FefeeX#23
Ez megint csak féligazság. Én nagyon régóta használtam Vistát, gyakorlatilag tesztre be szoktam vetni minden új Winnek egy gépet. A Vista a SP1 előtt nagyon ratyi volt. Teli buggal, halálokkal, és nem volt hozzá egyszerűen normális driver. Ha valamihez volt is, az kb a csodával volt határos. Nem működött ez, nem működött az, a programokkal szívás volt stbstb. És nem hallottam, tapasztaltam. SP1 után azonban egész gyorsan változtak a dolgok. Bár normális SB driver régebbi kártyákhoz azóta sincs (az aranyozott Audigy-m, ami anno prémium kártya volt, a polcon kötött ki emiatt, mert ugye a Win7 alatt is csapnivaló a támogatása, és jobb a gagyi Realtek integrált cucc - szerencsére csak 1:1 SPDIF hangküldésre használom), azért hirtelen beindult a driver gyártás, a hibák egész gyorsan kezdtek megszűnni. A 64 bitessel azért még a Win7 megjelenésekor is voltak problémák (pár driver, anti tuning, bizonyos eredeti játékok másolásvédelmébe behalás), de összességében meg voltam vele elégedve. Főleg, hogy az XP-vel kapcsolatban is legalább ennyi problémát fel tudnék sorolni.
Szóval nem volt szar a Vista SP1 óta, de azért nem is váltotta meg a világot. A W7 meg kb 10%-ban módosított Vista, kapott egy új nevet, átvette a már tökéletesített drivereket, stb, végre megírták normálisan a 64bites rendszert is, a kompatibilitás ezerszer jobb lett, és aki anyázta a Vistát, annak messiás lett. Holott, ha kapna egy utolsó stádiumú Vistát kicserélt logókkal, azzal sem lenne problémája.