383
-
#103 "Nem láttam még senki..."
LOL...ez aztán komoly érv. Én meg rengeteg embert látok(magam is napi szinten használom az általad említett funkciókat.) Akkor most 1:1?
Ezt most amúgy meg úgy mondod, mintha a Nokia használhatóbb lenne netezésre, meg email olvasásra ami aztán tényleg nyilvánvaló marhaság.
A játszásról meg annyit, hogy "AppStore". Szerinted miért éri meg napi szinten vagy száz(!) játékot kiadni, ha senki nem játszik és senki nem tölti le? -
FoodLFG #102 Nem fényképezésre kell a kamera. Egy egyszerű videótelefonálást nem lehet csinálni ezen a szaron (máshol alap). Na ez a lol. LOL
:D
Az ájped nem e-olvasó, viszont ultiméjt megváltó számítógépként reklámozzák, de legalábbis netbook-ként, ami szimplán csak hazugság. Ráadásul még drága is ahhoz képest amennyit tud.
De most tényleg, veszek valami túlárazott fost internetezésre és még a flash sem megy rajta ? A pénzemért cserébe még kis is basznak velem. Epülérzés. :D
Persze olyan oldalakat kell látogatni, amik ájpedre optimalizáltak. Na persze, csak hogy ez nem így működik. Max az epül elvarázsolt világában. -
pixx #101 Olvasás fail, 3G-s, nem 3GS... -
#100 Unalmas már, hogy mindig mindenki ezzel a fényképezővel jön. (Kb. ez az egy érv a gagyesz Nokiával, amit aztán olyan önelégülten hajtogattok, mintha mellékesen 100 másik dologban nem alázná az iPhone)
Ne mondja már nekem senki, hogy mindenki olyan hatalmas fotóművész, hogy napi szinten akar kattingatni. Arra tökéletesen jó a fényképező, hogy a egyszerűbb képeket készítsünk vele(pl. egy könyv borítóját lefotózom a boltban amit aztán elküldök emailben). De hogy családi zsúrokon, kirándulásokon minőségi képeket csinálj, ahhoz még a Nokiád is kevés.
(A 3GS-ben meg alapból van videó, szal fail) -
pixx #99 Szerinted cink, ha odaírom, hogy nekem ilyen is van a 3 éves nokiámon? -
Foszlock #98 Most a tisztelt iPad rajongók mondják már el, hogy mégis mire használnák? Hétvégén elmegy a mekibe és az ingyenes wifi-n nézi a youtube-ot? Cipeli magával, mikor minden olyan feladatod el tud látni egy okostelefon amire ez képes, sőt még többet is (word,excel stb). Most tényleg komolyan kérdezem, aki annyira odavan érte az mégis mire használná,de komolyan?
Pixx kommentjéhez hozzáfűzném, h én hasonlóan jártam. Csinált haver képeket a melóhelyen az Iphone 3GS-el mert az enyém nem volt nálam, kicsit később szóltam, h küldje már át a képeket a telómra bluetooth-on, mire ő csak állt ott és pislogott, h ööö hát ezzel olyat nem lehet... -
pixx #97 A másik folyton erről a sok alkalmazásról beszélsz, itt Írországban tényleg minden 2. hülyének Iphoneja van, de buszon még csak zenét hallgattak vele, játszani senki se játszott vele, de még netezésre se használta senki jelenlétemben, pedig több mint 2 éve lakok itt és szinte mindennap buszozok, viszont BB vagy Nokiát már láttam buszon netezésre, email olvasásra használni...
Persze ez nem bizonyít semmit, csak ide írtam, kollégák közt van 20-25 iphone egy használja netre, hogy a foci, és a rögbi eredményeket megnézze, hogy nyert-e vagy vesztett-e, egy másik meg néha játszik vele, mindenki más telefonálásra és zenehallgatásra használja... -
pixx #96 "A Nokia készülékei divatosak, reklámra meg többszörösét költik, mint az Apple, mégsem olyan sikeres egy termékük sem. "
Gondolom azért az első a piacon, az Iphone meg a 4., mert szar telókat csinálnak évek óta...
Iphone-t jövőre meg fogja csapni az Android szele...
Tegnap előtt az egyik kollégám elővette az Iphone-ját 3g-s asszem, na mindegy, a lényeg, mondta, hogy a fényképezőn nincs zoom fukció, elővettem neki a nokiámat, ami asszem 3 éves xpress, és mutattam neki, hogy ezen van van bizony zoom, a képe nem vetekszik egy tükör reflexes géppel, de a célnak megfelel, ja és panaszkodott a vaku miatt is, az bizony nekem se volt, de cserébe megmutattam rajta a videó felvevő funkciót, szépen el is rakta az Iphone a zsebébe...
Reméljük az Iphone 4-ben már az 5 évvel ezelőtti funkciókat sikerül bele rakni az Apple-nak, hogy egyáltalán a mai mércével telefonnak hívhassuk az Iphone-t... -
pixx #95 Nem reagált senki erre a linkre, viszont neked ezt jó szívvel ajánlom, igaz árát nem találtam meg, de a tesztek jól néznek ki, plusz ez gondolom leválthatja a jegyzetelős korszakot, akár a raktárakban is...
link
Amiket írtál elvileg ez nagyjából tudja, talán a cad az, ami nehézkes lesz rajta, de ki kell próbálni... -
nlght #94 Amúgy ha ingyen osztanák, akkor esetleg elgondolkodnék rajta, hogy beálljak egy 400 méteres sorba. Ennyi lúzert egy rakáson... -
#93 Csakazértis: Itouch+Iphone+Ipod=90Millió Ds+DSl+DSi+Dsi xl=135Miliió :) -
nlght #92 Kíváncsi lennék, hogy rendszeres használatnál mennyire "retkesedik" a tapizós kijelző... Tuti, hogy nem bír ki egy évet ez a "csoda". -
kvp #91 "Igen sajnos a MS hibája, hogy ők rendes OS-ben gondolkodnak, nem telefon osben..."
Igen, bar van akinek kell a rendes gep. En megneztem milyen alkalmazasokat futtatok es ha tablet-et hasznalnek, akkor milyeneket futtatnek rajta. Sajnos ezek kozott van 3 cad program, 1 bongeszo (opera), 1 grafikus program (gimp) es 1 tetszoleges ascii szovegszerkeszto jegyzeteleshez. Elsore ugy nez ki, hogy nekem desktop os kellene ra. Na most a windows ilyen, a debian linux ilyen, de a google android is desktop rendszer. Ha mar vesz az ember egy mobil gepet, akkor azert jo ha fix helyen (irodaban/otthon) tudja hasznalni kulso monitorral es billentyuzettel, otthon lehetoleg tv meretu monitorral es vezetek nelkuli billentyuzettel, mig a munkahelyen kvm switch-el, a munkahelyi gepek melle. A vicces az, hogy egy google android-os telefon erre kepes.
ps: Amit en varok: egy kulso racsatolhato kijelzo a google android-os telefonokhoz, igy ha ha utcan megy az ember telefon, ha olvasni akar tablet, ha leul filmet nezni media pc, ha meg dolgozik akkor internetes gep. -
#90 az tény ,hogy apple cég,sok sok jol használható,praktikus megoldást talált ki,és fejleszt folyamatosan,kezdve az asztali, illetve mobil megoldásain...
Ezen kár is vitatkozni.
Speciális ,a magyarországi helyzet,mivel ez a készülék az Ipad egy kellemes átlag havi fizetés összegének felel meg,így a célközösség ezt nem tudja megvenni,kiegészítőkkel együtt.
Drága,ami igaz is,így feltétlenül keresnek alternatív olcsobb megoldásokata felhsználók.
Több cikk taglalta az ipad hiányoságait,kamera memoria kijelző,oprendszer,usb stb.
(ami most teljesen független a használhatóságátol),mert bizos ,hogy jol használható.
1 nekem speciál az az üzletpolitika nem tetszek,hogy horror drága a kiegészítők hozzá.
2 alap készülék ,is nagyon drága(kontra persze nincs nagyon konkurencia)
3 nálunk,valami ezzel kapcsolatos sznobságba megy át ez a dolog,gondolok itt arra,hogy a magyar általában többet mutat mint amije van,mivel hogy nálunk ez nem lesz sikertermék az ára miatt,így aki meveszi ,arrol is azt gondolják ,hogy snob...(ami persze nem lehet kizáró ok)attól még lehet hogy az.
Namost visszatérve ,ha itteni helyzetet összehasonlítom a kinti allapottal,akkor kb a kinti átlagfizetés egynegyedén be lehet szerezni az ipod-ot.
1/4 kint
1/1 itt,ergo nálunk általában 30% al drágábbak ezek a cuccok....
Ha itt is 40.000-50.000ezérért adnák akkor lenne reális!
addig viszont lássuk be ,nincs értelme vitázni,nekem nem lesz,mert nincs rá pénzem,neked lesz vagy van mert van rá!
(monjuk ha lenne is pénzem akkor is én laptop-vagy valami atomos windowsos cuccot vennék(és talán idén veszek is) mert mexoktam.
addig nekem ez csak egy drága ,kvarcjáték marad,ami csak filmnézésre és netezésre jó ,némi "szar" játék megy rajta..... -
torreadorz #89 Az apple-nek a marketingje kurva jó, ezért bármelyik cég összetenné a két kezét.
Ettől függetlenül amit gyárt az lehet hogy jó, de azt tuti biztos hogy alaposan túlárazott. Kedvencem a kollégám félmilliós apple laptopja, ami szép fehér meg minden, igaz 1 éves korában már szét volt repedezve a burkolata ott ahol érintkezik a fedéllel... és ahogy olvastuk ez nem csak egyedi eset...
Másrészről viszont az apple tulajdonképpen egy vallás igy a hivőket úgysem lehet meggyőzni semmiről sem. Ha az apple fogna egy kiló szart, befestené fehérre, becsomagolná szép fehér csomagolásban, majd eladna 500 dollárért kilóját hogy ez milyen fasza apple müzli szelet, a hivők akkor is esküsznének rá.
-
Ulkesh #88 No egy időre megint magatokra hagylak benneteket, indulok hazafele mert csúnya vihar jön erre :) -
Ulkesh #87 "ha utanuk rohan az egesz ipar, akkor az egesz ipar a koporsojaba rohanna, ami biztosan nem igaz."
Ez tisztán látszik az iPhone-t másoló mobiliparon is :D meg az Apple öngyilkos megoldásain amitől olyan jól megy nekik, hogy már a Microsoft is csak a seggüket nézheti :D
Néhányan annyira nincsenek tisztában dolgokkal és csak a saját kis mikrovalóságukat akarják világméretűre kivetíteni, hogy ez már szánalmas.
"lol? ez meg a szimpla, nyilvanvalo hazugsag. "
Az Apple az iPhone bevezetésére 4,5 millió dollárt költött. A Nokia az N95 bevezetésére 15 milliót. -
#86 "pontosan, csak ez nemtom mert vicces.
ha utanuk rohan az egesz ipar, akkor az egesz ipar a koporsojaba rohanna, ami biztosan nem igaz."
Biztos nagy bölcsességeket írtál. Kár, hogy egy zagyvaság. -
#85 " Az a jó pár millió ember aki megveszi meg biztos a rátukmálós marketing hatására cselekszik :D"
pontosan, csak ez nemtom mert vicces.
ha utanuk rohan az egesz ipar, akkor az egesz ipar a koporsojaba rohanna, ami biztosan nem igaz.
meg majd pont egy applebuzi fog "beszűkült látásmód"rol beszelni.
"reklámra meg többszörösét költik, mint az Apple"
lol? ez meg a szimpla, nyilvanvalo hazugsag. nem kellet most sem csalodnunk benned, leulhetsz, egyes. majd legkozelebb. -
Ulkesh #84 Ennyi beszűkült technokrata embert egy kupacban keresve sem lehet találni. Még szerencse, hogy kihaló faj és a gyártók ezt a réteget egyre kevésbé veszik komolyan.
Az iPad garantáltan egy szutyok, semmire nem jó vacak. Az a jó pár millió ember aki megveszi meg biztos a rátukmálós marketing hatására cselekszik :D
A mostanra már közel 90 millió eladott iPhoneOS-t futtató eszköz is biztos azt bizonyítja, hogy ezek használhatatlan vackok.
Az Apple ezeknek az eszközöknek a révén pillanatnyilag a világ legértékesebb IT cége és az egész ipar utánuk halad mérföldekkel lemaradva. Kihoznak egy érintőképernyős mobilt és holnaptól a gyártók ilyet készítenek, kihoznak egy tabletet és a gyártók másnap már sorra jelentgetik be a hasonló eszközeiket (persze valójában csak akkor kezdik a fejlesztését, de ha ezt elismernék az égő lenne, bár így is fél-egy év mire használható termékkel kijönnek).
Az még nem jutott eszébe az ide bölcseket beböfögő kisembereknek, hogy nem mindenki olyan beszűkült látásmódú mint ők és az Apple által kiadott eszközöket nem azért veszik mert divatos, hanem azért mer jól használható megoldások?
A Nokia készülékei divatosak, reklámra meg többszörösét költik, mint az Apple, mégsem olyan sikeres egy termékük sem. Lehet mégsem elég a marketing? http://www.youtube.com/watch?v=vJpEuMidcSU -
#83 mar majdnem reagaltam hogy milyen egetrengetoen nagy faszsagokat irsz, aztan olvastam csak ezt:
"Ja, tudom. Hülye vagyok! :D"
maradjon ez a konkluzio. -
#82 farxis tesó segíts kiiiiiiii -
#81 egy 200.000 Ft-os ketyerén ingyenes flash játékok... hell yeah, amiatt aztán totálisan megéri : DDD omfg, ezeket a dumákat te találod ki? -
syn7h37ic #80 Bár az is igaz, hogy én is egy PAD-et használok, Thinkpad-et -
syn7h37ic #79 Az biztos, hogy van ennek a holminak is célközönsége.
-
syn7h37ic #78 Az ár általában mindenhol probléma, csak országonként máshogy érinti az emberek zsebét.
Itt ami a legtöbb vitát szítja az az agresszív rátukmálós marketing, aminek egyesek azonnal bedőlnek. Az is tény, hogy külföldön nem okoz problémát, hogy megvegyenek egy ilyen árkategóriás készüléket, és ha a vevő megunja, akkor lelkiismeret furdalás nélkül hajítja a sarokba porfogónak. -
Wittao #77 Beszéltünk Apple által fizetett sorbanállókról, eddig még nem esett szó SG-s fizetett megmondóemberkékről. Beleférnél a keretbe :D Az a rengeteg konkrétum, amivel elárasztasz bennünket... mit mondjak, nem győzöm olvasni. -
#76 "Jó lesz az 60 ezernek is"
Na ja... 5 collos kijelzővel biztos van annyiért:/ -
roliika #75 Tokióban ez a 130-150 000 ft-os ár...hát nem a havi kereset gondolom sejtitek. -
roliika #74 Úgy látom az áron kívül, más bajotok nincs a cuccal. Az ár kérdés magyar sajátosság sajnos. -
pixx #73 Jó lesz az 60 ezernek is, de idén jön a színes kijelzős, ami elvileg olcsóbb lesz... -
Wittao #72 A Kindl-re miért nem mondod rá ugyanezeket? Jah, hogy azt nem divat fikázni?
Benézted a bill. támogatást is... Tudsz vele simán magyar ékezeteket írni. (mint ahogy iPhone-on és Touch-on is).
2 kérdés:
Minek is akarnál egy 10"-es gépen Crysis-t futtatni?
Miért nem mész reklamálni a Nokia-nál is, hogy az N900-asukon nem a Crysis, pedig szerinted az árába beleférne... (mert ugye az nem olcsóbb az iPadnél). Nokiánál megadják a lehetőséget?
Világosan le van írva a specifikációjában, hogy mire jó. Oda van mellé ragasztva egy árcédula, hogy ennyiért tudja azt amit. Hol van az leírva, hogy meg kell venned? A Kindl nem sokkal kerül kevesebbe, és érdekes módon nem sok fika éri, mert bizony e-book olvasáson kívül másra nem nagyon tudod használni.
-
pixx #71 "Bár alapból nem értem, hogy miért hasonlítasz egy tablethez egy tabletPC-t, két különböző felhasználású készülék, más célra, más felhasználóknak."
Igen sajnos a MS hibája, hogy ők rendes OS-ben gondolkodnak, nem telefon osben...
Na mindegy itt egy link az MS tabletről link -
#70 Kamera. LOL... Tényleg videózni vagy fényképezni akarnál egy iPaddel?
"150-ért olyan notebookokat kapni, amik teljesítményben brutálisan szétalázzák az egy mobil szintjén lévő ájpedet. "
Továbbra sem notebook. Egy méreteiben és tudásában is jóval kisebb, szimpla e-book olvasó is már 80 ezernél kezdődik(akár egy netbook). Akkor miről beszélünk? -
willcox #69 "Akik képesek egy kicsit letenni a keserűségüket és rendesen megnézni a készüléket, azok eldobják a netbookjukat" - dehogy dobom el! Nekem az az igazán kényelmes, mellesleg még soha nem fagyott le, és szarrá alázza ezt a gagyit. -
#68 Minek a kijelző, ha rontja a szemet
Nem baj notebookokat milliók használnak, biztos ők a hülyék -
roliika #67 http://cgi.ebay.com/7-LCD-Wi-Fi-iRobot-Apad-Google-Android-Tablet-Video-/180512309316?cmd=ViewItem&pt=US_Tablets&hash=item2a075f4044 Necces... -
roliika #66 Miezagagyiiiii... :DDD
600-as proci..meg 7colos kép.. meg 128 mega ram....nincs 3d chip..mieeez. :DD
800*480..lol
200 dolcsi... ipad meg 500, de több mint kétszer ennyit tud. -
willcox #65 Ahogy a hozzászólásod tartalmi részét nézem, te pont célközönség vagy. Ne egyet vegyél belőle, hanem rögtön hármat! Akkor leszel csak igazán trendi! MEGALOL! -
endrev #64 Tök érdekes, hogy mennyien fröcskölnek itt, de közben százezrek használják boldogan és HATÉKONYAN az Ipad-et. "Biztosan hülyék ezek, hogy hatékonyan használják, és mi vagyunk az okosak mert mi tudjuk, pedig még kézbe sem vettük."
Minek a kamera, ha nálad van egy rendes digifényképezőgép vagy -kamera, és egy egyszerű kis csatival simán átküldheted az anyagot az iPad-re?
Minek a Flash, ha csak lassítja és butítja a készüléket, csökkenti az üzemidőt és a világ úgyis épp túllépni készül rajta?
Miért hiszi azt a sok irígy, hogy az iPad egy tabletgép? Nem az. Akkor TabletMac-nek hívnák. Akik képesek egy kicsit letenni a keserűségüket és rendesen megnézni a készüléket, azok eldobják a netbookjukat (és NEM a laptopjukat), és kényelmesen leveleznek, böngészgetnek, olvasgatnak, játszanak a fotelben vagy a buszon, és nem anyáznak, hogy miért nincs rajta AutoCAD... És ezek igenis kiadnak egy plusz billentyűzetre és kényelmesen ráillesztik a gépet és akkor már teljesen netbookszerűen használják szövegszerkesztésre, vagy prezentációt tartanak vele, de olyat, ami mögött a Powerpoint kis bénácska.
Az is tök érdekes, hogy nekem nincs iPad-et, mégis látom ezt. Miért?
Ja, tudom. Hülye vagyok! :D