418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Rue East
    nem ismerem a fizikai leírását (amúgy Gerlich-elvnek nevezik, ő fejlesztett ilyen vadász/sport puskákat), de valószínűsítem, hogy a kontinuitási törvényhez hasonló dologról van szó (térfogatáram állandó, azaz kisebb keresztmetszet esetén sebesség növekszik)
    lövedék a csőben előre haladva egy vasköpeny gyűrődött hátra, követve az űrméret változását és 1100-1400 m/s torkolati sebességet ért el, ellenben nagyobb távolságokon a lövedék speciális kialakítása ballisztikailag hátrányos volt, illetve a mag volfrám-karbidból készült, a volfrám készletek meg elég szűkösek voltak
  • bardocz
    Az baj, ha a BT-7-el ha nem top tank vagyok, akkor röhögve megyek be az ellenfél bázisára, és halok meg?:D
  • ximix #75476
    http://hu.wikipedia.org/wiki/7,5_cm_Panzerabwehrkanone_41
  • Ohyner
    Na fasza, csak én lettem a végére a noob! Azzal tudtak csak visszavágni, hogy nem tudok rendesen angolul. Hát igen németet tanultam.
    Simán nyerésre állunk egy JP és egy lesebzett wolwerin van még. 4perc múlva vége a játéknak. ELindulok, írok a medeknek, hogy jöjjenek segíteni, mert miközben mászom a dombot a Jp oldalba kap de nem látom. Persze senki nem jön, hisz jó meleg van a szikla mögött!
    A végére kilőttek, nem titok. Írom nekik, hogy köszi a segítséget. Erre beírják, hogy én mentem előre egyedül. Mondom igen, csak kértem segítséget, de nem jött senki. Beírja M4 mert őt egy lövésből kilövik azért nem jött.
    Persze nagyra volt magával az összes, én meg jól felhúztam magam, mert maint meghaltam elindultak. (nem értem ez ta szokást, miért nem lehet már akkor együtt menni, miért van több esély, ha már kilövik a hevyt és utána egyedül kell nyerni)
    M4 ahogy egymaga csalingázott ki is lőtték, és a másik két medet is. Vesztetünk.

Lehet én vagyok a hülye, hogy nem értem amikor én is megyek és élek, és segítek, akkor miért hülyeség támadni, és akkor miért öngyilkosság, de amikor meghalok (és mivel láthatatlan tankok lőttek ezért nem is sebeztem bele senkibe) akkor meg miért olyan jó ötlet támadni, ugyanott ahol én mentem?

• ximix #75474
    2011.11.08
    http://overlord-wot.blogspot.com/2011/11/thoughts-on-upcoming-70-vol-20.html

"7.0 update has been on supertest for some time and already seen several revisions, when the major faults are fixed it will be pushed to public test. Hopefully, next week."
  • Nazarov77
    köszi
  • DummyBoy
    Hosszú hónapok idegeskedése után végre sikerült egy estét nyugodtan végigjátszanom, minimális anyázással, és teljesen kikapcsolódva ... Bár kicsit uncsi is volt ...

Az eredmény 15 k XP, 2-300k kredit, és a felismerés ... nem is olyan rossz az M41 ... csak baromi unalmas, és így nem halad az IS4 ...
  • noname23
    Nem bazmeg mert vagy 1.5x több kredit és xp jár érte omfg
    összes prém tankon a legal cheat:ON be van kapcsolva
  • Pongyi
    A T32 90mm-es lövege is viszi szemből ha ott lövöd ahol az amcsi tankokat kell. Hulldawn. Magyarul a hasát. Nehéz pontosan ott eltalálni de a T32 90mm ágyúja nagyon pontos.
  • I.C.ram
    Relatív olcsó javítani őket, a lőszerek drágák, de sokkal nagyobb a szorzója pénzkereset terén. Ugyanarra a sebzésre legalabb 2x annyi pénzt kapsz.
  • Oddball29
    Hogg: German Artillery of World War Two-ban asszem benne van vázlatosan, holnapra megkeresem.
  • Ohyner
    Na akkor csak én vagyok a nyomorult. Hiba, ezt teszik azok a nulla damos körök, amikor 5-6 artyk bekezdenek pár telitalálattal.
  • Pongyi
    Akkor jól gondolom h a Löve és a Type azért olyan jó zsékereső, mert nagyon kevés a javításiköltség, illetve a legjobb lövegnek is olcsó a lőszere?
  • BlaZze01
    Nekem 1475 átlag damage t29 el :)
  • davidbog
    Miért ne lehetne tudni, hogy hol van az erőátviteli rendszer? Ott ahol a lánckerekes görgő van. Az E-sorozatnál ez pedig elől van. Tehát a modellnek is ott kéne lennie.

Nem tudom hogyan működik a kónikus löveg, jó lenne tudni pontosan mi az a Gerlich-elv. A kialakítása miatt gondolom egy fojtást hoz létre a cső, amitől megnő az elégett lőporgáz sebessége és emiatt az előtte lévő lövedék sebessége is. De, hogy pontosan mi történik az passz.
    Engem inkább a lövedék kialakítása érdekelne.
    Igazi előnye, hogy könnyebb, mint a hasonló állandó kaliberű lövegek. Kisebb harcjárművekre felszerelve, vontatható AP lövegként hasznos.
  • Sippie
    1194 a dmg/meccs arányom, viszont nem használtam a 105-öst rajta csak pár csata erejéig, utána visszatettem a 90-est. ÁtlagXP 479
  • ollie
    Mióta én is rátettem a 105-öst, szerintem olyan 50%-al növekedhetett az átlag dmg értékem csatánként. Nagyokat lehet azzal csapni.
  • Eagle16
    Nekem pl. 1369 dmg / csata. Szerintem én nem játszom szarul, bár célozni azt nem tudok :D Így szerintem simán el lehet vele érni 1500-at is. A 105-ös ágyúval csináltam persze.
  • Ohyner
    Na meglett a t29re a nagy gun, már csak a többi kell, kíváncsi vagyok lesz-e javulás. Eddigi meccseim 1000dam per meccs, de kevesebb a killem mint a játszott meccs. a Vesztes meccseim is durvák, a pénzt sem hozza mertkb 20% éltem túl a csatáknak.

Mennyi dam\meccs számít jónak T29el?
  • Sippie
    hát nekem 16 csatából van 5 victorym, az első is elég nezehen születik meg vele általában, addig visz vagy -80ezret :D annyira már nem számít hogy 2x vagy 3x :D
    Amúgy én csak azért megyek vele, mert az M103 moduljait is úgy kapjuk meg ami a T34-ben van fejlesztve. Akkor meg már ne legyen stock ha már kijön
  • Nazarov77
    Na ez a baj, hogy alig jön benne valami, camo is optikai tuning és előre félek mennyit fognak elkérni creditben, feküdhetek rá a Löwére majd :D
    Amúgy is túlórázni fog mert vissza akarom venni a T28at, jagdtigert és Is-4et ha már 3xos szorzó lesz XD
  • Nazarov77
    Annyi a feltétele hogy legyen T34 a garázsban mikor jön az M103, de én biztos ami biztos kifejlesztem fullosra. T30at meg majd M103al szeretném kifarmolni.
  • Gunslinger
    Jár, nem kell kimaxolni, én sem fogom. Meglett rá a lánc, azóta nem is mentem vele, kb. 15 köröm van benne, inkább IS-4-el és E-75-el pusztítom a pénzmagom.
  • Gunslinger
    Pedig dede. :-D Jó ha decemberben kijön. Amúgy annyi sok cucc nem fog vele jönni, amit olyan nagyon várni kéne.
  • Ohyner
    AMúgy, ha már stok T34-em meglesz akkor jár prémiumba, vagy ki kell maxolnom?
  • Nazarov77
    Amúgy remélem nem ezzel akarják elterelni a figyelmet egy lehetséges 7.0 késéssel :D
  • Nazarov77
    Hohó jobbkor nem is jöhetett volna, stock T34hez megváltás lesz :D
  • ollie
    A következő 1 hétben 3x XP lesz az első csata
  • Gunslinger
    Ha ez lenne a céljuk nem ilyen kis piszlicsáré nerffel terelnék el a figyelmet, hanem alattomosan komolyabb nerfeket eszközölnének, amikre rámondhatnák, hogy csak bug, lásd PzIV issue. Ezt megcsinálnák 2-3 népszerű tankkal rögtön lenne miről beszélni.
  • Nazarov77
    Amúgy bizonyos for artyk pályákat leszámítva teljesen játszható heavyvel a játék, és pl engem bosszantani fog ha szétmegy a motorom egy frontális találattól mert előre is tesznek hitboxot, aztán költhetem rá a repair kitet hogy ne egy reumás csigaként mozogjak, közben lehet hogy később kéne az a kit lövegre vagy ammo rackre.

Amúgy mivel nem készült ez az E széria ezért nem lehet kijelenteni hogy hol van a váltó, én már találkoztam mind a 2 verzióval, még a 6.6 tesztnél volt orosz fórumon ebből vita hogy a mit tudom én melyik könyvek meg oldalak szerint hátul van a váltó, de a fejlesztők szerint meg elöl volt mert ők biztos valami komcsi könyvből dolgoztak. ( ezt valaki írta még mikor ment a vita :D ) Szóval ez a kavarás már a 6.6 tesztnél is volt, csak aztán mégse pakolták át a váltót. Most meg kitalálták hogy miért is ne? Szívassuk a német tankokat, az orosz agyonsopeolt szarok meg még jobban fognak pattogni a normalizáció csökkentés miatt. ( tudom 1-2%al csökkentik de az is előny és fel kell hoznom valami ellen dolgot :D
  • Szakesz
    Én is szinte már csak artyval játszok.
  • Nazarov77
    mondasz valamit
  • Nazarov77
    Erről a konisch ágyúról nincs valami iromány hogy hogy is működik vagy inkább működött volna igazából? Annyit tudok róla hogy szűkülő löveg meg a cső vége űrmérték aluli de a működését nem értem hogy ettől miért lesz nagy kezdősebessége és nagy átütő ereje.
  • ilsalon
    Kis tierben nagyon effektívek a megymagköpködő kis agyúk. Valamelyik nemzetnek van négyet köpködő is. Lényegében úgyanúgy használod, mint az egylövéseset, viszont különbség, hogy bár átütésben hasonlóak, a sebzésük kicsi. A kis tierben azért érdekes, mert a lövedékek nagyrésze igyis-úgyis átüti az ellenfelet, de a sok kis lövedék folymatosan billegteti az ellent, ezért nehezebben tüzel rád vissza. Egy pzII brutálisan írtja a hasonló és kisebb tierűeket. Felfelé sajnos már egyre rosszabb a hatékonysága, hármas tier után már alig használja valaki. Én néha még azért megyek a kis tierrel, mert szeretem a tyu-tyu-tyu csillagháborús hangulatot.

Egyébként a lőszerek ára az átmérőtől függ. Minnél nagyobb a cső átmérője, illetve a cső tierje annál borsosabb lesz a lövedék ára.

Kis tierben, három-négyig, az eltarthatósággal nem lesz probléma, mert hoz annyi pénzt, hogy mindig pluszban leszel. Viszont a nagyobb tankok megvásárlásához már sok csatát le kell nyomni. Ezért érdemes egy prémium tankot beszerválni. Ha csak most kezdted a játékot, akkor én a helyedben regisztrálnék újra és felhasználnék egy ingyenes promó kódot. Én most csináltam az asszonynak és kapott vele egy III-as tierű locust-ot ingyen hellyel, fél nap prémiumot és 300 goldot. A locust egy rosszabb csatáért is kap 10-12k pénzt és szinte semmi a javítási és lőszer költsége.

• Ohyner
    Srácok, lássatok túl az orrotok hegyén! A WG megint beetetett mindenkit. AMióta kijött a második német hevy vonal, és új top mediumot kaptak, viszonylag mentes volt a fórum, az orosz tankok túl OP-k, bezzeg mindig a németet nerfelik, stb. dumáktól. Aki régebb óta játszik, az tudja, milyen volt régen a helyzet.
    Azt gondolom, még ha valamelyik tank kicsit erősebb is volt, azonosak voltak az esélyek. Én pl jobban félek az IS-4 től, de elismerem hogy az E75 is odabasz. Tervben volt már az új amerikai vonal is, így végre mindenki elégedett lett volna.
    Mivel az emberek többsége átlépett a kicsinyes problémákon, hogy melyik nemzet az OP, előtérbe került a játék két hatalmas fogyatékossága, amellyel a WG nem akar szart se kezdeni, mert szerintük így tökéletes. Az artyk és a matchmaking. PErsze ezek is régi problémák, de a nemzetek felett álló nyugalom, teljesen a felszínre hozta, ezeket a játékromboló hibákat.
    Kapta is a WG a hideget rendesen, mert ha valaki orosz, német, vagy amerikai tankkal játszott ezek akkor is szúrták a szemét.
    Mit kell ilyenkor tenni? Előhozni azt a problémát, amitől egymásnak ugranak újra a játékosok. Mennyivel jobban hangzik, hogy a fejlesztők kivételeznek az orosz tankokkal, azok sokkal erősebbek, minthogy a játék t6 felett szinte játszhatatlan a machmaking vagy az artyk miatt. Hogy bármilyen tankban is ülsz, bármennyit is költöttél a játékra, az arty négyzetméterre pontosan egy lövésből kilő.
    Na melyik jobb a WG-nek?
    Amúgy meg, az IS4 szar, az E75szar, a T34szar. T7-t8 artyval kell nyomni,nemzettől függetlenül oneshotol.

Nem tudom, inkább menjen tönkre az első lövés után az E50ben a váltóm, minthogy az eslő percben egy berobogó T50-2 miatt kapjak egy artysimit, ami min 90%hp 2-3 modul és 1-2 crew.
  • Egerwin
    Mi van ma, hogy ilyen sok a baráti tűz?
    2 meccsen is legalább 3 tankot kinyírt az ellenséges csapat a sajátjai közül. Még jó, hogy nem a mi csapatunkban volt.
  • R3nton
    historical szarságra hivatkozni...aha panzer4 a fejlesztett toronnyal összeszakadna, is-4 s-70el sztem egy lövéstől darabokra szakadna az egész tank. De amúgy tényleg e-75 legjobb tier9 szemből!!!! Mert is-4 ammo rackjét is el lehet lőni szemből, pl nekem már volt olyan is szemből megcsűrt asszem egy t-34es és 100%ról elszálltam + a vezetőnyílást tigris-el is simán át lehet lőni a hosszú 88assal. De azért ez nem vicces, hogy pont most lesz meg az e-75 és most kapja meg majd a nerfet:)
  • Ry0K3N
    Megvan a Vk3601 re végre a legjobb motor következő csata első lövés driver/ammo rack, na szép kezdet.
  • Szakesz
    Viszonyításképpen egy tier 10-es tank javítási költsége 30K kredit környékére tehető, és a lőszert is több, mint 1K kreditért veszed hozzájuk. :)
  • patchaou
    Ezek még igen olcsó dolgok, és nem is tudom ki lehet minuszra hozni egy csatát :) Jóval nagyobb masinákba már 1000+ kredit egy darab lőszer, a javítás árából meg vehetsz tier2-es tankot. Gépágyú alatt gondolom a sorozatlövő cuccokra gondolsz. Azoknak szerintem a legnagyobb előnye az, hogy kurvára idegesítő amikor valakibe folyamatosan pumpálod a bogyókat.