418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• MitsuMishi
    Hát igen... Egyszer kempinovka. platoonba haverral SU-100(vagy 85?) és VK. Megbesztélük megyünk a dombra. Elején valami nagyokos másik platoonos beirja. Kempeljünk, senki ne támadjon. Mondom jöjjön valaki még hegyre,mert a camppel vesztünk.Erre mi vagyunk a noobok hogy hogy lehetünk ilyen hülyék hogy támadunk.Szerencsére asszem egy M7-es tank még velünk értett egyet és ő is leanyázta őket.Szóval igy hárman elindultunk a hegyre.Szerencsére az ellenfél is volt oylan hülye hogy csak kampelt,és be is vettük a hegyet.Eközben a másik hülye platoon ezt a "nyomuljunk előre"-t úgy vette hogy "menjünk előre a semmibe mint a lemmingek" és akkor egy ilyen kommenttel kedveskedik hogy "látjátok ez van ha támadunk noobok." Mondanom se kell hogy végül mi hárman áttörtük a frontot és megnyertük a játékot...1000-ből 1x összejött a hülye kempelő társak mellett is.Még szerencse hogy volt rajtunk kivül 1 ember aki kitartott mellettünk :D
  • [NST]Cifu
    A II.Vh-ról nem. Őszintén szólva nem is tudom, hogy miről lenne érdemes írni (nincs már alaposan kifejtve / tudnék újat írni róla).
  • VanDaal
    Ez egyszerre vicces, szomorú, és mindenekelőtt igaz :)
  • Ohyner
    Hát igen, hiába szólsz normálisan te leszel a hülye. Hogy merek olyat kérni, hogy az egyik oldal ne legyen teljesen szabadon, vagy ha már nem megy arra senki maradjon 3-4 ember védeni a bázist. Ilyeneket csak egy noob kér.
    Bezzeg ha egy Kingtankcommander meg hasonló beszélő neves személy elkiáltja magát, hogy Rush all. Az szentírás, mert hát a neve is mutatja milyen bölcs.

• Looserke
    és nem is tervezed a jövőben?
  • VanDaal
    Bár igaz, volt ellenpélda is. Mikor az ellennek 3 heavy-je volt, nálunk meg én voltam a top tank Párducban. Ott megkértem a többieket egy med rushra, ami aztán be is jött, és meg is nyertük. De sajnos több a negatív tapasztalatom.
  • VanDaal
    Miután a kedves csapattárs harmadszor pattan le egy 1%-os valamiről, és azt tanácsolja neki az ember, hogy váltson HE-re, a válasz amit erre kaptam a kelleténél többször volt a "STFU", néha egy noobbal megfűszerezve a végén. A helyzet hasonló, mikor megkérem a top tier heavy-t, hogy ugyan már segítsen kicsit a támadásban a kempelés helyett. Ez különösen akkor szórakoztató, mikor mondjuk még arty sincs. De nem, ő akkor sem mozdul. És néhány ilyen sajnos el tudja oltani bennem a segítőkészség szikráját is. Ez lehet, hogy az én hibám, de a beszólogatókhoz ritkán van elég türelmem.
  • Legitimista
    Hát segíts nekik, mond h mit csináljanak, stb. Nem egy csatát mentettek meg a tanácsaim, tehát érdemes segíteni, persze nem tolakodó módon. Érdemes, ezzel is segíthetsz a statjaidon.
  • VanDaal
    Ez tetszik :)
  • VanDaal
    Na igen. Nekem sem azzal szokott bajom lenni, ha alul vagyok. Csak hát onnan nem sokban lehet befolyásolni a csata végkimenetelét, a scoutoktól eltekintve mondjuk. Akik meg felül vannak, sorozatban halnak ki anélkül, hogy bármi érdemlegeset is tettek volna. És nekem is feltűnt, hogy egyre több a seggel rohamozó, csak tornyot forgató, puszta közepéről lődöző, nem prémiumtankban ülő tier8 vagy afeletti játékos.
  • Legitimista
    bocs, "wargaming nem fog tudni"
  • Legitimista
    A valós probléma az, hogy az eberek tekintélyes része buta és kész. Ezen a wargaming fog tudni segíteni. El kéne fogadni és élni vele.

Ahogy Csank mondta az vezetőedzőkre, hogy "les gólt sosem rúgunk, csak kapunk", hasonlóan mindig a saját csapattársak a hülyék.
  • [NST]Cifu
    Hmmm... Szvsz én a II.Vh-val kapcsolatban nem nagyon írtam direktben cikket. Az SG-s cikkeimet igy keresheted, a Haditechnika topicba és a II.Világháború topicba is írtam pár dologról bővebben régebben, illetve anno, eonokkal ezelőtt még itt témáztunk pár dologról.
  • Ohyner
    Ezt kiegészíteném azzal, hogy lehet, hogy valakinek van CW-hez való tankja, de inkább Randomot játszik.
    Nem azért, hogy de jó rakás herével mehetsz együtt, hanem mert többségében változatosak a csapatok, nem minden tank T10 esetleg T9. Nekem ez a felállás sokkal jobban bejön, soha nem panaszkodom, ha középmezőnyben vagyok, az alsó régió miatt is csak akkor sírok, ha más már felhúzott a játékban.
    Nekem személy szerint ez a változatosság sokat jelent. És azt hiszem nem leszek attól még noob, ha ezt normális emberekkel akarom játszani.
    Mert vannak oylan meccsek amikor veszíteni is jó, de sajnos manapság már T8 környékén is "debil" emberekkel kerül össze az ember.
  • VanDaal
    Egyesek talán azért háborognak a random battle miatt, mert csak ott tudnak játszani. Mert sok játékosnak nincs tier10 tankja, és belátható időn belül nem is lesz. Így a klán móka kimarad az életükből. Egy, a cspata alsó harmadában elhelyezkedő platoon meg nem sokat tud változtatni a dolgokon. Tapasztalatlannak semmiképp sem érzem magam, pont hogy minél többet tapasztalok az ilyesmikből, annál inkább zavar. Gyenge játékos? A profikhoz viszonyítva mindenképp, de amiket látok nap mint nap, hát hozzájuk képest már nem hinném. Hogy az ellenfélnél ugyanaz történik-e affelől is vannak kételyeim. Pl ha vetnél egy pillantást a linkben található két képre:
    összehasonlítás
    Hogy sokezredszer hallod, az pedig szerintem leginkább a probléma valósságát és meglétét jelzi. És szerintem az nem sírás, ha valaki kifejti a véleményét egy meglévő témában, ami esetleg különbözik mások véleményétől.
  • Looserke
    Cifu, II. Vh.-t érintő cikkeid jelentek már meg esetleg SGn, egyáltalán boncolgattad a témát?
  • [NST]Cifu
    Szerintem meg pont, hogy a játékosok hibája.

Miután nincs megakadályozva, hogy akár Tier 1-es és Tier 10-es együtt induljon csatába a platoonban, hiába a figyelmeztetés. Lehetőség van rá, él vagy nem él vele, az egy másik kérdés.

Az már a játékosoktól függ, hogy kezelik le a dolgot. Én voltam olyan csatába (ismét bétás emlék), ahol egy KT húzott be egy LoLtraktort. A csata elején a KT említette, hogy csak meg akarja neki mutatni, hogy milyen egy nagy csata. Valaki beírta, hogy jó, akkor vegyük körbe, és úgy támadjunk. Engem ugyan az elején kilőttek, de mégis mókás és jókedvű volt a csata, ahogy a LoLtraktort 3-4 heavy vette közre, és úgy támadtak. A kis LoLtraktor meg néha beledurrantot egyett egy JSz-3-ba vagy VK4502-be. Vesztettünk, de senki nem írt be semmi negatívat, sőt, a chat határozottan jókedvű volt, ahogy pátyolgatták a LoLtraktort. :)

Szigorúan saját vélemény, de a játék célja (számomra) a szórakozás. Attól eret tudnék vágni, amikor akár győzünk, de egy percel a kezdet után az ellen artyja kinyír. Máskor akkor is élvezem a csatát, ha biztosan vesztünk már, és utolsóként, heroikus csatában védem az indulóhelyet, és nem mernek rám rusholni hárman.

Summa summarium, az én tapasztalatom szerint sokszor az amúgy magas Tierű harckocsiban ülő csapattársak sincsenek több kihatással a csata menetére, mintha helyettük egy random LoLtraktort bedobna az MM... Emiatt nem is haragszom a low tier platoon emberkékre...

A másik felvetéseddel már én is eljátszottam. Képzeld, ha lenne egy hallgatólagos megállapodás minden nem-arty játékosnál, hogy random csatában az első dolga mindenkinek a saját artykal kilőni, aztán végre felszabadultan lejátszani a csata többi részét immáron az ellenfél ellen.

Ide a rozsdás bökőt, hogy három napon belül kijönne egy patch, ami valami módon megakadályozná / bünteté ezt. :P
  • Desmodromic
    Halihó T-54 szakik!
    Milyen sorrendben érdemes fejleszteni a kicsikét? Első blikkre LB-1, motor, futómű, torony, D-54 sorrendet gondolnám. Az LB-1 már rajta van. Jelenleg rammer, venti, stab van felszerelve.
  • Ohyner
    Srácok, minden amerikai ágyú ennyire félrehord? 50% a találati rátám a Leevel, sorra lőnek ki az miatt, hogy nem találom el a célpontot. Más tankkal soha nem volt ilyen bajom. Egy 150m-re álló tankot 6jára talált el teljesen beszűkült célkeresztnél. Nem volt laggom, nem volt magas a pingem sem.
    Lehet elromlott a game? Félek, hogy ez már nem természetes.
  • Legitimista
    Most komolyan miért háborognak egyesek a random battle miatt, meg, hogy a hülye csapattársak így meg úgy? Eltekintve attól, hogy általában aki ilyet tesz, tapasztalatlan vagy gyenge játékos, fel kéne fogni, hogy egyrészt időközben az ellenfélnél is hasonló bénázás történik, ráadásul a nagy számok törvénye alapján ugyanannyiszor kapsz az ellenfélnél bénább csapatot mint erősebbet. Minek pattogni? Pláne, hogy sokezedszer hallom ugyanazokat a WoT-ban közhelynek számító sírási szövegeket.
  • jocyd
    bocs akkor en neztem el valamit :-)
  • kabel15
    JAJJ úgy megörültem mikor láttam hogy 160mm visz át a 122mm es ágyúm hogy csak na. Aztán jött a hideg zuhany hogy az a fizetős lőszer
  • VanDaal
    Szerintem valamit félreérthettél. Én egy szóval sem mondtam, hogy bajom lenne a TD-k kempelésével. Elvégre nekik pont hogy az lenne a dolguk :) Engem az zavar, mikor előrerohannak eszetlenül, és aztán vagy marad valaki védekezni helyettük, vagy nem.
  • VanDaal
    Keblemre! Arty témában egy rugóra ját az agyunk. Engem is kb csak az tart vissza néha (főleg mikor 5-6 van belőlük oldalanként), hogy vesztenénk miatta.
  • Szakesz
    Sokan más MMO-ból szabadultak be a WoT-ba, ezért azt gondolják, hogy platoon/party-nál itt is ugyanúgy eloszlik a kapott XP a tagok közt. Még régebben beszéltem valakivel, aki a szívemre kötötte, hogyha lesz Mausom, majd ő is jön velem platoonba loltrakesszel, és majd én fogom őt húzni.

Van ilyen. :)
  • jocyd
    sziasztok,
    ebben igazat adok neked mert nekem is a TD äg fekszik jobban,es ha van segitseg akkor igen csak szepet lehet vele alkotni. Ha egyedül hagynak akkor meg egy T50-2 is elbännik a Ferdivel, JT akär.

@VanDaal nem azert "campelek" td-vel mert kedvem van , hanem amikor lättom hogy a Top Tier bent alszik a bokorban, E75, IS4 stb ne hogy mär a TD egyedül induljon neki tämadni.Ez többször elöfordult mär sajnos, nyilvan vesztes volt a vege.
  • VanDaal
    Kellemetlen meglepetések a legnagyobb igyekezet ellenére is érhetik az embert :)
  • gseldon
    Szerintem meg pont, hogy a játékosok hibája. Milliószor el lett mondva fórumon, még a töltőképernyőkön tipp is van róla, hogy platoon esetében a megmagasabb tier-t veszi figyelembe a matchmaker. Innentől kezdve igenis kizárólag a játékos hibája, ha nagy csatába kicsit hoz be platoonban. Mindenki számára világos, nyílt dolog a matchmaker működése, és ezek a játékosok szarnak bele. Elhiszem, hogy nem midenki olvas fórumot, nem tudhatja mindenki, de ilyen csatában mindig van valaki, aki elmondja, hogy ez ezért van, meg egy pár után nekik is leeshetne, de rendszeresen van ilyen ennek ellenére.
    A másik felvetéseddel már én is eljátszottam. Képzeld, ha lenne egy hallgatólagos megállapodás minden nem-arty játékosnál, hogy random csatában az első dolga mindenkinek a saját artykal kilőni, aztán végre felszabadultan lejátszani a csata többi részét immáron az ellenfél ellen. Biztos kikopnának az artyk :) Működne is a dolog, ha garancia lenne arra, hogy az ellenfél is megcsinálja, nem csak a ti oldalatok. Mert ha ti kilövitek az ellenfél meg nem, akkor meg túl nagy előnyben vannak. Erre még ki kell találni valamit :)
  • [NST]Cifu
    Egyáltalán nem tartom magam skilles játékosnak, szerintem legjobb esetben is kb. átlagos képességűnek vagyok mindható, de majd ha egyszer működni fog nálam a HAC toborzóban belinkelt cucc, akkor majd pontosan megtudom, mennyire is vagyok skilles.

Néha bejönnek a hülye ötletem, néha kevésbé, egy olyan példát hoztam, ahol bejött. Aztán sorolhatnám azt, amikor nem (pl. top tank vagyok StuG-al, hát megyek előre, írom is, hogy páran jöjjjenek vele, a többiek pedig védjék a másik oldalt. Pont a domb mögül kibukkanó KV orra elé drifteltem be, aki egy lövéssel kivégez. Epic Fail.
  • [NST]Cifu
    Az milyen, hogy KV ellen Pz.III-asokat meg Marder II.-ket rak be? Kb. ugyanakkor ugrás...
  • tenkenorman

• VanDaal
    A jól támadó TD-k kapcsán azért remélem azt sem hagytad figyelmen kívül, hogy amint kifejtettem, azzal van a próblémám, hogy jónéhányuk indokolatlan offenzív szenvedélye miatt olyannak kell védekező pozíciót felvennie, akinek a járműve arra nem/vagy csak kevéssé alkalmas. Hogy arról meg már ne is beszéljek, mikor medet játszanak és kilövetik magukat a puszta közepén.
    Én elhiszem, hogy skilles játékos vagy, de azt röhejesnek tartom, hogy t9 csatában bármi hasznot is tudtál csinálni egy hetzerrel. Az alapból 300 méteres látótávjával nehezen tudom elképzelni, hogy bármi olyat is láthattál, amit a nagyobbak közül senki más.
    Az arty témával kapcsolatban meg: tudod, néha kéjes örömet okoz eljátszani a gondolattal :D
  • patchaou
    Van különbség, de a 152-essel egyszer egy 1033-at sebeztem. Ha betalál akkor iszonyat, de ha nem akkor is lekap pár száz hp-t. Viszont, 100%-os legénységgel és töltésgyorsítóval is 21,92 mp, mire újratölt :D Ventivel lehet hogy egy kicsit gyorsabb. Zis-6 is nagyon baba, az is sebzi simán a tier7-es tankokat, afölött már célozgatni is kell :D
  • [NST]Cifu
    A bétában mentem előre stock Ferdivel és JT-vel, és hát azok sem egy dragsterek. Ha van kísérete a lassú TD-nek (hogy ne kapják oldalba), akkor simán lehet a támadóék elején...
  • [NST]Cifu
    Igaz, vannak jól támadó TD-k, sőt, ha top tank pozícióban vannak, szinte muszáj is előre menniük.

Vagyis akkor amit írtál, csak egyes esetekben igaz, nemdebár? Erre az apróságra akartam felhívni a figyelmet.

Ha kilövöm a kicsit behozó platoonost, vagy a kicsit, abban a csatában tényleg nem leszek hasznos. Ugyanakkor mivel a kicsi harcértékkel sem bír, így hátrányt sem okozok vele a csapatnak.

Mert a kicsi nem lehet hasznára a csapatnak? Voltam bent Hetzerrel T9-es csatában, platoonban. A Hetzer apró előnyei (és az álcaháló) miatt nem vettek észre, spotoltam a nagyoknak, azok meg Kampinyovkán lazán kiszedték a hegyről érkezőket. Mert ilyen is van.

És ha ezt többen is megcsinálnák, talán már rég leszoktak volna róla, mert a kicsik sem akarnának a nagyok közé kerülni, és az oda valók elől foglalni a helyet.

Ez valamilyen szinten az MM hibája, nem feltétlenül a játékosoké. Azt semmi sem tiltja, hogy összeplatoonozzon akár egy Maus és egy LoLtraktor. Innentől kezdve meg ez már fals dolog...

Ez kb. olyan lenne, mintha én induláskor elkezdeném lövöldözni a saját artyjainkat, mert utálom az artykat. Ha mindenki ezt csinálná, akkor előbb-utóbb az artyk kikopnának a játékból, nem? A te logikád alapján legalábbis...
  • kabel15
    Az egyébként milyen hogy KV val IS3 asok ellen rak be Van némi különbség a 2 tank között.
  • VanDaal
    A 122-es rövidcsövűt csak a repeszessel szabad használni.
  • kabel15
    Még nincs meg egyik sem. Csak nem tudom hogy ágyút vagy tornyot vegyek. De valószínűleg megveszem a 122mm és repeszrombolóval fogok lövöldözni. vagy maradjak a sima lövedéknél? Aztán ha össze jött elég tapasztalati pont jöhet az új torony és rá rakom a 107mm löveget.
  • VanDaal
    A KV a 107 és a 152 millis ágyúval is gond nélkül oneshotolja a hetzert. Ha megvan a 107-es is, akkor a 122-est semmiképp sem ajánlanám. A 107-es jó ágyú. És a 152-es is az a maga módján. Játékstílus kérdése, kinek mi jön be jobban.
  • VanDaal
    Lehet rosszul fejeztem ki magam, vagy az is lehet hogy nem szeretnéd arra érteni a mondandómat, mint amire gondolok. Nyilván eltaktikázhatja magát az ember a legnagyobb jóindulat mellett is. De nem nevezném belátó taktikai elképzelésnek, ha teszem azt egy csatában van 5-6 azonos szintű tank top pozícióban, és mind ugyanarra megy, vagy csak 1 megy az ellenkező irányba. Mert annak semmilyen reális esélye nem lesz sikereket elérni, akár támadnia kell, akár védekezni kényszerül.