418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Rue East #23034 ez a HW ugye a béta végeztét jelenti?
mikor esedékes ez? -
Renegade #23033 hohó, kedvenc témám, javasolt mindenkinek, de hosszú lesz:
A Variancia:
szeretek online pókerezni, ezen a téren nincsen nagy különbség online póker és pvp alapú mmok között.
Aki valaha online pókerezett legalább egy évig, mondjuk 4-10 asztalon egyszerre, az egyszerűen kényszerből más perspektívába helyezi a szórás fogalmát, egyébb esetben születnek meg az olyan mondatok, hogy csal az RNG, már a játék elején minden ki van számolva, stb,stb.
El kell fogadni, hogy a WOT-ban is nagy szerepet játszik a szerencse, ami valójában a variancia.
Nézzük meg a változókat, amik befolyásolják a kimenetelt:
29 különböző tudású játékos
akár 29 különböző képességű jármű
járművenként eltérő fegyverzet és páncélzat
megegyező páncélzatok esetén, különböző ellenállás (beesési szög, lepattanó %)
azonos fegyverzet esetén eltérő kimenetel (szórás, sebzés határok)
véletlenszerű találkozási pont (kivel-melyik sarkon futsz össze)
véletlenszámú leadott lövés
ez rengeteg változó, ahhoz, hogy ez ne véletlen legyen, hanem "lejátszott", kell egy olyan gép, ami minden lehetséges változót figyelembe vesz. Szerintem ez pár trilliárd. És mindezt kiszámolja abban a 30 másodpercben amíg várunk a csatára. Így felelőtlenül kijelentem: jelenleg nincsen a világon olyan számítógép, ami erre képes lenne. :-) -
stork13 #23032 Az, hogy figyeli az adott tank statját (győzelem/vereség). Ha túl jó akkor szopsz, ha túl rossz akkor meg nem. Így lesz kiegyensúlyozva a dolog. -
Mester61 #23031 Igazad van, de sajna az első a 100 mm D10S lesz meg előbb, de már az is jobb lehet mint ez a sz........ alap ágyú-
. -
Mester61 #23030 Igazuk van a bokor mögé kell álni és nem árt ha két bokor van előtted, még a ferdit is nehezen szúrják ki. -
Mester61 #23029 a SU-85 egy kis farkas volt,de sajnos a SU-152-re már valószínű nem lesz idő a HW-ig
így is 48 járgányom volt, élveztem a játék nagy részét, talán HW után is játszom, de pénzt nem hiszem , hogy ölök bele.
-
IS-4 ről volt szó egyébként. -
Rue East #23027 itt a faq melletti láthatósági magyarázatban az van írva, hogy a bokor mögé álljunk és ne a bokorba, mégis 80-90%-a a játékosoknak a bokorban áll meg, nem mögötte
most mindenki hülye, vagy ez változott azóta? -
Az anyám .......ott hétszentségit már tényleg.
Örültem amikor cserélni bírtam a Ferdi ágyúját 12,8-ra. Már nem örülök. Csak pénzkidobás volt, (700m) hat lövés penetrate, és telitalálat. Sebzés meg a kanyarban. Pz IV ellen viszont jó, de arra jó a Hetzer is. Tényleg ennyire hülyére veszik a játékost, vagy most le akarják rázni a sík ügyefogyott bandát akik állandóan előre rohannak, hogy bázist foglaljanak, miközben halomra lövik őket. Azután meg írkálják, hogy mit és hogyan csináljak egyedül a Ferdiben.
Meg másik véglet aki vigyáz a tetves Pz III és IV-re, nehogy megkarcolják, persze nyerni is szeretne. És megvárja, hogy én induljak el megkeresni az egyetlen megmaradt Ferdit az ellenségből. Gondolom úgy értelmezte a játékot, hogy minden mindent ki tud lőni. -
Az elsö köröm a 122 -es ágyuval így alakult:
IS7 kilöve (kb. 30% -ról bontottam le), T30 kilöve (17% -ról egy lövéssel), Object TD kilöve (36%-ról egy lövéssel), KT lebontva 100% -ról 27% -ra.
Szóval egy orosz Tier 6 TD ezt tudja a legnagyobb ágyuval.
(a JgPzIV -el ez nem sikerült anno nekem)
-
lammaer #23024 A top ágyúval viszont fasza lesz, sokkal jobb mint a JPZ IV ha jól emlékszem, legalábbis penetration tekintetében mindenképpen. -
lammaer #23023 Tehát: megállapítják hogy melyik csapat a béna, majd ezután még jól meg is nehezítik nekik a játékot. Ebben mi a kiegyensúlyozás? -
Mester61 #23022 Hali!
Gondoltam kipróbálom az orosz TD ágat,hát ez a SU-100 alap ágyúval egy vicc,
itt nem használták az OP-ot, de a következő ágyú is fényévekre van.
Nem baj, többet halok mint nyerek, de kiváncsi vagyok a végére. -
TDantes #23021 Például: alig egy óra alatt majd százezret összeszedek, a következő órában pedig képtelen vagyok tíz ezret összeszedni.
Ez teljesen olyan mintha direkt történne, direkt így egyensúlyozná ki. -
AZ IS 7-es lehet ezután kilépett. 99 %-ról felgyújtottam + rákontráztam, szval 2 lövésből megvolt. :D Mázli.
-
TDantes #23019 Én pedig épp emiatt nézem ki belőlük, hogy ezzel a ügyetlen módszerrel akarják kiegyensúlyozni a játékot. Nem úgy, hogy beállítják jól a tankok értékeit, vagy hogy normálisan megcsinálják a sebzés modellt. Nem, inkább így manipulálnak. -
davidbog #23018 Ez egy teszt csata volt. Renegade leállt a Panther II-esével nyílt területen, mi pedig beálltunk vele szembe a kívánt távolságra. Ha nem állítottad át a célkeresztet, akkor felül írja a távolságot. Ekkor pontosan lehet tudni mekkora távolságra van a célpont. -
lammaer #23017 Egy ilyen fakezű bandából mint a WoT developerek, akik 6 ugyanolyan tankot nem képesek két oldalra egyenlően elosztani képtelen vagyok kinézni hogy egy ilyen kifinomult balancert irjanak amit feltételezel.
Még azt se tudták rendesen elrejteni, hogy manipuláltak a láthatósági adatokkal, mert amilyen kezdők voltak, kliens oldalon tároltak olyan adatokat amire ott semmi szükség :D, de már attól is sirva rohanna falnak egy kicsit értelmesebb DEV, hogy egy csomó adatot duplán tárolnak (pl armor vastagság, 1x tárolják azért hogy kiakják a UI-ra, egyszer meg azért hogy számoljanak vele - ugye, igy történhetett meg az US heavy tankok armor bónusza).
-
TDantes #23016 Tegnap és mai is direkt figyeltem a dolgot. Most már biztos, hogy manipulál a játék, egyrészt a csapat összeállítással, másrészt azzal hogy mennyire működik jól egy adott tank. Ez nem véletlenszerű, mert ilyen véletlenek nincsenek.
Biztos, hogy a játékos eredményei alapján besorol, és akkor folyamatosan a hülyébb csapatba sorol be.
Van amikor zsinórban csak jó meccsek vannak, csak jó csapatba rak, és van amikor tízből tízszer egymás után a teljesen tehetségtelen fakezű, kempelő, vagy esetleg minden terv szerint össze-vissza mászkáló csapatba rak be.
Szóval olyanok közé akikről az első percben látszik veszíteni fognak.
Ez egészen biztos, hogy figyelembe veszi, és eszerint osztja be, hogy melyik a jó és melyik lesz a nyomi csapat.
A másik dolog. Ezt sem hiszem el hogy véletlen, hogy van amikor minden lövés talál, van amikor mind lepattan, mellé megy.
A lepattanás, a sebzés, a penetráció, a szórás, mindet valami módon kiszámolja, hogy most pontos lesz, vagy sem, hogy nagyobbat sebez, vagy sem, stb, stb.
És nagyon érdekes módon, mindig ha a nyomi csapatba sorol be, akkor működik szarul a tank, a lövések fele tiszta célpontnál mellé megy, a másik fele meg lepattan.
Ilyen véletlenek nincsenek, a nyomi csapatnak beállítja a játék, hogy a tankjuk a lehető legrosszabb értékkel harcoljon.
Más magyarázat nincs, mert lehet mondani, hogy nagy számok törvénye, meg véletlen, meg a sok a hülye, de ez akkor is biztos.
Egyébként ezt nem panaszkodásként mondom, mert nagyjából kiegyenlített a dolog, egy órán át, csak jó csatáim voltak, sokat lőttem ki, egész sok lövés pattant le rólam, sok creditet kerestem, jók voltak a csapatok is.
Majd egy órán át, csak nyomi csapat, semmit se találtam el, mintha részeg lenne a legénység, én mindenről pattogtam, rólam persze semmi.
Tegnap ugyanez volt, egymás után jó meccsek, majd egymás után csak rémesek.
Bizonyára az a céljuk vele, hogy kiegyenlítsék az esélyeket, vagy valami ilyesmi. -
Renegade #23015 ja (bal felső sarokban római szám) -
Renegade #23014 ja -
Azt honnan tudom, hogy én melyik vagyok? A Tier = szint a fejlődési fán? -
Asszem hogy Tier 3ig csak néhány pályát ad be, afölött már bármelyiken játszhatsz. -
lammaer #23011 Hasonló volt már nekem is, pont tegnap - igaz, a szegény áldozat nem lehetett sokkal messzebb mint akit céloztam, de a csávót nem is láttam azt úgy füstölt el :) -
TDantes #23010 Véletlenszerűen variálja -
Egyes páályákat csak nehéz hk-nak ad? Van itt olyan kép, ahol még soha nem voltam. -
Nekem volt egy érdekes távoli lövésem Malinovkán pár hete. Pershing-el akartam eltalálni a faluból egy erdőben álló tank tornyát, de ellőttem felette és magam sem tudom hogy de oneshotoltam egy jpz4-est aki az ellenfél bázisán bujkált egy bokorban. Persze egyből én voltam a legnagyobb csíter, de én csak röhögni tudtam rajta
-
spiczi91 #23007 Egyszer sikerült pontos lövést leadnom 560 méterre, az elég érdekes volt mert a Low látótáv miatt egy szürke pacán pihent a Heccer... -
lammaer #23006 Lőni nagyon messzire eltudsz, akár a térkép másik oldalára is, a lövedék elmegy odáig.
Amire te gondolsz az az, ahogy Spiczi is irja, a látótávolság elméletileg korlátozva van valahol 500 és 700 között - tehát hiába látod a térképen a piros pöttyöt, a játéktérben nem jelenik meg a tank, igy célzott lövést is elég nehéz leadni rá.
Viszont ez is elég random módon viselkedik, ráadásul pontosan nem tudjuk hol van ez a beégetett határ. -
spiczi91 #23005 De, 100 méter. Egy pálya 1x1 km-es és lehet nagyobb távra is lőni, mint 500 méter. Nemrég volt linkelve egy topic a snajperekről. :) (bár szerintem a 700-800 méteres lövések kamuk...) -
Zoom esetén a célkereszttől asszem balra lent. Egyébként meg F1.. -
Plata #23003 Egy kocka nem lehet 100 méter.Akkor csak max 5 kocka távolságra tudnék lőni. -
Plata #23002 Távolságmérő?Hol? -
lammaer #23001 "honnan tudod, hogy 100 méterről lőttétek egymást?"
A térképen egy négyzet az 100m, de asszem távolságmérő is van a célkeresztben... mondjuk engem sose szokott érdekelni milyen távolságra lövök, elég ha csak látom hogy benne van vmi a célkeresztben vagy nem.
Elméletileg ugyan az AP lövedékek páncélátütő képessége növekvő távolság esetén csökken, de ez sztem nem túlságosan jelentős a WoTban. Ha egyáltalán modellezve van. -
lammaer #23000 "1954 júliusában" typo, 45 júliusában, vagy nem is, az első már áprilisban :) -
lammaer #22999 "Vki meg tudná mondani, hogy hol volt 44-45-ben a T-54?"
olvassá
ad 1: a World of Tanks cimű játéknak nem az a cime hogy World of WW2 Tanks
ad 2: konkrétan a T-54 prototipusa 1954 júliusában már megvolt, ilyen alapon a Panther II sem lehetne benne, amiből tán még működő prototipus sem készült.
ad 3: nem a gyártási éven kéne kiakadni, hanem hogy egy adott tankot túlságosan OPra raktak be. -
Plata #22998
Öltem 4-et.És nyertünk is,3 medium meglepett a várban fent és közrefogtak,végül mindet kilőttem,meg még a várból egy spg-t is. -
A készítők nem csak a II. vh-ban gondolkodnak...ők egész a Koreai háborúig elnyúlnak tank fejlesztésben.
Amúgy meg Panther II hol volt? Sehol... ez egy játék ami tervrajzok, prototípusok, és valós bevetett tankok összességéből áll. Ennyi. És a készítők megmondták, hogy a teljes játékban az orosz ág lesz a legkönnyebb, 2. az amcsi, 3. a német. Persze közbe jönnek új nemzetek mint a Francia stb...majd azokról kiderül hova kerülnek. (főleg a Tier 7es Light tankjuk xDDD). -
pett3rson #22996 honnan tudod, hogy 100 méterről lőttétek egymást? -
Wlanseraf #22995 egyébként kéne egy peticiot indítani hogy töröljék a Német ágat a játékból:) aki bétázott úgyis csak unalomból fogja tolni..