52
-
Intensify #12 Íme kis fizikusok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Higgs-bozon
Tessék -
#11 Off
Egyből gondoltam hogy majd jön a flém :D
On
2011-re tervezik megkezdeni a kutatásokat. Lehet ezért lesz 2012-ben világvége? A maják is tudták hogy nem szabad babrálni a Higgs-bozonokkal és ezért csinálták a naptárukat. Csak lekopott a "Hozzánenyúlj!" felirat a naptár-kőről.
Ez a fizika nekem már magas. Mi az a bozon? Én még ott tartok hogy az anyag áll molekulákból, a molekula atomokból. Az atomok proton-elektron-neutron-okból. Azok álnak Kvark-okból, és ennyi. Ez a bozon a következő szint? -
bobba16 #10 OFF
Egybol gondoltam hogy toled pedig valaszt nem fogok kapni -
#9 Háát, egyből gondoltam is, hogy nem vagytok fizikusok. :-D -
bobba16 #8 En sem vagyok fizikus, en ugy tudom hogy a Higgs bozon felelos a tomegert mert a teret Higgs bozonok toltik ki es ha az anyag elmozdul a terben akkor az anyag beleutkozik a Higgs bozonokba es ez az egyfajta kozegellenallas miatt van tehetetlensege a targyaknak . Ha valamit rosszul tudok akkor javitsatok ki ha pedig nem akkor valaki mondja meg hogy miert vetettek el az eter elmeltetet , mert ha jol ertem akkor az univerzumban mindenhol kell lennie Higgs bozonnak es akkor ez lehetne az az anyag amirol az eter elmeletben a kolcsonhatasokat tovabbitana .
(nincs magyar billentyuzetem, bocs) -
#7 Biztos stepping stone volt az eredetiben és kapkodva fordítottak.^^ -
#6 A Higgs nem ugyanaz mint a graviton vagyis a gravitációért felelős részecske? Csak kérdem, nem vagyok fizikus :) -
#5 Tetszett ez a "lépőkő".
Jól hangzik. -
andersh #4 ha a higgs megvan akkor utána a gravitont keresik vagy mittom. van még jópár feltételezett részecske. -
#3 :(
Mégsincs semmi értelme, a szuperfolyadékokkal nem lehet kezetmosni ha nincs viszkozitásuk, nem? -
#2 Ilyenekre pazarolni a pénzt mikor Afrikában meg éhe... fociVB-t tartanak.
Amúgy nem is lehet rossz a Higgs-bozon, de ha már megvan akkor miket fognak utána keresni?:C
Elvileg "117 és 181 GeV között van" úgyhogy amire valóban képes az LHC annak ez csak bemelegítés. :D -
iambg #1 Pedig még csak nemrég fedeztük fel a tüzet...