418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lexlutor
    ..nem kell bemutatni, nekem ez ment tegnap egesz este.. ennyi idiota hasznalhatatlan bena balfeket tier9-10ben meg nem lattam, mint tegnap.
  • VanDaal
    Kezdődik

Az egy dolog, hogy 7 kill és 4 sebzés nem elég a győzelemhez, de ti nem láttátok azt a töménytelen mennyiségű bénázást, kreténkedést, nyomorult agyhalott viselkedést, ami ehhez a vereséghez vezetett...
  • szabii98
    Nem lehet, hogy ez a t10 az IS-4, és a drága barátod d-25t-vel használja?
  • Ytar
    ilyen van, ezt én is megerősítem. kedvencem, amikor a rohangáló T-50 nyel el zsinórban úgy 3 lövést a T6-7es heavytől, és még csak láncot sem dob le .. hát perszemár'
    ilyenkor tuti bukó lesz a meccs, ilyennek nem lenne szabad történnie, azt a tankot bárminek bárhonnan keresztül kéne lőnie T4 felett ..

bezzeg amikor én megyek a chaffee-val, azonnal oneshotol minden szar amint meglátom. a múltkor 3 egymás utáni meccs volt városi páylán vele, 3* oneshotoltak azonnal, pedig épp csak hogy felvillant aki szembe jött .. na ekkor adtam el a picsába.

szerintem amint valaki nagyon közelítené a 60% winratet valamivel, ellenszegül a random, sőt, még gyökereket is mellé rak az MM. ilyenkor még ha meg is erölteted magad, és le is hoznád a szopatás ellenére a meccset, a sok szerencsétlen biztos elbukja. a tegnapi napom ilyen volt, folyamatos bukta volt mindennel.
  • VanDaal
    És megvan a példa a fordítottjára is.

Pl tegnap Karélián támadunk. Tier9 csata, alapból jósolt az XVM 30% körüli győzelmi esélyt. Úgy kezdtünk, hogy elsőnek kihalt az összes zöld játékosunk... 0:4 nekik.
    Innentől a többiek lehozták a meccset 15:4-re :)
    Vagy amikor 2 bekapott lövés után marad az embernek 20 hp-ja, de azzal még túlél 7-8 lövést, és ezalatt csinál 3 killt, ezzel eldöntve a csatát.
    De akár mondhatnám azt is, mikor platoonban 3-an csináltunk 12 killt, és 12:15-re nyert az ellenség...

De szerintem bármelyikőnk tudná sorolni reggeltől estig az ezekhez hasonló nonszensz eseteket, amikor nem kicsit kilóg a lóláb.
    Nem gondolom, hogy valakiknek konstans kedvezne a játék, másokat pedig folyamatosan ellehetetlenítene, de igenis vannak olyan csaták, amiken látszik, hogy előre el lettek döntve egyik vagy másik fél javára :)
  • kiskami
    Igazándiból, ha a Random Isten tényleg random, akkor kb. ugyanannyi gyengébb lövésnek kell lenni, mint jónak. Szerintem sokan ott vannak eltévedve, hogy azt gondolják, hogy csak ritkán kellene rossz számokat adnia. De nem. Elég félreértett isten. Az egyik arca mosolyog, a másik vicsorog. És mindkét fele ugyanúgy sugározza áldásait ránk.
  • bcseke91
    Jó lenne azt mondani, hogy igazad van, ezzel meg lehet magyarázni mindenféle lepattanó lövedéket, de sajnos nem így van. 269 pennel ha lősz egy 60-70mm-es oldalpáncélt 50m-ről merőlegesen, akkor -25% ide vagy oda, pontatlanság ide vagy oda, spaced armor ide vagy oda, annak át KELL mennie, nem mondjuk az esetek 60%-ában, hanem mindig. Ez történik? Egyértelműen nem...
  • Faboo
    Bizony, ezt már én is észrevettem. Legutóbb E75-el 128-as ágyúval top tanként az első 5 lövésem a következő volt. 1. su 100, nem üti át, 2. Jagdpanther hátuljáról! lepattan, 3. Kv-3 oldalába 0hp-s kritikál, 4. su 100 lánctalp, 5. t50 oldalról 0hp-s kritikál. Mondanom se kell, hogy közben kaptam az áldást mindenhonnan. Na mire idáig eljutottam a csapat fele elhullt, és ráadásul kaptam a noob E75 beírásokat. Minimum 1500 sebzést kellett volna kiosztanom. Végül csak sikerült megfordítanom az állást, és 5 killel győzni. A su100-at még ezután sem tudtam sebezni, pedig kapott még kettőt, ráadásul még csak nem is elkapkodva. :( Védte a random pajzs.
  • toocha
    T29-ről tudna valaki egy rövid ismertetőt adni? Priviben is jó.
  • Sir Charles
    Ez szerintem is így van.(Mielőtt valaki megkérdezi, bétával együtt már 14k meccsen vagyok túl).
    Legjobban a nagy tankokon lehet lemérni ezt:
    Amikor Bl-10-el, vagy KWK 44 L55-el az első egy-két lövés lepattan mondjuk egy KV-3, vagy egy Tigris oldaláról, akkor már tudom, hogy bármit is csinálok, úgyis kikap a csapat.(95%-ban be is jön). Ilyenkor jönnek azok a bizonyos lentebb felsorolt dolgok: 0 damage, lepattanó, stb.
    Sajnos van egy ilyen tényező a játékban, nem tudom, hogy szándékosan, vagy véletlenül, de szerintem 10 meccsenként minimum van egy olyan menet, ahol ha fejre állsz akkor is kikaptok.
  • Ninju
    És hány csatát ment vele?

"...ő meg tizes heavy létére egy Löwét nem bír átlőni, de fordítva kilövik, ez nem normális dolog."

Szerintem sem. Ebben teljesen egyetértünk.
  • germanfield
    Nem egy két napi játék van csupán mögötte, hiszen tesztszerveren meg volt a tank neki és más nickel játszott vele korábban.

Az hogy vezet az ellenfél állandóan zsinorban az összes aznapi meccsen, ő meg tizes heavy létére egy Löwét nem bír átlőni, de fordítva kilövik, ez nem normális dolog.
  • Ninju
    Én nem vagyok egy tank ász, de azt már megtanultam, hogy 1-2 nap játék alatt nem lehet kiismerni egy tankot. Főleg nem az ellenfeleket. Szóval a haverod szerintem menjen pár kört, mielőtt összeesküvés elméleteket gyárt.

Ha meg az ellenfél vezet, akkor jó eséllyel nyer is. Ennek a fordítottja is igaz. Ki kell lőni őket és akkor nem fog vezetni.
  • noname23
    Azt se ingyen puszira adják megnézheted az ilyen máytáshun félék nem dúskálnak benne ilyenkor persze nem példálóztok velük matyinak is csak 2 van ami véletlen becsúszott.
  • lammaer
    Erre én is gondoltam de biztos nem úgy értette....
  • lammaer
    Replayt :)
  • Szpecnyaz
    A tank ász azt jelenti hogy 1x valami nagyobb mennyiségű XP-t kapott. Na puff, minden tankomon van amivel rendszeresen játszok. Attól még lehet balfasz mert 1x kapott egy plecsnit ami kb semmit se jelent.
  • UUUU
    Igy van.
    Ellennek kevés HP-ja van, azonnal jön a lepattanó lövése, a penetration 0 damage és sorolhatnám.

Valamelyik nap rengeteget nyertem, aztán egyből betett a szopóágra.
    Állandóan 2 tierrel nagyobb ellenfelek ellen kellett harcolnom, de ez lenne a legkevesebb, de az már egyenesen pofátlanság, hogy úgy akarják a játékost az arany vásárlására, hogy olyan helyekken nem sebzed a tankokat, ahol még egy csúzlival is illene sebezni.

30HPja marad egy tanknak és belelősz a hátába 6-ot és nem hal meg, és persze ő lő szét a végén.

Mai nap volt egy ilyen sztori. IS-8 al egymás után 7 penetration null damage, rám fordul a gyerek tornyon lő mert csak az látszodik ki és ammorack hit 1700HP szemből!!!

Az a gáz, hogy egyszerűen a tapasztalt játékos már érzi mikor van baj.
    A nyílvánvaló találatok sem sebeznek azokon a mérkőzéséken, miközben az ellenfél kapáslővésből eltalál lehetetlen távolságokból.
  • germanfield
    Az illető aki megvette az IS 4-est, E 75-el tank ász volt.
  • malystryx
    +1

Ezen kár elmélkedni Urak! Van aki szereti, van aki nem. Én talán az utóbbi vagyok, de a tankok miatt játszom ezzel a ***kupaccal, mert vannak amik tetszenek. De hogy ne panaszkodjak itt, épp annyit játszom vele amennyi jólesik. 4-5 tankkal leduplázok, amikor eszembe jut, és ennyi.
    Ki hogy érzi. Én már belefáradtam ezekbe az elméletekbe, tuti nem tiszta a játék, de legalább nem tart sokáig 1 kör. :)
  • germanfield
    Az a baj, hogy ez az elmélet, hogy milyen tankokat akarnak látni a pályán ott bukik meg, hogy egy csatában kb ugyanolyan tankok vannak. Pl szivatja a francia artykat, de ha kikapsz akkor a győztes oldalon is ugyanolyan tankok vannak, tehát nekik kedvez. Nem erről van szó. Az meg egy ostobaság, hogy sok noob van és ezért kapsz ki állandóan te. Ha megnézed a szívó ágat, állandóan az ellenfél vezet végig a meccs folyamán és a tankoddal sem tudsz sebezni olyan ellenfelet akit eddig igen, ellenben fordfítva ő szétsebez téged.
  • Oddball29
    M46 frontpáncél feltöltve.
  • lammaer
    Erről van szó, szépen összeraktad. +1
  • Tessellia
    ..és akkor még nem is került szóba az, hogy aki új játékos és kap egy invite kódot az rögtön belekóstolhat a prémium fiókba + kap 1000 aranyat amit ha nem ver el rögtön első T5 prémtank leárazáskor máris el tud költeni. Már rögtön az elején megmutatják a játékosoknak, hogy "na látod így mennyivel gyorsabb meg jobb a fejlődés?" + egy prém M3 Stuart is jár, ha megcsinálnak valami traininget azt hiszem(bár ebben nem vagyok biztos).
  • ximix #162657
    Az én összevisszaesküvödéses elméletem
    8 hónappal ezelőtt elkezdtem egy másik gamét a haverokkal itt akkor is hasonló elméletek születtek a WG-ről, mondhatni "Nyugaton a helyzet változatlan" , de azért az elmélethez kapcsoljátok hozzá mindig az
    - a +/- 25% sebzést
    - a +/- 25% átütést
    - milyen szögben éri a tankot a lövedék
    - és a ki ül a tankban most vette 50%-os legényekkel vagy már a harmadik skilleket húzza mivel ezek is számítanak nem is kicsit.
    - és még sok más pl: stratégia ismeretek hiánya...

Csak képzeljétek el a szitut van az ágyú aminek az adatlapján a közép átlag értékei szerepelnek ettől fel és le 25% eltérés az átütés és sebzés terén.
    Ott a tank és 90°-ban feléd ál a páncélja ha nem akkor már is csökkenek az esélyeid, a tanknak van pl: 100mm páncélja te löveged átlagja 110mm átütés(82,5 és 137,5) és 200hp (150 és 250) sebzés.
    Lősz egyet a progi meg dob egyet kockával és átütöd vagy nem majd megint dob egyet mekkorát sebeztél vele + ha bent eltrafálsz valamit azt is hozzá számolja

ezek a nem fix dolgok adnak ennek a játéknak ekkora véletlenszerű végkifejletet anélkül, hogy bele kellene piszkálniuk személyesen xy tankjába és felhasználófiókjába.
  • lammaer
    Amúgy persze a WG pénzből él, de nézd meg összeesküvés elmélet nélkül is jól megy nekik.

Erős a marketingkampány (viszik a lányaikat minden játék eseményre, mennek bowingtonba), a csapból is folyik a siteokon a WOT reklám, folyamatosan tolják az új tankágakat az emberek képébe hogy ne álljon le az érdeklődés, durván viszaforgatják a pénzt (lásd a bigworld cég megvétele) és már hírdetik az új játékokat...
    A prémiumság jól fogy, pedig csak 50% credit és XP van kiirva (tehát ha megveszed, ezért veszed meg), folyamatosan eventek vannak amik visszahúzzák még azokat is akik már lassan 3. éve tolják...

Nem kell titkos manipuláció hogy látszódjon mitől van lóvé.
  • Amarth99
    Sziasztok!

Én is hozzászólnék a WG huncutságaihoz :D!

Szerintem nem kell nekik senkit, és semmilyen tankot titkon nerfelgetni ahhoz, hogy a 7/53-ashoz hasonló győzelemi arányok jöjjenek ki egy napra (van ellenkezője is).

És hogy miért gondolom így?

1: Egy maga a célzó kör is elvben az egyszeres szórást jelzi tudtommal, szóval elég sanszos, hogy azon kívülre lő az ember. Na emiatt a lövések harmada vagy nem talál vagy 0 damage lesz...

2: A maradék 60-70% -ban meg jön a 25%-os sebzés random... hány csatátokat döntötte már el ez? Vagy egy szerencsés arty találat, trackelés, hülye csapattárs stb?

3: A 3. és legfontosabb tényező pedig az, hogy eddigi tapasztalatom szerint a 15 csapattársból jó ha átlagosan 5 tudja mit kéne csinálnia, és ugye a pro csapat sem garancia a fentiek miatt a győzelemre ...

Ha mindezeket figyelembe vesszük, meg azt hogy aznap épp nincs szerencsénk rögtön jönnek sorba a defeatek, mivel senki sem olyan pro hogy ezeket ellensúlyozni tudja egy bizonyos szint után.
  • lammaer
    Inkább így mondom, nem voltak ennyire elszállt gondolataid....
  • Tessellia
    Tudom igen, hogy azt harangozták be. Az új renderrel nekem nem volt semmi bajom míg nem álltam be egy bokorba sniperkedni.. Akkor ugyanis a kb. 40fpsemből lett 7fps.. Aztán nagy nehezen rájöttem/megtaláltam, hogy vissza lehet állítani játékon belül a régi renderelést és hopp máris bokorban sniper nézetben van 28-30fpsem is. Ebben az opcióban egyedül a textúrát és a látótávolságot lehet maxra tenni, többi opció az vagy off vagy low marad. Én személy szerint örülnék ha majd a végleges verzióban is meghagynák ezt a választási lehetőséget. Egyébként másoknak is volt baja az új renderrel. Valakinek bizonyos időközönként fps csökkenése volt.
  • Alien69
    Őőő, ja. Most vettem meg (3 napja). Mááár jobban értem, miért van oly sok magas tierű arty. Sajna, fáradt vagyok, és igen, nem figyelek a GW-WG-re eléggé, sorry.
  • bcseke91
    Miért van az, hogy következetesen Gw-t írsz a wg helyett? Neked is agyadra ment a sok arty?
  • bcseke91
    Azért kérdezem, mert emlékeim szerint a 8.0-s beharangozó videoban azt ígérték, hogy a gyengébb gépeken érezhetően javulni fog a teljesítmény, ergo magasabb fps-re számíthatunk (nyilván alacsony beállításokon).
  • Alien69
    Hülye? Ne problémázz, mond ki! Máskor is volt már, hogy leoltottak itt, a fórumon, mert biza másképp látom (mindegy, kinek van igaza).
    Igen, én úgy GONDOLOM, hogy a Gw pénzből él, és igen is, ki lehet okoskodni, hogyan lehet több bevételt kihozni.
  • lammaer
    A garázshelyek, képzés és egyebek nyilvánvaló dolgok, eben nincs semmi ufós. Persze hogy jobb 75%-os helyett 100%ossal tolni. Ilyen pénzért megvehető dolgok minden mikrotranzakciós játékban vannak.
  • bcseke91
    Lehetséges, persze. Mindenesetre engem tényleg elkeserít, hogy az utóbbi egy-két héten mintha egyre többet és többet veszítenék, miközben a játék egyáltalán nem megy rosszabbul, sőt... az olyan körök száma nőtt meg elképesztő módon, ahol 2-3 perc alatt a csapat kétharmada elvérzik, az ellen meg él és virul 15 tankkal. Lehet, hogy ez az új mm miatt van, mármint hogy legfeljebb 2 tier eltérés lehet a tankok között? Érzésre pedig azt mondanám, hogy ennek éppenséggel lassabb játékokat kellene eredményeznie, ahol mindkét oldalon sok 'halott' van...
  • Alien69
    Így van! Tény! Meg az is, hogy az első pár körben jobban kedvez, mint később. Azért KELl terelgetnie a GW-nek, mert nagyon beszűkülhetne a tank választék. Mindenki az OP tankokkal menne (asszem volt hasonló, a VK3601-l). Illetve, így többet költ az ember, már, aki hajlandó rá költeni. Több garázs hely, több legénység, amit nem árt egyből 200 gold/fő 100%-on kezdeni, ergo sokkal nagyobb bevétel. Nem KELL ráadásul MINDENKIT terelgetni, van, akit nem is lehet, mert SOSE vett goldot. Lásd francia ág, amikor behozták. Ilyen lesz a britt is, először jó kemény lesz szerintem, hogy sokan bele kezdjenek.
    Nagyon egyszerű, és követhetetlen húzásokkal lehet ki préselni nagyobb bevételt.
  • Tessellia
    Szerintem igen. Tegnap volt erről tanácskozás. Van akinek nem tetszett full lowon nekem spec. igen. Az fpsem pedig nőtt talán egy szemernyit.
  • lammaer
    Te, biztos hogy az igazi Aliennel beszélünk, nem hackelte meg valaki az accot? Eddig nem voltál ennyire.. nem is tudom mit mondjak...
  • bcseke91
    Más kérdés: aki fent van tesztszerón, mit tapasztal az fps-el kapcsolatban? Alacsony minőségen élvezhető a játék fps-t és képminőséget tekintve is?
  • lammaer
    Látod látod, ha az lehetséges akkor a 7/53 miért nem?