banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    OFF

Valóban, a csuka orr nem valami előnyös. De a harctéri körülmények közt a harckocsi alsó részét jó eséllyel takarja ki az aljnövényzet vagy a tereptárgyak, nehéz oda célozni.

Az ágyú amihez kalkuláltak a 10,5 cm L/56. Nem tudom miért erre.
    Távolságok: 100, 1000, 1500, 2000 méter. 90 fokos (függőleges) páncélzatra.
    APCBC: 240/200/180/160 mm
    APCR: 320/260/220/190 mm
    APDS: 330/290/260/240 mm

Összehasonlítás képpen a 8,8 cm L/71. Ezek a te könyvedből származnak, lehet hogy yard a távolság, de ezt már tárgyaltuk. :)
    APCBC: 232/204/190/176
    APCR: 304/257/234/213

Szerintem a 10,5 cm-esnél túlságosan nagyok a csökkenések, egy 105 mm-es lövedéknek jobban meg kéne tartania a mozgási energiáját.

Ez a "mi lett volna ha tovább tart a háború" technikai szempontból roppant érdekes. Kiváncsi vagyok a németek megoldották volna az APDS köpenyleválásából adódó stabilitási problémát vagy az övék is olyan gyatra lett volna mint az angol 17 fontos? Illetve a 10,5 cm-es ágyúk, a 8,8 cm L/100 ágyú, hosszabb 12,8 cm-es ágyúk teljesítményére is. De ezeket már soha nem tudjuk meg.
    Ha valami miatt a németek talpra állnak (ami már alapjában véve képtelenség) és tudnak termelni akkor folytatódna a háború. A németek újítanak mondjuk E-szériával, akkor az oroszok is kénytelenek. Meggyorsítják az IS-3 tesztjeit és gyártósorra viszik. Ha szükséges felszerelik a 122 mm BL-9-es ágyúval. Esetleg megjelennek az ISU-122-1 vagy az ISU-122-3 illetve az ISU-152-2 típúsú vadászpáncélosok. Ha nagy szükség lenne rá akkor talán még az IS-4 is harctérre kerülne (ami '46-ban igen csak kilőhetetlen gyanús). Valószínű az oroszok is fejlesztenék a saját automata/félautomata töltőjüket, infrájukat, nagyobb hangsúlyt fektetnének az optikák minőségére stb stb.

Én abból indultam ami volt, IS-3 és a KT azzal a felszereltséggel amivel létezett.