418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Dean108
    Az 5 fős Platoon gondolom majd prémiumosoknak lesz, a simáknak marad a max 2 fő ingyenes ugye?

Még a Company-ban reménykedem. A max T8 limitet nekem találták ki.
  • yossarianHUN
    Hogy nem teljesen egyértelmű legalábbis nekem. "for credits for a certain period of time (for a day and for up to a month), and for Gold for the unlimited period of time". Nem mondják pontosan meddig és mennyiért.
  • Szakesz
    Mi benne a gyanús?
  • yossarianHUN
    Off: A skinezésről, ami elméletileg a következő patchel jön mi a véleményetek? Jól hangzanak a különféle rejtőszínek, bár ez a "korlátozott ideig kreditért, később aranyért" dolog elég gyanús.
  • Szakesz
    Platoon és Company. Mindkettő alkalmas a fejlődésre és csapatban fejlődhetsz. :)
  • ilsalon
    16-ban, 8-ban lehet menni skillből, de utána már taktika nélkül nagy eséllyel bukta van.

Mindent nyerő stratégia sincs. Biztosnak látszó felállást is meg lehet fogni és néha a nyakarteket ötletek is jövedelmezők. Ezeket végig kell gyakorolni, sok napon keresztül. A csapat ugye nem mindig ugyanazokból áll, tehát újra elgyakorolni, újra kijavítani a hibákat.

A szerencse viszont az egyik legfontosabb paraméter. Olyanokon múlik sokszor egy csata, hogy arty tíz lövésből hatszor sebzett, vagy csak négyszer. Lepattant pár lövésed, vagy mind betalált.

A nagy csatákban már vaskülönbség nem igen van, egy-két tier ide-oda. Tehát nagyon számít, hogy bemegy-e a lövés. Számít, hogy koncentrált tűzelés van egy ellenségre. A két-három arty ugyanazt lövi egyszerre. A megfelelő időben és helyen van a spot. A megfelelő helyen vannak fedezékben a tankok, stb.
  • Adjunktus
    "A lehetőséget, hogy a legjobbakkal együtt fejlődj"

Kapcsolatban álltok a Finnekkel??
  • Dean108
    A Random battle chat-ben szinte sosincs taktikai megbeszélés.
    A múltkor is arról chat-eltek, hogy miért teszi „feljebb” a Pz III / IV-et a Pz IV-nél?
    Erről dumáltak a csata alatt, mikor meguntam és beírtam, hogy credit factor.
    Jót röhögtek és végre a csatára is koncentráltak.
  • Dean108
    Egyébként marha jó PvP játék lenne ez, ha lehetne csapatban is fejlődni!
    A random battle ("Sienna, Ahoj, Abend") nagy része inkább munka mintsem kikapcsolódás.
  • Adjunktus
    Mi is összefutottunk a Betyár Sereggel clan war-on.
    Csak Sandokan úr volt bent ellenünk.Foglaltunk,nyertünk.
    Közben váltottunk egy-két szót és ennyi.
    De nem fikáztuk le őket.Nem régi klán,és senki nem 100 fővel,full T10 tankokkal kezdte a klánozást...
  • Dean108
    Igaz, de ehhez először is kell legalább egy T9-10-es tank.
    Anélkül is el lehet kezdeni, de mint azt alább írtam, esélyesen úgy alakulhat hogy abból sokat nem tanulsz.

Azért azon meglepődtem, hogy hetekig kell gyakorolni egy-egy pályát.
    Persze 15 embert fegyelmezetten együtt mozgatni, ahogy a sakk figurákat a sakk táblán az biztosan nem megy elsőre.
  • Gerifinuccsi
    Rendicsek, köszi a választ!
  • Gunslinger
    Nem.
  • Gerifinuccsi
    Sziasztok!

A játékban lévő kreditet át tudom váltani aranyba?
  • ilsalon
    Ez bizony nagyon is igaz. Négy-öt hét mire begyakorol a csapat két-három működő taktikát és folyamatosan nyer vele és még szerencséje is van a végén megnyerni a landinget. Közben pedig megy az idő, a taktikák elavulnak, folyamatosan fejleszteni kell, újakat kitalálni. A legjobban fejlesztendő dolgok a parancsteljesítés, mivel egy késlekedő, vagy éppen egy önállósodó játékos elég nagy gondot okoz.

Sajnos a 100 csata egy adott mappon nem sokat ér, ha egy kő-papír-olló stratégiával ütik a te cseledet. Folyamatosan menni kell és várni, hogy összejöjjön.

A CW egyébként nagyon kifizetődő, mivel megkapod a levert csapat fele xp és fele creditmennyiségét is. Nekünk mostanában mindig van 4-5 nyert meccsünk egy bukóra, tehát van értelme.

Sajnos az nem elég, ha van egy tier 10-es járgányod, vagy egy nagy artyd. Mivel a vesztes járgányokat be fogják fagyasztani bizonyos időre, ezért minnél több cw képes járgányod van, annál többet érsz, tehát a kláncsatázók is fejlesztenek további ágakat. Amúgy megjegyzem különböző pályákra meg különböző összeállításokat viszünk, tehát pl. egy IS7-tel, nem biztos, hogy mindig beférsz.

Nálunk naponta indítunk gyakorló landingeket, amiben az újoncok is részt vehetnek, tiertől függetlenül. Nagyon sokszor összefut a gyakorló csapat még tőle is kisebbekkel, vagy éppen 4-5 tagú csapatokkal, akiket le tud verni. Ilyenkor nagy az öröm, megy a gyakorlás. Perszer van, hogy elkenik a szájukat.

Összességében sokat dob a játékon a kláncsata. Ez nélkül szerintem már sokat itthagytuk volna.
  • R3nton
    szerintem se keres már olyan jól a KV
  • popey8
    Egy ideje sajnos nem tudtam játszani a Wot-tal. Visszatértem és szomorúan vettem tudomásul, h a KV már nem keres olyan jól, mint a patch előtt. Csak én vagyok béna v tényleg nem lehet vele annyit keresni, mint régen? Nerfelték volna?
  • TDantes
    Vereség
    Csata: Himmelsdorf 2011. szeptember 27. 16:03:26
    Jármű: E-75
    Szerzett tapasztalat: 325 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 42)
    Szerzett kredit: 6 262 (Büntetés a saját csapattársad sebzéséért: 10 760)

De jó. Egy lövésem talált, azzal is csapattársat lőttem meg. Hm...Himmelsdorf, előttem tíz méterre, álló célpont, és mellé megy, minden kikúrt lövés. Tényleg nem értem, vagy én lettem vak és béna, vagy valami nem stimmel.
  • Adjunktus
    Match making.
    Murovanka.Dombos oldal.
    Mi csapatunk 12 TD köztük én Objectel.1 arty meg 2 valamilyen kis tank.
    Enemy. 11 med tank vegyesen.1 arty,2 heavy meg 1 light.
    Elkezdődik a csata,mindenki húz fel a dombra meg a bokrokba.Ahogy elhelyezkedtünk,még annyi idő volt,hogy valaki beírta,hogy egymást fedezzük és ne 1v1-ezzünk.Aztán már a nyakunkon is voltak.
    Az egyik T-54-es csóka még beszólt az elején,hogy"fresh meat,free hunting!".
    Az volt.Nyertünk 15-2-re.Gyakorlatilag lemészároltuk őket.
    Azért lett csak 4 killem,mert lassan tölt a BL10.:)
  • Szakesz
    Tegnap szemtanúja voltam a fullos E-50 csatájának, amelyben egy 300HP-n lévő Pershing ellen küzdött majdnem két percen keresztül, azonban a rengeteg lepattanója, elhibázott lövései és sok kritikus találata miatt inkább rammolással végezte ki az M26-ot.

Ehhez azért már tehetség kell, vagy iszonyatosan nagy pech...
  • Dean108
    Azonnal írok a Supportnak, hogy ellenem csak ilyeneket osszanak be!
    1 nap alatt meglenne a Panther II!
  • Nazarov77
    Ja várjatok, ti a + teherbírás equipmentről beszéltek? :D
    Nála nem vettem észre hogy jobb lenne, én a lánctalpra gondoltam, csak megzavart a felfüggesztés szó, az equipmentet nem is tudom minek kéne hívni, mert több neve is van.
  • VanDaal
    Ezt már nem hiszem el, hogy ilyen fogyatékosok tudnak lenni tier9-es csatában. Az ellen utolsó tankja egy T95 volt, 73%-on, és tudták hol van. 5-en voltak ellene, E-75, T28, két nagy arty meg egy KV-3. És ahogy az a nagykönyvben meg van írva, anélül, hogy akár csak megpróbálták volna bekeríteni, vagy legalább megvárni egymást, szépen, ugyanabból az irányból, egyesével (kb pont egy töltésnyi időközönként) kidugdosták az orrukat, mint a hörcsögök, abban a kalapácsos játékban, és ahogy illik, sorban, egyesével elhaláloztak. A T95 48-on, topgunként fejezte be a kört
  • Nazarov77
    Nem tudom én úgy vettem észre hogy javít a felfüggesztés, pl GW panther alap lánctalppal 28/41 tonna körül van, tehát elvileg az alappal is prímán bírja a terhelést, de még a top motorral is örültem ha 30al megyek, aztán felraktam a fejlesztett felfüggesztést és akár már 40-47el is megy.

Ez csak egy példa más tanknál is úgy vettem észre segít, de lehet, hogy tényleg csak placebo :D
  • endrodiz
    placebó hatás... :)
  • pointer4
    Én is így tudom, semmilyen menettulajdonságot nem javít.
  • Dean108
    Egyébként a [HPTS] lehetőséget adott gyakorló CW-re TIER 7-es tankokkal is.
    Voltam néhányon. Igaz nem túl sokan.

Sajnos ezek kb erről szóltak:
    Voltunk vagy kb 8-an kicsik, szedett vedett T6-T9 tankokkal.
    Én hoztam a tigrincset.
    10-15 perc alatt nagy nehezen össze is jött a csata, és azt látom hogy velünk szemben: IS7, IS7, IS7, IS7, IS7, …
    2 féle harcmodort lehetett ez esetben gyakoroljunk:

1., Besunnyogni a térkép egyik sarkába, majd várni mit szólnak a chat-en ahhoz hogy esetleg beérik egy békés zászlóhúzással.
    Volt hogy beérték és szépen uzsonnáztunk a bokrok árnyékában, amíg ők felhúzták a zászlót.

2., Besunnyogni a térkép egyik sarkába, majd várni mit szólnak a chat-en ahhoz hogy esetleg beérik egy békés zászlóhúzással.
    Volt hogy írták hogy szó sem lehet róla, majd rommá lőttek minket 2 pillanat alatt.

Úgy érzem a katonai taktikai képességeim rengeteget fejlődtek, hiszen már mindenféle bokor mellett szénné tudok égni.
    Nagy bokor mellett, kis bokor mellett, kerek bokor mellett, szögletes bokor mellett, lyukas bokor mellett is profin válok korommá.

Ez nem a klán hibája, egyszerűen csak annak a szomorú következménye, hogy nem egyszerű CW-t gyakorolni, amíg nincs T9-10-es tankunk.
    Hiába rendes a klán és lehetőséget ad erre. T9 alatt nem igazán lehet CW-re készülni.
  • S1mlis
    A teszt szerveren próbálgattam a különböző modulokat , nekem ez jött be a legjobban.A Tigris amúgy sem egy sebesség bajnok,de ezzel tényleg jobban tudom használni.
  • Dean108
    Hát a mostani no tier limit CW-re biztosan kevés a KT.
    De hát továbbra is fejlesztik ezt a játékot és hátha megszánják a causal-okat, és bevezetik legalább a max T8 CW-ket.
  • lammaer
    Mi a fene, a plusz felfüggesztés javítja a menettulajdonságokat? Eddig abban a hitben éltem, hogy az csak a teherbírás ideiglenes megnövelésére való, amíg meg nem lesz a rendes lánctalp...

Eddig csak a Pantheremen volt ilyen...
  • Dean108
    A "Légy aktív" nagyon tág fogalom!
    Egyébként most is aktív vagyok, mivel épp dolgozom.

Heti hány óra játék jelenti az "aktívot"?
    A Random battle farmolás játékideje aktívnak számít vagy csak a TS-en töltött idő + CW?

• Szakesz
    Igaz, de oda a KT kevés lesz. :)
  • sokoo
    Kedves játékosok!

Minden aktív játékos számára megnyitja kapuit a ROR Akadémia!

A ROR Akadémia eredetileg a ROR klán fejlődő, és alkalmi játékosoknak létrehozott csapata volt. A kistigrisek azonban hamarosan felnőnek, már nap mint nap próbálgatják szárnyaikat a klánháború kegyetlen világában.
    Gyere Te is, fejlődjünk, gyakoroljunk közösen!

A ROR-A az alábbi feltételeknek megfelelő játékosokat várja:
    - Légy aktív
    - Rendelkezz legalább tier 8-as tankkal, vagy tier 6-os artival
    - Használd a TeamSpeak-et
    - Ügyetlenebb, vagy kevésbé aktív top tier játékosok is jöhetnek
    - Nincs korhatár

Mit adunk cserébe:
    - Remek honlap, friss hírekkel, fórummal
    - Egy klánháborúra készülő friss, aktív társaságot
    - TeamSpeak hozzáférést
    - A lehetőséget, hogy a legjobbakkal együtt fejlődj

A jelentkezés módja: regisztrálj a ror.hu oldalon, majd jelentkezz a "[ROR-A] Renegade Operatives Regiment Academy" klánba. Ha kérdéseid vannak, vagy segítség kell, feltétlenül keress meg a játékon belül (Dogmeat)!

Légy része a csapatnak, csatlakozz a legsikeresebb magyar klánhoz! :)
  • S1mlis
    Ha nehezen is ,de kezdek megbarátkozni a Tigrisemmel.
    100% legénység,fullos a tank is,vettem még rá töltésgyorsítót,repeszpáncélt,felfüggesztést (ez az ami igazán megérte szerintem,igen sokat dob a gyorsuláson és s fordulékonyságán is).
  • Gunslinger
    Én is így vagyok, creditbe belefulladok, van majdnem 9 millám, xp hiányosság van. Nem tudom már mire elkölteni a lóvét, szinte az összes tankom rogyásig van modulokkal, de érzem, hogy később még jól jöhet a lé.
  • Dean108
    Hát a random csaták száma 3K körüli eddig.
    Ha ez mind CW lett volna ...

Szerintem ha már alig kell valakinek farmolni, akkor a játékideje nagy részét úgyis CW-n töltené.
    Nem az lebeg a szeme előtt hogy pl most nekem 1,400,000 credit kell majd a hamarosan kifejlesztett Panther megszerzéséhez.
    Ezért ezen a héten (ameddig tart a prémium) zombiként megyek a T5-ös tankokkal és nézem a credit számlálót.

Ha kész lennék, akkor max annyit kéne farmolni, hogy a top tier tankok veszteségeit visszapótoljam, nem pedig még afelett kitudja hány millió credit.
    Óriási különbség!!!

Pl., tegnap mentem egy kört Pz III / IV-el, és láttam hogy tök hülye a csapat. Mindenki egyirányba, talán egy TD maradt védeni.
    Nem tököltem sokat.
    "Time is Money" felkiáltással padlógázzal be a térkép közepére kamikáze halált halni. Elvből ugyanis direkt sosem dezertálok!
    5 perces idegölő baromkodásból csináltam egy 1 perces gyors battle-t, és 01:30 perc múlva már a Pz IV-ben robogtam egy sokkal normálisabb csapattal.
    Szóval jelenleg sima credit farm robotként játszok ahelyett, hogy élvezném a játék minden pillanatát.
    Alig várom, hogy T8-ban kész legyek és végre úgy, akkor, annyit és olyan minőségben játszhassak, ahogy épp jól esik.
    Ne azért üljek már be a Tiger II-be, mert kell az XP, hanem mert kedvem van KT-zni.
    Vagy találni egy kisebb klánt és néha beruccani (amikor épp ráérek) és végre igazi taktikai csatákat lenyomni.
    Lehet így kevesebb csata lenne, viszont sokkal több értelme lenne.
    És ezt a néhány térképet egy normális csapattal simán be lehet tanulni rendesen térképenként mondjuk 100 csatával.
  • Gunslinger
    De ha ilyen keveset tolod akkor amúgy sincs értelme kláncsatázni. Ahhoz, hogy eredményes légy a CW térképen, oda baromi sok gyakorlás kell a klánnal, nem elég csak kihúzni egy t10-et aztán hajrá, toljuk.
  • Dean108
    De mire valaki kifarmolja az E-75-öt kétszer is megőszül.
    Ráadásul a KT-t meg nem szeretném eladni.
    A párduc 2-t (majd ha egyszer az is meglesz) szintén megtartanám.

Inkább nem tűzök ki célokat T8 felett, mert még a gondolatába is belefáradok hogy az mikorra lesz meg.
  • ilsalon
    Sajnos a kláncsatához kell a nagy tier.

Ráadásul nekem az E-75 nagyon tetszik. Az IS4 óta nem élveztem ennyire a nagy tankos partikat.

Az E-Typ-ot kínszenvedés volt kifarmolni, de csak mert nem szeretek artyzni. Egyébként bármivel szívesen eljátszogatom. Talán csak egy-két gépet tudnék mondani, amivel soha többet nem kívánok játszani.
  • Dean108
    Én meg kib@szok velük.
    Megállok TIER 8-nál.
    Tiger II és Panther II nekem elég.
    Tierjükben jó tankok és megvan a II. Világháborús feeling is.
    Épp elég lesz ezeket fentartani.

Nem fogok heteket farmolni hogy meglegyen az E75, E100, E50, stb.

Remélem hamarosan jön majd a Historical Battle, azokba talán majd ezekkel is beférek.