet is úgy mûködik), tovább, particiók beállításának lehetõsége (vagy a telepítõre bízod), tovább, root jelszó, ip cím lekérésének megvárása tovább, telepítendõ programok megkérdezése (desktop, sima alap, vagy ilyen olyan szerver), Telepít telepít, alap sudoer felhasználó név beírás, jelszó, konfigolja magát, majd kész a rendszer.
Ez kb olyan egyszerû mint egy win telepítés, bár winnél nincs automata particionálás.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Azért van pár dolog, amit kifelejtesz itt a linuxból, nagyon sok program nincs rá, anyám pl. könyvelõ, és a könyvelési program, amivel könyvel csak winen érhetõ el...biztos van linux alatt is, csak nem tudni róla, és nem biztos, hogy az adó hivatal elfogadja...
De még van jó pár példa más programokra, játék stb.
És ebben az OSX is el van maradva jócskán...
Az, hogy a win uralma megdõl 10 éven belül nem várható...linuxot én csak max netezés miatt raknám fel, egy programom sincs linux alá, szóval nem sokat érek vele más téren...

A játékok jó része szintén Win alatt fut csak. Ha jobban ráugranak a többi platformra a játékfejlesztõk, akkor fog igazán felgyorsulni a változás. Itt csak a PC-s játékokra gondolok.

persze hogy nem fogják használni még feltelepiteni sem birnák az nem 3 nextböl áll mint a windows másrészröl amikhez hozzászoktak jórészük nincs linuxra az emulácio meg khm hagy némi kivánni valot magaután

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Asztali szegmensben igen nehéz betörni bárkinek is. Rengeteg embernek egybeforrt a számítógép a startmenüvel, a vérpistik pedig windows ismeretüket hiszik kielégítõ számítástechnikai tudásnak. Hiába egyszerû és szép a linux, nem fogják használni... egyelõre...
← ElőzőOldal 3 / 3