418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Adjunktus
    Azért én 10 perc múlva rákérdezek!:D
  • DummyBoy
    Az 50% egy varázsszám ... ugyanis mindennek ennyi a valószínűsége ... a lottó 5-ösnek is, meg annak is hogy 10 perc múlva szülni fogok egy sünt ...

Mert vagymegtörténik, vagynem :) Ezeknek már lehet más-más vaószínűségük, de a lényeg ugyanaz ...

Bár anno ezt az elméletet a valószínűségszámítás tanárom egy mosollyal és egy elégetlennel díjazta ...
  • Ulvar
    Nem sokára hard wipe nyugi...akkor is lesz rengeteg gyökér ahogy más FPS vagy bármilyen játékban. EZ van ezt meg kell szokni. Ha zavar fogod magad egy nagy magyar klánhoz elmész bekopogsz hogy fogadnak e ott téged szívesen mer atom pro vagy és nem akarsz láma gyökerekkel együtt játszani. Behívnak és akkor játszhatsz Klánban klánosdit meg mindent ami jó. Vagy csak simán platoont. És kész. Innentől kezdve rajtad el, mert nem fog a sült galamb a szádba repülni. Jön a Klán war + map én is oda fogok menni a régi ösmerősökhöz hogy ugyan már nem gond ha csatlakozom + minimális casht is fizetsz..ennyi...
  • TDantes
    Tudod mit? Legyen neked igazad. Ha nem tudsz valakit kilőni, akkor az amiatt van, mert a játék a szar, és egyesegyedül csakis ez az oka mindennek. Ha téged kilőnek az is azért van mert a játék a szar.

Lépjünk tovább.
  • Metwork
    Lehetne légi felderítés a játékban:)
  • feriboi
    szeretem az idealistákat, egy ponton vitatkoznék csak: igenis wtf hogy beraknak tier 9 környékére a stugommal, és kvára zavar az is hogy félrehord a t44 100milise, az is zavar hogy behoztak egy ötszörös szorzót, mókusvakításnak és tele lett nab pléjerekkel a tier 8, tier 9. Zavarnak a halálbokrok, és az is hogy ennyire szarnak a fejünkre, merthogy mi ingyen játszunk és nem vagyunk oroszok, és garga pitics. A sok elk*rt hülyeség amit említek az éppen a devek hibája, nem az enyém vagy a tied. Szóval szeretem én az idealistákat.
  • Adjunktus
    Szerintem a klán war map-ra gondolt.
  • f24sg
    Bírom ezeket a tréler videókat, mikor a hatás kedvéért minden tank egymás mellett ilyen "all out attack" módon megy előre, gigászi wolfpack-ként, menet közben lőve. Bár így lenne a játékban! Majd mikor jól megismerik a célkör működését meg az artykat, akkor jön a kemP.

Amúgy mit kéne a végén látni?? Az integető asztronautát?
  • Neutralpoint
    Igazából megábaszippant a wot világa, az ember bosszankodik, hogy már megint wtf az h t-34-el berakja az IS4-ek közé, meg amikor a saját IS-vel kb a kacsákat lövi az enemy tankok helyett mert úgy félrehord.
    De mégis újból leül, és nekiáll, mert nem unja azt hogy ma már 15.jére kapott ki hátha 16.jára nyer.
    A sok hülyeség miatt, ami nem csak a devek hibája, hanem inkább a mi ökörségünk, mégis játszunk vele.
  • zoltang
    Az ábrándulásnak is vannak fokai... kezdem elérni a mesteri fokozatot (TD is megmondta). :D
  • davidbog
    Én már úgy tekintek a német heavy tankokra és a TD-kre, mint nehézségi beállítás. Mint egy normál játéknál van könnyű, közepes, nehéz nehézségi szint. Az orosz a könnyű, az amerikai a közepes, a német pedig a nehéz. :) Persze csak magas szintű nehéztankok esetén.

De legalább te csak most ábrándulsz ki, nálam ez már nagyon hamar kb a 2 hét után megtörtént. De nem tartottam tragikusnak a helyzetet és toltam tovább. :)
  • hNeo
    Adjunktus - bárcsak ilyen jóra sikeredne a játék is! :D
  • Neutralpoint
    Én is arra gondoltam, tegnapi fightokban kb 1et ha sikerült ölnöm meg talán egyet sebezni, általában olyan 2-4 közötti killem meg olyan 4-5 sebzésem szokott lenni.
  • Imation
    Ne tegyetek már tönkre ezzel az 50% al!!!!
    Egyszerűen ennyi az esélye hogy a jobbik csapatba kerültök. Minél több csatát játszotok le annál közelebb kerültök az 50% hoz, de ez sima matematika és nem a gonosz dev ek műve.

Nekem is feltűnt már hogy ha bal kézzel nyomom meg a bekapcsolás gombot akkor aznap a 88- nak fele akkora lesz a pen je! :(((
    Ha viszont fél szemmel nézem a betöltő képernyőt javul a tankok fordulékonysága! Eszem megáll!!!! :((((
  • Adjunktus
    "Viszont továbbra is azt mondom, egy jól megszervezett támadás elsöpör bármilyen kempelö csapatot. Akármelyik mapon. Egyszerüen nem lehet annyi idö alatt összeterelni a szétszéledt védekezö csapatot, hogy egy oldalra koncentráljanak. A támadó dönti el, hogy hol fog támadni, ott tud eröfölényt kialakítani."

Egy hasonlóan jól szervezett védelmet nem fognak áttörni.Ebben a játékban nem.
    Kicsik a térképek egy meglepetés erejű megkerüléshez vagy átkaroláshoz.A két csapat azonos erőt képvisel.
    Igazából stratégiai szempontból a támadó fél élvez előnyt.Ő dönti el mikor,hol,mivel és mennyivel támad.A védekező fél csak erre próbál reagálni,a tőle telhető módon.
    Viszont taktikai szempontból már a védekezők vannak előnyben.Ha fix pozíciót védenek.Tehát biztosan tudják a támadás célpontját,esetleg az idejét is.A területet a védő fél tartja ellenőrzés alatt.Ha fel tud készülni a támadásra akkor minden képpen előnybe lesz.
    Persze mindkettő(támadás-védekezés)sikerének az alapja,az információ,dezinformáció,felderítés!Ha tudom az ellenség szándékát,erejét összetételét és még esetleg félre is tudom vezetni a saját erőimet tekintve,az már fél siker.
    Erre rengeteg példa van akár csak a II világháborúból is.
  • zalkad
    Az még ok, hogy egy csatán belül változik a találati esély... random generator ezt dobja.
    De az a furcsa, ha egyik csatában minden betalál, másikban meg semmi :D
  • zoltang
    Na ezek a háttérben való "titkos" machinációk miatt ábrándulok ki az egészből... Mivel mint írtam korábban a bétában a német vonalat követtem, így mondhatom saját és itt mások által tapasztaltak okán, hogy németekkel csak erős idegzetűek, mazochisták, ná*** játszanak... :)
  • davidbog
    Tegnap éjjel plotoonozás közben nézegettem egy T-54-est. Elkezdett érdekelni a 100 mm D-54 ágyú, mert ilyen hosszú 100 mm-est még nem láttam egy gépen se, pláne nem füstgázelszívóval. Meg is találtam az adott típúsú ágyút. Már a füstgázelszívó gyanús. Ezt az ágyút telán tesztelték a T-54-esen is, de az Object 430-as gépen volt alapágyú. Ami a T-62-es előfutára. Az ágyú '50-es évek végi lehet, nagyon pontos volt, két síkban stabilizált és valószínűleg jó páncélátütésű.

Na de azért az már tényleg pofátlanság, hogy egy ilyen ágyút kap a T-54-es. Ennyi erővel a Shermanokra lehessen felszerelni a 105 mm CN105 F1 típúsú ágyút, mert az izraeli M51 Super Shermanok ezzel voltak felszerelve a '60-as évek elején.

A másik érdekesség, hogy platoonozás közben kezdett bebizonyosodni, hogy az én IS-4-esem tulajdonképp csak a lánctalpból és a lövegből áll. Ugyanis már komponens nem sérült meg, csak ez a kettő. De ezek mindig. A lánctalp nem meglepő, de a löveg sérülése kifejezetten bosszantó. Gyakorlatilag nem érdemes 200 méternél távolabbi célra lőni. Szinte használhatatlan lesz közepes távolság és az felett.
  • Neutralpoint
    Én ugyan azt tapasztaltam Grille-vel.
    Egyik pillanatban a 70-el robogó A-20-ast is kiszedem, valamikor, fllra összeszűkül az aim-circle egy álló! ismétlem álló! targetra és vagy miss, vagy that was close.
    Ezt énsem értem, de beletörődöm:D
  • ZelenkaP
    Ha már összeesküvés elmélet....: Lehet csak bebeszéltem magamnak (biztos), de ha a játék elején nem várom végig a "tüzes logo-t", hanem elnyomom (nem becsülve ezzel a logóíró munkáját), akkor egész nap szarul játszom, szar értékekkel. Ha végigvárom és aztán play, akkor jó vagyok....;) Na, ez az én összeesküvés elméletem....:)
  • zalkad
    Valaki említette lentebb, hogy elöre el van döntve ki nyeri a csatát, hogy közelebb legyen mindenki az 50% win rátához... hááát, nem tudom.
    Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de azt már én is megjegyeztem többször, hogy Hummel esetében, mintha elöre el lenne döntve egy csatában, hogy "adja -e vagy sem".

Van hogy egy csatában még a rohanó scoutot is kiszedem, aztán a másik csatában 3x mellélövök a Mausnak, vagy más nagyobb célpontnak.
    Gyanus, na... gyanus.
  • davidbog
    Szerintem ez nem olyan meglepő. Valószínűleg a JT lövegpajzsa se 250+100 mm hanem csak 100 mm.

Nekem tegnap egymás után 3-szor pattant le a felépítményről (ami 259 mm effektív vastagságú) a 130 mm-es lőszer, kb 100 méterről. Valószínűleg a +/-20%-os szórás miatt. Az átütés szórása távolságfüggetlen? Mert eddig úgy gondoltam, hogy ha 100 méteren belül vagyok akkor +20% érvényes az átütésre, ha távolabb akkor -20%. De nem úgy tűnik és akkor ez az egész így baromság. A 20% is sok, egy 5% még reális is lehetne.
  • Adjunktus
    Miért kell mindig ilyen szélsőségekben gondolkozni?Mindkét félnek megvan a maga igaza.Csak már megint hiányzik a kompromisszum készség!
    Igen!Valóban van sokszor,hogy eltűnnek lövések,lehetetlen közelségből nem találnak,irreális sorozatban lepattognak stb stb.Én is találkoztam már ilyesmivel.
    Mint ahogy olyan is előfordult,hogy én voltam béna.Elkapkodtam a lövést,vagy belemozdultam a célzásba meg mit tudom én még miket nem csináltam már.Ilyenkor persze feszültség ezer és még nagyobb kapkodás,meg idegből játszás jön,ami persze még több hibát hoz.
    Összességében vannak a játéknak hibái,ez tény.De mindent nem kell erre fogni.Ez is tény.Szerintem ebben mindenki egyet ért,és már nem is kell,hogy elfajuljon a vita.

Fritz! A 20816-os bejegyzés rendkívül korrekt,gratulálok!
    És legyél büszke!Magamon kívül nem szoktam senkit megdícsérni!
  • zalkad
    Kempelésröl annyit, hogy többször találkoztam olyan esettel, amikor jól megszervezett taktikával bedaráltuk a szervezetlenül védekezö ellent.
    Ehhez kell egy top tier tank, aki mindjárt az elején határozottan közli, hogy ez lesz, és kész. Persze, ha balfsz, akkor bukó van,... meg akkor is, ha a random társak nem hajlandóak kooperálni.

Viszont továbbra is azt mondom, egy jól megszervezett támadás elsöpör bármilyen kempelö csapatot. Akármelyik mapon. Egyszerüen nem lehet annyi idö alatt összeterelni a szétszéledt védekezö csapatot, hogy egy oldalra koncentráljanak. A támadó dönti el, hogy hol fog támadni, ott tud eröfölényt kialakítani.

Van amelyik mapon egyböl kell rusholni, de a legtöbb csatában meg kell várni, hogy az ellen szépen eloszoljon a két oldalon.
    Ne mondja senki, hogy a mocsaras pályán pár másodperc alatt át tud árni az egyik zászlótól a másikhoz. Föleg nem nehéztankkal! Mire odaér, már csak a társai roncsait fogja ott találni, meg az ellen csapatát.
    A fejetlenségröl ne is beszéljünk, ami akkor alakul ki, mikor meglátják, hogy "bazzeg ezek itt bedarálnak minket"...

A másik tapasztalatom, hogy a rutinosabb játékosokat könnyebb rávenni a támadásra, mert a kempeléssel általában nekik is tele van a tökük.
  • Wlanseraf
    Majd mi is le írjuk más nyelven neked.. baromi unalmas hogyha valaki le írja mivel találkozott egy béta játékban, te jössz és beoltod hogy mekkora láma...
  • Forolto
    ime a GW-e

• Forolto
    bocsánat ez a t-92....

nézitek a löveget?Ezzel még ütni is bruta lehet...
  • Forolto
    T-92

• Forolto

IS-7 alapra épülő tier 8-as SPG.
  • TDantes
    Ezt mondtam volna? De érdekes, hogy ebben az országban ennyien képtelen értelmezni a szaros magyar nyelvet...

Én csak annyit mondtam, hogy nem mindig a játék a szar, és baromira unalmas, hogy ha valaki nem tud ki lőni egy másik tankot, egyből a játék a szar, és még véletlenül sem benne van a hiba.

De látom, ezt rohadt nehéz felfogni. Majd esetleg leírom valamilyen más nyelven, hátha majd úgy menni fog.
  • Forolto
    Ezek szerint a Mausra raknak egy állat löveget...bazze ez needes.:)
  • Forolto
    hihi GW-E screenshot...

http://3.bp.blogspot.com/_weNHKa2AIiQ/TTmgKV0T9MI/AAAAAAAAAU0/4SZAQBQv3s4/s1600/G_E_1.jpg
  • Forolto
    Ehhhe....a végét nézzétek meg.:P

• Forolto
    Buffs to long 88 / tiger ?

Hit points (durability) increase in the upcoming update.

Tehát a patchben a hosszú 88-ast buffolják,érdemes megtartani a Tigrist.
  • Forolto
    Mivel azt a módot a meglévő mapokra nem lehet megcsinálni,csak elgondolkodnak a dev-ek,hogy olyan mapot csináljanak,hogy ne kempelésbe menjen.De ez tuti uccsó dolog lesz,sok lesz vele a munka.
  • Wlanseraf
    1 zászló:) plusz mondjuk ebben a játékmódban nem sebzés alapú xp/zseton
  • Cukii
    Kíváncsi vagyok erre az egy zászlós játékmódra, félek hasonló lesz mint most. Csak most mindenki a saját zászlóját védi ezért áll a csata, egy zászlónál meg majd mindenki úgy fog megállni, hogy már épp rálásson a zászlóra, de fedezék mögül tud lőni. Ugyanúgy semmi nem fog történni, csak várakozás, hogy az ellenfél kijöjjön a nyílt terepre.

Erre valami bónuszt kéne kitalálniuk a mozgó tankoknak.
  • Forolto
    Pz.IV-V is likely to be available for pre-order.

Akkor most melyik lesz jobb?KV-220 vs Pz IV-V.
  • Forolto
    Nos,a dobozos WoT-ban a következő ajándékot találhatjuk:

Panzer II Ausf. J VK1601 will be available for EU (and possibly US) box version
  • Wlanseraf
    Azért ez érdekes... tehát az a rengetek ember aki be írja ide hogy eltűnnek a lövések, simán átmegy rajta, egyszerűen lepattan 5x/10x egymás után(cheater) az lényegeben mind láma!! noob!! low!!

Végül is ez is egy nézőpont..