Késik a világpiacon az iPad

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vicces, hogy ez is a vártnak megfelelõen alakul 😄

Gerygrey
Azzal egyetértek, hogy könnyebb kezelni mint egy netbookot. De egy kenyérpirítót is könnyebb kezelni, attól még nem lesz feltétlenül jobb... Egyébként egy netbookot pont, hogy iszonyat könnyû kezelni, hiszen a megszokott oprendszer a megszokott környezettel fogad a képernyõn, az iPad viszont teljesen új és alapjaiban más. Én azt szoktam meg, hogy Total Commanderben F5-tel másolok, a szinkronizálósditól a hideg ráz. Vajon egy távoli ország szállodájában, ha kikapom a memóriakártyát a fényképezõgépbõl, mikor tudom egyszerûbben megnézni a képeket: ha egy iPad, vagy ha egy netbook van nálam?

Persze, állati jó szoftverek vannak rá. Például ettõl nekem is leesett az állam:

Amikor ezt elõször láttam, azt mondtam, hogy basszus, ez azért elég komoly, és szívesen megnézném élõben. Ha 8-12 éves lennék, akkor valószínûleg rohannék anyuhoz, hogy léccilécci vegyünk nekem egy ilyet. És valószínûleg nem kapnám meg, mert normális szülõ nem bízna egy 8-12 éves kölyökre egy 150.000 Ft-os terméket. 😊) Viszont így 30 felé közeledve nem hiszem, hogy egy ilyen kétségkívül látványos és jópofa alkalmazás 10 percnél tovább lekötne, pénzt meg pláne nem adnék érte. Most már jobban értékelem azt, ha egy gép hasznos segítõtárs a munkám során, az iPadról viszont ez nem mondható el. Még ha rendes OSX lenne rajta, amin futtathatóak asztali szoftverek... Még az sem baj, ha nem animálva nyílik meg ha rákattintok, és nem hullanak cukorkák a menüsorból ha megrázogatom a gépet, csak mûködjön.
azt ki nem szarja le a saját formátumát? Nem apple losslessben található a lossless zenék 90% a fájlcserélõkön (a maradék 10% sem m4a hanem inkább ape, wv, stb).

Van egy jó hírem, rengeteg ilyen eszközbõl választhatsz.
A neve notebook.

A listád alapján ugyanis nem tabletre van szükséged, hanem notebookra. A felsorolt tulajdonságokkal ugyanis egy tablet közel használhatatlan lenne.

Magiszter
Én majd akkor veszek ilyen tablet PC-t ha:
- SD, MMC olvasó van rajta
- USB van rajta (és 2.0 nem valami új szabvány)
- FullHD-t bír lejátszani
- 12"-os minimum
- Bírjon FullHD lejátszás közben legalább 3-4 órát az aksija, készenlétben még többet.
- Valami értelmes oprendszer van rajta (pl Win7, az támogatja a taperolást is.)
- 60-70 ezer de inkább alatta már lehet kapni (100 magasan már tényleg inkább egy netbook)

Természetesen WiFi-t tudjon, kamera, mikrofon (skype kompatibilis), meg valami hangszóró sem árt bele.
Amíg ezek a feltételek nem valósulnak meg addig számomra nincs értelme a tablet PC-nek, maradok a jó kis 160 ezres notimnál amin még elfutnak a mai játékok is, ha nagyon kell.

Már alig várom az Itampont, hogy a hátsómat megvakarhassam vele...
Nem telefonra gondoltam, hanem a jelenlegi iPad-re. Igazán elfért volna benne. De mindegy, nekem biztosan nem lesz ilyenem, mivel nem tudom kihasználni, játékszernek pedig drága. Flac-ot hallgatni utcán pedig felesleges, a minõséget úgy sem fogja senki hallani a háttérzaj miatt. Otthoni hallgatáshoz viszont sokkal jobb, mint a sima MP3, és hasonló tömörítéses társai. És legalább nem fizetõs formátum. Engem az zavar, hogy ki van rekesztve belõle jó néhány általánosan elterjedt dolog, és ezt nem hiányként, hanem feature-ként hirdetik...<#wilting>

passatgt
de telefonra amúgy is felesleges flac-ot rakni, mert nincs benne rendes audio hardware, mint gyakorlatilag egyik telefonban sem, és most csak hasra ütök, de szerintem nem sok olyan telefon van, ami alapból lejátszik flac-ot😊

Báááz ne korlátozzanak már abban, hogy milyen formátumot használjak. Ha a flac az elterjedtebb, akkor azt fogom. Ez kb. olyan, mint anno a sony atrac formátuma.

passatgt
*könnyebb és kényelmesebb

passatgt
ipad kb ua mint egy netbook, csak sokkal könnyebb kezelni és picivel több értelme is van az érintõképernyõ és a normális akksi miatt

alapból számomra is elég érdektelen egy ipad, mert nincs rajta olyan nagyon extra dolog, de a szoftverek amik már kijöttek rá és továbbiakban jönni fognak simán eladhatóvá teszi, és a nagy, nagyon jól mûködõ érintõkijelzõ miatt rengeteg potenciál van még benne

passatgt
egyrészt az a webfejlesztó, aki flash menüt használ, és nem csinál hozzá sima html-t, az hülye😊
viszont értem amit mondasz, de a példa rossz volt, mert ez az oldal szerintem még egy jobb netbookot is megizzaszt, ami azért picit erõsebb hw-el rendelkezik mint egy ipad

passatgt
flac-ot azért nem játszik le, mert applenek van saját losless formátuma, m4a fájltípussal, ezt kezeli az itunes, és nyílván ezt tudod rárakni, és gond nélkül le is játsza

Ja, az ájpedet pedig már unom.
Egyetlen pozitívum ezzel kapcsolatban, hogy tényleg belerúg egyet a flash-be.

https://twitter.com/foodlfg

Múltkor néztem, hogy az ájfón tud-e flac-et lejátszani.
Hát nem. 😄D Viszont ha feltöröd, akkor lehet rá telepíteni lejátszó progit. Muhhaha

http://www.simplehelp.net/2008/06/11/how-to-play-flac-and-ogg-files-on-your-iphone-or-ipod-touch/

https://twitter.com/foodlfg

éppen ez az egyik jó benne, hogy a flash alapú oldalak kénytelenek lesznek berakni egy HTML verziót is. PC-n is elég zavaró a flash, reméljük ez majd visszaszorítja. ( mármint a flash oldalakat, a flash menüket, a flash reklámokat )

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Majd elfelejtettem: 😄
Múltkori parttalan vita óta felmerült bennem egy kérdés. Ugye mindenki köpködi iPad-et, hogy nicht flash, mire jönnek az ellenérvek, hogy de nincs is rá szükség, mert majd html5, töttörötöttörö...Úgy veszem észre, hogy flash alatt mindenki a YouTube flash videóit érti. De mi van a flash alapú weboldalakkal??? Ahol mondjuk egy szem flash videót nem kell lejátszani, de a gombok, menük, minden flashben készült el. Na azt hogyan jeleníti meg egy iPad? Pl.: ezt. Azért eléggé elterjedt a flash ahhoz, hogy idegesítõ legyen, hogy minden valahányadik oldal nem megy az új kütyünkön.
Gerygrey
Egy tablet nem is regényírásra való.

Azt azért elmondhatnád, hogy mégis mire. Mert ezt a kalap szart nem nagyon lehet mire használni. Pontosabban tudja azt, amit egy iPod touch, de azt zsebre lehet vágni, ráadásul olcsó.

Az iPad a villamoson ülve kurvanagy, otthonra viszont kurvakicsi, esetleg egy 12 órás repülõúton hasznos lehet (bár még ez is határeset, ha választhatnék hogy egy iPad-et vagy egy windows-os netbookot vigyek, akkor az utóbbi) de 12 órás repülõútra nem megyek olyan sûrûn, hogy ezért megérje megvenni egy ilyet.
Ja, de még csak az elsõ hozzászólásnál járunk. A vége felé lesz bõven.

passatgt
1db szmájli volt benne😊

Ezért kapja a pénzét. Csodálod?
Remek, remélem itt is 400+ hozzászóláson keresztül fogjátok sorolni, hogy miért szar az iPad (meg persze majd elõjön a többi Apple termék is😊), és minden egyes negatív hozzászólásra jön Ulkesh, aki habzó szájjal, 48 ezer 😄 szmájlival fûszerezve fogja védeni hõn szeretett gyártóját. Elõre röhögök az egészen😊

Bértollnok.
"nem gepel sokat csak kattogtat, akkor neki jo lesz"

Egy tablet nem is regényírásra való.

"Ha valaki az itunes-on vasarol maganak zenet es filmeket akkor neki is. "

Miért is?
A saját filmjeimet és zenéimet is gond nélkül használom iPhone ugyanúgy mint esetleg iPad-on is.

"Ha valaki nem akar semmilyen im klienst hasznalni (pl. skype), akkor neki is jo. "

Miért is? IPhone-on a nap 24 órájában elérhetõ vagyok Skype-on és MSN-en, hála a Push Notifications-nek. Ez iPad-on is mûködik.

"Ha valaki szeretne havonta elofizetest fizetni a weboldalak megnezeseert, akkor pedig tokeletes valsztas"

Miért is?
Én max azokra a magazinokra fogok elõfizetni, amik itthonról csak macerásan beszerezhetõk, illetv a több ezer epub formátumba konvertált könyvemet olvasnám rajta.

"Sot meg fizetni is hajlandoak, barmiert amit penzert el lehet erni rajta, meg akkor is ha mas platformon ingyenes lenne."

Ami más platformon ingyen elérhetõ, az itt is.

" Fizetni egyszerubb mint gondolkodni"

Fikázni is egyszerûbb, ez látszik 😄

"A világ többi felhasználójának mindenesetre május végéig várniuk kell az új kedvencünkre." - LOL! Talán kedvencükre, nem? Mert sem nekem, sem sok másnak nem kedvence.
Ha valaki flash es java nelkul szokott bongeszni es nem gepel sokat csak kattogtat, akkor neki jo lesz. Ha valaki az itunes-on vasarol maganak zenet es filmeket akkor neki is. Ha valaki nem akar semmilyen im klienst hasznalni (pl. skype), akkor neki is jo. Ha valaki szeretne havonta elofizetest fizetni a weboldalak megnezeseert, akkor pedig tokeletes valsztas. Ezen kivul megjelenit par ebook formatumot is, persze inkabb csak a fizetos valtozatokbol. Es jo mp3 lejatszonak is, bar ahhoz egy picit nagy hogy zsebre lehessen vagni.

Tulajdonkeppen a legtobb felhasznalonak azert kell mert tablet es ilyet meg nem lattak es nem is hallottak rola. Sot meg fizetni is hajlandoak, barmiert amit penzert el lehet erni rajta, meg akkor is ha mas platformon ingyenes lenne. Fizetni egyszerubb mint gondolkodni es pont erre epit az apple, nagyon is sikeresen.
Szerintem legalább egy évet érdemes vàrni.
Nagyon kiforratlan ez a cucc. Én megvárom mire kijön a 2.0 hw a 3.0 -ás sw-vel.
És akkor majd talàn lehet használni valamire.

Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.

GregSB
Mondjuk az a vicces, hogy ennek a nagy USA-beli igénynek a nagy része pont hogy nemzetközi 😄

Elég csak felnézni ebayre vagy vaterára, ha holnap akarnék venni egyet simán tudnék, még itthon is. Csomóan megveszik kint, aztán viszik haza eladni 😄

Sir Quno Jedi
Na, én aztán nem szeretek várni, no de pláne nem várnék ipadra... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

← ElőzőOldal 3 / 3