418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Attiska #160283 Ja, adnak mondjuk 50 HP pluszt. De majd elválik, kíváncsi leszek én arra a német buffra. Azért azt Te is tudod, hogy a WG soha nem fog túl OP német cuccot kiadni a kezei közül. -
kiskami #160282
Ezt is most láttam először:
-
TDantes #160281 Oké, de állítólag lesz E100 TD buff nem? Lehet hogy CW-re is jó lesz utána. Vagy lehet naív vagyok -
demoneye #160280 akkor lehet az lesz,mert ugyis kezdtem megszeretni a jgpanzer4-et.
Kezdem a német TD ágat tényleg élvezni.De az orosz ággal vhogy sehogy sem megy.Átrakom a bakákat a jgpantherba,így legalább nem teljesen stockként indulok:) -
Szpecnyaz #160279 Nem arról van szó hogy hosszabb, hanem hogy az amcsinak használható CW tank van a végén, a németnek meg nem. -
TDantes #160278 Miért? Hosszabb táv van a JP-nél is. Ott a E100TD...ami nagyon OP...vagy nem is. Nagyon szar...áh, mittudoménmár
-
Szpecnyaz #160277 Most nyilván attól függ hogy melyik ágat szeretnéd inkább húzni. Ha hosszabb távlatban gondolkozol akkor inkább a T29, mert annak a végén van a legjobb CW tank. Viszont csak úgy randomba mindkét ág elég fun. Anyagilag viszont a TD ág jobb, mert könnyebben eltartható. A T29 és a JP is jó tankok a saját tierjükben, szóval attól függ hogy heavyzni vagy TD-zni szeretsz e jobban. -
Attiska #160276 Mindenesetre érdekes, hogy akkor is ment a fúj rohadt nácik duma, de ha valami nagy koponya akadt a horogra, nem estek morális problémába a "győztesek". -
Szerintem a Jpanthert kezd el először. A hosszú 88-al elég jól használható, és még pénzt is lehet vele szerezni. A láncot se kell kifejleszteni, talán csak a 105-ös előtt. A T29 igazán a 105-ös ágyúval élvezhető, aminél 1000 ezüstbe kerül egy lövés. -
virkir #160274 Egyes források szerint 1944 Július 26-án volt az első győzelme tehát mondhatjuk, hogy harcolt 44-ben, míg a de Havilland Vampire csak valamikor 45 végén állt szolgálatba.
-
demoneye #160273 Szerintem egypáran egypárszor már megfogadtátok,hogy nem beszéltek a melyik volt a legjobb tank a IIvh-ban,nem? :)
Más:
Sikerült kifejlesztenem a jgpanthert meg a T29-et,de csak jelenleg egyre van zsozsóm.Melyiket válasszam,melyik nem annyira ráfizetős.
Ne fanatikus írjon,hanem olyan akinek mind a kettő volt,és lenyomott velük pár száz kört,ha lehet.
-
Oddball29 #160272 A 262-es 44-ben még bajosan harcoló, az Erprobungskommando Nowotny-n kívül komoly alakulat nem repülte. Gyakorlatilag még prototípus stádiumban voltak, veszélyesebbek voltak saját pilótákra mint az ellenségre. -
TDantes #160271 Onnantól kezdve hogy liberálisozol, nem érdekelsz.
Senkire se mondtam hogy szarházi.
Amit von Braun-ről írtam az igaz, semmi valótlan nincs benne. Minden ember a saját értékítélete alapján döntse el hogy mit gondol. Én nem írtam le,hogy mi véleményem. -
TDantes #160270 ,,Ami szerintem lényeg az egészben, hogy egyik nemzet se tudott abszolút technikai fölényre szert tenni. És emllet kissé unalmas szerintem hogy mindig csak német repülők német tankok , német hajók, német mérnökök...mintha máshol nem terveztek volna repülőket, hajókat, tankokat, stb. " -
virkir #160269 Csak annyit fűznék az egészhez ha már publikálsz akkor legalább nézd át mert bőven van benne név elírás.
Arra meg igazán nincs mit mondani, hogy egy 44-ben harcoló gépet szembeállítasz egy amerikai csak prototípusként létező repülővel meg egy olyan angol géppel ami 45-be a háború után állt hadrendbe és éles körülmények között talán nem is harcolt soha. -
Nem az én bajom ha nem bírod a kritikát, de akármennyire is azt hiszed hogy ez az írás a "majdénmegmondomhogymivoltajó" ugyanolyan részrehajló mint akiket te fikázol. Onnantól kezdve meg hogy véleményezel egy embert hogy milyen szarházi hogy a hazáját szolgálta az egész írást hiteltelenné teszi, most a saját véleményed írod le, vagy tényeket szeretnél közölni? De persze ne vitatkozzunk itt a fórumon erről, hiszen te sem ide másoltad be... ja de, mégis
-
TDantes #160267 Ez igaz, persze. A veszteségek miatt írtam, a Vörös Légierő nagy veszteségebe bele kell számolni hogy sok gép a földön semmisült meg. -
Szpecnyaz #160266 De azért elég szépen újra építették a későbbiek során. Kiképzésben és technikai téren is sokat javult. -
Attiska #160265 De utána ontották az új gépeket, meg pilótákat. Ott is az volt, hogy hiába lőtt le a német egy bevetés alatt három gépet, nem volt veszteség a szovjeteknek. Ellenben a német hadiipar nagyon megérezte a veszteséget, főleg a háború második felére jelentkező nyersanyaghiány miatt. -
killbull #160264 Pedig ráférne egy kis buff pontosságban. Valami 47-48% a win rateje, NEm lenne tőle egyből op. Mindegy nem sírok mert itt nem lesz gyümölcse. Szarjon gecit a WG azt kész! 

-
Attiska #160263 A HJ igaz, de azért a '44-ben és a '39-ben kiképzett Wehrmact katona között van bőven különbség. A szovjeteknél meg lányegében mindegy volt a kiképzés, mert ha egy katona meghalt, jött helyébe 10, így lényegében az URRá-zást tanulták csak a kiképzésen.
Aztán aki túlélte, és volt benne némi ügyeszség, tapasztalat, ment a gárdahadseregbe.
-
TDantes #160262 A Vörös légierő nagy része a Barbarossa idején a földön megsemmisült. -
Szpecnyaz #160261 Most az a 0,01 nem hiszem hogy releváns lenne. Én mindig is jobbnak éreztem az S70et, bár az se pontos, de még mindig jobbnak érzem. -
Attiska #160260 Pedig repülőgépekben volt némi technikai fölény, és most ne beszéljünk a sugárhajtóműről. Plusz ez még társult a háború elején a rendkívül magas színvonalú pilótaképzéssel. Az angliai csatát is azért vesztették el a németek, mert idétlenül cserélgették a fő célpontokat ott fent. Aztán a gyakorlott pilóták sorra meghaltak, és az újoncok majd nem tudtak mit kezdeni az iszonyú számbeli fölénnyel repkedő amerikaiakkal, hiába a technikai fölény.
A szovjet légierő meg szintén a vágóhidas megoldást választotta. -
Szpecnyaz #160259 De még úgyis jóval magasabb volt a képzés színvonala mint a ruszkiknál. Másrészt ne felejtsük el, hogy a háború vége felé besorozott fiatalok már évek óta kapták a katonai kiképzést a Hitlerjugendben, így eleve kevesebb időt kellett rájuk fordítani. -
killbull #160258 Van object 704 em és jobb vele távolra lőni mint ISU 152 bem. Ez pedig azért van mert 0.39 es a pontossága BL10 nek. 122 mm M62-T2 nek 122mm el 0,38, S-70 nek 130 mm el 0,40. Nem függ össze. Vagy ez a löveg sajátossága? -
Szerintem mindkettő egyformán szar löveg :D
Mondjuk a Bl-10 legalább nagyot üt ha talál és épp nem 0-t sebez.
De ennyi erővel akkor a Tigris I és II csúcssebességét is meg lehetne változtatni...erről is oldalakon át folyt a vita, de abban maradtak hogy a balansz miatt ennyi és kész.
-
TDantes #160256 Németeké romlott, Vörös hadseregé javult... -
TDantes #160255 Szerintem nagyszerű konstrukció...lehetett volna pár év múlva belőle. Elkapkodott típusnak tartom. Ami persze nem jelenti azt hogy rossz, és kukába való. Ami szerintem lényeg az egészben, hogy egyik nemzet se tudott abszolút technikai fölényre szert tenni. És emllet kissé unalmas szerintem hogy mindig csak német repülők német tankok , német hajók, német mérnökök...mintha máshol nem terveztek volna repülőket, hajókat, tankokat, stb. -
Szpecnyaz #160254 Hát a BL-10 szerintem minden csak nem pontosabb mint az S-70. De szerintem ezt nem csak én érzem így. -
killbull #160253 Köszi hogy írtál, majdnem elküldtem nekik egy üzenetet fórumra. De akkor is, ami valós az valós. Lehetne velük vitatkozni olyanról is hogy pl az orosz BL10 miért pontosabb a 152mm ével Object 704 ben mint egy 130mm es löveg IS7 en ami jellemzően a legszarabb pontosságban. -
Szpecnyaz #160252 Igazából egy dologra világítanék rá. A szovjetek jóval több harckocsit gyártottak mint a németek, ezért nagyobb a veszteség is. De nem hiszem hogy arányaiban kevesebb lenne a német harckocsi veszteség.
Másrészt mi a francért kell ilyen rendszerben hasonlítani a veszteségeket? A két hadsereg két teljesen eltérő doktrínával dolgozott. A németeknek fontos volt hogy megőrizzék a tankjaikat, a szovjeteknek pedig nem. Ugyan ez vonatkozik az élőerőre. Még jó hogy nagy veszteségeket fog eredményezni az ha ész nélkül hajtják a jól kiépített állások ellen a gyengén kiképzett katonákat. Addig amíg egy Tiger személyzete a lehető legjobb kiképzést kapta, egy T34-be pár órás gyorstalpaló után ültették be a kolhozparasztot.
Tegyük fel hogy felcserélnénk a dolgokat és a németek használtak volna T34-et, a ruszkik meg Tigrist, vajon hogy alakultak volna az arányok?
Aláírom hogy 1v1ben erősebb volt. De egy háborút nem az 1v1 küzdelmek döntik el. -
Attiska #160251 A kiképzés minősége a háború első felében volt magas szintű, majd később, ahogy nőttek a veszteségek, egyre rosszabb minőségű lett, egyre kevesebb gyakorlattal küldték a katonákat a vágóhídra. Mondjuk a szovjeteknél sem vitték túlzásba, de ott eleve nagy bátorságott adott az iszonyú mennyiségű élő utánpótlás, no és a vodka. -
Szerinted nem tudnak róla hogy (állítólag) 60km / órát tudott?
Többször is mondták hogy a balansz miatt van 50-re csökkentve a top sebessége, amit amúgy sem ér el soha, maximum ha valami magas helyről jön lefelé. -
Attiska #160249 Az Mk. II-nél ha jól rémlik, a Stromberg féle subleres megoldást alkalmazták, de ez sem szüntette meg ezt a hátrányt. Az E sorozatnál viszont nem volt gond a negatív G-s dolgokkal, a Bf109C-nél volt még probléma, amit aztán az E-nél a módosított tüzelőanyagszivattyúval orvosoltak.
A megbízhatóság is lényegtelen volt a háborús körülmények között. Ha elérte a x repült órát, akármilyen állapotban is volt a motor, kuka. De általában hamarabb lelőtték. -
Szpecnyaz #160248 A Me 262 terén nem értek egyet az írásoddal teljesen. Maga a gép egy nagyszerű konstrukció volt. Igazából csak egy nagy problémája volt, mégpedig a sugárhajtómű gyengesége, amit nem tudtak fixálni a háború végéig. A szövetségesek hiába csináltak a németekkel egy időben ilyen gépeket, nekik nem jutott eszébe a nyilazott szárny fontossága. Másrészt a háború után aerodinamikai téren tényleg a németektől merítettek rengeteget a tervezők. Sugárhajtómű tervezésben viszont az angolok voltak az ászok, az ő motorjaik másolatai hajtották a koreai háború csúcs gépeit.
Tengerészeti téren is részben helytálló amit mondasz. Bár itt mindig megvolt az hogy ha a németek előrukkoltak valamivel, akkor jött a szövi válasz. A XXI-es osztály ami csak 1x futott ki, az nagyon sok fejtörést tudott volna okozni ha nagy számban kerül gyártásra, kár hogy ezt nem említetted meg. -
TDantes #160247 Istenem...áh. Utoljára. Mi lenne ha bele gondolnál abba is, hogy a német katonák jobb kiképzést kaptak, a német tisztek felkészültebbek a németek jól alkalmazták a különféle haderőnemeket, és a Tigrisek sokáig nem harcoltak nehéz tankok ellen.
Mindegy, ne vitatkozzunk erről...legalábbis itt ne. Azért mégicsak WoT topic ez. -
killbull #160246 De fajin hogy az öregek már megint vitatkoznak egy olyan dolgon ami nem is a fórum témája.
Hogy témánál maradjunk, észrevettem hogy az IS7 specifikációi alapján ami a játékban van csak 50Km/h val megy. 2 oldal is van ahol ezt cáfolják.A valóságban 60Km/h val ment.
IS7 1.
Finally, the modified ship engine was installed with the respective changes to the design of the hull. Having 1050 HP, the engine allowed the tank to move with the speed of 60 km/h. The tank was said to be as easy in driving as a car due to the numerous hydraulic power drives.
IS7 2.
Rychlost - maximální (km/h) 60
Írni kéne a fejlesztőknek nézzenek rá!
-
TDantes #160245 Nem vagyok németgyűlölő. Egy szóval soha életemben nem szidtam a németeket. -
Srácok szerintem inkább ezt olvassátok:
Panzerkampfwagen VI Tiger
Panzerkampfwagen V Panther
Panzerkampfwagen IV
A Tigris pedig igenis jó harckocsi volt. Nézzétek meg ezeket a statisztikákat, magukért beszélnek.
A Tigris-sel felszerelt egységek statisztikája:
Forrás
Itt van listázva a német páncélosok darabszáma, ami összesen 41151, ami kevesebb mint a szovjetek vesztesége, csak a T-34-es harckocsiból!!!!
Itt van a lista:
Tank and SPG losses to all causes:
- 1.235 IS
- 3.755 KV
- 41.971 T-34
- 370 T-28
- 7.124 BT
- 9.097 T-26
- 10.881 T-60/70
- 2.675 amphibian.
- 176 Mk-4
- 1.804 M-4A2
- 696 M3 Stuart
- 783 MK-1/2/3/5/7
- 2.301 Mk-9/-11
- 691 M3 Lee
- 1.671 otros
Total: 83.560 tanks
- 507 SU-122
- 409 SU-152
- 672 ISU-122
- 734 ISU-152
- 1853 SU-85
- 381 SU-100
- 196 SU-57
- 6.452 SU-76
- 1.807 foreign SPGs
Total: 13.011 SPGs
Forrás
Ez pedig az összesített statisztika a veszteségek arányáról.
Az előbbi statisztikákon láthatók, hogy a németek szinte mindig jobbak voltak, kevesebb veszteséggel vészelték át a csatatereket, mint a szovjetek.
Achtungpanzer statistics