418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Most engem nem enged be a tesztszerverre... vagyis nem kapcsolódik... Le lenne kapcsolva?? -
S mondá az úr, legyen az free xp! hogy megkönnyítse az fiatalok dolgát a WoT-ban. S lőn free xp, melyből 5000 megszerzéséhez elég 100ezer normál XP farmolása, amely egy tier8 tank kifejlesztése pl. S az úr a WoT évének 0. napján megpihent. -
na már megint mi lesz a HE-vel? -
bgabor #165074 Tréfás szerkezet ez az ARL V39. Egyszer majd 212 átütése lesz Tier6ban, de most az elején a nagyobb felfügesztést(5000) XP az alap ágyúval kell kifejleszteni...ami 68mm átütéssel bír. 68mm átütés Tier6ban, hát nem vigyorogtam túlságosan tőle. -
A sugár nyalábot meg a jackpotot a Type felett ,
Hofi szavaival élve "hát mind a ketten meglepődtünk" -
C0mBoBreaker #165072 Legjobb mikor panaszkodnak hogy pontatlan de ha mellé lő akkor is 500-at visz el és kész röhej hogy nem fogják fel hogy ezt 1000méteren csinálják egy tankkal meg már örülsz ha eltalálja nem pattan 300méteren. #165028
Baromira nem mindegy hogy 1kilométerről csinálod -
bcseke91 #165071 készül a 8.0-ra
-
16 HE JTben? -
? mit kell nézni? -
Csak erős idegzetűeknek :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
raktáros #165067 nálad majd az is-8, st-1-nél kezdődnek igazából az arty problémák.
sztem. ha max 2 lenne sokkal jobb lenne a játékmenet!
Amikor 5-6-7 arty van egy oldalon az abnormális és tényleg semmilyen taktika nem működik "hiába lövi el magát 2-3 még mindig ott a többi"
A francia revolveres arty-ol nem is beszélve,nagy hiba volt betenni őket! figyelhetsz, számolgathatsz vagy beléd ver, vagy nem.
max 2 arty és kész, sztem. -
Kemény csata volt, de az utolsó pillanatban csak győztünk :)
Győzelem!
Csata: Arctic Region 2012. szeptember 2. 13:52:34
Jármű: PzKpfw VIB Tiger II
Szerzett tapasztalat: 6 525 (5x szorzó a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 38 923
Csatában elért Achievement: Billotte Kitüntetés, Mesterlövész -
raktáros #165065 Nagyjából egyetértek amit írtál.
Csak annyi kieg. amikor tank-al tolom és sötét piros a csapattárs arty inkább tartok tőle mint az enemy lila arty-ol, ezt tök komolyan mondom.
A másik, top tier X TD, top heavy olyat beléd tud küldeni hogy alig marad hp-éd "ha marad és nem üt ki rögtön" a tier 10 tankodból.
Mielőtt kérdeznéd 2 tier X heavy-m van. -
casualscrub #165064 pár válasz:
- Lövés előtt mindig használom a T gombot, hogy jelezzek. az, hogy reagál-e a csapattársam rá, nem rajtam múlik. Ha patthelyzet van, akkor várja meg a lövésem, hátha segít.
- Ugyanúgy vannak szobanövény artisok, mint szobanövény heavyk.
Szerintem csapatban nincs olyan, hogy én. Nem az a lényeg, hogy ki lövi ki az ellenfelet, hanem hogy ki legyen lőve.
- Az előre szűkülés jogos, viszont a counter artynál is ugyanúgy megvan erre a lehetőség. Mozgó célra korrigálni ugyanúgy kell és egy ügyes scout ugyanúgy kell hozzá. Ja és az igazítás nem 1-2 sec, hanem 3-5 körül van, plusz a lövés amíg odaér 1-3 sec.
- A legtöbb med vagy light elől nem fogsz elfutni. annyi HPjuk van, hogy leTDzni se lehet őket. ha a közelben nincs baráti tank, akkor neked lőttek. Közelharcban egyszer be szoktam találni, de az kevés.
- az IS,KV3 és GWTiger ki van fejlesztve, utóbbit már megvettem. de a legénységet még nem képeztem át beléjük. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vk3002Db-vel robogtam Erlenbergen a hegyről lefele durván 50-el, szaros kis M41 5-ös tüzér 860 körülit csapott belém....hm -
Beszedtem párat :)
Nem tudja valaki mennyi a rekord
-
VanDaal #165061 Részemről az utolsó hozzászólás mára ebben a témában, mert tényleg meddő dolog, soha nem zárult még ez a vita semmiféle konklúzióval.
Először is köszönöm, hogy megtisztelsz a játék beli felhasználóneveddel! Te is megtalálhatsz engem ezen a néven, ha kíváncsi lennél.
Akkor vágjunk bele ismét:
-Nyilván segített már ki arty engem is, és mindenki mást is. De összességében úgy érzem, engem többször hátráltatnak az ellenséges tüzérek, mint segítenének a sajátok. Zavar, ha csak akkor lő oda, mikor már épp kilőném a célpontot, zavar, mikor látja, hol folyik a harc, van lehetősége úgy helyezkedni, hogy segíthessen, de mégsem pozicionálja át magát, zavar, ha a saját arty hátulról belémver 800-at közelharc közben, mert ő "segíteni" (fraget lopni) akart, stb...
-Tank, TD nem lő ki amo rack nélkül full hp-ról. Főleg nem egy 3 tierrel kisebb tank vagy TD.
-Igen, az arty lassan fordul és lassan céloz. De akinek egy kicsi tapasztalata is van, az nem akkor kezd el odafordulni a frekventált helyekre, amikor felspotolódik valaki. Minden pályán megvannak a fő vonulási útvonalak, ahol biztosan fog jönni néhány tank, mert nem tudnak repülni, és valamerre meg muszáj menniük. Na most az rtys már jó előre odaszűkülhet, és amikor felvillannak, csak kicsit kell korrigálnia a célzókörén, és 1-2 mp-en belül már szórhatja is az áldást.
-Ha szétszóródik a csapat, nincs biztonságban az arty: az artynak is van kereke is meg minimapja is. Ez nem személy szerint neked szól, de a többség le sem sz*rja, hogy a csapat merre helyezkedik. Elmegy a kedvenc bokrába akkor is, ha senki sem védi azt az oldalt. Artyval is meg kéne tanulni alkalmazkodni a körülményekhez, és nem azt elvárni, hogy a többi 103 ember ugráljon úgy, ahogy a csapat néhány tüzérének a legkellemesebb. De ismétlem, ez nem rád vonatkozik, csak így lehetne hatékonyan kiküszöbölni a problémát. Ha még mégis bejut a med vagy a scout, akkor igenis odébb kell gurulni. Még időben, elvégre a térképen látszik ha jön, és nem az utolsó pillanatban kell segítségért kiabálni.
Egyébként meg: minden pályán vannak artyvédett helyek, meg kéne őket tanulni... az artyknak is :D És vagy folyamatosan onnan segíteni a csapatukat, vagy legalább arra az időre oda menni, amikor bejön a scout.
-Az nem az "én logikám" kérdése, ha valami feketén-fehéren le van írva. Én nem a Bisonról beszéltem, de szép is lenne, ha már az is nagyobbat sebezne, mint egy tier10 tank. Viszont a tier5 artyk egységesen mind képesek nagyobb sebzés bevitelére, mint egy tier10 tank. És ezt sem én találtam ki.
Ez meg, hogy én is használhatok HE-t... a tankokon nincsenek 200mm űrméret feletti csövek és nem felülről lőnek, de tényleg teljesen logikus összevetés.
És nem beszólásnak szánom, de tier6 a legnagyobb tankod. Annak tényleg mindegy, hogy mi lövi ki. De tier10 tankokat már csak az arty tud egy lövésből tönkretenni. Ha nem is pusztul meg egyből, marad mondjuk 300 hp-ja meg 2 élő legénysége, aztán harcoljál...
De ennyi, mára én ezt a témát a magam részéről befejeztem. -
Szakesz #165060 Ezen megátalkodott és sátánian gonosz teremtményei a WG-nek már réges-régóta terrorizálják szegény kis tankocskákat, akik emiatt fokhagymát kötnek a nyakukba, karót fognak a bal kezükben, a jobbal a sírjukat ássák és rendszerint elmorzsolnak egy-egy könnycseppet minden elesett bajtársukért, akit egy arty küldött a másvilágra. Borzasztó, tragikus és megindító..., és te ezek után képes vagy azt mondani erre, hogy ez nem is így van? Istenkáromlás! Máglyára veled, karót a szívedbe és fojtsunk a Dunába! Maga az ördög ügyvédje lehetsz, boszorkány, eretnek vagy pogány, ki a pokol lángjaiban született s ott is ég el...
-
Arra gondoltam. -
Ki ütöttél, ezért rakta be 2x :D
Na köszi az infókat, ezt nem is tudtam. 4 másodperc tűrhető, csak győzzem számolni.... -
foxbat88fx #165057 haha :D -
Csak az Eagle Eye perk működéséhez kell 4 mp-ig rajta tartani a célkeresztet a tankon, a Call for Vengeance a tank kilövése után 2 másodpercig működik, még akkor is, ha előtte az eget kémlelted. -
Azt ugye tudod, hogy az a perk, csak akkor működik, ha rajta tartod a célkeresztet... -
Akkor alig várom hogy T-50-esemen meg legyen az a 2 skill ami növeli a spottolás idejét + a halál utáni spot idejét. Köcsög leszek :D -
Azt a találatot is megadja, ha mire oda ér a lövedék, addigra kimúlsz. Itt nem csak artyról beszélek, hanem amikor egyszerre lő két tank nagyjából. Nem törli a lövedéket abban a pillanatban, amikor meghaltál, az megy tovább.
-
casualscrub #165052 Elvileg igen, mivel a kredit/exp a meccs végén kerül kiosztásra. -
"ha felspotolnak, eleve másodpercekig látható maradsz. Ha a spotternek van célmegjelölő skillje, akkor még tovább. Nem egyszer kaptam már arty találatot jóval a spotter halála után is."
Ezt már akartam kérdezni is, ugye kis szpotter tankal elméletileg úgy kellene játszani, hogy felfedezed, és mutatod folyamatosan az ellenfelet, míg ki nem lövik, és te jó kis expet kapsz.
Ha fel szpottoltam őket, meg halok, de tovább is mutatom az ellenfeleket, és ki is lövik őket, attól még én is kapok expet? Úgy hogy halott vagyok ? -
Egyszerűen képtelenek sokan felfogni, hogy mi is a bajuk sokaknak az artykkal. De nem írom le ezredszer is, mert úgysem fogják föl. -
Kb 8-9ezer meccs van a hátam mögött. Ebből kb 400 meccs volt artyval... Ja, tipikus artysta vagyok. Soha nem volt nagyobb artym mint a GW Panther, amit még ki se maxoltam... -
casualscrub #165048 "1. Tévedés. Az artyk a nOObokat mentik meg ugyanannyiszor, ahányszor kilövik őket. A jó játékos az esetek többségében megnyeri a párharcait segítség nélkül is. Vele vagy kiszúr az ellenséges arty, vagy ellopja a fragjét/sebzését a saját. Ezek közül egyik sem segítség az ő szempontjából. "
Ok, akkor meccs elején írd be, hogy jó játékos vagy és nem kell neked arti támogatás. Én örülni fogok neki, mert kevesebb felé kell fordulnom. Én miért noob valaki, ha egy arti menti meg? Nincs különbség ahhoz képest, hogy egy másik tankod vagy TD mentene meg.
"2. A mozgó célra pontos lövéshez a scoutnak nagyon sokáig kell mutatnia az áldozatot. ehhez és a counterarty-hoz kell skill, szerintem meg a beforgatás rém egyszerű dolog, a gyenge pontokhoz meg ott a hitzone skin."
-Mozgó célpont: El Halloufon kezdés után egyből megyek le a dombon E-50-nel. 60 km/h-ról kanyarodás közben úgy vágott ki full hp-ról a 600 effes artysta, hogy még beszólni sem volt kedvem... Skill, hogyne... mind a 600 effjével.
Az balszerencse volt, 600 effes heavysek/TD gyakrabban kilőnek téged is, mert attól még ugyanúgy van ágyújuk.
-Sokáig mutatni: ha felspotolnak, eleve másodpercekig látható maradsz. Ha a spotternek van célmegjelölő skillje, akkor még tovább. Nem egyszer kaptam már arty találatot jóval a spotter halála után is.
A magas tierű artiknak van annyi fordulási és célzási ideje bőven, hogy egyszeri spotra nem tudnak pontosat lőni. Ahhoz több idő kell, miért is tud titeket spottolni olyan sokáig egy light? Valamint a másik oldalon is van felderítő és arti, ez mindkét oldalra igaz.
-Beforgatás: ahhoz képest, hogy milyen egyszerű, mégis ritkábban látok megfelelően beforgatott tankot, mint artystát. A hitzone skin meg kritikán aluli kategória nálam.
Neked mitől jó egy artista? Hogy dezertál meccs elején? Vagy hogy kilő legalább 3 ellenfelet meccsenként? Ó, de a másik oldalon is tankok vannak, ők meg berágnak az artira, ha eltalálják őket.
"3. Nemcsak az arty tud pozíciót váltani."
-Valóban. De mintha az az apróság elkerülte volna a figyelmedet, hogy az artyk a bázis biztonságában, az ellenséges tankoktól távol teszik mindezt. Míg a tankoknak a frontvonalon kell mozogniuk, ellenséges tűzben, kitéve az artyk általi instant killnek...
Ha szét kell szóródni, akkor nem annyira biztonságos.
Pl. El halloufon ha felül kezdek, A7-be vagy F0-ba megyek. De ha fedezék mögé kell lőni, akkor A3ba vagy G9 megyek, ott pedig lövés után ugyanúgy bespottolnak.
Valamint nem kell sok ahhoz, hogy kiszedjék az artikat. Egy medium amikor bejut, az az egy lövés általában kevés.
4. Kilőtt az ISU a KV-2-esedből.
-Az ISU 2 tierrel nagyobb. Egy nagyobb tank hadd lőjön már ki egy kisebbet, ez természetes dolog. Az az őrület, mikor a 2-3 szinttel kisebb arty oneshotolja a nála nagyobb tankot. Lásd tier5 M41 kontra Ferdi. A tier6-nak titulált ágyújával nagyobbat sebez, mint én a tier10-emmel.
Oh, fuck. Nem az a baj, hogy kilőtt, hanem hogy a KV2 egy lassú, páncélozott tank a tierjéhez képest jó HPval. Ezért meglepő a oneshot ammorack nélkül. A te logikád szerint a tier 2es bison 150 millis ágyúja brutálabb az is-7 130asál? Persze, hogy nem. De azt elfelejted, M41 HE-t lő, a Ferdi APt. Te is tölthetsz HE lőszert, ha splashelni akarsz.
És baromira mindegy, hogy egy TD vagy egy arti oneshotol, az eredmény ugyanaz. Kilőttef, az ellenfél nem bukkan fel.
accountom: casual_scrub 3k csata, 1270 eff
-
Nevezhetjük lustaságnak, de nem nagyon szeretem a lőszer cserélgetést fölég ha már egy már betöltött lövegnél, persze ésszerű és logikus amit mondasz . -
Attiska #165046 Most meg az van, hogy a panther II-t nem tudom leötszörözni a tizedik meccs során sem, állandóan ilyen 15-20%-os meccsekbe rak be vele. -
ladista #165045 Megbocsáss, de nem az "artysták" fröcsögtek itt. -
Attiska #165044 Mintha most is az lenne... Amikor volt az ajándék egy np prém, feltűnően gyakran dobott be jó csatákba. -
Lehet, de nem erről volt szó. Mindegy, hagyom az artystákat, élvezkedjenek itt is. Nem elég hogy a játékot szétkúrják, a fórumon az ő fröcsögésüket kell olvasni... -
Előző accomon E8-am volt, azt nagyon imádtam, de gondoltam, most valami újat kipróbálok. Elég jókat olvastam a Jumbo-ról. tényleg érdemesebb a stock toronnyal használni inkább? -
Helyes meglátás!:) -
Nagyon tetszik az M4 a 105-ös trollgunnal. Gondoltam, hogy a Jumbo még faszább lesz vele. Jól gondolom? :) -
Innentől már csak egy lépés az, hogy csak pénzért kerülhetsz normális MM-be. Ha nem fizetsz, akkor megy a t5-ösöd t10-esek közé. -
Thomasovics #165038 8.8 cm Pak 43 JagdTiger jó prém td vagy van valami hátulütője, (gondolok én példaként a kv-5 2db r2-d2-ra , meg a hozam/javitás/lőszerre)?