418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
lammaer #17713 Én arra a FAQ-ra gondoltam, ami itt van a fórumon, a bannerünk alatt.... -
Imation #17712 Természetesen megnéztem és még 1 hete vasárnap kitöltöttem a regisztrációs lapot, válasz levelet is kaptam hogy majd kapok kulcsot amit azóta is várok. (Lehet hogy valamit bénán csináltam???)
Annyira nem zavar hogy az oroszoknál vagyok, nem rossz a hangulat ott. Mindig fullos a szerver, most is fent nyüzsög 70 ezer ember.
Tapasztalat szerzésre szerintem nagyon jó, amíg elindul az EU éles. -
lammaer #17711 Igazából Cifu mester csak ott rontotta el, hogy belinkelte az adatokat, erre köztudottan harapnak.
De ha csak leirja hogy "megvizsgálva az adatokat amik a láthtóságot kontrollálják, az alábbi következtetésre jutottam", nem bannolták volna. Igaz, nem tűnik olyan tudományosnak, de azért nem lövik fejbe az embert ha megnézi azokat a titkos infókat.
-
Én mostanában azt látom, hogy összemennek aztán az egyik elkezdi lőni aki nekiment és megy utána. -
lammaer #17709 No, akkor ezt túlbeszéltük, mindenkinek igaza van :)
Azokat én is hátbalőném.. nem is, inkább legázolnám, sajnálnám rájuk azt a creditet amibe a lőszer kerül. -
yossarianHUN #17708 Jó, akkor nem fogalmaztam világosan én arra a konkrét esetre céloztam amit le is írtam, hogy a Luchs a map sarkában kempel és láthatóan semmit nem akar tenni a csapatért, spottolni artyt lőni, semmit. -
lammaer #17707 Imation, kérlek te is nézd meg azt az átkozott FAQ-t a banner alatt, és 1 perc alatt lesz kulcsod.
Kezdem feladni... :) -
lammaer #17706 Az adott példában természetesen igazad van, viszont te összesitőleg kijelentetted hogy "Hát ahhoz hogy a scout beüljön a bozótba kempelni agydaganat kell -.-".
Erre reflektáltam hogy át kéne gondolnod, mivel ez igy sületlenség, pont hogy ez a helyes scoutolási mód, ami nagyobb százalékban kecsegtet hasznos scoutolással mint a vakon berohanás.
De még ez se lenne nagyon rossz, ha scout mondjuk megvárná mig
1 - a saját arty betölt
2 - az ellenséges arty lő egyet, hogy lássa mégis hová érdemes menni. -
yossarianHUN #17705 De ő volt az egyetlen aki hasznot is hozott tekintve hogy spottolta az ellenséges csapat felét. A másik háromból egy nem csinált semmit, a másik kettő megállt a bázison majd 5 perc kemp után megdöglött úgy hogy se nem sebzett se nem spottolt semmit. Hát akkor inkább múljon ki az első percben. -
lammaer #17704 A kareélia referenciát elrontottam...
Karelia referencia -
lammaer #17703 Nemtom, én meg PONT Leoval müvelem ugyanezt (ez az egyetlen alacsony szintű scoutom), ráadásul álcaháló nélkül, és remekül működik a történet.
Nem mondom, campirovkán izgalmas a pillanat, amikor elfoglalom kedvenc bokromat egészen elöl az ellenfél közelében (amikor az alsó zászlótol indulunk, egyből fel szoktam döngetni E7-re) , majd jön az első skuló. Aztán a második. Aztán viszont az esetek többségében nem lőnek többet, mert nem látnak többé (hiszen megálltam a bokorban, és mivel feltűnik 1-2 scout a túloldalon, azzal kezdenek el foglalkozni rólam meg leszállnak). Innentől kezdve végig spottolom a B5/B6 templom mellett a hegyre tartókat illetve a folyó mentén E4/E5 környékén előre lopakodókat, és egészen addig életben maradok amig az ellen a faluban előre nem nyomul C8-ig.
Ezt gyakorlatilag minden medium tankkal el szoktam játszani, még T44-el meg VK3002DB-vel is, azokkal ráadásul lőni is szoktam például a hegyre fel és a hegyről lefelé jövőket.
Sajnos lassabb tankokkal nem lehet időben feljutni, mivel általában jön vki D4/D5-re, és hamarabb odaér mint én.
kampinovka referencia
Másik bevált és imádott bokrom Karélia, ha a II. pont felől indulunk. Itt egészen F7-re előre rohanok MINDENFAJTA járművel (beleértve IS3, vagy az ultra mobilis T29-et) miután az ellenség középen bedöngető scoutjai már elmúltak.
Az ott lévő kicsi bokrok tökéletesen takarnak, gyakorlatilag ellátok G3/H3-ig, és ők nem látnak. Az északi részhez tartókat jó esetben tűz alá tudom venni, és különösen hasznos vagyok a csapatnak, amikor spottolják fent a B4/C4 környéki sziklánál csikicsukizókat, ugyanis azokat végig tudom lőni mig a csapat többi része nem, ráadásul amig oda eljut az ellen, D3-tól már tudom őket lőni.
1-2 lövést ha bekapok, az jelzi hogy kiszúrtak, ilyenkor hátracsurgok és közvetlen a szikla mellé tapadok, de az esetek többségében miután begyűjtöttem a killjeimet, megindulok középen és vagy szétverem a zászlónál lebszelő artikat, vagy segitek a délen csikicsukizó embereknek azzal hogy hátbalövöm akikkel még nem végeztek.
-
Nem erre gondoltam, hanem az átlőhetetlen ruszki szarokra. :) Minek álcázás, ha nem lehet átlőni? -
Adjunktus #17701 Korrekt.Nem nagyon lehet belekötni.
Ezek szerint nehezen viselik a kritikát.Másrészt úgy viselkednek mint a rossz gyerek,aki szeretné eldugni a rosszasága gyümölcsét,de valaki megtalálja és megmutatja mindenkinek.Akkor nekimegy annak aki megmutatta!
Ez nem hozzáállás!Még akkor sem,ha a háború miatt(jogosan vagy sem)gyűlölik a Német technikákat.
Bár én el tudom képzelni,hogy Lukasenkó"munkatársai"lecenzúrázták a játékot.:D -
A "gond" ott van, hogy a JSz, T-44 és T-54-est leszámítva igazán komoly OP ruszki cucc nincs a láthatósági értéket tekintve. -
Ááálmodj királylány...ez lesz a vesztük. -
Imation #17698 Sziasztok!
Eddig csak olvasgattam a fórumot, kb 1 hete találtam rá a játékra és mivel béta kulcsot nem tudtam szerezni az orosz szerveren nyomom.
Számomra bármilyen gyengített csak a német tank jöhet szóba. Ma délután fogom átrágni magam a kartonból hajtogatott PzIII on és most jön a tipródás hogy IV vagy III/IV felé induljak :(
Igazából a medi a vonzó mert nem szeretnék 30km/h val csoszogni a pályán. Viszont attól is félek hogy csak idegelni fogom magam hogy nagyon gyenge lesz a csatákban a hevyk mellett. Érdekes út lehet a PzIV -> VK3001(H) mert onnan mindenfelé lehet menni. A kérdésem hogy a leírás alapján elég gyengének tűnik a 3001(H) ha jól emlékszem valaki szidta is korábban, mennyire gáz az a gép?
(viszont ezen az úton a tigris felé ha mégis hevyt akarok később baromi sokat kell majd ezzel a tankkal küzdenem) -
Szakesz #17697 Én csak annyit mondok, hogy te minden scoutot lehülyéztél, kivéve a leot, aki a csata első percében kimúlt. :) -
Nem, mert a kikerült adatok a játék file-ainak visszafejtéséből származnak, ami tiltott dolog, továbbá az így hozzáfért adatokat publikálni tilos (a fórumon).
A szépsége a dolognak az, hogy végre megvan a látótávolság pontos számításának képlete:
View range - (view range * visibility value) = spotting range
A View range a te tankod látótávolsága, a visibility value a célpont "invisibility value" értéke, természetesen az állapotától függően a mozgó vagy álló érték. A spotting range a távolság, ahol már megláthatod a célpontot.
Gyakorlati példa. Én ülök egy fejlesztett tornyos Panzer IV.-ben, 100% crew, nincs semmi látótávolság növelő cucc, van 420m view range-em. A célpont egy mozgó Panzer IV., ennek a mozgás közbeni értéke 0.3. Tehát:
420 - (420 * 0.3) = 420 - 126 = 294
Vagyis legfeljebb 294 méterről láthatom meg a Panzer IV.-est.
Én e miatt keltem ki, mert úgy nem lehet a láthatósági rendszerről beszélni, hogy az invisibility értékeket nem lehet leírni, mert sértik az EULA-t, lévén a játék file-jaiból kiszedett adatok... -
Abban reménykedem, hogy az európai piac miatt, ahol egyértelműen a német tankok a legnépszerűbbek, szerintem, kicsit visszavesznek az OP ruszki csodákból. -
Ximix táblázata erre található.
Tier VI.-ig igazából egy-két látványosabb hibát leszámítva nincs probléma. Említésre leginkább az M5 Stuart méltó, amely látványosan rossz értékekkel bír Scout létére (ugyan annyi, mint az M3 Lee-é és a T-28-é!). A Hetzer (német létére) eszméletlen jó értékeket kapott, igazi bújkáló-zseni, még mozgás közben is (jobb, mint bármi más, a Scout-okat beleértve). A StuG III. viszonylag alacsonyabb értékei érthetőek, hiszen a legmozgékonyabb TD-ről beszélünk. A JagdPanzer IV. megint német létére jobb értéket kapott mozgás közben, mint a Szu-100. A KV esetén a nagy torony valószínűleg bele lett számítva az értékekbe, hiszen ugye egy érték van minden harckocsinál, az, hogy másik tornyot teszünk rá, nem befolyásolja ezt. Megjegyzendő, hogy a Szu-14 és az Sz-51 mozgás közben 0 értékkel bír, és állva is elképesztően alacsonnyal - álcahálót, camo skill-t ezekre tehát végképpen nem érdemes pazarolni.
A gondok Tier VII.-től kezdődnek. A JSz pontosan olyan értékkel bír, mint a T-34 vagy a T-43, ami egészen elképesztő! A Tigris I. értékei elfogadhatóak, hiszen a KV-nál és a KV-3-nál jobb mozgás közben. Az első komolyabb csapás a JagdPanther. Méretre kb. akkora, mint a JSz, mégis töredék értékeket kapott hozzá képest. A Panther és Panther II. szintén teljesen érthetetlen, kisebb, mint a Tiger I.!
A KingTiger és a VK4502(P) értékei egy kicsit alacsonynak tűnnek, azért kevesebb, mint fele akkora, mint a Tiger I. - nem túlzás ez azért?
A T-44 és a T-54 értékei megint teljesen elképesztőek, a TD-ket és a Scoutokat nem számítva ez a két jármű bír a legjobb értékkel! Valami brutális, jó camo skillel és álcahálóval felvértezve szinte észrevehetetlenek lehetnek!
A Ferdinand és a JagdTiger értékei megint alacsonyak egy kicsit, igaz, hogy az erős frontpáncélzatuk miatt talán így akarták "büntetni" őket, ez egy kicsit szerintem túlzás.
Az utolsó említésre méltó dolog a JSz-3/-4/-7 és a T32/T34/T30. Ezek pontosan azonos értéket kaptak, a mozgás közbeni még nem is annyira gáz, de a 0.195-ös álló helyzetbeni érték azért nem rossz, sőt, kiemelkedő a mezőnyben (majdnem kétszer annyi, mint a KV és a Tiger I. hasonló értéke!). Különösen érthetetlen ez az amerikai nehéz hk.-k esetében, amelyek méretben a JagdTiger szintjén vannak! Miért érdemelnek mégis majdnem 4x olyan jó értéket?!? -
Rohanjon előre, hogy láthatóvá tegye az ellenséget de csak azután, hogy az artyk fel tudtak állni.
-
yossarianHUN #17692 És az általad jónak meghatározott scout taktikák között van az is hogy beülünk a bozótba mindenkitől távol, elküldjük a csapatunkat az anyjába, majd 2 perccel a vége előtt megkérdezzük hogy miért nem nyertétek még meg ezt a csatát nekem? Mert ha nem, akkor leállhatnátok már az ilyen jellegű kioktatásokkal nem a scoutokat becsmérlem csak ezt az egy idiótát. -
stork13 #17691 Mivel gyenge az ánglisom, így megkérdezném: AZ EULA mely pontját szegted meg az elemzés belinkelésével? Miért tiltott anyag egy ilyen összehasonlító táblázat? -
MauroN #17690 Értem. Akkor azért nem tudok lőszert venni. Köszönöm az írásod. Segített. -
Szakesz #17689 Persze az is kérdés, hogy mit várunk el egy scout-tól..., esetleg rohanjon be az ellen bázisára, mint egy félkegyelmű? Bújócskázzon, hogy minél hosszabb ideig mutassa nekünk a célpontokat? Maradjon életbe, hogy a csata második felébe is segítségünkre legyen?
Tehát vajon melyik lehet a legeredményesebb egyéni szempontból, s melyikkel tudja a legjobban elősegíteni a csapata győzelmét?
Szerintem ezeken érdemes elgondolkozni, főleg ha te is scout szerepkörben érzed jól magad. -
yossarianHUN #17688 Hmpf akkor szépen a nulláról. Depot-ban tudsz eladni alkatrészt, tankot, anyámkínját, store-ban ugyanezeket venni. A researchben tudsz kifejleszteni alkatrészeket vagy új tankokat, a részegységeket innen rögtön meg is veheted. Igen, a kifejlesztésük xp-be kerül, de ha már kifejlesztetted, pénzre is szükség lesz hogy felrakhasd őket. Továbbá elébe vágva az újabb kérdéseknek bizonyos alkatrészek mások meglétét (általában egy jobb lánctalpét hogy elbírja a felfüggesztés) is megkövetelhetik. -
Múltkor Sand Riveren alul kezdtünk egy Marder felment a jobb felső sarokba, mi már elhullottunk foglalták a bázisunk az meg ott ült és nem csinált semmi. Már tök mindegy de azér mégis megmoccanhatott volna. -
MauroN #17686 Többre megyek ha megkérdezem, a normális segítőkész emberek válaszolnak. Köszönöm nekik! -
MauroN #17685 Szakesz, olvastam de nem segített. -
Adjunktus #17684 Megosztanád velünk,hogy pontosan,hogyan is elemezted ki nekik a táblázatot? -
peter9228 #17683 Depot-ban tudsz tankokat/alkatrészeket eladni, Store-ban pedig venni. -
Szakesz #17682 Látom utalásokkal nem megyek semmire, de akkor a szádba rágom, a banner alatt, az "Egy kis alapozó a játékhoz" linkre kattintva valószínűleg kielégítő választ kapsz a problémádra. -
MauroN #17681 Köszönöm! De fejlesztéseket xp-ért lehet venni? A depot és a store gomb mire való? -
yossarianHUN #17680 Csakhogy az általam említett scout a map sarkában csücsült a lehető legmesszebb mindenféle ellenségtől és nyíltan ki is mondta hogy ő innen nem mozdul nyerjük meg neki a csatát. Azért hülyének ne nézzetek -.- -
yossarianHUN #17679 A garázsban találsz egy kis Research fület a jobb felső sarokban ott tudsz fejlesztéseket eszközölni. A karakterisztika ettől nem fog megváltozni, az a stock tank adatait írja nézd meg az új alkatrészek statisztikáit ott tudod összehasonlítani hogy mennyivel jobb mint az alap. -
Szakesz #17678 Én kérek elnézést, de mi elrejtegetjük a játékosok elől az információkat, titkosítjuk, s ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy nem kerül illetéktelen kezekbe!
-
Ezt nem hiszem el. Látszik hétvége van, sok kis ovis beszabadult a játékba. 13-ból 0 megnyert meccs... Esküszöm hétvégén nem szabad játszani. -
MauroN #17676 Tudom ciki de sajnos ez van. -
-
Madmano #17674 Mondhatjuk.