60
  • gecselac
    #60
    Persze, ebben igazad van. Ezt csak válaszként írtam egy előttem szólónak (#16). Egyértelműen nem csak a boot határozza meg az OS sebességét, de az én konfigomon futás közben is gyorsabb az Ubuntu. :) Imádom.
  • lapaleves
    #59
    ahogy én tudom azok a specek nem véletlenül 500 oldalasak. lásd még halloween-iratok.

    egyébként ahogy olvasom ezek senkivel se akartak barátkozni, hanem a drupalos ember ment oda, hogy "nyasgemmá, nem féltek, hogy mindeki linux lampot (mittomén mi kell drupalhoz) fog használni, mert nem vagyunk képesek az összes szaros protokollotok reverse engineerolni?"
  • ozdimorgo
    #58
    Hány éves vagy?
    És még hiszel szel a mesékben???
  • MacropusRufus
    #57
    " A linux repository-k mondjuk 70%-a használhatatlan ökörség. Ha te még nem láttál használhatatlan nyilt forrású programot, akkor nem sokat láthattál még... "
    nos, a linux akár csak a windows rendelkezik olyan képeségekkel, ami alkalmassá teszi őt arra, hogy a megvett programokat le tudja futtani. Tehát: ha nem akarsz gagyizni akkor szépen megveszed. Ennyi.
    Bár én még nem futottam bele olyan programba ami kellett volna és nincs linux alá. Jelen pillanatban mindent tudok a linux rendszeremmel amit a windows-al is tudtam, még gémezni is, bár az utóbbi időben már nem nagyon. Öregszem.

    azért amit leírtál annak a 70%-a már réges rég nem igaz.
  • MacropusRufus
    #56
    "Nekem az új (10.04 LTS) Ubuntu 20 mp alatt bootol, míg a Windows 7 40 mp alatt. "

    véleményem szerint egy op. sebességét nem a bootolási sebességből lehet megállapítani.
    De ha már: próbáld ki a BeOS egyik verzióját. Meg fogsz lepődni, hogy mire képes a géped. Nekem egy CeleronIII 500Mhz-es gépen 256Mb RAM-al 6.31sec volt az indulás és kevesebb mint 2sec a leállás. Nem rosz mi, egy több mint 10 éves géptől :))
  • MacropusRufus
    #55
    tavaly szeptemberben még ez volt a egyik hír:
    http://itcafe.hu/hir/microsoft_windows_linux_best_buy.html
    "A Microsoft Linux-ellenes kampányt indított"
  • MacropusRufus
    #54
    "Jah, mielőtt belém kötne bárki, a Wine nekem nem megoldás, akkor már inkább Windows marad"
    akkor linux + valami virtualizált környezet, pl. vbox, vmware esetleg a xen.
    (ezeken még a 3D is müxik ha kell)

    bár mondjuk én nem nagyon találtam olyan programot amihez kifejezetten win kell, még a nyamvadt ps-ot is rá lehet venni a wine-al való együtműködésre, igaz nem 1xü feladat.
  • bakagaijin
    #53
    A H.264 miért nyitottabb? Ugyanúgy licencköteles, -többeg között - az MPEG tulajdona. Az, hogy JELENLEG nem kell érte fizetni házi használatra az csak egy ideiglenes állapot... Most 2015 van megjelölve végigdátumnak.
  • caprocorno
    #52
    Kedves Papa! De igen, szét lehetne választani, de fölösleges. Win alatt is fel tudod telepíteni pl.az Ububtut, és telepítés közben megadod neki, hogy mekkora helyet foglaljon magának az adott partícióból.
  • [HUN]FaTaL
    #51
    Vagy még akkor sem, lásd Visual Studio Express.
  • pixx
    #50
    A vicces az, hogy az elmúlt években nagyon kinyílt az MS, a legtöbb dolog ingyen letölthető, és csak akkor kell fizetned, ha hasznot akarsz belőle húzni...
  • NullZ3r0
    #49
    Te meg tanulj meg olvasni, mert én ilyet nem írtam.
    A Windows-hoz hozzákötés igenis kell nekik, mert honnan lenne bevételük, ha nem vennének az emberek Windows-t? Így hát akit már megszereztek, nem eresztik.
  • djw
    #48
    Eléggé szűklátókörű a gondolkodásmód. A MS is felismerte már, hogy a pénz nem az egyszereladjuk-fejlesztünkújat-egyszereladjuk megoldásban van, hanem az egyszerfejlesztünk-bérbeadjukfolyamatosan -ban. Olvasd a híreket gyakrabban ;)
  • roliika
    #47
    Aranyos ez a pingvines kép :)
  • wOlFbYTe
    #46
    Sokan azt felejtik el hogy nem az atlag userek igenyei mozgatjak a piacot az apro-csepro igenyeikkel (lasd a felhozott codec pelda), hanem a kis-, kozep- es nagyvallalatok termelik a profitot.

    Es bizony ott - flashnews! - a Microsoft elen jar nyilt forrasu ERP alkalmazas teren, amibe az ugyfel ugy tur bele, ahogy akar a fejlesztoi license megvetele utan.

    Fejlesztokent egyenesen orom vele dolgozni, konnyen integralhato szinte barmilyen kulso kornyezettel :) Szerializalt adatcsere, SOAP, webservicek (EDI), TCP/IP adatfolyamok, XML / MSMQ es meg sorolhatnam. A neten tucatszamra talalhatoak nyilt Microsoft Dynamics AX fejlesztoi blogok, tippek/trukkok.

    Csak Pistike otthonrol nem lat bele, hogy mi rejtozik a valo vilag consumer leple alatt. Szerintem helyes gondolat lerantani a leplet, sok opensource fanboy fog nagyot nezni hogy mennyit fejlodott az MS az evtizedek soran :)
  • balee66
    #45
    Úgy, hogy a specifikáció leírása egy kalap fos.
    Alapvető hibákkal, inkompatibilítást elősegítő, olykor licenszelt technológiák implementálása nélkül használhatatlan megoldásokkal van tele.
  • Hierogli
    #44
    Lehet, hogy nem volt 5 millió dollárjuk kifejeleszteni feleslegesen egy normális megjelenítőt?
  • Bitlisz
    #43
    Akkor hogy sikerült elérniük, hogy szinte senki nem tudja megfelelően megjeleníteni a formátumukat?
  • mujahedin
    #42
    igen okoska, rájöttél milyen fejlett keresési képességei vannak ennek a fórummotornak :) ügyes vagy :D
  • Kheller
    #41
    "de akkor ezek szerint rad is vonatkozik az altalad irt mondat. "

    Mesélj! Talán nem igaz, hogy ott van mindkét specifikáció sokezer oldalon a microsoft oldalán? Vagy mi?
  • Pintyőke
    #40
    "valamelyik nagyon tájékozott bedob egy ilyen ezer éves ökörséget, miközben nyilvánvaló, hogy halovány fogalma sincs az egészről?"

    Lehet bizonyos dolgokban nem vagyok annyira tejakozott, de akkor ezek szerint rad is vonatkozik az altalad irt mondat. Helyedben nem allitanek valakirol ilyet, hogy halvany fogalma sincs az egeszrol, mert ez nem igaz. Kovetkeztetni en is tudok, hogy milyen tudatlan lehetsz, de szerintem nem felelne meg a valosagnak. Ugye ugye, tajekozodj meilott felelotlent allitasz!

    Reszemrol vita lezarva. ;)
  • Kheller
    #39
    valahogy sejtettem, okoskám :)
  • mujahedin
    #38
    dehogy fogom visszakeresni... (nem ér az időt, főleg hogy rohadt nehéz is lenne) bár ha normális fórummotor lenne itt, 2 pillanat alatt lenne, de hát nincs...
  • mujahedin
    #37
    nem gond, hogy a zárt forráskódú programoknál is fennáll ez az arány :) csak azt a belső rendszeren rejtegetik, és nemgáz hogy a sourceforge-n nem csak végleges programok vannak, de azért ügyes vagy.
    linux repositoryk 70% használhatatlan ökörség? Neked lehet... de lehet valaki használja. Vagy mindenki hülye aki nem azt csinálja a gépével mint te?
  • Kheller
    #36
    Linkkeld! Linux szervert 8 éve üzemeltetek cégnél (win szerverek tucatjai mellett) kétlem, hogy valaha is ellenkezőjét állitottam volna.
  • Kheller
    #35
    "Tudnál említeni néhány olyan ipari hulladékot?"

    ugorj fel a sourceforge-re és mondjuk az ott lévő próbálkozások 90%-a használhatatlan hulladék, de nyilt forrású. A linux repository-k mondjuk 70%-a használhatatlan ökörség. Ha te még nem láttál használhatatlan nyilt forrású programot, akkor nem sokat láthattál még...
  • mujahedin
    #34
    milyen gyorsan változik a véleményed, néhány hónapja még pont nem így volt.

    Mindenki hülyének nézett kicsit finomítottál a véleményeden? Gratulálok :)
  • mujahedin
    #33
    Nem a specifikációkról dől a hülyeség hanem amit alatta hánytál :)
  • Kheller
    #32
    "aki szerint csak a zárt forráskód jó "

    értő olvasás egyes, leülhetsz, éppen arról irtam, hogy nem csak a zárt forráskód a jó :)

    "csak a win-jó"

    routeremen linux fut, cégnél üzemeltetek linux szervert is, ott ahol annak értelme van.

    " sőt az ie is a legjobb"

    ezer éve ff-t használok.

    Gratulálok. :)
  • Kheller
    #31
    kiből is a dől a hülyeség, a specifikációk kiadása körül, okoskám? Miért nem olyankor pampogsz, amikor valamelyik nagyon tájékozott bedob egy ilyen ezer éves ökörséget, miközben nyilvánvaló, hogy halovány fogalma sincs az egészről? (ahogy neked se)
  • mujahedin
    #30
    hát igen, én is akármilyen irányba húzás nélkül egy ideje azon kaptam magam, hogy a jó minőség és tudás miatt használt programjaim nagy része nyílt, és/vagy ingyenes, pedig régebben sem okozott gondot hogy fizetős programot illegálisan használjak :)
  • gecselac
    #29
    Egyébként ha nekem valaki egy éve azt mondta, hogy "vannak elérhető ingyenes alternatívák" azt mondtam volna, hogy "az nem olyan". .. .. Ma azt mondom, a legtöbb ilyen alternatíva JOBB!
  • mujahedin
    #28
    nehogy használj mobilt, mert esetleg azokon sem pont azok a programok mennek mint asztalin :DD
  • mujahedin
    #27
    Segítek: ő egy olyan valaki aki szerint csak a zárt forráskód jó és a fizetős, mert azzal foglalkoznak az emberek fejlesztésnél (magából indul ki), csak a win-jó, minden más szar, sőt az ie is a legjobb, minden más szar.
  • gecselac
    #26
    Hát.. .. Nekem az új (10.04 LTS) Ubuntu 20 mp alatt bootol, míg a Windows 7 40 mp alatt. Ez az első ubi, ami az én gépemen totál kenterbe veri a wint, nem csak a boot tekintetében. Lassan többet használom azt. Nem véletlenül nyit a Microsoft a nyílt forráskód felé :)
    Egyébként ez pozitív hír, örülök neki nagyon :D Ezentúl csak naponta 2x fogom szidni a Microsoftot :D
  • Lowosan
    #25
    Tudnál említeni néhány olyan ipari hulladékot? Nem kötekedésképp, csak mert eddig nem láttam egy szörnyen rosszat se. Persze lehet csak szerencsésen elkerültem őket
  • mujahedin
    #24
    már megint spriccel ki a marhaság belőled. Menjél és egyél meg egy csokit.
  • fergusonpapa
    #23
    igen igen =) az Ubuntu nagyon tetszet,csak kevés volt a támogatotság igy 2 hónapot volt csaka gépemen =) de sztem egy win melé elférne,csak láttam ezt a Kubuntut és nem tudom mia különbség a kinézeten kivül =) várok azért válaszokat ha van ilyen,másik lehet lámakérdés hogy márfent van a wina gépemen,1 particiom van ,gondolom szétválzatsani már nem lehet h rátegyek 1 linux rendszert? =)
  • Kheller
    #22
    A cikkhez csak annyi, hogy nagyon jól teszi, hogy nyit a microsoft és ott használja a nyitottságot (nem kimondottan forrásról van szó) ahol annak értelme is van, és nem ráerőlteti minden baromságra. Néhányan teljesen belehülyültek ebben, azt hiszik, ha valami nyilt forrású, akkor az jó. Egy nagy fenét, a nyilt forrású dolgok 70%-a ipari hulladék, komoly munkára alkalmatlan. Viszont a 30% nagyon is hasznos, vagy magában, vagy felhasználva apróbb részeit valami egész másra.
  • Kheller
    #21
    te miről hadoválsz?

    Itt egy 400 oldalas SMB v2-es specifikáció a microsoft-tól: link.

    Itt meg néhány százezer(!) oldalnyi specifikáció a szerver oldali protokollokról, többek között az AD-ról is attribute szinten:
    link.

    Lecsó, persze... :)

    A samba egyébként gyakorlatilag használhatatlan még linuxon is, nemhogy win szerver felé. Még teljesen nativ linuxos környezetben is olyan tetűlassú, hogy elképesztő, érdemes hup-on beleolvasni a forumába. Katasztrófa. A kellemetlen az, hogy nem a specifikáción múlik, hogy annyi minden szar linuxon. Implementálni nem tudják, nincs normális tervezés mögötte, szedett-vedett az egész, mindenki belebüffent valami "okosat", toldozzák kicsit, hogy nagy vonalakban működjön, aztán lesz belőle egy samba, ami 2-3x lassabb mint winen ugyanaz az smb protokoll... (már, ha egyáltalán működik és sikerül a párezer soros config fileokat összelőni)