418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
spiczi91 #21514 Gyúrunk wazze? -
Wlanseraf #21513 Én is kamillázok csak, annyira szarul jön a pénz.. olyan mintha nem prémium lenne.... tök jó ha adnak 250 goldot a prémiumra, csak kiveszik a prémium pénzt:D -
crossy104 #21512 Mi a francot tekergettek megint a russzkik? Ilyen szarul még nem fizetett a játék.Pár hónapja prémium nélkül is sokkal jobban kaptam mint most prémiummal. 
-
zsupeti #21511 Valami hasonló genetikai hulladékkal,én is összeakadtam tegnap.Ahogy elkezdődött a haddelhadd,a végéig egyfolytában nyomta a támadási szektoros baromságát.Le is vettem a hangot nullára mert iszonyat idegesítő volt.Kérdeztem is tőle,hogy "buzi-e vagy"?
Nem válaszolt,tehát akk az. :) -
bocs mindenkitől a rengésért de egy kicsit edzettem
-
Chillin nevű játékost ismerítek? Iszonyat idegesítő egy pöcs :P Állandóan nyomja az elején, hogy "GG we lose" stb, ha meglátja, hogy picit esélyesebb az ellenfél csapata... Ilyenkor azt csinálja, hogy az iskolabuszával elkezd scoutolni, és berohan az ellenség közé. Nekünk meg ugye nem lesz tüzérségünk a játék maradék részében, hála neki. -
davidbog #21508 Hallottam az IS-3-asok '67-es háborúban nyújtott teljesítményéről, jól helytállt a páncéljuk. Valóban nem volt valami megbízható, ez maitt gyártottak belőlük olyan keveset. Úgy tudom főleg a futóművel voltak bajok, az IS-3M-nél javítottak a hibákon, de nem sikerült maradéktalanul kijavítani és inkább áttértek át más nehézharckocsira, ami történetesen a T-10 volt.
Már az IS-3 nagyon erős páncélzattal rendelkezett, az IS-4, IS-7 típúsok pedig kifejezetten brutálisak ezen a téren. Tulajdonképpen az APFSDS és a komolyabb HEAT lövedékek megjelenéséig (ami kb a '60-as évek eleje) szemből kilőhetetlenek lettek volna. Oldalról se piskóták, onnan is megizzasztották volna az átlagos közepes harckocsikat. Szerintem ez '48-'49-es gépektől nem kis teljesítmény.
Az Object 277, 279, 770 is nagyon jól védett gépek voltak, de azok már tíz évvel későbbiek, akkor már nem olyan kiemelkedően jók. Úgy alakult a helyzet hogy nem volt szükség ezekre a gépekre, jobban megérték a kisebb nehéz harckocsik és az MBT-k.
Sajnos makettként se építhetők meg se az Objectek se a nagyobb számozású IS-ek. :( -
lammaer #21507 A sorrend majdnem mindig a kovetkező:
lánctalp - motor/torony/ágyú - rádió
A lánctalp mindenképpen legyen az első, mert az határozza meg a gép teherbirását, és az esetek többségében a jobb ágyúkat/motort/tornyot nem birod feltenni amig az alap lánctalp van.
Torony akkor kell előbb mint az ágyú ha:
- szignifikánsan jobb armorja van mint az alaptoronynak
- a jobb ágyú nem kompatibilis az alap toronnyal
Rádió - ahogy már irták - akkor fontos ha scout vagy. Akkor az ágyúk előtt kell. -
Oddball29 #21506 Ha jelent valamit, 67-es arab-izraeli háborúban egyiptomi IS-3-asokról csak úgy pattogott szemből az izraeli M-48-asok 90-ese. Nemcsak AP, HEAT se vált be, mert túl nagy szögnél nem működött a gyújtás, az IS meg igencsak generálja a slope-ot. Ki kellett őket manőverezni, addig ment az adok-kapok.
IS-3 leginkább magát tudta megverni, mert békeidőben is többet állt valami műszaki gond miatt, mint ment. -
davidbog #21505 OFF
Valóban, a csuka orr nem valami előnyös. De a harctéri körülmények közt a harckocsi alsó részét jó eséllyel takarja ki az aljnövényzet vagy a tereptárgyak, nehéz oda célozni.
Az ágyú amihez kalkuláltak a 10,5 cm L/56. Nem tudom miért erre.
Távolságok: 100, 1000, 1500, 2000 méter. 90 fokos (függőleges) páncélzatra.
APCBC: 240/200/180/160 mm
APCR: 320/260/220/190 mm
APDS: 330/290/260/240 mm
Összehasonlítás képpen a 8,8 cm L/71. Ezek a te könyvedből származnak, lehet hogy yard a távolság, de ezt már tárgyaltuk. :)
APCBC: 232/204/190/176
APCR: 304/257/234/213
Szerintem a 10,5 cm-esnél túlságosan nagyok a csökkenések, egy 105 mm-es lövedéknek jobban meg kéne tartania a mozgási energiáját.
Ez a "mi lett volna ha tovább tart a háború" technikai szempontból roppant érdekes. Kiváncsi vagyok a németek megoldották volna az APDS köpenyleválásából adódó stabilitási problémát vagy az övék is olyan gyatra lett volna mint az angol 17 fontos? Illetve a 10,5 cm-es ágyúk, a 8,8 cm L/100 ágyú, hosszabb 12,8 cm-es ágyúk teljesítményére is. De ezeket már soha nem tudjuk meg.
Ha valami miatt a németek talpra állnak (ami már alapjában véve képtelenség) és tudnak termelni akkor folytatódna a háború. A németek újítanak mondjuk E-szériával, akkor az oroszok is kénytelenek. Meggyorsítják az IS-3 tesztjeit és gyártósorra viszik. Ha szükséges felszerelik a 122 mm BL-9-es ágyúval. Esetleg megjelennek az ISU-122-1 vagy az ISU-122-3 illetve az ISU-152-2 típúsú vadászpáncélosok. Ha nagy szükség lenne rá akkor talán még az IS-4 is harctérre kerülne (ami '46-ban igen csak kilőhetetlen gyanús). Valószínű az oroszok is fejlesztenék a saját automata/félautomata töltőjüket, infrájukat, nagyobb hangsúlyt fektetnének az optikák minőségére stb stb.
Én abból indultam ami volt, IS-3 és a KT azzal a felszereltséggel amivel létezett. -
zoltang #21504 Köszi. Rosszul tudtam nem osztrák, német. :)
A töltő szerkezetekről nem tudsz valami rajzot stb. ?
Itt van egy repülőbe szánt ágyús megoldás, de ez nem az:
Die 8,8-cm-Düsen-Kanonen „Düka 88" und „DK M 43"
http://www.cockpitinstrumente.de/
-
Találtam egy ilyet is itt is emlegetik a hajtóművet
KATT
meg itt is
http://fingolfen.tripod.com/tiger/vk4502p.html
.
A Voith cég a wiki-n
A Tigrincset elég rendesen kivesézik ezen a fórumon
KATT
-
spiczi91 #21502 Egyesek beszarnak a földrengéstől. A te esetedben a földrengés szart be tőled. 

-
Adjunktus #21501 Földrengés volt??:O
Nálunk nem.
Az én közelemben nem mer rengeni!
-
zoltang #21500 A T-54 "tesztet" itt linkelte be valaki. Jugók próbálgattak állítólag...
A csukaorr azért nem a legelőnyösebb volt, később ahogy lecsengett a divathullám már nem használták.
Persze érdekel, én eddig semmi hivatalost nem találtam a harckocsiágyú változatából.
Azért nem kell elfelejteni, hogy a németek is teszteltek újfajta lövedékeket, úgymint a leválóköpenyes félét, üreges töltetet (volt sima csövű nem huzagolt cső erre a célra). Azért a Panzerfaust is eléggé fejlődött, Berlin ostromában a rengeteg hk. kilőttek vele. Nem véletlen, hogy az oroszok körében az ágyrugók oly népszerűek voltak ekkor (a hk.-on)... -
Szakesz #21499 A rádiót a light tankokkal fejleszted ki, tehát azzal nem kell foglalkozni. Így elsőnek a lánctalpat kifejleszted, hogy feltehesd az erősebb ágyút, amivel nagyobbat sebzel. Ha többet sebzés, az több exp is egyben, s akkor ez így eredményes lehet. Következőnek kikutatod a tornyot az élet és látótávolság miatt, ha ez megvan beleteszed a motort.
A végén fűszerezhetjük rammerrel, stabilizátorral, álcahálóval, CO2 tartállyal stb. -
zoltang #21498 Igen talán azonos azzal az osztrák (ha jól tudom) céggel. Lehet úgy működött nem tudok szinte semmit róla. -
Szakesz #21497 Egyébként, a minap belefutottam egy csatába, ahol tőlünk, -rajtam kívül- mindenki német tankkal nyomta, s valami eszméletlen nagy aratást rendeztünk. Ha jól emlékszem összesen 3tankot vesztettünk. :) -
bár lehetne aranyból XPt venni... Pénzem is alig van. 60km van, és alig csordogál a pénz a Ferdivel. Más tankom meg nem nagyon van, csak egy Leo meg egy KT. -
pett3rson #21495 ha már itt tartunk, erről nem olvastam FAQ-t. úgy általában mit érdemes fejleszteni először a tankokon, gondolok most rádióra pl és a többire amivel jobb, gyorsabb, erősebb stb. mindig egyet érdemes kimaxolni és aztán a többit vagy fokozatosan mindegyiket fejleszteni, csak kicsit egyikre többet tenni, tehát sorrendet kialakítani?
-
lammaer #21494 HEvel is csak úgyanúgy +50% mint APvel a 8.8-ashoz képest, szóval sztem felejtős.
Ha meg a pénz is számít, akkor végképp. -
annyiból jó csak, hogy HE-vel is elég jól sebez, már pedig a 200 mm AP nem sok mindenre elég. -
Hát lehet, leszedem róla, mert anyagilag is a sírba visz. -
lammaer #21491 az első ágyúval és minden más maxosan már tökre jól használható, kezdem megszeretni. Leginkább a top motor dobott rajta sokat.
Ahogy cifu irta, a 2. ágyút nem érdemes rátenni, ugyanaz a pen, csak a damagenagyobb de a rof kompenzálja. Én inkább szeretek gyorsabban tüzelni vele.
-
davidbog #21490 Elég bonyolult ez az benzin-elektromotor, nem túl szerencsés.
Sajnos hivatalos dokumentumot nem találtam a 8,8 cm L/71 vs IS-3-ról, egy angol nyelvű fórumon olvastam. Hihetőnek tartom. A német ágyú 100 méterről se vitte át a T-54 100 mm-es 30 fokos páncélját, mivel a JS-3-as páncélja két síkban döntött szemből ezt se nagyon viszi át. A torony pedig kicsit erősebb és jobban ívelt mint a T-54-esé. 250 méter alatt nem tesztelték.
A 10,5 cm KwKxx L/68 talán kicsit erősebb lehetett volna mint a 8,8-as. De szerintem nem sokkal. Találtam kalkulált átütést 10,5 cm-eshez kétséges mennyi köze lehetett volna a valós 10,5 cm-esnek. Érdekel?
Az automata töltő jó dolog, ha működik. :) Az IS-7-eshez is volt fél-automata töltő, 6-8 lövés/perc volt a tűzgyorsasága. 130 mm-es lövedékből az egész jó. :) -
Ferdi sikeresen megutáltatta velem az egész TD ágat... Nevetséges, hogy milyen használhatatlan szar ez, ha nincs kimaxolva. Mi a francért nem a hosszú 105-öst kapta meg a rövid szar helyett???? -
pett3rson #21488 off:
ezért mondom, hogy sok kis apró dolog volt ami egyszer balul sült el, de sokban meg szerencséjük volt, pl amit írtál, az angolok és a többi későbbi szövetséges első napok,hónapok, sőt évekbeli tétlensége.
többet nem érdemes szót vesztegetni erre:)
on: -
Renegade #21487 na ja, így utólag már tudjuk, hogy tökéletesen alkalmas volt arra, hogy fanatizálja a német népet, de a háborúsdit meg kellett volna hagynia Guderiannak és barátainak -
lammaer #21486 Sztem politikailag "lámlenge" volt, tudta mit tehet meg és mit nem, szépen kiharcolt mindent amit akart, lenyomta az angolok torkán is az összes cuccot a háború előtt.
Ha hagyja a hadvezetésre a háborút és nem szól bele, sztem jobban jártak volna. -
Találgatnék
A Voith automata váltókat gyárt buszokba, vonatokba így ez a NITA hasonló lehet.
Nem kell bele kuplung hanem a motor egy hidraulika szivattyút hajt és az olajnyomást használják fel a meghajtásra .Pl a vonat megtudja indítani a több száz tonnát állóhelyzetből amit kuplunggal nem lehetne.
A targoncákban is hasonló megoldás van előnye az irány váltás és a fokozatmentesség. -
pett3rson #21484 na ott viszont tényleg pár lángelme volt csak :DDD -
pett3rson #21483 off:
előre sosem lehet tudni mi az ami használható és mi az ami mehet a levesbe, ez később is így volt, most is így van. gyógyszeriparban minden 5000 projektből lesz 3-4 ami behozza a pénzt, ezért olyan drága. (lehet 50000, már nem emlékszem pontosan, egy konferencián hallottam, de akkor még durvább az arány)
kompletten értettem az egészet, maga Hitler, mint karakter kellett ehhez az egészhez, nélküle - és a többi vezető és a mögötte álló országos gépezet együttes hatása nélkül - most nem lennénk itt.
on: -
Renegade #21482 hát, több szövi mondta, hogy a legnagyobb szövetségesük maga Hitler, szarul jártak volna, hogy ha átveszi a hatalamat pár porosz katonai lángelme -
lammaer #21481 "szerencsések is egyben, hiszen pl Hitler nem halt bele egy közvetlen merényletbe sem :)"
Sztem ez pont hátráltató dolog volt a fejlesztések terén. Hitler megalomán hülye volt, erőltette a sok használhatatlan projektet meg haditervet... -
Már alig várom :D -
zoltang #21479 Remélem én is valami értelmes jó játék lesz. Nem hátrány ha magyar... -
Szakesz #21478 Lehet ha ezek másként alakulnak, mi se beszélgetnénk itt. :) -
pett3rson #21477 persze, ezek a fejlesztések későn jöttek, de sok kis apró dolog volt amin elcsúsztak illetve szerencsések is egyben, hiszen pl Hitler nem halt bele egy közvetlen merényletbe sem :)
megnéznék azért, egy "párhuzamos világot" amiben ezek máshogy alakulnak :) -
malystryx #21476 Ha más nem, megvárjuk mit alkotnak honfitársaink, de elég ígéretesnek tűnik ez a Sword of Justice. Főleg ha abból indulunk ki, hogy mennyi remek alkotás látott napvilágot magyar fejlesztők kezei által :) -
lammaer #21475 Biztos más lenne, de amikor ezek kijöhettek volna,csak elhúzták volna a háborút (igaz, talán még azt sem, mert akkorra minden területen túl nagy volt a szövetséges fölény).