364
-
#84 De ez egyáltalán nem törvényszerű, hogy egy népcsoport, nemzet vagy akárkik egy másik országot elfoglaljanak, fölvásároljanak, élősködjenek rajtuk úgy, hogy az ottani embereknek rosszabb legyen. Valamennyire párhuzamot lehet vonni Palesztina és Magyarország között, ahogy Teddy leírásából is látszik. Először csak felvásárolgatták őket, fejlesztettek, munkát adtak nekik, aztán szépen elfoglalták az egészet. Teljesen ésszerű, hogy ez nem tetszett nekik, és terrorakciókat hajtottak végre az Izraeli megszállókkal szemben (kődobálástól kezdve öngyilkos merényletekig mindenfélét).
Mi hogyan reagálnánk, ha most az államok úgydöntenének, a zsidóknak el kell hagyni Izraelt, és itt folytatnák nálunk azt amit ott elkezdtek, fegyverük van mert USA -ból áramlanak befele, meghagynák nekünk Pest megye egy részét, falat építenének körénk, rakétákkal lebombáznák az iskolákat, korházakat, minden fontos épületet).
Bár a rossz az, hogy nem is kell kizavarni őket Izraelből, hiszen az országunk kb. 10-15% -a már külföldi kézben van, pedig csak 2012 -től lehetne majd elvileg...
Aztán megint jön egy Hitler típusu ember, aki felveszi a harcot ezzel a globalizációval, a világ cionistáival, akire ugyanúgy 10-20x annyi bűnt fognak hozzátoldani (a 2. ember, akinek ez jutott az eszébe, hogy a világ összes zsidóját kiírtsa a fajelméleti ideológiája miatt...), aminek többször nem szabad megtörténni...
A történelem megismétli önmagát, ha nem tanulunk belőle. Sajnos ha úgy tanuljuk, ahogy ők szeretnék, nem fogunk. -
#83 "teddybear korrekt, terjedelmes hozzászólása"
Aham, sőt, ühüm!
Mindenütt ezt csináljátok: benyaltok egymásnak, agyba-főbe dícséritek egymást, másokat meg leszóltok a fekete földig. Nekem ez már uncsi! -
Pares #82 Értem, szóval Izraelt nem hibáztathatjuk a népírtása miatt. Szegény zsidók nem tehetnek róla, hogy (egy USA-val meg számtalan cionizmussal fertőzött vezető politikussal a hátuk mögött) ők az ügyesebbek, így "akaratlanul" is kiírtják az ügyetlen bennszülötteket. Nem tehetnek róla, ha egy utcán ügyetlenkedő arabra nézve megrándul az ujjuk és meghúzzák a ravaszt. Szegények nem tehetnek róla, ha véletlenül megkínoznak egy ártatlan arabot. Ők az ügyesebbek, ők megtehetik.
De ezek szerint így volt ez máskor is a történelemben. Szegény nácikat se hibáztathatjuk, hiszen ők meg még az ügyes zsidóknál is ügyesebbek voltak, így ők meg azokat írtották. Az amerikai telepesek is ügyesebbek voltak a bennszülött indiánoknál, így szegények ügyességükben véletlenül kiírtották azokat is. A Vörös Khmerek is, vagy Stalin szegény is annyira ügyesek voltak, hogy véletlenül emberek millióit ölték meg. Így már világos.
Már csak az a kérdés, Magyarországon ki az ügyesebb? A magyarok vagy a romák? (A zsidókról már tudjuk, hogy nagyon ügyesek)
-
Ludverc #81 A vörös hajszínért felelő génre már korábban rábukkantak a neandervölgyi DNS-ben, és ezzel általában kék szem és fehér bőr is szokott járni. De lehet, hogy nem minden neandervölgyi volt vörös hajú, mert volt legalább 4 alfajuk, akik más-más földrajzi területen éltek.
A Homo sapienset meg valószínűleg azért ábrázolják afrikainak, mert állítólag a fehér bőrszín a fajunknál ~10 ezer éve alakult ki, de ez még nem biztos. -
djhambi #80 teddybear korrekt, terjedelmes hozzászólása szinkronban van az enyémmel: mindegy, hogy milyen nemzetiségű vagy, mégis ember vagy, ami determinálja, hogy szar vagy. Vagyis a másikon akarsz hasznot húzni. Nincs jó nemzet meg rossz nemzet. Van ügyes nemzet, aki a másikon élősködik, meg ügyetlen nemzet, aki beszopja. -
Sir Ny #79 miért van az, hogy mindenki felszólal a holokauszt-tagadás büntetése ellen, de a terrorizmus-tagadást nyugodtan büntethetik (itt az sg-n legalábbis)? -
Sir Ny #78 o_O van neve a cikkírónak?? -
Pares #77 Tökmindegy, hogy a betelepült cionista zsidók mivel próbálják kimagyarázni magukat. Szervezetten, brutális, barbár módszerekkel írtják az arabokat... A külpolitikájuk se külömbözik közel-keleti viselkedésüktől, csak azt fegyverek helyett pénzzel és befolyással vívják...
Mellesleg jól értem, hogy itt most az a nagy leleplezés, hogy az ottani arabok a terület alapján palesztínoknak nevezik magukat? '67 óta? Jóságos ég! Micsoda bűn! Az izraeliek tettei eltörpülnek ez mellett a tény mellett! Mostmár érthető, hogy miért korlátozzák az élelmiszer és vízkészletek palesztínokhoz való eljutását, miért lövik le őket szó nélkül az utcán, miért kínoznak meg ártatlan embereket, miért kezelik őket másodrendű polgárként, miért buldózerezik le lakótelepeiket, miért lövöldöznek rájuk rakétákat stb. Mostmár érthető...
Az USA lerohanta Irakot, állítólag mert a csúnya Saddam valami rosszat csinált az emberekkel. Nos Izraelben mikor néznek körül már végre? (Költői kérdés, tudom a választ...) -
#76 Nem tudom, de biztos nem a skandináv germánokra hasonlítanak. -
teddybear #75 Ha már történelem. Piszkálta a csőrömet a dolog, ezért vettem a fáradságot, és egy kicsit utána olvastam a sztorinak. Megosztom most veletek, hogy mit derítettem ki. Tudom, hogy azonnal nekem fog pár egyén ugrani, de nem baj.
„Mi arabok, különösen, a magasan iskolázottak közülünk, a legmélyebb szimpátiával tekintünk a Cionista mozgalomra… A Zsidóknak a lehető legszívélyesebb hazatérést kívánjuk.”
Ezt az idézetet Emir Fayzal mondta Felix Frankfurter-nek az Amerikai Cionista Delegáció tagjának, az 1919-es Párizsi Békekonferencián.
A palesztinokat az 1967-es hatnapos háború teremtette. Igaz, azóta, több ezer évre visszamenőleg kreáltak maguknak történelmet, mégis, nem volt senki, ki palesztinnak nevezte volna magát 1967 előtt.
1948 előtt a „palesztinok” szó alatt azokat a zsidókat értették kik a Palesztin mandátum területén éltek. A Jerusalem Post nevű újságot is Palestine Post-nak hívták 75 évvel ezelőtt.
Palesztina egy terület volt, nem egy vallásos, kulturális, vagy nemzeti identitás. A Palesztin felszabadítási szervezetet 1964-ben alapították (azelőtt hogy Izrael felügyelete alá kerültek volna egyáltalán a majdani „palesztin területek”), és az akkor egyiptomi elnök Nasser fegyvere volt, ki magára vette Palesztina teljes „felszabadításának” feladatát. Palesztina felszabadítása, ahogy akkor is, úgy ma is, a zsidóktól való „megtisztítását” jelenti.
Ami a tényleges palesztin földet illeti, az az amit most Gáza és Ciszjordánia (West Bank) néven ismerünk. Egyedül ezen a két darabon van valamilyen palesztin vezetésű közösség. Az egyiket a Fatah Al-Islam(Ciszjordánia), a másikat a Hezbollah(Gáza) nevű szervezet vezeti. Ugyan a gázai övezetben is a Fatah Al-Islam nyerte meg a választásokat, azonban a jóval erőszakosabb Hezbollah aktivistái szabályosan elüldözték(megölték) a demokratikusan megválasztott képviselőket, és a sajátjaikat ültették a helyükbe.
Palesztina története:
Trianonig a Török Birodalom része volt, majd a jól ismert béke következtében a Közel-Keletet az angolok és a franciák szétosztották egymás között. Szíria francia gyarmat lett, Palesztina, Irak, és Irán angol protektorátus. Ez azt jelentette, hogy ugyan volt valami helyi uralkodó, de a döntő szó az angol nagyköveté volt minden kérdésben. Az 1923-as népszámlálás során Palesztina területén török, egyiptomi, drúz, dél-szíriai, beduin, perzsa, és zsidó nemzetiségieket írtak össze kb. negyed-milliós létszámban.
A zsidók létszáma a cionizmus 19. század végi kialakulása után emelkedett meg a térségben, ugyanis ekkor kezdtek visszaköltözni egyre nagyobb létszámban, és szervezettebb formában. A helyi, főleg török földbirtokosok örömmel fogadták őket, mert a kevésbé értékes földjeiket is megvették, lakótelepek és mezőgazdasági szövetkezetek céljára(a terület addig kb. 10%-ban volt csak lakott).
A létrejövő kibucnak nevezett, egyfajta termelő közösségek, illetve az angol hatóságok azután elkezdték kiépíteni azt az infrastruktúrát, ami addig még nyomokban sem létezett a területen.
Vasútvonalakat, kikötőket építettek, városokat húztak fel, ivóvízhálózatot és csatornákat építettek. Erőműveket és gyárakat építettek.
Az egyre jobb körülmények hatására nem csak a zsidó telepesek száma nőtt meg, de a környékről egyre több, tulajdonképp gazdasági menekült is átköltözött. Ezek többnyire aztán a zsidó mezőgazdasági egységekben, illetve gyárakban kaptak bérmunkát.
1948-ban, főleg a II.Világháborúban elkövetett népirtás hatására, létrejött a zsidó Izrael, és a főleg muzulmán Palesztina. Természetesen azonnal kitört a háború, a végeredmény azonban Izraelnek kedvezett. Több, mint 700 ezer, főleg muzulmán menekültet űztek el, gyakran kifejezetten kegyetlen módszerekkel. Ezeknek a menekülteknek a leszármazottjai többnyire még most sem integrálódtak új hazájukban az őslakosokhoz. Még mindig másodlagos állampolgároknak számítanak. Jordánia elfoglalta Ciszjordániát és Kelet-Jeruzsálemet, a gázai övezet pedig egyiptomi ellenőrzés alá került. Palesztina gyakorlatilag megszűnt létezni, mielőtt létrejöhetett volna.
1964-ben megalakul a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ).
1967-ben egy újabb háború során mindössze hat nap alatt, megalázó vereség éri Egyiptomot(az eddig egyiptomi megszállás alatt lévő Gázán kívül az egész Sínai-félszigetet is elvesztik, a Szuezi-csatornáig.), Jordániát (Izrael elvette Ciszjordániát, és Kelet-Jeruzsálemet), Szíria a Golán-fennsíkot vesztette el.
A megdöbbentő mértékű arab vereség az 1967-es háborúban mindent megváltozatott. Ezután a geográfiailag és szervezetileg és származásilag is széttagolt palesztinai arabság egy állam, Izrael állam felügyelete alá kerültek, és nem Jordánia és Egyiptom alatt éltek elnyomva. A palesztinai araboknak nyilvánvalóvá vált, hogy nem várhatnak segítséget sem, az arab államoktól sem vezetőiktől. Egy állam felügyelete alatt elindulhatott útjára Jasszer Arafat műve a palesztin nép nacionalizmus.
Ekkor mondta ki ugyanis először Jasszer Arafat, a palesztin nép kifejezést. Ettől az időponttól van egyáltalán Palesztin Nemzet. -
#74 Piszok világban élünk. -
Doktor Kotász #73 Mindig sejtettem, hogy a neandervölgyiek nem kihaltak, csak mivel nem voltak még akkor országok, nemzetek, az őseink össze-vissza vándoroltak, és basztak fűvel-fával, így a nagyobb lélekszámú crogmanoniakba beolvadtak a neandervölgyiek. -
#72 Azt meg honnan szedték, hogy a neandervölgyi szőke világos szemű, míg a homo sapiens meg inkább széles orrú afrikai? -
philcsy #71 Nem az a baj hogy a vélemények/érdekek eltérnek, vagy elragadtatják magukat. Az ilyen nemzetközi problémák megoldására lenne az ENSZ. De csak lenne, mert ott vannak a vétójogok. Már régóta nem ugrálna Izrael, hanem fülét-farkát behúzve meglapulna, ha nem vétózna mindig az USA. De vétózik és így jóhogy rendszeresen megsértik a nemzetközi jogot. Ők megtehetik. Olyanok mint az elkényeztetett gyerekek. Azt hiszik bármit megtehetnek, mert ott van az apuci mögöttük. 1981ben például átrepült Irakba és lebombázott egy atomerőművet. Arra hivatkozott hogy veszélyezteti őket. Pedig az irakiak együttműködtek a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséggel, és pont Izrael folytatott titkos kisérleteket. Mi lett belőle: egy kis ejnye-bejnye az ENSZ részéről. Arról nem is beszélve, hogy amikor megkapták amerikától azokat a vadászgépeket amikkel az akciót végrehajtották, írásban válalták azt, hogy CSAK védekezésre fogják használni.
Az, hogy a nemzetközi jog mindenkire egyformán vonatkozzon, szerintem nem egy földtől elrugaszkodott hippi álma. Vagy mégis?
Az ENSZ-nek meg az a baja hogy néhány országnak vétójoga van. Így előbb-utóbb csak arra lesz jó, hogy néha találkozzanak az országok küldöttei. De ne legyünk telhetetlenek, ez is több a semminél. -
#70 Ne öregíts ember! :D -
djhambi #69 "Szerinted nem abszurd dolog az hogy egy állam a saját területén belül a kissebség egy része ellen katonaságot mozgósít?"
Vagy félkatonai szervezetet... Szóval mi miben különbözünk a kitől, és miért nem tudunk igazságosan kiegyensúlyozott véleményt formálni? Válaszolok rá: mert az ember véleménye is relatív, és ugyanarról a dologról a két különböző oldalon áll embernek más a véleménye, és ha elragadtatják magukat, akkor eldurvulnak az ellenvélemények. Pedig egyik félnek sincs igaza, az a kettő között van valamerre. Szar az egész. Világbéke meg kultúrszex. -
#68 Ez tény sajna. -
Pares #67 Hogy miért? Mert napjainkban a (nyugati) világ országainak politikusai úgy pattognak, ahogy a zsidók diktálják. Aki meg ellenük megy, az meg antiszemita, fasiszta, rasszista, náci, stb.
Merkel ezt nemrég eléggé érdekes módon bizonyította is... Egyszerűen röhej. -
Pares #66 Ó, elnézÍsedet kÍrem. -
philcsy #65 A helyesírási hibáim tengerében a jéghegy csúcsa az i<->í... -
philcsy #64 Ráadásul még ők pattognak a holokauszt miadt. Mintha még nem lett volna szervezett népírtás a történelemben. Miért csak a zsidó holokauszt nemzeti gyásznap? Én nem tagadom a holokausztot, de mi az hogy törvényben van tiltva a holokauszt tagadása? Miért bűn az ha valaki másként gondolkodik a múltról? És miért szavazták meg ezt a törvényt? (kicsit messzire kanyarodtam) -
#63 Már látom, hogy a hosszú í-kel fogtok ti engem kiűzni innen...
-
philcsy #62 Igen de azokat általában körberöhögik.
A zsidók önmagukat igenis isten kiválasztott népének tekintik, mivel ez benne van a tórában. Abba a tórában amire Izrael állam a törvényeit és redeleteit alapozza. Egy normális államban a törvények alapjául az alkotmány szolgál, de Izrael államnak NINCS alkotmánya! Izrael állam igenis fentartja magának a jogot hogy a zsidóság érdekeit képviselve bármit megtegyen. Szerinted nem abszurd dolog az hogy egy állam a saját területén belül a kissebség egy része ellen katonaságot mozgósít? A belügyek rendezéséhez nem rendőrség kellene? Ha nem tud rendet tenni akkor az ENSZ békefentartók nem erre vannak?
Ez olyan mintha mi a cigányokat egy városba terelnénk aztán elkezdenénk őket lőni tüzérséggel. Ami ott folyik az szervezett népírtás! -
#61 OK, de ragaszkodom ahhoz, hogy a palesztint és a népirtást is rövid i-vel kell írni.
(Egyebekben: Lásd a szignóm!) -
#60 Minden böcsületes ember fontos.
Ezt próbálom Veletek megértetni már ezer éve. Ennyire nem mönt át? -
Pares #59 És ugyebár ezeknek a nacionalista eszméknek köszönhetően manapság Magyarországon emberek százai halnak meg, százezrek pedig nyomortanyákon és táborokban éheznek...
Azért az izraeli nacionalizmust és a palesztínok helyzetét egy tucat magyar elborult szívcsikrás elméleteihez hasonlítani elég nagy badarság. A zsidók is folyton csak a holokausztról papolnak, amikor elég lenne csak körbenézni a saját házuk táján (amely palesztín földre épült), ahol a mai napig gyakorlatilag embereket írtanak. Palesztínokat. -
#58 Hű de fontosnak érzi itt magát valaki ... csúnya dolog az üldözési mánia ... persze ha üldözési mániád van az még nem jelenti azt, hogy nem figyelnek! :) -
#57 A karakán embereket most uldozik csak igazan.. -
#56 Gyönyörű, gusztusos fiatalok sétálgatnak itt: http://velvet.hu/trend/2010/05/08/rabszolgavasart_varazsoltak_a_foiskolak_szepe_elodontojebol/
De ti csak nyammogjatok tovább a nándorvölgyiekről!
-
#55 Mit nekem hekuba, izé felkiáltójelek?
Lényegében, örülhetek, hogy ennyivel megúszom. Pár száz évvel ezelőtt máglyán égettetek volna el, pár ezer éve meg keresztre is feszítettek volna. De ne menjünk messzire, az olyan embereket, mint én, alig pár évtizede is üldöztétek. Eh, ismerlek én már titeket... -
#54 A szavaimat nem kell kiforgatni, csak felhívtam rá a figyelmet, hogy különbség van "nincs isten" és "lehet hogy van, lehet hogy nincs, annyi biztos hogy nem tudjuk bizonyítani a létét" között. Rengeteg olyan "ateista" van aki nem tudja hogy ezt az enyhe különbséget agnoszticizmusnak hívják!!! -
#53 Soxor pedig nem keveredtek, hanem egyszeruen kiirtottak oket. Regen es ma is.. -
#52 A nacionalizmus, (a szo nem gonosz ertelmeben vett -bar a libsik mindig ugy hiszik-) elsosorban NEM a szarmazasra es nem az orszaghatarokra ertendo, hanem a KULTÚRÁRA!
Ami Magyarorszagon altalaban, gazdag szulok libsi gyerekeinek baromsag.. -
#51 A kulonbseg az, hogy ezt kb 10db magyar gondolja igy.. a zsidok pedig altalaban ugy gondolkodnak.
Az viszont termeszetes, hogy mindenki a sajat nepe erdekeit helyezi eloterbe, hasonloan mint ahogy a sajat csaladjat fontosabbnak tartja, mint a szomszedet, stb.. csakhat Magyarorszagon ez sem igy van (lasd pl gazdag szulok libsi gyermekei, nem akarok mutogatni.. :D ) a legtobb magyarnak fontosabbak masok erdekei mint a magyaroke, mert nem erez semmi osszetartozast es valszeg ez lesz a vesztunk..
A libsi felfogassal meg jol is jarhatunk, mert mindegy milyen kultura lesz, csak jol kell helyezkedni. -
Talgi #50 Sok olyan hozzászólást olvastam, hogy: Vajon hogy magyarázzák ezt ki a vallások?
Egy-egy hívő szavából azt vettem ki, hogy vallása vagy nem foglal állást tudományos témákban, vagy egyszerűen annyit mond rá, hogy ez nem igaz, mert itt és itt így vagyon megírva.
A hozzászólások egy másik részéhez hozzáfűzném: Az, hogy bennünk van neandervölgyi gén, az afrikaiakban meg nincs, nem jelenti azt, hogy bármelyik emberfajta "korcs" lenne. -
teddybear #49 Nem tudom, hogy miért olyan nagy szám ez a keveredés?
Az igaz, hogy a neander-völgyi fajta tagjai mai szemmel nem éppen a világszépék, de mindig akadt olyan, akinél ez a mérce nem volt magasra téve.
Másrészt, a törzsi háborúkban általános szokás volt, hogy a legyőzött törzs túlélő tagjait beolvasztották a győztes törzsbe. Ha épp nem voltak a győztesek kannibálok, mert akkor megették a veszteseket. -
djhambi #48 "Tévedsz, az agnoszticizmus sokkal jobban terjed, mint az ateizmus. Sok balfasz ateista is van, akik valójában agnosztikusok csak fogalmuk sincs róla hogy ilyen is van! :D"
A magyarok kétharmada agonisztikus, csak még nem tud róla! -
djhambi #47 "A nantes-i Polyjoule nevű francia csapatnak egy liter üzemanyaggal 4414 kilométert sikerült megtennie. A gallok a svájci versenyzők ötéves világrekordját adták át a múltnak. A svájciak egy liter üzemanyaggal 3836 kilométert tettek meg anno. "
Úgy tűnik, nemcsak oxigénpalack-nélküli csúcstámadásokban tudunk elérni magyar világsikreket. -
djhambi #46 "Kiváncsi vagyok, hogy szerinte hány száz ezer évvel ezelőtt alakultak ki az első ősszlovák népcsoportok."
Pontosan ez az, amiről beszélek. Nem lehet rámondani egy nemzet fiaira, hogy albán vagy, mert a határon innen születtél. Egyrészt az országhatárok nem jelentenek semmit, százévenként változnak. Másrészt a nemzethez tatozás és a biológiai összetettség két egymástól teljesen elkülöníthető, független dolog. A nacionalizmus minden téren irracinális baromság. Akkor is, ha határon innen van, akkor is, ha határon túl. Biológiailag determinálva.
Ha nagyszülők szintjén vizsgálom a családfámat, és azon szülei és nagyszülei alapján, van bennem felvidéki magyar, tót, buléner német, másmilyen német, sváb, csángó magyar. Ma ez négy nemzet fiait foglalja egybe. És az ő elődei is innen-onnan jöttek, ha visszavezetném az elmúlt 1000 évre, kiderülne, hogy Britanniától Törökországig minden nemzet bennem van.
És csak a véletlen műve ezer év távlatában, hogy a határon innen születtem, és magyar az anyanyelvem, és a szlovákokat kell utálni, vagy a határon túl szültek meg, szlovák az anyanyelvem, és a magyarokat kell utálni. A nemzeti identitás biológiailag determinálva az elmúlt 250 év legnagyobb tévedése.
Persze tudom, az ember szeret klikkesedni, meg klubbosodni, meg szegreglódni. Ezért vannak Debrecen szurkolók meg Fradi szurkolók. És ezért verekednek össze.
Nem vagyok antimagyar. Sok tekintetben műveltebb vagyok magyar kultúrális értékekben, mint sok más nagyonmagyar. Talán pont ezért látom így át a dolgot. Összefoglalva két fontos gondolata van a hozzászólásomnak:
- a nacionalizmus önmagában baromság, olyan, mintha hajszín alapján vennéd fel az embereket egyetemre: a szőkék nem kerülhetnek be
- minden jelenség és marhaság a határra tükörszimmetrikus, ugyanúgy lázítják azokat ellenünk, mint minket ellenük, és sokkal kevésbé féloldlas jelenség, mert nem mindegy, hogy az övéiket hülyítik az ő csatornáik keresztül, vagy minket a mi csatornáinkon keresztül -
djhambi #45 "Ők a kiválasztottak, nekik Istenadta joguk van mindenre, amire csak kedvük támad... még a palesztínok szisztematikus kiírtására is..."
Már nem azért, de minden nép magára aggatja ezt a jogot. Biztos hallottál mág Bogár Laci és a magyar egy szakrális társadalom képzelgéseiről. Meg a magyar Istentudatról, meg hogy a Dobogókő a világ szívcsakrája, és a magyar ez isteni nép, aki megvédi, és az apokalipszis eljövetelkor a Kárpát-medencében 144 ezer kiválasztott magyar túl fogja élni, mert a Kárpát-medence isteni erőkkel van körülvéve, és rajta kívül mindent eláraszt a víz. És ezt minden nép eljátssza egyszer.