364
-
Sir Ny #124 Hát ez hatalmasnagy érvelés volt, komolyan mondom.
Hsz-d összefoglalva:
- Önfényezés
- Aztán leírod, hogy te csak tényeket írsz, azt, amit a másik ír meg el sem olvasod
- Önfényezés
- Itt van egy kis szókiforgatás, amiből valahogy egy lépést véletlenül kihagytál, mégpedig azt, hogy hogyan lesz abból, aki igazat mond, hazafi.
- Aztán még egy sor önfényezés.
-
#123 De igenis libsi és szocionista antimagyar vagy! -
djhambi #122 Én elmondtam, hogy a történészek mit mondanak Trianonról, nekem is élnek kinn rokonaim, tudod az élet nem igazságos. Mondd meg egy éhező afrikainak, hogy milyen szar neked, hogy egyetlen személyivel meglátogathatod a rokonaidat, ha átkocsikázol. Mert neked van kocsid, van személyi igazolványod meg rokonod.
A hsz-ed másik fele pedig sztenderd bla bla, majd feltételezgetés, majd független dolgok közötti kapcsolat létesítése, majd egy helyzet mérhetetlen lebutítása, majd bla bla és hazaárulózás. Azért megsúgok valamit, utálni fogsz érte, de mivel tényeket rakok egymás mellé, nem lehet vele kultúráltan vitatkozni. Gondolatébersztő. És most ezt gondolatébresztésből, politiai pártsemlegeséggel, és mindenféle célozgazás és utalás nékül írom, és így is értsétek! Az állításom pontosan egy magánemberre vonatkozik.
OFF
Hazafi definíciója a Magyar Értelmező Kéziszótár szerint: hazáját szerető, érte önzetlenül tevékenykedő ember.
A politikusok önmagukban nem hazafik, mert pénzt kapnak érte, meg hatalmat, és nem öntezlenül tevékenykednek. Persze semmi okunk nincs feltételezni, hogy egy szavuk is igaz lenne, mert nincs rá bizonyítékunk. Elképzelhető, hogy létezik hazafi politikus, csak a lehetséges hazugságaik miatt nem tuduk róluk biztosan eldönteni, hogy egy adott politikus hazafi-e.
"De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztóan nehéz bármihez hozzányúlni, de igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikőtök mondta - az Arató Gergely -, az mégiscsak a legnagyobb igazságtalanság kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán még szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma! Ez a nagy gond! És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatást kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek! Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen! Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől. De hölgyeim, és uraim! Ez egy pár száz embernek meg a családjának, meg az ismerőseinek a problémája, a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni, mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni! Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. El kell indulni, tudni kell, hogy mit akarunk csinálni! Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni."
Tételezzük fel, hogy mivel titkos felvétel, az Öszödi beszéd nem előre megírt szöveg, nem politikus maszlag, ez párton belüli, és ott nem akarnak egymásnak hazudni a politikusok. Vagyis abban a pillanatban a Gyurcsány nem hazudott. Viszont a társadalom hazugságaihoz jószándékúan, akár szavazatok elvesztésével is hozzá akart nyúlni. Vagyis neki abból nem származott volna haszna, sőt, kára lett volna, ha hozzányúl az általa említett hazugságok sokaságára épülő egészségügyhöz, és szegregáló oktatáshoz. Vagyis önzetlenül tevékenykedett az országért, és nem hatalomért, szavazatokért, közvetetten pénzért. Vagyis a definíció alapján Gyurcsány hazafi. A többi politikusról (pártfüggetlenül!) meg nem lehet eldönteni, hogy hazafi-e, mert feltételezni sem lehet róluk, hogy egyetlen egyszer valaha igazat mondtak. (max a többi lejárató hangfelvétel ismeretében tudunk véleményt formálni)
És akkor lehet engem utálni, lehet adni nekem a felkiáltójeleket, de ezt egyszer valakinek, valaha ki kell mondani. Az a társadalmi botrány, hogy az ember olyan alacsony szinten áll, hogy ennyire manipulálható, deformálható az értelme. Hogy végül meg se látja ki a hazafi, és ki nem. Végül Radnóti soraival zárnám:
„Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.”
És akkor nem kell ebbe semmi más beleképzelni, vagy belegondolni, mint amit leírtam. Ettől nem vagyok libsi, se szocionista antimagyar, csak tényket állítok egymás mellé matemaikai logikával. Persze ezek után lehet kritizálni a Magyar Értelmező Kéziszótárat, persze milyen alapon? Lehet kritizálni az Öszödi beszéd valódiságát, de ez esetben a maradék része valódisága is megkérdőjeleződik, meg lehet kritizálni Radnóti magyarságát, akiről azt lehet tudni, hogy akkor sem volt hajlandó elhagyni hazáját, mikor két munkatábort megjárt, és Amerikába hívták. Ő azt mondta, Magyarországon akar meghalni. -
kukacos #121 Huh, mi van itt... palesztin népirtás és Trianon :)
Hadd kérdezzem már meg, hogy ha a zsidók palesztinokat irtanak már úgy hatvan éve, hogy lehet, hogy a területen élő arab lakosság kb. kétmillióról kilencmillióra nőtt eközben? Ennyire elcseszetten hogy lehet népirtani?
Hogy lehet, hogy a legutóbbi, a kurucok által népirtásnak bélyegezett akciójuk során, a Közel-Kelet egyik legerősebb hadserege bevetésével, bombák és tankok segítségével kb. 2000 embert tudtak kiirtani egy Budapest lélekszámú és kiterjedésű, lényegében fegyvertelen városban? Egyetlen géppityuval több embert lehet kivégezni fél óra alatt.
Ha ez népirtás, akkor a világ legbénább népirtása, az biztos :D
Trianonról és a történelmi igazság lehetőségeiről szerintem a legszebb példa az ún. Percentages Agreement, ahol a világ egyik vezető demokráciája és a vezető diktatúrája egy papírzsebkendőn megegyezett Magyarország háború utáni negyvenöt évéről:
http://en.wikipedia.org/wiki/Percentages_agreement
Magyarán lehet sírni, hogy mi lenne az igazságos, de a Magyarországot megszálló orosz csapatok ténye mindig erősebb lesz ennél. Ha van hibás, azt inkább a saját nemzetünk vezetőiben kell keresni, akik sosem voltak tisztában a politikai realitásokkal (ellentétben pl. a románokkal, akik zseniálisan és szerencsésen manővereztek mindkét háborúban, meg is lett a jutalmuk). -
Pares #120 Értem én, hogy azt akarod megmagyarázni, hogy egyik félnek sincs teljesen igaza, de most nem erről van szó, hanem a tényekről és az igazságról. Az igazság pedig az, hogy Trianonnal több millió magyar került a határon túlra (köztük az én őseim is), akiket az elkövetkezendő évtizedekben egyfolytában terrorizáltak. Beszélhetnek itt a tótok a Nagymorva birodalomról, amihez közük nem volt, meg kiverhetik magukat Svatoplukra, Konstanínra és Metódra, a 20. sz. elei tetteiket és eseményeket nem tudják kimagyarázni, és a magyarság szempontjából rendkívül igazságtalanul és irracionálisan járt el a győztes fél. A trianoni békediktátum minden kitűzött céljában elbukott, nem hozott békét Európa közepére, sőt pont ellenkezőleg, rendkívül instabillá tette a régiót a Monarchia szétszabdalásával, a magyarság meg érthetően vissza akarta szerezni a magyarlakta területeket. Nem értem, hogyan nem vizsgáltatták fölül nemzetközileg egyszer se ezt az elképesztően hibás diktátumot. Sőt, az Első és Második bécsi döntés keretén belül visszaállított magyarok lakta területeket is újra elszakították az országtól. Éppelméjű gondolkodás és igazságosság FTW.
Nem értem, mit papolsz itt egyfolytában a külföld érdekéről. Tudom, hogy nekik az felelt volna meg legjobban, ha francia/brit/orosz gyarmatot csinálnak belőlünk (részben azok is lettünk és vagyunk mostanáig)-vagy csak nézz utánna a Csehszlovák, Román meg Jugoszláv területi követeléseknek, megdöbbentő-, de nehogy már minket magyarokat mindíg a külföld meg a más nemzetek érdekei érdekeljenek. Ez az az elbaszott és kiírtandó gondolkodásmód, ami idáig süllyesztette a magyarságot, és amit a külföldi érdekeltségű hazaárulók neveltek bele a népbe évtizedeken keresztül. -
archrodney #119 "A találkozás nem lehetett túl kellemetlen, mivel a kutatók szerint ekkor és ott zajlott le a két faj kereszteződése."
Haha, szépen fogalmaztál!! -
djhambi #118 "Valojaban a szlovakok is akkor erosodtek meg gazdasagilag, amikor erosodott a nemzettudatuk."
Valójában akkor erősödtek meg a szlovákok, mikor nagybecsű közagzdászunkat, Bokros Lajost meghívták magukhoz, hogy csinálja meg náluk azokat a reformokat, amiket itthon is megcsinált, amitől mi '97-től kezdődően gazdaságilag felfelé íveltünk (szép kis hátszelet kapott az Orbán-kormány). A nemzeti tudathoz semmi köze sem volt. Ahhoz, hogy ma eurójuk legyen, előtte évekig sínylődtek a kisemberek (többségben magyarok). -
#117 nemtom ki a pullitzeres csaj, de az már természetes, hogy a közszolgálati adók zömében a többségnek tetsző adásokat sugároznak. idejee lenne megrostálni őket még jobban, pláne a Kossuthon (R).
A zindex viszont nem közszolgálati, távolról sem az, hanem egy kétségkívül színes és narakész, de mégiscsak manipulatív lib-bol portál. Na, jó, tudom, hogy oda régen is belefért egy-két elhajlás, hogy az olvasók fejét kellően meg lehessen zavarni. -
djhambi #116 "Afganisztanhoz nincs sok kozunk, a f*szert vannak ott katonaink"
Nyalni USA-nak. Diplomáciailag még lehet valamikor haszna. Pl. választási évben beszél Obama a miniszterelnökkel. Lehet, hogy ezért küldtünk oda katonákat, hogy reklámfogásnak használja fel az mszp. (Ezért halnak meg ott honfitársaink, ja, meg azért, mert szép summát kapnak.) Nem tudhatod, mi zajlik a ponyva mögött. -
djhambi #115 "Jobboldalra tolódik a zsindex"
Ha megfigyeled, amióta az emberek ~70%-a jobbra szavazott, minden médium jobbra tolódott. Kirúgták a balót meg a pulitzer-díjas "Az esés" csajt, és berakták a keresztény Süvegest, és mindenhol jellemző ez az átrendeződés. Mert a nép azt fogja hallgatni, amielyiket szereti hallgatni. Már itt eldől, hogy a nép önmagát deformálja egy irányba. Egy széles látókörrel rendelkezni akaró ember ugyanannyit néz echo tv-t, mint atv-t. Mert kíváncsi mindkét fél véleményére, és így akar dönteni a kettő közül. -
#114 Mondjad csak, balfaszkám.
Nem beleásnod kell magad akárhova, hanem használni kellene a józan magyar paraszti észt, de ilyened nincs néked. -
djhambi #113 "A nemzetközi közgazdászok ezt nagyon jól tudják. Ha butaságról írsz, beszélj a saját nevedben."
A Közgáz volt rektorhelyettzesének szavait idéztem, és ő inkább beszámít, mint te és sok más 8 elemis munkakerülő. -
djhambi #112 "Az igazság meg nem határszimmetrikus, hanem van és kész."
De azt az igazságot mi nem tudjuk megismerni, mert minket is befolyásol egyfajta butítás, csak pont ellentétes butítás, mint őket. Ha tanultál speciális relativitás elméletet, ott pont ugyenz van: nem létezik abszolút idő, a saját vonatkoztatási rendszerdben van óra, meg a másik vonatkoztatási rendszerében, és mindkettő azt látja, hogy a másiké késik. Ha létezik is abszolút igazság ezen témákban, azt Isten tudja, de senki más a Földön, mert befolyásolva különböző csatornák által.
Itt arról van szó, hogy ők is azt hiszik, hogy nekik van igazuk, és mi is azt hisszük, és ilyen témában nem az a megoldág hogy fórumokra írkálunk és telenyomatjuk a jobbikos meg a szélsőjobbos szlovák csatornákat a saját nézetünkkel, hanem közösen felkérünk egy független szervezetet, bíróságot, ami majd igazságot tesz, és elfogadjuk az ő ítéletét. Mindketten. A lényeg, hogy amit hiszel, az csak hit. És ő meg az ellenkezjét hiszi, és az is csak hit. Mert nem kerülek elő a másik oldalról az elleninformációk. Persze, van magyarverés Szlovákiában a mi újságjaink szerint, de kisebb a hangsúly a szlovákverésről Magyaroszágon (ha éppn lett volna ilyen). Így deformálódnak az ellentétes vélemények. És ez a nacionalista gondokodásból kifejlődő torzszülött vaksága. Bár, a nacionalizmus önmagában még nem rossz dolog, de az ember ugyanúgy eldeformálja az eredeti értékeket, ahogy a kommunizmusnál is tette. Énekelj Kodályt, olvass Vörösmartyt, táncolj néptáncokat, szüretelj Tokajit, és hagyd békén szegény szlovákokat, mert ők is csak olyanok, mint te. Ugyanúgy el vannak butítva a sajátjaik által, mint te.
"Trianon pedig minden szemszögből igazságtalan, vagy legalábbis irracionális és buta szerződés volt."
Én el tudom mondani, hogy rendszerben, mi volt a célja, és miért volt butaság, de erre ők sem számítottak. Az első világháború nagysága és áldozatai miatt új volt. Az Antant hatalmak attól féltek, hogy megismétlődik az, hogy a térség legerősebb országa, Az Oszták-Magyar Monarchia ismét terjeszkedni akar, és ugye körülöttünk sokkal elamaradottabb országok nem tudnának minket magállítani, ergo, ha minden ugyanúgy marad, egy másik ilyen háború kitörhetett volna, és nem akarták megkockáztatni, hogy most a németek nyerjenek. Ezért azt találták ki, hogy Közép-Európát egyenlő nagy országokra szabdalják, hogy az erőviszonyok stabilak legyenek, és szétválasztoták a monarchiát Ausztriára és Magyarországra. Meg lehet nézni egy térképet, echte egyenlő méretű országokra szabdalták Közép-Európát. Ez az ő szemszögükből teljesen érthető. Ezt valahogyan el szokták felejteni a szélsőjobbosok. Azzal viszont nem számolt az Antant, hogy a második világháború Közép-Európai szakasza pontosan ezen területek visszaszerzéséért indul. De ezért meg az akkori szélsőjobbot lehet hibáztatni.
"Annyit azért elárulhatok, hogy történelem hamisításban és elhallgatásban a tótok nagyon jól szerepelnek. Komolyan mondom, néha pofám leszakad..."
De mondjuk ha egy tót jobbos párt helyébe képzeled magad: egy nacionalista párt 20 éves nemzeti identitással, tehát ténylegesen szükséges kicsit túlozni, hogy hitelt nyerjél. :) Ezért mondom, hogy határszimmetrikus, mert te is ezt csináldás az ő helyében.
"Nagyon is az igazságról van szó, és ha a holokausztot nem tartjuk igazságosnak, akkor az Izraeli népírtást sem tarthatjuk annak."
Én az izraeli népirtásról egy szót sem szóltam, mert nem vagyok a téma szakértője. Én azzal kapcsolódtam be, hogy semmi sem fekete-fehér, viszont a határ egyik oldalára már csak vagy a fekete, vagy a fehér jut el.
#100: mindegy, hogy a külföldi, vagy a magyar. Itt a gazdag a kisemberen élőködik dolog van nagyban, és nem az egyik nemzet a másikon élősködik dolog. Persze minden sokkal-sokkal bonyolultabb, még a tisztelt közgazdászok sem képesek teljesen átlátni, még bizonyíték sincs rá, hogy külföldi tőke beindítja a gazdasgot, vagy hogy jobban beindítja-e a gazdaságot, mint a magyar. De fordítva sem. Ezt a közgáz volt rektorhelyettese mondta egy előadásán. Ő azzal érvelt, és hozta Malajzia példáját, hogy milyen szemlélettel indult el az ő fejlődésük de elsősorban a három nemzetiség kooperációjára és korrek szerződések meghozatalára utalt. Majd jobban beleásom magam az előadásba, és egy össezfoglalót írok SG-re, hogy mi az alapvető szemléletbeli hiányossága Magyarországnak, hogy csúszik le. -
#111 Valojaban a szlovakok is akkor erosodtek meg gazdasagilag, amikor erosodott a nemzettudatuk. Ez minden nemzet erdeke, kulonben elbukik a tobbiek kozt..
A nemzettudat nem mindig gonosz es arto szandeku.. de ezt egy libsi soha nem erti meg, csak hajtja a hulyesegeit a demokratikus amerikarol meg a szabad versenyu kapitalizmusrol.. alomvilagban elnek, mert altalaban gazdag szulok elkenyeztetett gyerekei.. megtehetik. -
#110 Mo-nak eleg sok koze van a zsidokhoz.. pl Simon Peres szeritn felvasaroljak az orszagot, pl. az orszagban levo bankok es penzintezetek tobbsege az O kezukben van.. pereskednek ellenunk ujabb penzt remelve.
Inkabb Afganisztanhoz nincs sok kozunk, a f*szert vannak ott katonaink!! -
#109 Oké, legyén anticionista. Mondjuk sosem értem meg mi a közünk az ottani dolgokhoz, örülök hogy egymást lövik, nem engem. -
#108 Mert ugye, innen logikusan következik az is, hogy a segílykések bunkóságának cechejeit miért állná a békésen dolgozó nép?
Hej, kedveskéim, megérjük mi még azt, hogy a zsindexen is jobbikos ihletésű vezércikkek jelennek meg.
-
#107 Húbaszki!
Jobboldalra tolódik a zsindex:
http://index.hu/velemeny/eheti/2010/05/10/ittal_hibaztal_fizess/
-
#106 "Csak azt, hogy most elég nagy pofád van, de ha szlovák lennél, ugyanúgy a magyarokat akarnád elnyomni. Mert ez a globális nacionalista baromság határszimmetrikus."
Csak van egy apró különbség. Mi nem akarjuk elnyomni a más etnikumokat, szlovákokat. Még a Jobbik sem! -
#105 Egyébként a nándorvölgyiek és a kromanyoniak között mindig voltak mindenféle kapcsolatok.
http://kitekinto.hu/iszlam/2010/05/10/barki_szovetseges_lehet_aki_nem_arab/ -
#104 "Sajnos még ennél is bonyolultabb a helyzet, nemzetközi közgazdászok sem tudják, hogy egyáltalán a gazdaságba visszacsorog-e bármilyen összeg a magyar, vagy akár külföldi multiktól. "
A nemzetközi közgazdászok ezt nagyon jól tudják. Ha butaságról írsz, beszélj a saját nevedben. -
#103 Na, leesett neked is, kivel vitatkozol.. -
#102 De az a baj, hogy hiába a globalizáció, és hiába egyéni érdekek (haza vs külföld) versenyeznek, a végeredmény úgyis az ország vagyona fog nőni vagy csökkenni, illetve hazai termelők fognak tönkremenni.
Az egy dolog, hogy a magyarok is a minél nagyobb profitra törekednek, de ha az állam nem védi meg az országon belüli emberek, vállalkozások érdekeit a külföldi, többszörös vagyonnal rendelkező multinacionális cégektől, befektetőktől, akkor tönkre fognak menni. Akárhogyis nézzük, a multinacionális cégeknek akkor éri meg itt befektetni valamibe, ha több megy ki hozzájuk, mint amennyit be kell hozniuk (munkások megfizetése, terület bérlése, stb.). Így pedig az infláció, az államadósság nő.
Normális törvényekkel, szembeszállva a globalizációval, külföldi érdekekkel (de a hazait is korlátozva!) lehet visszaállítani csak a megfelelő rendet.
És igen, rájöttek hogy így is lehet háborút vívni. De Hitler is ennek köszönhetően jutott hatalomra, mert az embereknek a töke ki volt az ilyen érdekemberekből (pl. a már a háború után hatalomra kerülő kommunistákból, akik hát 80-90% -ban zsidókból is álltak, ami még rátett, hogy a németek a zsidókat okolták a korábban németeket támogató USA-t az antant oldalán háborúba rántásával és elvesztéséért). //és akkor mellékesen hozzá lehet tenni, hogy Hitler katona volt, aki ráadásul meg is sérült a háború végén, és akkor már érthető a következmény is.
ha még valaki nem ismerné
A két szélsőséges lehetőség már történelemben megvolt, nemzetszocializmus, a másik meg a palesztinok helyzete. Bár a helyzet mindig változik, és megoldás is van bőven. -
Pares #101 A világ bekaphatja az ilyen nemmondommilyenbérenc Merkel-félékkel az élen... Ha kicsit utánna néznének MO történelmének, talán kapizsgálnák is, hogy miről is van szó. -
Pares #100 Inkább a külföldi, mint a magyar? -
Pares #99 Ha nem az igazságról és igazságtételről van szó, akkor miről? Az igazság meg nem határszimmetrikus, hanem van és kész. De ha hejszlovák lennék, és Slopa ökörségeit ugatnám a magyarokra mint a papagáj, akkor az lenne a külömbség a mostani helyzettől, hogy nem lenne igazam.
Külömben van rendes szlovák is, én személyesen ismerek nem egyet. Vannak akik még magyarul is megtanulnak valahogy a barátaik vagy ismerőseik kedvéért. Semmi bajuk nincs a magyarokkal, sőt Slopára vannak berágva. A többség viszont sajnos egyáltalán nincs tisztában a történelemmel, van aki tényleg azt hiszi, hogy a Nagymorva birodalomban szlovákok laktak... Ha egyáltalán tudja, mi az a Nagymorva birodalom.
Trianon pedig minden szemszögből igazságtalan, vagy legalábbis irracionális és buta szerződés volt. A magyarságot szétszabdalták, a környező utódállamoknak meg púpot növesztettek a hátára az ott rekedő magyarokkal (ezt a problémát pedig brutális módszerekkel próbálták megoldani). Az már más, hogy az imperialista igényeket csak akkor tudták volna igazán kielégíteni a franciák, ha teljes mértékben felosztják Magyarországot.
Egyébként nekem Petőfit is meg Rázust is tanítottak. Annyit azért elárulhatok, hogy történelem hamisításban és elhallgatásban a tótok nagyon jól szerepelnek. Komolyan mondom, néha pofám leszakad...
Visszatérve az eredeti témára: Nagyon is az igazságról van szó, és ha a holokausztot nem tartjuk igazságosnak, akkor az Izraeli népírtást sem tarthatjuk annak.
ui.: Nem igazán értem az egész gondolatvezetésed, meg hogy mindez hogy kapcsolódik izraelhez, és hogyan magyarázza (jogosítja?) a népírtást... -
djhambi #98 A világ másképp látja. (Ahogy mondtam, a határra tükörszimmetrikus. i mást hiszünk, mint amit a rajtunk kívüliek, és nincs olyan független szervezet, ami meg tudná mondani, hogy kinek van mégis igaza. És ezért vannak a háborúk, és köcsög nacionalizmus, aki kitalálta.)
link -
djhambi #97 Az igaz, hogy az elmúlt 100 évben rájöttek lassan, hogy lehet háború nélkül is ugyanarra az eredményre jutni, a mások erőforrását felhasználni a magam gyarapítására. Ezt mostantól gazdasági háborúnak hívom.
Ott kezdődik az első probléma, hogy az ember azt hiszi, hogy ez a gazdasági háború nemzetek között zajlik. Nem, elsősorban ott kezdődik, hogy a gazdagok hitelekkel, tanácsadásokkal legálisan kilopják a dolgozó ember pénzét: a gazdagok pozitív egyenleggel zárnak, mert különben nem csinálnák, viszont ügyeskedéssel a pénzt átcsoportosítják, de nem végeznek alkotó, termelő munkát, se szolgáltatást. A dolgozó társadalmi réteg tartja e az ügyeskedőket, és ha ránézel a Brókernetre, az összes multi level marketingre, a bankokra... Ezek mind a mi pénzünkből táplálkoznak, csak annyira többszörösen elbújtatva és legálisan lopnak ki minket, hogy társadalmi szinten teljesen elfogadott.
És akkor őket azzal véditek, hogy hajrá, mert magyarok, és aki ugyanezt csinálja, az pusztuljon, mert külföldi. A magyar lopjon, de a külföldi ne? Hogy is van ez most?
Sajnos még ennél is bonyolultabb a helyzet, nemzetközi közgazdászok sem tudják, hogy egyáltalán a gazdaságba visszacsorog-e bármilyen összeg a magyar, vagy akár külföldi multiktól. A befektető nyilván nem az alapján fog dönteni, hogy megszivassuk a magyarokat, és hazaviszem a pénzemet a saját gazdaságomba, hanem a számára legjövedelmezőbb lépéseket teszi meg, és nincs olyan célja, hogy bármelyik nemzetet előnyben részesítse.
Sokaszor hoztam fel példának a Lidl-t, mert az valamennyire vágom. Azzal szoktak jönni, hogy rombadönti a magyar vállalatokat, és viszi a pézt. Ez hülyeség. A saját jövedelméből minden nemzet legolcsóbb jó minőségű terméketit váárolja, és minden nemzetben lévő üzleteiben fizeti a pénztárosokat. És a saját haszna a saját maga bővítésére fordul. Persze adózik haza is. Pontos számadatok ismerete nélkül bármit állítani, hogy kiviszi vagy nem viszi, csak tipp. -
djhambi #96 NEM ezt mondtam. Csak azt, hogy most elég nagy pofád van, de ha szlovák lennél, ugyanúgy a magyarokat akarnád elnyomni. Mert ez a globális nacionalista baromság határszimmetrikus. Nem az igazságról van szó, mert a másik ember helyzetében ugyanezt csináldád. Csak most ők vannak előnyben. És onnan lehet tudni, hogy te ugyanezt csinálnád, mert mi ugyanazok az emberek vagyunk, 99.99%-ban megegyezünk, őseink egész Európából származnak, csak annyiban különbözünk, hogy nekünk Petőfi Sándort tanítottak, nekik meg Rázus Mártont tanítanak, neked Trianonozást tanítanak, nekik meg azt, hogy bunkó magyarok lerombolják a társadalmukat, és meg kell fékezni a mételyt. Mindkettő irracionális ökörség, és sokkal értelmeebb dolgokra is lehetne pazarolni az energiánkat annál, hogy egymás ellen fenjük a bicskáinkat. -
#95 +1 -
Pares #94 +1 -
#93 Én leállok veled szívesen vitázni (bár nem tudom, hogy beletartozok-e az általad deklarált "fasiszta" csoportba, de ún. anticionista vagyok úgyhogy valószínű), és ne reménykedj hogy agyvérzést papok :P
Egyszer együtt nevethetünk majd a kiírtott palesztinokkal... bárcsak én is hülyeségnek látnám ezt is.
Én is ateista vagyok, és én is vállalom. -
#92 Sok hülye HSZ volt, jókat nevettem :)
Én is balfasz ateista vagyok igen, vállalom. Ja és ebből is látszik, a négerek a tiszta faj.
Remélem pár fasiszta leáll velem vitázni, de nem gond! Remélem felmegy az agyvizük, szerencsém van páran meg is halnak agyvérzésben -
Sir Ny #91 Szólásszabadság? Lényegtelen már egy olyan világban, ahol a GONDOLATAIDAT is korlátozzák.
(ennek örömére aláírást váltottam) -
Pares #90 -
Sir Ny #89 vigyázz!
-
#88 A nagyobb pohár könnyebben eltörik ^^ (és nincs végtelen nagyságú pohár sem). Nálunk már fölismerték, hogy ez hova vezet és be is jutottak a parlamentbe (gondolom nem kell mondanom hogy kikről van szó), még van esély, hogy megelőzzük azt. Szerencsére, szemben Hitlerrel, ők politikusok, nem volt és sebesült katonák (és nem háborúval akarják megoldani) :P -
Sir Ny #87 a pohár nem telik be, mert a zsidóknak van elég pénzük, hogy mindig nagyobb és nagyobb poharat vegyenek. -
Pares #86 Nagyon jó meglátás. A zsidók a jelenlegi viselkedésükkel maguk alatt vágják a fát. Egyszer betelik a pohár, és akkor majd a történelem megismétli önmagát. -
#85 kiegészítés
".. meghagynák nekünk Pest megye egy részét, falat építenének körénk, rakétákkal lebombáznák az iskolákat, korházakat, minden fontos épületet)." Csakazért, mert mi nem fogadnánk el őket, és ellenállnánk, akár erőszakos akciókkal is.