• FefeeX
    #61
    Nézd, most vett a cégünk 30 új gépet, elég komoly masinák, OEM Win7-tel mind, és downgradelve lett mind XP-re, azért, mert a cég fő rendszere az XP, multi vagyunk, a maradék x országban még régebbi, vagy már downgradelt gépeket használnak, hogy a rendszerfrissítéseket központilag csinálják meg az összes gépen. Ezért nem lesz kb soha upgrade-elve a rendszer, mert a többi 2-300ezer gépen még mindig az XP fut, egyszerre mindenhol az átállás meg túl nagy leállást jelentene, túl durva lenne, ráadásul az ilyen multiknak van pár saját használatra fejlesztetett programjuk is, ami mondjuk csak XP alatt fut normálisan. Ennyi a dolog nem több. Nem szar a Vista, csak vállalati környezetben egy oprendszer-csere nem olyan, mint azt valaki, aki nincs benne el tudná képzelni.
    Tapasztalatból mondom, 10 Vista-szapulóból 9 soha nem is látott Vistát futni, csak divat a fikázás, betanulta a fő szavakat, és nyomja. Mint ahogy egy csomó mindent divat fikázni manapság. Merthogy cégek nem fikázták a Vistát, soha nem arról szólt ez a dolog. A "közvélemény" a számítástechnikához nem, vagy alig értők véleménye. Mint a divatdeszkások anno :) Azért mert több gyökér van, aki bemondásra elhisz minden fikázást és tovább terjeszti, attól még nem lesz igaz a hír. Az, ha valaki utánanézés (teszt) nélkül átveszi a tanítást, és nyomja tovább (van itt pár ilyen ember), az ugyanolyan gyökér, mint a lánc többi tagja. Mert esze nincs, csak csordaszelleme.
    (mint amikor ez Eiffel-toronyba mentünk fel, 3 lábánál van bejárat. Az első lábánál másfél órás sor állt, a másik kettőnél meg egy ember sem, pedig nyitva volt. Mi két perc alatt feljutottunk, a sok gyökér csordaszellemű meg ott szívott, mert biztos azoknak van igaza, akik együtt állnak... Mint a buszon is, a legjobb tanpélda, mikor belül még üres ülőhely is van, de a sok parasztnak az ajtónál kell állni, nehogy felférjen még pár ember, és kényelmesen elférjenek még úgy is...