68
  • neoG
    Teljes mértékben egyet értek!Soha az életben nem fog egy 20ezer forintos kártyán full-hd módban teljes felbontással, maximális élsimítással futni a crysis.De a konzolok szintjét azért hozza
  • Balumann
    "Egy játék pc barátok közt is 200.000 ..."
    Maximum a fanatikus mindentmaxon 120fps-el fullhdban meg az ilyen tájékozatlan hülyék között már ne is haragudj. 120-130ezerért összeállítasz olyan gépet, amin lazán elfutnak fullon a játékok, még talán a következő Crysis. Ebből a 130-ből le lehet vonni esetleg a korábbi hardverek eladását, illetve hogy valószínűleg jópár dolgot nem is kell már venni hozzá, mert már van (monitor, hdtv, akármi). Aztán számold bele 2-3 éven belülig hogy mekkora különbség jön ki abból a +2 ezer Ft-os játékárakból. Ha nem a hülyeségeidet veszed alapul, hogy félévente kell bővíteni, rájössz hogy közel sem annyira olcsóbb az a konzol. És nézd meg a technikai leírását amit #20 -ban leírtak, olyan szintü gépet már 60-70 ezerért is összeállítasz kb, és hadne mondjam, hogy mennyivel több dolgot tudsz csinálni rajta.

És maradjatok már ezzel, hogy "csak játszani kell, nem a konfigot tesztelgetni", vannak akik szeretik kihozni a maximumot a hardverekből, vannak akik meg rendesen szeretnek játszani, PC-n mindkettőre van lehetőség... Feltelepíted, beállítod 1x hogy jó legyen, jól fusson, beállítod a legkényelmesebb irányítást, aztán játszol. Legalábbis ez lenne, ha normális minőségbe adnák ki pc-re a játékokat, és nem hazudoznának összevissza, hogy "pc hibája", nemveszik elegen ezért nem fordítanak rá időt...
  • Csak77
    Mesélj, miért is vagyok naiv? xbox+27'monitor max 130e. Egy játék pc barátok közt is 200.000(ami még nem is nagy szám)+monitor. Természetesen még ott a játék ára is, ami xbox esetén + 2e több mint a pc verzió. Bizos én vagyok naiv, ja. Én így látom, neked biztos sok pénzed van. Jó neked, élj soká.
  • Justil
    és arról hallottál már, hogy sokkalta szebbek lehetnének a játékok, ha nem konzol port lenne mind?

és még mielőtt nekem esel, nem, nem vagyok az a fajta, akinek csak a grafika számít, sőt. de attól még a tény az tény marad.
  • InterFoxSOFT
    Arról hallottál már, hogy egy játékkal játszani kel és nem az aktuális konfigurációdat tesztelni?
  • bertino
    a mai naivitás az emberekben... határtalan.

• Justil
    naja, ez jellemző manapság. semmivel se kell foglalkozni, minden legyen pofon 1xű, hogy a legnagyobb hülye is tudja használni (itt nem rád célzok)...ez szomorú dolog, szerintem :(
  • Renátó1985
    a konzolban pont az a szép, hogy ilyen adatokkal nem kell foglalkozni
    csak veszek 1 játékot és élvezem :)
  • lmisi
    kedves pixx tényleg butaságokat írsz.
    A konzolok sajna ma már low end vasak csupán. Már megjelenésükkör sem voltak túl combosak. Most meg már...
    Igazábol a hájpolás volt csak körülöttük, valós teljesítményük soha sem lett összehasonlítva semmivel, csak papíron tesztprogramok nélkül.
    X360 specifikációja:
    CPU: Power PC based 3 szimmetrikus mag és 3 vektor proci.
    GPU (Video-kártya): lassú 500 MHz proci, 48 feldolgozó egység a steam magok
    kezdetleges elődei.
    Memória : 500 MB ÖSSZESEN!!!!! (ami 700MHz -fut) Azaz A cpu és
    Video osztozik ezen. A 700Mhz keverted össze a cpu számára
    fentartott rammal, de az NINCS.

PS3 spec:
    CPU: Cell proci 1 azaz 1 darab teljes értékű MAG a többi 7(+1 tarcsiba)
    meg sinergikus akármi, csak bizonyos főként lebegőpontos feladatokra.
    GPU (Video): 550Mhz szerintem hasonló borzadály mint a boxiban.
    Memória 256MB GDDR3 VRAM 700MHz (Video)
    256MB XDR Main RAM @3.2GHz (CPU)
    Ugyanaz a nokedli mennyiség mint box-nal csak itt dedikalva van

Mostani átlag video kártya pl Force3d 4670:
    VCPU:320 darab steam proci 750 MHz
    Dedikálva 512MB GDDR3 1746 MHz

Következmény:
    Mindkét konzolban tehát fél giga ram összesen. (Tehát a video mem max 300mega boxban, mivel azért a programoknak is kell valami)
    Azaz képet ugyan meg tud jeleníteni fullHD -ban, de renderelni csak HD-ban tud jó esetben, onnét felskálázza Ful HD-ba.
    PC-n eleve az adott felbontásra renderelnek, nincs felskálázás.

A konzolos video kártya kb. jó ha TIZEDÉT tudja egy 18000 Ft.-os video kártyának. Hiszen GPU magjai azóta meg6szorozódtak, órajelük minimum 50 százalékkal nőttek. A GPU memória órajel 3szorozódott.
    A konzolos CPU-k csak lebegőpontos teljesítménybe tudtak papíron alkotni.
    Az egyedi felépítésük miatt (főleg ps3)kínszenvedés programozni.
    PS3 született néhány cluster, de nem sok vizet zavarnak. Mivel a papíros teljesítményt nehéz realizálni. Sajna a power proci valós teljesítménye nem túl
    acélos normál felhasználásban. Többek közt ezért hajította a lecsóba az APLE is.

Mitől néznek jól ki a konzolos játékok, a keserves optimalizáció miatt. Amit nem tud azt a fejlesztők trükközéssel kikerülik. Azaz arra gyúrnak amit tud...
    PC-n miért nem néz ki sokkal jobban. Mert nem csinálják meg amit konzolon, nincs optimalizálás. Most őszintén ha konzolon sokkal rosszabbúl nézne ki egy játék, mint PC-n ki a fene venné meg konzolon. A játékfejlesztőknek ez öngyilkosság lenne, mivel a BEVÉTEL konzolból jön a többségnek!!!
    Ezért inkább izzadnak és a lehetetlennel is próbálkoznak. Legfeljebb a pára nem fog csöpögni a liánokon, elmosódottab lesz stb... De ki a fene veszi ezt észre sűrű hentelés közben, amikor a TV 3 méterre van tőle és nem az orra elött!!!
    Van egy olyan érzésem azok a gémek amik sikeresek PC-n súlytalanok konzolon.
  • Micsu
    20kért már kapsz 9800ast amin 720pben simán elmegy a crysis, olyan beállítások mellett mint amit boxon tapasztalsz
  • throwthisaway
    Én tavaly vettem vgat és kb. 15 eFt-al költöttem többet, hogy játékra is alkalmas legyen. Gyakorlatilag az összes multiplatform stuff élesebb textúrákkal, szebb effektekkel, nagyobb zFar clipp-pinggel rendelkezik. Jelenleg meglehetős luxusnak tartom bármilyen konzol-ba való beruházást. Főleg, hogy az idő nagy részében ott porosodna a polcon az XY GFlops, mert játékon kívül gyakorlatilag minden másra alkalmatlan. (Pazarlás imgo.)
    (A tesco-gazdaságos X360-al, meg várni a DVD-ről töltésre...)
  • Justil
    jah. inkább ez a túlzás, már ne is haragudj. 60 körül kezdődnek az igazán jó vga-k szvsz.
  • Retechegér
    haha, vegyél 20ért videókártyát és majd a te állad esik le amikor nem megy majd rajta a Crysis 2 élvezhető=(full-hd módban teljes felbontással, maximális élsimítással ésatöbbi) :D muhahahahaha
  • IMYke2.0.0.0
    Ez tényleg túlzás volt...
  • opeca
    Te holsz él ember? 60e-ért egy videokártya? Olyat csak fanatikus vesz, vagy aki komoly grafikai számításokkal akar dolgozni..., 20-tól felfele már olyan videókártyákat kapsz, hogy leesik az állad..
  • Justil
    vagy esetleg nem elégszik meg a bekapcs-játszik-kikapcs felálással. és nem csak crysis van a világon, nem kell azt hinni, hogy aki pc-t vesz és adott esetben konzol-ellenes beállítottságú, az egyből milliomos és crysis-buzi is :)
  • Csak77
    Konzol-PC témához csak annyit, hogy amig egy xbox már 40e forintért elvhihető, addig csak egy normális videokátya 60e... és pontosan ugyanolyan szórakoztató, látványos konzolon is(max nincs rajta 8* szürő). Aki csoró konzolozik(mint én), akinek sok pénze van az számitógépen Crysisozik. Ennyi.
  • hiftu
    Hagyjad. Hallott valamit, hogy most mindenki Ghz-ket mond a számok után.
    Ezt alkalmazza. Gondolom a boltban 1Ghz Kenyer és tejet kér...
  • Alveus
    1400 Ghz? Ghz, mint Gigaherz ?:D látom tisztában vagy a mértékegységekkel....
  • pixx
    A mac meg egy pc átcímkézve, 2x annyiért sík hülyéknek, ha már okoskodsz :)
  • pixx
    Amit mostanság kiadnak pc-re azok közül nem sokat neveznék játéknak. Hiába DX11, mindegyik szenved vele. Igaz, hogy a PC-t lehet fejleszteni, de elég erősen kell is, hogy játszhass legalábbolyan szinten, mint egy boxos...
    Xbox 360 kártyája az alapja a DX10-nek, hogy miért nem használják a fene se tudja...
    PS3 csak egy 256 megás kártyát tartalmaz, de az 1400 Ghz-es ha jól tudom szóval kb. egyforma boxéval, mert az 520-es kártya 700 ghz-en ketyeg...
    Átlag pc 2 mag 512 megás kártya...
    Box 3 magos Xeon proci 512 megás kártya, PS3 7 magos proci ebből 6 van játékra 256 megás kártya.
    Szóval akárhogy nézem még mindig picit az átlag pc felett van...persze kevesebbért...és ezt egyszer kell megvenni...
  • knightbali
    Crytek szerint a box verza a legszarabb.

#6 "Ergó, a konzol a csórók és a kevésbé grafikabuzik játékszere."

inkább hardkóór gémereké
  • RoyalPredator
    A konzol egy erős PC, durván lekorlátozva.
    A PC fejleszthető, míg a konzol nem.
    A fejlesztésnek csak a pénz, és a technika szab határt.
    A PCvel mindíg a legkorszerűbb technológiával játszhatunk, míg a konzoloknál a tervezésnél megszabott konfiguráció áll csak rendelkezésre, de ehez szabva kapjuk a játékokat.

Ergó, a konzol a csórók és a kevésbé grafikabuzik játékszere.

De hogy a francba customizálhatjuk a nanosuitokat?:D bematricázzuk, v mi?

Mac 4 Ever.
  • falselight
    "a Crynet biztonsági erői nem is annyira gonoszak"
    ez most mi, lemaradtam valamiről az első részben?
  • nkmedve
    Egyikben sincs annyi lehetőség mint a PC-ben, tehát PC-re már rég óta sokkal szebb grafikát lehet csinálni ha valaki veszi a fáradságot (mostanában sajnos ritka).
    Amúgy meg a PS3-nak gyengébb a grafikus magja mint az X360-nak, úgyhogy valószinű ott lesz a legcsúfabb változat a játékból.
  • Magnum PI
    Amikor kijött x360 még lehet erősebb volt.
  • nohea
    Valamire kell, hogy verjék magukat. :D PS3 még esetleg tud szebbet produkálni, mint egy PC, de az is csak adott felbontáson (fullHD), amin egy PC simán túl tud lépni (hogy a sokmonitoros3Ds, sztem amúgy egyelőre haszontalan megoldásokat ne is említsem)...
  • Gyuszopapa
    "Ráadásul ez az X360 verzióra igaz, hiszen New Yorkban a konzolos változatot állították ki és a Crytek szerint a PC-s változat még ennél is jobban néz ki"Csak azt nem értem hogy akkor mire verik magukat a konzolosok hogy a pc-nél erőssebb a consol.Lehet szidni ezért engem.