418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Persze hogy meglepődök. Teljesen nem oda való, irreális dolgokkal számol a játék motorja.

Amúgy ha a tüzelési pozicóidból adódóan 10°-nál kisebb szögben csapódik be a lövedék akkor lepattan. Függetlenül a páncél vastagságától. Mondjuk ez elég lehetetlen szög. Ha ilyen szögben kell lőni, akkor többnyire más, sokkal jobb szögben álló területre is rálátsz. Az esetek nagy részében nem emiatt pattan le a lövedék.
  • davidbog
    A sebzésre én is szoktam bosszankodni. Van hogy 25%-ot sebez le a 130 mm-es egy T29-esből, van hogy majd 40%-ot.

A 10,5 cm L/68 elég hosszúra sikeredett. Ha úgy számolom, hogy a teljes hosszból 1 méter van a toronyban, akkor a monitorodon 82 mm hosszúnak kéne lennie a csőnek. Tehát jelenleg hosszabb 2 cm-el.

Nekem azért nem tetszik a 12,8 cm-es mert csőszájfék nélküli és ez mellett még rövid is. Szerintem a VK-n rövidebb a kelleténél. Meg a Henschell-toronyhoz tartozó lövegpajzs se valami szép. A német gépeken olyan lövegpajzs tetszik, ami a Jagdtigeren van és majd a Löwen lesz. Az ágyúkból azok a kedvenceim, amelyek olyan csőszájfékkel rendelkeznek, mint a szovjet 130 mm-es. Tehát a Löwe ágyúja, lövegpajzs nekem nagyon tetszik és összsségében a torony is. Kiváncsi leszek milyen kinézetű löveget kap majd az E-75 2-3 fajta verziót már biztosan láttam maketteken.
    Amúgy se vagyok nagy rajongója Porsche harckocsis tevékenységének. Túl sok nem normális gépet tervezett. Többnyire kinézetre nem tetszenek a harcjárművei. A Porsche féle KT torony szép. De szerintem a KT testéhez egy picit kicsi.

Apró hibát én is találtam. A 130 mm-es ágyúkat se sikerült rendesen lemoddellezni. Az IS-4 esetén a csőszájfék lyuggatottsága teljes, alul és felül is lyukacsos a henger. Az IS-7-nél egy fokkal jobb, az csak felül. Valójában csak oldalt volt lyukacsos a szőszájfék ezen az ágyún. Alul és felül nem, ott homogén volt a lemez.
  • Wlanseraf
    Szerintem nagyságrendekkel jobban bírj a VK mint a KT, csak nem mindegy hogy prem löszeres csóka lő vagy nem:D:D:D:D

Reggel mentem egy kört vele és már sírtam komolyan az embereken.. én max középszintű playernek tartom magam, gondolom mások bénának:)

De hogy Sand Riveren elindulok balra a dombhoz, nem is figyelek semmit (VK45-el) megy az adok kapok, kilövök egy perzsát, egy T29-et, egy JP-t, meg még valamit:) 36 lövést kapok:P

Aztán egy T32 dupla hatost dobott és one shotolt 800HP-ről:) de a lényeg fölnézek 04:12 égünk.... ennyi lett a vége is.. 2 ojekt704+IS4 volt a csapatban... sírtam..
  • yossarianHUN
    És ezen még meglepődünk? Én az előző csatában pattantam le az M6 90 milis ágyújával (160 mm pen) egy Priest 12 milis páncéljáról. Ilyenkor már csak röhögni lehet.
  • lammaer
    A hangyász ágyú tök poén a VK-n :)
  • zoltang
    Akkor kár, hogy nem te vagy szembe velem a harcban. :)
    Bezzeg nekem simán átütik már a 122mm-ek is, pedig igyekszem szög alatt állni és nem vagyok egy domb alján sem.

A KT után azt hittem jobban bírja ennek a kitalált hmlok pc.-ja, de nem. Amikor én voltam a szemben ilyen 4502-el akkor csak a 12,8cm-es volt a biztos. :)
    Azon akadok ki a legjobban, hogy mondjuk a JSU-k "álca erőtér alatt", vagy anélkül olyan westernesen kiállva szemtől szemben... simán alulmaradok. Pl.: az UFO-t véve alapul ő 3 -at lő és leégtem, felrobbantam stb., én meg kb. 20 % -ot csipegetek belőle ha egyáltalán átlövöm szemből. A HE -ről nem is beszélek az csak ~5% mínusz ... :) Ezek a 10.5 cm-el (L/68) az eddigi tapasztalataim.
    Ugyanez oldalról lövöm a JS4-et mondja hogy áttörtem, de csak 10% megy le "sima" AP(BC)-val (csak minimális prémiumost viszek, de nem használom el általában). Ő bezzeg belém mar rendesen, de érdekes itt már többször van lepattanó rólam...
    AZ alsó 100mm-es pc.-t még könnyebb átütni, de egy 152mm-nek ezt sem kell néznie.

Nekem nincs bajom a 12,8 cm-el, szép darab csak az a torony ami kell miatta nagyon lassú. :(

Kis gúnyt vettem észre, vagy talán hibát a VK 105/68-as ágyúján. A hk. teljes hossza 8345mm, mitől ilyen hosszú arányaiban egy 7140mm-es ágyú amiből egy kis rész még is benyúlik a toronyba (a valóságban).
    Ha a monitoron 90 fokos oldalsó nézetben az ágyúcső hossza (egy adott távolságon, nagyításon a garázsban) kb. 10,1 cm, az alap torony lövegpajzsáig. A test hossza kb. 11,2 cm.
    7140/8345=10,1/11,2 ??? Picit hosszabb az a cső szerintem a kelleténél...
    Nem fontos kérdés, de érdekes. Lehet rosszul mértem le az LCD monitoron.
  • davidbog
    Hát az ilyen random idiótaságok, ami miatt sokszor azt se ütik át a 225 vagy 260 mm-es pennel rendelkező ágyúim, amire azt gondolom hogy simán át viszi majd.
    Mindig azt feltételezem, hogy 90°-ban találom el, általában nem szoktam beesési szögekkel foglalkozni. Mert 90°-os poziciónál van a maximális átütés. Ha ekkor nem vinné át, kisebb szögben se fogja. Kivéve az IS-3, IS-7 tankoknál, de ezeknél ekkor se olyan rossz a helyzet.

Megnéztem azt a battle mechanics dolgot, amit belinkeltél. Hát jó nagy baromság a páncélátütésnél ez a normalizálás vagy mi a fene.

Ha merőlegesen lövök egy föggőleges páncélzatú harckocsira akkor semmi extra, az átütésem (a hülye +/- szórással) a páncélja ellen. Ez oké.
    De ha a függőleges páncélzatra valamilyen szögben lövök, a példa 45°-ot ír, akkor jön a kompenzáció és tulajdonképpen olyan lesz, mintha nem 45 hanem 55°-ban találnám el. Tehát jobban úgy veszi, hogy jobban be van fordulva. Aztán ez most mégis mi és miért?
    Ha egy döntött páncélzatra lövök szögben, a példa szerint 60° páncélra (vízszintestől) és 45°-os szögben. Na akkor mind a kettőt kompenzálja, a páncélzat 70°-nak felel meg a tüzelési pozíciom pedig 55°-nak. Fantasztikus.

Egy eset kimarad: Ha dontött páncélra lövök pontosan 90°-ban. Az előbbiek alapján a pozició szögén nem változtat semmit, mert nincs mit. De a páncélhoz hozzáadja a 10°-ot.

Az hogy a páncélra van kompenzáció még érthető, mert az átütés függ a páncél vastagság és a lövedék átmérőjének az arányától. De ez is a páncél javára menne, ha kisebb az átmérő, mint az átütendő páncél. Tehát ha reális lenne, akkor a páncél dőlését nem növellné, hanem még tovább csökkentené a tier 8-as gépektől felvelé. Nem kéne reklámozniuk a realitást.
    Mondjuk ez megbocsátható, mert akkor soha semmivel nem lehetne átütni a 130 mm-nél nagyobb erősen döntött páncélokat: IS-7, IS-4, VK4502, stb homlokpáncélját. Játéktechnikai szempontból értelmes megoldás, hogy gyengítik nem pedig erősítik a páncélzatot a kompenzálással. Enélkül ellövöldöznénk akár 10 percig is egymást eredmény nélkül.

De annak mi értelme van, hogy a poziciónál is jobb helyzetbe hozzák a támadót? Ennél nem kéne semmilyen kompenzálás, amilyen szögben eltalálom, azzal számoljon.

Ezt az egyenes arányban van a távolság és az átütés csökkenése megtalálram. Ez elmegy. Elfogadható küzelítés a valósághoz képest.

Viszont egy dolgot nem értettem teljesen. Ír valamit az ágyúk páncélátütési értékeivel kapcsolatban. Azt értettem, hogy az oroszoknál a más követelmény miatt a 90° átütési értékeket adták meg. Mert az orosz szabvány szigorúbb volt a némethez képest és ezért egyensúlyozták a kisebb átütési értékeket. A németeknél 60°-os páncélra adják meg. Ez oké. De utána valami olyasmit ír, hogy a német ágyúk átütési értékeit a csatatéren átszámolják 90°-ra. Ha így van, akkor viszont semmi értelme a szögekkel való variálásnak. Mert akkor mind a két nemzet átütési értékei a 90°-os páncélra vonatkoznak, tehát az orosz ágyúk nem nyernek semmit. Ugyanúgy megmarad a kisebb átütés a német szabványhoz képest.

Hát ehhez még annyit, hogy nem látszik az, hogy 90°-ra számolná át az átütést a német ágyúknál. Most vagy az van hogy
    1. Rosszul értelmeztem
    2. Baromság az egész amit írtak és nem számol át semmit a német ágyúknál
    3. A szövegben szereplő Penetration Multipliers táblázat értékével számol. Tehát a 60°-hoz tartozó 1,15-ös szorzót kapják meg a német ágyúk. Mondjuk ez elég valószínűtlen, mert a táblázat a páncélzat effektív vastagságára vonatkozik. És amúgy se felelne meg, nagyon nem.
  • noname23
    xD csak példa volt legyen a kedvedért akkor 5
  • lammaer
    Ez nagyon szépen hangzik, de ha szemből 45 fokban állok egy VK45-nek, ugyan miért lőném a frontpáncélját, ha lőhetem az oldalát is, ami nagyobb és gyengébb? :)
  • lammaer
    Igen
  • baalbaalbaal
    mielőtt beleélem magam: a francia tankok is játszhatóak lesznek arany (előfizu) nélkül?
  • noname23
    azért elég széles már alapból a skála a +-25% miatt már 100méteren és ebben benne sincsenek a szögek meg a formulák xD

"* At 100m - gun has 100% penetration (+/- 25% random)
    * At 500m - approx -20% to -25% to it's penetration value (varies based on the exit velocity of the shell from the gun).
    * With distance, from 100m to 500m, penetration degrades linearly.
  • davidbog
    A lövedék kompenzációval számolva annyi amennyit Eagle írt. Szerintem érdemes a legnagyobb kompenzációval számolni tier 6-os ágyúk felett.

Eddig nekem nem nagyon sikerült átütnöm a 170 mm-es homlokpáncélt. Ha nem pont szemből lövöm, akkor nagyon erős. Elég ritka az olyan eset amikor pontosan szemből merőlegesen kapja a lövedéket az a homlokpáncél. De ha van rálátás akkor az alsó 100 mm-est részt szoktam lőni. Csak ez meg kicsi és nagyon nem szeretem, ha a szórás miatt a földbe vagy a homlokpáncba csapódik a lövedék.

Nekem a 12,8 cm-es ágyú se tetszik. Kicsit lassú. Meg aztán kinézetre se az igazi, nem tetszik se a lövegpajzs, se maga az ágyú.
  • noname23
    de ha nem pont szemből lőnek rá hanem pl:45fokból akkor még jön +ba a lövedék normalizációs formula ami +10fok
    90-(45+10)=35
    170mm / cos(35 degrees) / cos(40-10=30 degrees)
  • zsupeti
    Valami hihetetlen TigerI,TgerII van most a játékban.Kapuzárási pánik?
    ui:xp már megvan,csak 300k credit kell,és a garázsba állítom én is a TigerII-őt.
  • lammaer
    Majd megnézem, tudtommal az effektiv páncélzatot vastagság / cos (dőlésszög) módon kell számolni.
  • Forolto
    Hivatalos az április 12.Ezen már nem változtatnak.
  • zoltang
    Azt a 10 fokos vagy (ki tudja) bűvös "kompenzációt" nem számolva.
  • zoltang
    Vagy ki tudja. :) Lehetnek még csúszások. :D
  • zoltang
    Ne menjünk bele, de pontosabban 264.473 mm az a pc. ... :)

És valahogy a német döntött pc.-tól kevésbé pattognak az orosz lövedékek... :)
  • Forolto
    pontosítsunk van 6 napod.
  • lammaer
    A 286-os pen az 286-os Pen :) (vagyis 228 - 343 :) )

Mivel 170mmm 40 fokra döntve is "csak" 221mm, teoretikusan még legrosszabb esetben is átviszi a BL10.

De azért oldalról jobb lőni a Vk45-t, vagy a tornyot. Az a biztos.

• zoltang
    Nekem sem az esetem, de ezzel a 12,8 cm-el kiengesztelt... :)

KV mióta van így ezen a néven, nem figyeltem.

Azért bírom, hogy ha egy ISU, vagy az UFO Object jön szemben (nem számítva, hogy pl.: szemközt nyílt utcán nem is látom mindig), akárhogy helyezem a 170 mm -es 40 fokos homlok test pc.-t max. 3 db. lövéssel kivégez... :(
  • zoltang
    Prémium persze, van még 30 akárhány napom ...:)
  • Sir Charles
    Azért jó cucc ez a Su-152.
  • Sir Charles
    Ez a méreg nem a cián.
    IS-7 első meccs: kilőttem 3 ellent meg belelőttem másik 3-ba 1-2-t(tier 10 meccs) veszített a csapat így is: kaptam 680 Xp-t meg 48000 creditet
    IS-7 második meccs: (tier 10 szintén): két t-54-el berobogtunk az ellen bázisára, lőttem 1-et, elfoglaltuk a bázist. Duplázva kaptam 700 xp- meg 13000 creditet.
    Mi lett volna, ha az elsőt nyerjük meg?
  • Eagle16
    1 tank lesz benne, a CBT jutalom tank. Vagy elírták, mert azt írták hogy több tank is lesz, de csak egy nevet írtak ki.
  • TDantes
    Mi ez, hogy én is értsem?(bocs de lassú vagyok, hajnali kelés, nem alvás, egyebek)
  • Eagle16
    Ja. Ez mind benne lesz:

The v.0.6.3.10 patch will add premium tanks (box and pre-order): M4A2E4 (American tier 5 medium tank).

:)
  • hippy
    Most jött az üzenet a játékban:

Release of v.0.6.3.10 patch on April 7. Please, follow the updates on the official website of World of Tanks.
  • noname23
    Az fps játékokat ne vegyük ide mert ott rengeteg a heckker ráadás a neten is vagy százfélét lehet vásárolni szerencsére ebben a játékban nincsenek csalások
  • davidbog
    Szép. Nem lehet olyan rossz ez a VK4502. Balszerencséjére elég rusnya ahhoz, hogy ne akarjam megvenni. Már a felépítése se tetszik. :)

Az a KV-Chassis a tier 5-ös KV? Mióta hívját így vagy csak a német nyelvű verzió különlegessége?
  • davidbog
    Valaki már írta. Lehet épp te voltál. Vagy Eagle. Próbáltam megkeresni, a hozzászólást, amiben volt de nekem nem nagyon működik ez a kereső az sg-n. Azt hiszem abban a hozzászólásban volt szó arról is, hogy a kisebb tierű francia gépek erős páncélzattal és jó ágyúkkal lesznek felszerelve, de nem lesznek mozgékonyak. A nagyobbak pedig mozgékonyak lesznek, jó tűzerővel és automata töltővel rendelkeznek, de gyengébb lesz a páncélzatuk. De lehet hogy rosszul emlékezek.

Ez az 5 gyors lövéses dolog gondolom csak a '45 utáni gépekben lesz. Az automata töltőt jelenítik így meg. Távolra nem jelent majd nagy előnyt, de közelre a csiki-csuki harcokban nagyon brutális lesz. Kigurulnak a fedezék mögül, bekapnak egy lövést. Aztán lőnek 5-öt a hátráló ellenfélre. Majd gyorsan tolatni kezdenek, ekkor még talán bekapnak még egy lövést. A dolog érdekessége az, hogy 5 lövésből ki lehet lőni egy azonos szintű gépet, ha minden lövedék átviszi a páncélt. Nem 1 vs 1 harcban, még jobban ki lehet őket használni, ha segít neki egy másik nem francia tankban lévő csapattárs.

Szerintem is jó ötlet. Úgy néz ki itt is mások lesznek a francia harcjárművek, mint a többi. A NF-ben is azok a legeltérőbbek a többitől.
  • Gunslinger
    Azért ez elég szép aratás, de mégis elég kevésnek tűnik az XP, prémium nélkül toltad?
    A pénz mondjuk okésnak tűnik egy prémiumhoz is.
  • zoltang
    A végére gondoltam kipróbálom a VK 4502 (P)-ét. Meg is lett ma a 12,8 cm-es ágyú hozzá és az első körben nem is szerepelt rosszul:

Nem is szeretem ezt a gépet... :)
  • spiczi91
    hüje
  • ilsalon
    Még jobb ötletem van. Tizennégyen bekempelnek egy jó helyre, majd madmax áthasít a pályán és elkezdi irtani az ellent. Azok félelemükben támadni kezdenek és elhullanak.

Azt elfelejtettem, hogy ezeket a feladatokat tier2-vel kell csinálnia, mert kell a tier a többi járgánynak. De attól kivitelezhető nem?
  • Ulvar
    Ahha...szerinted :). Valójában egy oldalon támad az ellenfél teljes kivárás után, amíg az ellenfél csapata teljesen szétoszlik.. :). Bedarálnak 2 perc alatt..
  • ilsalon
    Olyan taktikát kell kidolgozni, ahol két arty+három védő,kilencen mennek az egyik irányba és madmaxjeges a másikba. Amíg az ellenfél összezavarodik az őrült gyilkolástól, addig a másik oldalon win.
  • ilsalon
    Hehe. Belőttem a Tigrincs sofőrablakán egy VK3601-el, meghalt a sofőr, a célzó és a parancsnok. Kigyulladt a gép és szépen lassan leégett kilencven százalékról, amíg én igyekeztem elbújni egy fészer mögött. Olyan szépen látszott a golyó ütötte lyuk a cicán, ami átalakította a téglalapot kerekre.

Szegény ellenfél öt percig panaszkodott, azt is azért hagyta abba, mert vége lett a meccsnek.