290
-
Line #130 Viszont ha van ilyen akkor abban biztosak lehetünk hogy árgus szemekkel figyeli hol lehet még értelmes élet az őt körülvevő világban. Megtalálni minket pedig akkor is borzasztó nehéz ha a fénysebesség többszörösével képesek utazni. Szóval teljesen igaza van hawkingnak és totál felesleges magunkra felhivni a figyelmet.
Igazából lutri. Ha ránk találnak lehet hogy a menyországot lehet hogy a poklot hozzák. Ezt nem tudhatjuk.
Az is lehet hogy pár millió év múlva mi leszünk az az élőlény aki képes átszelni felfoghatatlan távolságokat és világokat igáz le és tart hatalma alatt vagy éppen segít nekik. -
Line #129 Mellesleg az az élőlény szerintem oltári ritka lehet ha egyáltalán van ilyen a mi galaxisunkban -lehet hogy másik galaxisban létezik- amelyik képes lehet a fénysebesség feletti utazásra. Valószínű hogy számtalan földönkívüli létforma van, de azoknak nyugodtan feltételezhetjük hogy elenyésző 0.001 százaléka képes csak utazni, legalábbis fénysebesség felett.
Nagyon úgy tűnik a világegyetem úgy lett megalkotva, hogy ne legyen kapcsolat az élőlények között. -
who am I 7 #128 "A földön is van nem 1-2 életforma amik az evolúció során nem a pusztítást és az egymással való versengést "választották" a fejlődésre"
Tudnád prezentálni ezeknek az életformáknak a civilizációs fejlettségét?Melyik intelligenciával és ÖNTUDATTAL rendelkező életforma az amelyik nem agresszív és önző?én nem sok ilyenről tudok (azaz 0), ami megfelel az előző 2 kritériumnak...Másrészt az agresszió és önzőség elemi szinten is itt van a világban..Szvsz, mondhatjuk, h erre is épül a fejlődés..akár milyen életforma talál ránk, nagy eséllyel ezen tulajdonságokkal is számolnunk kell az esetükben, az meg nem jó. -
Line #127 Amigy-amig sry -
Line #126 Legnagyobb tisztelettel de ha te szóltál nekem hogy felkiáltójel van a felszólító mondat végén úgy gondolom nem lehet probléma ha megemlítem felseleges beidézni az egész hozzászólásomat ami kettővel lejjebb van de amugy is ha ráklikkel bárki a jobb alul lévő hivatkozásra elődobja hogy mire irtad.
"Értelmezésük is kétséges lenne egy idegen faj szempontjából." AZ érzéseket nem feltétlenül kell értelmezni és nem minden embernek egyforma a fantáziája, gondolatai. Amigy neked szavak szimbólumok fogalmak keringenek a fejedben addig Tolkien világot alkot a gondolatával. Méghozzá igen érdekes világot.
Persze ez mint említettem csak egy példa. Kijelenteni pedig nem igazán tudunk róluk semmit mert aki idejut az sokminden ojan dologra lehet képes amit mi föl sem tudunk mérni agyilag. Nemhogy kétséges lenne az értelmezése hanem az is lehet hogy beszélned se kell vele egyszerűen rádnéz és mindent tud rólad és a gondolataidról.
A lényeg az hogy egyáltalán nem volt korlátolt hawking gondolkodása amikor kijelentette hogy szüksége lehet valamire az idegeneknek..
-
djhambi #125 "Ha a csillagközi utazás reális időn belül megoldható egy másik bolygón kialakult értelmes létforma potenciális veszélyforrást. El kell pusztítani. Aki nem így gondolkozik, azt majd más elpusztítja."
Az is lehet, hogy megvárják, míg tudunk olyat produkálni, hogy hasznukra legyünk. Esetleg szimbiózis. Lehet, hogy az ufákok nem tudnak énekelni, és tökre fura számukra az éneklésünk, és nagyon élvezik, és betörünk majd a szórakoztatóiparukba. Minden ember DJ hatalmas partikat csap náluk. :)
Ha kicsi igény, vagy indíttatás is van náluk az együttműködésre, akkor talán meghagynak minket.
Persze az is lehet, hogy észre sem vesznek minket, mert ők nem olyan hülyék, hogy keressenek másokat, meg jeleket küldözgessenek és hallgatózzanak. Mert mondjk ez fölöslehes energiapocsékolás. :) -
djhambi #124 Jöttél az evolúcióva, és azzal, hogy emiatt valamennyire hasonlítanának ránk, és ennek nagyon öülök, mert én is így gondoltam.
Szerintem viszont ennél többről van szó. Erőforrást minek pazarolna bárki is, hogy kiirtson idegen fajokat, akik sokkal primitívebben, ráadásul?
Talán tudományos kíváncsiságukat tudnák kiélni, vagy elvinnék a romokat, és a múzeumaikba dugnák, meg gyűjteményeikbe, az emberek meg háziállatok lennének. Persze ezeket csak akkor feltételezve, ha hozzánk hasonlóak, de ha teszemazt ivarosan szaporodnak, és van evolúció, szerintem megjelenik a státusszimbólum.
Persze egyáltalán nem biztos, hogy ők lesznek azagresszívebbek, bár talán van köze a fejlődésnek az agresszióhoz. Az európaiak gond nélkül kiirtották az őket békésen fogadó indiánokat, talán azt lehetne az evolúcióra ráültetni, hogy aki durvább, az fejlettebb is.
De az is simán előfordulhat, hogy mi igázzuk le őket a fejlettebb technológia reményében - már amennyiben használnak számunkra használható technológiát.
Mellesleg korábban voltak Hawking beszámíthatóságát megkérdőjelező hozzászólások, nekik üzenném, hogy ez úgy működik ezeknél a caornáknál, hogy felvesznek párszáz mondatot egy tudóssal, és aztán azt az 1-2 monadtot vágják be, ami a leginkább meghökkentő, és foglalkoztatja a közvéleményt. Aztán elterjed Spartacusról Rómában, hogy buzi. -
#123 Nem értem, hogy mindenki ezen az evolúción csak a pusztítást látja. A földön is van nem 1-2 életforma amik az evolúció során nem a pusztítást és az egymással való versengést "választották" a fejlődésre.
Ez pedig a szimbiózis.
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy más bolygón kialakult bioszférában lévő civilizáció rájött (vagy már így fejlődött), hogyan élhet tökéletes szimbiózisban a saját életerével és/vagy/ha ránk találnak azt kezdik elkutatni, hogy velünk milyen formában tudnának kölcsönösen kedvező életet kialakítani. -
Náza #122 Elkepzelheto a hitterites, de szerintem a hit az a nem felvilagosult elme magyarazata a vilagra es ahogy fejlodik az egyed/faj az uj tudas elkezdi megkerdojelezni a hitet. De vegulis a hit is egy kozos tudat, es ha eleg sokaig kitart, elekpzelheto hogy a hit miatt kapcsolodik ra mindenki a kozos agyra, es a kozos agy pedig a hit erdekeben pusztit/olvasztgat. Modern kori kerszteshadjarat? Elkepzelheto. Ott mar csak az a kerdes mint a Foldon is, hogy melyik hit a legigazabb, mert ugye amig van dontesi lehetoseg addig van kulonbseg is.
Ha viszont gepek veszik at az uralmat, azok valoszinuleg pusztan a racionalis gondolkozas alapjan merlegelnek, es az o fejlodesuk celja azutan, hogy felulkerekedtek az oket megalkotokon mar csak az lehet, hogy birtokoljak az osszes fellelheto energiat. Az pedig jelenlegi ismeretek alapjan birtokolni az osszes csillagot. Akkor viszont minden mas felhasznalo utban van, szoval nekik meg ez a hitvallasuk, hogy az energiaehseg miatt pusztuljon mindenki.
Na de ez mar kezd nagyon off lenni. :) A lenyeg, hogy egy nalunk fejlettebb akarmi celja valoszinleg a sajat fajtaja szamara biztonsagot biztositani, legyen az elletter, energiaehseg, vagy az osszes letezo fenyegetes felszamolasa. Szerintem. -
Kryon #121 Jaja :)
Sztem amúgy 2 legérdekesebb kérdés, hogy egy technológia által akár több millió évet megélt tudatnak milyen végyai lehetnek, illetve a csillagközi "hittérítés". Ezt tartom a 2 legfőbb motivációnak arra, hogy az idegenek beköszönjenek, és hát az erősebb kutya... -
Náza #120 Hopp majdnem en is ezt irtam, de vicces. :) A beolvasztas is egy erdekes lehetoseg! -
Kryon #119 Lényeg, hogy sztem is 90% esélyel megszívtuk, ha idejön valaki. -
Kryon #118 Egy civilizáció elég sokféle lehet azért, minél idősebb annál meredekebb dolgok lehetnek, pl. elképzelhető, hogy az eredeti faj már nem is létezik, gépekből áll a civilizáció, akik tisztán logikusan cselekszenek, és nem fognak meghatódni, ha el kell pusztítsanak mert útban vagyunk nekik valamiért.
2 alapvető irány létezhet sztem, ha a csillagközi utazás nem olyan nagy ügy mint ma gondoljuk, és egy ide látogató faj akár csak 1-2 évszázaddal fejlettebb nálunk, vagy közel azonos, ők előfordulhat, hogy anyagi okokból jönnek, erőforrásokért és gyarmatosítani.
Ha sokkal fejlettebb 1 faj nálunk, akkor kisbolygókból vagy csillagközi porból is megszerezhet mindent, így ha idejön kifejezetten miattunk teszi azt, egy ilyen faj konkrétan az emberektől akar valamit.
Mit akarhat?
Lehetnek tulajdonságaink amiket tanulmányoznak, esetleg fejlesztenék magukat vele.
Rajintelligenciájuk van, és be akarnak olvasztani.
Esetleg megoldották az örök élet problémáját, és rettenetesen unatkoznak, szó szerint az életünk kell nekik, a helyünkbe akarnak lépni, mert több millió évnyi kielégítetlen kíváncsiság és rettenetes unalom lehet mögöttük :)
Ha kiindulhatunk az emberi kultúrákból mert esetleg van hasonlóság, akkor, sztem 1 idegen vallás lehet ránk nézve a legveszélyesebb dolgok egyike, ugyanis elképzelhető, hogy 1 civilizáció szentül hiszi, hogy rájött a nagy igazságra, és mindenkit meg akarnak téríteni tűzzel vassal. Áldassék az Ori! :D
ennyi jutott eszembe így hirtelen :) -
Náza #117 Erdekes tema!
Szerintem is jobb ha csendben maradunk, persze igazabol talan mindegy, hiszen szerintem kisebb az eselye, hogy azert bukkannak rank mert mi hirdetjuk magunkat, mint ok magunktol, de mindenkeppen jobb ha nem teszunk ra meg egy lapattal.
Eloljaroban: Nem fogok tudni elszakadni a foldon tapasztaltaktol, de amit irni fogok szerintem az elet egyetemes torvenye, mashogy nem tudom elkepzelni, hogyan lehetne letezni.
Persze azt nem tudhatjuk, hogy milyen fejlettsegi szinten levo, milyen mukodesu (Pl.: C, vagy nem C-alapu, vagy akarmilyen egyeb mas modon radikalisan vagy nem radikalisan kulonbozo)lenyhez er eloszor a bolygonkrol kibocsatott jel. Annak
viszont nagy az eselye, hogy az hogy a vilagegyetemben barmilyen modon kialakulhasson egy barmilyen szintu intelligencia, az egy hosszu folyamat, fejlodes (veg)eredmenye. Persze lehet az evoluciot mint elmeletet tagadni, de en ebbe most
nem mennek bele, mert en mindenben latom, szerintem most is folyamatosan tortenik iszonyat tempoban, tehat azt hogy van mondjuk tetelnek vennem, es akkor azt is, hogy egy barmilyen intelligencia valoszinuleg nem csak ugy hirtelen lesz a
semmibol, hanem ennek a hosszabb/rovidebb fejlodesnek a resze.
Namost, tehat ha valahogy kialakult egy masik bolygon egy alapveto elet, es az kifejlodott x ezer/ millio/ milliard ev alatt sokmindenne + egy olyan elolennye amelyik tudja fogni a jeleinket, akkor sajnos nagy a valoszinusege hogy bizony
atment ugyanolyan fejlodesen mint amin a mi bolygonk/fajaink/emberiseg is atment, ahhoz, hogy tudja mi a enni, ehezni, szeretni, utalni fogalma. Egyszeruen csak azert, mert a fejlodesuk soran akaratlanul is tortentek veluk olyan dolgok
amelyek felboritottak a bolygojukon az egyensulyt. Biztos ok is a fejlodesukkel a kihalas szelere taszitottak bizonyos fajokat, biztos o koztuk is vannak nezetelteresek, hiszen nem valoszinu, hogy ha volt olyan helyzet, hogy valami csak
egy eloleny eletben maradasahoz volt eleg, de ketten voltak, akkor az egyik azt mondta, hogy: jo legyen a tied, en majd ehenhalok, nem gaz. Egyszeruen nem tudom elkepzelni, hogy egy ilyen faj jusson el a csucsra, mert a termeszetes
szelekcio altal valoszinuleg a legfurmanyosabb, legtalpraesettebb faj lett az amely vegulis eljutott erre a szintre. Viszont az is biztos, hogy mint minden fajnal, biztos ott is vannak jelentos kulonbsegek a faj egyedei kozott, a
kulonbseg pedig az egyik mozgatorugoja a feszultsegnek es az evolucionak. En oszinten szolva kizartnak tartom, hogy az hogy egy faj eljusson meg a nalunknal is okosabb, ugyesebb szintre, az sikeruljon pusztitas nelkul. Az evolucio mar
csak ilyen, hogy mindig az agresszivebb gyoz, az a faj amelyiknek megalszik a tej a szajaban az sajnos nem valoszinu hogy a nyertes faj lesz.
Tehat lehet utalni magunkat, az emberiseget azert amit muvel, de ez egy evmilliardok ota belenk ivodott program, hogy elj, minden aron. Ahhoz, hogy eljunk el kell pusztitatanunk valamit vagy aktivan, vagy passzivan, de pusztitani kell
mindenkeppen. Ez teljesen normalis. Ha a delfinek okosabbak/megfelelobbek lennenek mint mi valami miatt, ok is ugyanezt tennek. Ok is esznek, es ha elszaporodnanak az intelligencia okozta folenytol, es aztan eheznenek lehet
felfalnak/kiiratanak egymast, vagy ha annyira okosak lennenek kitalalnanak valamit arra, hogy hogyan tenyesszenek tobb halat, hogy tobb delfin elhessen, es szegeny halak kerulnenek a leigazott szerepbe. Ott is lenne tarsadalmi hierarchia
es hasonlo ismeros finomsagok. Sajnos ez ilyen szerintem mindenhol a vilagegyetemben, a fejlodesnek, eletnek ara van, a rendszer mindig egyensulyban van, ha egy egyed/faj nyer, egy/minden masik veszit.
Persze az elkepzelheto, hogy a fejlodes soran aztan kialakul valahogy egy kozos tudat, es ez egyfajta megoldas arra, hogyan lehessen az egyenek problemajan felul kerekedni, de nem valoszinu, hogy ez megoldhato, hiszen az intelligens
egyen felti a szabadsagat. Ugye nalunk is: Beket szeretnenk es szeretetet, de az RFID cuccokat, klonozast, genetikailag tokeletesitett embert (pl Gattaca) mar annyira nem szeretjuk. Pedig egyszer majd eljon a valasztas pillanata. Mar
megy a kampany, ami persze az elozo gondolatmenetet vegigfuttatva nem biztos, hogy annyira rossz es az is lehet, hogy hosszutavon az egyetlen jarhato ut. A masik meg a mesterseges intelligencia, es hogy az altalunk megalkotott gepnek mi
lesz a szandeka velunk, persze valoszinu, hogy a megsemmisites lehetosege mellett ujra kilyukadunk a kozos altala iranyitott tudatra.
Persze mindig lesz egy csoport ami nem hodol be, de az mar tok mashova vezet, igy is elkanyarodtam a vegevel elegge.
A lenyeg, hogy az ami kialakult a Fold nevu bolygon szerintem teljesen torvenyszeru es valoszinu mashol is igy tortenik, hiszen az elet mozgatorugoja a fejlodes, a minel biztosabb eletben maradas. Ha eszrevenne minket egy masik faj
nagyon-nagy valoszinuseggel elejet venne a fenyegetesnek, meg ha ebbol rovidtavu haszna nem is szarmazik. Szoval en csendben maradnek, hatha megusszuk a kozos tudatig.
Bocs a hosszu poszt miatt. -
tomonor #116 Space, the final frontier. -
Doktor Kotász #115 "Az emberi agy az csak egy példa volt, rengetedg olyan dolog lehet itt ami hasznos lehet amiről neked vagy nekünk gőzünk sincsen. Ne próbáljál már emberi aggyal felruházni egy idegen civilizációt mert nagy valószinűséggel nem ugy gondolkodnak mint mi ebből következik hogy más értékes a számukra mint számunkra.
Eszmei értékekről még nem hallottál? Lehet hogy érzésekre vadásznak. Nem tudják mi a gyönyör mi a kín. Zene stb.. egész egyszerűen érdekesek lehetünk a számukra. Nem sértésből mondom de igenis te vagy korlátolt amiatt mert nem tudod elképzelni mi lehet fontos egy idegen civilizációnak és buta emberi értékrendek szerint gondolkodsz. "
Pontosan ez a lényeg, hogy teljesen más a fontos a számukra.
Ilyen szempontból már az is kétséges, hogy értelmezni tudnák a gondolatainkat.
A gondolkodásunk teljesen nyelvi. A gondolkodásunk szavakból, emberi fogalmakból, szimbólumokból áll. Így már az értelmezésük is kétséges lenne egy idegen faj szempontjából. -
who am I 7 #114 NA bah, én is ezt mondtam kb :D legalábbis az első bekezdést.. -
who am I 7 #113 Mivel magadból és saját "tudástáradból" indulsz ki, nem tudhatod, hogy milyen az az életforma, ami ide tud jönni..és lehet, hogy talál magának valamit (ami kell neki), és problémák fognak adódni ebből..
Szerintem Hawking itt most nem arra gondolt, hogy majd a szamóca kell az idegeneknek, vagy az elhasznált cipőnk...Hanem, ez az öröktörvény ebben a világban, h a hangoskodás SOSEM vezet jóra..remélem érted...Legalábbis egy idegen közegben való hangoskodás...A pesszimizmus nem alaptalan, bár, ha van faj ami hódit az univerzumokban v. galaxisokban stb. az úgyis megtalál, idő kérdése...Bár az se mind1 ugye, h mennyi az az idő. -
Line #112 A testünk is kellhet nekik. Lehet hogy ők "gusztustalanok" és keresnek egy olyan életformát ami a lehető legtöbb élvezetet nyújta ha átköltöztetik bele a tudatukat. De ez is csak egy hirtelen jött ötlet. SZámtalan értékes dolog lehet itt. -
Line #111 Az emberi agy az csak egy példa volt, rengetedg olyan dolog lehet itt ami hasznos lehet amiről neked vagy nekünk gőzünk sincsen. Ne próbáljál már emberi aggyal felruházni egy idegen civilizációt mert nagy valószinűséggel nem ugy gondolkodnak mint mi ebből következik hogy más értékes a számukra mint számunkra.
Eszmei értékekről még nem hallottál? Lehet hogy érzésekre vadásznak. Nem tudják mi a gyönyör mi a kín. Zene stb.. egész egyszerűen érdekesek lehetünk a számukra. Nem sértésből mondom de igenis te vagy korlátolt amiatt mert nem tudod elképzelni mi lehet fontos egy idegen civilizációnak és buta emberi értékrendek szerint gondolkodsz. -
Doktor Kotász #110 Nem Hawkingra mondtam, hanem erre a nézetre, amit Hawking is vall. -
Doktor Kotász #109 "Egyből van itt egy olyan dolog ami máshol valószinűleg nem sűrű. Az emberi tudat, agy."
Milyen nagy tudást lehetne megkaparintania egy olyan civilizációnak az emberi agytól, amelyik átrüpküd egy galaxison?
És még én lennék korlátolt?
"SZerin tem ne akarj okosabb lenni Hawkingnál."
Először is, ha felszólítasz valakit, akkor a felkiáltó jelet kell használni a mondat végén!
Egyébként meg sok más tudós nem ért egyet Hawkinggal ebben a kérdésben, ami a cikk elolvasása után kiderül...
-
who am I 7 #108 Ez egy érdekes hsz, és komolyan érdekel, h miből gondolod, és mire alapozod ezt a véleményed.
Egyébként én is Hawking pártján vagyok, h nem kéne óbégatni a ház tetejéről...Nah mind1... -
Line #107 Hát valakire azt mondani hogy korlátolt szerintem nem tisztelet. :D De nem megyek bele a vitába. Legalábbis ebbe... -
philcsy #106 respect -
jamborl #105 Senki sem akar okosabb lenni Hawkingnal, sokan problakoznak, mi meg csak elmelkedunk
...es semmi egyebb, szerintem, innen mindenki tiszteli Ot. -
philcsy #104 Igaz. Bár a saját szerves vegyületek termelésénél felszabadul annyioxigén amennyi a lebontásukhoz kell, az oxigénfelesleg nem árt.
off:
Arra azért kíváncsi lennék milyen fiktív szénalapú biokémiát lehetne kreálni amiben nincs szénhidrát és aminosav.
Ha jól tudom aminosavakat a világűrben is kimutattak.
És mi lesz 5 molekula ciánból ha melegen tartjuk őket? adenin!
Én úgy gondolom hogy ha máshol életet találunk a földihez hasonló körülmények (<150°C, <1000atm) között akkor az a földihez nagyon hasonló lesz. Biokémiában szerintem nem sok különbség lesz. -
Line #103 Ja de látom már előttem is boncolgatták ezt a kérdést. :) -
Line #102 Szóval nagy kincs lehet például az emberi fantázia. -
Line #101 Szerintem meg pont te vagy korlátolt.Egyből van itt egy olyan dolog ami máshol valószinűleg nem sűrű. Az emberi tudat, agy. De ez csak egy példa, mivel nem ismerjük az univerzumot max. a periodusos rendszert elképzelésünk se lehet hogy mi kell egy idegen civilizációnak. SZerin tem ne akarj okosabb lenni Hawkingnál. -
jamborl #100 ..es ha mar at kell alakitani a bioszferat, akkor (erkolcsileg) egyszerubb egy lakatlan bolygot... -
Doktor Kotász #99 Milyen erőforrásokra lehet szüksége egy hipertérben közlekedő fajnak?
Fémek? Tele van velük a halott univerzum. Lebontanak egy aszteroidát és kész.
Fosszilis tüzelőanyagok? Na ez vicc lenne...
Ha az egész univerzum anyagból van, akkor mi szükség lenne anyagért elmenni egy lakott bolygóra? Ez korlátolt felfogás. Abból indul ki, hogy a technológiánkkal kitermelhető véges földi készletek szabta korlátok érvényesek a hipertérben röpködő többi civilizációkra is.
Lakhely? Ennek talán volna értelme, de már az is kétséges, hogy lehet-e kompatibilis egy bioszféra egy másik helyen kifejlődött életformával. -
n3whous3 #98 Hawking az új Einstein és én mindig is adtam arra, amiket ez mondott :) -
jamborl #97 de nem kellhet nekik semmmi ami anyagi mert azt mar "kotelezoen" meg kell tudjak termelni maguknak. kizart, hogy sajat testuk tokeletes mukodeset ne ismernek.
a lelki/szellemi dolgok mar mas teszta, errol lehetne vitazni.
"elviszik a légkörünket, hanem hogy idehozzák a saját élővilágukat, a miénket meg kiirtják..." en arrol probaltam irni regebben, hogy enm bantanak minket, es ebbe beleertem az elovilagunkat is. nem hajtanak vegre olyan valtoztatasokat a foldon ami hatassal lehet jovonkre negativan. persze csakis akkor, ha nem banto szandekkal keresik a "tarsasagunkat". mivel nagyon is tisztaban vannak ennek kovetkezmenyeivel. -
#96 Nézzétek a V nevű sorozatot. -
osztmivan #95 ahogy olvasom, te már a digitális korban szocializálódtál
mi már nem érthetjük meg egymást soha, egy szinttel feljebb vagy az evolúciós listán -
jamborl #94 igen ertem, nem figyeltem elegge, bocsanat. -
osztmivan #93 mást is elveszíthettek
ha feltételezzük, hogy teljesen másmilyen lények,
lehet nem képesek álmodni, ahogy a földi fejlettebb lények, egy mesterséges agylazítóval pihennek, de inkább el akarják lesni az alvás közbeni álmodás titkát
vagy nem bírnak egy helyi baktérium törzzsel, és keresnek olyan lényeket, akiknek fejlettebb az immunrendszerük az övékénél
vagy választ az élet kérdésére, "miért vagyunk?" és minél több fajt akarnak megismerni a válaszadáshoz
akármit is kereshetnek, nem csak a zoxigénünk kellhet -
#92 Hargitai Károly: nem kell félni, mert van galaktikus NASA.
ET vagyok, nem turista.
-
philcsy #91 Igen az idegenek mindig is gyanították hogy a nyolcadik és a tizedik között van még egy szinfónia. Volt egy régi legenda miszerint a kilencedik szinfóniát valaki régen véletlenül letörölte. De mielőtt megsemmisült volna, egy távoli bolygóra valahogy mégis sikerült elküldeni. A nyomok a földre vezettek. És a legenda beigazolódott! Az idegenek pedig boldogan utaznak haza.