418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Adjunktus
    ja!Még én győzködtelek meg inveltelek anno.
    Túl nagy aktivitást nem mutattál a klán életében,de hát így egyeztünk meg.
    Akkoriban még nem volt túl nagy szigor semmilyen téren.:)
  • Oddball29
    Nekem semmi. Addig amíg nem számít irreális eredményekre.
  • foxbat88fx
    xDD hát akkor várhatsz egy ideig.... 3000 effes unikum....
  • lammaer
    Napoleon erősebb :D
  • Roger6
    "Ja, ez meg egy játék"
    Grabowszki
  • JeffDunham
    Két mentős biztos van. Egy a ZMPH-ba (6 éve ismerem) a másik a VTEPS-be.
  • lammaer
    Én csak lógós vagyok, általában csak foglalom a slotot a klánban hogyha véletlenül jön egy 3000 effes unikum, akkor egyből fel lehessen venni a helyemre....
  • lammaer
    "A háború nem a kényelemről szól"
    Bonaparte Napóleon
  • foxbat88fx
    na jó Te nem vagy annyira retard :)
  • JeffDunham
    Tiltakozom bíró úr! Vagy én kivétel lennék?

Tegnap egy uzsidoboz (tier 5 td) lődözött engem (200-as pen) arannyal, pedig T71-el voltam. Szavam sem volt hozzá. Szíve joga.
  • Roger6
    Mi azzal a baj, ha jópofa, és dilettáns? Ott még mindig sokkal jobb a légkör, mint a "8 órakor kötelező gyakorló minden nap, aki nem jön, annak jujj-jujj" jellegű klánokban.
  • lammaer
    Ja, még a hőskorban :)
  • NH3CL
    Bekaphatod :D
  • lammaer
    A bíróság elnapolja a tárgyalást, két hónap múlva új időpontot tűzök ki.

(amúgy Crossy nem mentős? :D)
  • foxbat88fx
    Te is ott voltál Dallas? :D
  • lammaer
    Sokan úgy tartják ahhoz nem kell skill, ezért a lenézés, mert kevésbé kell a gynge pontokat célozni.

Meg ugye van egy régi beidegződés, hogy hónapokkal ezelőtt még csak valódi pénzért lehetett venni (esetleg klánvagyonból szerzett arannyal), ergó aki ilyet használt az biztos anyuci pénzén élősködik és abból vagizik a játékban.
  • JeffDunham
    NH3CL ülj le, kettes. És most megadom a szót a felperes Crossynak, hogy reflektáljon eme kemény vádakra.

Visszatérve a VT3PS VS. Crossy (tier 3) incidensre. Tegnap óta sem változott a véleményem (az itt olvasottak után sem) hogy gazdát cserélt a terület.
  • Sunsetjoy
    Fel mered nekik hánytorgatni... azon sértődnek meg :D
  • Pales27
    -.-
  • okosszöszi26
    hadd kérdezzem már, az hogy valaki gold lőszerrel lődöz, az annyira szégyellnivaló ebben a játékban?
    feltelepítettem ezt a golddetector mod-ot, így ugye látom ki mivel talál el, de érdekes módon mindenki annyira tagadja, hogy azzal lőne.
  • Master91
    OBI-ba voltam egy kis ideig, sajnos nem bírtam akkoriba a kötelező minden estés cw-t, + akkor jött el az 1-2 hónapos szünet...

Kifejezetten tetszett az a klán, normális volt mindenki, össze volt gyúrva a vezetés is.
  • Oddball29
    Én még épkézláb magyar klánvezetővel nem találkoztam. Vagy kompetens volt, de borzasztó antikarizmatikus, vagy jópofa de dilettáns.
  • NH3CL
    Még annyi, hogy nem napi 10 percet foglalkoztunk a klánnal, Bee-re még az asszony is rápirított, hogy ne klámozzon annyit....
  • NH3CL
    No, ha már úgyis HPTS téma, akkor most kiirom magamból ami a szivemet (és valószinűleg másét) nyomja ezzel kapcsolatban.

A kezdetek
    Pár hónappal ezelőtt láttam itt az SG-n hogy Rico hirdet tagfelvételt a HPTS-be. Épp nem voltam klánban (vagyis az épp oszladozó TGH-ban), megkerestem Crossy-t, aiki akkor épp a 3 fős klán élén állt. Azt mondta jöhetek Deputy Commandernek és toborozzak nyugodtan, a döntéseimbe nem szól bele, azt veszek fel / rúgok ki akit akarok, oda megyünk CW-zni, ahová jónak látom. 5. tagként kerültem be a klánba ekkor. Mint itt emlékeztek páran hirdettem is gőzerővel. A klán szépen gyarapodott, ebben az időben elérte a 70 fős létszámot, csupán 5-6 ember lépett ki, tehát nem voltak problémák. A TS használat szépen működött (mellesleg én fizettem/configoltam, de ez csak egy adalék, nem lényeges), aki online volt, az TS-en is javarészt fenn volt. A klán ekkor volt kb 1 hónapos, már Bee is tag volt, sőt diplomata (kezdetben). Crossy ekkoriban kamionozott, 2 hetet melózott, 1-et volt itthon. Ekkor még állt a korábbi kijelentése, miszerint én irányitom a klánt, őt nem érdekli mi folyik benne, csak legyen és aktiv legyen. A klán aktiv volt, mentek is a CW-k már többször eljutottunk a landingig T10-ben (kb a 3. CW napunkon), szóval a klán eredményes volt.

A fordulat
    A fordulat akkor következett be, amikor Crossy munkahelyet váltott és 3 hétig egyhuzamban otthon volt. Ekkortájt volt a térkép újrafelosztása (már T10). A kemény munkának hála egy időben 2 egymás melletti területen foglaltunk be Afrika közepén. Amikor vége lett a CW-knek és az ünneplésnek én már "uszitottam" is a diplomatákat, hogy a környező területek tulajdonosaival vegyék fel a kapcsolatot és beszéljük meg a terveket. Crossy átvette az irányitást mondván hogy majd Ő intézi, és ne én csináljak mindent egyedül (ami nem esett nehezemre mellesleg). Innentől kezdve kivontan magamat az irányitásból (Bee javaslatára, miszerint Crossy hagy élvezze a sikeres klán irányitása nyújtotta örömöket amig itthon van). Ebbe bele is mentem, megértettem a dolgokat. Nem irányitottam CW-t, nem szerveztem gyakorlókat/századot, egyszóval offoltam magamat. A területen kerek 3 napot töltöttünk a hibás taktikai döntéseknek és a Crossy féle CW vezetési stilus miatt. Kiestünk, szomorúság. Jelzem ekkor a klán már stabil 95 fő volt. Crossy persze a "nagymellényt" felvette mondván hogy "semmi baj, mi úgyis csak fosztogatunk holnap újra a térképen leszünk".
    Ez időtájt jött a világmegváltó ötlete miszerint csinálni kell alklánt. Meg is született a HPTS1 Crossy egyik bábjának vezetésével (tudniillik Crossynak bevallottam van sok klánban embere (vamzer), aki fülel és hozza az infókat [a HPTS-ben is több ilyen volt, pl Rico, aki urambocsá' satu volt a klánvezetéshez, mégis Deputy volt ugye...]). A HPTS1-ben eff és tier korlát nélkül lehetett bekerülni, mig a HPTS-be 1100 eff és 2 T10 tank volt a feltétel. A HPTS1-ből át lehetett kerülni a nagy klánba ha a fenti feltételek teljesülnek. Crossy egyszer úriási patáliát csinált mert bevettem egy embert (akivel 1 hónappal korábban egyeztem meg egy kis klán beolvasztása során hogy átjön), mondván nem teljesülnek a feltételek. Ez már arra irányult, hogy engem kigolyózzon a klánból. Már elkezdte terjeszteni azt, hogy másik klánt akarok csinálni és oda fogom átcsábitani a hozzám lojális embereket.

3 nappal később megkereste Bee-t (aki ekkor már deputy) egy tag az alklánból hogy át szeretne jönni (800 WN6, 1 db T10 tank, amit saját bevallás szerint nem használ mert nem tud vele élvezetesen játszani). Bee behúzta TS-en Crossyhoz. Crossy szó nélkül azt mondta neki hogy jöhet. Ennyit az elvekről.

Széljegyzet: ekkor már az esti CW-kre úgy kellett összeimádkozni az embereket, volt hogy 10-en mentünk be csatába (95 fős klánból, ahol 70 ember rendelkezett T10 tankkal)...

Sorozatosak voltak a furkálódások ellenem Crossy részéről. Crossy szerint folyamatosan villog a tálcája a játékban mert legalább 5-6 ember ir neki folyamatosan amiatt hogy miket mondok/teszek és hogy ez tarthatatlan. Persze amikor neveket kértem tőle, akkor nem mondott egyet sem. Érdekes módon egyik tagnak se volt problémája velem tudtommal, nem jelezte nekem senki, se más deputynak sem, csak és kizárólag Crossynak. Érdekes... Ekkortájt Crossy szórakozása az volt (mivel a vamzerekre fény derült), hogy álnéven járt fel TS-re más klántagok nevében és beült szobákba. Amikor hozzászóltál csak irt, hogy nincs mikrofonja. Ilyen módszerrel fülelt, kémkedett mások után.
    Jöttek a sárdobálások - amiről már volt szó itt is -, hogy én "szétkúrtam" 2 klánt (HDF / TGH - már kitárgyaltuk hogy egyik sem igaz) és Ő nem fogja hagyni hoz ez is úgy járjon.

Ekkor önként lemondtam a Deputyságról, mivel nem akartam megadni azt az örömet Crossy bácsinak, hogy engem kirakhat.

A klán innentől kezdve már CW-re sem járt, este csúcsidőben 12 fő volt online (korábban 35-40).

Fogtam magam és kiléptem a klánból. Crossy barátunk elkezdte azt terjeszteni hogy Én új klánt csinálok. Aha, azért vagyok azóta is az MTA-ban, de ez Őt nem érdekli, előkerül időről időre a téma hogy én toborzok embereket az új általam alapitott és vezetett klánba.

A tanulság
    A tanulság és a szörnyű igazság az, hogy Crossy egy hataloméhes, nagyképű, megalomán személyiség aki átgázol mindenkin, egy csipetnyi tudathasadással (mert egyik nap még én vagyok a szar/szemét, másnap meg a király és ezeket teljes komolysággal adja elő). . Arra voltam jó én is és Bee is, hogy felépitsünk 2 hónap alatt egy jól működő, eredményes klánt, amit aztán Ő szétkúrhat.
    Mi az állás jelenleg? A HPTS taglétszáma 1 fő (Crossy), a HPTS1 teljesen megszűnt.

A HPTS ékes példa arra, hogy 1 ember hogyan tudja elrontani 90 másik játékát és a játékhoz való hozzáállását. Egy klánt felépiteni és összetartani nem könnyű feladat, ilyen gyorsan pedig pláne nem. Ezért köszönetet sok ember érdekel, de Crossy végképp nem...

Elnézést a kisregény miatt...
  • Master91
    Iszonyat kíváncsi vagyok rá !

De már a nevére se emlékszem :(

Kéne az a kép :D
  • Master91
    HPTS-A ba voltam, egész jól, korrektül meg éltünk.

Ts-re nem jártunk rendszeresen, de mikor közös dolgot csináltunk, ott voltunk. Chaten is normálisvolt mindenki.

Bejött ( vagy küldtek, nem tudom ) 2-3 b.zi gyereket, akik egyből azzal kezdték hogy aki holnapig nem jön fel, ban.
    Nem jársz TS_re? Ban.

Füttyentek és nem ugorsz? ban.

Na azt gyorsan meg mondtam neki a jogait, nem tetszett nekik, ki raktak. 3 haverom követett engem.

Végül is durván sztem majd 10 hónapot le húztunk, volt 7-8 -as tankjaink, ha jól emlékszem havernak már 9-es is.

Amiért paraszt volt, bukott 4 nagyon aktív tagot. Írtam Crossy-nak anno, hogy azért kurva jó hogy veterán vagyok a klánba meg aktív, ide jön 2-3 fasztarisznya ( ts-en is beszéltem velük, egoista barmokként viselkedtek, 0 "diplomatikus" beszéd, röhögtek csak.... ), és repültek ki az AKTÍV normális emberek.

Ő sajnos nem tudott mit csinálni velük, mert ugye lényegébe 2 külön klán...

Ez egy tapasztalat volt.
  • voivod32
    Szevasztok! Nem tudja valaki, hogy az XVM ezen verziója, hány évente frissíti az adatait? Mert nálam már egy hónapja ugyanazt mutatja.(jó, az még az előző verzió volt.)
  • gseldon
    Egyébként mi lett az eredeti HPTS-el? Szeretem ezeket a klánsztorikat :)
  • Bee
    Foxy a néhány hónapja újjáalakult HPTS tagjairól nyilvánított véleményt, nem a régi csapatról. Tette mindezt úgy, hogy TS-re nem járt, amikor mégis fel lehetett imádkozni egy T8 CW erejéig, akkor sem használt mikrofont. Mivel a TS-en senkivel sem kommunikált, ezért furcsa ilyen véleményt nyilvánítani mindenféle ismeret nélkül. Nyilván voltak hibák, amelyeket a CW-n elkövettek a klántársak (én is), de Foxy sem mutatta meg, hogy mitől kékült be. Az egyetlen szakaszunkon nyújtott teljesítménye alapján meglep, hogy 90 embert nevez retardáltnak. Persze mindenki bénázhat egy-két csatában, de ritka az olyan játékos, aki egy beégés miatt azonnal lelép.
    A magyar-magyar ellentétről: anno a Krím félszigeten a Hungarian White Ravens próbált partra szállni anélkül, hogy a terület tulajdonosát (VTEPS) megkereste volna korábban. A csata előtt kérték, hogy a VTEPS adja át a területet. Nem kapták meg, harcoltak, kikaptak. Utána az OBI próbált belandolni ugyanoda, de előtte felvették a kapcsolatot a VTEPS-szel, beszéltek a lehetőségekről. Érdekes módon az OBI belandolt csata nélkül a területre. Mi a különbség a két esetben? Diplomácia. Ha odamegy hozzád egy buliban egy magyar, hogy "aggyá' cigit, vazze'", akkor elhajtod. Ha egy másik szól, hogy sajnos elfogyott a cigije, és nem tud venni, emiatt majd kérne tőled, akkor valószínűleg szívesen adsz neki. Mindkét nikotinéhes embernek ugyanaz a célja, csak a tálalás más. Diplomáciával sokkal többet tudsz elérni, mint nagy tankállománnyal vagy viszonylag skilles játékosokkal. Nem tudom, hogy az ominózus esetben (HPTS vs. VT3PS) Crossy megkereste-e a VT3PS-et fegyverszüneti kéréssel; ha nem, akkor semmit sem vethet senki szemére. Ez persze szigorúan magánvélemény, nem klántagként, hanem gondolkodó (legalábbis gondolkodni próbáló ) emberként írtam.
  • Jacktor
  • Gottfried
    Lehet hogy a táras tankok a favoritok mostanában de azért az öreg 268 is tudja még a dolgát. :)

• madmanic
    Ok. köszi!
  • Adjunktus
    Nem akartam ebbe belefolyni,de!
    Anno mikor megalakult a HPTS,nagyon jó kis brigád volt az!
    Sokan voltak innen is a kezdeti csapatban,még ha most hallgatnak is róla.
    Ott volt mindjárt a Matyi!(na jó ez csak vicc volt)
    Sok gyakorlás cw próbálkozás kellett mire sikerült területet foglalni.Aztán lett 5-6-7 is amit sikerrel tartottunk 1-2 hónapig.
    Azzal a társasággal semmi probléma nem volt!Persze mindenhol van 1-2 debil,ez elkerülhetetlen.De hogy full retard társaság lett volna ezt elutasítom.
    Találkoztam nem egyszer sokkal idiótábban viselkedő Magyarokkal más klánokból is.
    Már egy ideje nem klánozok.Többek közt az ilyesmik miatt.
    A Magyar Magyar ellentétről meg csak annyit,hogy való igaz ez csak egy játék és semmi nem tiltja hogy kihasználjuk a játékon belül adott lehetőségeket.Az is igaz,hogy a mai világban már az a tiéd amit megszerzel magadnak.Az hogy milyen áron,milyen módszerekkel,mostanra már mellékessé vált.
    Biztosan régimódi vagyok.De engem a szüleim és a nagyszüleim még olyan értékekre próbáltak nevelni,mint a becsület meg a tisztesség.
    Egy játék célja az hogy jól érezd magad.Viszont a játékon belüli cselekedeteid és viselkedésed hűen tükrözik valódi önmagadat...
  • Antimat
    Nem, most pl. egy Su100y-kör volt az alany.
  • lammaer
    Te Maala, úgy néz ki elkaptad a SerB vírust... csajok is megvannak már hozzá? :)
  • lammaer
    Foxi, bekaphatod :P
  • Sunsetjoy
    Skacok a 7v7-ben most ugye ha jól láttam év végéig van az 1,2 xp és 1,2 crew szorzó. Amúgy ezen kívül hasonló a tankszázadhoz, amikor a vesztes csapat bevételének felét is hozzácsapja a nyerteshez?

Vagy már ez a dolog sincs századnál, kivették?
    Nem voltam nagyon tankszázadozós sose.
  • lammaer
    Amennyien játszanak, igen kicsi az esélye hogy gyakran összekerülj 2x ugyanazzal az emberrel.

(nem lehetetlen, de igen kicsi)
  • madmanic
    Reggelt!

Régebben, ha játék közben tiltólistára tettem valakit és újra össze rakott a "megjelölt" játékossal, ugyanúgy rajta volt a nevén a jel.

Később a fullidiótákra is rányomtam, hogy tudjam, ha legközelebb összefutunk mire számítsak.

Mostanában kevés időm van játszani, de egyszer sem láttam tiltott játékost. Ez megváltozott a peccsel? Vagy csak mázlim van és elkerülnek?
  • Bee
    Full retard? Ugye tudod, hogy a klán nagy része innen (SG) lett toborozva? :D
    Nem célom a flém (ezért sem teszem fel a közös szakaszunkról replay-t ), így legyen elég annyi, hogy máshogy látjuk a dolgokat.