418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    láttalak tegnap mausba :-)
  • Eagle16
    Még beletehetik...de ha most nem akkor max. a következő patchben.
  • Fritz Von...
    Igen, ha nem teljesen síkhülye az ember, akkor a T54-gyel megverhet bármi más tankot, a lehetőség benne van.
  • Renegade
    T-54:

vannak passziánsz pozitív emberek, akik még a t-54el sem tudnak rendesen játszani (leállnak csikicsukizni, ilyesmi), de ezek akár abramsba űlve is kikapnának

jelenleg ez az egyetlen tank, ami összekerülve 1 vs 1-be bármelyik másik tankkal, normális játékos esetén 10-ből 10-szer győztesen kerül ki, ez azért nem rossz
  • Fritz Von...
    Én, mióta megvan a T44-T54, azt szoktam csinálni, hogy minél előbb átrohanok az ellenfél oldalára a dombok takarásába. Onnan tudok spotolni az artyknak, tdknek. Amikor odaér a nehéztankos szakasz, akkor eléjük megyek, és megint csak spotolok nekik, hogy ki merre van. Ha találatot kapok (az emelkedő miatt a lánctalpat nem tudják ellőni), akkor 2-3-4 telitalálatot simán kibír szemből mindkét tank, kicsit hátrahúzódok. Amikor a heavyk felérnek, akkor szoktam mellettük takarásban elmenni, és berohanok a kis vároba hátul. Onnan már bármerre tudok mozogni, és védve is vagyok. Akkor jön a heavy harc, én meg harapdálom az enemy tankjait. :)
    Imádom a mapot is, és a t44/t54et is. :)
  • Renegade
    semmit

mindig lesz pár kemper, aki hátulról "bátran" figyeli

sok med szeret kelet felé menni és meghalni

ami szerintem működik, hogy a nagyok mögött irány nyugat, és ha áttörnek, akkor lehet csinállni pici átkarolást, teszem azt:
    a nagyok áttörnek a legnyugatibb részen, te meg egy "bejárattal" balra mész be, mert addigra már minden véd nyugat felé fordult, így te oldalba tudod kapni őket
  • Renegade
    jaj, ezek szerint nem javítják a maus sárvédőket, nagy kár
  • Eagle16
    Nem lesznek benne wipe előtt, de még az első negyedévben sem biztos, 50-50% az esélye.
  • Neutralpoint
    Amúgy van valami különleges taktika hogy meddel ne dögöljön meg az ember egy olyan mapon( nevét nem tudom) ahol 2 dombon kezdenek, és középen van 1 baromi nagy nyílt terep. Meg egy kisebb városocska. Tehát a kérdés, ha nincs olyan hely ahol meglehetne kerülni őket ugyanis a 2flank felől az ellen heavy-jei indulnak meg, közép= deadzone-al, mit kéne tenni?
  • Cukii
    Kíváncsi vagyok a csigaevők tankjaira is, van róla valami info, hogy esetleg valami csökkentett tree-t még megkapunk hard előtt?
  • Neutralpoint
    Erre kiváncsi lennék. Én egyenlőre ISnél járok a heavyben, és t-34-nél a medekkel.

Am a cummon tulajdonságok mik a különböző nation-öknél? És mik lesznek az újaknál.
    Olyanről hallottam h a német gépek kicsit jobban bírják a strapát, és az oroszo meg jobban ütnek, az amcsival mi a helyzet?
    És a csigazabáló tankokkal milesz?
  • Lord Baal
    Vegyük hozzá a JPanther és a többi magas tier- ű német TD harcértékéhez azt is, hogy az AP lőszer páncélátütési értéke a távolság függvényében csökken. Ezért el kell döntenem, hogy távolról sniperkedek, és jó esetben nem látnak meg (de lehet, hogy én sem látok sok mindent a TD- k alacsony látótávja miatt), de gyakrabban pattan le, vagy nem megy át a lövésem, vagy közelebb megyek, jó eséllyel sebzek, de engem szednek szét legelőször.
  • Eagle16
    Az Open Béta 1 hónapig fog tartani, és ezalatt minimum 2-3 patch fog jönni, amiben gondolom lesznek pályák is.
  • [NST]Cifu
    @ JagdPanther téma: Először is a rövid 88-as nem pontatlan. Átlagosnak tekinthető a német ágyúk esetében. De nem pontatlan. A hosszú 88-ashoz képest gyakorlatilag majdnem minden ágyú pontatlan akkor. :)

Másodszor, a Softwipe előtt és után szerintem nem változott a láthatósági értéke, viszont betett neki a warpolás megoldása utáni szitu. Én legalábbis erre tippelek.

Sz@rnak nem mondanám a JagdPanthert, de a bújkálós-sniperkedős taktikához a JagdPanzer IV. fényévekkel jobb álcahálóval, ahhoz viszont nem elég erős a páncélzata, hogy a frontvonalba mászkáljon.

@Lammaer:

Cifu: ugye mondtam hogy több kárt fog okozni ez a mondat a bannerben mint hasznot? :)

Erről már nem én tehetek, a felelősséget elhárítom magamról ez ügyben. :)

A T-54 harcolni való, és pont a városi pályák az egyetlen, ahol nem használhatóak rendesen, mivel nekik hely kell, ahol kihasználhatják a sebességüket, körbecikázhatják a lomha heavyket vagy elkerülve a kemény dió tankokat (IS7/Maus) áttörhetnek máshol.

Pont a városi pályákon tudnak olyan átkaroló harcmozdulatokat végrehajtani, hogy alapjaiban bonthatják meg a másik fél alakzatát, okozhatnak zavart. Elég "mókás" látni, hogy próbálják a KT-k, VK4502-ők üldözni néha a fel-alá rohangáló T-54-eseket, amelyek a hátukba kerültek...
  • crossy104
    Kiváncsi lettem volna ha nyerünk mennyit kapok.

Defeat
    Battle: Cliff 2011. január 21. 10:26:32
    Vehicle: IS-7
    Received Experience: 856, credits: 74 443
  • zsupeti
    Kösz a segítséget!
    Most már úgy ahogy képbe vagyok.
  • zalkad
    "STUG III: increased weight limit for top suspension, maximum battle tier reduced by 1."

Le kell porolnom a Stugomat azt hiszem. Eddig is imádtam, most föleg fun lesz vele a játék!
  • Fritz Von...
    Ezzel most kivételesen nem teljesen értek egyet. Városban azért nagyon jók (kifejezetten teszteltem és néztem), mert kis területen, gyorsan képesek megfordulni. Erre nincs semmiféle ellenszere a nagy nehéztankoknak, pláne a TDknek. Többször fordult elő, hogy kis adok-kapok volt, majd gondoltam egyet, és marha gyorsan megfordultam, megkerültem a háztömböt és a kiszemelt célpont még épp a megfordulási manőver közepén volt, mert egyszerűen nem volt helye. Na és akkor osztottam, ahogy kifért a csövön.
    Amit írtál, az pedig ismét azt bizonyítja, hogy ez egy nagyon jó kis játék, mert a medium tankok is többféleképp használhatók, és igazából a játékos képzelőereje / tehetsége szab ennek határt. :)

• zalkad
    Végre... a szaloncukrot megkapjuk a fákról? :D

Ja, azt észrevettétek hogy a sivatagos mapon (sandy rivers, vagy mi) kidöl a fa az induláskor? :D
  • TDantes
    Az Open Beta-val érkezik még valami? Új pálya? Új tank?Valami?
  • Wlanseraf
    nincs:) full alap Pantherral kell nyomulnom:D elég érdekes:D
  • Forolto

Hááááát az a repair cost növekedés néhány tankon,vagy a T-54 nerf sok embert fog érzékenyen érinteni.
  • Eagle16
    Remélhetőleg semmit, csak pár apróságon változtatnak, meg leveszik a karácsonyi díszítést. 0.6.3.2
  • erdos
    Köszi, a JP jó, nekem tetszik :-)
  • zalkad
    Szidják a JP -t, pedig csak nem tudják használni... ennyi :)
  • erdos
    Hírlevelet! :-)
    Valami érdemleges? :-)
  • zalkad
    freeXP -d nincs már? :)
  • Wlanseraf
    Én annyira megszopattam magam:) utolsónak behúztam a Panthert, mondom jaja de jó megyek aludni:D ahamm megvan az összes motor az összes agyú, csak a lánc meg a torony nincs:D ami kb 15-20 perc lett volna:D most emg szopok:D
  • zalkad
    Patch? Na, most mit fognak szétkefélni? :D
  • Eagle16
    Direkt azért vettem meg még egyszer mert tovább erősítik :D Panther II-t szintén emiatt.

Amúgy a 0.6.3-as frissítés jövőhéten érkezik.
  • lammaer
    Nem teljesen értem az esszédet a T-54ről, különösen a " Beállnak vele harcolni, holott nem erre való" résztől kezdve, főleg amikor megemlíted a "Az igazi előnye a városi pályákon jön elő" részt.

A T-54 harcolni való, és pont a városi pályák az egyetlen, ahol nem használhatóak rendesen, mivel nekik hely kell, ahol kihasználhatják a sebességüket, körbecikázhatják a lomha heavyket vagy elkerülve a kemény dió tankokat (IS7/Maus) áttörhetnek máshol.

Speciel én úgy szoktam használni - mint minden magas tierű medet - hogy az elején 1-1.5 perc várakozás, hogy lásssam hogy alakul a csata, hova megy az ellen, majd igy megsaccolva a gyenge oldalt, megpróbálok áttörni a zászlóhoz az artikért, ha ez megvan akkor hátbakapni az ellenség főerejét.

Kivétel ha med platoonban vagyok vagy sikerül a csata elején megegyezni pár meddel hogy összetartunk, ilyenkor megyek a farkasfalkával - de itt is hagyom, hogy a heavyk rákattanjanak egymásra, és akkor flankolok. Tipikus ugyanis, hogyha vki elkezd lőni egy tankot, arról nem nagyon szokott leszállni :)
  • LSSAHPAUL
    Egyetértek mármint annyiban hogy a tier 10-es maxos T30-ammal szinte mindentől félek t8 felett, szószerint kiki harcot vívok. (én lövésem erősebb de ennyivel a te páncélod is, és fordítva is igaz)
  • a.carkey
    Apropó, két tankhoz nem találtam igazán jól kinéző skint. Ez a T29 és a JPanther. Többféle is van ami tetszett képen, de a tankokon nem néztek ki jól. (Átnéztem több skines oldalt, de többségük nem igazán jött be.)
    Kérdés: nincs valakinek ezekhez a tankokhoz értelmes, gyártott skine? Érdekelne! :D
  • lammaer
    Mr Zsu, kérlek olvasd el a pirossal kiemelt faq-t a softwipe és hardwipe magyarázatához.

Cifu: ugye mondtam hogy több kárt fog okozni ez a mondat a bannerben mint hasznot? :)
  • lammaer
    Softwipe előtt? Úgy érted tavaly szeptember előtt? Nem túl vagy túl up to date akkor... :)

Akkor nekem is volt, és lehetett használni, valóban előrelépés volt a JPZIV-hez. Viszont nekem volt sofwipe után is (konkrétan két hete) és egyszerűen használhatatlan volt a JPZIV-hez képest.
    Nem azért mintha nem lenne erősebb az ágyúja, de konkrétan nem lehet bujócskázós TDt játszani vele, mert mindenhonnan látszik.

Konkrét példa volt, egy másik tannkal játszva láttam hogy jön velem szembe egy IS3, és 2 kockával mögötte (200m) egy bokorban egy Jpanther ült. Namost, amint az IS3 megállt, eltűnt, a Jpanther viszont még a bokorból is ugyanúgy látszott mint az IS3 közelebbről, mozogva, nyilt terepen.

Vagyis, a Jpantherrel marhára le kell maradni a támadóék mögött, viszont ebben az esetben sanszos, hogy a hardkódolt 500m-es látótávolság limit miatt te már nem tudod lőni azt amit a támadóék lát,

Ahogy cifu már belinkelte jó soszor, a Jpanther láthatósági értéke frankón fel van nyomva - gyanús hogy ez az SW után eltelt 4 hónapban történt :)
  • zalkad
    Elite VK45 -el jobban félek a Maus -tól, mint bármelyik másik TierX -töl.
    IS-7 -et oldalról simán átlövöm, -20% körüli sebzéssel.
    A Mausról meg pattog még oldalt is, ha meg betalálok, akkor kb. tizenpár százalék sebzés.
  • Metontour
    Akkor január 27-én minden megy a levesbe vagy nem?A hardwipet az open vagy a closed béta után lesz mivel mindkettő béta.
  • a.carkey
    Az álcázási rendszer olvasd át, szerintem abban kifejti Cifu hogyan is működik. Tankfüggő a dolog.

A második felét nem értem.
  • a.carkey
    A T-54 egy nagyon jó tank: páncélozott, jó az ágyúja és iszonyat mozgékony. A többi meddel szemben ráadásul még az is előnye, hogy defaultban nem egy 75ös L70-es szintü balfaszság van rajta ... Az a jó még benne, hogy amint megjelenik, csak értelmesen játszva lehet ellene sikert elérni, de akkor nagyon.

A P2 hozzá képest jó sokáig gáz. Főleg mert az első jó ágyúhoz kell a lánctalp és a torony. Míg felkerül rá a 10,5es, addig beleőszülsz a grindbe. (Amikor grindeltem, még az 5xös ERAban IS!!! állandóan veszítettünk, mert sokszor unbalanced volt az egész battle. 900-1000 xpket kaptam vereségnél, mert L70-essel nem tudtál csak HEvel belesebezni az ellenbe. Ez katasztrófális volt. Most ue nem 5xös XPvel egy rémálom.) Én azért, hogy haladni lehessen, opciónak hagytam volna a rövid csövű 10,5t választásként, mert enélkül NEM LEHET TISZTESSÉGESEN P2t gyúrni. (Még mindig hiányzik nekem a legjobb motor és a L100as.)

A Pershinget nem ismerem, de azért ott sem egy L70esel indulsz neki a "varázslatnak" ...

A mozgékonyság mindháromnál megvan, a végére az ágyú is (ebben a P2 a legjobb), de azért iszonyat bónusz a T-54nél az alacsony felépítés és buci torony.

Szóval T-54, de azért a többi sem rossz, ha 1x fullosak. De amíg fullosak lesznek, az ember beleőszül. :(

Nekem a P2 azért jön be, mert olyan, mint a DB: bár sebezhető, de azért mégis odacsap, és nagyon mozgékony support tank, pedig még a legjobb mocim sincs meg. A gond vele, hogy T-54, Maus és IS7 elé dobja koncnak. Na ez viszont keményen csökkenti az élvezeti értékét, míg a DB esetében azért a helyzet nem ennyire durva a balansznál. :(
  • TDantes
    Hát nem tudom. Fullos vk45-el megyek, de nem pattanak le rólam az orosz ágyúk. Szemből marha jól átlőnek. Én pattogok róluk.(IS4, T54)