418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szakesz
    Magyar HC profik? Nem baj, legalább meglesz a kellő lelkesedés. :)

Egy klán maximum 100 főt képes befogadni.
  • Dean108
    Egy kérdés:
    Jelenleg a WoT-ban a klánok létszámának van valamilyen korlátozása?
    Más MMO-ban a klánoknak "szintet" kell lépni a nagyobb tagsághoz.
    Itt is van ilyen?
    Vagy Unlimited a dolog?

Ha Unlimited, akkor pedig simán lehetne egy nagy össznépi klánt csinálni, és azon belül oszlani frakciókra, amelyeknek meglenne a maguk önálló élete mint most a sok kis klánnak. A CW-n viszonyt az össz. magyar HC profik együtt tudnának fellépni és közösen lenyomnánk a Finneket.
  • Glo
    Ja, és egy új megbízható vírusírtót is le kellett szednie, természetesen ;)
  • Glo
    Felment egy Warez oldalra amit a google dobott ki "WoT multilanguage pack" keresöszóra, aztán két "GrowYourDick4inchesInAMonth" meg egy "AsianBridesNaked" regisztráció után letöltötte a WoTMultilanguage.dll-t, és már müködik is, csak azt nem tudja miért lassult be a gépe és miert megy az outlook.exe 99%-on :D
  • Dean108
    Legördült a DropDownListBox-ból a lista, majd "leszedte" (bal klikk a Magyar zászlóra).
    Ezen mi nem érhető?
  • Gunslinger
    Leszedted?
  • darki81
    megtaláltam, és leszedtem! Egy friss magyarítás, és kösz a korrekt udvarias segítséget..
  • Szakesz
    FAQ, mert hülye azért nem vagyok!
  • Gunslinger
    Ott a WoT magyarítása link alatt a kép, tényleg baromi nehéz megtalálni...
    Persze aláírom, hogy kérdezni mindig egyszerűbb, mint használni a keresőt vagy csak simán körülnézni.
  • csőcse
    Persze ő a hülye és nem te mert annyira megszokott dolog minden játéknál, hogy a kínai, lengyel, litván, görög, arab, persza, szlovák, szlovén, üzbég, stb nyelvek után a magyar is ott szokott lenni mindig
  • bgabor
    Inkább nagyon, mert bele van építve a játékba a magyar nyelv, csupán a game launcherben kéne áltáálítani az angol zászlót magyarra. FAQ-ban is el van magyarázva, természetesen, de az sosem azok olvassák, akiknek kéne.
  • virkir
    Launcher-ből a WorldofTanks S betű mellöl.
  • darki81
    a magyarítást honnan lehet leszedni? (kicsit hülye vagyok ehhez) :D
  • Oddball29
    Doggie-style, egymás motorházának a lövegcsővel való szagolgatása.
  • Adjunktus
    Mindenki megdughatja az artysokat!
  • ilsalon
    Majd összemérjük kinek nagyobb a csöve.
  • Oddball29
    Tankcserés buli?
  • Glo
    Majd az elsö swinger klánbuliról tegyetek fel képeket :D
  • crossy104
    A klánom csatlakozik az akcióhoz.
  • pointer4
    Pl Articon biztos látványos :D
  • redsting
    Jól van na!Bezavart az előző futam.Ott véletlenül én lőttem meg a csapattársat.Egyébként szerintem elég jó a festése!
  • lammaer
    Sztem simán ki tudja... ha te is sebzel és téged is sebeznek, akkor összegzi az egészet és attól függően ir ki kárpótlást vagy büntetést hogy az összeg negatív vagy pozitív.
  • lammaer
    Az viszont érdekes, hogy azt írtad "az előző csatában véletlenül kilőttem a csapattársat?"

Ehhez képest az előző csatában nyoma sincs annak hogy meg lettél volna büntetve (látszik a tetején a meccs eredménye meg hogy 16697 creditet kaptál).

Vagy ebben a csatában történt az hogy megöltél egy csapattársat és vki beléd lőtt?
  • pointer4
    Jajj szegény Tigrincs hogy néz ki :)

Hát magyarul van odaírva, kárpótlás a csapattárs által okozott sebzésért. Tehát amiért téged lőttek.
  • patchaou
    Természetesen azért kaptál lóvét, mert a csapattársad sebzett. Ezt is írja.
  • Sunsetjoy
    Kárpótlás a csapattárs ÁLTAL. Szóval kolléga belédlőtt.
    Szerintem a dupla bünti/kárpótlást nem tudja kezelni, kiírni :D
  • DoctorStryker
    Ez a régi Battlefieldes klánok közt volt szokás, hogy CB-n vagy ESL-n nem hívjuk ki egymást!
    Nem kell egymást letaposni a jobb helyezésért. Kivéve az első 3 hely.

Gyak mecsek azok nem számítanak. Azok erősítik az összetartást.

Egyik Cod-ból átjött klánnal játszottunk az első ilyen gyak meccsét, elvesztettünk utána átmentem beszélgetni.
    A csapatvezető azon meglepődött, hogy nem volt ordítva csíterezve megyek át, hanem megbeszélni a jó illetve rossz húzásokat.
  • redsting
    Hali!
    Hadkérdezzem már meg hogy a képen a kárpótlás azért van mert a saját kollega belém lőtt,vagy az előző csatában véletlenül kilőttem a csapattársat?

• Fritz Von...
    Én sem a RORban, sem az LSben nem kértem soha a "profit"-ot. Pedig azzal lenne vagy 500-700 extra goldom, de nem ezért csináltam. Nem ez kéne, hogy legyen a cél.
  • DummyBoy
    Biztos van ilyen is ...

Nemrég volt egy ugrásunk, ahol pont úgy jött ki a lépés, hogy egy másik magyar klán ellen játszottunk volna ...

Csata előtt megkerestek bennünket, hogy mi legyen, nem szeretnének magyarok ellen játszani ... Mi pedig aznap többet is ugrottunk, meg tetszett is a gondolat, ezért ok, akkor ez a csata a tiétek, mi nem megyünk, és kaptak egy Technikai győzelmet. Majd legközelebb fordítva lesz ... vagy talán egyszer lesörözzük. :)

Beindult a kommunikáció, hétvégén egy kicsi és rövid gyakorló parti is volt ellenük ... Nem voltak elegen, ezért kaptak tőlünk pár játékost, hogy egál legyen, és mentünk egy pár gyors csatát ...

Ha nagyon utópisztikusan gondolkodnék, azt mondanám ez az egyetlen járható út ... Nem kell 1 nagy klán ... tudjanak a meglévők együtt dolgozni. Gyakoroljanak egymás ellen, beszéljék meg a hibákat (Ez megint csak qrva nehéz ... Nem szeretik tudni az emberek mit rontottak el, pedig ebből lehetne a legtöbbet tanulni ... )

Ehez viszont kompromisszumképesség kell. Ebből van nagyon kevés sajnos :(
  • Sunsetjoy
    Egyértelmű, hogy az elején tisztázni kell egy klánban, hogy mire megy ki a játék.
    Egy másik játék ismert magyar klánjában (nem írom le a nevünket, nem ez a lényeg) is ez a mottó lassan 6 éve(bár néha döcög, de kitart):
    "Akik hobbiklánként indultunk, de többek lettünk annál..."

Etelkozi Vata: mire írtam volna hogy nálunk is tökre így van... akkor vettem észre hogy klántagok vagyunk :D Hiába na, 6 napja vagyok a klán tagja, de pont ugyanezeket tapasztalom :)
  • DoctorStryker
    Sajnos a magyar klánok ugyanarra a koncepcióra hajtanak mint a legtöbb magyar vállalkozás...
    minél gyorsabban meggazdagodni, dolgozókat kihasználni a többi le van sz@...

Nagyon kevesen vannak akik minimális, de folyamatosan növekvő profit fejében jó lét (társaság) mellett hosszabb ideig fennmaradnak.

• Etelkozi Vata
    Én egy nagy klán kis klánjában vagyok (legyen akadémia).
    Magam jelentkeztem oda, nem tudtam, kifélék, mifélék, csak egyszerűen ki szerettem volna próbálni, hogy milyen a klánháború, milyenek a kláncsaták. És simán bevettek.

Nincsenek nagy tankjaink, 10-es egy sincs. Most ott tartunk, hogy minimum 8, max 9-es tankokkal nyomjuk a lehetetlen csatákat, mert ugye így nem sok esélyünk van (mégis van már néhány győzelmünk, és döntetlenünk, ami nekünk győzelem, csupa T10-es tank ellen...).
    Nekem. pl Patton a legjobb tankom.

Viszont jó a társaság, akik az akadémiában irányító szerepet viselnek, mind korrekt, jó fej, de határozott emberek.
    És én jól érzem így magam. (Teszem hozzá, 38 éves vagyok, és nálam azért jóval fiatalabbak, de ez engem nem zavar, mert amikor játszom, gyereknek érzem magam, és könnyen átveszem a habitusukat. Ők sem gyerekek, persze többségében, de azért 10-15 évvel fiatalabbak).
    Szóba került nemrég, hogy menjek fel az első csapathoz, akik jóval komolyabb eredményeket érnek el, és ott több lehet a sikerélményem is, de én kerek perec kijelentettem, hogy maradni szeretnék, mert ezzel a csapattal kezdtem el, 7-es tankról indultam én is, amikor bevettek, együtt grindelünk folyamatosan, hogy most már 130 összpont felé közeledünk, és idővel versenyképesek leszünk.

Szóval én itt képzelem el magam a továbbiakban is. Jól érzem magam, pedig vereség-vereség hátán (és azért a Pattont javítgatni nem olcsó...)

Így is lehet, azt gondolom...
  • ilsalon
    A klánom részéről nyitottak vagyunk mindenféle diplomáciai ötletre, ezért ha bárki úgy érzi, hogy van miről beszélnünk, akkor hajrá. Hogy is mondjék az ángolok: Don't hesitate to contanct me.

Ha csak ennyi kell, akkor én szívesen meghirdetem a magyar klánok közötti "nagyon szeressük egymást" akciót.
  • Dean108
    A WoT egyhangúságával egyetértek.

Viszont tegyünk különbséget az eredmény és társaság orientáltság között.
    Az eredmény orientált klánok csak rendszeres és szigorú jelenléttel, közös gyakorlással tudnak összeférni, hiszen ha nincs eredmény, akkor értelme sincs a klánnak.
    A társaság orientált klánoknál viszont nem kell szigor, hiszen az a lényeg hogy a Random Battle-nél jobb játékszínvonal legyen és mindenki jól érezze magát.
    Ha az összes területet bebukják az sem baj, majd partra szállnak a jövő héten és majd ott folytatódik az együtt bulizás.

Az egyikhez kockának kell lenni, különben nem megy.
    A másiknál lehetsz causal, igazából az számít hogy mások is jól érezzék magukat amikor veled együtt mennek.
  • ilsalon
    Hát erre csak azt tudom mondani, hogy minden éremnek két oldala van. A klán vezetőségének is lehet igaza és annak is akit kirúgnak.

Meg kell érteni, hogy vannak emberek, akik nem tudnak együtt dolgozni. Van aki türelmetlenebb, van aki kivárni szeret jobban.

Nekem személyesen nem volt gondom, még igazat is adtam sok dologban. Viszont az eredmények, ha lassan is, de megjönnek és azért szerintem kár ennyire vehemensen támadni a vezetőséget. Én hajlok mindig a jó szóra, amennyire időm engedi szervezem a klán életét, a többi tiszt szintén. Szerintem véleményt nyilvánítani kell, de ha minden mondatban ott van, hogy "ez szar", akkor az nem konstruktív. Egy-egy vesztes csata utáni szarozás pedig nagyon morál romboló.
  • Fritz Von...
    A klános témához: a RoRban kezdtem, onnan átmentem az LSbe. Innen a társaság jó része lelépett máshova, így engem meg már nem nagyon érdekel az egész. A WoT jó, bejárok lövöldözni, és nagyjából ennyi. Nem fogok harminckétszer klánt váltani, csak mert éppen havonta más a helyzet.
    Valaki felvetette az összehasonlítást a külföldi klánokkal. Nekem volt szerencsém több játékban is ehhez, és a nagy különbség nem az, hogy hogyan kezelik a gondokat. Hanem az, hogy ott nem igazán vannak. Van egy szabályzat, és még a 16 éves gyerekek is képesek elolvasni, felfogni, aszerint cselekedni. Ezért általában a legnagyobb gondok azok voltak, hogy ki maradjon ki mondjuk egy raidről. Teljesen más a kultúrális beállítottságuk, és náluk számít, hogy az adott klán az övék, és ahhoz méltóan cselekednek. Nem pedig ideoda vonulnak egyikból a másikba. A magyarok ilyenek, ezen soha senki se fog változtatni. De egy biztos, hogy vagy 10 évig megint nem fog érdekelni, hogy magyarokkal legyek egy helyen. Pont elegem volt ebből.

További marha nagy probléma, ami a WoT hibája. Hogy itt a sikeres klánhoz baszom nagy kockák kellenek, akik időmilliomosok. Mert itt minden este olyan, mint egy másik MMOban a raidnap Csak nem heti 2-3-4, hanem minden este itt kell lennie 30-40 embernek. És annyira meg nem szórakoztató a béta óta folyamatosan ugyanazt csinálni más-más pályákon, hogy itt tartsa ennyire folyamatosan az embereket. Unalmas. Jó játék, tetszik is még mindig, de UNALMAS. Néha azon veszem magam észre, hogy ha nem hagyok ki egy hónapot, akkor már a map betöltésekor altf4-et nyomok, mert semmi kedvem megint az erlenbergi főutcához 1298347. alkalommal. Mindig ugyanaz, mindig ugyanúgy. zsbekendőnyi területen.
    Ez így nem tudja fenntartani egy klán vezetését sem, egyszerűen érdeklődésüket vesztik, mert minden nap 4-6 órákat kell kempelni a gép előtt.
  • Szakesz
    Kérdés, ebből a több, mint 50 magyar klánból mennyi a baráti&fun klán, - 15 taggal és 8 CW képes tankkal, akik érdemi segítséget nem tudnak nyújtani a többinek a létszámhiány miatt, ellenben beolvadni sem akarnak egy erősebbe - és mennyi a nagyobb (magyar)klán, amelyek hajlandóak lennének valamilyen szintű összefogásra?

Pl. Már az is sokat jelentene, ha egymás közelében szállnának partra és egymást segítve nyomulnának tovább. :)
  • SovereignXY
    Azért nagyon poén Tier 9 heavyk ellen harcolni VK-val. Tegyem a ********************** meccsmékingbe.
  • DoctorStryker
    jó bocs szövegértésem 0