61
  • FefeeX
    Nézd, most vett a cégünk 30 új gépet, elég komoly masinák, OEM Win7-tel mind, és downgradelve lett mind XP-re, azért, mert a cég fő rendszere az XP, multi vagyunk, a maradék x országban még régebbi, vagy már downgradelt gépeket használnak, hogy a rendszerfrissítéseket központilag csinálják meg az összes gépen. Ezért nem lesz kb soha upgrade-elve a rendszer, mert a többi 2-300ezer gépen még mindig az XP fut, egyszerre mindenhol az átállás meg túl nagy leállást jelentene, túl durva lenne, ráadásul az ilyen multiknak van pár saját használatra fejlesztetett programjuk is, ami mondjuk csak XP alatt fut normálisan. Ennyi a dolog nem több. Nem szar a Vista, csak vállalati környezetben egy oprendszer-csere nem olyan, mint azt valaki, aki nincs benne el tudná képzelni.
    Tapasztalatból mondom, 10 Vista-szapulóból 9 soha nem is látott Vistát futni, csak divat a fikázás, betanulta a fő szavakat, és nyomja. Mint ahogy egy csomó mindent divat fikázni manapság. Merthogy cégek nem fikázták a Vistát, soha nem arról szólt ez a dolog. A "közvélemény" a számítástechnikához nem, vagy alig értők véleménye. Mint a divatdeszkások anno :) Azért mert több gyökér van, aki bemondásra elhisz minden fikázást és tovább terjeszti, attól még nem lesz igaz a hír. Az, ha valaki utánanézés (teszt) nélkül átveszi a tanítást, és nyomja tovább (van itt pár ilyen ember), az ugyanolyan gyökér, mint a lánc többi tagja. Mert esze nincs, csak csordaszelleme.
    (mint amikor ez Eiffel-toronyba mentünk fel, 3 lábánál van bejárat. Az első lábánál másfél órás sor állt, a másik kettőnél meg egy ember sem, pedig nyitva volt. Mi két perc alatt feljutottunk, a sok gyökér csordaszellemű meg ott szívott, mert biztos azoknak van igaza, akik együtt állnak... Mint a buszon is, a legjobb tanpélda, mikor belül még üres ülőhely is van, de a sok parasztnak az ajtónál kell állni, nehogy felférjen még pár ember, és kényelmesen elférjenek még úgy is...
  • Pares
    Mégis, melyik mondatával ismerte el Ballmer/MS, hogy a Vista rossz/szar/nem jó? Lehet hogy elsiklottam e fölött a mondat fölött, de nem látok erre utalásokat. Azt állították, hogy ahoz, képest, hogy milyen anyagi erőforrásokat fektettek bele, a Vista nem volt elég sikeres. Ez sehol nem jelenti azt, hogy szar. Ennyi.
  • krajcsovszkig
    A Microsoft azt ismerte el, hogy nem olyan jó, mint kéne, de attól még nem szar. Egyesek szerint az XP és az Ubuntu se szar, a Vista meg tapasztalataim alapján mindkettőnél jobb, megfelelő környezetben és használattal. (Persze egy Linuxon felnőtt nerd lehet hogy be tud úgy konfigolni egy Ubit, hogy jó legyen, de én olyat még nem láttam, én meg fél éve kezdtem kényszerből Linuxozni gyári beállításokkal felrakott Ubuntuval és nem igazán jött be)
  • sathinel
    Ja főleg a cégek voltak amik rosszul estek az MS-nek. Mert az átlag felhasználó látod hogy sokan megvették. Csak hát egy cég gépeit ha lecseréli és OS-t is cserél akkor nem kevés gépet vennének meg. És mondom olvassatok vissza hogy volt hogy a kiszállított, megrendelt gépekre kértek vissza xp-t mert nem tudtak rajta dolgozni. Persze csordaszellem... Az a csordaszellem ha valaki nem fogadja el hogy az első vista mikor megjelent még fos volt sokmindenkinek. És a neten is írták sokan hogy bizonyos konfigokkal, progikkal sok embernek nem volt gondja. Akinek volt azok meg szoptak. De egy cég az más. Ott dolgozni kell nem lehet hetekig elhúzni a dolgot hogy majd csak javítják...
  • Oláh Herkules
    igen. Az oka a csordaszellem és a kollektív hülyeség.
  • Indira Ganji
    "mert mindenhol azt olvassa csak, hogy így szar-úgy szar."

így van, mindenhol azt olvassa, hogy egy szar.Ennek egy roppant egyszerű oka van: az hogy egy szar. Ezt most a Microsoft is elismerte. Mit akarsz még ?!
  • Pares
    Nézzétek, én tapasztalatból mondtam amit mondtam. 3 éve gond nélkül használom a Vistát. Ennyi.
  • Oláh Herkules
    ezt a vista fos win7 szuper témát azok az okosok mondogatják aki anno írogatták a vistáról, hogy szar fos nincs benne semmi újítás hú de nagy gép kell hozzá, de a 7 már jó tele van újítással, nem kell nagy gép hozzá, mert a többiek is azt mondják! Érvényesül tehát az egy hülye 100-at csinál, és a csordaszellem elve is.
  • krajcsovszkig
    A Vistát szidók legalább kétharmada soha nem próbálta komolyabban, csak azért szidja, mert mindenhol azt olvassa csak, hogy így szar-úgy szar. És mivel annyira tényleg nem jó, ezért nincsenek meg hozzá a szokásos fanboyok, hogy megvédjék, ezért csak a rosszat olvasni róla, miközben a PC használók tizen-huszon százaléka szép csöndben minden probléma nélkül használja évek óta. Ugyanez volt az XP-vel is, csak az olyan sokáig volt uralkodó, hogy az utálkozók is rákényszerültek a használatára, és rájöttek, hogy nem is olyan rossz, úgyhogy most a vistát kezdték szidni helyette és az XP-t védeni.
  • Polllen
    Én használtam mind3 rendszert és most is vista van a gépen, mert win7 RC teszt időszak lejárt...Ahogy az előtted szóló is írta, win7 drága és nem sok újítást kapott a vistához képest...Így a vista fos, win7 szuper kijelentésekkel az a baj, hogy írtó hasonló a két rendszer...nem lehet az egyik nulla a másik meg hiper-szuper...a közvélemény meg hát...attól, hogy sokan mondják a sárgára, hogy zöld, még nem lesz az. Elterjedtek a sok magos gépek és mindenki állat boldog, hogy szalad a win7, bezzeg az előző gépen a vista milyen lassú volt...
  • Justil
    ez természetesen nem zárja ki azt, hogy neked nem volt sok gondod vele, de akkor is van 1 közvélemény azért...
  • krajcsovszkig
    "A jelenlegi helyzet alapján elmondhatjuk, hogy a mobil szegmensben is ráférne egy Vista a Microsoftra"

Nem kell arra sokat várni, a Phone7 akkora rakás fos lesz, hogy meghajlítja maga körül a teret.

Egyébként nem szimpi nekem ez a Bálmer Pista, mondjuk a Kapus Vili is olyan volt mint a Fletó, de legalább nem volt ilyen agresszív és elismerte, ha valamit elkúrtak (:D:D)

Ami a Vistát illeti:
    Nekem otthoni gépen az van, notin win7, előtte otthon XP volt. Erős procival és sok rammal a Vista gyorsabb is bírt lenni az XP-nél, csak irreálisan nagy a gépigénye és egy csomó háttérfolyamattal lassítja a lemezelérést (ezek egy része letiltható, úgy már egész korrekt). Stabilitásban is jobb nála és sokkal kényelmesebb is. Természetesen ettől még eléggé elcseszett a Vista, de az XP-nél szerintem még így is jobb, nem fogom lecserélni win7-re.
    A win7-tel meg semmi problémám nem volt eddig, megkockáztatom, hogy saját terepén is jobb a Macnél, Ubuntunál meg főleg. Viszont baromi drága, főleg hogy alig csináltak vele valamit a Vista óta.
  • Justil
    nézd. a vistáról azért elég sokan mondják, hogy fos. én nem próbáltam, xp-ről egyből win7re váltottam, így nem nyilatkozom, de azért csak van valami oka annak, hogy a vistát a userek 90%-a szidja mint a bokrot, a win7-el meg kb ugyanilyen arányban meg vannak elégedve. vagy nem?
  • Pares
    Ember, engem hol érdekel és mi közöm ahhoz, hogy egy cég lustaságból vagy a profit miatt nem akarta az XP-t lecserélni? Nem akarta lecserélni, mert pénzügyileg nem érte meg nekik. Szóval ez engem hol kell hogy érdekeljen? Ha elterjed a neten, hogy jajjdeszarígymegúgy, akkor nekem is, akinek évek óta probléma nélkül működik a rendszer, azt kell állítanom, hogy hát ez tényleg szar? Nekem nincsenek vele rossz tapasztalataim, és nem tapasztaltam azokat a "rémeseteket", amiket egyesek állítanak, és amik az interneten terjengenek a rendszerről, sőt, pont ellenkezőleg.
  • A1274815
    Hát igen kompatibilitási probléma ami Win7 alatt is meglenne, ha a Vista nem írtja vagy teszi elavúltá vagy kényszeríti patch kiadásra a fejlesztőket. Ha meg még mindig probléma van, akkor ott az XP mód.

Amásik meg az UAC, ami sokat idegesítet + néhány céges programnál is előugrott. Ehez halkan megjegyezném, hogy a Win7-es UAC alapbeállításokkal meg semmi ellen nem védhet meg.
  • sathinel
    Acer nem rossz márka. Ha nem a legolcsóbbat választod. Mert igen gyárt olcsó fost, középkategóriát, és vannak elég jó cuccai is.

A vistánál nem csak alap felhasználóknak volt gondja. most tényleg nem emlékszik vissza sok ember hogy gond volt cégeknek a vistára való váltásnál? Mert elég sok ilyen hír volt és sok cég ezért is mondta vissza és kért helyette xp-t. De mindegy ha nagyon érdekli az embert keressen utánna. Ha erre sem emlékszik valaki annyira elvakult akkor ok.

És én sem win párti vagyok. Én is jobban szeretném ha a linux-okat fejlesztenék, és normálisan lehetne rajtuk játszani. Csak hát ugye amit az MS csinált a Directx-el...

De el kell ismernem a win 7 jól megy. És mások is telepítettek akár törtet is gépre és még frissítések is lejönnek nekik a tört win-re.
  • A1274815
    "Vistát végigszenvedtem, a legelső verziótól kezdve egy Acer Laptoppal."

A probléma az "Acer" szónál kezdődik, nekem Asus-om van, Vista Home Basic x86 SP2-vel 1GB rammal amiből 128MB-ot ellop a videókártya és láss csodát, semmi baja sincs.

Van két asztali gépem egyik lassan már 5 éves lessz 1 magos AMD Athlon 64 3500+ 3GB ram, Vista Ultimate x64 Beta2 óta van rajta, most tart az SP2-esnél tart szintén. A Beta-val, meg az RC1-el volt ugyan baj, de nem volt azzokkal sem vészes. A másik gépem egy Phenom x4 9850-es, 8GB rammal Vista Ultimate x64 SP1-től van rajta most tart szintén az SP2-nél. A 3500+-on 35-40 sec a boot, a Phenomon 25-sec, a laptopon kb. 1 perc, de mindig hibernárni szoktam, onnan meg tízenx sec alat bejön, szóval nem vészes.
  • Pares
    Sajnállak. De igazán. Nem tudom mit csinálok rosszul (vagy jól), de nekem minden működik rendesen. És működött is.

A gép leállásokkal kapcsolatban: Nekem az öregebbik gépemmel volt ez nagy baj. XP van/volt rajta, és régebben sokszor volt, hogy lefagyott, megállt (nem kékhalál, csak simán megállt az egér meg minden, csak restart segített). Egy idő után rájöttem, hogy ez a szar túlságosan melegszik. Beletettem még egy ventilátort, és a fagyásoknak vége volt. Hála Istennek.
  • JTBM
    A Vistát végigszenvedtem, a legelső verziótól kezdve egy Acer Laptoppal.

Olyan nem volt, hogy minden működött volna vele...

Ma sem megy jól, elég régóta esetlegesen áll le a gép és eldobálja időnként a Wifi kapcsolatot.

Ma már szerencsére nem kell használnom, a feleségem netez rajta.

Ha újra kellene, akkor szerintem kihajítanám a Vistát róla és rátennék egy Win7-t egy új HDD-vel együtt, ami a gyenge pontja a laptopomnak. (180GB a régi és nagyon lassú)

A Vista volt a Win7-es béta tesztje. Voltak olyan idióták, pl. én, aki még fizetett is a résztvételért. ;-)))
  • Pares

Szerintem olvass vissza, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz. Semmi bajom nincs azokkal, akik XP-t vagy 7-est használnak. Bazmeg én mind a három OP rendszert használom! Azokkal van bajom (és hsz.-eim is azoknak szóltak), akik tapasztalat nélkül, úgy szarozzák a Vistát, és úgy Istenítik a 7-est, hogy előbbit ki sem próbálták...

"Másrészt nem értem, hogy miért fáj egy it cég pr stratégiája :)"

Na ez a mondat fájt, nem a PR stratégiájuk, nem tudom, ezt hogy raktad össze.

• Major
    Miért egy ~0.74%-os Linux előhalott jobb, mit a te általad temetett Windows (XP)? :)
  • Major
    Azért reméljük, hogy tudsz még aludni, hogy mer valaki venni egy win7-et :D
    Másrészt nem értem, hogy miért fáj egy it cég pr stratégiája :)
    Remélem nem csak az informatikai cégeknél törsz pálcát, hanem kiállsz a tesco elé is tiltakozni, hogy olcsóbb ott a kenyér meg a zöldség és elhitetik az emberekkel hogy mennyire jó és friss.
  • Pares
    Csak azt nem veszik egyesek észre, hogy a MS-nak most az jön jól, ha az terjed el, hogy "A Vista szar volt, de a 7-es mindent javított, megjött a messiás, vegyétek csak szépen!"... Szóval ez is csak marketing. Az MS-nek áll utoljára érdekében, hogy a Vistát mentegesse közben pedig az új 7-es érdemeit kicsinyítse le.
  • Pares
    "win7-el eddig semmi gondom nem volt szépen upgradelik, és minden megy szépen még laptopon is. Vistát még otthoni gépre sem raktam fel."

Na látod, itt a nagy probléma. Benyalod azt, amit mások mondanak, ráadásul úgy kritizálsz, hogy ki sem próbáltad. Erről beszélek. 3 gépem van. A legöregebb 5 éves és XP fut rajta, a közepső az 3 éves és Vista fut rajta, a legújabb még fél éves sincs, és 7-es fut rajta. Én tudok mihez hasonlítani, mindegyikkel meg van a tapasztalatom. És azt tapasztalom, hogy rengeteg sületlenséget összehordanak a "hozzáértő" emberek.
    Nem értem, miről beszélsz. Az MS most kijelentette, hogy a rosszul időzített és elkapkodott bevezetés miatt lett sikertelen a Vista. A HW gyártók meg a cégeknek meg egyszerűen nem érte pénzügyileg lecserélni az XP-t, sőt sok esetben még 98-asokat használnak, mert nekik az is elég. A felhasználók közt (akik valójában sose használták fel) olyan internetes urban legendek terjengenek, amiket pár jóakaratú "szakértő" terjesztgetett. Ijesztgették már kezdetektől fogva az embereket, hogy ez így szar úgy szar. Bevallom, eleinte én is nagyon szkeptikus voltam, mondom nem kell nekem ez a szar, aztán megerőltettem magam pár éve, és az akkor új gépemre kipróbáltam. Végképp nem csalódtam. A 7-esben meg végképp nem látom azt a sokak által agyonhájpolt megváltót. Ugyan úgy meg vannak annak is a hibái.
    Magyarán nem kell beszopni azt a sok ökörséget, amit az interneten terjesztenek, hanem ki kell próbálni, és az után kritikát megfogalmazni. Igen, én merem állítani, hogy minden rendben a Vistával, mert 3 éve gond nélkül használom.
  • kokyt
    Most akkor kinek a véleménye relevánsabb? A tied, mert nem használtad, vagy az enyém, mert 3 gépen párhuzamosan (egy netbook!) azt használok.
    Én nem mondtam, hogy a 7 rossz, sőt. De a vista sem volt rossz, és most sem az. És való igaz, a driver problémákat is varjuk az ms nyakába (irónia volt). Persze a win7 alá már tökéletesen meg lehet írni mindent (persze igaz, hogy az alapok ugyanazok amik a vistánál is voltak).

Tény, hogy azt kell mondania Ballmernek is, hogy ez a tuti, az meg egy kalap kaki volt. De ez nem igazol téged. Ha tudsz, mutathatsz egy olyan verzió váltást, ahol az előzőt nem sajnálták le.
  • Indira Ganji
    2 éve még itt téptétek a szátokat, hogy milyen jó ez a Viszta... most meg még a Sztivi is beismeri hogy egy rakás szar.... Erről ennyit.

Pares
    "Én mindkettőt használom, a 7-est is meg a Vistát is, és eddig csak annyi külömbséget vettem észre, hogy a 7-esnek jelentősen nagyobb a hype-ja."

Köszönöm tiszttelt bíróság. Nincsen több kérdésem.

Megjelent az ubuntu 10.04... Egyszer volt egy Windows (XP) 1985-2010 R.I.P. Nyugodjék békében ! Béke poraira...

• Pares
    Nekem SP1 előtt sem volt gondom vele. Vagyis pontosítok. Talán csak annyi gondom volt vele, mint az akkor már évek óta újítgatott, kijavítgatott, felturbózott XP-vel (vagy talán még annyi se). Driver probléma? Egész biztosan vannak hardwerek, amikhez nehéz volt találni drivert. Te ezt tapasztaltad. Nos én azt tapasztaltam, hogy egyetlen egy hardwerrel sem volt gondom. Szóval én is csak a saját tapasztalatomat mondom.
  • sathinel
    Hm tehát most is hazudik az MS hogy bevalottan nem volt okés a vista?

Az eladások, és hogy mennyire foglalkoztak vele az emberek, és mennyien maradtak az xp-nél azért sokat elárul. sokáig szarakodott főleg az elején és nagyon sokan ez miatt inkább hanyagolták. + pár hardware-en nem igazán futott a rendszer. Mindegy hogy a gyártók, felhasználók miért nem akarták használni de ez tény amit az MS is elismert.

Ha az Ms, a hardware gyártók, felhasználók mind ezt mondja akkor csak ne magyarázza már meg pár ember hogy minden tökéletes és az is volt. Ez csak az előző kardoskodásaikat igazolja amikor másokkkal veszekedtek mikor a vista jött ki hogy mennyire király és miért nem térnek át vistára?

win7-el eddig semmi gondom nem volt szépen upgradelik, és minden megy szépen még laptopon is. Vistát még otthoni gépre sem raktam fel.
  • kokyt
    Pedig tévedsz. A megjelenés tényleg elkapkodott volt.

"Ennyi erővel bármelyik szoftver lehet jó, mert ha elég sok sort törlünk és elég sok új sort beleírunk, akkor bármilyen programot ki lehet belőle hozni."

Programozó-e vagy? XD
    Amúgy ha nem lett volna vista, akkor a 7 lenne a bukás. Valaminek mindig be kell vezetni az új dolgokat. Rémlik a winME, ugye?

Végül csak az lenne a kérdésem milyen windows verzióval van tapasztalatod, ha a vista bughalmazként maradt meg benned. Gondolom nem láttál anno sp1 előtti xp-t, vagy esetleg win98-at :)
  • Komolytalan
    "A rossz időzítés nálam az, hogy mondjuk januárban dobnak piacra egy játékot december helyett az sg helyett. "
    valami nagyon félre ment ebben az input textben, így gondoltam:
    A rossz időzítés nálam az, hogy mondjuk januárban dobnak piacra egy játékot december helyett, a rossz megjelenés meg az, hogy a kistermelők lapjában reklámozzák az sg helyett.
  • Komolytalan
    Én tudok értelmezni, de szerintem nem. A rossz időzítés nálam az, hogy mondjuk januárban dobnak piacra egy játékot december helyett az sg helyett. A vistánál rossz programról beszélünk. Gondolom ha veszel egy kenyeret, ami nincs megsülve, te se hibás megjelentetésről meg időzítésről beszélsz. Végül is csak rosszkor vették ki a kemencéből, illetve rosszul címkézték fel (elősütött kenyérként kellett volna árulni).

Az teljesen más kérdés, hogy évek múlva befejezték, átcímkézték, és kiadták Win7 néven. Ennyi erővel bármelyik szoftver lehet jó, mert ha elég sok sort törlünk és elég sok új sort beleírunk, akkor bármilyen programot ki lehet belőle hozni. Minden szar bughalmazt el lehet adni, mivel 5 év múlva majd kijavítjuk a hibáját, és akkor persze eladjuk újra.
  • Pares
    Dettó ugyan ez a helyzet nálam is. :)
  • A1274815
    Pontosan így van, most annyít nem érnek a Win7 fejlesztései, hogy jól működő Vista SP2-őket lecseréljek.

Ballmernek viszont igaza van a Longhorn "reset" miatt, ami a valóságban nem egészen úgy zajlott le, mint állították.
  • A1274815
    Dettó ugyan ezt tapasztaltam, azért kértem listát, hogy ugyan már miben gyorsabb, leszámítva persze a lemez írás műveletet, de az is max, ha 10%-kot gyorsúl úgy a crcdisk.sys jhiányában, akkor sokat mondtam.
  • A1274815
    Igen az írás valóban gyorsabb, de veszélyesebb is, ugyan is a hotfixing drivere (crcdisk.sys) nem töltődik be, ez által a gyorsaformázással kombinálva amit használ nem túl bölcs ötlet.
  • kokyt
    Én folyamatosan használok Vistát a magyar megjelenés óta (értsd: az egyik gépemen napi 10-16 óra üzem az elmúlt 3 évben reinstall vagy visszaállítás nélkül). Különösebb gond nálam nem volt sp1 előtt sem, minden ment ahogy kell. Jó rendszer volt már akkor is, mindössze annyi történt, hogy a gyártók nagy kényelmesen b*sztak drivert fejleszteni, és már kijött az első javítócsomag mire beérték magukat. De van aki azóta is tesz rá magasról (Pl.: az általad említett creative). A 7 ugyan arra az alapra épül, így nem kellett annyit melózni a portolásokkal, tehát ami jó volt már előtte is, azzal nem sok gond volt utána.
    Ezek miatt nálam a "kedvenc" "hozzáértő" megjegyzés: a 7 azért jobb, mert a vistához nincs driver (facepalm)
    Win7 nagyon jó, de nem fogok cirka 100k-t kidobni azért, hogy minden gépemen lecseréljem az amúgy teljesen jó Vistát. Majd gépcsere idején OEM-re :D
  • A1274815
    Magyarán nem cáfoltám meg, hogy nem (sokkal) gyorsabb, mint a Vista köszi. Erre számítottam.
  • hurkaur
  • FefeeX
    Ez megint csak féligazság. Én nagyon régóta használtam Vistát, gyakorlatilag tesztre be szoktam vetni minden új Winnek egy gépet. A Vista a SP1 előtt nagyon ratyi volt. Teli buggal, halálokkal, és nem volt hozzá egyszerűen normális driver. Ha valamihez volt is, az kb a csodával volt határos. Nem működött ez, nem működött az, a programokkal szívás volt stbstb. És nem hallottam, tapasztaltam. SP1 után azonban egész gyorsan változtak a dolgok. Bár normális SB driver régebbi kártyákhoz azóta sincs (az aranyozott Audigy-m, ami anno prémium kártya volt, a polcon kötött ki emiatt, mert ugye a Win7 alatt is csapnivaló a támogatása, és jobb a gagyi Realtek integrált cucc - szerencsére csak 1:1 SPDIF hangküldésre használom), azért hirtelen beindult a driver gyártás, a hibák egész gyorsan kezdtek megszűnni. A 64 bitessel azért még a Win7 megjelenésekor is voltak problémák (pár driver, anti tuning, bizonyos eredeti játékok másolásvédelmébe behalás), de összességében meg voltam vele elégedve. Főleg, hogy az XP-vel kapcsolatban is legalább ennyi problémát fel tudnék sorolni.
    Szóval nem volt szar a Vista SP1 óta, de azért nem is váltotta meg a világot. A W7 meg kb 10%-ban módosított Vista, kapott egy új nevet, átvette a már tökéletesített drivereket, stb, végre megírták normálisan a 64bites rendszert is, a kompatibilitás ezerszer jobb lett, és aki anyázta a Vistát, annak messiás lett. Holott, ha kapna egy utolsó stádiumú Vistát kicserélt logókkal, azzal sem lenne problémája.
  • Pares
    Én mindkettőt használom, a 7-est is meg a Vistát is, és eddig csak annyi külömbséget vettem észre, hogy a 7-esnek jelentősen nagyobb a hype-ja. Többnyire azok rinyálnak a Vistával kapcsolatban, akik még jó régen valami kitudja milyen próbaverziót használtak, vagy egyáltalán nem is használtak Vistát huzamosabb ideig, ha egyáltalán használtak Vistát valaha. A környezetemben ez az utóbbi az abszolút tipikus helyzet. Ha szóba jönnek az OP rendszerek, valakik tuti megemlítik, hogy "Ááá a Vista az szar", és ahányszor megkérdezem, hogy "Igen? És használtad már valaha?", akkor mindig azt a választ kaptam, hogy "Nem, mert szar", szóval erről ennyit.
    Az újabb alig fél éves gépemen 64-bites 7-es van, a másik 3 éves gépemen 32-bites Vista. Hogy gyorsabb lenne az előbbi? Egyáltalán nem mondhatnám...