418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• hellokitty92
    kössz! igyekszem:) pedig még az orosz med felé nézelődésem is eléggé lerontotta, bt-xek, a-20 semmire való tankok:$ vagy csak én nem tudok veéük játszani...:) a 20assal is állandóan nagyok közé dobál be, így maradt csak a scoutolás:O

kössz a választ lammaer! kár, a(z) m-18(ok)ra kiváncsi lettem volna. a 2. világháború leggyorsabb tankjai, majd 90 km/h sebességgel, cserébe kartondobozból... de biztos jókat lehet majd velük gonoszkodni:D
  • I.C.ram
    Azért volt szükség benzines motorokra, mert a gázolaj kellett a kerozinhoz, hajókhoz. Valamint a német ipar eléggé rá volt állva a szintetikus benzinre, amit szénből állítottak elő. Dízellel bajban lettek volna.
  • Szakesz
    Ha belegondolsz 500-600(ettől kicsit lehet több)méterre lehetséges ellőni, amely azt eredményezi, hogy az orosz tank közelebb tud kerülni és ebből a távból már a valóságban is sebezte a pl. a T-34/76 a tigrist. Az IS szintúgy, csak sokkal távolabbról, habár rossz volt a célzórendszere, de itt a "közelharc" miatt ez a hátrány úgymond ki van küszöbölve számára.

Szóval ebből a távból a valóságban is át kell lőniük a tigrisünk páncélzatát.
  • davidbog
    Az üzemanyag hiánya nem a gépeké, de az hogy Otto-motor van bennük ami többet fogyaszt és benzinnel működik, ráadásul nem is mindegy milyen oktánszámúval az már a harckocsik hibája. Pontosabban a tervezőké. A Dieselnél nem kell szöszölni az oktánszámmal, ráadásul a gázolaj talán az első vagy második lepárlása a kőolajnak, a benzin meg valami negyedik. A Diesel-motor jóval nyomatékosabb, ami sokat számít. Elég nagy hiba volt megelégedni az Otto-motorokkal és nem foglalkozni kellően a Diesel-motorokkal, ha már ilyen irrealisztikus 65-70 tonnákban gondolkodtak. Nehéz harckocsihoz alapkövetelmény a Diesel-motor. Az amerikaiak is hamar belátták, hogy nem kielégítő a benzines már 50 tonna környékén se.

A lassú toronyforgatás nem csak a németeket sújtaná. Írtam is, hogy a többi nemzetnél is előfordulnának ilyen realitások.
  • Gunslinger
    Papírból hajtogatták rá a páncélt.
  • Szakesz
    Mit csináltak vele?
  • crossy104
    Szégyen amit a Tigrissel csináltak.
  • crossy104
    KV 100-as ágyúval.
  • Gunslinger
    Hja, Tigerrel fullosan prémiummal, prémium lőszerrel is szar játszani. :-)
  • Wlanseraf
    Első kettő:)
  • Gunslinger
    PzII, PzIII, ilyesmikkel. :-)
  • mijki
    Mivel lehet majd jól gémelni premi nélkül? KV, Kv-3, tiger?
  • Gunslinger
    Az nem rossz, kereken 1200 csatánál járok és 890 killnél.
  • CaRiuS
    Hidd el h sokkal jobban járnál még ezekkel az adatokkal is :)
    Helyzet : KT vel beállsz a pálya végébe a sok szovjet elrohangál felderít mindenkit annyi dologod van h a pályát átlőve végzel az össze orosz/német/amerikai tankkal mert ugye még 1500 m en is 90%-os a találati arányod.
    Na de a másik példa jön a kis szojet op t 54 : meglátod : kilövöd mert ugye nincsen lepattanó, de jajj megláttak az atomágyús oroszok.. ja hogy nincs baj mert KT-ből szemből nemlőttek ki egyet sem ? :O
    összegezd bátran sztem ezek felérnek egy motorleállással:)
    Prémium lőszer ?

100 Meter 202 mm 237 mm
    500 Meter 185 mm 217 mm
    1000 Meter 165 mm 197 mm
    1500 Meter 148 mm 170 mm
    2000 Meter 132 mm 152 mm
    az első értékek a normál, a második értékek pedig a "prémiumra vonatkoznak a függőlegestől számított 30 fokos döntöttségű páncél függvényében.
    ha gondolod bemásolom h az összes 44 ig hadrendbe állított tank 3500m+ os volt amit remélem értessz :))
  • Gunslinger
    A rövid 75mm-es L/24 is 57mm-rel nagyobbat produkál arannyal. Erről jut eszembe, azt valaki magyarázza már el nekem, hogy miért jó PzIV-re 50mm-es vízipisztolyt pakolni? Nem egyet láttam már ilyen kombóval, anno PzIII-on is inkább a rövid 75-öst erőltettem HE-vel, mint a hosszabb 50mm-est. PzIV-re meg már egész decens fegyverzet felkerülhet.
  • lammaer
    Kesobb.
  • zoltang
    Azért nem kell dramatizálni...

Most csak erre reagálnék, hozzá szólnék.

Toronyforgatás, 360 fokban:
    Tiger II
    19 mp. - 2000 1/p fordulaton járó motornál (tehát ~18-19 fok/mp.)
    25 mp - 1500
    36 - 1000
    60mp - finom mozgatás a hidraulikával

Panther
    60 mp. - a 'D' verzión a hidraulikával
    15 mp. - 3000
    18 - 2500

A orosz T-34 10-12 mp. Pershing 15 mp, KV 30-35mp., angol hk. 35-40mp. Nem rossz a lomha németektől...

Még annyit, hogy pl.: az üzemanyaghiány nem a hk. "hibája".
  • davidbog
    A 7,5 cm L/70 eszembe juthatott volna. :) Az olyan tarack jellegű ágyúkról mint a 10,5 cm L/28 kb annyit tudok, hogy nem felelnek meg az elvárásaimnak. Így néha hajlandó vagyok megfeledkezni róluk. Azokba többnyire HEAT lőszer van és nagyon megéri a premium lőszer az AP-hoz vagy HE-hez képest.
  • hellokitty92
    sziasztok! még új vagyok itt, ja és nem, nem vagyok lány...:D

gyors kérdés: az amcsi td-k benne lesznek már gameba a wipe után, vagy csak később kerülnek be?

és úgy tudom h a francikat kicsit később lehet kézhez kaparintani... mondjuk én jobban örültem volna ha a britek előbb jönnek a csiguszok helyett... nekem ők a szívem csücske, lehet h az elején csúnyák is meg papirok, a végén meg még mindig csúnyák és öregurasak, de a cod 2 óta favoritok:)

épp most lett meg az 1000. killem, 1061 csatába tellett összeszedni:D:$:))
  • lammaer
    A goldért vehető csomagok nem akkora poén, a pénzesekkel nagyon jól el lehet lenni (főleg hogy buffolják őket - vmelyik patchtól kezdve nem 2 percig fognak műköni hanem egész meccsre, mint mosta gold).

A lőszert meg már kitárgyalták, nem egy nagy poén, ugyanúgy lepattanhat.

Amúgy meg nyilván, a pénzes embernek legyen vmi előny. De mondom, ez kutyafule ahhoz képest, amit más free to play játékban láthatsz pénzeséknél...
  • Gunslinger
    Németeknél 75mm L/70-es ilyen, 56mm a különbség és a 105mm L/28-nál pedig 86mm(!!!). Utóbbit nem próbáltam prémiummal, előbbi meg ugyanúgy pattog, ahogy a sima AP.
  • a.carkey
    Reméljük tényleg lesz wipe, mert ilyen nincs ... :(
  • davidbog
    A premium lőszerek olyan ágyúknál érik meg, ahol nem 30-40 mm a különbség a az AP és APCR/HEAT lőszer között, hanem jóval több. Nem sok olyen ágyú van: amerikai 90 mm-esek, 12,8 cm L/61 és az 5 cm L/60, talán még egy pár.
  • davidbog
    Na, retteghetünk majd a tápolt TKS-ektől meg a szuper Zrínyiktől. :)
  • Sir Charles
    Én tegnap a Su -152 122 mm es ágyújába raktam prémium lőszert és én is azt vettem észre, hogy gyakorlatilag semmivel nem hasznosabb mint a sima AP.
    Amelyik tankról az AP lepattant, arról a prémium is ugyanolyan gyakorisággal pattogott le, hiába volt elméletileg 30-40 mm-rel nagyobb penetrationja. 5 meccs után visszaálltam a sima lőszerre.
  • davidbog
    Ilyenekre gondoltál, nem? Lefojtott motor a KT-ben és JT-ben. A 12-18°/sec-os toronyforgatás a Tiger és Királytigriseken. A minden ok nélkül leeső lánctalp a nehézgépeken, ezzel szimbolizálva a futómű, váltó meghibásodásait. A német prémium lőszerek kivétele azoktól az ágyúktól amik '43 utániak és APCR lőszert használnak. A véletlenszerűen leálló motor, majd jobb esetben újra induló, ezzel az üzemanyag ellátást szimbolizálva. Illetve a ’44 után készült gépek kaphatnának valamilyen 1 alatti páncélzatszorzót, az ötvöző hiány és a hegesztési varratok romló minősége miatt. Mondjuk 0,9-est aztán az E-sorozat már 0,8-ast is kaphatna.
    Persze a többi nemzetnél is előfordulhatnának ilyen realitások, de a németeknél gyakrabban.

Ne akard, hogy a valósághoz közelítsenek, csak a bugok javítását akard. A hibákon kívül nincs mit javítani rajtuk. Persze ezek listája se rövid és már nagyon itt lenne az ideje azok javításának is.
  • Gunslinger
    Inkább extra átütő, mert nem sebez nagyobbat, mint egy sima AP. A HE az extra erős sebzésben a többihez képest, pláne hogy criticalok is jobban jönnek vele.
  • Gunslinger
    A prémium lőszert én is az utóbbi időkben próbálgatom, de tiszta szívás. Legutóbb Pantherral 88mm L/71-el lepattantam egy 31%-os T-54 oldaláról, közvetlen közelről, aztán betöltöttem a sima AP-t mondván inkább megdöglök, de még 10 aranyat nem baszok el erre a konzervre, tehát seggbelőttem sima AP-val és egyből megpurcant 31%-ról, valszeg critical is volt. Amiért meg duplaszívás, hogy ha hirtelen felbukkan egy gyengébb ellenfél, akit sima AP-val is oneshotolnál, de legrosszabb esetben két lövés lenne, arra kár elpazarolni egy 10 aranyas prémium skulót, ha épp az van betöltve, de ha áttöltesz AP-ra vagy He-re, akkor lehet szépen beléd durrant egyet ami biztos nem használ, inkább árt. Csak távoli sniperkedésre jó az arany lőszer vagy ha alapból a lista legaljáról indulsz, mert akkor esélyes, hogy csak nagy dögökkel kerülsz szembe, egyéb iránt tök felesleges, pláne hogy még ezzel is mellé lehet lőni.
  • Szakesz
    Itt a hiba. :)
  • r4pt0r
    Egyébként nem próbáltam, de a számok alapján ha nem is extra erős, de azért nem rossz. :D
  • Imation
    A teszt szervereseket kérdezném hogy mennyire jól működik a roncs tologatás? Úgy láttam hogy 2 km/h körül tolt valaki, ezt bármilyen hosszan megtehetem?
  • CaRiuS
    ez nem biztos h így helyes :)
    hidd el nem a lőszeren múlt ;)
  • Szakesz
    Próbáltad egyébként? Én többször pattogtam vele, mint rendes AP-vel, szóval úgy hiszem, az extra erős kissé túlzás...:)
  • r4pt0r
    Én se költenék, de mindig van pár gazdag gyerek. :D
  • r4pt0r
    Akkor nagyobb páncélzatot képes átütni, ez már jobb? :D
  • Nazarov77
    Egy valami biztos gold ammora nem fogok költeni nem ér az annyit.
  • Szakesz
    Extra erős? Ezen jót nevettem. :)
  • Nazarov77
    Olaszokból egy külön treet csinálnak ( azt mondták ki tudnak hozni belőle egy full treet hát arra kíváncsi leszek milyen fantázia tankokból fog állni a magas tier ), viszont tervbe van véve egy európa tree ott tuti lesznek magyar tankok.
  • AirborneRanger
    Erre olvastam egy jó felvetést, miszerint ilyen középkeleteurópai tree lenne a megoldás, magyar, lengyel, csehszlovák, esetleg még olasz gépek. Mivel a játékban elég sok prototípus megfordul, ezért a magyar Tas széria elég ütőképes lehetne.
  • r4pt0r
    A nem fizető játékos most is hátrányt fog szenvedni hiszen lehet venni extra erős lövedékeket, és felhasználható csomagokat, goldért.

Goldot meg úgy tudom csak pénzért lehet venni, a start után.