130
-
Ulkesh #50 "Pölö HTC. A Desire-ért gondolkodás nélkül kifizetném az iPhone árát is, de úgy, hogy csak a felébe kerül, szerintem a hülyének is megéri."
Egyrészt a Desiré drágább, mint az iPhone (150 eFt a hivatalos ára és ehhez még vegyél egy 16 GB-os Class6-os SDHC kártyát is), ráadásul nem kapható még szolgáltatónál, így akár 5-6x is drágább lehet mint egy 3GS.
Valóban, a hülyének is megéri :D
Én 2 nap után adtam túl a Desire-n, mert iPhone után nem bírtam elviselni a lassú, akadozós működést, egy első generációs iPhone is jobb felhasználói élményt nyújt, mint a Desire, ráadásul az Android alkalmazások minősége csapnivaló, a jelenleg iPhone-ra megjelenő alkalmazások évekkel előzik meg az Android-os programok minőségét és használhatóságát, az Android mint rendszer kiforratlanságáról meg ne is beszéljünk.
"Lehet, de mi nem ott fórumozunk. Mit érdekel az engem, hogy az usában mennyi fölöslegesen elbaszható pénze van az embereknek?"
Tekintve, hogy iPad-et jelenleg csak az USA-ban lehet hivatalosan megvásárolni, kérdésed kissé vicces és értelmetlen.
"Szóval otthon és útközben megvan a szórakozás, minek kéne még egy eszköz, ami csak szórakozásra jó?"
Én elsősorban olvasásra, chatelésre és fórumozásra veszem, mert arra kényelmesebb, mint a netbook és 100-ad annyit fogyaszt, mint a desktop gépem. Az, hogy van rá kismillió alkalmazás amivel még szórakozhatok, rendszerezhetem a pénzügyeim, levelezhetek stb. az csak hab a tortán.
Én konkrétan azon feladatok kiváltására veszem, amit eddig a netbook-kal oldottam meg, de ott eléggé nyögvenyelősen ment és lassan inkább veszem kézbe az iPhone-om ilyen feladatokra is, mint a Wind-et.
"Én az asztali alkalmazásokkal nem bohóckodni szoktam, hanem használom őket, akár asztali gépen, akár netbookon. "
Tableten tollal, vagy kézzel próbáltál desktop alkalmazást használni? Ha nem, akkor honnan a véleményed?
"A Tablet PC meg valóban nem terjedt el, de nézd csak meg hogy a Windows-os netbookokat viszik, mint a cukrot."
Te nem olvasod a cikket amihez hozzászólsz???
Per pillanat akkora a kereslet az iPad iránt, hogy nem bírnak belőle eleget gyártani, így az eu-s bevezetés is késik. Mond, melyik netbook volt ennyire népszerű??? :)
"Lehet, hogy azért nem terjedt el a tablet, mert az embereknek nincs is igazán szüksége egy billentyűzet nélküli, agyonkorlátozott gépre?"
Inkább azért, mert desktop rendszer, desktop alkalmazásokkal használhatatlan megoldás egy tablet eszközzel.
Az Apple az első, amelyik olyan tabletet adott ki, amelyik tényleg használható, mert a rendszer és a rá létező összes alkalmazás arra van kitalálva, hogy kézzel használd minden különösebb kompromisszum nélkül. -
#49 szerinted melyik cégnek vagy te, vagy bárki célcsoport itt a nyugat-balkánon???
Pölö HTC. A Desire-ért gondolkodás nélkül kifizetném az iPhone árát is, de úgy, hogy csak a felébe kerül, szerintem a hülyének is megéri. Tulajdonképpen bármelyik cégnek célcsoportja vagyok, amelyik korrekt ár/érték arányú cuccokat árul. Az iPad 50-ért talán már megérné, de még annyiért se kéne.
Ott ahova szánják, az iPad-ot a gyerek a zsebpénzéből megveszi és még jó esetben sokat spórolnia sem kell hozzá.
Lehet, de mi nem ott fórumozunk. Mit érdekel az engem, hogy az usában mennyi fölöslegesen elbaszható pénze van az embereknek? (tegyük hozzá, ha annyit keresnék, én nem vennék meg gondolkodás nélkül minden szart, inkább egy csillaggal jobb szállodába mennék kétszer annyi időre nyaralni, mint most)
A srác vett 3 iPad-et, de utána rájött, hogy a harmadik felesleges neki, ezért csak a poén meg a pár perc hírnév kedvéért szétverte egy baseball ütővel
De persze a sötét balkán mi vagyunk...
Szóval neked otthon a TV, DVD, videó, magazinok, könyvek stb. nem a szórakozásodat és kikapcsolódásodat szolgálják, hanem dolgozol velük..
Igen, sőt, én a mobiltelefont is elsősorban szórakoztatóelektronikai terméknek tartom. Otthon, ha játszani akarok vagy filmet nézni, azt az asztali gépen teszem, útközben pedig a telefonon, amit zsebre tudok tenni amikor átszállok a 105-ös buszról a 6-os villamosra, majd ezután újra előveszem. Praktikus. Egy iPad-et nem hurcolásznék magammal, csak azért, mert 184 pixellel többet látok rajta egy weboldalból, ahhoz túl nagy, hova teszem hirtelen, ha esik az eső?
Szóval otthon és útközben megvan a szórakozás, minek kéne még egy eszköz, ami csak szórakozásra jó? Ezért írtam, hogy ha adna valami pluszt (pl tudok rajta dolgozni) akkor már elgondolkodom rajta.
Ha asztali rendszer futna rajta, akkor megbukott volna. Egy tablet nem arra való, hogy ugyanazokkal az alkalmazásokkal bohóckodj egy tollal, vagy az ujjaddal, amit a desktop gépeden is használsz.
Én az asztali alkalmazásokkal nem bohóckodni szoktam, hanem használom őket, akár asztali gépen, akár netbookon. Tény, hogy aki béna a géphez, annak jó lehet, de ettől még én, aki ért hozzá, mondhatom azt hogy számomra totál hasznavehetetlen kacat egy iPad.
A Tablet PC meg valóban nem terjedt el, de nézd csak meg hogy a Windows-os netbookokat viszik, mint a cukrot. Talán mert azok adnak is valamit a pénzedért. Lehet, hogy azért nem terjedt el a tablet, mert az embereknek nincs is igazán szüksége egy billentyűzet nélküli, agyonkorlátozott gépre? -
syn7h37ic #48 Bááááz ki beszélt itt telefonról? Telefonon egyértelmű, hogy nem losless formátumot fogok használni, mivel úgy sem hallom a minőségi különbséget kinn az utcán. Otthon kell. Ráadásul, az összes kedvenc zeném flac kiterjesztéssel is megvan. Neten ez a legelterjedtebb losless formátum, most csak az apple kedvéért konvertáljak? -
Ulkesh #47 Egyébként mutass nekem olyan netbook-ot ami a HD videólejátszást több mint 10 óráig bírja aksiról.
(Az iPad-nál megadott 10 óra ugyanis videólejátszásra vonatkozik, normál használati ideje jóval több.) -
Ulkesh #46 "És valószínűleg nem kapnám meg, mert normális szülő nem bízna egy 8-12 éves kölyökre egy 150.000 Ft-os terméket. :"
Ember, szakadj már ki a saját kis világodból, szerinted melyik cégnek vagy te, vagy bárki célcsoport itt a nyugat-balkánon???
Ott ahova szánják, az iPad-ot a gyerek a zsebpénzéből megveszi és még jó esetben sokat spórolnia sem kell hozzá.
Nem láttad a baseball ütős videót? A srác vett 3 iPad-et, de utána rájött, hogy a harmadik felesleges neki, ezért csak a poén meg a pár perc hírnév kedvéért szétverte egy baseball ütővel. Ennyit jelent ott az iPad ára. Itt a havi fizetésed, ott pár órás munka díja.
"Most már jobban értékelem azt, ha egy gép hasznos segítőtárs a munkám során, az iPadról viszont ez nem mondható el."
Szóval neked otthon a TV, DVD, videó, magazinok, könyvek stb. nem a szórakozásodat és kikapcsolódásodat szolgálják, hanem dolgozol velük..
Látom pontosan megértetted, mire való egy tablet :D
"Még ha rendes OSX lenne rajta, amin futtathatóak asztali szoftverek… "
Ha asztali rendszer futna rajta, akkor megbukott volna. Egy tablet nem arra való, hogy ugyanazokkal az alkalmazásokkal bohóckodj egy tollal, vagy az ujjaddal, amit a desktop gépeden is használsz. Nem véletlenül nem terjedt el a tabletPC koncepció sem.
Egy tablet csak akkor életképes, ha olyan rendszer fut rajta, ami az utolsó bitig a kézzel való irányításra van optimalizálva és minden rá létező alkalmazás is ezt támogatja. -
#45 Persze, vegyek CD-t, szarakodjak rippeléssel 2010-ben, mindezt az egyszerű kezelhetőség jegyében, miközben egy Windows alapú PC-n három kattintás lossless zenét hallgatni. -
Ulkesh #44 iTunes-t használok és minden zeném losless, szóval nem igénytelen vagy, hanem nem ismered a lehetőségeket és butaságokat írsz :D
Tudod van élet a flac-en túl is ;) -
Ulkesh #43 Te láttál már netbook-ot közelről?
Használtál is?
Jó dolog olvasás közben, hogy melegszik a kezedben és közben sivít a ventilátora?
Jó dolog, hogy kétszer nehezebb és vastagabb, mint egy tablet?
Jó dolog, hogy lassú mint a tetű és ha olvasni akarsz akkor a Mobipocket-et 2 perc alatt nyitja meg?
Én most árulom az én Wind-emet és várom az iPad-em.
A flash nem izgat, azt eddig is letiltottam, mert a netbook sem képes a normális megjelenítésére, egy flash-es weboldal keresztben lenyeli az atom procit, a flash videó lejátszás meg még SD felbontásig megy, de teljes képernyőn már az is droppol, flash HD reménytelen, hacsak nem diavetítést akarsz nézni.
-
#42 Ezt mire írtad? -
Oláh Herkules #41 én azt is flacban rippelem be, eac-al. ne igénytelenkedjünk már ájtúnsz-al... -
cateran #40 Eskuszom nem ertem mirol beszelsz...lattal mar netbookot kozelrol? Az akksija birja 5-7-11 oran at (attol fugg melyik) sulya semmi, lekapod a toltesrol es viszed ahova akarod... -
#39 Csak nehogy...
kapjak még egy egyébveszély táblát!
-
#38 hát az én olvasatomban ez nem egy mindenes eszköz és főleg nem otthoni... -
#37 Van notebook-om, de azért mégis csak más egy fél kilós-kilós vékony ketyerét felkapni, becsúsztatni egy táskába, majd magammal cipelve előkapni, letölteni rá a fényképezőből a képeket, a kamerából a filmeket és megnézni, illetve tárolni rajta. Miközben egy már megszokott operációs rendszert használok, valami teljesen új helyett. Nem hiszem hogy olyan túl nagy kérés lenne egy ilyen tablet, megfizethető áron. -
#36 nem a warezolós geek a célközönség
vásárolni meg losless zenét online nem lehet(legjobb tudomásom szerint), hanem csak simán cd-t, amit aztán már lazán berippelsz itunes-ba loslessként, így a flac kiesett:) -
#35 Szerintem a tabletnek nem az a lényege mint egy notebooknak. Egy tablet heverjen ott az asztalomon sleepben, és akár egy könyvet, vagy egy újságot akármikor felkaphassam, hogy olvasgassak/netezzek rajta. Rögtön kapcsoljon be, rögtön idnuljanak a programok, és legyen nagyon kényelmes a használata. Éppen ezért értelmetlen rajta a windows, mert nem akarok arra várni, hogy elinduljon, nézni a homokórát amíg elindít valamit, aztán szenvedni a nem érintőképernyőre optimalizált programok hadával. Itt biztosított, hogy minden program pontosan úgy készült, hogy figyelembe vették a használhatóságot és a kényelmet a gépen. Éppen ezért semmiképpen se vennék windowsos tabletet, csak iPadet, vagy valami android alapút. (Az persze más amikor valakinek a munkájához van szükség rá (nem értek hozzá, hasraütök, rajztáblának használja, vagy tudja fene))
A tablet bírjon sokat aksiból, és magasról teszek rá, ha nem játszik le flac -et, mert főként úgyis otthon használnám, ahol van hivi/akármi ami viszont igen. Ha komolyabb munkára van szükség akkor értelemszerűen nem egy ilyen gépen kell elvégezni, viszont kiválthatja a munka utáni pc/notebook mellett ücsörgést.
Célja nem ugyanaz mint egy notebooknak. Ez egy klassz kis közös cucc. Nem egy általad berendezett számítógép, ami az igényeidnek megfelelően van összerakva, hanem egy családi cucc, amit bárki felkaphat az asztalról, mindenkinek rajta vannak a kedvenc appjai, és mindenki érti, hogy mit csinál. Egy kütyü ami mellé le lehet ülni hasraütök társasjátékozni, mert van rá app.
Az pedig aki olyan flash oldalt készít aminek nincsen html verziója, az megérdemli, hogy az oldalát ne látogassák. Az pedig aki mindenáron le akarja szüretelni a búzát farmvillben megoldja a kütyü nélkül.
Picit tovább kell látni. Ez nem egy számítógép, de egy korszakalkotó cucc lehet. -
#34 "Ha a flac az elterjedtebb, akkor azt fogom. "
Használj mp3-at, az a flacnál is elterjedtebb.... -
#33 Talán mert itt nem telefonról van szó, hanem egy "mindenes" szórakoztatóeszközről, amiben benne van az otthoni zenehallgatás is - ott pedig nem túl elrugaszkodott elvárás a full HD film és a lossless zene.
A konvertálás macerás, ki akar azzal szopni ha csak meg akar hallgatni egy dalt a meglévő gyűjteményből? -
#32 "Báááz ne korlátozzanak már abban, hogy milyen formátumot használjak. Ha a flac az elterjedtebb, akkor azt fogom. Ez kb. olyan, mint anno a sony atrac formátuma."
Há báááz egy telefonra minek flac? Ha nagyon losslesst akarsz akkor meg átrakod az apple hülye lossless formátumába oszt kész. -
#31 Ezt egész pontosan úgy jeleniti meg, hogy flash nélkül jön be az oldal (a tisztelt készitőknek volt annyi eszük, hogy igy is megcsinálják, gondolom tisztában vannak vele hogy a világon hány millioan nem használnak flasht ilyen vagy olyan okból) -
trabiubi #30 Vicces, hogy ez is a vártnak megfelelően alakul :D -
#29 Azzal egyetértek, hogy könnyebb kezelni mint egy netbookot. De egy kenyérpirítót is könnyebb kezelni, attól még nem lesz feltétlenül jobb... Egyébként egy netbookot pont, hogy iszonyat könnyű kezelni, hiszen a megszokott oprendszer a megszokott környezettel fogad a képernyőn, az iPad viszont teljesen új és alapjaiban más. Én azt szoktam meg, hogy Total Commanderben F5-tel másolok, a szinkronizálósditól a hideg ráz. Vajon egy távoli ország szállodájában, ha kikapom a memóriakártyát a fényképezőgépből, mikor tudom egyszerűbben megnézni a képeket: ha egy iPad, vagy ha egy netbook van nálam?
Persze, állati jó szoftverek vannak rá. Például ettől nekem is leesett az állam:
Amikor ezt először láttam, azt mondtam, hogy basszus, ez azért elég komoly, és szívesen megnézném élőben. Ha 8-12 éves lennék, akkor valószínűleg rohannék anyuhoz, hogy léccilécci vegyünk nekem egy ilyet. És valószínűleg nem kapnám meg, mert normális szülő nem bízna egy 8-12 éves kölyökre egy 150.000 Ft-os terméket. :)) Viszont így 30 felé közeledve nem hiszem, hogy egy ilyen kétségkívül látványos és jópofa alkalmazás 10 percnél tovább lekötne, pénzt meg pláne nem adnék érte. Most már jobban értékelem azt, ha egy gép hasznos segítőtárs a munkám során, az iPadról viszont ez nem mondható el. Még ha rendes OSX lenne rajta, amin futtathatóak asztali szoftverek... Még az sem baj, ha nem animálva nyílik meg ha rákattintok, és nem hullanak cukorkák a menüsorból ha megrázogatom a gépet, csak működjön. -
Oláh Herkules #28 azt ki nem szarja le a saját formátumát? Nem apple losslessben található a lossless zenék 90% a fájlcserélőkön (a maradék 10% sem m4a hanem inkább ape, wv, stb). -
Ulkesh #27 Van egy jó hírem, rengeteg ilyen eszközből választhatsz.
A neve notebook.
A listád alapján ugyanis nem tabletre van szükséged, hanem notebookra. A felsorolt tulajdonságokkal ugyanis egy tablet közel használhatatlan lenne. -
#26 Én majd akkor veszek ilyen tablet PC-t ha:
- SD, MMC olvasó van rajta
- USB van rajta (és 2.0 nem valami új szabvány)
- FullHD-t bír lejátszani
- 12"-os minimum
- Bírjon FullHD lejátszás közben legalább 3-4 órát az aksija, készenlétben még többet.
- Valami értelmes oprendszer van rajta (pl Win7, az támogatja a taperolást is.)
- 60-70 ezer de inkább alatta már lehet kapni (100 magasan már tényleg inkább egy netbook)
Természetesen WiFi-t tudjon, kamera, mikrofon (skype kompatibilis), meg valami hangszóró sem árt bele.
Amíg ezek a feltételek nem valósulnak meg addig számomra nincs értelme a tablet PC-nek, maradok a jó kis 160 ezres notimnál amin még elfutnak a mai játékok is, ha nagyon kell.
-
Zoliz #25 Már alig várom az Itampont, hogy a hátsómat megvakarhassam vele... -
syn7h37ic #24 Nem telefonra gondoltam, hanem a jelenlegi iPad-re. Igazán elfért volna benne. De mindegy, nekem biztosan nem lesz ilyenem, mivel nem tudom kihasználni, játékszernek pedig drága. Flac-ot hallgatni utcán pedig felesleges, a minőséget úgy sem fogja senki hallani a háttérzaj miatt. Otthoni hallgatáshoz viszont sokkal jobb, mint a sima MP3, és hasonló tömörítéses társai. És legalább nem fizetős formátum. Engem az zavar, hogy ki van rekesztve belőle jó néhány általánosan elterjedt dolog, és ezt nem hiányként, hanem feature-ként hirdetik... -
#23 de telefonra amúgy is felesleges flac-ot rakni, mert nincs benne rendes audio hardware, mint gyakorlatilag egyik telefonban sem, és most csak hasra ütök, de szerintem nem sok olyan telefon van, ami alapból lejátszik flac-ot:) -
syn7h37ic #22 Báááz ne korlátozzanak már abban, hogy milyen formátumot használjak. Ha a flac az elterjedtebb, akkor azt fogom. Ez kb. olyan, mint anno a sony atrac formátuma.
-
#21 *könnyebb és kényelmesebb -
#20 ipad kb ua mint egy netbook, csak sokkal könnyebb kezelni és picivel több értelme is van az érintőképernyő és a normális akksi miatt
alapból számomra is elég érdektelen egy ipad, mert nincs rajta olyan nagyon extra dolog, de a szoftverek amik már kijöttek rá és továbbiakban jönni fognak simán eladhatóvá teszi, és a nagy, nagyon jól működő érintőkijelző miatt rengeteg potenciál van még benne -
#19 egyrészt az a webfejlesztó, aki flash menüt használ, és nem csinál hozzá sima html-t, az hülye:)
viszont értem amit mondasz, de a példa rossz volt, mert ez az oldal szerintem még egy jobb netbookot is megizzaszt, ami azért picit erősebb hw-el rendelkezik mint egy ipad -
#18 flac-ot azért nem játszik le, mert applenek van saját losless formátuma, m4a fájltípussal, ezt kezeli az itunes, és nyílván ezt tudod rárakni, és gond nélkül le is játsza -
FoodLFG #17 Ja, az ájpedet pedig már unom.
Egyetlen pozitívum ezzel kapcsolatban, hogy tényleg belerúg egyet a flash-be. -
FoodLFG #16 Múltkor néztem, hogy az ájfón tud-e flac-et lejátszani.
Hát nem. :DD Viszont ha feltöröd, akkor lehet rá telepíteni lejátszó progit. Muhhaha
http://www.simplehelp.net/2008/06/11/how-to-play-flac-and-ogg-files-on-your-iphone-or-ipod-touch/ -
Sir Ny #15 éppen ez az egyik jó benne, hogy a flash alapú oldalak kénytelenek lesznek berakni egy HTML verziót is. PC-n is elég zavaró a flash, reméljük ez majd visszaszorítja. ( mármint a flash oldalakat, a flash menüket, a flash reklámokat ) -
slickboy #14 Majd elfelejtettem: :D -
slickboy #13 Múltkori parttalan vita óta felmerült bennem egy kérdés. Ugye mindenki köpködi iPad-et, hogy nicht flash, mire jönnek az ellenérvek, hogy de nincs is rá szükség, mert majd html5, töttörötöttörö...Úgy veszem észre, hogy flash alatt mindenki a YouTube flash videóit érti. De mi van a flash alapú weboldalakkal??? Ahol mondjuk egy szem flash videót nem kell lejátszani, de a gombok, menük, minden flashben készült el. Na azt hogyan jeleníti meg egy iPad? Pl.: ezt. Azért eléggé elterjedt a flash ahhoz, hogy idegesítő legyen, hogy minden valahányadik oldal nem megy az új kütyünkön. -
#12 Egy tablet nem is regényírásra való.
Azt azért elmondhatnád, hogy mégis mire. Mert ezt a kalap szart nem nagyon lehet mire használni. Pontosabban tudja azt, amit egy iPod touch, de azt zsebre lehet vágni, ráadásul olcsó.
Az iPad a villamoson ülve kurvanagy, otthonra viszont kurvakicsi, esetleg egy 12 órás repülőúton hasznos lehet (bár még ez is határeset, ha választhatnék hogy egy iPad-et vagy egy windows-os netbookot vigyek, akkor az utóbbi) de 12 órás repülőútra nem megyek olyan sűrűn, hogy ezért megérje megvenni egy ilyet. -
WoodrowWilson #11 Ja, de még csak az első hozzászólásnál járunk. A vége felé lesz bőven.