Hosszú sorokban várták az iPadot Európában és Ázsiában

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5c0rp330n
mar majdnem reagaltam hogy milyen egetrengetoen nagy faszsagokat irsz, aztan olvastam csak ezt:

"Ja, tudom. Hülye vagyok! 😄"

maradjon ez a konkluzio.

Narxis
farxis tesó segíts kiiiiiiii<#vigyor2><#gun>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sippie
egy 200.000 Ft-os ketyerén ingyenes flash játékok... hell yeah, amiatt aztán totálisan megéri : DDD omfg, ezeket a dumákat te találod ki?
Bár az is igaz, hogy én is egy PAD-et használok, Thinkpad-et<#beka3>

Az biztos, hogy van ennek a holminak is célközönsége.

Az ár általában mindenhol probléma, csak országonként máshogy érinti az emberek zsebét.
Itt ami a legtöbb vitát szítja az az agresszív rátukmálós marketing, aminek egyesek azonnal bedõlnek. Az is tény, hogy külföldön nem okoz problémát, hogy megvegyenek egy ilyen árkategóriás készüléket, és ha a vevõ megunja, akkor lelkiismeret furdalás nélkül hajítja a sarokba porfogónak.

Beszéltünk Apple által fizetett sorbanállókról, eddig még nem esett szó SG-s fizetett megmondóemberkékrõl. Beleférnél a keretbe 😄 Az a rengeteg konkrétum, amivel elárasztasz bennünket... mit mondjak, nem gyõzöm olvasni.
Dynamic
"Jó lesz az 60 ezernek is"
Na ja... 5 collos kijelzõvel biztos van annyiért:/
Tokióban ez a 130-150 000 ft-os ár...hát nem a havi kereset gondolom sejtitek.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Úgy látom az áron kívül, más bajotok nincs a cuccal. Az ár kérdés magyar sajátosság sajnos.

Jó lesz az 60 ezernek is, de idén jön a színes kijelzõs, ami elvileg olcsóbb lesz...

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselője.

A Kindl-re miért nem mondod rá ugyanezeket? Jah, hogy azt nem divat fikázni?

Benézted a bill. támogatást is... Tudsz vele simán magyar ékezeteket írni. (mint ahogy iPhone-on és Touch-on is).

2 kérdés:
Minek is akarnál egy 10"-es gépen Crysis-t futtatni?
Miért nem mész reklamálni a Nokia-nál is, hogy az N900-asukon nem a Crysis, pedig szerinted az árába beleférne... (mert ugye az nem olcsóbb az iPadnél). Nokiánál megadják a lehetõséget?

Világosan le van írva a specifikációjában, hogy mire jó. Oda van mellé ragasztva egy árcédula, hogy ennyiért tudja azt amit. Hol van az leírva, hogy meg kell venned? A Kindl nem sokkal kerül kevesebbe, és érdekes módon nem sok fika éri, mert bizony e-book olvasáson kívül másra nem nagyon tudod használni.
"Bár alapból nem értem, hogy miért hasonlítasz egy tablethez egy tabletPC-t, két különbözõ felhasználású készülék, más célra, más felhasználóknak."

Igen sajnos a MS hibája, hogy õk rendes OS-ben gondolkodnak, nem telefon osben...
Na mindegy itt egy link az MS tabletrõl link

Dynamic
Kamera. LOL... Tényleg videózni vagy fényképezni akarnál egy iPaddel?

"150-ért olyan notebookokat kapni, amik teljesítményben brutálisan szétalázzák az egy mobil szintjén lévõ ájpedet. "

Továbbra sem notebook. Egy méreteiben és tudásában is jóval kisebb, szimpla e-book olvasó is már 80 ezernél kezdõdik(akár egy netbook). Akkor mirõl beszélünk?
"Akik képesek egy kicsit letenni a keserûségüket és rendesen megnézni a készüléket, azok eldobják a netbookjukat" - dehogy dobom el! Nekem az az igazán kényelmes, mellesleg még soha nem fagyott le, és szarrá alázza ezt a gagyit.
TreDoR
Minek a kijelzõ, ha rontja a szemet

Nem baj notebookokat milliók használnak, biztos õk a hülyék

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

http://cgi.ebay.com/7-LCD-Wi-Fi-iRobot-Apad-Google-Android-Tablet-Video-/180512309316?cmd=ViewItem&pt=US_Tablets&hash=item2a075f4044 Necces...

Miezagagyiiiii... 😄DD
600-as proci..meg 7colos kép.. meg 128 mega ram....nincs 3d chip..mieeez. 😄D
800*480..lol
200 dolcsi... ipad meg 500, de több mint kétszer ennyit tud.

Ahogy a hozzászólásod tartalmi részét nézem, te pont célközönség vagy. Ne egyet vegyél belõle, hanem rögtön hármat! Akkor leszel csak igazán trendi! MEGALOL!
Tök érdekes, hogy mennyien fröcskölnek itt, de közben százezrek használják boldogan és HATÉKONYAN az Ipad-et. "Biztosan hülyék ezek, hogy hatékonyan használják, és mi vagyunk az okosak mert mi tudjuk, pedig még kézbe sem vettük."

Minek a kamera, ha nálad van egy rendes digifényképezõgép vagy -kamera, és egy egyszerû kis csatival simán átküldheted az anyagot az iPad-re?

Minek a Flash, ha csak lassítja és butítja a készüléket, csökkenti az üzemidõt és a világ úgyis épp túllépni készül rajta?

Miért hiszi azt a sok irígy, hogy az iPad egy tabletgép? Nem az. Akkor TabletMac-nek hívnák. Akik képesek egy kicsit letenni a keserûségüket és rendesen megnézni a készüléket, azok eldobják a netbookjukat (és NEM a laptopjukat), és kényelmesen leveleznek, böngészgetnek, olvasgatnak, játszanak a fotelben vagy a buszon, és nem anyáznak, hogy miért nincs rajta AutoCAD... És ezek igenis kiadnak egy plusz billentyûzetre és kényelmesen ráillesztik a gépet és akkor már teljesen netbookszerûen használják szövegszerkesztésre, vagy prezentációt tartanak vele, de olyat, ami mögött a Powerpoint kis bénácska.

Az is tök érdekes, hogy nekem nincs iPad-et, mégis látom ezt. Miért?

Ja, tudom. Hülye vagyok! 😄

De remélem tudjátok mirõl mintázta ezt az eszközt Jobbs?
http://pascophronesis.files.wordpress.com/2010/01/starfleet-padds.jpg (Star Trek)
http://blogpress.w18.net/photos/10/01/30/s_215.jpg (bár ez csak mûanyag egy matricával)
http://images1.wikia.nocookie.net/memoryalpha/en/images/0/0a/Hansens_final_log.jpg
http://www.seanpercival.com/blog/wp-content/uploads/padd1.gif

A Jobbs verzió azért szebb... 😊)

Ulkesh kollégának állítólag van, hiszen õ ipadról írja az áldást ide...

"Én mindenesetre abbahagyom ezt a szócséplést, lerakom az iPad-em és kimegyek egy kicsit túrázni a Bakonyba, további jó szórakozást 😄"

Jó lenne ha vissza se jönnél...

Pont ez az, nem elég hogy drága, egy nyamvadt toll sem jutott hozzá, azt is vegye meg szerencsétlen user.

"Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerû cula).
"

A színes ekönyv olvasók, már tudják ezt...

Baz erre még egy szabványos USB-t sem tudtak rátenni, kamera szintén sehol. Minek az, nem kell neked, meg lett mondva kis köcsög. Te csak fogyasszad a tartalmat jó pénzért, és kussoljá! Errõl szól az ájped. It's phenomenal!

Addig nincs is baj, amíg az áldozat az epül birodalmán belül használja és nem létezik számára a külvilág...

150-ért olyan notebookokat kapni, amik teljesítményben brutálisan szétalázzák az egy mobil szintjén lévõ ájpedet. Persze nem kell mindenkinek ekkora teljesítmény, nem is akar mindenki Crysis-al játszani a gépén, de miért ne adjuk meg neki rá a lehetõséget ?

jól látom, hogy a Keyboard supportnál nincs magyar bill támogatás ? XDD

https://twitter.com/foodlfg

"Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerû cula)."

Ez speciel van hozza. Nehany webcomic-os ilyennel (is) rajzol (wacom tablet mellet). A hozza valo toll kicsit bumfordi, mert kisujj vastag a hegye es draga is, de a szoftver mindig a kozepet nezi. Van hozza egy applet ami kezeli az emlitett tollat. Persze ezzel csak egy atlag winxp-s tablet szintjet hozza, de nemi extra koltseget billentyuzet es kulso eger mellett toll is kaphato hozza.

"Ha egy kicsit visszamegyünk az idõben, ugyanilyen meggyõzõdéssel állították emberek, hogy a Föld lapos, az ember képtelen repülni, és bizony az egér feltalálási a billentyûzet önmagában tûnt a legjobban használható beviteli eszköznek"

Mar a gorogok is tudtak, hogy nem az, meg is mertek az atmerojet, csak a legtobb ember errol a 19. szazadig nem tudott. Az eger is az 1970-es evek eleje ota letezik. Az elso 3 gombos volt, de az mar mas kerdes, hogy az apple user-ek csak a 21. szazadban tudtak meg, hogy letezik tobb mint 1 gombos valtozata is. En szemely szerint a trackpoint-os joystick-ot vagy a digitalizalo tablet-et szeretem. Az elobbi a billentyuzet kozepen van, tehat ketkezes gepeles kozben is lehet vele egerezni. Az utobbi olyan mint az erinto kepernyo (tehat abszolut koordinatas), de a normalisabb tervezok a billenytuzet mellet (a numpad kornyekere) rakjak es az iphone szoftverrel ellentetben finom erintesre a kurzort mozgatja, lenyomaskor pedig kattint. (az iphone os valamiert mindig kattint) Egyebkent en a telefonomon a dpad-ed mozgatom kurzort es van jobb es bal click es oldalso gombos zoom in/out is (mivel csak egy olcso sonyericsson es ezert a psp vezerleset kapta). Es igen, van rajta egy par klasszikus fps is es meglepo modon jatszahatoak konzolos iranyitas mellett is. (wolf3d, glquake) Az iphone os-en az fps iranyitas viszont finoman szolva sem tokeletes. (vagy nehezkes, vagy celzaskor letakarja az ember a kijelzot az ujjaval)

ps: Szerintem ha mar telefon akkor legyen rajta rendes desktop os. Pl. a google dev phone-on csont nelkul elmegy a full debian linux is es alapbol engedelyezve van a tetszoleges os telepitese. (vagy a desktop programok, pl. a firefox android ala telepitese, igy megy rajta minden ami egy linux-os pc-n megy)
Dynamic
Ez még továbbra is egy olvasó/netbook/ipod hibrid. Teljesen jól használható ebben az esetben a multitouch, ki mondta hogy innovatívak akarnak lenni. Sõt, a fent említett célokra továbbra is ezerszer jobban használható a multitouch, mint a bill+egér. Most komolyan, azért ennyire ne legyetek már beszûkültek.
Dynamic
" a lényeg, hogy nem válthatja ki az egér + bill kombót"

Ne mondd, már minden esetben jobb pl. az egér. Tényleg könnyebb egérrel bökni, egérrel lapozgatni, egérrel görgetni... mint kézzel?
CS-zni, és FPS-ezni tényleg jobb a bill+egérrel és bár vannak FPS-ek, de nem ez az eszköz elsõdleges funkciója.
Ja...Asztali tartó plusz sokezerér...pff.
A Specifikáció hidegen hagy, egyébként elolvastam. Nem a teljesítményre vagyok kíváncsi, hanem a használhatóságra. Ami bizony jócskán alul marad az elvárástól.
Mutass olyan innovációt, ami jobb, mint az egér-bill kombó? Milyen új innovatív beviteli eszközt tud felmutatni az ipad ami le tudja váltani a több, mint 100 éves billentyûzetet, és a több mint 30 éves egeret? SEMMILYENT! Hogy akarsz szöveget írni betûk bevitele nélkül? Diktálod? Megvalósították már a nyelvi különbözõségeket a hang alapú bevitelnél? Vagy gondolatvezérlés?
A multiouch bevitelt is inkább mint érintõ billentyûzetet lehet használni, néhány plusz szolgáltatást tud még, de alapvetõen sima érintõképernyõ.
Persze újabb sok pénzért vehetsz az ipad-ra kiegészítõ billentyûzetet, és kész is a spanyolviasz.
De vegyétek nyugodtan, a 15 perc hírnév a haveroknál felbecsülhetetlen.
Túl van árazva, a felét sem éri.
Az iPad-et TV shopban kéne árulni, mert oda való

Hogy bemákolta ezt a hülyeséget is az Apple. Mennyire hülyék az emberek te jó ég!
5c0rp330n
10ezer forintot kibasznal egy poharalatetert? en annyit biztosan nem.

Dynamic
Tényleg teljesen ugyanaz 2"-on olvasni, mint 10"-on. Istenem... Ilyen erõvel 120 centis tévé is felesleges, mert mobil méretû kijelzõn is meg lehet nézni a filmet.
Teljesen jól használható netezésre és a billentyûzettel sincs gond. Azért bírom az olyan fikázó, megmondóembereket, akik csak elméleteket gyártani, de gyakorlatiasság nincs mögötte. Egyik munkatársam nyomta korábban hasonló szinten, most ehhez képest már 2 hete a kezéhez van nõve az iPad.
kb 10ezer ft-t érne meg nekem egy ilyen

iParasztvakítás 😊

5c0rp330n
mukodik a vallas, jolvan. egy darab szarert amit iShit-nek hivnanak, kb ugyanennyien allnanak sorba. es kb ugyanannyi dologra is lenne jo mint az ipad 😊

TreDoR
CSzzél már érintõképernyõvel, maximum szétbasszák a fejeden az aimért. Az ok, hogy ez nem játékra való, (alkalmazhatják azt notebook-ként <#idiota>) de a lényeg, hogy nem válthatja ki az egér + bill kombót.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

jaspercry
nem hiszem,hogy 10órát megy padló gázon az ipad,mert netezgetve az ipod s megy annyit....

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

jaspercry
<#eljen>

- iPad-nek más a kijelzõje, mint az iPod-odnak.
- 10 órát bír használattal, szemben az iPod-od 1,5 órájával.
- Néha lefagy: a felsorolt XP-vel felszerelt netbookkal mi is a helyzet? 😊

nkmedve: én is elgondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne tartani a kezemben. Vannak asztali tartók hozzá és van egy olyan tartó hozzá, amivel úgy tudod olvasni mint egy füzetet.

Nekem az tetszene, ha lenne hozzá egy normális program, aminek a segítségével jegyzettömbként is használhatnám (kézírás + valami tollszerû cula).

Willcox,syn7h37ic :
"ez a ratyi meg nem más, mint egy négyszer akkora ipod touch"
Ezzel el is árultad, hogy még csak egy specifikáció elolvasása sem nagyon megy.

"A billentyû-egér kombó nem véletlenül az egyik legjobban használható beviteli eszköz"
Ha egy kicsit visszamegyünk az idõben, ugyanilyen meggyõzõdéssel állították emberek, hogy a Föld lapos, az ember képtelen repülni, és bizony az egér feltalálási a billentyûzet önmagában tûnt a legjobban használható beviteli eszköznek 😄 😄 Üdv a klubban 😊
jaspercry
magyarán "parasztvakítás" jó drágán...

TreDoR
"Az iPad-ot elsõsorban a kevéssé hozzáértõ felhasználóknak tervezték, akik alkalmazhatják azt notebook-ként," Persze XDDDD... Netbookként talán esetleg...

jaspercry
Gyerekek,nem kellene így vitázni!,A tény,hogy ez egy túlárazott cucc,semmi más,ha 60.000-ért adnák(mondjuk akkor is felesleges pénzkidobásnak tartanám) akkor más lenne a véleményem.
Ano tavaly nyáron,kisbarátom mexorult pénzügyi probléma miatt megvettem tõle az Ipod-ját 16Gigás,feltört ,tele játékkal sok sok szarral 25.000-ért,3részéetben,2 hétig buziztam,mert jó poénnak tünt,de ennyi,még most is 60.000-be kerül ....
Na most az Ipad nem más mint egy Ipod,rágumizott nagyítóval.
Körülményes zenét filmet rátenni,Néha lefagy,jobb játékkal 1-1.5 óra alatt lemerül,zenével persze megy vagy 30órát,.......
Sajnálom azokat akiknek ez a cucc megér 150 ropit,anyámnak meg nem vennék ilyet,mert szeret gépelni.
Ja ha meg valaki könyvet szeretne rajta olvasni,az ne vegyen ilyet 2 óra mulva a szeme jojózni fog,mert nem olyan jó mint egy "olvasó"
" de persze lesz itt egy pár trendi srác,mert Nálhem dolgozik otthon neki,és pont ez hiányzik a villogásbol,mert anyuci ellátta pénzel"

Nagyjából egyet értek.
Nekem az a bajom ezekkel a tabletekkel (általánosságban, nem csak iPad-re értem), hogy használat közben az esetek 90%-ában nem tudod letenni sehova, hanem kell fogd a kezedben (ellentétben egy notebookkal vagy akár netbookkal). Tudom, hogy csak 700 gramm, de próbáld meg magad elõtt tartani a kezed órákon át akár úgy hogy nincs benne semmi, kiváncsi vagyok mennyire kényelmes.
Azért mondom ezt, mert régebben sokat használtam PMP-t filmnézésre, és a kis képernyõn kivül a legnagyobb bajom vele az volt, hogy teljesen elállt a kezem amig egy filmet végignéztem rajta (az pedig nem 700, hanem 150 gramm körül volt).

Valahogy kétlem, hogy az idõsebb vásárlóknak (akikrõl mindenki beszél mint célközönség, akiknek a notebook túl bonyolult a mindennapi feladatokhoz) ez annyira pozitivum lenne, figyelembe véve hogy nekik lehetnek különbözõ izületi problémáik is.

Ez már a bemutatón is feltûnt nekem, amikor Jobs a fotelében használta az iPad-ot. Mondogatta, hogy mennyire kényelmes és jó (és persze awesome, cool 😊 ), de valójában látszott rajta hogy egyáltalán nem volt kényelmes az a pozició.

Amúgy nem vagyok Apple ellenes, nagy megelégedettséggel használok egy MacBook-ot, csak szerintem az iPad ebben a formában, ezzel a tudással nem éri meg az árát.

Hát itt Cambridge-ben nem voltak hosszú sorok, még a kitett példányokat is könnyen ki lehetett próbálni nem volt nagy tolongás.
Milyen érdekes, és mennyire jellemzõ, hogy vannak olyan emberek, akik képesek órákig sorban állni, és elbaszni egy rakás pénzt egy kvarcjátékra, hogy 15 percig érdekesek lehessenek az ismerõseik elõtt.
Igazad van. A PDA tényleg jobb.<#eljen>

http://www.youtube.com/watch?v=1YgVFWNh078&feature=related

) I ped és társai elég érdekes ipad(ifail) másolatok, de hát ezek meg szépen tele vannak csatlakozókkal😄

Még a japán TV-ben is foglalkoztak ezekkel😄
Ne sértegesd a PDA-t egy ilyen ratyival. Az ipod touch messze nem PDA, ez a ratyi meg nem más, mint egy négyszer akkora ipod touch.
Ez egy túlméretezett képernyõs PDA, nem több.
Olvasni egy sima PDA is tökéletes, esetleg egy "okostelefon". Normális dolgokra használhatatlan ez a játékszer. De akinek ez kell, mert trendi, az fusson és vegyen belõle vagy féltucatot, hogy villoghasson milyen király trendi vagyok.
Megnézném, hogy három hónap múlva egyáltalán elõveszi-e, és használja, vagy inkább ott ül a számítógépe elõtt, és azon netezik. A billentyû-egér kombó nem véletlenül az egyik legjobban használható beviteli eszköz.
Ez a cucc kb. olyan, mint amikor az utcán bömböltetik a mobilból iszonyat módon az empéhármat, mert az milyen királyság. Ezentúl ezzel fognak futkozni, és a videóklipp fog "bömbölni" szerencsétlen kacatból.
Mint már írtam, ez a technikai analfabéták eszköze.