Berta Sándor

Késik a világpiacon az iPad

Az Apple bejelentette, hogy a "vártnál jóval nagyobb" egyesült államokbeli kereslet miatt az eredetileg tervezettnél egy hónappal később, május végén kezdi el az iPad számítógépek forgalmazását.

A felhasználóknak a tervezettnél egy hónappal tovább kell várniuk az Apple legújabb termékére. A Steve Jobs vezette cég ugyanis bejelentette, hogy egy teljes hónappal kénytelen elhalasztani az iPad nemzetközi forgalmazását, mivel az Egyesült Államokban a tervezettnél jobban fogy a készülék és a vállalat kénytelen előbb ezeket az igényeket kielégíteni. Az eredeti tervek szerint az amerikai forgalmazás megkezdése után egy hónappal már Európában és Ázsiában is kapható lett volna az iPad, azonban ez nem valósulhat meg.

Maga az eljárás nem új, ugyanakkor meglehetősen szokatlan. Korábban ugyanis, a MacBooks vagy az iPod nano esetében a cég világszerte egyszerre kezdte meg az új termékek forgalmazását és kiszállítását. A különösen népszerű, vagy azzá váló eszközöknél ugyanakkor az Apple világos irányelvet alkalmaz: először az amerikai kaphatják meg a legújabb darabokat és csak utánuk az európaiak vagy az ázsiaiak. Az iPhone esetében ez a kényszerszünet több hónapon át tartott. Nem véletlen, hogy a tehetősebb és ráérő felhasználók egy része úgy döntött, hogy nem vár tovább és inkább átruccan az Egyesült Államokba, hogy mielőbb megvásárolhassa a saját iPadjét.


Vannak azonban más példák is: egy Apple-rajongó Indiában több mint 2000 dollárt volt hajlandó kifizetni egy kifejezetten az ő számára az országba importált iPadért. Ez az összeg négyszer nagyobb annál, mintha a készüléket az Apple saját boltjában vette volna meg. A világ többi felhasználójának mindenesetre május végéig várniuk kell az új kedvencünkre. Az Apple mindenekelőtt igyekszik teljesíteni az amerikai megrendeléseket, hogy utána a világ többi tájára koncentrálhasson. Az Apple 500.000 iPad-et szállított le április 3., vagyis azóta, hogy az első készülékek forgalomba kerültek az Apple Store-okban, s áprilisra "nagy számban" vett fel előrendelést az iPad 3G modellekre. Az első eladási statisztikák a vártnál nagyobb siker ellenére alulmúltak néhány elemzői előrejelzést. A forgalmazás első napján 300 ezer készülék kelt el, de Piper Jaffray elemzése 600-700 ezerre számított.

"Tudatában vagyunk annak, hogy sok ügyfelünk kénytelen várni az iPad megvásárlására és hogy őket üzenetünk elszomorítja. De azt reméljük, hogy legalább annak örülnek, hogy az iPad az USA-ban már óriási siker" - olvasható a vállalat közleményének végén. Az eszköz nemzetközi árát az Apple május 10-én jelenti majd be. Az eszköz online előrendelésére csak ezután lesz lehetőségük az európai felhasználóknak is. Az Apple részvényeinek árfolyama az elmúlt egy év alatt több, mint megduplázódott, s szerdán 245,11 dolláron állt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Oláh Herkules #130
    "hazudsz hazudsz, folyamatosan hazudsz"
  • farxis #129
    apukám aztmonda hogy a macen jobban meg a gta4 mint a PC-n!!!!!!!!!!!!!!! neki már van prealfabeta belőle abból is
  • Ulkesh #128
    Látom egy szót sem értettél a történtekből. :)

    A srác bevallottan a csaló videót töltötte fel, egyszer elindította, majd kilépett, másodjára a cache-ből már gyorsan betölt (direkt linkeltem egy videót, hogy ez hogy működik). Szegény a végsőkig szenvedett, hogy megpróbálja igazolni azt, ami az elejétől tudott volt, hogy nem igaz.
    A Kindle-s végső döfést csak annak szántam, hogy lássa, hogy nincs mit erőlködnie 200 könyvnyi adattal, reménytelen eset a Mobipockettel együtt.

    A szánalom te vagy, hogy képtelen vagy megérteni valamit ami előtted zajlik.
  • Oláh Herkules #127
    LOOOLL megmutatja a videot, rájösz hogy FAIL neked(persze azért odaírod azt is hogy csalás), majd utána benyomod hogy te nem is azt használod :DDDDD
    mekkora egy szánalom alak vagy te :D
  • Ulkesh #126
    Csak halkan súgom meg, hogy egyébként piszokul nem érdekel, hogy mennyi idő alatt nyitja meg a Mobipocket Windows alatt magát, mert csak a poén kedvéért tettem fel és másoltam egy mappányi könyvet alá.
    Alapból a Kindle-t használom OSX-en és az az ezer valahány könyv amivel a Mobi szenvedett csak egy mappa a közel 80-ból, amit a Kindle egy villanás alatt megnyit.
    Csak hogy értsed, a teljes könyvtáram 79 ezer könyvből áll:


    További jó szórakozást WinFan :D
  • Ulkesh #125
    Hát persze, hisz ha tényleg annyi lenne, akkor eleve azt mutattad volna, nem a csalást….

    De ne fáraszd magad, ma már úgysem jövök erre, de azért köszi, hogy szórakoztattál, unalmas lett volna a délutáni meló, ha nem vagy. :D
  • pixx #124
    Ja cache nélkül 6-7 másodperc, de erről már nem csinálok videót, mert erre is kitalálnál valamit, ezért nem is fárasztom magam.
  • pixx #123
    249 könyv, hogy pontosak legyünk, de előtte is írtam, hogy ennyi van, és hogy mennyi idő alatt tölti be. Te erre azt írtad szeretnéd látni, felraktam egy videót, most azt mondod, mert nálad ezer könyv van...
    Megmutattam, de hiába. Nincs értelme vitatkozni, mert mindig találsz valamit, amibe beleköthetsz...
    Veled nem lehet érdemben vitatkozni...
  • Oláh Herkules #122
    egymás mellett szaggatás nélkül
  • Ulkesh #121
    "A borítok nem verték ki a szemedet...tudtam, ha feltöltök egy videót, akkor valami hülyeséget kitalálsz...cache-ből indítva ennyi idő, nálad a 3x annyi, nem tudok mit hozzá fűzni. "

    Értem, szóval cache-ből nálad pár másodperccel hamarabb betölt 240 könyvvel a Mobipocket, mint nálam 1250-el. Tényleg le a kalappal.
    De vajon nem cache-ből mennyi idő alatt is tölt be?

    Ha meg megnézed a videót, akkor láthatod, hogy iPhone-on induláskor le is ellenőrzi a könyveket és a borítókat is beolvassa, no meg ott sem 240 könyv van, hanem 1000 feletti.

    Most végül is nem értem, hogy mit is akartál ezzel bebizonyítani..