130
  • Oláh Herkules
    "aki mondja másra az mondja magáááára"? :D
  • pixx
    A kedvedért felraktam a 2 magos notimra a Mobipoceketet, tudom, úgy se hiszed el, de itt 3-4 másodperces eredményt mutat a történet xp alatt. közel 300 könyvel...
    Nem tudom lehet az én 2 magosom jobb, mint a te i7-esed, vagy tényleg felmerül a hozzá nem értésed...
    A személyeskedést te kezdted, azzal, hogy állításaimat hazugnak nevezeted.
    Ami nem nagyon mozgat, hisz látszik mennyire értesz a géphez, ha egy i7-esen nem tudod elindítani a mobopocketet csak nyögvenyelősen, hogy tudnál te bármit állítani egy xp-n vagy egy vistán, vagy win7-en, hogy jó legyen.
    Amúgy a google a barátod, és nagyon sok kérdésre válaszol neked, és környezetednek is, ha hülyék vagytok, hozzá.
    Ja örülnék neki, ha nem mondatokat ragadnál ki, meg pár szót, hanem az egész reagálnál, nem bírom az olyan embereket, akik csak azt hallják meg amit akarnak.

Magamat nem teszem nevetségessé, hiszen folyamatosan ellened írkálnak a tagok, és nem melletted.
    Ebből jön a következtetés, hogy te vagy itt a legokosabb, és mindenki más hülye, vagy itt normális mindenki, és te vagy a hülye? Szerintem az utolsó megállapítás a helyes...
  • Ulkesh
    Jó az aláírásod :D
  • Ulkesh
    Van benne valami, úgyhogy innentől a te irományaidra nem is reagálnék….
  • farxis
    én apple felhasználó vok és aszt kel hogy mongyam, hogy sokal job mint a win mert a filmekben is ijet használnak és akkor tuti hogy jó megmetr szép fehér, és amerikában gyártyák, meg apám is azmonta hogy az apple cuccok a többinél mindig 4x gyorsabbak meg jobak!!!44
  • Oláh Herkules
    Tudod értelmesen érvelni csak értelmes célszemélynek lehet ;)
  • Ulkesh
    "De tudod miért nem itunes/mást használnak a releaserek"
    "Tudod a saját cdimet is eaccal rippelem"

Ja persze…

Személyeskedni, meg mosakodni azt tudsz, értelmesen érvelni, azt nem..
  • Oláh Herkules
    idióta itt nem lopáson van a hangsúly, hanem a minőségen. Tudod a saját cdimet is eaccal rippelem ;)
  • Oláh Herkules
    úhh ez megint aranyköpés, grat :D
  • Ulkesh
    "persze, hiszen te megmondtad, hogy a windows minden folyamatot 1 magra tesz, csak többszálú programokkal tudja a 2./többi magot is használni "

Gondolom az Intel azért csinálta meg a Turbo Boost-ot, mert a Windows olyan szuperül el tudja osztani a feladatokat a magok között és nem azért, mert erre nem képes és inkább annál az egy jobban kihasznált magnál emelje meg az órajelet evvel is több teljesítményt kihozva. De hát ismét én nem értek hozzá, meg ezek szerint az Inteles mérnökök is félre lettek tájékoztatva :D
  • Ulkesh
    Ok, légy rá büszke, hogy te lopott zenét hallgatsz :D
  • Ulkesh
    "Viszont próbáltam tabletté hajtogatható netbookot és semmi gondot nem láttam a kezelhetőségében."

Ennek örülök, sokezer másik embernek gondot okoz...

"Hát ja, legyen havi 18 ezres telefonszámlám a mostani 4 helyett…"

Nem véletlenül írtam, hogy csak annak éri így meg, aki ki is használja.
    Én spec 5000-et fizetek havonta, de ebben azért kicsit több van, mint a tied :)
    (3 GB adatforgalom, 400 perc, flottán belüli ingyen beszéd, 150 SMS bárhova belföldön)

"Nagynehezen találtál egy olyan alkalmazást, amiben gyenge a Desire…"

Nem, nekem konkrétan elsődleges fontosságú az adatkezelés, ha az nem megy gördülékenyen, akkor megette a fene az egészet.

De sajna mindenhol ilyen kicsit meg-meg akadó volt a készülék, mind a rendszeren belül, mind bármilyen alkalmazásban.
    Nem lehetett egy oldalt úgy végiggörgetni, hogy ne akadozzon meg párszor. Ettől az egész készülék olyan erőlködő, nyögvenyelős érzést kapott.

Tudod nem azért vártam majd 2 hetet a Desire-re, hogy utána gyorsan kifogásokat keresve eladjam, egyszerűen nem volt értelme megtartanom, ha mindabban amire én naponta használom a készülékemet sokkal gyengébben teljesít, mint a régi.

"Ellenben a videólejátszás - konvertálás nélkül - és a webböngészés nem akad."

Tévedés, konvertálás nélkül nem játszik le videót és amik vannak külső fejlesztések azok sem igazán. Az yxflash a legjobb még, de az is akadozik rendesen egy sima DivX-től is.

A játékokat hagyjuk, ezen a téren évekkel le van maradva az Android az iPhone-hoz képest.

Én az asphalt 5-öt néztem, de bár azonos a játék, azonos a fejlesztő, de óriási a különbség.

Nexus: http://www.youtube.com/watch?v=8WhSM6HOUfs
    (Nem a videó szaggat, sajna a Desire-n is ilyen volt.)

iPhone: http://www.youtube.com/watch?v=Rldt0X1hb0U

"nekem 8 gigánál nagyobb tárhelyre telefonon nincs szükségem."

Nekem a doksik önmagában több mint 8 GB-ot esznek, pedig 1,5 GB felhőben van (DropBox).
  • Oláh Herkules
    jah ez ulkeshnek ment.
  • Oláh Herkules
    "Hidd el picit jobban értek a Windows-hoz, mint te valaha is fogsz."

persze, hiszen te megmondtad, hogy a windows minden folyamatot 1 magra tesz, csak többszálú programokkal tudja a 2./többi magot is használni :) Te értesz hozzá bizony :DDD
  • Oláh Herkules
    húha mintha nem tudná 5445+ program.De tudod miért nem itunes/mást használnak a releaserek (vagy akik minőséget akarnak) hanem eac-t? Nem, hogy is tudnád.
  • Gerygrey
    Gyanítom az életben nem volt még tabletPC-d :D :D

Nem. Windows Mobile PDA-m volt, amit elsősorban ceruzával való használatra terveztek, mégis elboldogultam vele ujjal (kivéve a billentyűzetet, de mivel abból hardveressel rendelkezett a gép, az nem is volt gond)

Viszont próbáltam tabletté hajtogatható netbookot és semmi gondot nem láttam a kezelhetőségében.

Nem az, ennyiért elviheted a T-Mobil-tól, ha Ikon600-as előfizut kötsz.

Hát ja, legyen havi 18 ezres telefonszámlám a mostani 4 helyett... Mobilnetet nem használok (120/10 Fiber Power van itthon, amellé minek?) T-mobile előfizetőknek havi szinten kb 10 SMS-t küldök, és akikkel 600 percnél többet beszélek, azokat mostani vodás előfizummal ingyen hívom - akikkel meg nem, azokat nem 26, hanem 12 forintos percdíjjal.

n konkrétan 1 nap után túladtam a Desire-n mert lassú, akadozós jószág.

Nagynehezen találtál egy olyan alkalmazást, amiben gyenge a Desire... Szerencse, hogy táblázatot szerkeszteni még asztali gépemen se szoktam, nincs feltelepítve semmilyen Office, azt hiszem a telefonon is elleszek nélküle. Ellenben a videólejátszás - konvertálás nélkül - és a webböngészés nem akad.

Desire vs Iphone - böngészők
    Desire: Google earth - ez nekem elég görgülékenynek tűnik
    Desire játékok - ez se szar...

Megnézném, ahogy ezeket az SD kártyákat megpróbálod betuszkolni egy microSD foglalatba :D :D :D

Ez kivételesen jogos :) De mint mondtam, nekem 8 gigánál nagyobb tárhelyre telefonon nincs szükségem.
  • Ulkesh
    "Procin lehet sokat gyorsítani xp alatt, ha egy kicsit beletursz, kikapcsolsz ezt."

No tanítsál, sokan kíváncsiak lennének, hogy mit állítasz az Atomos gépeden, hogy gyorsabb lesz mint egy Core i7-es munkaállomás :D

Mert ugyebár az atomos szupernetbookod 750 MB-nyi adatot hamarabb beindexel, mint egy kvázi 8 magos erőgép.
    (A Mobipocket induláskor beolvassa az összes könyvet ami a mappájában van, behívja az borítót, címet, írót, egyéb adatokat és a fülszöveget. Nos ezt láttad a videón is. Nem egy gépen használom és nem csak én használom ezt a szoftvert, szóval, ha nagyot akarsz mondani, akkor semmi akadálya, sajna az, hogy nem mondasz igazat, az egyértelmű és letagadhatatlan.)

"Mivel Apple fan vagy, ráadásul a legrosszabb (szerintem még fizetett is), fogalmad sincs a winről, mert szerinted az alapból szar. "

Attól, hogy bunkó vagy még nem fogsz jobban érteni hozzá. Butaságokat írsz és ragaszkodsz hozzá, az a te dolgod, de kissé vicces, hogy úgy személyeskedsz, hogy fingod sincs arról, amit írsz és arról sem, amivel én foglalkozom. Hidd el picit jobban értek a Windows-hoz, mint te valaha is fogsz.
    Tudod én azért alkotok véleményt a Windowsról és azért tartom gyengébbnek (nem szarnak), mint az OSX mert ismerem, veled ellentétben, aki OSX-et max videón látott és akinek a Windows még mindig az XP-t jelenti :).

"Az egyszerű népek, mint te egyből lesz@rozza…"

Konkrétan a szaksajtó szarozta le, de mint tudjuk, te mindenkinél mindent jobban tudsz és mindenhez jobban is értesz :D

"A többiek meg olyan terméket akarnak eladni, ahol nem vagy lekorlátozva, ahol az usb és a kártya olvasó alap, sőt még a hülye flash is…"

Ne zavarjon hogy a többinél maga a vas az ami korlátoz (ne röhögtessenek az Atomos tablettel), meg a desktop OS ami nagyon jó egy desktop gépre, meg egy notebookra, de már egy netbook esetén is nyögvenyelős az egész történet, egy tabletnél meg a hónap vicce (konkrétan ezt prezentálták is a WePad sajtótájékoztatóján).

"Lefekszel a kanapéra, felhúzod a lábad, és ráteszed, vagy leülsz, és az öledbe rakod. "

No most ezt próbáld ki és nézz utána mit láthat a túloldal :D
    Mondom, hogy nem kéne kipróbálás nélkül irkálnod, mert maximum engem mulattatsz, de magadat kinevetteted.

• pixx
    "Érdektelen, hogy mit hiszel el, vagy mit nem. Egyébként ha igazat mondanál azzal, hogy a netbookodon 5-6 másodperc akkor vajon milyen gépen kellett volna videót készítenem a majd fél perces induláshoz? :) Ember, gondolkozz."

Részemről az érdektelen, amit mondasz, tudom mit láttam. Hogy te ebből mit hiszel az lényegtelen...
    Procin lehet sokat gyorsítani xp alatt, ha egy kicsit beletursz, kikapcsolsz ezt. Mint mondtam érteni kell hozzá. Én szeretem beállítani, és kivenni a felesleges dolgokat. Attól, hogy nekem gyorsabb, magamnak köszönhetem, az hogy neked lassabb, nem azt jelenti, hogy hazudok, hanem te vagy hülye hozzá. Mivel Apple fan vagy, ráadásul a legrosszabb (szerintem még fizetett is), fogalmad sincs a winről, mert szerinted az alapból szar. Hogy munkára bírd picit bele kell turni. De tudjuk, hogy te csak a kényelmes Mac OS-t szereted, jó minden ahogy van...

"Eddig mégis úgy tűnik, hogy a konkurens tabletek érdemlik ki a rakás sz@r kategóriát, lásd WePad "
    Valószínűleg marketing kampány része volt a kis felhajtás, így a sajtó felkapta. Amúgy nem biztos, hogy beszéltek volna róla. Az egyszerű népek, mint te egyből lesz@rozza...
    Az apple belerakott egy táblába, egy telefon os-t. Lehet nekem nem jön ebben át az innováció?
    A többiek meg olyan terméket akarnak eladni, ahol nem vagy lekorlátozva, ahol az usb és a kártya olvasó alap, sőt még a hülye flash is...
    Leírtam minek kell az usb, ha nem érted, akkor passz...

"Lehet állvánnyal bohóckodni, vagy görcsbe rándult testtel és kézzel kitartani a lapot,"
    Jézusom...ha ennyire hülye vagy, hogy így csináld, akkor sajnállak, de tényleg.
    Lefekszel a kanapéra, felhúzod a lábad, és ráteszed, vagy leülsz, és az öledbe rakod.
    Tudjuk, hogy a te véleményed mérvadó, amit te próbáltál, és rossz, az csak rossz lehet. Bárki bármit mond az hülyeség. De azért ott volt: "Kézzel kitartani" úgy remeg a legtöbbet...

• Magiszter
    Hát igen, az árát nem ide a balkánra szánták, nekem meg az az egyedüli kifogásom igazából. Hogy a tudásához képest drága. Ha már 60k környékén adnák nem gondolkodnék sokat rajta hogy kell-e vagy sem, venném, vinném :P
    Nah de majd ez is úgy lesz mint az iPhone-om. Megvártam a 3GS-t és vettem egy 2G-set 50-ért :D
    Valószínű igy lesz iPad-om is :) Vagy ha a következő generációk már nyújtanak annyival többet amit már érdemes megvenni teljes áron.
  • Ulkesh
    Majd ha a jogvesztőink erre lehetőséget adnak, akkor lesz magyar Music Store, addig sajna nem.
    Az eBook Store-ban lesz magyar tartalom, közel 5000 könyvvel, szóval az iPad egyik legfontosabb funkciója itthonról is élvezhető lesz.

Az árakat meg ne méregesd, mert sajna nem így működnek a dolgok. Nagyon boldog lennék, ha csak az iPad lenne drágább az itteni fizetésekhez mérve és nem minden más is.

"És akkor nem beszéltünk arról hogy hiába veszed meg itt, nem beszél magyarul, nincs iTune-s olyan színvonalon mint odakint, tehát veszel egy drága, de jópofa készüléket aminek alig van támogatottsága nálunk."

A következő változata a rendszernek már honosított, szóval ez már nem lesz indok (ez konkrétan azt jelenti, hogy mire nálunk forgalomba kerül már meglesz a magyar lokalizáció).
    Az iTunes-ból az alkalmazások és a könyvek itthon is teljesen elérhetők, zenét meg filmet az itteni állapotokat figyelembe véve meg úgy sem vennél. A meglévő médiatartalmadat meg az iTunes ugyanúgy kezeli, mint a sajátját, szóval lényegtelen, hogy ott vetted, vagy máshonnan szerezted a készülék használja.

Most az, hogy konvertálod és a gyári lejátszóval játszod le, vagy jailbreak-eled és teszel rá olyan playert ami az mkv-t is lejátssza, az más kérdés. Ez egyéni ízlés kérdése (közel 80 millió iPhoneOS-ű eszköz van a világon, de ezek alig 4-5%-át jailbreakelték, ez eléggé beszédes szerintem).
  • Magiszter
    Ugye az iTunes filmnézésről meg annyit hogy ha nekem talál magyar szinkronos filmet, akkor gratulálok hozzá. Majd ha MO-n is lesz olyan az iTunes mint amerikában hogy bárhol, bármikor, bármit, és ezt persze hasonló áraránnyal mint USA-ban akkor lehet arról beszélni hogy megéri az iPad azt a pénzt amit el kellene hogy kérjenek érte.

USA havi minimálbér: 850 $ ~ 170.000 Ft. (átlag mivel sok állam van USA-ban)
    Magyar minimábér: 60.000Ft
    (nettó értékek)
    Az iPad : 500$ ~ 98.000 Ft (USA-HUF mai napon)

Akkor arányosítsuk a dolgokat:

170.000Ft - 98.000Ft = 72.000Ft (~58%-a a minimálbérnek)
    akkor az iPad magyar ára ~ 35.000 forintnak kellene lennie.

Ez akkor ha arányosítva nézzük. Az iPad ilyen színvonalú techikát képvisel odakint. Míg nálunk 100.000 környékén lesz majd ami a minimálbér 1.7x-ese, azaz majdnem duplája. Ezért mondom hogy az iPad nálunk ilyen 60 ezerért még menne, mert bár az is sok pénz, de nem annyi mint egy jobb havi fizetés. Ott a legrosszabbul kereső is csípőből csengeti ki, persze hogy sokan veszik. 35-ért én is vennék kettőt is, nem érdeklene a sok hiányossága. De mivel egy jobb laptop áráért egy iPod tulajdonáságaival bír... Nem ér meg ennyit az a nagy képernyő.

És akkor nem beszéltünk arról hogy hiába veszed meg itt, nem beszél magyarul, nincs iTune-s olyan színvonalon mint odakint, tehát veszel egy drága, de jópofa készüléket aminek alig van támogatottsága nálunk.
  • Ulkesh
    "Lehet hogy bennem van a hiba, de eddig sosem zavart az ilyesmi, nincsenek batár ujjaim."

Gyanítom az életben nem volt még tabletPC-d :D :D

"Az iPhone 3GS már 9900 Ft-ért megvehető
    Ugye te is tudod, hogy ez hazugság?"

Nem az, ennyiért elviheted a T-Mobil-tól, ha Ikon600-as előfizut kötsz. Persze ez csak akkor éri meg, ha valóban kihasználod az adott előfizetést. De Ikon200-al is 80 ezer Ft 2 év hűséggel.

"De ha nem, akkor szólj, adok neked egy tízezrest, te megveszed nekem, és ha esetleg további költségek merülnek fel, akkor azt te állod."

Az előfizetést mindenképpen fizetned kell, tök mindegy milyen készüléked van, szóval az nem többletköltség, ezen kívül mi mást kéne fizetned???

"De mindegy, ne rugózzunk az áron, legyen 180 a Desire és 150 az iPhone 3GS, én akkor is a Desire-t választanám, mert az Apple ott korlátoz ahol tud, az Android viszont a szabadságról szól."

Én konkrétan 1 nap után túladtam a Desire-n mert lassú, akadozós jószág.

Desire teszt videó: http://href.hu/x/c34h

és ugyanez 3GS-en: http://href.hu/x/c34i

A szabadság meg gondolom azt jelenti nálad, hogy programokat csak a pár száz megás belső memóriába telepíthetsz és fizetős tartalmakat nem érheted el itthonról. Mert ha mást akarsz akkor bizony root-olnod kell a készüléket.
    A nagy szabadság egyébként nálam ott ért véget, hogy a megszokott alkalmazásaim felét sem találtam meg Android-ra.

"Jó, a 3GS 32 gigás, de láttam már 25 körül 32 gigás class 6 SDHC kártyát"
    Erről adhatsz linket, mert sokan örülnének neki. A 16 GB-os kerül általában ennyibe.

"Le vagy maradva :)
    Ez csak class"

Legalább halovány fogalmad lenne a dolgokról amikről írsz :D :D
    Megnézném, ahogy ezeket az SD kártyákat megpróbálod betuszkolni egy microSD foglalatba :D :D :D

"Igen, szoktam ilyesmit csinálni, de ezek egyrészt nem kötelezőek ahhoz, hogy alapfunkciókat elérhessek"

Dehogynem, pl a programok telepítése nálam eléggé alapfunkció, root-olás nélkül ez eléggé korlátozott lehetőség.

"Még mindig nem értem, mit kéne érdekeljen engem az amerikai piac."

Konkrétan visszakérdeznék, mit érdekli egy amerikai gyártót, hogy itt te lopod a filmeket és a zenéket, no és miért is kéne ezt támogatnia??

"Egyébként a bolti DVD-k nagy részét nem lehet csak úgy átkonvertálni, csak DVD Decrypter-rel, ami feltöri a DVD másolásvédelmét szintén illegális módon... Nesze neked jogkövető magatartás. :)"

Konvertálni nekem mindegyiket sikerült, amit nem lehet, az a másolás.
  • Gerygrey
    Elfelejted, hogy a piac ahova szánják nem annyira warez centrikus (kevés ember kockáztatja meg a több 100 ezer dolláros pert pár vacak videó miatt),

Még mindig nem értem, mit kéne érdekeljen engem az amerikai piac. Én Magyarországon élek, és az itteni körülmények alapján alakítom ki az álláspontom valamiről. Most írjam azt, hogy "ha amerikában élnék, helyi átlagfizetésből, akkor biztos hogy azonnal szaladnék iPad-et venni"? (nem tenném)

inkább kiadja azt a pár dollárt az iTunes-ban és fél perc múlva tökéletes minőségben nézi a filmet, vagy sorozatepizódot.

Egyébként is, ha jogkövető magatartást folytatsz és csak a DVD-id konvertálod, akkor a Handbrake kemény 8-10 perc alatt átkonvertál egy DVD-t h.264-be.

Majd esetleg folytatok jogkövető magatartást akkor, ha ezzel nem maffiaszervezetek (Artisjus és társai) működését támogatom. Egyébként a bolti DVD-k nagy részét nem lehet csak úgy átkonvertálni, csak DVD Decrypter-rel, ami feltöri a DVD másolásvédelmét szintén illegális módon... Nesze neked jogkövető magatartás. :)
  • Gerygrey
    normál esetben egy 9"-os képernyőn egy menüpont 3-4 mm és bogarászhatsz kézzel, míg azt találod el és nem a két másik szomszédját

Lehet hogy bennem van a hiba, de eddig sosem zavart az ilyesmi, nincsenek batár ujjaim. Inkább férjen el sokminden a képernyőn, mint hogy a nagy felbontást elpazaroljuk azzal, hogy másfélszer másfél centis böszme ikonokat használunk szellős elrendezésben, zéró személyre szabhatósággal.

Az iPhone 3GS már 9900 Ft-ért megvehető

Ugye te is tudod, hogy ez hazugság?

De ha nem, akkor szólj, adok neked egy tízezrest, te megveszed nekem, és ha esetleg további költségek merülnek fel, akkor azt te állod.

De mindegy, ne rugózzunk az áron, legyen 180 a Desire és 150 az iPhone 3GS, én akkor is a Desire-t választanám, mert az Apple ott korlátoz ahol tud, az Android viszont a szabadságról szól.

Erről adhatsz linket, mert sokan örülnének neki. A 16 GB-os kerül általában ennyibe.

Le vagy maradva :)

Ez csak class 4 (ami szerintem bőven megfelel a célra, ha nem akarod pendrive-ként is használni, nagyméretű fájlok szállítására)
    De itt van class 6-os is nem sokkal drágábban.

Gondolom az Androidos készüléked nincs root-olva, WinMon sem használsz főzött ROM-ot és Symbian esetén sem szignóztál egyetlen alkalmazást sem. Ugye?

Igen, szoktam ilyesmit csinálni, de ezek egyrészt nem kötelezőek ahhoz, hogy alapfunkciókat elérhessek, másrészt pl WinMo készüléket abban a tudatban veszek, hogy bütykölni kell és cserébe nagyobb tudást kapok, az iPhone-tól viszont azt várnám, hogy készen kapok egy olyan rendszert, amihez hozzá se kell nyúlni.
  • WoodrowWilson
    Hagyjad már ezt a webkamerás baromságot, hogy nem lehet egyenesen tartani, meg hogy ki kell tartani magad elé, hogy szakadjon le a kezed. Ha annyira rángatózna amennyire mondod, akkor olvasni se tudnál rajta. Egyszerűen berakod az öledbe, ránézel lehajtott fejjel, és voilá, lehet webcamezni rángatózás nélkül.
  • Ulkesh
    "Nem értem, miért kellene áttervezni az alkalmazásokat. Mi a különbség aközött, hogy az ujjam hegyével rábökök, vagy hogy az egérrel odakattintok? Semmi."

Mert normál esetben egy 9"-os képernyőn egy menüpont 3-4 mm és bogarászhatsz kézzel, míg azt találod el és nem a két másik szomszédját, másrészt az ujjal történő kezeléshez eleve más felépítésű felület kell, mert máshogy használja az ember (próbáld ki és rájössz).

"iPhone 3GS: 200 körül megy, Desire: 125. (új, gyárilag független, garanciás)"

Az iPhone 3GS már 9900 Ft-ért megvehető, de függetlenül is 180 eFt.
    A Desire hivatalos forrásból, rendes garival 149 eFt és ehez kapsz egy gagyi 4 GB-os kártyát. Ha ezt le akarod cserélni legalább 16 GB-osra és megközelítőleg olyan sebességűre, mint az iPhone belső flash memóriájának sebessége, akkor ráfizatsz annyit, hogy vagy ugyanannyiba kerül, vagy kicsit többe.

"A felhasználói élmény: garanciavesztéssel járó buherálás szükséges egyes alapvető funkciók engedélyezéséhez…"

Gondolom az Androidos készüléked nincs root-olva, WinMon sem használsz főzött ROM-ot és Symbian esetén sem szignóztál egyetlen alkalmazást sem. Ugye?
  • Ulkesh
    "A 6 éves PDA-on megnézetm a kedvedért, valóban hazudtam 3 másodperc volt az utoljára olvasott könyv, netbookon meg 6 másodperc nem 5...ja most éppen 300 könyv van rajtuk…"

Ember ki beszélt PDA-ról??
    Atom alapú rendszerről volt szó Windows-sal és Mobipockettel.
    Ha meg azt állítod, hogy 5-6 másodperc alatt a netbook-odon megnyitja, akkor ne haragudj, de nem kéne füllentened. Jó pár gépen megnéztük és bizony a Mobipocket, mivel minden indításkor feldolgozza a teljes adatbázisát mindenhol lassan indul, ha sok a könyv alatta. Lásd videó.

"Az ilyen videókat meg nem kajálom be, tele van a net nem egy kamu videóval mindenről…"

Érdektelen, hogy mit hiszel el, vagy mit nem. Egyébként ha igazat mondanál azzal, hogy a netbookodon 5-6 másodperc akkor vajon milyen gépen kellett volna videót készítenem a majd fél perces induláshoz? :) Ember, gondolkozz.

"Sajnálom, hogy nálad az usb csak a pendrivve-ig terjed, nálam vannak külső winyok azon vannak a filmek. Így nálam alap, hogy feltöltöm a filmet a gépre aztán megy, vagy rádugóm az xboxra, vagy a ps-re…"

Nálam meg nem. Egyszerű az oka. Minden filmem HD már jó ideje (egy Linux alapú médialejátszót raktam össze a TV alá és csak azon tárolok filmeket és csak HD-ben), azt meg a netbook sem viszi, szóval mindenképpen konvertálni kell.
    Pontosabban az iPad-hoz mivel elsősorban otthoni használatra szánom elég, ha AirVideo-val megosztom a stream-et, az AirVideo az 1080p-s MKV-t is röptében áttömöríti a céleszköz felbontására, felirattal, kiválasztott hanggal együtt. Ha meg utazok, akkor van rá fél órám, hogy átkonvertáljak 2-3 filmet h.264-be.

"én elhiszem, hogy neked tényleg megfelel egy darab sz@r amire rá van festve az alma logó"

Eddig mégis úgy tűnik, hogy a konkurens tabletek érdemlik ki a rakás sz@r kategóriát, lásd WePad :D

"Én kamerával szoktam skypolni a családommal, évente kétszer látom őket élőben, a többi alkalommal meg a kamerán keresztül."

Próbáltad már tablettel? Én igen. Nagyon tetszik, amikor minden tapasztalat nélkül elképzel valaki valamit és ahhoz ragaszkodik.
    Akkor még egyszer. Egy mobil, kézben tartott eszközre képtelenség olyan képstabilizátor megoldást létrehozni, ami normál használat mellett folyamatosan a épen tartana. Lehet állvánnyal bohóckodni, vagy görcsbe rándult testtel és kézzel kitartani a lapot, amíg beszélsz, de ez nem igazán a normál hétköznapi felhasználása ezeknek az eszközöknek.
    Igen, bele lehetett volna tenni és biztos idővel egy következő változatban benne is lesz, de akkor sem fogja kiváltani a webkamerát, mert ez az eszköz nem erre való.

"Nekem fontos az usb, és a kártya olvasó, mivel használom őket mindennap."

Igen, használod. Mivel is? Ja a desktop gépeddel és a notebookoddal.
    Egy tablettel, amire csak pár családi képet rak az ember fel és évente párszor mikor utazik és nem visz magával notebookot akkor áttölti a képeket rá nem ugyanez a helyzet.
    Az a gond, hogy sokan azt képzelik, hogy ez egy notebook billentyűzet nélkül és mindazt kell tudnia, amit annak. Nos nem az és nem kell tudnia. Ez egy végberendezés, a lényege a média (könyv, újság, web, zene stb.) tálalása és nem annak létrehozása és tartós tárolása.

"Amúgy HP kb. 8 éve gyárt különböző taperolós cuccokat, pda-tól kezdve a all in one pc-ig. Van tapasztalatuk nem is kevés. "

Nincs tapasztalatuk.
    Ők tabletPC-ket gyártottak és a Slate is az lesz és ezért alapból bukásra is van ítélve. A Microsoft lassan 10 éve próbálja elterjeszteni a tabletPC koncepciót és szinte teljes az érdektelenség, mert a desktop rendszer és alkalmazáscsomag nem alkalmas ilyen használatra. Az meg, hogy a HP rittyent egy felületet a Windows fölé, amivel tudsz zenét hallgatni és videót nézni nem menti meg a hibás koncepciót.

"A wifi-s dolgot nehezen hiszem el, hogy túl erős lenne, a neten számtalan videó, és cikk van arról, hogy az Iphone wifi és 3g-s dolgai elég gyengék illetve rossz a szoftver. Nem látja otthon a netet, nem látja a gépet, és társai. "

Nem kell elhinned. De gondolom nem viccből nem engedik be az USA-nak gyártott iPad-ot Izraelbe ezzel az indokkal.

A 3GS-nek meg semmi baj a wifijével, mert jobb jelet fog, mint a Wind. :)
  • Gerygrey
    Egy árva alkalmazás nincs Windowsra amit tabletszerű, kézzel való használtra terveztek. Gondolom papírnehezéknek még jó lesz.

Nem értem, miért kellene áttervezni az alkalmazásokat. Mi a különbség aközött, hogy az ujjam hegyével rábökök, vagy hogy az egérrel odakattintok? Semmi.

Egyrészt a Desiré drágább, mint az iPhone

iPhone 3GS: 200 körül megy, Desire: 125. (új, gyárilag független, garanciás)

Jó, a 3GS 32 gigás, de láttam már 25 körül 32 gigás class 6 SDHC kártyát, ha egyáltalán lenne igényem mobileszközön ekkora tárterületre. Most egy 16-osom van, és csak akkor telik meg amikor nagyméretű munkaanyagok szállítására használom, ha csak a telefonhoz használnám akkor 8 gigánál több az életben nem kéne.

Jailbreak és ez is kipipálva.

A felhasználói élmény: garanciavesztéssel járó buherálás szükséges egyes alapvető funkciók engedélyezéséhez...

• pixx
    "Töltsd fel vagy 200 könyvvel aztán menj el kávézni míg megnyílik. Tudod ha valóban használod, akkor nem csak 1-2 könyv van alá feltöltve (iPhone-ra a Stanza alatt majd 1000 könyv van, mégis 1 másodperc alatt nyitja meg az alkalmazást és az utoljára olvasottt könyvet)."

A 6 éves PDA-on megnézetm a kedvedért, valóban hazudtam 3 másodperc volt az utoljára olvasott könyv, netbookon meg 6 másodperc nem 5...ja most éppen 300 könyv van rajtuk...
    Tudom nem 1000, de akkor se percek. Amúgy ha rendbe tartod a géped, képes gyorsan is menni...

Az ilyen videókat meg nem kajálom be, tele van a net nem egy kamu videóval mindenről...
    (ha csinálsz ilyen videót, akkor mutasd előtte meg a hardverlistát eszközkezelőben, mert nem hiszem el, hogy ez egy i7-es, bocs)

"Azt meg elég viccesnek tartom, hogy eleve mobil, kézben tartásra tervezett eszköznél sokan usb-t hiányolnak, gondolom jól mutatna teletűzködve pendrive-al :D :D"

Sajnálom, hogy nálad az usb csak a pendrivve-ig terjed, nálam vannak külső winyok azon vannak a filmek. Így nálam alap, hogy feltöltöm a filmet a gépre aztán megy, vagy rádugóm az xboxra, vagy a ps-re...

"Nem fogod elhinni, de én még desktop gépen sem használok kamerát és ismerősöm sincs aki ezt tenné"

Mi lenne ha nem te igényeidhez mérnék a világot, vannak más emberek igényekkel, én elhiszem, hogy neked tényleg megfelel egy darab sz@r amire rá van festve az alma logó, és még el is hiszed, hogy te jártál jól, van akinek nem.
    Én kamerával szoktam skypolni a családommal, évente kétszer látom őket élőben, a többi alkalommal meg a kamerán keresztül.
    Nekem fontos az usb, és a kártya olvasó, mivel használom őket mindennap. Ha te nem nem. Sőt a bugyuta flash játékokkal is szoktam néha játszani, van egy pár igen jó darab, igen komoly darabok.
    Csak ne akarjál már meggyőzni arról, hogy nekem ezekre nincs szükségem, és legyek igénytelen mint te!
    Rajtam kívül elég sok embernek vannak hasonló igényei, sőt még több is. És az Ipad ezektől messze van.
    Így majd én is olyan ipad klón veszek, akár ezt a jópofa HP-t, amiben ezek a dolgok meg vannak, vagy legalább van usb, amivel egy nyomorult kamerár rá lehet kötni.
    Amúgy HP kb. 8 éve gyárt különböző taperolós cuccokat, pda-tól kezdve a all in one pc-ig. Van tapasztalatuk nem is kevés. Nekem mindenem számtech cuccom HP, szoftver támogatásba nagyon ott vannak, és kényelmes felhasználó környezetet teremtenek. Én bírom őket, mégsem próbálok meggyőzni minden embert, hogy vegyen HP terméket, pedig nekem is már megfordult ez az a kezemben, és azt gondolom messze az egyik legjobb cég.

A wifi-s dolgot nehezen hiszem el, hogy túl erős lenne, a neten számtalan videó, és cikk van arról, hogy az Iphone wifi és 3g-s dolgai elég gyengék illetve rossz a szoftver. Nem látja otthon a netet, nem látja a gépet, és társai.

• Ulkesh
    Egyébként a hitetleneknek: http://www.dailymotion.com/video/xczfno_mobipocket_tech

Egy Core i7-es gépen ezzel a sebességgel nyílik meg a Mobipocket 812 könyvvel, lehet kiszámolni, hogy egy Atom-os tablet meddig szenvedne vele (az iPhone-on is ugyanez a könyvtár van fent).
  • Ulkesh
    "A HP saját fejlesztést csinált rá. Nem a Win7 alap dolgáról beszélek, ez azon felül van."

Ettől még nem lesz "ujjbarátabb" a rendszer és nem lesznek rá ilyen megközelítésű alkalmazások sem. Használhatod azt az 1-2 funkciót, amit a HP beleépít és csókolom.

"Melőtt elutaznál külső vinyóról rádobod a filmeket, majd iszkiri, tudod útközben nézni. Vagy éppen ha havernál vagy és neki van 1-2 jó filmje akkor gyorsan rádobjátok, lesz mit nézned hazafele."

Jailbreak és ez is kipipálva.

"Persze. Még veszek hozzá 23 féle kiegészítőt, csak hogy értelmesen lehessen használni."

Mivel nem általános felhasználása egy tabletnek a fényképezőgép rádugása, így akinek kell, az megveszi azt az 1 kiegészítőt, ellenben pl. nekem nem kell és nem is szándékozom érte fizetni.

"Egy tablet lényege hogy nem 30 kiló. Ha jól tudom az iPad is valami 0,8 kilónál mozog. Ha te pedig nem tudsz megtartani 0,8 kilót akkor megértem."

Nagyon látszik, hogy nem fotózol és életedben nem használtál még tabletet :D
    Tudod minél nehezebb az eszköz, annál könnyebb fixen kitartani, míg ha könnyű akkor nem.
    Egy pár dekás lapot amikor a kezedben fogsz, akkor az bizony folyamatosan mozog és imbolyog finoman, mert lélegzel, meg-meg mozdul a kezed stb. 3-4 mm-es mozgás egy kameránál elég ahhoz, hogy a túloldal a nyakad és a plafon között ingázó képben gyönyörködhessen.

"Notebookomon a kamera képe nem hullámzik még mikor átviszem egyik helyről a másikra se."

Mert a notebookod nehéz és könnyebb úgy kitartanod, hogy ne mozduljon be a kép.

"Nos én elég sokat böngészek út közben, és van hogy találok 1-2 jó programot, de nem tudom lementeni sehova (iPhone)."

Erre két kiváló szolgáltatás is van az Instapaper és a Read it later (én az utóbbit használom), minek töltsem le a készülékre a fájlt, hogy utána átmásolhassam a desktopra, ha le tudom ott közvetlenül menteni, csak a linkre kell kattintanom.

"Vimeo, indavideó, vagy bármilyen olyan oldal ahol van beágyazott falsh-videó"

A Vimeo alapból támogatja az iPhone-t és az iPad-et, az összes videó ami ott van megnézhető ezeken az eszközökön is. Az Indavideo még nem, de annak is készül a portja, mint a legtöbb nemzetközi megosztónak is.
    Az iPhoneOS alapú eszközök uralják jelenleg a mobiltelefonos internethasználat túlnyomó részét, ezt egyetlen komoly cég sem hagyja figyelmen kívül.

"A speed dial lehetőség pl (tudom az már van az Opera Mini-ben, de ott még nagyon kezdetleges.)"

Ha a Speed dial alatt azt érted, hogy az adott oldal kicsinyített képére kattintva hívod be az oldalt, akkor erre több tucat böngésző képes iPhone-on, de igazából nem sok értelmét látom.

"e-ink-et kell ott megfizetni az meg nincs az iPad-ben."

Az e-ink-et már kétszer megfizettem, de mindkétszer túl is adtam rajta. Egész addik kiváló megoldás, amíg van természetes fény. Sajna én csak este és késő délután érek rá olvasni és ilyenkor lámpafénynél az e-ink kijelző jobban fárasztja a szemem, mint egy LED-es TFT, aminek jól be van szabályozva a fényereje. Az e-ink-nél kb. fél óra után könnyezik a szemem, TFT-nél meg órák múlva sem fárad el a szemem (kihangsúlyozom, hogy mindezt estefele lámpafényél).

"A 499 dolcsi, az 499 Euro mire ideér. Az meg 130 ezer forint a jelenlegi árfolyamon."

A Wind-emet 130-ért vettem és sokkal több kompromisszumot jelent nekem, mint az iPad.

"Netbook-tól én is szabadulnék. Kicsi, meleg, hangos. Legalábbis azok amikkel találkoztam."

Pluszban még tetű lassú is.

"Lényegében egy olyan eszköznek amit eleve egy másik kiegészítésének szánnak, tényleg lenne értelme, hogy önállóan is mindenre használható legyen, bár van egy jó hírem, ezt már feltalálták, ha jól emlékszem úgy hívják, hogy notebook. :D"

"De ha megnézed: Mire jó az iPad? Netezére... hát jáva nélkül félig meddig."

Nekem tökéletes.
    Híroldalakat olvasni, fórumozni, a magán levelezésem azon tartani, chatelni (nem, nem érdekel a kamera :D) tökéletes nekem.
    A flash hidegen hagy, reklámokra nem vagyok kíváncsi, videók jelentős része már lejátszható anélkül is, a bugyuta flash játékok meg nem érdekelnek.

"Film nézésre? Hát ha előtte átkonvertálod a filmeket, akkor arra is jó."

Ismét magadból indulsz ki :D
    Elfelejted, hogy a piac ahova szánják nem annyira warez centrikus (kevés ember kockáztatja meg a több 100 ezer dolláros pert pár vacak videó miatt), inkább kiadja azt a pár dollárt az iTunes-ban és fél perc múlva tökéletes minőségben nézi a filmet, vagy sorozatepizódot.
    Egyébként is, ha jogkövető magatartást folytatsz és csak a DVD-id konvertálod, akkor a Handbrake kemény 8-10 perc alatt átkonvertál egy DVD-t h.264-be.

"Könyv olvasásra? LCD kijelzővel... hamar kifolyik a szemed, erre találták ki az e-ink-et."

Ezeken az okos beszólásokon tudok folyamatosan nevetni :D
    At ide írók zöme 8-12 órát ül a képernyő előtt és semmi baja a szemének, de egy LED-es IPS paneltől, ami az átlag TFT monitortól fényévekkel jobb minőségű, kifolyik a szeme. Az e-ink meg az olvasás netovábbja, pedig állítom életében nem látott még közelről egyet sem.
    Nos én per pillanat a netbookomon és az iPhone-on olvasok, mert az e-ink kijelzős csodák nem váltak be.
  • Magiszter
    "A Windows7 nem egészen erre van kitalálva, van kiegészítése a touch funkciókhoz, de egy eleve erre fejlesztett rendszerhez képest messze van mint Makó Jeruzsálemtől."

A HP saját fejlesztést csinált rá. Nem a Win7 alap dolgáról beszélek, ez azon felül van.

"Nem igen akarok egy tableten filmeket nézni, arra ott a TV. Ha meg utazom, akkor meg úgysincs külső vinyós probléma :)"

Melőtt elutaznál külső vinyóról rádobod a filmeket, majd iszkiri, tudod útközben nézni. Vagy éppen ha havernál vagy és neki van 1-2 jó filmje akkor gyorsan rádobjátok, lesz mit nézned hazafele.

"Ezt iPad-el is megteheted, van kamera kit hozzá. De a legtöbb embernek ez vagy soha nem kell, vagy ritkán, így egyáltalán nem érdekel, hogy egy olvasót, vagy egy port fordítót kell rádugnom arra a 2 percre míg áttöltöm a képeket."

Persze. Még veszek hozzá 23 féle kiegészítőt, csak hogy értelmesen lehessen használni.

"Nem fogod elhinni, de én még desktop gépen sem használok kamerát és ismerősöm sincs aki ezt tenné. Egy tabletnél meg jó móka fixen megtartani, hogy nem hullámozzon a kép ahogy vele mozogsz."

Egy tablet lényege hogy nem 30 kiló. Ha jól tudom az iPad is valami 0,8 kilónál mozog. Ha te pedig nem tudsz megtartani 0,8 kilót akkor megértem. Az meg hogy te nem használsz kamerát egy dolog, de a legtöbb ember aki skype-ot használ az kamerát is.

"De mondom, mégpedig azért, mert veled ellentétben én már használtam olyan tablet-et amin volt kamera és gyakorlatilag használhatatlan volt emiatt. Egy tabletet meg mi a frásznak tennél állványra? Ha kötött megoldás kéne, akkor használj notebook-ot."

Notebookomon a kamera képe nem hullámzik még mikor átviszem egyik helyről a másikra se. Szóval ez is kamera függő. Dokkolót használok iPhone-hoz is meg fogsz lepődni.

"És mégis ilyet minek tennék? Adott programot amit desktopon akarok használni, azt desktopon is töltöm le, fel sem merülne bennem, hogy bármilyen kézi eszközre mentsek ilyesmit (egyébként is megoldható, de mi a francnak?)."

Nos én elég sokat böngészek út közben, és van hogy találok 1-2 jó programot, de nem tudom lementeni sehova (iPhone). Aztán otthon meg kereshetem elölről meg. Ilyenkor a linket ugyan elküldöm az otthoni címemre a legtöbb esetben, de egyszerűbb volna ha csak rádugnám a kütyüt és onnan telepíteném is egyből.

"Mondj egy tényleg használható videómegosztót, aminek nincs iPhone/iPad-es lehetősége."

Vimeo, indavideó, vagy bármilyen olyan oldal ahol van beágyazott falsh-videó

"Szakadj már el a desktop beidegződésektől. Én is Chrome-ot használok Win alatt de fel sem merül bennem, hogy hiányozna bármelyik kiegészítő amikor pl. iPhone-ról netezek. Neked konkrétan mi hiányozna??"

A speed dial lehetőség pl (tudom az már van az Opera Mini-ben, de ott még nagyon kezdetleges.)

"Egyrészt nézd azt, hogy egy sima natúr ebook olvasó ami hasonló képmérettel rendelkezik pont ugyanennyibe kerül, pedig semmit nem tud az iPad-hez képest.
    Másrészt nem tudom, de nálam a 499 dolcsi még véletlenül sem 150 ezer forint.
    Harmadrészt, meg az általad emlegetett netbooktól akarok éppen szabadulni, mert több kényelmetlenséggel jár, mint az iPad."

e-ink-et kell ott megfizetni az meg nincs az iPad-ben. A 499 dolcsi, az 499 Euro mire ideér. Az meg 130 ezer forint a jelenlegi árfolyamon. De ha már csak 100, is sok érte.
    Netbook-tól én is szabadulnék. Kicsi, meleg, hangos. Legalábbis azok amikkel találkoztam.

"Lényegében egy olyan eszköznek amit eleve egy másik kiegészítésének szánnak, tényleg lenne értelme, hogy önállóan is mindenre használható legyen, bár van egy jó hírem, ezt már feltalálták, ha jól emlékszem úgy hívják, hogy notebook. :D"

Az túlzás hogy mindenre jó legyen. AutoCad, 3DSmax, Photoshop tényleg ne legyen rajta :D
    De ha megnézed: Mire jó az iPad? Netezére... hát jáva nélkül félig meddig. Zene hallgatásra? Tökéletes. Film nézésre? Hát ha előtte átkonvertálod a filmeket, akkor arra is jó. De kinek van türelme minden áhított filmet órákig konvertálni? Könyv olvasásra? LCD kijelzővel... hamar kifolyik a szemed, erre találták ki az e-ink-et. Játékhoz? Tényleg aranyos programok vannak az AppStore-ban, de ahhoz meg drága hogy egy PSP utánzatnak legyen.
    Tehát:
    - Netezni tudsz, de nem 100%-ékosan.
    - Zenét hallgatni tudsz.
    - Filmet nézni tudsz, de csak ha konvertálsz órákat.
    - Játszani tudsz.
    - Olvasni tudsz, de az LCD kijelző nem éppen szemkímélő.

Kicsit ilyen népmesei utánérzet az iPad: Tudja is meg nem is, használható is meg nem is.
    Olyan mint egy alma amibe beleharaptak :D

Remélem a 3. generációja már életképesebb lesz annak az elit szűk rétegnek akik nem csak gizdulni akarnak vele a haverok előtt :P

• Ulkesh
    "A Slate eleve taperolásra fejlesztett Windows7-et tartalmaz."

A Windows7 nem egészen erre van kitalálva, van kiegészítése a touch funkciókhoz, de egy eleve erre fejlesztett rendszerhez képest messze van mint Makó Jeruzsálemtől.

"Nem adja meg azt a szabadságot, hogy pl a külső vinyómon vannak filmek, akkor csak rádugom, átmásolom és nézem."

Nem igen akarok egy tableten filmeket nézni, arra ott a TV. Ha meg utazom, akkor meg úgysincs külső vinyós probléma :)

"elmegyek fotózni, rádugom a memória kártyát és nézem hogy mit alkottam"

Ezt iPad-el is megteheted, van kamera kit hozzá. De a legtöbb embernek ez vagy soha nem kell, vagy ritkán, így egyáltalán nem érdekel, hogy egy olvasót, vagy egy port fordítót kell rádugnom arra a 2 percre míg áttöltöm a képeket.

" Esetleg ha Skype-olni akarok akkor, nincs benne kamera hogy képet is közvetítsek"

Nem fogod elhinni, de én még desktop gépen sem használok kamerát és ismerősöm sincs aki ezt tenné. Egy tabletnél meg jó móka fixen megtartani, hogy nem hullámozzon a kép ahogy vele mozogsz.

"És ne mond azt hogy tengeri beteg leszel attól hogy lehuppansz a székbe és tartod magad előtt, ölben, vagy beteszed egy álványra."

De mondom, mégpedig azért, mert veled ellentétben én már használtam olyan tablet-et amin volt kamera és gyakorlatilag használhatatlan volt emiatt. Egy tabletet meg mi a frásznak tennél állványra? Ha kötött megoldás kéne, akkor használj notebook-ot.

"Vagy hogy nem tudok letölteni egy programot a netről, hogy esetleg később PC-re felmásolva telepítsem. "

???
    És mégis ilyet minek tennék? Adott programot amit desktopon akarok használni, azt desktopon is töltöm le, fel sem merülne bennem, hogy bármilyen kézi eszközre mentsek ilyesmit (egyébként is megoldható, de mi a francnak?).

"Vagy éppen hogy megnézzek egy videómegosztó oldalon egy filmet (nem Youtube). "

Mondj egy tényleg használható videómegosztót, aminek nincs iPhone/iPad-es lehetősége.

"Az meg már egy másik dolog hogy én Google Chrome-ot használok böngészére (illetve újabban Comodo Dragon-t). Nekem ez a kényelmes, a kis kiegészítőkkel, amiket napi szinten használok. Miért van rámeröltetve egy másik program?"

Szakadj már el a desktop beidegződésektől. Én is Chrome-ot használok Win alatt de fel sem merül bennem, hogy hiányozna bármelyik kiegészítő amikor pl. iPhone-ról netezek. Neked konkrétan mi hiányozna??

"Ha ezek fölött még szemet is húnyunk akkor is pofátlanul sokat kérnek érte a tudásához képest. Most ne az almát nézd, meg az újdonság varázsát, hanem a tényleges értéket. 150 ezer forintért egy játékra alkalmas notebook-ot veszel amin azt csinálsz amit nem szégyelsz."

Egyrészt nézd azt, hogy egy sima natúr ebook olvasó ami hasonló képmérettel rendelkezik pont ugyanennyibe kerül, pedig semmit nem tud az iPad-hez képest.
    Másrészt nem tudom, de nálam a 499 dolcsi még véletlenül sem 150 ezer forint.
    Harmadrészt, meg az általad emlegetett netbooktól akarok éppen szabadulni, mert több kényelmetlenséggel jár, mint az iPad.

"Az iPad tényelg csodás, csak mégcsodásabb és mégtöbb értelme volna ha képes lenne a saját lábán megállni. "

Lényegében egy olyan eszköznek amit eleve egy másik kiegészítésének szánnak, tényleg lenne értelme, hogy önállóan is mindenre használható legyen, bár van egy jó hírem, ezt már feltalálták, ha jól emlékszem úgy hívják, hogy notebook. :D
  • Magiszter
    A Slate eleve taperolásra fejlesztett Windows7-et tartalmaz. Aztán feltennék rá egy média lejátszót, ami visz bármit (gom player pl), és el is lennék mint a befőtt. Nekem az iPad-ban a legnagyobb hiányosság, hogy nem lehet önálló platformként kezelni, mert ha bármit akarsz rajta módosítani (zene, videó, képek) rá kell dugnod egy PC-re.
    Nem adja meg azt a szabadságot, hogy pl a külső vinyómon vannak filmek, akkor csak rádugom, átmásolom és nézem. Vagy ha elmegyek fotózni, rádugom a memória kártyát és nézem hogy mit alkottam, vagy ugyanez a memkártyás kamerámmal. Esetleg ha Skype-olni akarok akkor, nincs benne kamera hogy képet is közvetítsek. És ne mond azt hogy tengeri beteg leszel attól hogy lehuppansz a székbe és tartod magad előtt, ölben, vagy beteszed egy álványra. Aki ennyi remegéstől rosszul van azt fel se veszem skypra ( :D ). Vagy hogy nem tudok letölteni egy programot a netről, hogy esetleg később PC-re felmásolva telepítsem. Vagy éppen hogy megnézzek egy videómegosztó oldalon egy filmet (nem Youtube). Az meg már egy másik dolog hogy én Google Chrome-ot használok böngészére (illetve újabban Comodo Dragon-t). Nekem ez a kényelmes, a kis kiegészítőkkel, amiket napi szinten használok. Miért van rámeröltetve egy másik program?
    Ha ezek fölött még szemet is húnyunk akkor is pofátlanul sokat kérnek érte a tudásához képest. Most ne az almát nézd, meg az újdonság varázsát, hanem a tényleges értéket. 150 ezer forintért egy játékra alkalmas notebook-ot veszel amin azt csinálsz amit nem szégyelsz. Míg ezzel csak azt tudod amit engednek. És az bizony elég kevés egy nem teljesen IQ-0 felhasználónak. Ha legalább egy nyamvadt kártyaolvasót tettek volna rá és egy lejátszót ami bármit megnyit... de nem, majd az X-edik generációban biztos lesz. Szépen lassan adagolják majd az újdonságokat, és +1 USB-ért, vagy +1 SDHC olvasóért majd elkérnek megint 150 ezreket. Apple üzletpolitika.

Összegezve: Az iPad tényelg csodás, csak mégcsodásabb és mégtöbb értelme volna ha képes lenne a saját lábán megállni. Nem hiszem hogy olyan nagyon nehéz lenne megoldani a fenti problémákat. Pár új gomb kellene bele meg a mögötte található programok. Apple kitalálna erre is egy egykattintásos (taperolásos) megoldást.
  • Ulkesh
    "Én meg inkább ezt venném: HP Slate"

És mire használnád?
    Egy árva alkalmazás nincs Windowsra amit tabletszerű, kézzel való használtra terveztek. Gondolom papírnehezéknek még jó lesz.
  • Ulkesh
    "Chatelésre érdekes lesz, ahogy a kanapén fekszel és próbálsz valamit gyorsan beírni… "

Ha iPhone-on kényelmesen megy, akkor ott is fog :)

"és lesznek benne ilyen alap dologok, mint kamera, és usb."

Minek?
    Kamerát mire használnád? Próbáltál már mobil eszközzel videóchat-elni? Hát nem fogom görcsöcsen markolászni a készüléket, hogy ne mozogjon és a túloldal ne kapjon tengeribetegséget.
    Azt meg elég viccesnek tartom, hogy eleve mobil, kézben tartásra tervezett eszköznél sokan usb-t hiányolnak, gondolom jól mutatna teletűzködve pendrive-al :D :D

"Normális wi-fi (erre érkezik a legtöbb panasz, mivel nagyon gyenge az antenna) stb. "

A wifi egy érdekes kérdés, pár panaszos szerint gyenge a wifi, erre van olyan ország, ahol a jelenlegi változatot kitiltották, mert erősnek tartják a wifijét. Jó lenne kitalálni mi az igazság :D

"Ja és normális ára lesz…"

Miért, nem az?
    A Kindle DX ugyanennyibe kerül és az az égadta világon semmit nem tud olvasáson kívül. De egészen biztos az iPad a drága.
  • Ulkesh
    "Van netbook is a családban kb. ott is ugyanaz az eredmény… "

Töltsd fel vagy 200 könyvvel aztán menj el kávézni míg megnyílik. Tudod ha valóban használod, akkor nem csak 1-2 könyv van alá feltöltve (iPhone-ra a Stanza alatt majd 1000 könyv van, mégis 1 másodperc alatt nyitja meg az alkalmazást és az utoljára olvasottt könyvet).

Nem kell a rizsa, mert hasonlóan feltöltve még egy Core i7-es gépen is 4-5 másodpercig gondolkodik a Mobipocket egy Atomos netbook meg azért valamivel karcsúbb számítási teljesítményre képes :)
  • Magiszter
    Apple termék, szóval normális ára sose lesz
    Én meg inkább ezt venném: HP Slate
    Bár a HP-t ismerve ez is ilyen 150-200 ezer között lesz majd. Mivel hogy nem csak felszereltségben akar az Apple-re verni hanem árban is szerintem :D
  • pixx
    "Én elsősorban olvasásra, chatelésre és fórumozásra veszem, mert arra kényelmesebb"
    Chatelésre érdekes lesz, ahogy a kanapén fekszel és próbálsz valamit gyorsan beírni...
    Meg kell várni ebből is a 3. generációt, mire használható lesz valamire, és lesznek benne ilyen alap dologok, mint kamera, és usb. Normális wi-fi (erre érkezik a legtöbb panasz, mivel nagyon gyenge az antenna) stb.
    Ja és normális ára lesz...
  • pixx
    "Jó dolog, hogy lassú mint a tetű és ha olvasni akarsz akkor a Mobipocket-et 2 perc alatt nyitja meg?"

Ezt mégis hogyan csinálod? De most komolyan, ami nem Apple nálad, az 10x szarabbul megy.
    Mobipocket van a pda-mon 6. évét tapossa 233 mhz proci van benne 32 mega memóriával, és 10 másodperc.
    Van netbook is a családban kb. ott is ugyanaz az eredmény...
    Vagy nem azt vetted, amit gondoltál, vagy valami komoly gondok vannak azzal a géppel...